Dodaj do ulubionych

Dostęp do forów płatny?

18.07.12, 17:16
www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,12148970,_Ten_wariant_byl_nieuchronny___Koniec_z_bezplatnymi.html
Dlaczego nie?
Zapłacicie?

Proponowałbym co niektórym biegle władającym klawiaturą i uprawiającym rzeczywiście rzetelne dziennikarstwo zażądać zapłaty za swoje wpisy.

A.
Obserwuj wątek
    • dachs Re: Dostęp do forów płatny? 18.07.12, 18:16
      Nie sadzę, żeby zaczęli żadać oplaty za dostęp do forum.
      Natomiast myśl pobierania honorarium, np. za uwagi na temat żurnalistycznych niedoróbek redakcyjnych praktykantów, jest przednia. W końcu nauka kosztuje.
      • andrzejg Re: Dostęp do forów płatny? 18.07.12, 19:39
        takie klikanie w żurnalistę, a każde uzasadnione kliknięcie to odebranie kawałka poborów...

A.

P.S.
        Zdrówka Borsuku.
        Córkę oddaję obcemu w ręce smile. W najbliższą sobotę.
        • astra18 Re: Dostęp do forów płatny? 19.07.12, 05:46
          andrzejg napisał:

> takie klikanie w żurnalistę, a każde uzasadnione kliknięcie to odebranie kawałk
          > a poborów...
          >
          > A.
          >
          > P.S.
          > Zdrówka Borsuku.
          > Córkę oddaję obcemu w ręce smile. W najbliższą sobotę.

Znów ci się trafił innostraniec??smile)
          • andrzejg Re: Dostęp do forów płatny? 19.07.12, 16:28
            tym razem patriotycznie smile
    • jaceq Ani grosza! 18.07.12, 20:19
      Dla zasady.
    • wikul Re: Dostęp do forów płatny? 18.07.12, 20:23
      To jest zwykła zmowa cenowa którą powinien się zająć Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta. Na wszelki wypadek w najbliższym czasie wyślę im link.
    • rycho7 zalegle oplaty za ogladanie reklam 19.07.12, 09:49
      andrzejg napisał:

> zażądać zapłaty za swoje wpisy.

To Andrzeju jest maly pikus. Niech wlasciciele "wolnego slowa" podziela sie z tluszcza wplywami z reklam. Przeciez reklamy nie mialyby sensu gdyby nie "liczniki klikalnosci".

Ja juz licze utracone korzysci od dnia mego urodzenia wraz z korzysciami testamentowymi za 5500 lat wstecz. Szczegolnie licze na wlasciwosci matematyczne postepu geometrycznego. Data 5500 wiaze sie z pojawieniem sie "wlasciwosci" tak zwanej wspolczesnej cywilizacji (zinstytucjonalizowanego dzierzenia za ryj).

Swoja droga ciekawi mnie reakcja Urzyndu na zmowe monopolowa (wydawcow/wydupcyngierow).

Strachi na Lachi niespecjalnie mnie przejmuja bo STARAM sie nie czytac werbalizacji ich debilizmu. Ewentualne oplaty zdyscyplinuja mnie w tych STARANIACH.
    • rycho7 zadufanie swej rzetelnosci 19.07.12, 10:39
      andrzejg napisał:

> rzeczywiście rzetelne dziennikarstwo

Gdy przeczytalem oryginalny tekst to obalilo mnie stwierdzenie o kosztach "rzetelnego" dziennikarstwa. Ja moje koszty obcowania z ta "rzetelnoscia" oceniam znacznie wyzej.

Oni chyba rzeczywiscie maja nas za skonczonych debili. Ja rozumiem, ze wysokie sa koszty opisu kolorow pierdzenia Dody. Ale czy to jest w ogole informacja i czy to ma cokolwiek wspolnego z dziennikarstwem? Nie mam nic do Dody, wedlug mnie sympatycznej tzw. celebrytki, wedlug mnie majacej prawo do defekacji i fizjologii w szczegolnosci. Z tym, ze o ile nie dziele z nia wspolnej pierzyny to bzdziny mnie nie fascynuja. Z gory wiem, ze ma. Informacja dla mnie byloby, ze nie ma i (szczegolnie) dlaczego.

Problemem tzw. wspolczesnosci jest kreacja wirtualnych wzorcow ocen i zasklepianie sie w tej kreacji.
      • andrzejg Re: zadufanie swej rzetelnosci 19.07.12, 12:40
        rycho7 napisał:

>> Oni chyba rzeczywiscie maja nas za skonczonych debili.

A ja ich nawet rozumiem. Przez internet i łatwość dojścia do informacji sprzedaż gazet papierowych drastycznie spadła ( przynajmniej tak powinno być , a sądzę sam po sobie,bo dzieki internetowi nie mam klopotu z makulaturą).Toteż kombinują jak mogą ,skąd tu wyciągnąc kasę. Sęk w tym ,że chyba sie na tym przejadą. Ja nie zamierzam regularnie płacić za dostęp do informacji. Wystarczy jak męczą moje oczy wyskakującymi okienkami z reklamą, z której na pewno nie zrezygnuja nawet po ogołoceniu spragnionego informacji.

Ponadto jestem pewien,że ktoś się wyłamie z tej zmowy.Albo wejdzie ktoś nowy,tak jak było ze zmową cenową w Niemczech , ale bodajże przy zsprzedaży stali.Towar to towar.

A.
    • wkkr Konta premium 19.07.12, 11:54
      Już dawno powinny być wprowadzone.
    • perla ale jak zablokują gazeta.pl to skąd Wikul i inni 19.07.12, 12:59
      tacy będą wiedzieli co mają myśleć właśnie?
      • off_nick Re: ale jak zablokują gazeta.pl to skąd Wikul i i 19.07.12, 15:20
        Tefałen im powie.

perla napisał:
        • perla Re: ale jak zablokują gazeta.pl to skąd Wikul i i 19.07.12, 15:28
          off_nick napisała:

> Tefałen im powie.

a tak, z Lisem na czele.
          Niemniej uważam, że chłopaki bez gazeta.pl mogą się pogubić ideologicznie właśnie.
          • manny-jestem Re: ale jak zablokują gazeta.pl to skąd Wikul i i 19.07.12, 15:30
            perla napisał:

> Niemniej uważam, że chłopaki bez gazeta.pl mogą się pogubić ideologicznie właś
            > nie.==

To nie byloby takie zle wink
          • dachs Nie pogubią się. 19.07.12, 15:41
            perla napisał:

> Niemniej uważam, że chłopaki bez gazeta.pl mogą się pogubić ideologicznie właś
            > nie.

Będą czytać Ciebie i mysleć odwrotnie. Dadzą sobie radę. smile
            • perla Re: Nie pogubią się. 19.07.12, 16:07
              dachs napisał:

> Będą czytać Ciebie i mysleć odwrotnie. Dadzą sobie radę. smile

no ale Borsuku, jeżeli tak się stanie ta ja zacznę wychwalać Tuska to wtedy oni go zjebią dla odwrotności.
              To nawet ciekawe może być właśnie.

• andrzejg To zacznij 19.07.12, 16:27
                tylko tak z sensem, wiarygodnie
              • dachs Re: Nie pogubią się. 19.07.12, 16:29
                perla napisał:

> no ale Borsuku, jeżeli tak się stanie ta ja zacznę wychwalać Tuska to wtedy oni
                > go zjebią dla odwrotności.
                > To nawet ciekawe może być właśnie.

No właśnie, interesujący eksperyment może z tego wyjść.
                A będziesz w stanie się przemóc i napisać dobrze o Tusku?
            • andrzejg Re: Nie pogubią się. 19.07.12, 16:31
              dachs napisał:

> perla napisał:
              >
              > > Niemniej uważam, że chłopaki bez gazeta.pl mogą się pogubić ideologiczni
              > e właś
              > > nie.
              >
              > Będą czytać Ciebie i mysleć odwrotnie. Dadzą sobie radę. smile
              >

miałem napisać coś podobnego, ale z PiSem w tle
              Perła jest inteligentnym człowiekiem i mógłby namieszać, ale prezes i jego sztab ma IQ < naszego znajomego i na swojej stronie dawałby non stop właściwe wskazówki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka