Dodaj do ulubionych

Zastanawiam się - czemu

10.06.11, 21:02

miejscowa cenzura nie przeniosła artykułu, który ukazał się w dzisiejszym "Dzienniku", na jakąś "Oślą ławkę"?

Przeniesienie wzmianki o artykule

tutaj

przecież sprawy nie załatwia, bo artykuł nadal jest dostępny na portalu "Dziennika":

Tutaj

Weźcie się za źródło informacji, a nie za jakieś odpryski.

Ale -
Obserwuj wątek
    • off_nick Niemota moderuje to forum, 10.06.11, 21:29
      cepekolodziej napisał:
      Zastanawiam się

nie chce się pisać tu.
      • a000000 Re: Niemota moderuje to forum, 10.06.11, 22:29
        moderator zdaje się nie ma uprawnień do przenoszenia wątku na oślą. To robi ważniejsza figura.
    • g-48 Re: Zastanawiam się - czemu 10.06.11, 21:33
      Jak widzisz cepku gdy przychodzi groza to wala cepem na oslep.
      A tak powoli widac ze ta zabawa w ciu-ciu-babke dochodzi do konca i I´srael w koncu musi polozyc karty na stol.
    • polski_francuz Linie polityczne 10.06.11, 21:57
      GW i Dziennika nie pokrywaja sie?

PF
      • cepekolodziej Re: Linie polityczne 10.06.11, 22:04

Nie sądzę.

Wygląda na to, że zadziałał całkiem preemptywnie jakiś nawszelkiwypadkiewicz.
        • cepekolodziej Żeby nie było, że wszystko takie ponure 10.06.11, 22:21

Tu wiadomość, że nie wszyscy nienormalni żyją w Polsce
          • polski_francuz No wiesz 10.06.11, 22:35
            takie linki przed snem...

Dobranoc

PF
        • cepekolodziej A tu Polak dzielny jest: 10.06.11, 22:26

Patelnia w dłoń
    • marouder.eu Daja wynajetemu dzieciakowi wytyczne.. 11.06.11, 04:55
      ...i uprawnienia, wiec tnie za circa dyche na godzineuncertain
      Praca letka, latwa i przyjemna.
      • cepekolodziej Re: Daja wynajetemu dzieciakowi --- a tu zaraza 11.06.11, 06:28

się rozszerza.

O nadchodzącej wizycie premiera Netanjahu pisze też Rzeczpospolita. Bo i czemu miałaby nie pisać?
        • marouder.eu Moge sie z toba zalozyc, ze Polska.. 11.06.11, 06:38
          ..i bez wizyty Netanyahu nie uznalaby tzw. Palestyny.
          Inna rzecz, ze jesli twoj tekst scial jakis nie dzieciak, to jako towarzystwo, mozemy miec problem.
          • cepekolodziej Re: Moge sie z toba zalozyc, ze Polska.. 11.06.11, 10:05

W GW nie widzę materiału re wizyta premiera Netanjahu w Polsce. Jest za to (wygląda mi na to, że znów preemptywnie czyli wyprzedliwie) artykuł P. Smoleńskiego, poświęcony zjawisku tzw. lewicowego antysemityzmu.

Argumentacja niezbyt przekonywająca, ale warto przeczytać
            • marouder.eu A czemuz ty sie boisz zjawiska? 11.06.11, 10:24
              Powiedz mi Cepku otwartym tekstem, nie chcesz zydowskiego panstwa? Po prostu? Tak.
              • cepekolodziej Re: A czemuz ty sie boisz zjawiska? 11.06.11, 10:30

Człowieku - z byka spadłeś?

Nic więcej nie chce mi się dopisywać.

A już poza reakcją na kretyńskie supozycje: tak sobie pomyślałem, że dobrze byłoby, żeby poparcie, którego szuka Netanjahu, nie było dobro-wujecznie bezwarunkowe.
                • marouder.eu Czyli jakie byc by mialo, skoro Polska i tak poprz 11.06.11, 10:59
                  ....Netanyahu?

Co dla takie Polski mialoby byc atrakcyjne?
                  • cepekolodziej Re: Czyli jakie byc by mialo, skoro Polska i tak 11.06.11, 11:05

Właśnie nie wiem, ale od kiedy jesteśmy w kapitalizmie - nic za darmo.
          • cepekolodziej Re: Moge sie z toba zalozyc, ze Polska.. 11.06.11, 10:10

> jako towarzystwo, mozemy miec problem.

Myślisz?

Czyli co? Wstrzymujemy się od komentowania tej wizyty? Na wszelki wypadek?
            • marouder.eu W zadnym wypadku! Ale moze nam przyjsc bic sie.. 11.06.11, 10:32
              ..juz tez o Galilee nie tylko Judee, ktorej znac nie chcesz i Samarie.
              Ja, jak tak patrze na mlodziez zydowska circa metr pendziesiat panny i troche ponad metr szejdziesiat panowie, to ten..to ja w nich wojownikow nie widzeuncertain
              • cepekolodziej Re: W zadnym wypadku! Ale moze nam przyjsc bic si 11.06.11, 10:51

Człowieku, używaj terminów przyjętych w geografii a nie w historii biblijnej. Nie byłem w IL-u i nie wiem, do czego oni tam odnoszą te Judee, Samarie i Galilee. Kiedy zaczną się, a niedługo muszą się zacząć, jak amen w pacierzu, rozmowy na temat ostatecznego przebiegu granic pomiędzy IL-em i PLS-ą, okaże się, kto ma jakie wizje przyszłości. I czyje są realistyczne.

A co do bicia się - komu? nam przyjdzie się bić?

Z kim? Z USA? Z GB?
                • marouder.eu Wybacz, Cepku ale ty jestes swierem! 11.06.11, 10:56
                  Na jakiej zasadzie i z kim mialby zaczac sie rozmowy, o ktorych mowisz?
                  • cepekolodziej Re: Wybacz, Cepku ale ty jestes swierem! 11.06.11, 11:07

Jak się nie zaczną, to i nastaną fakty dokonane.

Izrael też powstał w trybie faktów dokonanych.
                    • marouder.eu Filozof z Mysiej Lapki:/ja 11.06.11, 11:12
                      ja w sumie nie wiem, bo ci nie daleko, czemu na buddyzm nie przeszdles?
                      • cepekolodziej Re: Filozof z Mysiej Lapki:/ja 11.06.11, 11:32

Co Cię tak z kąta w kąt ciska?

Tu Galilea a tu buddyzm ---

Zaciekawia mnie nowy kontekst. Tunezja, Libia, Egipt, Syria, Jemen - coś się zmienia. Granica z Gazą otwarta.

A gadki a la Smoleński - nie doceniam. Próba opisu zjawiska - jako takie widoczne centrum. Ale rozmyte brzegi. Wszystko można podciągnąć pod, w razie potrzeby.
                        • polski_francuz Dynamika 11.06.11, 12:02
                          sie zmienila.

Kraje arabskie staja sie dynamiczne, mlode i walcza o demokracje. Izrael, popierajac Syrie czy status quo, staje sie passé. Przynajmniej w tym regionie.

Palestynczycy maja racje tworzac panstwo.

PF
                        • marouder.eu No moj boze.. 11.06.11, 15:12
                          ..facet, ktory jest jednoczesnie przeciw, za i zamiast czegos usposabia mnie filozoficznie. Co prawda tylko w sytuacji, gdy juz wczesniej stwierdzilem iz nie jest idiota.
                          • cepekolodziej Re: No moj boze.. 11.06.11, 15:14

Maruder, weź - już nie składaj więcej samokrytyki, plz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka