Dodaj do ulubionych

_ Jastrząb_w_rodzynkach_i_migdałach_z__czosnkiem._

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 14:07

To jest wątek kulinarny smile

Czyli witam w kuchni. To jest kuchnia elit...

Jeśli jesteś "młodym forumowiczem" popatrz jak wysmakowane potrawy
przygotowuja doświadczeni...

Każdy męski osobnik komponuje czasem nowe danie...
Nie robi wprawdzie zakupów, nie czyta ksiązki kucharskiej...
Tworzy potrawę z posiadanych składników.

Jak to w kuchni, będzie darcie pierza, patroszenie, szatkowanie,
smarzenie...

No i przyprawy.....

Mh...
Do smaku.

Teraz tylko ustawiam talerze, przygotowuję noże, patelnie, warzywa...

Popijam czerwone wino i zaprzaszam chetnych rozkoszy podniebienia smile)

W planie jest potrawka z jastrzębia.... sad
Sorry, wiem że np. gęś byłaby lepsza smile)
Nie mówiąc o pulardzie...

Ale taki główny składnik [mięso] dziś mamy.

Rozumiem, że nie wszyscy kuchnie lubią,

ale ładnie proszę nie gotujcie już na salonach.

O.K. ?

Zejdę jeszcze do piwnicy po butelkę...

i /pożal się Boże/ jastrzębią tuszę smile) , chyba już trochę skruszałą.

nara

Vist¸___________________/
Obserwuj wątek
    • Gość: Vist¸ [1]o szachach, wyrachowaniu, uczuciach i zaufaniu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 14:22
      o szachach, wyrachowaniu, uczuciach i zaufaniu
      Autor: Gość portalu: lady_hawk
      Data: 08-02-2002 16:42 adres: *.tele2.pl
      -------------------------------------------------------------------------------
      -
      Odniose sie tutaj do tego, co napisala Carmina. Skoro w parze z Vistem
      potwierdzaja autentycznosc tekstu - bedzie odpowiedz. Dlaczego zdecydowalam
      zaczekac?
      Bo nie ufam Carminie, jak nie ufam Vistowi.
      Vista pamietam z maja, czerwca... "Wyrozniali" sie wtedy: hans , Viri i Vist,
      wlasnie. Jeden wyraznie psychopatyczny, drugi krzykliwie agresywny, a trzeci,
      Vist - cynicznie podly. Takie byly moje wrazenia. I zeby skonczyc ten temat,
      to
      co teraz robi, podwaza dla mnie jego wiarygodnosc. Niby zmienil poglady, ale
      tak naprawde to ich nie zmienial, tylko "ci gorsi Zydzi" >>>>>falszywe
      posty<<<<< produkowali i podpisywali jego nickiem. Z lepszymi on lubi
      rozmawiac, nawet. Tylko nie lubi gorszych. I ograniczyl swoja aktywnosc do
      wystepowania przeciwko tym "gorszym", ale nie dlatego, ze Zydzi, tylko z
      kazdego innego powodu. Slusznego zreszta. Boh z nim.

Teraz powrot do sedna:
      SZACHY - stoja na szachownicy, poruszane sa rekami graczy. Prawdziwi
      mistrzowie
      potrafia wyobrazic sobie rozgrywke nie majac ani pionow, ani szachownicy przed
      soba. Swiat wirtualny stworzony w internecie jest dla mnnie analogia
      szachowego
      wirtualu.
      Byc moze to czywiste, ale niektorzy porownuja internet do telefonu. Tymczasem
      kolej jest taka - ogladamy obrazki w sieci, dopiero kiedy chcemy nawiazac
      kontakt osobisty - siegamy po telefon. Rozmowa telefoniczna to
      jakby "odczarowanie" wyimaginowanego swiata.
      O ile do szachow potrzeba wyjatkowej precyzji matematycznego umyslu, tutaj, w
      sieci wystarcza emocje i uczucia, zeby uczestniczyc w zabawie. Jedni
      przychodza
      z sercem na dloni - jak Miriam, potem Kasia, inni szukaja sposobu, zeby to
      wykorzystac, zbrudzic, zapaskudzic. Byc moze nie rozumieja nawet co robia, bo
      tak naprawde nie wiedza, co to "czuc".
      Carmina nie podobala mi sie od pierwszego pojawienia. Zaczela od prawie
      huliganskiej odzywki, potem sama zaczela pisac to, co wczesniej krytykowala.
      Wszystko, tylko nie informacje dnia. O ile w obrzydzanych przez nia watkach
      bylo "cos", to te burany, ciemne nieba zawieraly tylko konwersacje typu:
      -dam ci herbatki
      -jeszcze zamieszaj, ma belle
      -w ktora strone?
      -w prawa oczywiscie!
      -smoczyce wilkolakowate mieszaja z gory do gory
      -to nie mieszaj wcale albo na dol. LOL!
      -oj panowie idzcie spac! smoczyca was ululi!

I takie inne pierdu, pierdu. Mile tylko dla tych, ktorzy w tym uczestnicza. I
      Carmina pisze o tworzeniu zamknietych grupek! Czy was pomerdalo, tylko
      dlatego,
      ze jestescie "wybrancami"? Czy czujecie sie lepsi od tych, wobec ktorych
      Carmina jest zwyczajnie chamska?
      Przeczytajcie jeszcze raz, co napisala. Nie bylo copy/paste piosenki, tylko
      tekst dedykowany. Co dla mnie ten tekst niesie? Nic. Pustka. Kilka brzydkich
      sugestii i niezgrabnych pouczen. Najpierw prosi o przyjaciol a po chwili robi
      zarzut innym, ze froum uzywaja do wymiany przyjacielskich pozdrowien rowniez.
      I jeszcze jedno. Czy to przypadek, ze tylko odessa i Carmina napisaly zle o
      Kasi? Czy to przypadek, ze tylko carmina i watto maja za zle gratulacje dla
      Scana? Ja nie dalabym za Carmine cwierci plastikowego paznokcia, podczas gdy
      reczyc gotowa jestem za wiele znanych i nie znanych mi osobiscie osob. I do
      nich mam zaufanie.
      Podsumowujac: niech pisze co chce, tylko jesli bedzie atakowac innych i
      zarobaczac otoczenie, musi liczyc sie z odpowiedzia.
      Tu jak w bajkowym scenariuszu - najpierw wyrachowanie wygrywa z uczuciami, ale
      uczucia zawsze okazuja sie silniejsze i zwyciezaja.

Brakuje Miriam, prawda? A Kasia? Czyz nie bylo z nia milo?

A zaufanie? Zaufanie mam do Tyu, na przyklad, ktorego nie znam wcale z realu.

Pozdrawiam.

• Gość: Vist¸ [1] - _czyli__ ptasia__tusza._ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 14:26
        Dla porzadku, link:

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=1008598&aid=1034850

--------------------------------------------------------

Tu mamy składnik podstawowy.

• Gość: Vist¸ [2] - Skąd__ ten__zapach__ ?____ czosnku _? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 14:48
          lady_hawk napisał(a):

> Mam wrazenie, jakbym tej samej osobie juz dzis odpowiadala. Na forum panuje
          mod
          > a
          > na: >>>>post falszywy<<<<. Chociaz rwa sie paluszki do
          > klawiatury - mam wrazenie,
          > ze to byloby za latwe!!!! Nie chce mi sie wierzyc, ze tak mozna sie wylozyc!

------------------------------------------------------------------------------

Link:

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=1008598&aid=1018955
          • Gość: Vist¸ [3] - Skąd__ ten__zapach__ ?____ rodzynek _? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 14:51
            na chwilkę do Tyu
            Autor: Gość portalu: Miriam
            Data: 06-02-2002 15:55 adres: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl

-
            Księga I-ching mówi: dobrze jest mieć coś do zrobienia i nie pogrążać się w
            mętnej i męczącej atmosferze niepokoju.

"Wszystkiego dobrego"smile Ale NAPRAWDĘ!

Miriam
            • Gość: Vist¸ [4] - Skąd__ ten__zapach__ ?____ migdałów _? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 14:53
              Re: _Vist vel Viatr
              Autor: Gość portalu: Scan
              Data: 06-02-2002 17:15 adres: *.warszawa.sdi.tpnet.pl
              -
              Widzę, żeś biegły w pewnych sprawach
              Bo ja mam takie komunikaty – od początku stycznia - ten przykładowo:
              „attempt to connect to local computer using the Netbus Trojan Horse Blocked:
              Threat level:High risk
              At 21.14 on 2002-01-09 the following communications was detected:
              Remote Address: 217.96.156.135
              Na co baza danych odpowiada:
              Inetnum: 217.96.156.128 – 217.96.156.255
              Netname: Wrocław -2-SDI
              Descr: TP S.A. SDI
              Descr. Wrocław Oporow
              Country tongue_outL
              --------------------------
              Sporo takich rzeczy (z SDI Wrocław - Oporów, naturalnie) wysłałem do Polpaku.
              Podobne historie mam z Katowic z dialupa. Do wglądu pod adresem:
              abuse@cst.tpsa.pl - zbiorcze ID 421 i 563.
              • Gość: wild dziwne te danie! :| to jak z tym winkiem? IP: *.net.bialystok.pl 09.02.02, 15:04
                Gość portalu: Vist¸ napisał(a):

> Re: _Vist vel Viatr
                > Autor: Gość portalu: Scan
                > Data: 06-02-2002 17:15 adres: *.warszawa.sdi.tpnet.pl
                > -------------------------------------------------------------------------------
                > -
                > Widzę, żeś biegły w pewnych sprawach
                > Bo ja mam takie komunikaty – od początku stycznia - ten przykładowo:
                > „attempt to connect to local computer using the Netbus Trojan Horse Block
                > ed:
                > Threat level:High risk
                > At 21.14 on 2002-01-09 the following communications was detected:
                > Remote Address: 217.96.156.135
                > Na co baza danych odpowiada:
                > Inetnum: 217.96.156.128 – 217.96.156.255
                > Netname: Wrocław -2-SDI
                > Descr: TP S.A. SDI
                > Descr. Wrocław Oporow
                > Country tongue_outL
                > --------------------------
                > Sporo takich rzeczy (z SDI Wrocław - Oporów, naturalnie) wysłałem do Polpaku.
                > Podobne historie mam z Katowic z dialupa. Do wglądu pod adresem:
                > abuse@cst.tpsa.pl - zbiorcze ID 421 i 563.

o Scan?:>
              • Gość: Vist¸ [*] -__ Nasycanie__zapachami... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 15:06

Chyba trochę te składniki muszą przejść własnymi zapachami...

Kompozycja dojrzewa...

pzdr

Vist¸__________________/
              • Gość: Vist¸ [5] - _Zapach___kpiny__ ?____ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 16:02
                o SAMOUWIELBIENIU tyu tu jest
                Autor: perla!@poczta.gazeta.pl
                Data: 09-02-2002 01:23
                -
                Drogi tyu trzepocząc niewinnie rzęsami i wpatrując się w zwierciadło (z rączką
                oczywiście) zapytuje: "zwierciadełko powiedz przecie czym najpiękniejszy na
                świecie?". A zwierciadełko (z rączką oczywiście) ściskaną uroczą i płochą
                rączką tyu piszczy doń: tiu, tiu, tiu!!! Twój nick podniecający dla niektórych
                kobiet jest, tylko mnie już tak nie ściskaj. Ostatecznie bywają inne obiekty,
                niekoniecznie latające acz mobilne do ściskania, np rączka sciskana rączką
                tudziez inne członki naszego NAPRAWDĘ drogiego Tyu.
                dla Tyu potrzebny z forum urlop jest.
                Perła
                ---------------------------------------------------
                • Gość: Vist¸ [6] - __Smaczek___zdrady__ ?____ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 16:08
                  Nieoczekiwana kpina ze swego przyjaciela.... ?
                  Re: o SAMOUWIELBIENIU tyu tu jest
                  Autor: Gość portalu: Miriam
                  Data: 09-02-2002 01:55 adres: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl
                  -
                  Przepraszam Panstwa, że się wcinam, ale w tak pięknych okolicznosciach
                  przyrody
                  (i niepowtarzalnych) nie moge inaczej!
                  Zwierciadło posiada Tyu ma podlew jaki? Krzywy, prosty, czytelny, złocony,
                  przyciemniany? a ramy? Jakie ma ramy? Bo przeciez nie proste, czarne? jakies
                  art deco?
                  Tyu - jesteś - to raz. I to raz jest - najważnioejsze. Dwa - jesteś uroczy -
                  to
                  trzy. Acz jesteś i jesteś uroczy, wnoszę iż jesteś przyjacielem uroczym. Wolno
                  mi? wolno! Jesteś - niepowtarzalny, nietuzinkowy, męski ( w postach
                  religijnych) szlachetny, bojownik, imponujący, piekielnie inteligentny,
                  bystry,
                  żwawy, czujny jak żuraw, wnikliwy, trzeźwy (a politycznie? czy nie
                  politycznie?
                  a a politycznie?) bezkompromisowy, szczery, "jesli szoł on z taboj kak w boj,
                  na wierszynie stajał chmielnoj i tak dalej"...
                  Czy już wystarczająco duszno? czy jeszcze coś widać w zwierciadle?
                  "Motylek, goździk, biedronka, myyyyyyyszka!
                  Miś, karaluszek, chrząszczyk, papuuuuuuużka,
                  Jelonek, cipiurek, bażancik, liiiiiiiiiiiiszka!
                  Poziomka, malinka, jagódka, modliiiiiiiiiiiiiiiszka!

i tak dalej ( to zweryfikowany tekst zaczerpniety z cennych annałów T. Chyły -
                  i nie dotyczy "starej")

Drogi Tyu, a teraz serio, nie stać mnie na szabes, rada pedagogiczna się
                  skończyła, i czytam (iż) Perła wcale nie radzi źle! Wszak On już po urlopie
                  jest i wie, co pisze, a tak w ogóle, to On wielokrotnie wiedział co pisze. To
                  tak na marginesie ( nie społecznym Tyu, nie! wiemy, że jesteś wielki Szu),
                  żeby
                  nieporozumien nie było a la Anna Karenina.

pozdro

Miriamsmile

ps. resume dot. pisma wyjsciowego od niestrudzonego Tyu: forma - szkielet z
                  osteoporozą. Treść - jest to "mięso" - powiedzmy sobie - (ale haka nie ma cyt.
                  za Kawalerowiczem reżyserem) (slang filmowy), przyznam ale - zmielone i na
                  miły
                  Bóg - za dużo go!!! (tego tekstu) ja osobiscie mam dużą pojemność przyswajania
                  intelektualnego ale ale ale - jak mawia nasz Prezydent - trzy razy ALE - to
                  jednak zbyt długie mielone pęto.
                  Recipe: siwucha 100 gram raz! - dodaj siwucha 100 gram dwa! ( bo nam się do
                  szkoły śpieszy!) ogórek kiszony raz! dodaj siwucha trzy! dodaj duża blondyna (
                  dowolna ilość razy, razów i blondynek) rozumiejąca życie typu: bo ja jestem
                  prosz pana, na zakręcie. Ewentualnie - dziewczynka z zapałkami. Lektura -
                  Wspólny Pokój Uniłowskiego.

smile))

-

• Gość: Vist¸ [7] - __Łyżka___zawiści__ ?____ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 16:18
                    Nie sciagac!!!!!
                    Autor: lady_hawk@poczta.gazeta.pl
                    Data: 09-02-2002 14:01
                    -
                    Co Ty wiesz o wewnetrznym swietle?
                    Kiedys L-H probowala je w Tobie znalezc ale nic NIE BYLO!!!!!!!!!!!!
                    NIC!

Gość portalu: Carmina napisał(a):

> Gość portalu: perli napisał(a):
                    >
                    > > Wydaje mi się , że z czystą zawiścią mam przyjemność obcować.
                    > > Prawdziwą choć nie w realu.
                    > > Po przeczytaniu postu Hiacynta ....i tej "dobrej wiadomości" "dedykowanej"
                    >
                    > > Carminie, zastanawiam się jak też może wyglądać wiadomość nieDobra.
                    > > Czas....
                    > > Tylko zamiast napalmu ......... -słowa.
                    >
                    >
                    > Kochani przyjaciele, dziekuje Wam wszystkim za slowa, które pomagaja
                    błotniste
                    > kałuze przeskoczyc bez szwanku najmniejszego, a potem - zostają w mojej
                    > nieznosnie dobrej pamieci, jak smugi pieknego swiatla.
                    >
                    > Tyu, moje watpliwosci co do Twojej wypowiedzi na moj skromny temat sprobuje
                    > wyjasnic kiedy- i gdzie- indziej.
                    >
                    > W tym watku poprzestanę na tym krótkim komentarzu, ze wszystkich względów.
                    > Pozdrawiam.
                    > C
                    • Gość: Vist¸ [8] - __Skopka__mleka__ ?____ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 16:34
                      do Vista jest
                      Autor: perla!@poczta.gazeta.pl
                      Data: 09-02-2002 14:53
                      -
                      >Cześć Perło,

Ach, witaj, witaj Vist...

Vist napisał:

>Sorry, ale wygląda jakby Miriam wyjęła Cię z szafy i kazała
                      >teraz przygotowanym tekstem zaszczekać...

Ale to arystokratyczna szafa jest. I niebanalna - zaręczam Cię. A od
                      szczekania
                      wolę warczenie, na niektórych oczywiście.

>Mh... już wcześniej Twa męskość na relacji z Miriam cierpiała...

Tu wprawiłeś mnie w zakłopotanie. Nie wiem, nie wiem... Ale Ty jako znany tu
                      na
                      forum specjalista od Viagry chyba wiesz co piszesz. Ja w każdym razie nie
                      napiszę o sobie, że kobiety mdleją na dźwięk mojego nicka jak to raczył
                      napisać
                      nasz drogi Tyu.

>Chyba troszkę zbyt dyspozycyjny jesteś dla damskich zawiści...

Skąd wiedziałeś, że jestem dyspozytorem na pogotowiu? Niebezpieczny jesteś
                      Vist. Za dużo wiesz...

>Nie powonieneś sam się do roli pieska kanapowego sprowadzać (?)

A dlaczego nie? Wolność nasza i wasza w kraju jest.

>Nie jesteś Perełko pudelkiem salonowym... / mam nadzieję /

Nadzieja matką głupich jest.

>Nie powinieneś też się samokastrować... / nawet dla dam /

No nie Vist. Tu już przegiąłeś. Taki mądry i twórczy tekst napisałeś a potem
                      coś takigo. To tak jak ta krowa co dała skopek mleka a potem jednym kopnięciem
                      go wylała.

>pzdr

wzajemnie, wzajemnie.

Perła

-
                      • Gość: Vist¸ [9] - __Marynaty__ !?____ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 16:42
                        o ..................... ????
                        Autor: Gość portalu: Hiacynt
                        Data: 08-02-2002 18:25 adres: *.klodzko.sdi.tpnet.pl
                        -
                        Gość portalu: lady_hawk napisał(a):

> Wszystko, tylko nie informacje dnia. O ile w obrzydzanych przez nia watkach
                        > bylo "cos", to te burany, ciemne nieba zawieraly tylko konwersacje typu:
                        > -dam ci herbatki
                        > -jeszcze zamieszaj, ma belle
                        > -w ktora strone?
                        > -w prawa oczywiscie!
                        > -smoczyce wilkolakowate mieszaja z gory do gory
                        > -to nie mieszaj wcale albo na dol. LOL!
                        > -oj panowie idzcie spac! smoczyca was ululi!
                        >
                        > I takie inne pierdu, pierdu. Mile tylko dla tych, ktorzy w tym uczestnicza.
                        I
                        > Carmina pisze o tworzeniu zamknietych grupek! Czy was pomerdalo, tylko
                        dlatego,
                        >
                        > ze jestescie "wybrancami"? Czy czujecie sie lepsi od tych, wobec ktorych
                        > Carmina jest zwyczajnie chamska?

Założyłaś wątek:

JASTRZEBIE GNIAZDO DOBRYCH WIADOMOSCI
                        Data: 18-12-2001 12:51
                        -
                        Uwite wysoko, na szczycie stromej gory. Mozna sie tu wspiac uzywajac rakow i
                        lin - to dla upartych i wytrwalych. Mozna wjechac wygodna winda, niczym
                        kolejka
                        na Kasprowy. Biletem jest usmiech i dobra wiadomosc.
                        Widok stad wspanialy!
                        Kiedy popatrzymy ponad mizerię przedstawienia zakurzonych pacynek bez twarzy,
                        zobaczymy brzeg morza i polawiaczy perel zagladajacych do wnetrza wylowionych
                        muszli, pod parasolem ktos czyta poezje, ktos inny planuje szwajcarskie zimowe
                        wakacje na nartach. Przy szachowym stoliku towarzystwo toczy spory o ksztalt
                        gospodarki i nowej polityki. W chatce, dworku czy tez moze pod korzeniami
                        drzewa otwarto bar czy kawiarnie.
                        Jasnorzewska-Pawlikowska napisala o sniegu, ze bialymi piersiami okrywa
                        smietniki. Niech pada.
                        Postawimy tu choinke ustrojona w swiatelka i nasze dobre zyczenia. Niech
                        bedzie
                        jak latarnia. Jastrzebie rozpostarte skrzydla i jodlowe galezie niech beda
                        parasolem. Koksaczek - a! niech stanie - to dla tych, co chca sie ogrzac.
                        Serdecznie pozdrawiam i zapraszam WSZYSTKICH, ktorzy chca ciepla mysla sie
                        podzielic.
                        -----------------------------------------------------------------------------

Ile osób do Twojego wątku się wpisało??
                        Myślę, że sobie powinnaś zadać pytanie - dlaczego?

JASTRZEBIE GNIAZDO DOBRYCH WIADOMOSCI lady_hawk, 18-12-2001 12:51
                        Re: JASTRZEBIE GNIAZDO DOBRYCH WIADOMOSCI Gość portalu: #, 18-12-2001 13:10
                        Re: JASTRZEBIE GNIAZDO DOBRYCH WIADOMOSCI lady_hawk, 18-12-2001 13:31
                        Jastrząbeczka! smile wild, 18-12-2001 13:20
                        Re: Jastrząbeczka! smile lady_hawk, 18-12-2001 13:40
                        Re: Jastrząbeczka! smile wild, 18-12-2001 13:50
                        Re: JASTRZEBIE GNIAZDO DOBRYCH WIADOMOSCI lady_hawk, 18-12-2001 14:03
                        Re: JASTRZEBIE GNIAZDO DOBRYCH WIADOMOSCI Gość portalu: #, 18-12-2001 14:19
                        i gdzie jest Jastrząbeczka?smile Gość portalu: wild, 18-12-2001 16:09
                        Re: JASTRZEBIE GNIAZDO DOBRYCH WIADOMOSCI Gość portalu: ethanol, 19-12-2001
                        04:42
                        DOBRE WIADOMOSCI Gość portalu: ladyhawk, 19-12-2001 11:59
                        Re: DOBRE WIADOMOSCI Gość portalu: #, 19-12-2001 12:20
                        Re: DOBRE WIADOMOSCI Gość portalu: ethanol, 20-12-2001 03:04
                        Re: DOBRE WIADOMOSCI non, 20-12-2001 21:10
                        Re: DOBRE WIADOMOSCI smile Gość portalu: wild, 20-12-2001 21:12
                        DOBRE WIADOMOSCI - WESOLYCH SWIAT! Gość portalu: ladyhawk, 22-12-2001 14:02
                        Re: DOBRE WIADOMOSCI - WESOLYCH SWIAT! witekjs, 22-12-2001 14:47
                        Re: DOBRE WIADOMOSCI - WESOLYCH SWIAT! Gość portalu: ladyhawk, 22-12-2001
                        15:41
                        ZYCZENIA WIGILIJNE I ASTROLOGIA. Gość portalu: ladyhawk, 22-12-2001 15:53
                        -------------------------------------

Potem dopisałaś:

-------------
                        odpowiedz cytując
                        Re: Jastrząbeczka! smile
                        Data: 18-12-2001 13:40
                        (....)
                        Byle nam tu niewytrzepana, waciana spodnica sie tutaj nie pokazala, bo spod
                        niej
                        robactwo wypada. Ono tepione bedzie!

Mógłbym cytować i cytować. Czy potrzebny jest komentarz?
                        Różnica nie klasy, lecz wielu klas. Przepaść.

Hiacynt

-
                        • Gość: Vist¸ [10] - __Pycha__ !____ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 16:53

Nie to jescze nie smak potrawy...

To tylko jeden z dalszych składników.

-------------------------------------------------------------------------
                          Re: o ..................... ????
                          Data: 08-02-2002 18:39
                          Gość portalu: Hiacynt napisał(a): >
                          >
                          > Mógłbym cytować i cytować. Czy potrzebny jest komentarz?
                          > Różnica nie klasy, lecz wielu klas. Przepaść.
                          >
                          > Hiacynt
                          >
                          -
                          kazdy klase mierzy wedlug swojej miary, Hiacyncie.
                          Mozesz mi cytowac, co chcesz.

• Gość: Vist¸ [11] - __Kszta__tupetu_ !____ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 17:13
                            Re: Borsuk
                            Data: 09-02-2002 13:40
                            -
                            Borsuku,
                            zbyt piekny jest ten deszcz za oknem, zeby spedzac duzo czasu przy komputerze.
                            I ostatnia sobota karnawalu dzisiaj! Odpowiem Ci z przyjemnoscia, kiedy bede
                            mogla wiecej czasu poswiecic. W zadnym razie nie czuje nawet swojego
                            potkniecia. ;o)))
                            Serdecznie pozdrawiam,
                            M_hawk
                            • Gość: Vist¸ [*] - __Dorzewanie____ ..... IP: 217.96.155.* 09.02.02, 17:26

Chwila na dojrzewanie.....
                              • Gość: wild sie wykluło-Vist jako teoretyk romantyzmu Izraela IP: *.net.bialystok.pl 09.02.02, 17:47
                                ...spytam się czemu ekonomiści palestynscy bronią swych domów przed zburzeniem
                                przez zwolenników kolektywnych rozwiązan by Che Guewara ( pisk hmm krzyk? dodaje
                                dramaturgii temu romantycznemu przedstawieniu...)
                                itd...

___ Che_________legenda__młodych_ smile)
                                Autor: Gość portalu: Vist¸
                                Data: 27-01-2002 01:11 adres: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl

Cześć Maxiu,

Mh... od pewnego czasu odnotowuję Twoje zainteresowanie Che smile

Nie dawało mi to spokoju...

I wyknułem takie wyjasnienie:

Che to żywa legenda smile) [choć człowiek już martwy]

Ledenda - męskości ......... (? smile

Młodzi mężczyźni mają kogo nasladować. Rycerz z Argentyny.
                                Męskość związana jest tu z romantyzmem...

Kobiety to kochają smile)
                                Rycerz walczy dla bezbronnych i jest NIEOBLICZALNY (!!!!! smile)))

Nieobliczalny smile) Maxiu.

Wybacz jeśli Cię to dotknie, ale kreujesz się tu na kogoś kto może być
                                ksiegowym smile doradcą podatkowym, albo kimś w tym stylu.

Mh... cóż mogą wiedzieć księgowi o romantyźmie ?

Jest nieobliczakny !

smile)))

pzdr

Vist¸________________/

--------------------------------------------------------------------------------

czy może masz rózne miary kułak i księgowy własnego domu Palestynczyk?
                                • Gość: wild płace za winko 3 pesos z podobizną mordercy... IP: *.net.bialystok.pl 09.02.02, 17:57
                                  i podleje tym winkiem nim drzewko Świadomości Kupa mięci "Rycerstwa" z Mordoru...

klask klask... ( odgłos kulki? )
                            • Gość: Vist¸ [12] - __Ocet__zawiści_ !____ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 18:30
                              Re: Czas apolalipsy_________________________Zawiść
                              Autor: witekjs@poczta.gazeta.pl
                              Data: 09-02-2002 18:15
                              -
                              Gość portalu: perli napisał(a):

> Wydaje mi się , że z czystą zawiścią mam przyjemność obcować.
                              > Prawdziwą choć nie w realu.
                              > Po przeczytaniu postu Hiacynta ....i tej "dobrej wiadomości" "dedykowanej"
                              > Carminie, zastanawiam się jak też może wyglądać wiadomość nieDobra.
                              > Czas....
                              > Tylko zamiast napalmu ......... -słowa.
            • Gość: Vist¸ Re: [3] - _____ NAPRAWDĘ !!______ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.02.02, 00:21

> na chwilkę do Tyu
              > Autor: Gość portalu: Miriam
              > Data: 06-02-2002 15:55 adres: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl
              >
              >
              > -------------------------------------------------------------------------------
              > -
              > Księga I-ching mówi: dobrze jest mieć coś do zrobienia i nie pogrążać się w
              > mętnej i męczącej atmosferze niepokoju.
              >
              > "Wszystkiego dobrego"smile Ale NAPRAWDĘ!
              >
              > Miriam
              ---------------------------------------------------------------------------------
              • Gość: Vist¸ Re: [3] - _____ NAPRAWDĘ !!______+__4__min._ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.02.02, 00:26
                > > na chwilkę do Tyu
                > > Autor: Gość portalu: Miriam
                > > Data: 06-02-2002 15:55 adres: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl
                > >
                > >
                > > --------------------------------------------------------------------------
                > -----
                > > -
                > > Księga I-ching mówi: dobrze jest mieć coś do zrobienia i nie pogrążać się
                > w
                > > mętnej i męczącej atmosferze niepokoju.
                > >
                > > "Wszystkiego dobrego"smile Ale NAPRAWDĘ!
                > >
                > > Miriam

PO CZTERECH MINUTACH:

---------------------------------------------
                Re: I see your true colors shining through...
                Data: 06-02-2002 15:59
                --------------------------------------------------------------------------------
                Gość portalu: Carmina napisał(a):

> Rzeczywisice, pytal mnie krates jakis czas temu, czym jest dla mnie forum.
                > Odpowiedzialam wymijajaco, chcialam zyskac na czasie, raz jeden nie pozwolic by
                >
                > rzadziła mna moja spontanicznosc. I juz prawie wiedzialam, mialam juz pewien
                > obraz, mialam swoje doswiadczenia. Juz prawie wpisywalam odpowiedz dla kratesa.
                >
                > Jednak tyle rzeczy potem sie wydarzylo, ze to, co zdążylam sobie ułozyc - legło
                > w
                > gruzach. Dla mnie pył mojego osobistego gruzowiska do dzis unosi sie nad forum.
                >
                > Przyćmiewa kolory. Things will never be the same again smile
                >
                > Kiedys to ja zadalam to buńczuczne pytanie, co tu się qurcze, wyprawia. Co to z
                > a
                > pieprzony dział? To bylo prawie pół roku temu. Pół roku w czasie ktorego dla mn
                > ie
                > wydarzyło się bardzo duzo, choc tak "na oko" nie działo się nic.
                > Ale tu na forum przezyłam tyle, ile w realu przez lat dziesięć z okładem. Bo ni
                > e
                > wazne miejsce, ważni są ludzie. Ludzie których po czasie wizualizujesz sobie.
                > Prawie ich widzisz. Po czasie nosisz w sobie ich portety psychologiczne. Po
                > czasie , a czasami po niewczasie, wiesz, na co ich stać.
                >
                > W ukladach międzyludzkich komputer jako narzedzie komunikowania sie nie jest
                > niczym bardziej magicznym niz telefon, nie ma czegos takiego jak czysty wirtual
                > .
                > To są zawsze ludzie. Osobowosci. Uczucia. Potrzeby emocjonalne.
                > Właśnie, potrzeby. Ja lubię być między ludźmi. Lubię mieć wielu przyjaznych
                > znajomych. Lubię śmiech, cenię dowcip i inteligencje. I tu mozna było to wszsyt
                > ko
                > znaleźć.
                > Ok, trzeba bylo nauczyć się, że wątki narodowych paranoi są elementem folkloru
                > tego miejsca i po prostu omijać je. Nie pytac czemu, nie dziwic sie. Opcja
                > ignore totally.
                >
                > Poznałam tu wiele osob. Poznalam nie tylko zyczliwa znajomosc, znalazlam tez
                > przyjaźn. Pzrypomnialy mi sie czasy przedwieczne, beztroskie przyjaciółki moje.
                >
                >
                > Spotykalam róznych ludzi. Wielu cenie, wielu lubie, choc ze swiadomoscią ich
                > słabości ( któż z nas od nich wolny? LOL). I oni wiedza o tym, ze ich lubie. Mo
                > je
                > relacje są bardzo proste. Przejrzyste i czytelne. Tak jak lubie.
                >
                > Są tu tez ludzie, którym sie dziwie. Bo pzrecież tu, na tym forum, mozna tak
                > łatwo być odwaznym, uczciwym, fair. I nie umiem zrozumiec, ze ta mozliwosc czes
                > to
                > chlipie w kacie, zupelnie zapomniana. Wszysko jest wzgledne?
                >
                > Oczywiscie mialam tez okazje ujrzec tu ludzka potworna brzydote. Ale o tym nie
                >
                > chce mowić. I tak wiadomo. Opcja ignore.
                >
                > Jedyne, co mi tu przeszkadza naprawde, to nieznosna maniera omawiania prywatnej
                >
                > korespondencji, realnych paczek, sms-ow, spotkan, wujkow dentystow, procesow
                > poczecia pociech. Proceder sprowadzania na forum kolezanek z realu, by miec
                > wieksze poparcie. Troche dziecinada, ale jakze nieładna - potrzeba tworzenia
                > hermetycznej grupy. (Nie mylic z grafomanami, którzy karmią się zainteresowanie
                > m
                > kazdego zyczliwego "nicka" )
                >
                > Tak wiec, niezwykle to miejsce, niezwykle. Wciąga i odstręcza. Ale jest w miare
                >
                > czytelne, po jakims czasie. Nie musze was widziec, by was wyczuwac. Jedni
                > nazywaja to "rejestrami" smile)), inni "wibracjami" smile)), ja myslę "kolorami".
                > I wydaje mi się, ze jesteśmy tu sobą. Nie w sensie realu. W sensie naszej czyst
                > ej
                > osobowosci, na której nieraz real wymusza kompromisy. A tu - nie jestesmy czyi
                > ms
                > mezem, zona, corka, ojcem, szefem itd. Tu jestesmy soba. I mamy mozliwosc pozna
                > c
                > samych siebie. Nawet w dosc skrajnych sytuacjach. A własciwie - własnie wtedy.
                > Dowiadujemy sie prawdy o sobie samych. Czasem mozna sie zdziwic. Chyba? smile
                >
                > Moze niektórzy przychodzą tu by odreagowac. Moze. Cisi i uprzejmi w realu , tu
                > zamieniają się w bluzgających, szare myszki i gospodynie domowe oczarowac chca
                > widownie. LOL. Moze. Ale to tez jest część ich psychiki. Wiec sa soba. Cieszą s
                > ie
                > wolnoscia. Myslę więc, że jesteśmy tu prawdziwsi, niż gdziekolwiek indziej.
                >
                > Potrzeba wolnosci jest potęzną siłą. Sieć daje jej iluzję. Choc na moment, choć
                >
                > na chwile. A zarazem wciaż myslisz, że zawsze mozesz jednym klawiszem zakonczyc
                >
                > seans. LOL. Tymczasem, ta chwila odnajdzie Cie sama, wtedy kiedy zechce. Bez
                > fanfar. Rozplyniesz się z ulgą w porannej mgle.
                >
                > Pozdro zamglone smile
                >
                >
                >
                >

Mam wrazenie, jakbym tej samej osobie juz dzis odpowiadala. Na forum panuje moda
                na: >>>>post falszywy<<<<. Chociaz rwa sie paluszki do klawiatury - mam
                wrazenie,
                ze to byloby za latwe!!!! Nie chce mi sie wierzyc, ze tak mozna sie wylozyc!

Zaklęta w jastrzębia ?
          • Gość: Vist¸ [2] - Jak_można_się_wyłożyć.___ ????___TAK_?_ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.02.02, 00:14

> lady_hawk napisał(a):
            >
            > > Mam wrazenie, jakbym tej samej osobie juz dzis odpowiadala. Na forum panuj
            > e
            > mod
            > > a
            > > na: >>>>post falszywy<<<<. Chociaz rwa sie paluszk
            > i do
            > > klawiatury - mam wrazenie,
            > > ze to byloby za latwe!!!! Nie chce mi sie wierzyc, ze tak mozna sie wylozy
            > c!
            >
            > ------------------------------------------------------------------------------
            >
            > Link:
            >
            > www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=1008598&aid=1018955

• Gość: Vist¸ _[1]__"lady_hawk"________NICK__FAŁSZYWY__ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 23:58
        > o szachach, wyrachowaniu, uczuciach i zaufaniu
        > Autor: Gość portalu: lady_hawk
        > Data: 08-02-2002 16:42 adres: *.tele2.pl
        > -
        > Odniose sie tutaj do tego, co napisala Carmina. Skoro w parze z Vistem
        > potwierdzaja autentycznosc tekstu - bedzie odpowiedz. Dlaczego zdecydowalam
        > zaczekac?
        > Bo nie ufam Carminie, jak nie ufam Vistowi.
        > Vista pamietam z maja, czerwca...

-
        • Gość: Vist¸ _[1]__"lady_hawk"______KLĘSKA_FAŁSZU_ ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.02.02, 17:42

> Pierwszy post opublokowała 19 - listopada - 2001 r. ?
          >
          > Oto on:
          >
          > -----------------------------------------------
          > Re: Do Stoika i INNYCH o czarownicach i smokach
          > Autor: lady_hawk@poczta.gazeta.pl
          > Data: 19-11-2001 14:37
          > -
          > ...
          >
          >
          > Jak o czarownicach i smokach mowa - oto i ja jestem.
          > Bialych myszek postrachem byc nie pragne. Rozumiecie, ze trudno bedac
          > ptaszyskiem
          > drapieznym czulosc i lagodnosc okazywac. Gdzie sie konczy lady a zaczyna hawk -
          >
          > sama nie wiem.
          > Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swego grona.
          > Zakleta w jastrzebia.

Niestety...

To "ptaszysko" funkcjonuje z nami na forum "zaklęte" w jakimś celu,

czy z jakiegoś powodu...

To się czuje...

Powstaje wrażenie /może błędne/ że ptak czeka na okazję...

Potem woła Perłę i Miriam którzy wykorzystują okazję i niszą
          jakiś wątek.

?

Bezinteresowna (?) zawiść ?

"Miła" Lady... wszystko widać.

pzdr

Vist¸________________/
    • Gość: wild Che ten jastrząb jest ekonomiczno-indywidualny? :] IP: *.net.bialystok.pl 09.02.02, 14:45
      więc być czy mieć? (zjeść) ...

romantyczność jastrzębia??:] i konsupcyjny Vist??

• Gość: wild a ile ta potrafka kosztuje? daarmo?:] mam 3 pesos! IP: *.net.bialystok.pl 09.02.02, 14:59

>i zaprzaszam chetnych rozkoszy podniebienia smile)

jezeli nie prwferujesz handlu to megie sie wymienić ja dam wydruki pesos a Ty
      mnie butelke wina?tongue_out ( ryzykuje losem jastrzębia )

www.banknoteworld.com/banknotes/cuba/CubaPCS18(107a)-3Pesos-1984_f.jpg

1984...
      • Gość: siedem przepraszam IP: *.tgory.pik-net.pl 09.02.02, 15:14
        a o co tu chodzi?
        7,00
        • Gość: wild przepraszam IP: *.net.bialystok.pl 09.02.02, 15:19
          Gość portalu: siedem napisał(a):

> a o co tu chodzi?
          > 7,00

próbuje przehandlowac ekonomicznie i ksiegowo winko! :]
          • Gość: siedem Re: przepraszam IP: *.tgory.pik-net.pl 09.02.02, 15:22
            Gość portalu: wild napisał(a):

> Gość portalu: siedem napisał(a):
            >
            > > a o co tu chodzi?
            > > 7,00
            >
            > próbuje przehandlowac ekonomicznie i ksiegowo winko! :]

ale mi chodzi o ideę meritum 240 czyli kto jest dobry a kto zły?
            na kogo mam iść z moim bejzbolem???
            zagubiony
            7,00
            • Gość: Vist¸ _ Z_bejsbolem_?___"7"__to__wątek__elit__ :-))) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 15:56
              Gość portalu: siedem napisał(a):
              > ale mi chodzi o ideę meritum 240 czyli kto jest dobry a kto zły?
              > na kogo mam iść z moim bejzbolem???
              > zagubiony > 7,00

Siódemko smile

To jest wątek dla elit.

Nie wiesz o co chodzi ?

Mh...
              Każdy wie.

pzdr

Vist¸_________________/
      • Gość: Vist¸ ' IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.02.02, 01:46

aoo.freeservers.com/images/web3sr3.gif

Maxiu, coś mi się z nim kojarzysz. (?)
        • Gość: wild :)) IP: *.net.bialystok.pl 10.02.02, 02:37

>
          >
          >
          > <a href="http://aoo.freeservers.com/images/web3sr3.gif">aoo.freeservers.com/ima
          > ges/web3sr3.gif</a>
          >
          > Maxiu, coś mi się z nim kojarzysz. (?)

ale bez tego czerwonego odwróconego trójkąta? :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka