Gość: ala IP: *.cust.tele2.pl 05.03.09, 11:42 spodziewamy sie w czerwcu z mezem juz 3 coreczki.Po wstepnej selekcji zostaly nam 2 imiona ktore obydwojgu nam sie podobajaara oraz Amelia,ale tu juz pojawia sie problem bo nie wiemy na ktore sie zdecydowac.Na pewno coreczka na 2 imie bedzie miala Alicja.Bardzoo prosze o opinie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala Re: niezdecydowani rodzice:) IP: *.cust.tele2.pl 05.03.09, 11:43 oczywiscie mialo byc Sara i Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: niezdecydowani rodzice:) 05.03.09, 15:29 To ja wybieram Amelię. Choć Sara mnie popularna i lepiej się komponuje z Alicją. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: niezdecydowani rodzice:) 05.03.09, 11:56 mnie osobiście do Alicji na drugie nie pasuje żadne z podanych przez Was imion. Gdyby zaś machnąć ręką na to czy ma pasować, czy też nie, to sprawdziłabym jak brzmi z nazwiskiem. Jeśli i to nie pomoże, to jak dla mnie rzut monetą, bo żadne z tych imion do mnie nie przemawia. Nie razi, ale nie pałam do nich entuzjazmem. Może Sara? Wydaje mi się oryginalniejsze od - u mnie wszechobecnej - Amelii. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: niezdecydowani rodzice:) 05.03.09, 12:07 Magdalena odwrotna dobrze pisze Sara Alicja brzmi jednak zdecydowanie lepiej niż Amelia Alicja, która brzmi IMO bardzo słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: niezdecydowani rodzice:) 05.03.09, 11:58 Amelia mi się bardziej podoba, ale raz - jest strasznie popularna, dwa - Amelia Alicja się nie komponuje. Więc Sara, chyba że macie jakąś trzecią propozycję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: niezdecydowani rodzice:) IP: 193.120.137.* 05.03.09, 12:00 Do alicji nie pasuje zadne z tych imion.Najlepsza kombinacja bedzie: Sara Amelia ) Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: niezdecydowani rodzice:) 05.03.09, 17:19 Sara Alicja bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: niezdecydowani rodzice:) 05.03.09, 17:35 Amelia. Bardziej mi się podoba, a oba zestawy pierwszego i drugiego imienia nie są do końca dopasowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: niezdecydowani rodzice:) 05.03.09, 23:17 Sara. Ostatnio coraz wyżej w moich rankingach jest to imię. Biblijne, krótkie, piękne. Amelia Alicja IMO brzmi bardzo średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: niezdecydowani rodzice:) 06.03.09, 00:13 Sara Amelek teraz dużo, a poza tym takie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
trasimeno Re: niezdecydowani rodzice:) 06.03.09, 11:27 Z podanych przez Ciebie imion zdecydowanie Sara Alicja. Amelek jest bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: niezdecydowani rodzice:) 06.03.09, 18:45 Do Alicji zdecydowanie bardziej pasuje Sara. Na pewno lepiej niż Amelia. Aczkolwiek bez większego entuzjazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna-wanna Re: niezdecydowani rodzice:) 06.03.09, 19:45 A jak maja na imię starsze córeczki jeśli można spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: niezdecydowani rodzice:) IP: *.cust.tele2.pl 06.03.09, 19:53 oczywiscie ze mozna 1.Nina-8 lat 2.Olga-5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagulec Re: niezdecydowani rodzice:) IP: 92.25.85.* 06.03.09, 20:11 Jesli jest Nina i Olga to na 100% Sara musi byc No ta bene PIEKNE imiona wybralas dziewczynom - gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_luba Re: niezdecydowani rodzice:) 08.03.09, 10:45 Piekne imiona maja twoje corki! Sara dla trzeciej. A moze Sonia Odpowiedz Link Zgłoś
gabbie Re: niezdecydowani rodzice:) 08.03.09, 17:19 Imię Sonia to raczej dla pieska Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_luba Re: niezdecydowani rodzice:) 09.03.09, 12:02 gabbie napisała: > Imię Sonia to raczej dla pieska > > Sorry Idac tym tropem, to jest wiele pieskow nazywajacych sie "Kuba"... Sonia, fakt, rzadkie imie w naszym kraju. Znam tylko jedna dziewczyne o imieniu Sonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: niezdecydowani rodzice:) IP: *.cust.tele2.pl 09.03.09, 13:27 gdyby przejmowac sie tym jakie imiona ludzie nadaja psom to z polowy tych imion trzeba by bylo zrezygnowac.Znam psy ktore wabia sie wlasnie Sara czy np maja,kora,maksio,kuba,leon,czarek,a nawet slyszlam o psie ktory wabi sie szymon i wiele innych .Mnie to osobiscie nie przeszkadza.Dziekuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_luba Re: niezdecydowani rodzice:) 09.03.09, 17:35 Gość portalu: ala napisał(a): > gdyby przejmowac sie tym jakie imiona ludzie nadaja psom to z > polowy tych imion trzeba by bylo zrezygnowac.Znam psy ktore wabia > sie wlasnie Sara czy np maja,kora,maksio,kuba,leon,czarek,a nawet > slyszlam o psie ktory wabi sie szymon i wiele innych .Mnie to > osobiscie nie przeszkadza.Dziekuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam Wlasnie. Znam kotke "Kasie". Ale, Alu, dasz znac jakie imie wybraliscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: niezdecydowani rodzice:) IP: *.cust.tele2.pl 09.03.09, 17:41 moj kotek ma na imie Hubert,szynszyl zas Bartus ,a koszatniczka mojej siostry Wandzia,wiec wydaje mi sie ze nie nalezy sie tym sugerowac, bo ludzie zawsze beda zwierzetom imiona ludzkie nadawac.Jeszcze z mezem sie zastanawiamy ale najprawdopodobniej bedzie tak jak on chcial czyli Sara Alicja.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: niezdecydowani rodzice:) 11.03.09, 19:43 do Alicji na drugie zdecydowanie lepiej brzmi Sara Alicja. Amelia Alicja nie brzmi w ogole . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lordess Re: niezdecydowani rodzice:) IP: *.net.autocom.pl 07.03.09, 14:09 zdecydowanie Sara Alicja , piękne imiona ! Odpowiedz Link Zgłoś
joasia-ja1974 Re: niezdecydowani rodzice:) 10.03.09, 01:29 Sara Alicja jeśli juz musi byc tak na drugie...a Amelek to chyba rzeczywiście jest już ciut za dużo ostatnio....ale przyznam , ze do imion starszych córek jakos mi Kinga pasuje))) Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: niezdecydowani rodzice:) 12.03.09, 11:49 Sara Alicja lepiej brzmi, niz Amelia Alicja. Poza tym Twoje corki maja krotkie imiona, wiec mozna kontynuowac te tradycje. A moze Zoja, Zyta, Maja? Odpowiedz Link Zgłoś
free-yayco Re: niezdecydowani rodzice:) 13.03.09, 14:48 ja bym dała Alicja bez drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Sara 13.03.09, 17:54 Zdecydowanie Sara! Nie przepadam za żadnym z podanych, ale do Alicji Sara pasuje dużo lepiej. Zresztą podoba mi się jednak bardziej niż Amelia. Odpowiedz Link Zgłoś