snajper55 17.04.10, 20:41 Art. 2. 1. Godłem Rzeczypospolitej Polskiej jest wizerunek orła białego ze złotą koroną na głowie zwróconej w prawo,..." isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19800070018 Na sztandarze ma odwróconą w lewo. Błąd ? S. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: Sniper 17.04.10, 20:46 polski_francuz napisał: > Ty nie masz innych problemow? Uważasz, że błąd w godle Polski na sztandarze okrywającym trumnę chowanego Prezydenta to drobiazg ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz BLAD 17.04.10, 20:50 o ciezkich konsekwencjach to popelnil pilot probujac ladowac na prymitywnym lotnisku we mgle. Cala reszta to sa male bledy. PF Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: BLAD 17.04.10, 21:07 polski_francuz napisał: > o ciezkich konsekwencjach to popelnil pilot probujac ladowac na prymitywnym > lotnisku we mgle. Cala reszta to sa male bledy. Masz rację, ale może to nie jest błąd ? Przecież tego sztandaru nie robili ignoranci. To nie jest złe zawieszenie flagi, co można zrobić na dwa sposoby. S. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Popatrz globalnie 17.04.10, 21:17 narod sie zjednoczyl, sfokalizowal uwage swiata na Polsce, jej ofiarach, jej szacunku dla historii. Nawet wielu rozsadnych Polakow mialo lzy w oczach (ja tez). Zaistnielismy bardziej na mapie swiata. To sa wazne rzeczy. Ludzkie pomylki nie sa wazne. Natomiast, ten BLAD to ja chce zrozumiec. Ktos dal ciala. I kto i jak to nalezy zozumiec. Po to by BLEDOW nie powtarzac. PF Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Popatrz globalnie 17.04.10, 21:25 polski_francuz napisał: > Natomiast, ten BLAD to ja chce zrozumiec. Ktos dal ciala. I kto i jak to nalezy > zozumiec. Po to by BLEDOW nie powtarzac. A mnie trudno uwierzyć, że to błąd i szukam innego wytłumaczenia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Popatrz globalnie 17.04.10, 21:28 Fakt, ze trudno w to uwierzyc. Poczekajmy troche na pierwsze oficjalne raporty. PF Odpowiedz Link Zgłoś
torunradio Przecież to nie On tę flagę za życia też mu odwrac 17.04.10, 20:51 panteon.4lomza.pl/foto/art/050905152059.j pg" border="0" alt="https://t0.gstatic.com/images? q=tbn:nCTAH7KpuOxXfM:panteon.4lomza.pl/foto/art/050905152059.j pg"> - To, co się stało było najciemniejszą kartą w historii III RP - mówi student z Grudziądza. Choć po wyborze Lecha Kaczyńskiego nie był przekonany do jego osoby, teraz ma inne zdanie o Głowie Państwa . - Takiego prezydenta już nie będzie, on był zupełnie inny od pozostałych. Był prostolinijny, a to nie jest cechą popularną wśród dzisiejszych polityków - dodaje mieszkaniec Głogowa, który przyjechał z całą rodziną pożegnać Lecha Kaczyńskiego i inne ofiary prezydenckiego samolotu. EKLAMA Czytaj dalej Agnieszka Niesłuchowska, Krystian Walczak, Wirtualna Polska Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachnat Re: Sniper 17.04.10, 20:55 Kolejny znak z niebios? ogarnia mnie trwoga bo nie umiem tych znaków odczytać. Orzeł patrzacy na wschód i pył wulkaniczny z zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Godło Polski 17.04.10, 20:50 A to jest w prawo czy w prawo, bo widzę, że w prawo Odpowiedz Link Zgłoś
torunradio Re: Godła do wyboru 17.04.10, 20:54 hq.drama.org.pl/files/images/god%C5%82o- bialorusi-od-1995.png" border="0" alt="https://t1.gstatic.com/images? q=tbn:a4dhk6AWvFgXWM:hq.drama.org.pl/files/images/god%C5%82o- bialorusi-od-1995.png"> www.fhuwojciech.com/images/godlo.jpg" border="0" alt="https://t1.gstatic.com/images? q=tbn:KgxdkaIxOEbs6M:www.fhuwojciech.com/images/godlo.jpg"> Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Godło Polski 17.04.10, 20:56 trzecikot napisał: > A to jest w prawo czy w prawo, bo widzę, że w prawo To ma być w orła prawo, jest w lewo. Zobacz choćby na monetach. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Godło Polski 17.04.10, 20:57 Na tak zadane pytanie moze byc tylko 1 odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Godło Polski 17.04.10, 21:07 Jesteś Snajper patentowanym durniem! Dostałeś instrukcje by robić zamęt? Strony w helardyce są określane inaczej niż Ci się -zdroworozsądkowo- zdaje. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Masz rację, ale 17.04.10, 21:10 dlaczego na tych obrazkach jest inaczej? pl.wikipedia.org/wiki/Proporzec_Prezydenta_Rzeczypospolitej_Polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachnat Re: Masz rację, ale 17.04.10, 21:16 No to ma czy nie ma racje, nasz "logik"? Snajper niewątpliwie racje ma. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Masz rację, ale 18.04.10, 01:31 haszszachnat napisał: > No to ma czy nie ma racje, nasz "logik"? > Snajper niewątpliwie racje ma. Olus ma racje nawet kiedy racji nie ma. Tyle lat na forum,a jak pijane dziecko we mgle. No, wstyd po prostu!)) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Godło Polski 17.04.10, 21:28 oleg3 napisał: > Jesteś Snajper patentowanym durniem! Dostałeś instrukcje by robić zamęt? Strony > w helardyce są określane inaczej niż Ci się -zdroworozsądkowo- zdaje. Masz, patentowany heraldyku. Pierwszy do ubliżania. S. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Godło Polski 17.04.10, 22:01 Dałeś duрy, Oleg. Zwykłe "przepraszam" wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Godło Polski 17.04.10, 23:46 jaceq napisał: > Dałeś duрy, Oleg. Zwykłe "przepraszam" wystarczy. > Też tak uważam, ale obawiam sie, że Oleg do przeprosin sie nie "poniży". On, w zwiazku z tym, ze jest wierzacy, uważa się za kogos lepszego. Prawde pisząc ja z kolei uwazam, że ktos, kto dał się zmanipulować przebranemu za babę facetowi nie zasługuje na poważne traktowanie, ale to mój prywatny poglad. Żyjąc otoczony przez wierzacych mam niezły przeglad sytuacji bo mozna ich klasyfikowac wg stopnia zindoktrynowania i tak np. Wikuł jest strawnym facetem w odróznieniu od Janusza2 czy Olega, że o Sz0ku nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Godło Polski 18.04.10, 19:21 oleg3 napisał: > Jesteś Snajper patentowanym durniem! Skąd u ciebie Oluś tyle agresji i chamstwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr doszło do 18.04.10, 06:07 zmiany punktu widzenia. Teraz przyjmuje sie perspektywę zmarlego. Odpowiedz Link Zgłoś
perla aleś ty kanalia Snajper jest 17.04.10, 23:14 pro pedalskie, pro muslimskie, pro antypolskie bydle czepia się wszystkiego. A szczególnie zmarłych tragicznie Państwa Kaczyńskich, i nieskazitelnego Jarosława Kaczyńskiego. Aby tylko zamącić, aby tylko zaszkodzić. Polsce. Cóż, po zwycięskiej walce będziemy zmuszeni wydawać dokumenty podróży. Oczywiście po uregulowaniu odpowiednich opłat skarbowych właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: aleś ty kanalia Snajper jest 17.04.10, 23:49 Nieskazitelny Jarek? Przyznaj sie, perła, ile trzeba wychlac by wyrazić taki poglad? Ja juz mam nieco w czubie ale wciaż jestem ostrozny, jesli chodzi o ten twój etalon katolickiej czystosci. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: aleś ty kanalia pierdla jest 18.04.10, 01:34 Antynormal jakis wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr perla 18.04.10, 05:52 Ubawiłeś mnie do łez! 1) "pro antypolskie" - A cóz to za qriozalna, wewnętrznie sprzeczna konstrukcja? Wystraczyło napisać antypolskie budle. No chyba że to bilgortajska gwara jest. 2)"nieskazitelny Jarosław" perla czy ty jesteś gejem? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: perla 18.04.10, 08:22 wkkr napisał: > Ubawiłeś mnie do łez! i o to chodzi. Ubawić jedną osobę to tak jakby ubawić cały świat właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Flaga 18.04.10, 00:35 Odwrotnie położono też flagę na trumnie Marii Kaczyńskiej. Kolor biały powinien być po jej lewej stronie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Flaga 18.04.10, 00:53 snajper55 napisał: > Odwrotnie położono też flagę na trumnie Marii Kaczyńskiej. Kolor biały powinien > być po jej lewej stronie. > > S. Nieboszczykus do grobus, spirytus do gembus a miejsce ignorantów w pałacu powinni zajac fachowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Flaga 18.04.10, 01:30 A jest po której stronie? s.v3.tvp.pl/images/6/e/0/uid_6e0abe3bbe7652e024065aba64206a631271526413821_width_633_play_0_pos_3_gs_0.jpg Co do proporca... Jeśli posłużyć się tą samą zasadą, jaka nakazuje kłaść flagę w tym jednym przypadku "odwrotnie" - wszystko jest dobrze. Patrzącym jest zmarły... To moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Flaga 18.04.10, 01:34 amamit napisała: > Co do proporca... Jeśli posłużyć się tą samą zasadą, jaka nakazuje kłaść flagę w > tym jednym przypadku "odwrotnie" - wszystko jest dobrze. Co to znaczy odwrotnie ? Orzeł ma patrzeć w swoją prawą stronę. > Patrzącym jest zmarły... > To moje zdanie. Nie jest ważne, kto jest patrzącym. Flaga ma leżeć białym przy lewym boku zmarłego. Jak byś nie patrzyła i kto by nie patrzył lewy bok jest lewym bokiem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Flaga 18.04.10, 01:42 Nie... Flagi są czytane przez patrzących. Kiedy flagę wieszasz na ruchomym drążku , kolor biały znajduje się zawsze przy drzewcu. Wyjątkiem jest flaga położona na trumnie. Kładzie się ją "odwrotnie". Po której stronie jest na trumnie? Widziałeś zdjęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Flaga 18.04.10, 01:55 amamit napisała: > Nie... Flagi są czytane przez patrzących. Nie rozumiesz zasady: biały przy lewym boku zmarłego ? > Po której stronie jest na trumnie? Widziałeś zdjęcie? Na trumnie biały jest przy prawym boku zmarłej. Odwrotnie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Flaga 18.04.10, 02:04 Jak się pytam co widzisz, to odpowiadaj od razu co widzisz... Mam powody, żeby pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Flaga 18.04.10, 05:58 snajper55 napisał: > amamit napisała: > > > Nie... Flagi są czytane przez patrzących. > > Nie rozumiesz zasady: biały przy lewym boku zmarłego ? > > > Po której stronie jest na trumnie? Widziałeś zdjęcie? > > Na trumnie biały jest przy prawym boku zmarłej. Odwrotnie. > > S. ============================================================ Tu jest dobrze (wiozą nieboszczyków głowa w kierunku jazdy) bi.gazeta.pl/im/4/7782/z7782984X,Kondukt-prezydencki-jedzie-do-Archikatedry-sw--Jana.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Flaga 18.04.10, 11:48 wkkr napisał: > Tu jest dobrze (wiozą nieboszczyków głowa w kierunku jazdy) > bi.gazeta.pl/im/4/7782/z7782984X,Kondukt-prezydencki-jedzie-do-Archikatedry-sw--Jana.jpg Chyba się mylisz. Wieźli ich nogami w kierunku jazdy. Być może to jest ten podstawowy błąd, jeśli chodzi o barwy flagi i głowę orła w nogach Prezydenta. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Flaga 18.04.10, 12:49 snajper55 napisał: > wkkr napisał: > > > Tu jest dobrze (wiozą nieboszczyków głowa w kierunku jazdy) > > bi.gazeta.pl/im/4/7782/z7782984X,Kondukt-prezydencki-jedzie-do-Archikatedry-sw--Jana.jpg > > Chyba się mylisz. Wieźli ich nogami w kierunku jazdy. Być może to jest ten > podstawowy błąd, jeśli chodzi o barwy flagi i głowę orła w nogach Prezydenta. =============================== No to zupełna skucha. Wydaje mi sie że godło powinno być zorientowane tak jak nieboszczyk. Góra z głową doł z nogami. Choć w tym wypadku to chyba rzecz umowna.... Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Flaga 18.04.10, 05:59 amamit napisała: > Nie... Flagi są czytane przez patrzących. =========== O własnie! Tylko nie przyszło mi do głowy że w czasie pogrzebu patrzacym jest nieboszczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Flaga 18.04.10, 11:50 wkkr napisał: > O własnie! > Tylko nie przyszło mi do głowy że w czasie pogrzebu patrzacym jest > nieboszczyk. Biała barwa ma być przy lewym boku zmarłego. Punkt widzenia niczego nie zmienia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Flaga 18.04.10, 12:01 Snajper55 napisał: > Biała barwa ma być przy lewym boku zmarłego. Punkt widzenia niczego nie zmienia > . > > S. Właśnie dlatego przy lewym, że "patrzącym" jest zmarły. Z jego perspektywy flaga ma prawidłowy układ, tak jakby wisiała w pionie... Uparty jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Flaga 18.04.10, 12:06 amamit napisała: > Właśnie dlatego przy lewym, że "patrzącym" jest zmarły. Z jego perspektywy flaga > ma prawidłowy układ, tak jakby wisiała w pionie... > Uparty jesteś... Lewy bok jest tam, gdzie zmarły ma serce. Serce nie przeskakuje na drugą stronę w zależności od punktu widzenia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Flaga 18.04.10, 12:44 Ty rozumiesz co ja piszę? Przy lewym boku zmarłego, bo wtedy z JEGO perspektywy, flaga wygląda jak prawidłowo zawieszona w pionie... Z Twojej jak położona odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Flaga 18.04.10, 12:57 amamit napisała: > Ty rozumiesz co ja piszę? > Przy lewym boku zmarłego, bo wtedy z JEGO perspektywy, flaga wygląda jak > prawidłowo zawieszona w pionie... Lewy bok zmarłego jest tam, gdzie jest jego serce. Serce jest zawsze w tym samym miejscu, niezależnie od perspektywy, punktu widzenia i pory roku. Popatrz się na trumnę Prezydentowej. Tam, gdzie jest jej serce jest pas czerwony. Czyli źle. Czarne jest czarne niezależnie od punktu patrzenia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Flaga 18.04.10, 12:59 Zobaczyłam w końcu zdjęcie, na którym w koncu byłam w stanie coś dokładnie zobaczyć.... I przeprosiłam. Niżej. Przepraszam raz jeszcze. Były źle położone. Obydwie. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Flaga 18.04.10, 01:51 To miał na myśli Oleg pisząc o stronach heraldycznych. Tak myślę. Tylko mu cierpliwości nie stało, żeby wyjaśnić. Szkoda. W etykiecie flagowej od jakiegoś czasu przyjmuje się, że to zmarły jest patrzącym. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Flaga 18.04.10, 01:58 amamit napisała: > To miał na myśli Oleg pisząc o stronach heraldycznych. Tak myślę. Tylko mu cier > pliwości nie stało, żeby wyjaśnić. Szkoda. > W etykiecie flagowej od jakiegoś czasu przyjmuje się, że to zmarły jest patrząc > ym. > I tyle. Naszym godłem jest orzeł patrzący w swoją prawą stronę. Nasze godło jest dokładnie opisane w ustawie. Daj linka do etykiety flagowej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Flaga 18.04.10, 02:03 Wpisz w google "etykieta flagowa". Dokument jest udostępniony w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Flaga 18.04.10, 02:10 amamit napisała: > Wpisz w google "etykieta flagowa". Dokument jest udostępniony w sieci. No i tam błędu nie ma: "Wyjątkiem jest sytuacja, gdy flaga kładziona jest na trumnie, wtedy biały kolor musi znajdować się nad sercem zmarłego." A na pogrzebie było odwrotnie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Link 18.04.10, 02:11 parl.sejm.gov.pl/WydBAS.nsf/0/B3C402A865AD63C3C1257656002592D5/$file/Analiza_%20BAS_2009_22.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr mylisz sie snajper 18.04.10, 06:05 flagi na trumnach były polożone poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: mylisz sie snajper 18.04.10, 12:05 wkkr napisał: > flagi na trumnach były polożone poprawnie. Porównaj to: ze zdjęciem na stronie 224 Ceremoniału Wojskowego Sił Zbrojnych RP: www.wojsko-polskie.pl/articles/view/14487/Ceremonia%C5%82+Wojskowy+Si%C5%82+Zbrojnych+Rzeczypospolitej+Polskiej.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: mylisz sie snajper 18.04.10, 12:58 Masz rację. Poddaję się... I przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr no dobra, ale 18.04.10, 13:08 jaka jest orientacja ciala pani przezydentowej? Od tego zależy czy biały jest po prawej czy po lewej stronie jej ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: no dobra, ale 18.04.10, 13:16 Zakończmy może. Wrócą moje dzieci to mi powiedzą dokładnie, co jest/widzą na zdjęciach... Z Wami nie mam szans się dogadać, a i sama rozmowa... zaczyna być mało smaczna... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: no dobra, ale 19.04.10, 10:42 wkkr napisał: > jaka jest orientacja ciala pani przezydentowej? > Od tego zależy czy biały jest po prawej czy po lewej stronie jej > ciała. Można po tabliczce. Ale ktoś może powiedzieć, że źle przykręcili. Więc najlepiej po kształcie trumny, której jeden koniec jest węższy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr snajper nie upieraj sie 18.04.10, 06:04 nie masz racji. W heraldyce są takie a nie inne zasady. PS Chcesz linka do inkunabulów? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: snajper nie upieraj sie 18.04.10, 12:08 wkkr napisał: > nie masz racji. W heraldyce są takie a nie inne zasady. > PS > Chcesz linka do inkunabulów? Tego nie reguluje heraldyka, tylko Ceremoniał Wojskowy Sił Zbrojnych RP. Na końcu są zdjęcia jak to powinno wyglądać. www.wojsko-polskie.pl/articles/view/14487/Ceremonia%C5%82+Wojskowy+Si%C5%82+Zbrojnych+Rzeczypospolitej+Polskiej.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Flaga 18.04.10, 07:56 snajper55 napisał: > Co to znaczy odwrotnie ? Orzeł ma patrzeć w swoją prawą stronę. Po polsku i łopatologicznie: "prawą strona" proporca, przodem do trumny... To co Ty widzisz to "Lewa strona" tkaniny, tył proporca. Wpuściłeś mnie w nocy w maliny... Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Flaga 18.04.10, 08:16 amamit napisała: > Po polsku i łopatologicznie: "prawą strona" proporca, przodem do > trumny... > To co Ty widzisz to "Lewa strona" tkaniny, tył proporca. To by mogło tłumaczyć, bo że sama flaga została źle uszyta, trudno pomieścić w głowie. Tylko nie wiem, czy położenie proporca "na lewą stronę" odpowiada przepisom ceremoniału. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Flaga 18.04.10, 08:21 Moim zdaniem tak. Jeżeli flaga ma być położona w ten sposób, żeby czytał ją prawidłowo zmarły, to tym bardziej proporzec... Nie ma co prawda takiego "zapisu" dotyczącego proporca w przytoczonej analizie, ale jeśli trzymać się zasady... Moim zdaniem jest wszystko dobrze... Mogę się mylić, ale nie wydaje mi się, żeby ktoś popełnił taki błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Flaga 18.04.10, 08:28 Zobaczymy... Jeśli to był błąd, to zauważył go na pewno nie tylko Snajper... Zobaczymy w czasie uroczystości... Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Wszystko jet ok 18.04.10, 08:43 błędem było to ze z Rosji trumna prezydenta wrócila przykryta flagą państwowa a nie proporcem prezydenckim. Ale to szczegoł. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot W Krakowie juz wszystko poprawnie. 18.04.10, 10:33 A Oleg się totalnie osmieszył. Dałbym mu pół roku dyspensy od forum. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: W Krakowie juz wszystko poprawnie. 18.04.10, 10:59 Tak. Czyli jednak błąd. Ale szczerze pisząc... Nie wiem, czy nie popełniłabym takiego samego... Z powodu, o którym napisałam... Ludzie mają prawo do błędów. Nie zmieni to niczego... Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: W Krakowie juz wszystko poprawnie. 18.04.10, 11:16 Zgodzisz się ze mna, że Snajper to jeden z wiekszych bystrzaków tego forum? Bo, ze nie jest nim "Logik" nie mam watpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: W Krakowie juz wszystko poprawnie. 18.04.10, 11:35 Oleg to przede wszystkim jest narwany... Napisałam: wiem o co mu chodziło, popełniłabym pewnie ten sam błąd. Zasugerowana zasadą kładzenia flagi na trumnie... Flagi przeznaczone są głównie dla oczu najważniejszego, na pogrzebie jest nim zmarły. Szczególnie ta, która leży na trumnie. Nie wiem czy zauważyłeś, ale flagi, które wisiały w pionie na trasie przejazdu, też wisiały białym po lewej - czyli Twojej prawej... Patrząc w stronę bazyliki. Można się zasugerować... Zasada jak było dzisiaj widać nie jest taka sama dla proporców i chorągwi... Stało się... Co do Snajpera: wprowadził mnie w błąd co do flagi leżącej na trumnie śp. Marii Kaczyńskiej... Zapytałam co widzi na zdjęciach... Ale jak napisałam: każdy ma prawo do błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: W Krakowie juz wszystko poprawnie. 18.04.10, 12:13 matelot napisał: > Zgodzisz się ze mna, że Snajper to jeden z wiekszych bystrzaków tego forum? Ja się nie zgodzę. forum.gazeta.pl/forum/w,51,110191136,110191136,Czy_na_lawecie.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: W Krakowie juz wszystko poprawnie. 18.04.10, 12:16 snajper55 napisał: > Ja się nie zgodzę. > > forum.gazeta.pl/forum/w,51,110191136,110191136,Czy_na_lawecie.html Nie, to pan.na była pierwsza: forum.gazeta.pl/forum/w,28,110198548,110198548,Pytam_o_godlo_Polski_.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Godło Polski 18.04.10, 11:43 to jest chyba lewa strona proporca , a prawa jest zwrócona do prezydenta.W końcu to jego pogrzeb A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg przy wnoszeniu do kościoła 18.04.10, 13:11 orzeł patrzył w drugą stronę... czyli ,gdzieś tam ktoś się pogubił A. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Wniosek 19.04.10, 11:06 Należy zmienić nasze godło na orła dwugłowego, który patrzy w obie strony. S. Odpowiedz Link Zgłoś
spap.p Re: Wniosek 19.04.10, 11:59 Moj wniosek: nie rozumiesz, ze cie prosi ktos o pomoc. Klociles sie bez sensu z kims, kto pisal to samo co ty. Nie mogles jej opisac co widzisz na zdjeciach? Na jakiego uwagi, ze czarne jest czarne? Odpowiedz Link Zgłoś