mamzerek 07.01.10, 15:16 pl.wikipedia.org/wiki/Polonia i co? nic! zadnego wkladu do zadnego panstwa w ktorym mieskzaja. cchodzi mi oczywiscie o tych polakow wiary katolickiej, bo garstka parchatych oczywiscie ma wiele wkladu w swiat nauki i kultury. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gini Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 15:21 to,ze ty nie wiesz nic o polskich naukowcach i ich wkladzie, nie znaczy, ze go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 15:22 bo go nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 15:23 Ja sie dokladam a katol jestem wyobraz sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 15:29 do czego sie pan dokladasz? do kultury, nauki, czy rasizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 15:33 podwyzszenia standartow zyciowych Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 15:44 bezsprzecznie! ale nawet w tej dziedzinie jestes w mniejszosci polonii. wiekszosc przyczynia sie do obnizenia tego standartu... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 15:24 nie chca wracac do ukochanej ojczyzny???? to ja zadufek.... kocha polske, ale woli zyc we francyji... moze dlatego, ze wiecej muslim tam??? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 15:30 dana33 napisała: > nie chca wracac do ukochanej ojczyzny???? > to ja zadufek.... kocha polske, ale woli zyc we francyji... > moze dlatego, ze wiecej muslim tam??? w twoim izraelu tez sa muslim, masz skleroze? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 16:15 nu i co z tego? to moj kraj i nie wylewam lez nad panem tadeuszem, ani nie pisze, jak to mnie wykreca z tesknoty za polska, a on tak.. nie czaisz roznicy, ale wiadomo, zes na to za glupia... Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 16:22 dana33 napisała: > nu i co z tego? to moj kraj i nie wylewam lez nad panem tadeuszem, ani nie > pisze, jak to mnie wykreca z tesknoty za polska, a on tak.. > nie czaisz roznicy, ale wiadomo, zes na to za glupia... pewnie, ze nie bo ty nienawidzisz polski i polakow.taka mala roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 15:26 mamzerek napisał: > bo go nie ma! > jak ty o czyms nie wiesz to znaczy, ze tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 15:43 ok, gini. jestem dzis w dobrym humorze. sa. nawet sporo. znam (lub znalem) osobiscie kilku. www.math.washington.edu/~burdzy/ en.wikipedia.org/wiki/Antoni_Zygmund magazine.uchicago.edu/9612/9612Wirszup3.html oops, wirszup byl parchaty. ale chodzi o to ze stosunkowo jest ich bardzo niewielu. parchatych znacznie wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 15:44 No jeden chroni twojej i Dany tylka zebyscie ze strachu nie pomarli. pl.wikipedia.org/wiki/Zdzis%C5%82aw_Starostecki Duperelku musisz byc troche otwarty na Swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 16:24 g-48 napisał: > No jeden chroni twojej i Dany tylka zebyscie ze strachu nie pomarli. > > pl.wikipedia.org/wiki/Zdzis%C5%82aw_Starostecki > Duperelku musisz byc troche otwarty na Swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 16:25 g-48 napisał: > No jeden chroni twojej i Dany tylka zebyscie ze strachu nie pomarli. > > pl.wikipedia.org/wiki/Zdzis%C5%82aw_Starostecki > Duperelku musisz byc troche otwarty na Swiat. ==================== no to wszystko jasne! "On April 7, 1992 Theodore Postol of the Massachusetts Institute of Technology, and Reuven Pedatzur of Tel Aviv University testified before a House Committee stating that, according to their independent analysis of video tapes, the Patriot system had a success rate of below 10%, and perhaps even a zero success rate" www.fas.org/spp/starwars/congress/1992_h/h920407p.htm Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 czekam na Ewe8 07.01.10, 16:18 mamzerek napisał: > parchatych oczywiscie ma wiele wkladu w swiat nauki i kultury. Sadze, ze sie nieslusznie domyslam o co chodzi autorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
split01 Re: czekam na Ewe8 08.01.10, 04:45 Stara zadra, dyskryminowany w piaskownicy, popychany na podworku, obcy w domu - Szuka ojca ,... ================================================================== Sadze, ze sie nieslusznie domyslam o co chodzi autorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 23:22 Wplyw Polonii jest znacznie wiekszy niz bys to chcial przyznac. I w odroznieniu od "wybrancow" jest pozytywny. Odnosnie nauki i "kultury" - widzialem jak promuje sie "swoich" mierniakow kosztem zdolnych naukowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 07.01.10, 23:31 daj przyklad zdolnego polskiego naukowca w USA Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 08.01.10, 17:23 nu, ja wciaz czekam na jeden jedyny przyklad... Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 08.01.10, 17:25 mamzerek napisał: > nu, > ja wciaz czekam na jeden jedyny przyklad... przyklad czego? Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 08.01.10, 19:02 gini napisała: > mamzerek napisał: > > > nu, > > ja wciaz czekam na jeden jedyny przyklad... > > przyklad czego? jakto, "czego"? jak juz wyzej napisalem do rccc: daj przyklad zdolnego polskiego naukowca w USA Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 08.01.10, 19:08 mamzerek napisał: > gini napisała: > > > mamzerek napisał: > > > > > nu, > > > ja wciaz czekam na jeden jedyny przyklad... > > > > przyklad czego? > > jakto, "czego"? > jak juz wyzej napisalem do rccc: > daj przyklad zdolnego polskiego naukowca w USA jest ich duzo, ale to nie jest powazna dyskusja,wiec szkoda mojego czasu,by cos ci tu udowadniac. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 08.01.10, 22:13 pl.wikipedia.org/wiki/Maria_Siemionow Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Zbudowali Izrael 07.01.10, 23:30 Wiem że wątek jest na złość i by dopiec. Ale czyż nie polscy Żydzi lub Polacy o żydowskich korzeniach dołożyli sporo cegieł do domu jakim dla wielu stał się Izrael? Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Zbudowali Izrael 08.01.10, 16:09 hansgrubber napisał: > Wiem że wątek jest na złość i by dopiec. ============== dokladnie > Ale czyż nie polscy Żydzi lub Polacy o > żydowskich korzeniach dołożyli sporo cegieł > do domu jakim dla wielu stał się > Izrael? ============== bezsprzecznie. a teraz wiele polakow wyznania katolickiego pracuje na budowlach w izraelu. tylko ze to raczej nie bezposredni wklad do rozwoju kultury. no a pozatym oni wracaja do polski, wiec nie o nich chodzi. co do polakow "wyznania mojzeszowego" to oni nawet bardzo przyczyniaja sie do rozwoju nauki i kultury na swiecie. tylko ze pononia zagraniczna rzadko uwaza ich za polakow, a moherowe berety - nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Zbudowali Izrael 08.01.10, 20:39 Czy ja wiem, myślę że z tym polskim wkładem kulturowym najgorzej nie jest, gorzej z technologiami. Odpowiedz Link Zgłoś
split01 Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 08.01.10, 05:08 Nie kradną , nie zebrzą , nie judzą ,... Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 08.01.10, 16:11 split01 napisał: > > Nie kradną , nie zebrzą , nie judzą ,... ====================== jeszcze jak kradna. jeszcze jak zebrza. nie wiem co to znaczy "judza" - wiec nie zabieram na ten temat glosu. zato morduja, rachelka jasna, z wyobraznia! pl.wikipedia.org/wiki/Theodore_Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re:mamzerek 08.01.10, 16:27 mamzerek napisał: > > split01 napisał: > > > > > Nie kradną , nie zebrzą , nie judzą ,... > ====================== > jeszcze jak kradna. > jeszcze jak zebrza. > nie wiem co to znaczy "judza" - wiec nie zabieram na ten temat glosu. a ja sie z toba zgodze, sa tacy co kradna, sa tacy co zebrza, ale ty uogolniasz sobie jedziesz rowno po wszystkich polakach. niech sie tylko pozniej erecjanki tu nie dra o antysemityzm, bo wlasnie ty ich kolega jestes tu strona po chamsku atakujaca. > zato morduja, rachelka jasna, z wyobraznia! > pl.wikipedia.org/wiki/Theodore_Kaczynski > Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re:mamzerek 08.01.10, 16:44 gini z samego centrum tepowic.... mamzerek odpowiada wam wlasnie tak, jak wy piszecie o zydach... wy uogolniajecie od zawsze... nu, to zobacz jak to wyglada na odwrot..... i nie drzyj sie tak glosno, jak klamiesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re:mamzerek 08.01.10, 16:46 dana33 napisała: > gini z samego centrum tepowic.... mamzerek odpowiada wam wlasnie tak, jak wy > piszecie o zydach... wy uogolniajecie od zawsze... nu, to zobacz jak to wyglada > na odwrot..... > > i nie drzyj sie tak glosno, jak klamiesz.... > co tak wczesnie sie pienisz?dla mnie to niech on sobie pisze co chce i jak chce,mamy wolnosc slowa,nie dla wszystkich co prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re:mamzerek 08.01.10, 17:20 dana, ja tej gini nigdy przedtem nie czytalem (a moze juz nie pamietam). z teo co tu widze, to ona jest prawie normalna i umiarkowana. moze zaprosze ja na kabala szabat. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re:mamzerek 08.01.10, 17:18 nigdy nie myslalem ze ja sie zgodze z gini. chociaz prawde mowiac znam gini tylko z postow dany. ja nie twierdze ze wszyscy czlonkowie polonii kradna. twierdze ze wielu tak. ale przeciez powinno byc jasne, ze odpowiedz do spitta byla zwyklym pieknem za nadobne. a w tajemnicy zdradze pani (bo hansgrubber juz to podkreslil) ze ten caly watek to zwykle krecenie kijem w mrowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
potatos Re: prawie 20 milionow Polakow za granica 08.01.10, 08:15 za malo!!!!!!!!!!!!!!,nie prawie ale tyle ile mieszka obecnie poza granicami kraju -druga POLSKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Z ostatniej chwili.. 08.01.10, 16:43 ..chodza sluchy, ze Matka Boska Czestochowska nie lubi sie z Matka Boska Nowojorska! Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Z ostatniej chwili.. 08.01.10, 17:21 ranyboga! naprawde? 8-D pojecie "matka boska" ... starozytni grecy moga pozazdroscic. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Matka Boska jest realnym i powszechnym zjawiskiem. 08.01.10, 17:41 W Polsce zyja tysiace Boskow urodzonych przez swoje mamy! To samo wsrod Polonii! Wydaje mi sie nawet, ze i wsrod Zydow pojawia sie nazwisko Bosek, wiec jest prawdopodobna rowniez zydowska matka Boska! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Matka Boska jest realnym i powszechnym zjawis 08.01.10, 17:44 trolluj sobie dalej,masz nadzieje, ze sprowokujesz kogos? Odpowiedz Link Zgłoś
kahanka Re: Polak potrafi :))))) 08.01.10, 19:01 www.wiadomosci.goniec.com/news/15/15_tabloid_przylapal_polakow_wyludzajacych_benefity.html Na Zydow nie dalo sie zwalic to zwalili na cyganow Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Polak potrafi :))))) 08.01.10, 19:04 nieprawda! przeciez spitt napisal ze polacy nie kradna! yeah, right. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Polak potrafi :))))) 08.01.10, 19:10 mamzerek napisał: > nieprawda! > przeciez spitt napisal ze polacy nie kradna! > > yeah, right. ee tam nie ma czym sie podniecac.kiedys to byli tacy co kolumne zygmunta sprzedawali)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Polak potrafi :))))) 08.01.10, 20:32 u nas to sie nazywa "selling the brooklyn bridge" www.museumofhoaxes.com/hoax/Hoaxipedia/Brooklyn_Bridge_Scams/ Odpowiedz Link Zgłoś
kahanka Re: Polak potrafi :))))) 08.01.10, 19:50 mamzerek napisał: > nieprawda! > przeciez spitt napisal ze polacy nie kradna! > > yeah, right. ofkors ze nie kradna, biznesy robia nielegalne jakby troche Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Polak potrafi :))))) 08.01.10, 20:01 kahanka napisała: > mamzerek napisał: > > > nieprawda! > > przeciez spitt napisal ze polacy nie kradna! > > > > yeah, right. > > ofkors ze nie kradna, biznesy robia nielegalne jakby troche alez kradna, kradna, ostatnio zydom z zydowskiego muzeum w auschwitz tablice podwedzili. co kahanka nie slyszala?a sluchy chodza, ze chcieli zasunac cale te muzeum auschwitz, no i gdzie by sie feta odbyla? kaczor,zaprosil tyle luda,z wlasnej kieszeni biedak bedzie gosci przyjmowal. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Matka Boska jest realnym i powszechnym zjawis 08.01.10, 19:03 LOL tylko ze w hebrajskim nie ma deklinacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kahanka Re: Z ostatniej chwili.. 08.01.10, 19:51 marouder.eu napisał: > ..chodza sluchy, ze Matka Boska Czestochowska nie lubi sie z Matka Boska Nowojo > rska! prawda, a obie nie cierpia matki Boskiej Aqaneckiej Odpowiedz Link Zgłoś