20.04.12, 11:53
Czytajac wasze ostatni watki staje sie oczywiste, ze sytuacja polityczna w Polsce jest dobrze opisana przez komiks Goscinnego i Uderzo o przygodach Asterixa Zizanie.

Tuliusz Intrygantus jest glownym bohaterem.

PF
Obserwuj wątek
    • superspec Nie jest tak źle. 20.04.12, 12:02
      Ot chcą się powsadzać do więzień lub zakładów psychiatrycznych.
      • andrzejg Re: Nie jest tak źle. 20.04.12, 14:04
        superspec napisał:

> Ot chcą się powsadzać do więzień lub zakładów psychiatrycznych.

A ja myślę,że Tusk i Kaczyński to spóła, która ma na celu odwrócenie uwagi od realnych problemów Polski

A.
        • sz0k Re: Nie jest tak źle. 20.04.12, 14:25
          andrzejg napisał:

> superspec napisał:
          >
          > > Ot chcą się powsadzać do więzień lub zakładów psychiatrycznych.
          >
          >
          > A ja myślę,że Tusk i Kaczyński to spóła, która ma na celu odwrócenie uwagi od r
          > ealnych problemów Polski

To nawet nie musi być spóła, to po prostu natura dupokracji. "Realne problemy", jak je nazywasz, są poza zasięgiem kompetencyjnym, umiejętnościowym, czy intelektualnym tej dupokratycznie wybieranej hołoty. Ich jedynymi "realnymi problemami" jest jak tu "wypić i zakąsić" (możliwie najdłużej i jeszcze dając możliwie największej liczbie "krewnych i znajomych królika").
        • polski_francuz Nie mnie sadzic 22.04.12, 20:38
          Juz raz przezylem amok narodu polskiego, ktory zapomnial o geografii i o ekonomii. Bylo to w lecie 1981 roku. Skonczylo sie to 13 grudnia jak sie skonczylo.

Czy dzisiajszy amok jest podobny, czy sie skonczy, i jak sie skonczy, nie mnie sadzic.

Nie stawiam na jednym poziomie Kaczynskiego i Tuska. Pierwszy ma o wiele silniejszy charakter niz drugi. Nie potrafi konstruowac ale niszczyc. Drugi jest dobrym liderem na latwiejsze czasu.

Narod sie staje narodem w probach. Zobaczymy jak sie ta proba skonczy.

PF
    • jaceq Re: Zizanie 22.04.12, 20:52
      Cytat
      "w filmie Asterix i Obelix kontra Cezar pojawia się postać Dwulicusa, spiskującego przeciw Cezarowi; w oryginale i bohater komiksu, i bohater filmu noszą to samo miano - Détritus (fr. odpadki, śmieci)."

"Detrytus (ang. Detritus) – troll, fikcyjna postać występująca w powieściach z cyklu Świat Dysku Terry'ego Pratchetta.
      Podobnie jak u wszystkich innych trolli w Świecie Dysku, imię Detrytusa pochodzi od rodzaju skały – w jego przypadku detrytu.
      Początkowo, w Ruchomych obrazkach, jest ochroniarzem (ta profesja jest bardzo popularna wśród trolli, istot silnych i niezbyt lotnych). Był pierwszym trollem, który został członkiem Straży (wynik afiliatywnej rekrutacji zorganizowanej przez Patrycjusza pod naciskiem Krzemowej Ligi Walki ze Zniesławieniem).Początkowo młodszy funkcjonariusz mający problem z opanowaniem salutowania, po wydarzeniach opisanych w powieści Zbrojni awansowany do stopnia sierżanta odpowiedzialnego m.in. za szkolenie rekrutów ("są jak glina w jego rękach, zresztą wszystko w jego rękach jest jak glina"). Troll, który całą matematykę sprowadził do jednego znaku równości (wynik pobytu w ultraniskich temperaturach Składu Przyszłej Wieprzowiny), ale i miał nieszczęście zawędrować na gorące pustynie Klatchu gdzie, jak wiadomo, mózgi trolli działają bardzo wolno."

pl.wikipedia.org/wiki/Detrytus_%28troll%29

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka