08.08.11, 22:40
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10085631,Londyn__ataki_na_policje__autobusy__sklepy___Zero.html
Obserwuj wątek
    • matelot Re: Dzicz 08.08.11, 22:41
      Należy użyć ostrej amunicji?
      • manny-jestem Re: Dzicz 08.08.11, 22:55
        Na to pytanie odpowiedz sobie sam.
        • matelot Re: Dzicz 08.08.11, 23:04
          manny-jestem napisał:

> Na to pytanie odpowiedz sobie sam.
          ================
          Już sobie odpowiedziałem. Bezradność sił porządkowych poraża.
    • marouder_eu A pewien pan Murzyn, ktory srodkiem.. 08.08.11, 23:03
      ..komunikacji miejskiej podrozowal po Krakowie bez biletu pogryzl dzis pana kanara..coz, przyjdzie panow murzynow trzymac w autobusach i tramwajach na smyczy i w kagancu po prostu!
      • matelot Re: A pewien pan Murzyn, ktory srodkiem.. 08.08.11, 23:09
        marouder_eu napisał:

> ..komunikacji miejskiej podrozowal po Krakowie bez biletu pogryzl dzis pana kan
        > ara..coz, przyjdzie panow murzynow trzymac w autobusach i tramwajach na smyczy
        > i w kagancu po prostu!

===================
        No wiesz, Marouder, coś takiego w Krakowie? Co tam się dzieje?
        • marouder_eu Podobniez byl wsciekly! 08.08.11, 23:16
          Kanarowi grozi seria bolesnych zastrzykow!
          • matelot Re: Podobniez byl wsciekly! 08.08.11, 23:21
            marouder_eu napisał:

> Kanarowi grozi seria bolesnych zastrzykow!

=================
            To praca wysokiego ryzyka, nie ciesząca się społecznym uznaniem... wink
            • marouder_eu A z drugiej strony, odkad skonczylo sie.. 08.08.11, 23:26
              ..niewolnictwo nikt nie poczuwa sie do sezonowego szczepienia Murzynow!
    • qwardian Re: Dzicz 08.08.11, 23:11

Normalny człowiek odczuwa satysfakcję kiedy coś się buduje, ulepsza, zachowuje, przykłada uwagę do ostatniego detalu. Ale jest element, który bez zmróżenia oka wysadzi w powietrze wielowiekowy monument dorobku kulturowego, czy kawałek Paryża, albo Londynu. Bezmyślne barbarzyństwo. Gdzie Pan Eres by the way...
      • marouder_eu sadzisz, ze Eres bedzie bronil panow Murzynow.. 08.08.11, 23:17
        ...aktualnie zajmujacych sie grabieza i podpaleniami w Londynie?
      • matelot Re: Dzicz 08.08.11, 23:20
        Przestań Qwardian, bo będę musiał się z toba zgodzić...

Policja POWINNA mieć prawo w takich sytuacjach strzelać do ludzi zachowujących się agresywnie, którzy mają zamaskowane twarze.
        Wiem, pewnie jestem w tym momencie odbierany jako taki sam barbarzyńca jak oni, ale kiedy patrzę na płonące budynki, z których mieszkańcy nie będą mieli gdzie się podziać, którzy być może stracili dorobek życia, nie potrafię wykrzesać z siebie nawet grama empatii dla tych biedaków, którzy pewnie znaleźli się na dnie bogatej, dziesięciomilionowej stolicy byłego imperium.
        • snajper55 Re: Dzicz 08.08.11, 23:33
          matelot napisał:

> Przestań Qwardian, bo będę musiał się z toba zgodzić...
          >
          > Policja POWINNA mieć prawo w takich sytuacjach strzelać do ludzi zachowujących
          > się agresywnie, którzy mają zamaskowane twarze.

Ty od razu powiedz, że Ci się marzy wystrzelanie elektoratu PiS.

S.
          • matelot Re: Dzicz 08.08.11, 23:56
            snajper55 napisał:

> matelot napisał:
            >
            > > Przestań Qwardian, bo będę musiał się z toba zgodzić...
            > >
            > > Policja POWINNA mieć prawo w takich sytuacjach strzelać do ludzi zachowuj
            > ących
            > > się agresywnie, którzy mają zamaskowane twarze.
            >
            > Ty od razu powiedz, że Ci się marzy wystrzelanie elektoratu PiS.
            >
            > S.
            ======================
            Boże broń! Elektorat PiS jest bardzo pożyteczny, zasila gotówką stadiony. Gdzie znalazłbym równie pożytecznych i użytecznych ludzi? A stadiony to dobro narodowe... wink
      • jaceq Re: Dzicz 09.08.11, 19:51
        qwardian napisał:

> Normalny człowiek odczuwa satysfakcję kiedy coś się buduje, ulepsza...

wyborcza.biz/biznes/1,100896,10087065,Ubezpieczyciele_zaplaca_dziesiatki_milionow_funtow.html

A potem się dziwią, że jeden frank to funt funtów.
    • sz0k tam zaraz dzicz, nigdy jako dziecko 08.08.11, 23:26
      nie bawiłeś się w wojnę, itp.? Ja myślę, że oni "tylko odreagowują" i dokonują w ten sposób swoistego "oczyszczenia".
      • marouder_eu Nie! Mieli trudne dziecinstwo! 08.08.11, 23:38
        Sad jeich ulaskawi z uwagi na to, ze rodzice z trudem i w bolu tracili siersc oraz poddawali sie bolesnej amputacji ogonow, co skutkowalo napieta atmosfera w domach rodzinnych!
    • snajper55 Re: Dzicz 08.08.11, 23:34
      To tylko patriotycznie nastawiona młodzież londyńska.

S.
      • marouder_eu To mlodziez o przekonaniach lewicowych.. 08.08.11, 23:39
        ..w chwili obecnej skutecznie socjalizujaca mienie prywatne!
    • hordol szkoda mi trochę dziennikarzy z gw 08.08.11, 23:51
      oni zawsze byli tolerancyjni antyrasistowsy, poprawni politycznie, europejscy i multu kulti

ale nie z takich dylematów ideologicznych wychodzili pomyslnie w swoich wierszówkach wiec teraz tez dadzą sobie radę
      • marouder_eu Po prostu w tekstach bardziej bedzie sie akcentowa 08.08.11, 23:57
        ...niesprawiedliwosci jakich ta londynska spolecznosc doznawala przez wieki od korony brytyjskiej.
        Poczynajac od niewiary Wilhelma Bastarda w ludzkie przymioty ludow murzynskich.
        • qwardian Re: Po prostu w tekstach bardziej bedzie sie akce 09.08.11, 00:30

Kiedyś widziałem takie opracowanie dlaczego ludy afrykańskie nie przejęły etyki i doświadczeń białych osadników, ekspertyzy takich przedsiębiorców jak Cecil Rhodes itp. Konkluzja była jedna, że zwyczajnie zapomnieli, tak jednym słowem podsumowano całą pracę...
    • jaceq Wygląda na to, 09.08.11, 00:38
      że zabronienie muzułmańskiej dziczy chodzenia w miejscach publicznych w psich mufkach na twarzy było jak najbardziej na czasie.
      • marouder_eu Zwroc uwage, ze nawet Mateo.. 09.08.11, 00:51
        ..prezentuje w watku postawe przynajmnie quasi rasistowskasmile)

I tylko samotny Snajper trwa na posterunku..kak odinokij parus bieliejet miezdu nami...zeby jego misje wyrazic w romantycznym jezyku rosyjskim!

..ale z drugiej strony czasownik "bieliejet" jest jakis taki nie a'propos, kurczeuncertain
        • snajper55 Re: Zwroc uwage, ze nawet Mateo.. 09.08.11, 00:57
          marouder_eu napisał:

> ..prezentuje w watku postawe przynajmnie quasi rasistowskasmile)
          >
          > I tylko samotny Snajper trwa na posterunku..kak odinokij parus bieliejet miezdu
          > nami...zeby jego misje wyrazic w romantycznym jezyku rosyjskim!
          >
          > ..ale z drugiej strony czasownik "bieliejet" jest jakis taki nie a'propos, kurc
          > zeuncertain

Niektórzy boją się wielokulturowości tak samo, jak kiedyś niektórzy bali się żarówki czy kolei żelaznej. Normalka.

S.
          • marouder_eu A powiedz mi, Snajper, jakby ciebie ugryzl.. 09.08.11, 01:03
            ..panstudent Murzyn, bowiem nie raczyles zaliczyc mu semestru, czy zmienilbys zdanie n/t zasadnosci promowania multi-kulti?
            • hordol Re: A powiedz mi, Snajper, jakby ciebie ugryzl.. 09.08.11, 05:25
              taaa ...on by wówczas stwierdził iz to był tylko namietny pocałunek tegoz pana murzyna
            • snajper55 Re: A powiedz mi, Snajper, jakby ciebie ugryzl.. 09.08.11, 06:23
              marouder_eu napisał:

> ..panstudent Murzyn, bowiem nie raczyles zaliczyc mu semestru, czy zmienilbys z
              > danie n/t zasadnosci promowania multi-kulti?

A gdyby z tegoż samego powodu ugryzł Cię student katolik, monarchista, heteryk to byś się zniechęcił do katolicyzmu, monarchii czy heteroseksualizmu?

S.
              • marouder_eu A gdzie tu multi-kulti? 09.08.11, 10:18
                snajper55 napisał:

student katolik, monarchista, heteryk
                • snajper55 Re: A gdzie tu multi-kulti? 09.08.11, 10:43
                  marouder_eu napisał:

> snajper55 napisał:
                  >
                  > student katolik, monarchista, heteryk

A dlaczego akurat muliti-kulti? Dlaczego fakt pogryzienia łączysz z inną kulturą? Czy student z Afryki widząc naszych kiboli wyrzucających konduktora przez okno jadącego pociągu ma to uznać za cechę naszej kultury i białych uznać za dzicz?

S.
                  • marouder_eu Ale nie probuja go przedtem konsumowac uzebieniem! 09.08.11, 11:11
                    Ani nie opalaja go wstepnie przy pomocy plonacej opony zarzuconej na ramiona, nieprawdaz?
                    • snajper55 Re: Ale nie probuja go przedtem konsumowac uzebie 09.08.11, 17:45
                      marouder_eu napisał:

> Ani nie opalaja go wstepnie przy pomocy plonacej opony zarzuconej na ramiona, n
                      > ieprawdaz?

No wiesz, to powoduje, że są ci bliscy kulturowo? Że "jedynie" wyrzucają tego biedaka przez okno pędzącego pociągu? A może by tak przestać wsadzać ludzi na siłę do kręgu kulturowego według koloru skóry, wyznania czy orientacji seksualnej? Dla mnie Kaczyński jest tak samo daleki kulturowo jak jakiś czarnoskóry student usiłujący komuś odgryźć rękę.

S.
                      • manny-jestem Snajper Ty jestes po prostu wygadany ignorant 09.08.11, 17:52
                        Na oczy nie widziales wielokuturowego spolecznestwa a pleciesz jakbys spedzil cale zycie mieszkajac w Kabulu.
                        • snajper55 Re: Snajper Ty jestes po prostu wygadany ignorant 09.08.11, 19:06
                          manny-jestem napisał:

> Na oczy nie widziales wielokuturowego spolecznestwa a pleciesz jakbys spedzil c
                          > ale zycie mieszkajac w Kabulu.

Ty za to całe życie tkwisz w społeczeństwie wielokulturowym i jakoś Ci tam dobrze, skoro do tej "jednolitej" kulturowo Polski nie wracasz. Nie taki diabeł straszny?
                          Nowojorskie metro Ci nie straszne, to i kolejkę do Wołomina wieczorną porą przeżyjesz. Chyba.

S.
                          • manny-jestem Re: Snajper Ty jestes po prostu wygadany ignorant 09.08.11, 20:49
                            Czego Ty nie rozumiesz ze jest ogromna roznica miedzy spoleczenstwem multi-kulti i spoleczenstwem w ktorym zyja ludzie z wielu kultur. Niestety w ciagu ostatnich dwoch dekad Stany coraz bardziej zmieniaja sie z tego drugiego w to pierwsze i nic dobrego to nie przynosi.

A od nowojorskiego metra jak i Nowego Jorku trzymam sie z daleka.
        • matelot Re: Zwroc uwage, ze nawet Mateo.. 09.08.11, 08:02
          marouder_eu napisał:

>
          > I tylko samotny Snajper trwa na posterunku..kak odinokij parus bieliejet miezdu
          > nami...zeby jego misje wyrazic w romantycznym jezyku rosyjskim!
          >
          > ..ale z drugiej strony czasownik "bieliejet" jest jakis taki nie a'propos, kurc
          > zeuncertain
          =====================
          Pomyłka, powiedział jeż schodząc ze szczotki klozetowej. Otóż zasłonięty chuligan i bandzior nie ma rasy ani wyznania i tak proszę mnie interpretować.
          • snajper55 Re: Zwroc uwage, ze nawet Mateo.. 09.08.11, 10:15
            matelot napisał:

> Pomyłka, powiedział jeż schodząc ze szczotki klozetowej. Otóż zasłonięty chulig
            > an i bandzior nie ma rasy ani wyznania i tak proszę mnie interpretować.

No i tu się mylisz. Niektórzy zaglądają takiemu chuliganowi w dokumenty czy wierzący, patrzą na kolor skóry i w zależności od tego co znajdą albo go popierają, albo potępiają.

Powyższe też dotyczy przedstawicieli wszystkich ras, wyznań i narodów. Takie internacjonalistyczne zasady. wink

S.
          • marouder_eu A moze ty po prostu normalny jestes.. 10.08.11, 01:27
            ..Mateo?
            Pewien specyficzny odruch niecheci i nie poczuwanie sie do wspolnoty z ludami, ktore nawet luku nie wymyslily a z epoki kamiennej weszly bezposrednio w epoke zelaza ok. tysiaca lat temu za sprawa Europejczykow i Arabow jest zrozumialy, wybacz go sobiewink
        • jaceq Re: Zwroc uwage, ze nawet Mateo.. 09.08.11, 09:20
          marouder_eu napisał:

O, przepraszam!

Ja nie jestem żaden rasista ani kwazi, tylko uważam, że asfalt powinien leżeć na swoim miejscu.
      • snajper55 Re: Wygląda na to, 09.08.11, 00:56
        jaceq napisał:

> że zabronienie muzułmańskiej dziczy chodzenia w miejscach publicznych w psich m
        > ufkach na twarzy było jak najbardziej na czasie.

A katolicka dzicz może? A może to po prostu dzicz nie powinna twarzy ukrywać bez względu na wyznanie?

S.
        • jaceq Re: Wygląda na to, 09.08.11, 09:27
          snajper55 napisał:

> A może to po prostu dzicz nie powinna twarzy ukrywać bez względu na wyznanie?

Trafiłeś w dziesiątkę. Ale jest tylko jeden sort dziczy, który do zakrywania twarzy dorobił sobie religijną capitibus. Kraje, które wcześniej powiedzą zdecydowane "nie" zakrywaniu twarzy, wyjdą na tym najlepiej. Człowiek, który w tłumie decyduje się zakryć swoją twarz, rezygnuje ze swojego człowieczeństwa. Wysyła komunikat: "zobaczcie, jestem nierozpoznawalny, nie mam twarzy - atrybutu koniecznego do bycia człowiekiem". Odstrzelenie go przez policyjnego snajpera nie powinno być żadnym problemem.
          • snajper55 Re: Wygląda na to, 09.08.11, 10:18
            jaceq napisał:

> Trafiłeś w dziesiątkę. Ale jest tylko jeden sort dziczy, który do zakrywania tw
            > arzy dorobił sobie religijną capitibus.

Nie znam takowego.

Choć znam kraje, w których niektóre kobiety z powodów kulturowych zakrywają sobie twarze. Tak jak w innych piersi. Wolno im.

S.
            • jaceq Re: Wygląda na to, 09.08.11, 10:30
              snajper55 napisał:

> Wolno im.

Niezupełnie.
              • snajper55 Re: Wygląda na to, 09.08.11, 10:48
                jaceq napisał:

> snajper55 napisał:
                >
                > > Wolno im.
                >
                > Niezupełnie.

Zupełnie. A protesty niektórych wcale nie wynikają z powodów bezpieczeństwa, tylko z powodu ich niechęci do inności, a w tym przypadku do islamu. To jest ten kij, którego się szuka gdy psa chce się uderzyć.

S.
                • marouder_eu No i co z tego? 09.08.11, 11:08
                  Ja nawet wiem, ze obyczaj zakrywania twarzy zostal zaimportowany przez Arabow z Bizancjum, mimo to niesprawiedliwie uwazam, ze islamista/tka nie ma zadnego prawa okrywac oblicza i ty kazdorazowo w takim przypadku powinienies interweniowac, Snajper!
                  • snajper55 Re: No i co z tego? 09.08.11, 19:32
                    marouder_eu napisał:

> Ja nawet wiem, ze obyczaj zakrywania twarzy zostal zaimportowany przez Arabow z
                    > Bizancjum, mimo to niesprawiedliwie uwazam, ze islamista/tka nie ma zadnego pr
                    > awa okrywac oblicza i ty kazdorazowo w takim przypadku powinienies interweniowa
                    > c, Snajper!

Islamistka ma prawo zakrywać oblicze a katoliczka ma prawo zakrywać piersi czy nosić krzyżyk. Będę protestować, jeśli bez sensownego uzasadnienia będzie im to zakazywane.

S.
                    • jaceq Re: No i co z tego? 09.08.11, 20:38
                      snajper55 napisał:

> Islamistka ma prawo zakrywać oblicze

U siebie. Nie u siebie ma się albo dostosować, albo wracać do siebie.

> katoliczka ma prawo (...) nosić krzyżyk.

Doprawdy? U islamistów też ma prawo?
                      • snajper55 Re: No i co z tego? 09.08.11, 21:11
                        jaceq napisał:

> snajper55 napisał:
                        >
                        > > Islamistka ma prawo zakrywać oblicze
                        >
                        > U siebie. Nie u siebie ma się albo dostosować, albo wracać do siebie.
                        >
                        > > katoliczka ma prawo (...) nosić krzyżyk.
                        >
                        > Doprawdy? U islamistów też ma prawo?

U nas ma prawo. Rozmawiamy o prawach ludzi tworzących nasze społeczeństwo.
                        Prawa panujące w jakichś państwach teokratycznych czy jakichś monarchiach nie mają związku z wolnościami naszych obywateli.

S.
                        • manny-jestem Re: No i co z tego? 09.08.11, 21:13
                          Rozumiem ze ci w Londynie maja prawo do grabiezy i mordu...
                          • snajper55 Re: No i co z tego? 09.08.11, 21:16
                            manny-jestem napisał:

> Rozumiem ze ci w Londynie maja prawo do grabiezy i mordu...

Tak rozumiesz? No to jest to nieprawidłowe rozumienie.

S.
                • jaceq Re: Wygląda na to, 09.08.11, 11:27
                  Niezupełnie.
                  Mogę sobie życzyć (i wyegzekwować to) by mojego dziecka nie uczyła nauczycielka bez twarzy.
                  Mogę sobie życzyć (i wyegzekwować to) by moją sprawę załatwiała urzędniczka z imiennym identyfikatorem i posiadająca twarz.

To tylko dwa pierwsze z brzegu przykłady.
                  • snajper55 Re: Wygląda na to, 09.08.11, 19:37
                    jaceq napisał:

> Niezupełnie.
                    > Mogę sobie życzyć (i wyegzekwować to) by mojego dziecka nie uczyła nauczycielka
                    > bez twarzy.
                    > Mogę sobie życzyć (i wyegzekwować to) by moją sprawę załatwiała urzędniczka z i
                    > miennym identyfikatorem i posiadająca twarz.
                    >
                    > To tylko dwa pierwsze z brzegu przykłady.

