asiula1306 31.03.09, 10:31 ostatnio zasłyszane, dziewczynka jakieś pięć lat-Telimena- raczej nie dałabym tak córce ale ma coś w sobie, podoba mi się, tylko jak to jakoś ładnie zdrobnić Chłopiec Ludwik, jakieś 2 lata, dla mnie takie strasznie poważne imię, chyba do takiego malucha mówiłabym Ludwiś, ale ogólnie ok Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anettia28 Re: Telimena, Ludwik 31.03.09, 11:12 Telimena kojarzy mi się tylko i wyłącznie z kobietą co kibić miała wysmukłą, a pierś powabną. Ludwik natomiast niezmiennie z płynem do naczyń. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Telimena, Ludwik 31.03.09, 11:26 ładne i zaskakujące. jak ja się cieszę, że są ludzie odważniejsi ode mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Telimena, Ludwik 31.03.09, 11:44 Oba mi się podobają. Ludwik, hm... Ludek? Krasno-Ludek Telimena... Telka to jakoś tak nie bardzo, Telcia? Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Telimena, Ludwik 31.03.09, 11:50 Ludwik jak najbardziej, podoba mi się. Trochę poważne, ale w końcu dzieckiem jest się tylko przez chwilę i na ten czas Ludwiś bardzo wdzięcznie brzmi. Natomiast Telimena koszmarnie. Toż ona już w Panu Tadeuszu podjeżdżała kiczem. Osoba oczywiście, ale co za tym idzie, również imię. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Telimena, Ludwik 31.03.09, 13:39 Ludwik mi się podoba, Telimena nie. Szkoda, że ten płyn do naczyń naznaczył Ludwika na wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: Telimena, Ludwik IP: *.plock.mm.pl 31.03.09, 14:12 z wpisów-Telimena - ładne ale nie można zdrobnić,Ludwik - też superowo ale ma inne wady,czyli ładne ale odpada.A prawda jest taka,że obydwa na nic,a ich jedynym "plusem"jest znikoma ilość nadań.Na Forum przechodzą proces badawczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Telimena, Ludwik IP: *.as.kn.pl 31.03.09, 14:09 Fajnie i stylowo Ludwik, może zdrobnienie Ludwiczek, jak w kreskówce.... Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Telimena, Ludwik 31.03.09, 15:17 Ciekawie. Ludwik OK, na Telimenę bym się nie odważyła Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Telimena, Ludwik 31.03.09, 23:27 Oba bardzo mi się podobają. Zdrobnienia Telimeny to Tela? Tesia? Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Telimena, Ludwik 31.03.09, 23:35 mam kuzynkę Ludwikę, w dzieciństwie mówiliśmy na nią Ludwisia Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Telimena, Ludwik 01.04.09, 09:30 Ludwik mi się bardzo podoba, Telimena mniej Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Telimena, Ludwik 15.12.20, 08:27 Coraz częściej słyszę o małych Ludwikach,a na dwulatkę Telimenę natknęłam się na Instagramie ,nazywana Telką i Telą. Odpowiedz Link Zgłoś