oleg3 04.10.11, 10:51 www.korespondent.pl/index.php?x=artykul_r1&id=9336 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
superspec Profesor Bugaj wyjaśnił w telewizornii 04.10.11, 11:04 że PO jest nadal partią liberalną gospodarczą.Komu wierzyć ma prosty człowiek jak ja? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Sobie! 04.10.11, 11:36 Masz rozum to z niego korzystaj Ani PiS ani PO nie jest partią liberalną (gospodarczo). Zdarzają im się liberalny pomysły (jak są w opozycji), gorzej z realiami (gdy rządzą). W PiSie żywe są pomysły antykorporacyjne: "PiS na pewno powróci także do projektów zmian w prawie otwierających korporacje zawodowe. " To nie wynika jak sądzę z liberalizmu tylko z antyelitaryzmu. Ale ja darowanemu koniowi nie patrzę w zęby. Gdyby to jeszcze było skuteczne; choćby realne. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Sobie! 04.10.11, 11:47 oleg3 napisał: > Ani PiS ani PO nie jest partią liberalną (gospodarczo). to prawda jest. Nie są liberalne. Niemniej jakby spojrzeć na fakty to PiS jest bardziej liberalny niż PO. Bo to PiS obniżył podatki, a PO je podniosła właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Sobie! 04.10.11, 12:38 perla napisał: > Bo to PiS obniżył podatki, a PO je podniosła właśnie Nie mamy pełnego porównania bo pisowska kadencja trwała tylko 2 lata. I w tym okresie trudno znaleźć jakieś posunięcie rządu PiS rażąco, na tle poprzedników i następców, antyliberalne. Frakcja liberalna w PiS (czyli skupiająca tych co cokolwiek o gospodarce wiedzą) w osobie Grażyny Gęsickiej straciła lidera mającego posłuch u Prezesa. Kaczyński niestety o gospodarce wie jeszcze mniej niż Tusk. I to się już nie zmieni. Starych drzew się nie przesadza. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Sobie! 04.10.11, 12:55 oleg3 napisał: > Kaczyński niestety o gospodarce wie jeszcze mniej niż Tusk. ale tu nie chodzi o to kto więcej o gospodarce wie. Ważne jest który z nich będzie się od gospodarki bardziej trzymał z daleka. A Jarek zajęty ściganiem tych co "mu zabili brata" nie będzie miał czasu co by wtrącać się do gospodarki. Słowem w sprawach gospodarczych plus dla Jarka jest właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Sobie! ski 04.10.11, 13:04 a mnie jak zwykle refleksja jezykowo polityczna ,olegu bo w sprawie polityki ekonomicznej czy to PiS czy PO ( kolejnosc alfabetyczna) nie ma nic do dodania; a na pewno z zasad liberalizmu. a gdyby nawet to tylko sprawdzona prawde ,ze kon tzw darowany ( bez realnej oceny warunkow utrzymani tak siana jak zebow) okazuje trojanska kobyla. wiec wspominajac 'niedokonczone pomysly Balcerowicza' sprzed 20 lat porownuje ich niedokonczenie z konsekwenta polityka ( w warunkach kryzysu) rzadu Camerona. tradycyjnie mocnej pozycji rzadu skonstruowanego,,, na liberalnie dzialajacej opozycji. jak widac na stabilnym rownaniu matematycznym; o ktorym w partiach- panow: Tuska, Kaczynskiego czy Pawlaka( kolejnosc przypadkowa) wciaz niewiadomo. z tego miejsca chcialabym pozdrowic wielocyfrowego ruska, i upomniec, o jakie dobre ( choc nie zlosliwe) przyslowie do odgadniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Sobie! ski 04.10.11, 13:16 kalllka napisała: > kon tzw darowany zapytaj.onet.pl/Category/002,010/2,4503615,Co_oznacza_przyslowie_Darowanemu_koniowi_w_zeby_sie_nie_zaglada039039__.html Ja można przeczytać pod powyższym linkiem mało kto już wie o co chodzi w tym przysłowiu. Ja za młodu miałem nie raz okazję oglądać sprzedaż konia. Z tym zaglądaniem w końskie zęby idzie o określenie wieku konia. To ważny parametr transakcji. W przypadku darowizny jawna niezręczność. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Sobie! & husaria 04.10.11, 13:48 uhym, masz racje zagladanie w zeby okreslalo wiek konia i swiadczylo o prawidlowosci przebiegu transakcji; w ktorej logicznym nastepstwie (moglo byc) badz stawalo sie darowanym - presentem. w tamtych czasach przede wszystkim dlatego ,ze chcianym! no i wlasnie tu pies, a raczej kon pogrzebanym jest bowiem mnie tak jak i wyzej w poscie chodzilo o nielogicznosc (polskiego) wy_ciagania wnioskow,,, z miedzynarodowej sytuacji -uprczywego wpychania konia - trojanskiego,,, bo tzw "krakowskim targiem" , a nawet przedmiesciem jak wiemy podatku od darowizny sie nie placi- ale wartosc siana do utrzymania takiej kobyly wielokrotnie przewyzsza wartosc kosztow- JejPrezencji. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Sobie! & husaria 04.10.11, 14:06 aha i jeszcze jeden drobiazg, a propo prezentow w polskich przyslowiach ; dzisiaj duma narodowa jest, a nie wstydem polskie- postaw sie i zastaw sie,,, tyle, ze obstaw- cudzym. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 A dlaczego ona nie przy garach i dzieciach? :O) 04.10.11, 14:06 zgodnie ze swa katolicka filozofia gloszona na uzytek kobiet. Zuraz to taka druga "nasza kochana pani Hania" G-W, ktora przebijajac sie do kariery glosila podobne kretynizmy. Tej tez sie uda. Tupet ma nie gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: A dlaczego ona nie przy garach i dzieciach? : 04.10.11, 14:44 Spadaj seksisto! Z tą HGW to rzeczywiście ciekawa transformacja. Od osobistych kontaktów z Duchem św, do usuwania krzyży z przestrzeni publicznej. Niewykluczone, że pani żuraw przejdzie podobną drogę. Politycy tak mają, mężczyźni też. Taki Kalisz walczy z wykluczeniem w jaguarze. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Najbardziej podobało mi się u Panny Magdaleny 04.10.11, 22:40 domniemane "zbalansowanie" budżetu przez PiS. Natomiast jej część "światopoglądowa" rozbawiła mnie do łez. Zamiast podpierać truchło prezesa, powinna swoim młodzieńczym wdziękiem wspierać Marka Jurka. Wtedy przynajmniej mogłaby o sobie powiedzieć, że jest uczciwa. Czyżby nowe wydanie "pracy za seks"? Odpowiedz Link Zgłoś