Możesz sobie tego życzyć, choć już z egzekwowaniem to wcale taki pewny nie jestem. Sądzę, że nie masz żadnych prawnych możliwości aby w Polsce takie życzenia wyegzekwować. Pewnie poza wiedzą o imieniu i nazwisku urzędniczki, ale toż tych danych nikt nie skąpi. Podobnie nie możesz wyegzekwować, aby nauczycielka nie nosiła spodni czy się nie malowała.

S.
                    • jaceq Re: Wygląda na to, 09.08.11, 19:55
                      snajper55 napisał:

> Pewnie poza wiedzą o imieniu i nazwisku urzędniczki.

No i jej twarzą. Nie na identyfikatorze, a nad identyfikatorem. Twarzą, a nie mufką.

> Podobnie nie możesz wyegzekwować, aby nauczycielka nie
                      > nosiła spodni czy się nie malowała.

Nie mam zamiaru najmniejszego. Nie chcę nawet wiedzieć, czy jest pedałem, czy nie jest. Chcę tylko jej twarzy. Nie mufki.
                      • snajper55 Re: Wygląda na to, 09.08.11, 20:20
                        jaceq napisał:

> snajper55 napisał:
                        >
                        > > Pewnie poza wiedzą o imieniu i nazwisku urzędniczki.
                        >
                        > No i jej twarzą. Nie na identyfikatorze, a nad identyfikatorem. Twarzą, a nie m
                        > ufką.

Podaj podstawę prawną.

> > Podobnie nie możesz wyegzekwować, aby nauczycielka nie
                        > > nosiła spodni czy się nie malowała.
                        >
                        > Nie mam zamiaru najmniejszego. Nie chcę nawet wiedzieć, czy jest pedałem, czy n
                        > ie jest. Chcę tylko jej twarzy. Nie mufki.

A kto inny może chcieć czego innego. To wcale nie jest powód, aby to czego się chce - dostać.

S.
                        • jaceq Re: Wygląda na to, 09.08.11, 20:34
                          Snajper, ja nie mówiłem o jakichś postawach prawnych. Ja pisałem, że potrafię wyegzekwować. Np. (choć niekoniecznie) zerwać mufkę i zobaczyć twarz.

> To wcale nie jest powód

Owszem, jest. Są poważne podstawy do przypuszczeń, że zamufkowana nauczycielka może pod spodem zamiast bielizny nosić pas z trotylem.
                          • kalllka Re: Wygląda na to, 09.08.11, 20:42
                            co to jest u licha mufka na twarzy,,, damski zarost, futrzana woalka (?) jezus, mario- jacqu,,,
                            • jaceq Re: Wygląda na to, 09.08.11, 23:35
                              kalllka napisała:

> co to jest u licha mufka na twarzy,,, damski zarost, futrzana woalka (?) jezus,

Nic z wymienionych. Umownie pozwoliłem sobie tak nazwać:
                              - sagan na łbie z wizurą, noszony np. w Afganistanie,
                              - podobne urządzenie lżejszzego kalibru, najczęściej w kolorze niebieskim, noszone w Iranie,
                              - zielona szmata w esy floresy owijająca głowę, noszona na tzw. terenach okupowanych,
                              i inne podobne. Warianty można spotkać w Europie z wyj. Francji, gdzie mufki zostały zabronione w pewnych instytucjach. Wolny wybór, albo chodzicie bez mufek, albo sріеrdalacie w podskokach do Somalii czy innego Darfuru.
                              • kalllka Re: Wygląda na to, 10.08.11, 00:58
                                wiesz jacqu,
                                ale na moje, to jest tak, ze zadna gola glowa nie swiadczy o tym , ze to "lysy dres". nawet na trybunach.

i choc rozumiem, ze sa emocje ( ostatnie zdarzenia) to zadne nie powinny ustanawiac cazusow zwlaszcza dla prawa wojennego. apan Sarkozy topan Sarkozy.
                                • jaceq Re: Wygląda na to, 10.08.11, 08:07
                                  Ależ oczywiście, że nie świadczy. Co więcej, gdybym był trotylową islamistką, to nie zakładałbym na łeb torby po cukrze, żeby się wyróżnić w tłumie. Chodzi o coś innego: o pokazanie, że to my jesteśmy tu u siebie. I mają się dostosować. W wielu sprawach. M.in. mają pracować, bo tu tak jest, w przeciwieństwie do tam. Pansarkozy zrobił błąd u siebie, że nie spacyfikował ostro tego tałatajstwa i teraz próbuje to naprawić np. zakazując mufek. A Pankameron z błędów Panasarkozego wniosków nie wyciąga. A u nas prześladuje się policjantów zamiast zainteresować się podejrzanymi interesami tego postrzelonego Murzyna.
                          • snajper55 Re: Wygląda na to, 09.08.11, 21:15
                            jaceq napisał:

> Snajper, ja nie mówiłem o jakichś postawach prawnych. Ja pisałem, że potrafię w
                            > yegzekwować. Np. (choć niekoniecznie) zerwać mufkę i zobaczyć twarz.

Podobnie inny człowiek może wyegzekwować swoje chęci. Na przykład gwałcąc Twoją żonę. Ja miałem na myśli egzekwowanie zgodne z prawem. Tak to mając gnata można duuużo wyegzekwować.

> > To wcale nie jest powód
                            >
                            > Owszem, jest. Są poważne podstawy do przypuszczeń, że zamufkowana nauczycielka
                            > może pod spodem zamiast bielizny nosić pas z trotylem.

A facet przenosić w nogawkach dubeltówkę lub nawet pojemniki z helem. Dlatego nauczyciele powinni chodzić bez spodni.

Wiesz, nawet paranoja powinna mieć jakieś granice.

S.
                            • jaceq Re: Wygląda na to, 09.08.11, 23:26
                              > Wiesz, nawet paranoja powinna mieć jakieś granice.

Istnieje coś takiego jak doświadczenie. Niewyciąganie wniosków z krwawych lekcji jest karygodne, a kara w tym przypadku jest nieuchronna. Są tysiące nauczycielek mahometanek, które nie zasłaniają twarzy. Ta jedna, która zasłania, może być z detonatorem. Wystarczy.
                              • snajper55 Re: Wygląda na to, 10.08.11, 09:57
                                jaceq napisał:

> Istnieje coś takiego jak doświadczenie. Niewyciąganie wniosków z krwawych lekcj
                                > i jest karygodne, a kara w tym przypadku jest nieuchronna. Są tysiące nauczycie
                                > lek mahometanek, które nie zasłaniają twarzy. Ta jedna, która zasłania, może by
                                > ć z detonatorem. Wystarczy.

Pod kiecką też może mieć bombę. I to jaką! Nauczycielki powinny chodzić tylko w obcisłych miniówach!

S.
            • wkkr Re: Wygląda na to, 09.08.11, 12:57
              snajper55 napisał:
              > Choć znam kraje, w których niektóre kobiety z powodów kulturowych zakrywają sob
              > ie twarze. Tak jak w innych piersi. Wolno im.
              >
              > S.
              --------
              Piersi nie są standardowo wykorzystywane do identyfikacji osobnika.
              PS
              Czy kanibale powinni mieć prawo do spożywania ludzkiego mięsa z powodów kulturowych?
              • snajper55 Re: Wygląda na to, 09.08.11, 19:37
                wkkr napisał:

> Piersi nie są standardowo wykorzystywane do identyfikacji osobnika.

Ale odciski palców są. Trzeba będzie zakazać noszenia rękawiczek.

S.
                • jaceq Re: Wygląda na to, 09.08.11, 19:58
                  snajper55 napisał:

> Ale odciski palców są. Trzeba będzie zakazać noszenia rękawiczek.

Patrząc na fotografie urękawicznionych mieszańców z Londynu, może wcale nie byłoby to takie głupie. Albo przynajmniej uznanie, że noszenie rękawiczek przez mieszańca jest dowodem na to, że brał on udział w rabunkach. Nie "przy okazji". Z premedytacją.
                  • snajper55 Re: Wygląda na to, 09.08.11, 20:21
                    jaceq napisał:

> snajper55 napisał:
                    >
                    > > Ale odciski palców są. Trzeba będzie zakazać noszenia rękawiczek.
                    >
                    > Patrząc na fotografie urękawicznionych mieszańców z Londynu, może wcale nie był
                    > oby to takie głupie. Albo przynajmniej uznanie, że noszenie rękawiczek przez mi
                    > eszańca jest dowodem na to, że brał on udział w rabunkach. Nie "przy okazji". Z
                    > premedytacją.

No to tylko krok od oskarżania każdego mężczyzny o gwałt.

S.
                    • jaceq Re: Wygląda na to, 09.08.11, 20:30
                      snajper55 napisał:

> No to tylko krok od oskarżania każdego mężczyzny o gwałt.

Istotnie, to nieomal to samo. Ale ja (może niezręcznie napisałem) miałem na myśli pomysł, że jeżeli delikwenta namierzy jakiś monitoring, że wybija szybę, rabuje i podpala i że jeżeli delikwent będzie nosił rękawiczki, to będzie oznaczało zmianę kwalifikacji prawnej z automatu. Nie będzie mógł się tłumaczyć, że on tylko pokojowo protestował, a ta plazma i 2 butelki łyski tylko mu się przypałętały do rąk. Z automatu usłyszy zarzut, że wyszedł z domu z zamiarem. I zamiast 6 miesięcy w zawiasach dostanie 8 lat.

Podobnie chciałbym, aby kominiarka na ryju była dowodem obciążającym zwolenników PiSu pokojowo protestujących na płycie stadionu przeciwko nieludzkiemu reżimowi Tuska.
                      • snajper55 Re: Wygląda na to, 09.08.11, 21:24
                        jaceq napisał:

> Istotnie, to nieomal to samo. Ale ja (może niezręcznie napisałem) miałem na myś
                        > li pomysł, że jeżeli delikwenta namierzy jakiś monitoring, że wybija szybę, rab
                        > uje i podpala i że jeżeli delikwent będzie nosił rękawiczki, to będzie oznaczał
                        > o zmianę kwalifikacji prawnej z automatu. Nie będzie mógł się tłumaczyć, że on
                        > tylko pokojowo protestował, a ta plazma i 2 butelki łyski tylko mu się przypałę
                        > tały do rąk. Z automatu usłyszy zarzut, że wyszedł z domu z zamiarem. I
                        > zamiast 6 miesięcy w zawiasach dostanie 8 lat.

Użycie rękawiczek jako okoliczność obciążająca? Nie mam zdania. Ale na pewno nie zakaz noszenia rękawiczek. Maska na twarzy przestępcy jako okoliczność obciążająca? Nie mam zdania. Ale na pewno nie zakaz noszenia woalek czy innych zasłon (zarost też twarz zasłania). Dojdziemy w ten sposób do zakazu makijażu, peruk, czapek i będziemy po ulicach latać nago.

> Podobnie chciałbym, aby kominiarka na ryju była dowodem obciążającym zwolennikó
                        > w PiSu pokojowo protestujących na płycie stadionu przeciwko nieludzkiemu reż
                        > imowi Tuska
                        .

A ja mam mieszane uczucia. Toż wtedy nawet za krasnoludków nie będzie można się przebrać i manifestować. A miś na Krupówkach to już całkowicie będzie mieć prze... sad

S.
                        • jaceq Re: Wygląda na to, 09.08.11, 23:21
                          Snajper, to już jest wojna. Jedna kulti, która poczuła się mocna w Europie przeciwko drugiej kulti, z którą nie tyle się utożsamiam, ile przyjęte w niej zasady współżycia bardziej mi odpowiadają. Mogę sobie powiedzieć, że to nie moja sprawa, ten 89-letni fryzjer (ze zdjęć przylinkowanych przez Mańka), ale to moja sprawa, bo to, pozostawione bez rozwiązania, prędzej czy później przywlecze się i tu i dopadnie i mnie. Dzisiaj z pół świata czeka, co też się zdarzy tej nocy. A mogłoby być po problemie. Kilkanaście trupów tzw. "demonstrantów". Kilkuset rannych, zamiast kilkuset zatrzymanych i po zawodach. Trzeba to było zrobić już wtedy, gdy bandyci grabili i podpalali w Paryżu. Trzeba było pokazać pierwszej londyńskiej nocy, że odstrzał bandyty to nie jest powód, by bydło mogło sobie podpalać i rabować. Ale tak żabojady jak i angole nie mają jaj, przynajmniej te ich, przepraszam za wyrażenie, elity.

Jeżeli w warunkach wojny nosisz rękawiczki i kominiarkę i jeżeli zasady zostały ogłoszone, to licz się z tym, że dostaniesz kulkę w łeb. W obronie własnej.
                          • snajper55 Re: Wygląda na to, 10.08.11, 10:01
                            jaceq napisał:

> Snajper, to już jest wojna. Jedna kulti, która poczuła się mocna w Europie prze
                            > ciwko drugiej kulti, z którą nie tyle się utożsamiam

To nie jest wojna. To zwykły bandytyzm niezależny od wyznania czy koloru skóry. Wojna z bandytyzmem? Jak najbardziej, ale nie za pomocą strzelania do tłumu. Nawet jeśli jest to tłum kiboli atakujących policję po meczu. Kultura kiboli też jest kulturą mi obcą, ale nie jestem zwolennikiem strzelania do przedstawicieli tej kultury. Ani innych kultur. Na przykład pisowskiej.

S.
    • superspec Skutek uboczny cięć budżetowych. 09.08.11, 12:01
      Ale one są konieczne i trzeba to wrzucić w koszta.Może armia powinna wkroczyć.
      • kalllka Re: Skutek uboczny cięć budżetowych. 09.08.11, 12:26

,,ze zamieszki pomiedzy gangami maruderow, a policja to wynik ciec budzetowych obecnego rzadu ( w UK)?
        mnie sie widzi, ze przyczyna globalna i lezy w nieustannym okadzaniu i adoracji waszej klasy- viki leaks oraz (elektronicznej )ignorancji spoleczenstw.
        przyklad? -"od rzemyczka do koniczka"
        • superspec Klasy bezrobotnych?/nt 09.08.11, 13:00

• manny-jestem Zdjecia z Londynu 09.08.11, 16:11
      www.theatlantic.com/infocus/2011/08/riots-in-london/100124/
    • wikul Re: Dzicz 09.08.11, 17:42
      "Przestańcie się z nimi pie...ć" - piszą internauci, "Młodzież w krajach arabskich walczy o swoje podstawowe prawa. Młodzież w Londynie powstała, by zagrabić 42-calowe telewizory plazmowe" .

