Gość: kasia76 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.09, 21:55 No i właśnie - i ??? Pierwsza córa Natalia a zaraz pojawi się na świecie druga i nie możemy dojść do ugody z mężem. On chce Agnieszkę lub Hanię, ewentualnie Karolinę a ja Rozalkę lub Emilkę albo Kamilę Jakie są Wasze propozycje? Nazwisko jest 9-literowe zakończone na "icz" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justii23 Re: Natalia i ??? 09.06.09, 22:02 w propozycji wybieralabym pomiedzy Karoliną, Rozalią lub Emilką z innych propozycji Dominika, Magdalena, Weronika, Olimpia, Kornelia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Natalia i ??? 09.06.09, 22:31 Z waszych propozycji podoba mi się Rozalia. Trcohę popdobnie brzmi do Natalii wprawdzie ale zdrobnienia różne. Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna.panna Re: Natalia i ??? 09.06.09, 22:36 z propozycji przemawia do mnie jedynie Emilka. Agnieszka - ewentualnie Hania - nie, za to Ania - jak najbardziej, to "H" mi przeszkadza i zabiera piękno Annie może Weronika, Magdalena, Kinga, Barbara ? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Natalia i ??? 09.06.09, 22:34 justii23 napisała: > w propozycji wybieralabym pomiedzy Karoliną, Rozalią lub Emilką Ja też Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Natalia i ??? 09.06.09, 22:38 Emilia, bardzo pasuje do Natalii, a nie rymuje sie jak Rozalia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Natalia i ??? 10.06.09, 00:02 Ja także, ale jeśli nie za Rozalką, to za Emilią lub ostatecznie Karoliną. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Natalia i ??? 10.06.09, 00:09 Agnieszka - mało popularna, acz znana i osłuchana, moim zdaniem jednak będzie miała już brzmienie "ciotkowate" Hania - uwielbiam, ale jest popularne Karolina - ok Rozalia - najmniej znana i osłuchana z tego grona Emilia - ok, ale coraz popularniejsza Kamila - nie przepadam za tym imieniem, ale jest w porządku "Sercem" wybrałabym Hanię. Na drugim miejscu Rozalię (chociaż Rozalia i Natalia brzmi mi średnio). Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Natalia i ??? 10.06.09, 09:36 Z propozycji Twojego męża najbardziej podoba mi się Agnieszka, ale jako mama Agnieszki nie jestem obiektywna Z imion wybranych przez Ciebie - Emilia. Od siebie dorzucę jeszcze Ewę, Helenę, Anielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: Natalia i ??? IP: *.214.77-86.rev.gaoland.net 10.06.09, 12:57 Jestem za Karolina. Od siebie dodam jeszcze Patrycje i Pauline. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Natalia i ??? 10.06.09, 16:59 Rozalia, Emilia bądź Hania. OLd siebie dorzucę Adelę i Matyldę Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Natalia i ??? 10.06.09, 17:37 Z wymienionych przez Ciebie - Agnieszka i Hania, ew. Rozalia. Dorzucam Anię, Laurę, Patrycję, Agatę. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Natalia i ??? 13.06.09, 09:01 U nas jest Dominika i druga będzie Natalia, podoba mi się to zestawienie Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Natalia i ??? 13.06.09, 12:15 Podoba mi się tylko Agnieszka. I wcale nie brzmi ciotkowato. Rozalia jest zbyt podobna w brzmieniu do Natalii i zdrobnienia też: Rozalka - Natalka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia76 Re: Natalia i ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.09, 14:04 teraz lista wygląda nastepująco wg mojego męża: Agnieszka Rozalia Magdalena Emilia Kamila I chyba poczekamy te kilka dni i jak córeczka się urodzi to patrząc na nią, podejmiemy decyzję. Chyba będzie Agnieszka albo Rozalka - wprawdzie z Natalką rymuje się zdecydowanie gorzej niż Emilka ale to imię ma w sobie "pazur", którego brakuje Emilce Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Natalia i ??? 13.06.09, 14:46 Trzymam kciuki za Rozalkę. Daj znać, jak już córeczka sie narodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: w takim razie 13.06.09, 20:10 Magdalena, zdecydowanie, bije na głowę pozostałe Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Natalia i ??? 13.06.09, 20:09 żeby nie rym, to Rozalia - pozostałe albo mi się nie podobają, albo strasznie popularne. to może Hanna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia76 Re: Natalia i ??? IP: 78.8.25.* 25.06.09, 22:02 No i urodziła się i została ... Nadią. Jakoś żadne z naszych typów nie pasowało do tej istotki i zrobiliśmy jeszcze raz burzę mózgów. I mamy Natalię i Nadię Odpowiedz Link Zgłoś