Gość: maxim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 20:20 JEstem mamą 4 tygodniowej córeczki, której mój mąż nadał imię Jagoda Michalina. Zgodziłam się bo byłam chyba jeszcze wtedy w szoku poporodowym a teraz nie mogę się do imienia Jagoda przyzwyczaić. Coraz czesciej kusi mnie żeby jeszcze je zmienić na Michalinę lub Roksankę. Jest na to pól roku, co sądzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Jagódka? 15.07.09, 20:27 Popieram pomysł zmiany na Michalinę, ale mąż musi poprzeć ten pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jagódka? 15.07.09, 20:48 Jeśli się nie możesz przyzwyczaić, to negocjowałabym z mężem. Jagódka jest miła dla dziecka, ale kiedy będzie stara, będzie pomarszczoną Jagodą? Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Jagódka? 15.07.09, 20:52 Mi się tam Jagoda podoba Ale skoro nie możesz się przyzwyczaić, ponegocjuj z mężem zmianę kolejności imion. Roksanie mówię stanowczo nie! Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Jagódka? 15.07.09, 21:21 Ja również Jagoda to śliczne imię zarówno dla dziewczynki, jak i dorosłej kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
effuska Re: Jagódka? 15.07.09, 21:30 Mnie też się Jagoda podoba. Ale jeżeli Tobie trudno się przyzwyczaić i nie czujesz tego imienia to zmień kolejność. Roksanę bym jednak odrzuciła. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jagódka? 15.07.09, 22:35 Jeślibym zmieniała to na Michalinę. Na Roksanę zdecydowanie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.k122 Re: Jagódka? 16.07.09, 11:52 Jagoda jest ślicznie...bardzo dziewczęco (kobieco), ale i z charakterem...nie zmieniałabym, a jeśli już to na Michalinę Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Jagódka? 16.07.09, 12:52 A ja Michalinie mówię nie. Znałam trzy Michaliny i na każą wołano Misia. Zdecydowanie jedno z bardziej kiepskich imion żeńskich, MSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jagódka? 16.07.09, 21:36 czarna-dalia napisała: > A ja Michalinie mówię nie. Znałam trzy Michaliny i na każą wołano Misia. Nieciekawe zdrobnienie. Nie poznałam żadnej Michaliny, na którą by tak wołano, za to dwie Marie. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: Jagódka? 16.07.09, 12:57 Jagoda podoba mi się najbardziej z tego zestawu Roksanę uważam za porażkę totalną Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Jagódka? 16.07.09, 14:07 Jagoda jest w porządku. Jeśli zmiana to Michalina(podoba mi się jeszcze bardziej). U znajomych szykuje się Michalina w sierpniu Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Jagódka? 16.07.09, 15:02 Zdecydowanie zmieniłabym na Michalinkę. Póki jeszcze czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: Jagódka? IP: *.gemini.net.pl 16.07.09, 18:44 Jeśli koniecznie chcesz zmienić Jagodzie imię, to podpisuje się pod Michaliną. Odpowiedz Link Zgłoś
lal-a85 Re: Jagódka? 17.07.09, 00:08 Jagodzie stanowcze NIE! Pani Jagodo, brrrr. Michalina - Misia, heh, też kiepskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Jagódka? IP: 213.25.144.* 28.07.09, 17:17 Jagoda jest nawet,nawet,jeszcze najlepsze z tego zestawu.Michalina jest stare,a Roksana brzmi fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnababka3 Re: Jagódka? 28.07.09, 19:18 Michalina - stare? Jest teraz bardzo modne. A co do zmiany to najważniejsze żeby imię pasowało do dziecka - jeśli Jagoda nie pasuje to zmień ale na pewno nie na Roksanę (okropnie tandetnie brzmi) Osobiście najbardziej podoba mi się jednak Jagoda ale co się dziwic jak sama jestem matką prześlicznej Jagódki.. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Jagódka? 28.07.09, 21:49 fajne imię - znam 13 latkę i 3 latkę (obydwie na tym samym osiedlu) - starsza jest po prostu Jagoda i nikt z tego tytułu nie czyni żadnych uwag - młodsza długo była Gusia - Gudzia albo po prostu Jagódka/ no ale jeśli Ci się nie podoba... Michalina też fajne tzn. dla mnie osobiście ale nie znam żadnej - natomiast, Jagody które znam, to nie dość, że śliczne pannice, to jeszcze przebojowe i pewne siebie (pewno zbieg okoliczności ale znałam kilka i charakterystyka ta sama). Tak więc zostałabym chyba przy Jagódce Odpowiedz Link Zgłoś
krupcia71 Re: Jagódka? 29.07.09, 11:01 O, to, to Moja 12-letnia Jagoda - mądra, piękna, o szerokich zainteresowaniach, wrażliwa . Ja tam zostałabym przy Jagodzie... Jeśli, jednak zadecydujesz inaczej, wolę Michalinę niż Roksanę! Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Jagódka? 29.07.09, 00:47 Jeżeli Ci się nie podoba - zmieniaj ! Oczywiście, po przegadaniu tego z Mężem MSZ Michalina ładniej niż Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
generalizacja Re: Jagódka? 29.07.09, 08:47 Jeśli nie możesz się przekonać i Twoim zdaniem imię nie pasuje córeczce to zmieniaj! Tylko dobrze sie zastanów i przekonaj męża... Moim zdaniem Jagoda to całkiem ładne imię (o ile oczywiście pasuje do nazwiska bo jak już było w pewnym wątku- Jagoda Bąk np to niestety kiepsko brzmi...=) osobiście wolałabym Michalinkę, za to Roksanie mówię stanowcze NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleksandra26 Re: Jagódka? IP: *.icpnet.pl 29.07.09, 09:06 Ja oczekuję swojej Jagódki, urodzi się we wrześniu. Imię wybrał tata (widocznie mężczyznom bardzo się podoba), mówię do brzuszka "Jagódka" "Jadzia"... i już się pryzwyczaiłam Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Jagódka? 31.07.09, 17:47 Jagoda bardzo ładnie, ale jeśli koniecznie chcesz zmienić to na Michalinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Jagódka? IP: *.and-net.pl 31.07.09, 21:24 koniecznie zmień nie podoba mi się Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś