Gość: regiata IP: 78.8.136.* 16.06.09, 13:07 Olaf czy Witold? Przy wyborze imienia dla synka zastanawiamy się z mężem tylko nad tymi dwoma imionami. Chciałabym poznać opinie innych osób na temat tych imion. Oba pasują do nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donmari-2 Re: Olaf czy Witold? 16.06.09, 13:35 Witold. Miałam Witolda w gimnazjum, w równoległej klasie. Nikt się imieniu nie dziwił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regiata Re: Olaf czy Witold? IP: 78.8.136.* 16.06.09, 14:01 I jeszcze przy okazji, jakie znacie zdrobnienia do tych imion? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Olaf czy Witold? 16.06.09, 14:50 Mój brat to: Witek, Witia, Witeczek, Tolek, Wit, Wituń, Witul i wiele innych. Ale i Witold po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Olaf czy Witold? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 14:20 zdecydowanie Olaf Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Olaf czy Witold? 16.06.09, 14:31 Chyba raczej Witold. Chociaż dla wysokiego blondyna Olaf jak raz ;- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Olaf czy Witold? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 15:15 Witold! Olaf jak dla mnie bezbarwne i bezdzwięczne.Zupełnie niestrawne Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Olaf czy Witold? 16.06.09, 21:04 Ja też jestem za Witoldem. Kiedyś czytałam wypowiedź Olafa Lubaszenko na temat imion, w której przyznawał, że jako dziecko nie lubiał swojego imienia. Głównie dlatego, że bezdzwięczna litera "f" gubiła się w potoku słów i dzieci przezywały go w związku z tym Olą. Od tej pory mam zdecydowany dystans do tego imienia. A niezależnie od uprzedzeń do Olafa. Uważam że Witold to super imię i jest bardzo wysoko na mojej liście! Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Olaf czy Witold? 16.06.09, 21:08 Olaf a moze jednak zamiast Witolda Wincenty Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Olaf czy Witold? 16.06.09, 22:15 Mam identyczną opinię (już drugi raz sie zgadzam z dolmadakią! warte odnotowania). Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Olaf czy Witold? 17.06.09, 21:30 gaudencja napisała: > Mam identyczną opinię (już drugi raz sie zgadzam z dolmadakią! warte > odnotowania). > Co prawda nie pamiętam pierwszego razu /czyzby chodziło o Gedeona? albo o Annę?/ ale jak na moje rzadkie tu bywanie to i tak dużo Muszę przyznać,że mnie troche rozbroiłas tym liczeniem)) Odpowiedz Link Zgłoś
generalizacja Re: Olaf czy Witold? 17.06.09, 08:38 Witold zdecydowanie =) Piękne imię! Mój potencjalny synek będzie tak właśnie miał na imię =) Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Olaf czy Witold? 17.06.09, 13:25 Witold. Olaf, choć mi się podoba, to - mam wrażenie - jakoś nie na codzienny użytek. Poza tym czytałam pewnie ten sam wywiad z O. Lubaszenką, co Quasi.modo - i też zwróciłam uwagę na tę nieszczęsną Olę. Odpowiedz Link Zgłoś
orzeszkowa503 Re: Olaf czy Witold? 19.06.09, 10:04 Witold bo ma ladne zdrobnienie a Olaf niespecjalnie Odpowiedz Link Zgłoś