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10089093,_Mlodzi_walcza_o_telewizory__Wyslac_wojsko_____internauci.html
    • rusek111111 Dzicz zachodnia,dada 09.08.11, 18:43
      biale murzyni a tu murzyniasta bialaska.

smile
      • 3.ndd Odpowiadają za to ... 09.08.11, 18:55
        To mi przypomina zdjęcia Londynu w czasie 2WŚ
        www.theatlantic.com/infocus/2011/08/riots-in-london/100124/
      • jaceq Re: Dzicz zachodnia,dada 09.08.11, 19:00
        rusek111111 napisał:

> biale murzyni

10 people in this video, 8 are black 2 think they are black!
        • rusek111111 Re: Dzicz zachodnia,dada 09.08.11, 19:26
          tu sa fajne fotki z angielskich obyczajow.
          www.maciejdakowicz.com/
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/wh/kj/gvfu/qkf8uqksCdR43bb4gX.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/wh/kj/gvfu/tH4bcuQFpXLmS85zKX.jpg

smile
    • hordol gdyby snajper dostał raz zdrowo w mordę 09.08.11, 22:16
      od multi kulti murzyna. ot tak za nic to by go wyleczyło zdotychczasowych poglądów
      • manny-jestem Niech Snajper przyjedzie do mnie 09.08.11, 22:18
        na odwiedziny to wysle go do Anacostii i sluch o nim zaginie.
        • marouder_eu A w Anacostii nawet nie ma w chwili obecnej.. 09.08.11, 23:49
          ...zamieszeksmile
          • hordol fajnie jest kolorowo, multiluturalnie 09.08.11, 23:59
            i prawie jak w grach komputerowych wszystko wygląda

www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/3742133/Woman-leaps-from-block-of-flats-into-the-arms-of-cops-in-third-night-of-London-rioting.html
            • marouder_eu Ide o zaklad, ze Angole nie wprowadza wojska.. 10.08.11, 00:10
              ...sadzac, ze jak zrewoltowana murzynieria wszystko co mozliwe skradnie, wroci z ulicy do domuncertain

Tyle, ze Londyn na moje oko przypomina pierwszy, ktory sie przewrocil kamien domina.
              • wikul Re: Ide o zaklad, ze Angole nie wprowadza wojska. 10.08.11, 01:07
                marouder_eu napisał:

> ...sadzac, ze jak zrewoltowana murzynieria wszystko co mozliwe skradnie, wroci
                > z ulicy do domuncertain
                >
                > Tyle, ze Londyn na moje oko przypomina pierwszy, ktory sie przewrocil kamien do
                > mina.

Zaraza już sie rozszerza na inne miasta.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10092009,Zadymiarze_pladruja_Manchester__atak_na_auto_BBC.html

Jestem pewien że Taczerowa już by to spacyfikowała.
                • marouder_eu Pewnie, zeby spacyfikowala! Raz-dwa! 10.08.11, 01:18
                  Sam zobacz, co sie dzieje..
                  wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10088634,Starcia_mlodziezy_z_policja_na_przedmiesciu_Sztokholmu_.html
                  Tyle, ze jak znam tzw. etnicznych Szwedow, nie laza 40 osobowymi grupami.
                • ewa8a Re: Ide o zaklad, ze Angole nie wprowadza wojska. 10.08.11, 08:45
                  wikul napisał:
                  > Jestem pewien że Taczerowa już by to spacyfikowała.

Dokładnie o tym samym pomyslałam, gdy zobaczyłam te rozróby. Gdyby nie fakt, że biedaczka cierpi teraz na alzheimera i żyje w błogiej nieświadomości, to zapewne zawału by dostała, widząc bezradność i nieudolność służb porządkowych. Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby zdecydowała o odstrzale tego bydła.
            • jaceq Popatrzcie na tę czarną kúrwę na przedostatnim 10.08.11, 00:12
              zdjęciu. Kradnie czipsy jakieś. Czy ona wygląda na taką, co głoduje? Przecież dupsko ma jak szaflik. Nieee, ona po prostu lubi czipsy. A to państwo, które ją przygarnęło, ten cholerny reżim antyczipsowy po prostu odmawia jej darmowych czipsów. Tyle jej dał, a czipsów za friko - odmawia! No czy to nie jest powód wziąć, co swoje, co się słusznie należy jak psu miska?
              • marouder_eu Jeszcze ze 30 lat temu wojsko w ciagu doby zrobilo 10.08.11, 00:29
                ..by porzadek, nie mowiac o tym, ze i murzyneria wtedy nie wpadlaby na pomysla, ze mozna bezkarnie niszczyc palic i rabowac.
                Pjordolic taka demokracje!
                • jaceq Re: Jeszcze ze 30 lat temu ... 10.08.11, 00:40
                  Dlatego rok 68 mógł się (głównie) odbyć tylko w Paryżu. Jedyne takie miejsce na świecie.
                  • marouder_eu Re: Jeszcze ze 30 lat temu ... 10.08.11, 00:53
                    Francowata zaraza!
                    Od ponad dwu stuleci wyznacza postempowe trendy w kulturze i zyciu politycznym, co sie przeklada w praktyce na coraz wieksza etatyzacje (w szerszym znaczeniu tego pojecia) panstw oraz pacyfikacje zdrowych odruchow spolecznych.

Pocieszam sie mysla, ze narod u nas jeszcze nie tak przez panstwo i lewacki belkot mediow zdominowany i nijakim murzynom nigdy nie współczuł, wspolczuc nie bedzie oraz zastosuje proste srodki przymusu bezposredniego jesli Murzyn sie wychylismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka