Dodaj do ulubionych

98% z Was Żyda na oczy nie widziała,a Wasza

IP: 80.53.175.* 03.02.04, 16:07
nienawiść i chłopska mentalność z wiejskich domów wyniesiona,studia Wam nie
pomagają i średnie szkoły też.
PRL,żle zrobiła,że Was wykształciła,jesteście bardzo niebezpieczni.Nienawiść
chłopska w genach z zdobytą wiedzą to nitrogliceryna.
Obserwuj wątek
    • gini Re: 98% z Was Żyda na oczy nie widziała,a Wasza 03.02.04, 16:11
      Ogladam codziennie w telewizorze.Wczoraj nawet Arielka pokazali.Gruby
      strasznie .
      • Gość: XXL Re: 98% z Was Żyda na oczy nie widziała,a Wasza IP: *.echostar.pl 03.02.04, 16:17
        gini napisała:

> Wczoraj nawet Arielka pokazali.Gruby
        > strasznie .

Krew muzułmańska tucząca jest......
      • lisekrudy Ciekawe zjawisko 03.02.04, 16:21
        Powiedz "Zyd", a Gini sie odezwie.

L.
        • gini Re: Ciekawe zjawisko 03.02.04, 19:26
          lisekrudy napisał:

> Powiedz "Zyd", a Gini sie odezwie.
          >
          > L.

I vice versa kolego rudy .
          • snajper55 Re: Ciekawe zjawisko 03.02.04, 21:19
            gini napisała:

> lisekrudy napisał:
            >
            > > Powiedz "Zyd", a Gini sie odezwie.
            > >
            > > L.
            >
            > I vice versa kolego rudy .

Nie rozumiem. Jak powiem >gini<, to się Żydzi odezwą ????? No bo jak vice
            versa, to vice versa, gini. Lepiej nie stosuj obcojęzycznych zwrotów, bo humor
            zeszytów z tego wychodzi. Zresztą może stosuj. Jak nie stosujesz, efekt jest
            taki sam... sad(

Snajper.
            • Gość: Piotrek lepiej snajper nie tlumacz zwrotow obcojezycznych IP: *.zssha.edu.sk / *.telecom.sk 03.02.04, 22:25
              snajper55 napisał:

> gini napisała:
              >
              > > lisekrudy napisał:
              > >
              > > > Powiedz "Zyd", a Gini sie odezwie.
              > > >
              > > > L.
              > >
              > > I vice versa kolego rudy .
              >
              > Nie rozumiem. Jak powiem >gini<, to się Żydzi odezwą ????? No bo jak vice
              >
              > versa, to vice versa, gini. Lepiej nie stosuj obcojęzycznych zwrotów, bo
              humor
              > zeszytów z tego wychodzi.

to rudy nie moze byc zydem?

Lepiej Snajper nie tlumacz obcojęzycznych zwrotów, bo humor zeszytów z tego
              wychodzi.
              • snajper55 Re: lepiej snajper nie tlumacz zwrotow obcojezycz 03.02.04, 23:26
                Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> to rudy nie moze byc zydem?

A ja gdzieś napisałem, że nie może ?

> Lepiej Snajper nie tlumacz obcojęzycznych zwrotów, bo humor zeszytów z tego
                > wychodzi.

A gdzie ja tłumaczyłem jakiś obcojęzyczny zwrot ?

Snajper.
            • Gość: Ania Re: Ciekawe zjawisko IP: 5.2.* / 213.46.162.* 03.02.04, 23:09
              Ty jak zwykle nie rozumiesz, ty i lisek tez tylko o Zydach piszecie.Koniec
              tlumaczenia.Ale belki we wlasnym oku nie widac.
              Bo wy piszecie slusznie , wy jestescie szabasgoje.
              hihihihi
              • snajper55 Re: Ciekawe zjawisko 03.02.04, 23:23
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> Ty jak zwykle nie rozumiesz, ty i lisek tez tylko o Zydach piszecie.Koniec
                > tlumaczenia.Ale belki we wlasnym oku nie widac.
                > Bo wy piszecie slusznie , wy jestescie szabasgoje.
                > hihihihi

Mnie nie chodziło o Żydów, tylko o błędne (a przez to śmieszne) użycie przez
                ciebie zwrotu vice versa. Ale tobie jak zwykle wszystko z Żydami się kojarzy.

Snajper.
                • Gość: Piotrek panowie skarpetkowi lisekrudy i Snajper IP: *.zssha.edu.sk / *.telecom.sk 04.02.04, 08:56
                  snajper55 napisał:

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                  >
                  > > Ty jak zwykle nie rozumiesz, ty i lisek tez tylko o Zydach piszecie.Koniec
                  >
                  > > tlumaczenia.Ale belki we wlasnym oku nie widac.
                  > > Bo wy piszecie slusznie , wy jestescie szabasgoje.
                  > > hihihihi
                  >
                  > Mnie nie chodziło o Żydów, tylko o błędne (a przez to śmieszne) użycie przez
                  > ciebie zwrotu vice versa. Ale tobie jak zwykle wszystko z Żydami się kojarzy.

to panowie sie tak dobrze znaja? tak po ciemku?
                  moze swiadectwa Snajper bedzie wydawal, kto jest Zydem a kto nie jest
                  i oczywiscie vice versa

• Gość: jacek#jw A: 99,9% z Was Irakijczyka! / NT IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 16:18
      • Gość: jacek#jw I chyba nikt K52 i Zawadzkich / NT IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 16:24
    • Gość: Jozef Zawadzki To jest dziwne ze pomimo tego ze Zydzi sa w mojej IP: 203.167.109.* 03.02.04, 16:28
      szafie, piwnicy, na dachu i pod oknem to ja jeszcze nigdy Zyda nie widzialem??
      • Gość: Zasymilowany Re: To jest dziwne ze pomimo tego ze Zydzi sa w m IP: 80.53.175.* 03.02.04, 18:00
        Zaraz Cie z naszego satelity namierzę.
        • Gość: leje-sie Nie obrazaj moich chlopskich IP: 193.235.118.* 03.02.04, 19:17
          przodkow, nie kontruj glupoty antysemitow wlasna: "nienawiść i chłopska
          mentalność".
          Nie miejsce tutaj na wyklad na temat zrodel polskiego antysemityzmu - ale nie
          doszukuj sie ich wsrod chlopow (kosciol owszem - za to przepraszal, endecja
          importowala tez ten nowoczesny, zagraniczny, francuski wynalazek z epoki pary
          i elektrycznosci, antysemityzm, malomiasteczkowy kupiec obrzydzal klientom
          kupcow mojzeszowego wyznania, motloch wlasnym prawem sie rzadzil i rzadzi).
          Ale dla wielu chlopow swiezo wyzwolonych z panszczyzny zydowski kupiec, dajacy
          lepsza cene niz kupiec chrzescijanski stwarzal okazje szybszego dorobienia sie
          i emancypacji. Interes byl korzystny dla obu stron - i tak to wlasnie zostalo
          mi opowiedziane we wspomnieniach mojej babci i jej sasiadow. I dlatego tez, o
          ile wiem, kilka rodzin zydowskich we wsi sie przechowalo i we wsiach
          sasiednich. A pamiec, mimo uplywu lat, ciagle jest o zydowskich sasiadach
          przechowywana.
          Ze chlopskie dzieci na intoksykacje antysemicka byly narazone po wyjsciu ze
          wsi, na uniwersytetach to juz inna sprawa. Ale tez antysemityzm nowoczesny
          intelektualistow wynalazkiem jest.
          Wiec czepiaj sie kogo innego.
          (Interesujaco wzmiankuje o importowaniu antysemityzmu przez endecje Zeromski w
          swoich dziennikach. A ze "momenty byly" to i z innych wzgledow warto je
          poczytac)
          • Gość: Zasymilowany Re: Nie chciałem,poniosło mnie,jak zobaczyłem IP: 80.53.175.* 03.02.04, 21:26
            co niektórzy wypisują tu.Przez ich watki stał bym sie taki jak oni ,może tego
            chcą.
            • Gość: leje-sie No to walcz z antysemitami IP: 193.235.118.* 03.02.04, 22:01
              a nie z chlopami.
              Poniewaz to watek o glupich uprzedzeniach wiec chetnie bym kilka wlasnych
              zaprezentowal ale czasu brak na stylistyczne dopracowanie. A glupota jeszcze
              do tego pokracznie napisana calkiem juz niesmaczna jest.
              Ale sprobuje:
              1. Czesto wydawac by sie moglo, ze antysemita teskni do Zyda. On by chcial go
              miec na wlasnosc i okazywac mu tolerancje i wyrozumialosc - mimo, a moze
              wlasnie dlatego, ze tamten Zydem nienawistnym jest. Stad tez tak czeste
              zarzekania antysemitow, ze antysemitami nie sa - oni w ten sposob pragnienie
              Zyda wyrazaja. Znam dwa przypadki, gdy z racji okolicznosci zyciowych
              antysemicie taki Zyd do towarzystwa/interesow sie trafil. I chodza razem na
              wodke i robia interesy i antysemita nareszcie moze byc tolerancyjny i
              wyrozumialy i nawet jakby nos mu sie wydluzyl.
              2. Z drugiej strony sa Zydzi, ktorzy czuja ze sa granice zasymilowania. Moga
              byc wszystkim kim sa Polacy poza jednym wyjatkiem: "prawdziwy Polak" moze, a
              nawet musi byc antysemita. Zyd-Polak "prawdziwym Polakiem" byc nie moze. Nie
              jest mu to jakby dostepne, mimo staran. Ale po co mu to wlasciwie?
              Z obu punktow wynika ze znajdziesz wielu chetnych partnerow do dyskusji. A od
              moich przodkow sie odczep.
              • Gość: n0str0m0 panie wode-leje-sie... IP: 61.49.198.* 05.02.04, 04:11
                > [...] "prawdziwy Polak" moze, a
                > nawet musi byc antysemita.

