olalinka 07.09.09, 17:50 Niedawno prosilam o pomoc w wyborze iminia dla chłopca Grzyba... Mały grzybek od 3 dni na świecie no i niespodzianka - razem z mężem zgodnie stwierdziliśmy że żadne z typowanych przez n as wcześniej imion do niego nie pasuje!! urodził nam się mały Leoś i kwita. No i teraz tylko zastanawiamy się jaki zestaw z naszym nazwiskiem najmniej będzie zzgrzytał Leon Grzyb Leonard Grzyb Leopold Grzyb Proszę o opinie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelcia714 Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 07.09.09, 17:59 Przedewszystkim gratulacje! Mi najbardziej podoba się Leonard Grzyb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada77 Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! IP: *.cdma.centertel.pl 07.09.09, 18:00 Leonard, uwielbiam to imię !!! Gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 07.09.09, 18:18 Przede wszystkim, gratuluję synka! NIE pasuje Leon (za krótki i wysuwa nazwisko na pierwszy plan). Dałabym Leopolda, najbardziej mi się podoba i IMO najbardziej przyciąga uwagę ze wszystkich trzech, co powoduje mniejsze "znaczenie" nazwiska w tym zestawie. Pozdrawiam serdecznie, g. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 07.09.09, 18:22 Gratulacje! Nie pasuje tylko Leon. Ja wybrałabym Leonarda. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 07.09.09, 18:22 Gratuluję. I głos na Leonarda. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 07.09.09, 18:28 Leonard - zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
olalinka Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 07.09.09, 18:35 Dziękuję za szybkie odpowiedzi i miłe słowa) Na razie jestem troszkę zakręcona porodem itp, ale mały imię mieć musi... Sama jestem zdziwiona że tak zupełnie inaczej potoczyła się ta historia z imieniem - przed porodem żadnego z tych imion nie bralismy pod uwagę, bo nie są listy tych najlepiej pasujących do nazwiska. Ale tym razem gdy ujrzeliśmy synka byliśmy zgodni że jego imię to Leon - tylę że poddobnie jak Gaudencja uważamy że to imię naprawdę słabo z nazwiskiem lęzy stąd nasze poszukiwania czegoś najbardziej zbliżonego... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 07.09.09, 18:41 Idealne dopasowanie do nazwiska trzeba schować w kieszeń, jeśli widać, że dziecko ma inaczej na imię i już Niemniej i Leopold i Leonard pasują, więc bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 07.09.09, 23:28 Leopold lub Leon. Leonard jakiś za ostry do Grzyba jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 19:41 Mój głos oddaję na Leopolda Tak czy owak, pozdrowienia dla mamusi i Leosia Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 07.09.09, 19:47 Leopold oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalenia Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! IP: 213.25.120.* 07.09.09, 20:09 gratuluje Leosia sama wybrałabym Leopolda, byle nie Leon, bo wtedy troche za krótko Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 07.09.09, 21:14 Bardziej lubię Leonarda, ale wydaje mi się, że Leopold Grzyb brzmi lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 07.09.09, 21:49 Serdeczne gratulacje Leon nie pasuje, za krótki. Pozostałe 2 ok - mój głos na Leonarda. Odpowiedz Link Zgłoś
cicuta Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 07.09.09, 23:52 gratuluje Leosia i jako mama Leonarda - glosuje na Leonarda... Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 08.09.09, 05:58 LEONARD Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 08.09.09, 08:38 Gratulacje zz tych imion najbardziej podoba mi się Leon, ale faktycznie z Waszym nazwiskiem lepiej brzmi Leonard lub Leopold. Może Leopold? do tego, według mnie, są fajne zdrobnienia, bo i Poldek i Leoś. Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 08.09.09, 09:00 Leopold i Leonard są śliczne ale Leonard Grzyb jakos nie pasuje. Leopold ma jeszcze uroczy skrót Poldek Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 08.09.09, 10:00 Leonard, zdecydowanie! Leopold tyz piknie, ale grozi zdrabnianiem do Poldka, a to w końcu JEST Leoś! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 08.09.09, 13:39 Zdrobnienie Poldek uważam za urocze, a będzie używane tylko jesli będzie pasować do dziecka Problem jego istnienia odbieram jako sztuczny Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 09.09.09, 11:05 Słusznie, zwłaszcza że Leopold pasuje lepiej. ALE... mnie się podoba Leonard Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 08.09.09, 10:03 GRATULUJĘ !!! Nie będę się wyróżniać... Leonard. Choć Leopold chyba lepiej brzmi z nazwiskiem. Ale zgadzam się z przedmówczynią - prędzej czy póżniej będzie Poldkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 08.09.09, 13:23 Gratulacje! Leonard, u mnie Leopold także odpadłby ze względu na zdrobnienie Poldek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! IP: 212.180.168.* 08.09.09, 14:46 LEONARD Odpowiedz Link Zgłoś
a-nulla Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 08.09.09, 18:46 Leopold, wiadomo! A zdrobnienie Poldek mnie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 00:50 Czytane szybko Leon Grzyb brzmi tak ze nie można sie polapac o co biega. Leonard Grzyb zbyt twarde. Zdecydowanie Leopold Grzyb Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Leopold 09.09.09, 07:23 Leon za krótki. Leonard... hmmm... jakiś taki troche pretensjonalny mi się wydaje. Zwłaszcza w tym zestawie. Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Leopold 09.09.09, 14:54 Leon, ale ja jestem nieobiektywna, bo mam w domu prawie 2-letniego Leonka. Z nazwiskiem Grzyb mi się nie gryzie. Jeśli z pozostałych to Leonard! Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Leopold 09.09.09, 19:20 Leopold i Leonard zdecydowanie najlepiej będą brzmieć z waszym nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! IP: 212.180.168.* 10.09.09, 07:05 I jaka decyzja? Mialabym tu problem,bo tj Wam napisalam-najladniejszy dla mnie Leonard,ale z Waszym nazwiskiem-moze jednak lepszy Leon,juz sama nie umiem doradzic..Tak czy tak Leoś będzie,Leo,Leonek-a więc b.ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
olalinka klamka zapadła a ja płaczę... 11.09.09, 12:11 Chyba mam baby bluesa bo od wczoraj ryczę z powodu imienia synka... A było tak: po wielu dyskusjach małżonek się znienacka znarowił i powiedział, że albo Leon albo Staś (...Jaś lub Franio do wyboru, z naciskiem na Staś). I nic nie pomogły argumenty z forum, że Leon najmniej pasuje, bo mężu się odwidziało i Leonard, i Leopold. No to ja przystałam na Leona bo od kilku dni przemawiamy do niego Leoś i się przyzwyczaiłam , ale uradziliśmy że rozbijemy zbitkę drugim imieniem i że (z pewnych względów) będzie to Franciszek. I tak przedwczoraj mąż zarejestrował Leona Franciszka Grzyba. I się zaczęło: -teściowa się nie odzywa, taka obrażona bo "co to za dziwoląg Leon" -najbliżsi przyjaciele powiedzieli że imię okropne a z nazwiskiem brzmi ośmieszająco (!!) -nasz ośmioletni synek wrocił ze szkoly i powiedział że wstydzil się kolegom powiedzieć jak brat ma na imię i powiedział im tylko że to "wstydliwe imię na L" a jak zgadli jakie, to uciekł do domu!!! No i jestem załamana, że zrobiłam krzywdę dziecku i będzie miało traumę z przedstawianiem się w przyszłości itp. Co robić?!! Lecieć do urzędu i zmieniać na tego Stasia całego (będzie miał w każdej piaskownicy kumpli o tym samym imieniu - bo tu u nas urodzaj Stasiowy i Jasiowy - i będzie szczęśliwy że się nie wyrożnia)!? Czy Leon Grzyb brzmi tak samo śmiesznie jak Dolores Miednica czy Kasmina Gwóźdź?! Czy ja histeryzuję czy naprawdę lepiej szybko zmeinić to imię (w dalszym ciągu mi się samo imię podoba ale...) Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: klamka zapadła a ja płaczę... 11.09.09, 12:49 >I tak przedwczoraj mąż zarejestrował > Leona Franciszka Grzyba. Moim zdaniem brzmi pięknie! Leonard może był lepszy, ale tylko w papierach, i tak skracano by go do Leona, Leosia... > -teściowa się nie odzywa, taka obrażona Teściowe już tak mają czasem > najbliżsi przyjaciele powiedzieli że imię okropne a z nazwiskiem brzmi > ośmieszająco Nie zgodzę się. Nazwisko jest specyficzne, ale ani imię, ani nazwisko nie są śmieszne... > -nasz ośmioletni synek wrocił ze szkoly i powiedział że wstydzil się kolegom > powiedzieć jak brat ma na imię Dzieci zapewne wolą te imiona, które są im już dobrze znane. Zresztą dorośli także... Dopóki nie poznałam małego Stasia, też nie byłam zwolenniczką tego imienia A do szkoły chodziłam z Leonem i nikt nigdy nie śmiał się z jego imienia. Jak się wszyscy przywyczają i pokochają maluszka, to na pewno nie będą sobie potrafili wyobrazić dla niego lepszego imienia niż Leon właśnie. Bądź dzielna, będzie dobrze! Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: klamka zapadła a ja płaczę... 11.09.09, 12:55 Mam w pracy kolezanke, ktora - gdyby przyjela nazwiko po mezu - mialaby podobny problem. A to maz wzial jej piekne wloskie nazwisko i dzieci tez. Chyba to jest najlepsze wyjscie w takich okolicznosciach, bo niestety przy nazwiskach bedacych wyrazami pospolitymi, zawsze ktos sie doczepi, ze nie pasuje, ze groteska, ze pretensjonalnie etc. Swego czasu prof. Miodek mial pogadanke na temat, by unikac zestawow typu Weronika Kielbasa. Leon to piekne imie, Franciszek tak samo. Ale do Waszego nazwiska wybralabym imie zwyczajne, np. Piotr, Tomasz etc. Albo "podwojne" np. Jan Leon, aczkolwiek dwoch raczej bym wszedzie nie podawala, bo znow ktos by uznal, ze przerost formy nad trescia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: klamka zapadła a ja płaczę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 15:48 Och, chyba niewielu jest mężczyzn, których stać by było na taki gest... A szkoda, gdyż wydaje mi się, że czasem dobrze jest schować dumę do kieszeni. Znam ze słyszenia rodzinkę o nazwisku "Chamscy". Żona po ślubie przejęła nazwisko męża, czego pojąć nie mogę. Również ich śliczna córcia, o równie ładnym imieniu, męczy się teraz z tym nazwiskiem - a dzieci w szkole to jej naprawdę żyć nie dają. Niestety, tatuś nawet słyszeć o tym nie chciał, żeby żona została przy swoim nazwisku, a o przyszłych potomkach, to już nawet dyskusji nie było. Jestem ciekawa jak sie czuje teraz taki tatuś, jak mu dziecko w poduszkę płacze. Ale nie - bo przecież tradycja. Żałosne. Tutaj sytuacja jest na szczęście inna. Grzyb to NIE jest nazwisko obraźliwe - ot, wyraz pospolity. Tak samo jak Patyk, Kozioł, czy Marchewka. I choć prawdą jest, że warto wybrać imię, które zamiast wyeksponować - trochę to nazwisko ukryje - to jednak nie robiłabym z Leona Grzyba aż tak dużego dramatu. Skoro dziecko samo nazwało się Leosiem, to tym Leosiem musi pozostać. I choć trochę szkoda, że nie zostało Leopoldem, czy też Leoncjuszem (chociaż "sz" i "rz" mogłyby się trochę gryźć), to myślę, że nie ma co przesadzać. A już zachowaniem teściowej, to bym się najmniej przejmowała. Pozdrawiam mamę Balbinkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: klamka zapadła a ja płaczę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 15:58 o matko, pomyliło mi się, bo przed chwilą odpisywałam na posta balibinki. Mamę Olalinkę pozdrawiam oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
olalinka Re: klamka zapadła a ja płaczę... 11.09.09, 16:36 a bardzo dziękuję u nas ze zmianą nazwiska to bylo tak że ani mąż ani ja nie bylibyśmy w stanie znieść obrazy teściów - mój mąż gdyby nie jego rodzice zmieniłby nazwisko na moje zwłaszcza że miałąm naprawdę łądne, a z kolei ja (młoda i zakochana) nie chcialam narażać mojego m. na konflikt (a znająć teściów na całe lata obrazy) i w "imie miłości" przyjęłam jego nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: klamka zapadła a ja płaczę... 11.09.09, 19:16 uuuu moja mama do tej pory męczy się ze swoją teściową, która obraża się o byle co, na długo, zaciekle, i co gorsza - nigdy nie wiadomo o co obrazi się kolejnym razem a właśnie w mojej rodzinie był przypadek zmiany nazwiska męża na nazwisko żony Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: klamka zapadła a ja płaczę... 11.09.09, 18:33 Hmm, jednak Chamski/ska (tak samo jak Swinarski/ska) to nazwisko zdecydowanie bardziej "nobliwe" noz podana przez Ciebie Marchewka. Koncowka neutralizje ewentualnie durne skojarzenie, istotne tylko dla dzieci (swoja droga dzieci sa takie jak ich rodzice, wiec w ciekawym srodowisku sie Twoi znajomi obracaja). U mojego meza na wiosce sa nazwiska typu Grzebien, Jajko - to dopiero balast . Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: klamka zapadła a ja płaczę... 11.09.09, 13:27 proszę, nie daj się zwariować jeśli Tobie i mężowi się podoba, to nie ma co płakać, bo to Wy decydujecie, a reszta albo niech zaakceptuje, albo niech się obraża, w nosie to miejcie Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: klamka zapadła a ja płaczę... 11.09.09, 13:35 Ale w ogole jak tesciowa mogla sie OBRAZIC ze imie nie po jej mysli? Juz sobie wyobrazam, co by Bylo, gdyby Ola z mezem zdecydowali sie na te opcje co moja kolezanka w sparwie nazwiska dla dzieci. Optuje, ze zostaliby WYKLECI! Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam a starszemu synkowi powiedz 11.09.09, 13:27 o Leonie Zawodowcu, wszyscy koledzy będą mu zazdrościć! Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: klamka zapadła a ja płaczę... 11.09.09, 14:09 Mi się Leon nieszczególnie podoba. Wolałabym Stasia, szczególnie z Waszym nazwiskiem. Ale! Nie dajcie się zwariować. Jeśli Wam się bardzo podoba, to machnijcie ręką, bo ludzie mają to do siebie, że się przyzwyczajają. I na pewno nie porównywałabym Leona Grzyba do Dolores Miednicy. Jedyne co mi się w zestawie jako takim nie podoba, to to że oba wyrazy są krótkie i całość brzmi mało melodyjnie. Drugie imię też tu nic nie zmieni, bo jest bardzo rzadko używane. Groteski jednak nie ma, bo Leon to całkiem normalne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
olalinka Re: klamka zapadła a ja płaczę... 11.09.09, 14:30 Dzięki dziewczyny ja wiem, że do naszego nazwiska można było lepsze imię dopasować, długo o tym rozmawałam tu na forum, ale Leona wybraliśmy świadomie po zobaczeniu maluszka (a nawet mamy wrażenie, że sam synek sobie to imię wybrałsmile)mimo że obiektywnie Staś czy Antek może lepiej by brzmiały (tylko uwierzcie - zupełnie nie pasowały do dzieckasmile). W tej chwili chodzi mi tylko o to, czy to jest śmieszny zestaw - jeśli nie - to reszta nie ma już dla mnie takiego znaczenia. Tak czy inaczej bardzo Wam wszystkim dziękuję za opinie i wsparcie w tym nieoczekiwanie trudnym dla mnie wyborze. BTW, kiedyś tam pisałam magisterkę o polskich nazwiskachsmile) , na tym forum odkryłam, jak wiele ciekawych rzeczy można powiedzieć o imionachsmile. Dziękuję zwłaszcza moderatoromsmile). Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: klamka zapadła a ja płaczę... 11.09.09, 14:42 Nie, nie jest to śmieszny zestaw Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: klamka zapadła a ja płaczę... 11.09.09, 17:19 Leon Franciszek Grzyb...brzmi bardzo dobrze, dwa piękne imiona, jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: klamka zapadła a ja płaczę... 11.09.09, 22:05 olalinka napisała: > I się zaczęło: > -teściowa się nie odzywa, taka obrażona bo "co to za dziwoląg Leon" > -najbliżsi przyjaciele powiedzieli że imię okropne a z nazwiskiem brzmi > ośmieszająco (!!) > -nasz ośmioletni synek wrocił ze szkoly i powiedział że wstydzil się kolegom > powiedzieć jak brat ma na imię i powiedział im tylko że to "wstydliwe imię na L > " > a jak zgadli jakie, to uciekł do domu!!! Skoro Leoś jest Leosiem, to nie możesz mu zmienić imienia na Stasia! Natomiast martwią mnie te reakcje. I teraz tak: Leon to normalne imię, jak Piotr czy Paweł, więc jest ok. Może zbitka z nazwiskiem mogłaby byc nieco lepsza, ale nie jest tak źle. Leon Franciszek brzmi nieźle, a dziecko od początku możecie przyzwyczaić do podpisywania się Leon F. Grzyb, co już jest wyjściem znacznie lepszym, bo wydłuża całość o jedną sylabę. Najpoważniejszy problem widzę w reakcji syna - czy już jest na tyle duży, ze możecie obejrzeć "Leona Zawodowca"? To powinno pomóc. Mały nie powinien się wstydzić imienia brata, tzn. jestem pewna, że się przyzwyczai, ale można mu to jakoś ułatwić, żeby sam nie miał kłopotów adaptacyjnych. A z ciekawości, czy Leonard i Leopold sa zdaniem starszego brata rownie kompromitujący? Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: klamka zapadła a ja płaczę... 11.09.09, 22:14 jestem tu nowa więc nie chcę się wymądrzać ale!!! ponieważ wybraliście piękne imię i w zestawie z nazwiskiem wcale nie jest źle!! to dodam swoje 3 grosze: Leon to piękne imię, zdrobnienia również. Podziękuj mężowi, że już dokonał rejestracji i absolutnie nic nie zmieniaj. To będzie fajny chłopak, zobaczysz! Argument którejś forumowiczki dot. Leona Zawodowca - super! Mój prawie 2-letni syn ma tak na imię a film oglądałam już 726582 razy pewnie Pamiętam jak moi rodzice się krzywili, że tak dziwacznie chcę dac dziecku na imię. Ich największym znartwieniem było jak oni do małego chłopczyka będą wołać cyt: "no bo przecież nie Leon" ale teraz dumni jak pawie chwalą się, że wnusio ma takie niespotykane i piękne imię (w moim mieście jest jeszcze jeden leon, ma 76l.) Olalinka naprawdę piękne imię ma wasz syn! A teraz rozłoże na czynniki pierwsze twoje kłopoty: -teściowa: korzystaj z chwili spokoju i ciszy, niech się nie odzywa jak najdłużej -przyjaciele: czy aby na pewno są waszymi przyjaciółmi, że nie potrafią uszanować wyboru? -syn niepotrzebnie!! został nakręcony w domu. Gdybyście mu przedstawili sprawę normalnie to on do kolegów też zachował by się naturalnie. Ale argument o Leonie Zawodowcu może być pomocny Więc głowa do góry a jak się obudzi na cycka czy butle to ucałuj go w czółko od "cioci" Iwony Oby to były tylko hormony poporodowe a nie długotrwała histeria hehe ps. ale elaborat pierdyknęłam. chyba pierwszy raz na forum Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Olalinkko droga 11.09.09, 21:57 ja mało piszę ale cały czas czytam twoje wątki. mnie Leon Grzyb się podoba, nie wiem czy przy takim nazwisku jest sens przekombinowywać z imieniem, moim zdaniem powinno sie przez imię to nazwizko jakoś zmiękczyć, zneutralizować i dlatego myślę, że Leon jest ok., a wypowiedziałam to sobie na głos już 13541635761 razy tym bardziej, że jakby nie było pisane wołany bedzie i tak Leon albo Leoś. imię jest naprawdę piękne i szkoda tylko, że nie pasuje do mojego nazwiska bo może też o Leosia bym się postarała. mój chłop nie ma na nazwisko Grzyb a i tak ciągle żałuję, że ja nazwisko zmieniłam na jego. nawet nie wiesz jak rozumię twoja sytuację, wiem że problem imienia wydaje ci się teraz najważniejszy i przesłania wszystko inne i to, że nie w pełni możesz cieszyć się synkiem bo kiedy tylko na niego spojrzysz zastanawiasz się czy ten wybór jest dobry. rok temu ja byłam w podobnej sytuacji a cała rodzina dokuczała mi strasznie. mój baby blus trwał chyba ze 4 mies i cały czas miałam wrażenie, żę jakkolwiek nie zrobię to będzie źle, chciałam uszczęśliwic wszystkich a tak się nie da. twój syn nasłuchał się od rodziny i znajomych opini o imieniu braciszka i dlatego tak mówi, musicie wzbudzić w nim przekonanie, że imiona waszych dzieci są najpiękniejsze dla was i to jest najważniejsze. a tu masz link do dyskusji o moim bezimiennym dziecku forum.gazeta.pl/forum/w,12924,79775498,,Co_o_tym_sadzicie_Doradzcie_prosze_.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,12924,79940877,,Moje_dziecko_jest_bezimienne_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
olalinka Re: Olalinkko droga 12.09.09, 10:31 Jeszce raz dziękuję dziewczyny Leon zostanie Leonem - nie będziemy świrować ze zmianą imienia z powodu opinii kilku osób, zresztą znalazły się też inne osoby w bliskim gronie, które gorąco kibicują Leosiowi - i tak już zostanie. Leona zawodowca uwielbiamy całą rodziną, mój brat ma z tego powodu córeczkę Matyldę, więc bardzo się cieszy z naszego Leosia synka postanowiliśmy powalić autorytetami: papieżami Leonami i naszym byłym trenerem kadry piłkarskiej (wspomniałąm też o znanym aktorze i pokazałam mu w gazecie podpis Leona Knabita) - synek zbombardowany wiadomościami poddał się i teraz jest tylko zły że imię jego braciszka występuje w jakiejś durnej reklamie soczków czy czegoś tam dla dzieci (zresztą okazało się że to był głowny powód jego frustracji - jakaś reklama ktorą obejrzał u kolegi, bo w domu nie mamy telewizora). Już mi smuteczki minęły, dzięki wszystkim za wypowiedzi w moim wątku i pozdrowienia dla cioć forumowych od cudnego Leonka) Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Olalinkko droga 12.09.09, 11:05 a reklamy miną Kubuś też jest soczkiem i nikt się nie frustruje pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 12.09.09, 12:18 Bodajze Steczkowska ma syna o imieniu Leon, moze to tesciow przekona, ze znani ludzie nazywaja tak swoich synkow? Co do nazwiska, ja bym je zmienila. Chociaz jesli Twoi tesciowie tak negatywnie reaguja na imie Leon, to rozumiem, ze tego nie robicie. Moim zdaniem jednak lepiej nazywac sie Grzybowski/a niz Grzyb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! IP: *.compower.pl 14.09.09, 21:49 Leopold Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! IP: *.tktelekom.pl 24.09.09, 19:09 Leon Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Leopold Leonard czy Leon - na CITO!!! 25.09.09, 12:18 "Znacie Leona? Każdy go zna, on zawsze fajne pomysły ma!" To zawsze lepsze niż reklama do mojego imienia. "Bo Paula to jest krowa, na maksa odlotowa." A już ten kawałek: "ta krowa okulary wkłada" aż mnie boli, jako astygmatyka. Odpowiedz Link Zgłoś