brawo... to ladniejsze nawet od mleka matki...

pytanie mam, kto wedlug pana sformuowal to odkrywcze twierdzenie...?
                niektorzy niezasymilowani zydzi, czy tez moze to pana wlasne odkrycie...?

nostromo
    • abstrakt2003 Zasymilowany 03.02.04, 19:20
      Bredzisz człowieku, a twój post kipi od ślepej nienawiści!
      P.S. Mnie PRL nie wykształcił, sam się wykształciłem!
      Abstrakt2003 - łagony filosyjonista z chłopstwa polskiego!
      • Gość: leje-sie chlop z chlopem IP: 193.235.118.* 03.02.04, 19:26
        Zobacz moj post ciut wyzej. Ja wspomnienia rodzinne spisalem i opublikowalem,
        a to czego sie dowiedzialem bylo dla mnie wielka niespodzianka. Warto by
        namowic niektorych przynajmniej uczestnikow tego Forum do bardziej
        produktywnej zabawy niz publikowanie sie tutaj - a mianowicie do spisywania
        historii wsi polskiej opowiedzianej przez jej mieszkancow - historii nigdzie
        nie zapisanej a ginacej w tempie zastraszajacym. Znam kilku jeszcze takich
        lokalnych patriotow ale za malo ich.
        • abstrakt2003 Re: chlop z chlopem 03.02.04, 19:37
          Coś takiego "chodzi mi po głowie" juz od jakiegoś czasu.
          Pozdrawiam.
    • b4b [...] 03.02.04, 19:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: pk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 21:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: eres Do PK IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.04, 21:13
        pk: Od wieków Żydziska siedzieli i siedzą w Polsce i dla polaków nie zrobili
        nigdy nic dobrego. Tylko wysysają soki, tworząc własne fortuny i żeruja na tym
        polskim, upodlonym i zubożonym, dzięki kolejnym Rządom, narodzie ! Po co nam
        potrzebne pejsy na ulicach i bez tego świat patrzy na nas jak na skansen !!!!!
        eres: Istotnie, świat ma powody patrzeć na wielu z nas, jak na troglodytów, jak
        na ludzi żywcem przeniesionych z zapyziałego średniowiecznego ciemnogrodu. To
        właśnie polska ksenofobia, antysemityzm dają „światu” powody do takiego nas
        traktowania.
        Do takiego obrazu Polaków właśnie dorzuciłeś swoim postem swój kamyczek.
    • Gość: Zasymilowany Re: 98% z Was Żyda na oczy nie widziała,a Wasza IP: 80.53.175.* 03.02.04, 22:07
      Czym rózni się Żyd z Ukrainy szynkarz i arendarz i Żyd przedwojenny sprzedający
      po zanizonych cenach i na kredyt
      • Gość: n0str0m0 masz racje zanieswiezony, IP: 61.49.198.* 04.02.04, 09:18
        nic tylko we mnie morderczy instynkt gra
        tratatatata

to jeszcze szybciutko powiedz kogo mam dzis
        jako polak-morderca-gorszy-od-hitlera-z-krwia-wyssany-antysemita i chlop
        zamordowac

nostromo
        p.s. konczy mi sie zapas cyklonu B, zbyt duzy przemial, winne mleko matki, moze jednak ktory
        z bogobojnych prawdziwych polakow ma i pozyczy?
    • Gość: KKK Starczy że widziałem głupi ryj Warszawskiego... IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.02.04, 18:15
      mam nadzieje że niebawem pójdzie w slady A.Małachowskiego...
      • Gość: Zasymilowany Re: Starczy że widziałem głupi ryj Warszawskiego. IP: 80.53.175.* 04.02.04, 19:29
        A swój skręcony w konwulsjach widziałęś,to spojrzyj w lustro,Haa
    • andrzejg czy to do mnie? 04.02.04, 20:08
      > nienawiść i chłopska mentalność z wiejskich domów wyniesiona,studia Wam nie
      > pomagają i średnie szkoły też.
      > PRL,żle zrobiła,że Was wykształciła,jesteście bardzo niebezpieczni.Nienawiść
      > chłopska w genach z zdobytą wiedzą to nitrogliceryna.

Panie z zamożnych i szlachetnych (czy też zacnych):mówisz do mnie?
      Pewnie tak,bo i z chłopów i szkolony w PRL.Miałem Cię za rozsądniejszego , a Ty
      jątrzysz.

A.
      • Gość: Zasymilowany Re: czy to do mnie? IP: 80.53.175.* 04.02.04, 22:07
        Nie do Ciebie,ale jak widzę tu niektóre watki to mnie ponosi.Chyba się zamknę
        i już nic nie napiszę.
        Może ktos bardziej oczytany postawi genezę polskiego antysemityzmu,bo ja nie
        potrafię.
        • andrzejg Re: czy to do mnie? 05.02.04, 05:24
          Ja Ci tego nie napiszę

Gość portalu: Zasymilowany napisał(a):

> Nie do Ciebie,ale jak widzę tu niektóre watki to mnie ponosi.Chyba się zamknę
          > i już nic nie napiszę

Rozumiem,że Cie ponosi i przykro słyszeć ,że ktoś przestanie zaglądać na forum,
          jednak ten wątek był uwagą,zarzutem skierowanym do wszystkich,a możesz przecież
          pisać do konkretnych osób,a wtedy może prędzej Ci się wszystko wyjaśni.Powiem
          Ci w sekrecie ,że tak jak nie widziałem Żyda,tak nie widziałem antysemity w
          kreowanej tu postaci.Owszem są ludzie z jakims tam ale...ale nie w tym stopniu
          co tu.Powinieneś brać poprawkę,chyba że masz inne doswiadczenia z realu.Masz?

A.

A.
    • b4b Mam w dupie zydow 04.02.04, 21:30
      • Gość: Blong ilu ? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 04:46
        a wygodnie ci z tym ?
        • Gość: Józef Zawadzki Ja mam cała gminę żydowską pod łóżkiem w szafie i IP: 66.98.130.* 05.02.04, 04:50
          Gość portalu: Blong napisał(a):

> a wygodnie ci z tym ?

pod biurkiem. Sledzą Mnie i prześladują naród Polski. Nie nie jest wygodnie, bo
          skończyły mi się tabletki a nie mogę wyjść do apteki bo czekają na mnie na
          klatce schodowej.
    • Gość: Phoenix Re: 98% z Was Żyda na oczy nie widziała,a Wasza IP: *.ph.ph.cox.net 05.02.04, 00:41
      TO TO MOZE TYLKO ZNACZYC ZE ZYDKI SIE DOBRZE KAMUFLUJA.Czy wedlug ciebie jak
      sie zyda nie zabije to znaczy ze sie zyda nie widzialo?.Tak przyglupiastego
      watku dawno juz nie czytalem a zasymilowany zyd jestes-myslisz wiec nikt cie
      nie pozna?.Pozna!-moskowato myslisz i piszesz.
    • Gość: Pedro Re: 98% z Was Żyda na oczy nie widziała,a Wasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 01:32
      Do Zasymilowanego: Jak CI się w Polsce nie pododba to wyjedź. Nie chcesz żyć w
      raju? W Izraelu? Nikt Cię tu siłą nie trzyma. Jedynie potraficie skomleć o
      waszych prześladowaniach i batach jakie zbieracie przez wieki. A któryś z was
      dziękował za uratwane wasze tyłki podczas np.: II wojny przez Polaków. I w
      pięty powinniscie nas calować bo na rzadko którym narodzie można zrobić takie
      kokosy jak na Polakach.
      P.S. Udanej podróży
      • Gość: Józef Zawadzki Re: 98% z Was Żyda na oczy nie widziała,a Wasza IP: 66.98.130.* 05.02.04, 04:37
        Gość portalu: Pedro napisał(a):
        > Udanej podróży

Dziękuję. Ale skoro nam obu się tu nie podoba, to może pojedziemy razem? Po
        twoim pięknym, staropolskim niku domyśliłe się, że jesteś potomkiem inkaskiego
        wodza. To świetnie! Może razem pojedziemy do ojczyzny tqwoich przodków? Po co
        nam ta Polska? Zamiast Zydów - Indianie. Zamiast Polski - Meksyk.
    • Gość: Szymon Re: 98% z Was Żyda na oczy nie widziała,a Wasza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.04, 17:39
      wszedzie jest pelno zydow, tylko ze sa poukrywani dobrze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka