Gość: były klient IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 29.06.04, 01:19 TPSA musi odejść Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ogabignac Bezhołowie Tespy 29.06.04, 01:24 Najprostsze rozwiązania przychodzą najtrudniej. Fakt, że w Europie Zach. coraz to kombinują z nowymi budkami telefonicznymi ale wszędzie można jeszcze znaleźć takie na monety ba nawet znowu zaczynają wracać do łask. Telekomunikacjo - pójdź po rozum do głowy; zacznij instalować automaty na bilon - jestem w 100% pewny, że wzrośnie liczba użytkowników. Monety zawsze nosimy przy sobie, z kartami różnie bywa. Ale nie - oni swoje sresy-esemesy. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Bezhołowie Tespy 29.06.04, 01:52 ogabignac napisał: > Telekomunikacjo - pójdź po rozum do głowy; zacznij instalować automaty na > bilon - jestem w 100% pewny, że wzrośnie liczba użytkowników. I jaka frajda dla wandali i złodzieji. Teraz jak zniszczy automat, to ma z tego tylko "satysfakcję". A jakby były automaty na bilon, to miałby jescze kasę. Z tych automatów, które nie zostałyby zniszczone TP SA musiałaby bilon odbierać - wiąże się to z kosztami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gierek Re: Bezhołowie Tespy IP: *.icpnet.pl 29.06.04, 11:47 wal sie, a o normalnych ludziach to nie łacha pomyslec?, tylko ciagle o wandalach albo mlodziezy, dlaczego w innych krajach sa automaty na bilon, przeciez nie musza ich instalowac w krzakach, i tak wiekszosc jest w miejscach gdzie nie tak łatwo sie do nich dobrac, Rozpierdzielic wszystki nowe automaty tepsy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Re: Bezhołowie Tespy IP: *.icpnet.pl 29.06.04, 14:40 > wal sie, a o normalnych ludziach to nie łacha pomyslec?, Komuna już minęła. Zapomnij o tekstach w rodzaju "dlaczego nikt nie pomyśli o ludziach" > dlaczego w innych krajach sa automaty na bilon, Bo to są inne kraje, a nie Polska. W Polsce mieszkają Polacy i duża liczba polaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwitek` Re: Bezhołowie Tespy IP: 80.51.237.* 29.06.04, 14:20 A jakie teraz koszta ponosi Tepsa w związku z kartami ? Napewno dla złodzieji łatwiej jest klonować setki kart magnetycznych niż rozpruwać automaty na bilon by wyciągnąć z niego np. 30 złoty. Po drugie napewno zatrudnienie osób by wyciągały ten bilon z automatów jest jakimś kosztem, ale ile tepsa musi teraz płacić, raz za produkcje tych kart, dwa za dystrybucje. Po trzecie więcej ludzi by korzystało z automatów bo łatwiej znaleźć parę groszy na rozmowę niż kupować kartę za co najmniej 15 złoty. Odpowiedz Link Zgłoś
tani.net.pl Re: Bezhołowie Tespy 29.06.04, 06:51 nie ma na moniaki bo zaraz by się ktoś do takiej skarbonki dobrał i tyle, skoro kradną budki telefoniczne na odzysk aluminium, to tutaj by nawet do skupu złomu nie musieli nosić a ze niska społeczna szkodliwość czynu ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagi Re: Bezhołowie Tespy IP: *.icpnet.pl 29.06.04, 11:43 dokładnie tak, automaty na monety a nie jakies poronine pomysly sms, maile i moze jeszcze mms-y??? Idioci przeciez do tego nie trzeba tych kilkudziesieciu cwaniakow ktorych zatrudniacie w TPSA zeby to wymyslic - czy w tym kraju tylko ludzie w wieku 17-25 sa potencjalnymi nabywcami uslug??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss A dlaczego nie ma w Polsce telefonów na monety? IP: *.cable.mindspring.com 29.06.04, 01:55 Tylko na śmieszne karty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniek Re: A dlaczego nie ma w Polsce telefonów na monet IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.06.04, 05:27 Dlatego, zeby lud nie wrzucal do srodka zelowek itp. Takich automatow nie ma prawie nigdzie w Europie z tego samego powodu. Przedwczorajsza technologia w dobie telefonii komorkowej to skarbonka bez dna (dla polskiego podatnika) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagi Re: A dlaczego nie ma w Polsce telefonów na monet IP: *.icpnet.pl 29.06.04, 11:49 chyba mowisz o wschodniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rechot to ty chyba w Europie nie byłeś tłuku jeden... IP: *.gdynia.mm.pl 29.06.04, 13:32 w niemczech są dwa rodzaje automatów : 1 Na karty, 2 Na MONETY, mniej więcej 50/50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: A dlaczego nie ma w Polsce telefonów na monet IP: *.energopomiar.com.pl 29.06.04, 08:30 Netia ma takie automaty. Bardzo nowoczesne na karty chipowe i monety o różnych nominałach. Nikt ich nie niszczy bo są przydatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: A dlaczego nie ma w Polsce telefonów na monet IP: *.gdynia.mm.pl 29.06.04, 13:29 no właśnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy automat na karty kredytowe? nigdy bym nie wlozyl.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 02:26 .. swojej karty kredytowej do automatu tepsy - to jak wkladac pieniadze do kieszeni zlodzieja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vbangi Re: Kolejne bajki zadufanego w sobie monopolisty ! IP: 129.81.192.* 29.06.04, 02:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janbar Re: automat na karty kredytowe? nigdy bym nie wlo IP: 217.153.29.* 29.06.04, 03:52 Ja tez, bo jej sie nie wklada.... ))))))) Pozdrawiam, janbar.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jang Re: automat na karty kredytowe? nigdy bym nie wlo IP: 80.50.28.* 29.06.04, 15:17 Gość portalu: janbar napisał(a): > Ja tez, bo jej sie nie wklada.... ))))))) > > Pozdrawiam, > > janbar.) ------- A co, za płaska dziurka? No to na kowadło Twoją "monetę" i młotkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lieo Re: Koniec kart magnetycznych w TP SA IP: *.zabrze.net.pl 29.06.04, 07:15 Automaty na kase w POlsce sa ale najczesciej u konkurencyjnych operatorow np: Netia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OFIARA-dialera Re: KIEDY ZNIKNIE TP SA ???????????????? IP: 195.136.30.* 29.06.04, 08:38 KIEDY ZNIKNIE TP S.A. NAJGORSZA FIRMA NA RYNKU POLSKIM ? CZY OKRADAĆ ZŁODZIEJA TO GRZECH? OD ROKU KORESPONDUJE Z UKOCHANY OPERATOR INTERNETOWY TP S.A. NIE ZABEZPIECZYŁ KLIENTA PRZED DIALEREM. ZA MIESIĄC HULANIA PO INTRNECIE MAM ZAPŁACIĆ 1500 ZŁ. REKLAMACJE NIE ODNOSZĄ SKUTKU! BIURO OBSŁUGI KLIENTA JEST ZDANIA, ŻE SĄ IMPULSY TO TRZEBA ZA NIE ZAPŁACIĆ. MIMO STANOWSKA PREZESA URZĘDU OCHRONY KONSUMENTÓW Z 11 LUTEGO 2004 R TELEKOMUNIKACJA KARZE PŁACIĆ ZA DIALERA. RYGOR NATYCHMIASTOWEJ WYKONALNOŚCI NIE WSTRZYMUJE TP S.A. OD ZABLOKOWANIA POLĄCZEŃ TELEFONICZNYCH! BRAK PRZEPLYWU INFORMACJI WEWNĄTRZ SPOŁKI. PISZĘ PODANIA DO 3 SZCZEBLI FIRMY! NAJCZĘŚCIE BRAK ODPOWIEDZI !WCZORAJ FIRMA ZAWIADAMA MNIE , ŻE W WEZWANIU PRZEDSĄDOWYM ROZWIĄŻE UMOWĘ Z ABONAMENTEM. O SPRAWIE POWIADOMIŁEM URZĄD OCHRONY KONSUMENTÓW, POWIATOWEGO RZECZNIKA OCHRONY KONSUMENTÓW , RZECZNIKA PRAW OBYWATELSKICH. TP S.A. TYM SIĘ NIE PRZEJMUJE! ZAŁUŻMY PARTIĘ POSZKODOWANYCH PRZEZ TE p.sę. 12 milionów abonentów to olbrzymi elektorat! Z przyjemnością zaintaluje zezłomowany aparat wrzutowy niebieski na karte w domu . Firma nie będzie go złomować , SMS puszczę z KOMÓRKI!! TELEKOMUNIKACJA POLSKSKA BLIŻEJ TWOJEJ KIESZENI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent To zalezy TYLKO od nas, klientow IP: HTTP1.* / 63.208.149.* 29.06.04, 11:28 Wybierajmy alternatywne, nie majace nic z monopolem wspolnego metody komunikacji (prywatne sieci, komorki, CB, itp.). Nie gnajmy po "tania" NeoStrate - kupmy dostep do Internetu u osiedlowego providera, upewniwszy sie wpierw skad bierze on lacze - jesli z TP S.A. - olejmy goscia. Chocby mialo byc drozej troszke, popierajmy alternatywy. Monopol upadnie tylko wtedy, kiedy my, klienci, sie o to postaramy. I to niezaleznie, ile godzin dziennie madame Czubek, Francuzka, bedzie na ekranach TVP ze swymi bredzeniami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonent Re: To zalezy TYLKO od nas, klientow IP: 217.196.227.* 29.06.04, 12:41 jestem ZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: To zalezy TYLKO od nas, klientow, czy napewno? IP: *.gdynia.mm.pl 29.06.04, 13:41 Chętnie bym tak robił, ale sory nie ma głupich, w burackiej Multi Media mam ceny: -80Kbps - 49zł a w TPsie 128Kbps - 59zł -130Kbps - 69zł -160Kbps - 79zł a w TPsie 320Kbps - 92zł (czyli 2x więcej za 13zł więcej) nie jestem św. Franciszek z Asyżu, żeby brać droższe tylko dlatego że to nie TPsy, tylko innego złodzieja !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes-ek Re: To zalezy TYLKO od nas, klientow, czy napewno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 14:16 Ja jestem zadowolony z mojej Neostrady. Wczsęniej miałem internet z Tele2 to są dopiero złodzieje i oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: KIEDY ZNIKNIE TP SA ???????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 11:38 hmm przyznalbym ci racje, gdybym mogl to odczytac... po co skrobiesz z capsem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heinz Re: Koniec kart magnetycznych w TP SA IP: 212.18.129.* 29.06.04, 08:39 Wielkie mi mecyje - smsy z budki telefonicznej. Swis Telecom miał to conajmniej 5 lat temu. Tepsa to rozbój w biały dzień - bandytyzm w majestacie prawa. A automatów na monety nie ma, bo bardziej sie opłaca sprzedawać karty: przedpłata za rozmowy, które być może nigdy się nie odbędą... Sprytne chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Koniec kart magnetycznych w TP SA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.06.04, 08:52 >Wysłanie SMS-a czy e-maila ma kosztować 25 groszy za sztukę< To sliczne sformulowanie! Jakaz wzruszajaca nieporadnosc!! Pozdrowienia dla calego zespolu GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lafar Jak zwykle klamia: Wysyłałem SMSy z domu IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 29.06.04, 09:16 Już można wysyłać SMSy, przez FinCom, czy jakoś tak. Centrum SMS'ów na 0700 coś tam, trzeba ustawić (poszukajcie w goglach). TepSa kłamie jak pies, albo nawet nie wiedzą, że można SMSa drutem ciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR Re: Blokada numerow 0800 w automatach IP: 212.14.17.* 29.06.04, 09:32 Czy w innych miastach TPSA równiez zablokowała mozliwośc dzwonienia z automatów na darmowe numery 0800. Tak w każdym razie uczyniła w Szczecinie. Ciekawe dlaczego? Najlepsze jest to, ze na tychże automatach telefonicznych jest podany darmowy numer 0800... na infolinię do TPSY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mip Re: Blokada numerow 0800 w automatach IP: *.ch.pw.edu.pl 29.06.04, 14:23 pewnie dlatego zablokowali.. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurwiony Re: Blokada numerow 0800 w automatach IP: *.dial4.jtfreesurf.co.uk 29.06.04, 23:30 No wlasnie, bylem pare tygodni temu w PL-u i nie tylko nie moglem polaczyc sie z nr 0800 ale tez 0801???? Oczywiscie zadnej informacji od pierdolonej TPSA nie dostalem, mimo ze zostawilem im swoj nr komorki. Prawdopodobnie blokuja go w ramach walki z konkurencja, ktora umozliwia tanie dzwonienie zagranice z kart zdrapek i z uzyciem darmowego numeru. Jebac TPSA, a wlasciwie rozparcelowac ja na cztery niezalezne firmy, tak jak to Amerykanie zrobili z AT&T w latach 80- tych!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Promil Re: Blokada numerow 0800 w automatach IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 08:20 patrz post: Żółte gówno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cennik Panie Owczarek pan sie zapozna z oferta (25ង) IP: *.k.mcnet.pl 29.06.04, 09:44 I nie wmawia ludziom, ze 25 groszy za SMS w TPSA to mniej niz 20 groszy w ofercie dominujacej sieci bezabonamentowej, ktora jest obecnie Idea (z oferta NowyPOP) powiazana z TPSA i FT kapitalowo. Ktos sie moze zorientowac, ze skoro panstwo macie takie braki z matematyki, to moze miec wplyw na wysokosc rachunkow i jakosc podejmowanych decyzji. Gratuluje przepolywu informacji w firmie i "doglebnej" znajomosci rynku telekomunikacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0713383838 a co z internetem i e-mailem z budek ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 10:18 Od lat zabiegam aby "budki" mialy wyjscie do wlaczenia modemu aby z palmtopa i budki wyslac e-mail lub miec dostep do internetu. Ten "monopolista" broni sie jak moze przed ta mozliwoscia. Technicznie znane na calym swiecie ale u nas TPSA milczy. Kazdy moze zadzwonic i podzielic sie tym na moj ww telefon/fax/bibloteka glosu i faxow. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carollos Re: Koniec kart magnetycznych w TP SA IP: 212.182.114.* 29.06.04, 10:58 wprowadźcie możliwość wysyłania SMS tym, którzy mają ISDN-y i pierwsze koty za płoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent Karty chipowe "trudne do podrobienia"?.. IP: HTTP1.* / 63.208.149.* 29.06.04, 11:05 Hi hi hi.. a juz myslalem ze wiara w istnienie Yeti zanika w narodzie. Moze to i dobrze - ida mi lepsze zarobeczki.. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Karty chipowe "trudne do podrobienia"?.. 29.06.04, 11:07 Gość portalu: producent napisał(a): > Hi hi hi.. a juz myslalem ze wiara w istnienie Yeti zanika w narodzie. Moze to > i dobrze - ida mi lepsze zarobeczki.. Naprawdę jesteś złodziejem, czy tak tylko sobie gadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent Re: Karty chipowe "trudne do podrobienia"?.. IP: HTTP1.* / 63.208.149.* 29.06.04, 11:20 Zalezy, jak pojmujesz pojecie "zlodziej". Jesli zlodziejstwem nazywasz okradanie monopolisty i zlodzieja (TP S.A.) - to nim jestem. Tylko tak mozemy opierac sie obecnie tym obcym bandytom. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAK TRZYMAĆ BRAWO, POPIERAM !!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 29.06.04, 13:48 TYLKO TAK DALEJ, OKRADANIE ZŁODZIEJA TO NIE JEST NIC ZŁEGO, TO TAK SAMO JAK KUPOWANIE PIRACKICH PŁYT, TEŻ OKRADANIE ZŁODZIEJI I MAFII (sony, bmi, emi, riaa) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Karty chipowe "trudne do podrobienia"?.. 29.06.04, 13:52 Gość portalu: producent napisał(a): > Zalezy, jak pojmujesz pojecie "zlodziej". Złodziej - to gość, który kogoś okrada. Z ciebie nawet Robin Hood nie jest )) > Jesli zlodziejstwem nazywasz > okradanie monopolisty i zlodzieja (TP S.A.) - to nim jestem. Tylko tak mozemy > opierac sie obecnie tym obcym bandytom. Niestety Czytałes w tym wątku o aparatach Netii (na bilon) - jako złodziej, mozesz także włamywac się do nich i krasc z tamtąd pieniądze. To będzie praktycznie to samo. Tak przy okazji - TP SA ma juz konkurencję (chociazby Netię) - pojęcie "monopolista" jest więc nieco "na wyrost". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent Karty chipowe - MONOPOL TP S.A. :-( IP: HTTP1.* / 63.208.149.* 29.06.04, 16:13 Widzisz - nie wiesz, a piszesz. Moge Ci wskazac na mapie z 80% obszaru Polski, gdzie jest TYLKO TP S.A. i przez lata tak bedzie. O zadnym innym operatorze tam nie slyszeli. Pojawiaja sie (wolniutko i z przeszkodami prawnymi) kablowki w malych miasteczkach, radiolinie nie monopolisty bedace, ale to wciaz margines. To ze kilku "konkurentow" tloczy sie w kilku aglomeracjach (ciekawe - dlaczego nie chca poza nimi dzialac, klient "gorszy"?) nie oznacza braku monopolu. Na "uslugi" najdrozszej na swiecie Tepsy miliony ludzi jest SKAZANE. Alternatywa jest dla nich brak telefonu stacjonarnego i Internetu. Zmienia sie to na lepsze wolniutenko - co ulatwia nasz Sejm podtrzymujacymi i umacniajacymi monopol na prowincji ustawami - poslusznie wykonujac polecenia lobbystow monopolu. Watpie czy TP S.A. (w istocie obcy Polsce France Telekom) odczul wymiernie te max. tysiac kart ktore wprowadzam do obrotu. Odbija to sobie okradajac Francuzow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent Karty chipowe - buleczka z maslem za zlotoweczke IP: HTTP1.* / 63.208.149.* 29.06.04, 19:49 Jeszcze jedno, poniewaz padlo tu pytanie o moja wiarygodnosc. Dysponuje osprzetem do produkcji kart mogacych emulowac kazdy standard kart bilingowych oparty na pamieciach PROM/procesorach PIC 4-ry bity (do tego celu wystarcza). Jak go wykorzystam - moja decyzja. wykrycia sie nie obawiem (nie w Polsce). Koszt jednej karty (netto) w granicach 1.20 zl (po obecnym kursie). Pozatym jestem wspolwlascicielem opracowania o ktorym pisala GW - w BRD ida tego tysiace sztuk tygodniowo. W Polsce nie bylo zainteresowania (oferowalismy m.in. w Internecie, w prasie). Chodzi o uklad detekcji sygnalu VPS zawartego w sygnale tv i automatyczne przelaczanie na inny kanal (lub blue box) w czasie emisji reklam i innego platnego smiecia. W Niemczech te pudelka wielkosci paczki Marlboro wlaczane do zlacza Scart sa sprzedawane po cenie wielokrotnie wyzszej niz byly w Polsce (nielegalnie!). Na dodatek LEGALNIE, podczas gdy Polacy straszyli nas Prokuratura. Tepsa to taki sam businnes jak ta cala reszta. Polskie halasliwe zlodziejskie dziadowstwo . Ale.. robmy swoje. Po cichu. Ubawilo mnie jedynie to rzekome "trudne podrabianie" seryjnego smiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Karty chipowe - MONOPOL TP S.A. :-( 30.06.04, 10:35 Gość portalu: producent napisał(a): > Widzisz - nie wiesz, a piszesz. Moge Ci wskazac na mapie z 80% obszaru Polski, > gdzie jest TYLKO TP S.A. i przez lata tak bedzie. O zadnym innym operatorze tam > > nie slyszeli. Nie możesz, bo nie jest to prawdą )) Na obszarze całej Polski działają różne firmy telekomunikacyjne (NETIA, Dialog, Pilicka Telefonia, Szeptel, Telefonika, itd.) Zajrzyj sobie chociażby na stronę www.telefonia.pilicka.net.pl/lokalni.htm gdzie wymnienionych jest ok. 75 niezależnych firm telekomunikacyjnych. Jest równiez mapka Polski, na której zaznaczone są obszary działania tych firm. Pokrywaja one całe terytorium kraju. > Pojawiaja sie (wolniutko i z przeszkodami prawnymi) kablowki w > malych miasteczkach, radiolinie nie monopolisty bedace, ale to wciaz margines. > To ze kilku "konkurentow" tloczy sie w kilku aglomeracjach (ciekawe - dlaczego > nie chca poza nimi dzialac, klient "gorszy"?) nie oznacza braku monopolu. > Na "uslugi" najdrozszej na swiecie Tepsy miliony ludzi jest SKAZANE. > Alternatywa jest dla nich brak telefonu stacjonarnego i Internetu. Zmienia sie > to na lepsze wolniutenko - co ulatwia nasz Sejm podtrzymujacymi i umacniajacymi > > monopol na prowincji ustawami - poslusznie wykonujac polecenia lobbystow > monopolu. Watpie czy TP S.A. (w istocie obcy Polsce France Telekom) odczul > wymiernie te max. tysiac kart ktore wprowadzam do obrotu. Odbija to sobie > okradajac Francuzow . Wykazujesz się wspaniałą nieznajomością rynku telekomunikacyjnego. Proponuję, poczytaj trochę na ten temat, zapoznaj sie z działającymi firmami, dowiedz się dlaczego telefonizacja wsi nieopłaca się operatorom. Mam nadzieję, że sam będziesz się wstydził tych głupot, które powyżej napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive IP: HTTP1.* / 63.208.149.* 01.07.04, 12:19 Watpie, abym sie wstydzil kiedykolwiek. To raczej Ty piszesz chciejskie brednie i propagande (czy za to Ci placa?). specjalnie po Twoim tekscie (nie mieszkam w Polsce obecnie) wykonalem telefon do kolegi - mieszkanca podwarszawskiego 40- tysiecznego kiasteczka. Zapytalem o te "powszechne alternatywy" o ktorych tak ochoczo piszeszv BREDNIE. Odpowiedz: "-Stary, tylko tepsa, i watpie czy sie ktos pojawi. Na jednym nowym osiedlu internet UPC oferuje (kablowka) ale jest to osiedle OGRODZONE i nawet mieszkaniec sasiadujacego z nim domu z dobrodziejstwa internetu przez kabel skorzystac nie moze. Ponoc to umowa z nimi (tepsa).". Tyle cytatu z rozmowy, ktora kosztowala mnie (okolo 10 minut) niecale 2 dolary. Okolo PIEC razy mniej niz gdyby kolega zadzwonil z Polski do mnie. Dzieki "wolnemu rynkowi telekomunikacyjnemu w Polsce" - nieprawdzie, ktora tak ochoczo (masz w tym interes?) piszesz. Do wstydu Cie nie namawiam. Zrobisz jak zechcesz. Pozdrowka Januszu od Petera Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive 01.07.04, 12:31 Gość portalu: producent napisał(a): > Watpie, abym sie wstydzil kiedykolwiek. To raczej Ty piszesz chciejskie brednie > > i propagande (czy za to Ci placa?). specjalnie po Twoim tekscie (nie mieszkam w > > Polsce obecnie) wykonalem telefon do kolegi - mieszkanca podwarszawskiego 40- > tysiecznego kiasteczka. Zapytalem o te "powszechne alternatywy" o ktorych tak > ochoczo piszeszv BREDNIE. Odpowiedz: "-Stary, tylko tepsa, i watpie czy sie > ktos pojawi. Na jednym nowym osiedlu internet UPC oferuje (kablowka) ale jest > to osiedle OGRODZONE i nawet mieszkaniec sasiadujacego z nim domu z > dobrodziejstwa internetu przez kabel skorzystac nie moze. Ponoc to umowa z nimi > > (tepsa).". A ja, w przeciwieństwie do Ciebie i Twojego kolegi, znam rynek telekomunikacyjny dosc nieźle. Kilka lat pracowałem w firmach będacych producentami i dostawcami sprzętu telekomunikacyjnego (od central, poprzez systemy dostępowe czy teletransmisyjne). Dzięki temu znam sytuację zarówno niektórych operatorów niezaleznych (którzy byli klientami firm, w których pracowałem) jak i TP SA )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive IP: HTTP1.* / 63.208.149.* 01.07.04, 15:40 Skoro tak dobrze znasz ten rynek jak piszesz, to dlaczego omijasz moje "klopotliwe" pytania? Np. dlaczego rozmowa z Polski do USA jest piec razy drozsza niz rozmowa na tym samym odcinku - tylko na opak? Czy nie ma to czegos wspolnego z BRAKIEM konkurencji w Polsce?.. Nie irytuj sie slowem 'burek' w innym miejscu, ale wprost spytam: - czy korzystasz z platbnego dostepu TP SA (jestem niemal pewny ze nie)? Pytam - bo nie wiesz jakie to 'uroki'. I uwazasz ze skoro Tobie dobrze, to inni moga.. isc do diabla. Byle tylko monopol istnial. Porzepraszam Janusz i Pozdrowka (przedstawilem Ci sie) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive 02.07.04, 00:14 Gość portalu: producent napisał(a): > Skoro tak dobrze znasz ten rynek jak piszesz, to dlaczego omijasz > moje "klopotliwe" pytania? Np. dlaczego rozmowa z Polski do USA jest piec razy > drozsza niz rozmowa na tym samym odcinku - tylko na opak? Czy nie ma to czegos > wspolnego z BRAKIEM konkurencji w Polsce?.. Zmiany na polskim rynku telekomunikacyjnym to jest ostatnie 10 lat. Inwestycje są bardzo kosztowne, a załamanie rynku jakie miało miejsce 3-4 lata temu kondycji firm zdecydowanie nie poprawiło. Dlateg wszystkie firmy telekomunikacyjne mają obecnie bardzo podobne ceny swoich usług. I nie są zainteresowane, aby je obniżać. > Nie irytuj sie slowem 'burek' w > innym miejscu, Jaja sobie robisz? Nie używaj chamskich zwrotów i będzie ok. > ale wprost spytam: - czy korzystasz z platbnego dostepu TP SA > (jestem niemal pewny ze nie)? Zdziwisz się - korzystam )) Mam pakiet Darmowe Wieczory i Weekendy - codziennie między 20 a 8 rano oraz przez cały weekend (od 20 w piatek do 8 rano w poniedziałek) dzwonię za darmo po całej Polsce (abonament kosztuje 85 zł). Oprócz tego mam Neostradę za 59 zł. Nie krzywduję więc sobie zarówno jesli chodzi o korzystanie z telefonu jak i z internetu, i praktycznie nie płacę nic ponadto, bo przed 20 i tak nie mam okazji telefonować z domu )) > Pytam - bo nie wiesz jakie to 'uroki'. I uwazasz > ze skoro Tobie dobrze, to inni moga.. isc do diabla. Byle tylko monopol > istnial. Porzepraszam Janusz i Pozdrowka (przedstawilem Ci sie) Mnie irytuje krtykowanie kogos czy czegoś w czambuł. Wiadomo, ze TP SA ma swoje wady, ale niektórzy nawet winą za gradobicie chcieliby ją obciązac )) A konkurencję znam naprawdę nieźle - mam wielu dobrych znajomych pracujących w róznych firmach telekomunikacyjnych )) Pozdrawiam również Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
twojapoczta Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive 01.07.04, 16:03 janusz2_ napisał: > Gość portalu: producent napisał(a): > > > Watpie, abym sie wstydzil kiedykolwiek. To raczej Ty piszesz chciejskie > brednie > > > > i propagande (czy za to Ci placa?). specjalnie po Twoim tekscie (nie miesz > kam > w > > > > Polsce obecnie) wykonalem telefon do kolegi - mieszkanca podwarszawskiego > 40- > > tysiecznego kiasteczka. Zapytalem o te "powszechne alternatywy" o ktorych > tak > > ochoczo piszeszv BREDNIE. Odpowiedz: "-Stary, tylko tepsa, i watpie czy si > e > > ktos pojawi. Na jednym nowym osiedlu internet UPC oferuje (kablowka) ale j > est > > to osiedle OGRODZONE i nawet mieszkaniec sasiadujacego z nim domu z > > dobrodziejstwa internetu przez kabel skorzystac nie moze. Ponoc to umowa z > > nimi > > > > (tepsa).". > > > A ja, w przeciwieństwie do Ciebie i Twojego kolegi, znam rynek > telekomunikacyjny dosc nieźle. A to skąd? > Kilka lat pracowałem w firmach będacych producentami i dostawcami sprzętu > telekomunikacyjnego (od central, poprzez systemy dostępowe czy > teletransmisyjne). To nie jest rynek telekomunikacyjny, na którym działa TP SA. > Dzięki temu znam sytuację zarówno niektórych operatorów niezaleznych (którzy > byli klientami firm, w których pracowałem) jak i TP SA )) Nie znasz. Nie wiesz nawet tego co wie każde dziecko. Kondycja finansowa operatorów niezależnych zależy od złej woli zarządu TP SA. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive 02.07.04, 12:39 twojapoczta napisała: > janusz2_ napisał: > > > Kilka lat pracowałem w firmach będacych producentami i dostawcami sprzętu > > telekomunikacyjnego (od central, poprzez systemy dostępowe czy > > teletransmisyjne). > > To nie jest rynek telekomunikacyjny, > na którym działa TP SA. Ależ TP SA była jednym z klientów firm w których pracowałem )) Odpowiedz Link Zgłoś
spamkiller Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive 02.07.04, 12:44 janusz2_ napisał: > twojapoczta napisała: > > > janusz2_ napisał: > > > > > Kilka lat pracowałem w firmach będacych producentami i dostawcami spr > zętu > > > telekomunikacyjnego (od central, poprzez systemy dostępowe czy > > > teletransmisyjne). > > > > To nie jest rynek telekomunikacyjny, > > na którym działa TP SA. > > > Ależ TP SA była jednym z klientów firm w których pracowałem )) TP SA zaopatruje się także w materiały piśmienne. Czy zatem działa na rynku prasy? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive 02.07.04, 13:59 spamkiller napisała: > janusz2_ napisał: > > > twojapoczta napisała: > > > > > janusz2_ napisał: > > > > > > > Kilka lat pracowałem w firmach będacych producentami i dostawcam > i spr > > zętu > > > > telekomunikacyjnego (od central, poprzez systemy dostępowe czy > > > > teletransmisyjne). > > > > > > To nie jest rynek telekomunikacyjny, > > > na którym działa TP SA. > > > > > > Ależ TP SA była jednym z klientów firm w których pracowałem )) > > > TP SA zaopatruje się także w materiały piśmienne. > Czy zatem działa na rynku prasy? > Bardzo śmieszne )) Wiesz co to są systemy dostępowe? )) Odpowiedz Link Zgłoś
spamkiller Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive 02.07.04, 14:37 janusz2_ napisał: > > > > > > Ależ TP SA była jednym z klientów firm w których pracowałem )) > > > > > > TP SA zaopatruje się także w materiały piśmienne. > > Czy zatem działa na rynku prasy? > > > > Bardzo śmieszne )) > Wiesz co to są systemy dostępowe? )) Sugerujesz, że to element rynku prasy? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive 02.07.04, 14:40 spamkiller napisała: > janusz2_ napisał: > > > > > > > > > > Ależ TP SA była jednym z klientów firm w których pracowałem )) > > > > > > > > > TP SA zaopatruje się także w materiały piśmienne. > > > Czy zatem działa na rynku prasy? > > > > > > > Bardzo śmieszne )) > > Wiesz co to są systemy dostępowe? )) > > Sugerujesz, że to element rynku prasy? Skąd to durne pytanie? Mam prośbę - jeżeli chcesz pogadać - przeczytaj najpierw w wątku, o co chodzi. Dopiero wówczas będe odpowiadał na Twoje posty. Na razie żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
spamkiller Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive 02.07.04, 14:59 janusz2_ napisał: > > > > > Ależ TP SA była jednym z klientów firm w których pracowałem > )) > > > > > > > > > > > > TP SA zaopatruje się także w materiały piśmienne. > > > > Czy zatem działa na rynku prasy? > > > > > > > > > > Bardzo śmieszne )) > > > Wiesz co to są systemy dostępowe? )) > > > > Sugerujesz, że to element rynku prasy? > > Skąd to durne pytanie? > Cały ciąg sekwencji prowadzący do tego oczywistego (!!!) pytania zacytowałam powyżej. To nie pytanie jest durne, to tylko twoja bezradność. > Mam prośbę - Chętnie pomogę. > jeżeli chcesz pogadać - Skąd taki dziwny pomysł? > przeczytaj najpierw w wątku, o co chodzi. Chodzi o to, że kochasz się w TP SA, jakby to była kobieta. Czyż nie? > Dopiero wówczas będe odpowiadał na Twoje posty. Czekam z niecierpliwością. > Na razie żegnam. Do rychłego. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive 02.07.04, 15:01 spamkiller napisała: > janusz2_ napisał: > > > Na razie żegnam. > > > Do rychłego. Jednak nie mamy o czym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
spamkiller Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive 02.07.04, 15:17 janusz2_ napisał: > spamkiller napisała: > > > janusz2_ napisał: > > > > > Na razie żegnam. > > > > > > Do rychłego. > > Jednak nie mamy o czym rozmawiać. Oczywiście. Wszak ja nie kocham się w TP SA. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive 02.07.04, 15:18 spamkiller napisała: > janusz2_ napisał: > > > spamkiller napisała: > > > > > janusz2_ napisał: > > > > > > > Na razie żegnam. > > > > > > > > > Do rychłego. > > > > Jednak nie mamy o czym rozmawiać. > > > Oczywiście. > Wszak ja nie kocham się w TP SA. Ja także nie )) Ale ty jesteś głupi i dlatego nie nie mamy o czym rozmawiać )) Odpowiedz Link Zgłoś
spamkiller Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive 02.07.04, 15:32 janusz2_ napisał: > > > janusz2_ napisał: > > > > > > > > > janusz2_ napisał: > > > > > > > > > Na razie żegnam. > > > > > > > > > > > > Do rychłego. > > > > > > Jednak nie mamy o czym rozmawiać. > > > > > > Oczywiście. > > Wszak ja nie kocham się w TP SA. > > Ja także nie )) Naprawdę A tak dobrze ci się z oczu patrzy. > Ale ty jesteś głupi Dziękuję, za słowa uznania. Przecież jestem blondynką, nie mogę być inna. > i dlatego nie nie mamy o czym rozmawiać )) > I tyle czasu mi poświęcasz, aby mi o tym powiedzieć? Muszę być śliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive PS IP: HTTP1.* / 63.208.149.* 01.07.04, 21:20 Znalazlem to tu: www.chip.pl/arts/n/article_106408.html i pochodzi jak najbardziej z Polski. Jak widzisz Januszu - rodzynki juz sa, masz racje. Kiedy jednak wypra z rynku tepsiana najdrozsza na swiecie tandete? Kiedy USTAWODAWCA pomoze takim firmom uczciwym antymonopolowym prawem? (zwroc uwage na ceny i porownaj je z tymi u monopolisty): "..że taka oferta miała stanowić konkurencję dla innych dostawców Internetu: zarówno operatorów sieci osiedlowych, jak i dwóch obecnych we Wrocławiu telekomów: TP SA i Telefonii Dialog. Sceptycy, słysząc propozycję e-wro, z pewnością nie dowierzali. Abonament wynoszący niespełna 60 zł (obecnie, po zniesieniu podatku VAT na usługi tego typu, 55 zł miesięcznie) nie mógł przecież zapewnić szybkiego i pewnego łącza do sieci miejskiej i do Internetu, a przy tym dostępu do nowoczesnych usług w rodzaju telefonii VoIP czy "video on demand"..". Tego wlasnie, nie potwornie drogiego monopolu TP SA potrzebuje szybko CALA Polska. Tepsiarze zas albo obniza ceny i naucza sie kultury, albo.. znikna. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive PS 02.07.04, 14:38 Gość portalu: producent napisał(a): > Znalazlem to tu: www.chip.pl/arts/n/article_106408.html i pochodzi jak > najbardziej z Polski. Jak widzisz Januszu - rodzynki juz sa, masz racje. Kiedy > jednak wypra z rynku tepsiana najdrozsza na swiecie tandete? Kiedy USTAWODAWCA > pomoze takim firmom uczciwym antymonopolowym prawem? (zwroc uwage na ceny i > porownaj je z tymi u monopolisty): > "..że taka oferta miała stanowić konkurencję dla innych dostawców Internetu: > zarówno operatorów sieci osiedlowych, jak i dwóch obecnych we Wrocławiu > telekomów: TP SA i Telefonii Dialog. Sceptycy, słysząc propozycję e-wro, z > pewnością nie dowierzali. Abonament wynoszący niespełna 60 zł (obecnie, po > zniesieniu podatku VAT na usługi tego typu, 55 zł miesięcznie) nie mógł > przecież zapewnić szybkiego i pewnego łącza do sieci miejskiej i do Internetu, > a przy tym dostępu do nowoczesnych usług w rodzaju telefonii VoIP czy "video on > > demand"..". > Tego wlasnie, nie potwornie drogiego monopolu TP SA potrzebuje szybko CALA > Polska. Tepsiarze zas albo obniza ceny i naucza sie kultury, albo.. znikna. > Pozdrowka Ja mam dostęp do internetu z TP SA za 59 zł miesięcznie (neostradę). Artykuł ciekawy. Stworzenie sieci miejskiej w oparciu o własne serwery usługowe (z video na żądanie, itp.) jest jak najbardziej możliwe. Tylko ciekaw jestem jak będzie wyglądała sprawa dostępu do internetu. W tej chwili firmy oferujące łącza internetowe lokalnym providerom za dostęp 2 Mbit/s licza sobie pomiędzy 2 a 3 tysiące zł. Czyli gwarantowany dostęp 64 kbit/s można zaoferować 30-tu abonentom. Czyli, jezeli cena 2Mbit/s wynosi np. 2500 zł to koszt 64kbit/s wynosi ok. 80 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive PS IP: HTTP1.* / 63.208.149.* 04.07.04, 20:22 Januszu, zajrzalem. Jak widze dyskusja zeszla na manowce - a szkoda. Wroce do tezy, ktorej Ty uznac nie chcesz, a ktora potwierdzil moj znajomy (fakt - jedna osoba, ale po forach czytam takich opinnii tysiace) - ze TP SA robi WSZYSTKO aby opozostac monopolista na polskim kulawym telekomunikacyjnym rynku. Wypierana z duzych miast przez konkurencje, "okopuje sie" na polskiej prowincji, korumpujac samorzady, burmistrzow, wojewodow. Passus z brakiem MOZLIWOSCI PRAWNYCH podlaczenia do sieci nowo budowanego osiedla budynku stojacego TUZ OBOK ale nie bedacego czescia osiedla to koronny przyklad. Za to TP SA przylaczy taki domek od razu. Z tym ze z: proszeniem, lapowkami, znoszeniem chamstwa pijanych "monterow", OBOWIAZKOWA linia telefoniczna jednoczesie (i abonamentem) - podczas gdy na swiecie aby z ADSL skorzystac NIE MUSISZ miec telefonu stacjonarnego - to ODREBNE uslugi itd. Nie wspominajac juz, ze CENA monopolisty bedzie ZAWSZE wyzsza niz w tej osiedlowej sieci "dla wybrancow" (i tak bogatszych niz "cala reszta" skazana na monopol). Piszesz o namiastce ADSL w tp za 59zl/mies. U uczciwego, wazacego swoj zysk na nizszym poziomie dostawcy w Polsce kosztowalaby taka okolo 40zl/mies. Czy tak trudno Ci jest to zrozumiec? Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive PS IP: HTTP1.* / 63.208.149.* 04.07.04, 21:56 Januszu, troche mnie ten temat zirytowal. Dodam o czym nie napisalem i o czym milczy TP SA. Przeciez ceny zaleza takze od nakladow. Koszty pracy w Polsce (wyplaty, podatki) sa ponad dziesiec razy nizsze niz np. we Francji. Nie znam procentu obciazenia kredytowego TP SA, ale z tak prymitywna technologia jaka dysponuja watpie, aby bylo wysokie. Jednoczesnie klienci w Polsce nawet nie moga pomarzyc o kwotach jakimi dysponuje np. francuski przecietny emeryt. I to ludzie mlodzi - zawodowo aktywni! Jaki wiec jest sens porownan typu: kraj - cena, bez podawania poziomu dochodow poszczegolnych grup ludnosci? Polska musi na razie pozostac krajem biednym - jestesmy na dorobku (nieskromnie napisze, ze zarabiam na nasza zamoznosc teraz takze ja) i tego nie zmienimy. Ale dlaczego bezkarnie korzystaja z tej przejsciowej sytuacji firmy-pasozyty typu NIEPOLSKIEJ TP SA?.. Zauwaz ze wyprowadzaja one z Polski to co np. ja dla niej zarobie . Wyprowadzaja bezkarnie. Daleko mi do LPR-u, ale uwazam ze Interes Panstwa Polskiego powinien byc ZAWSZE Nadrzednym Interesem nad interesikami obcych. Inaczej zawsze bedziemy jako kraj - krajem nedzarzy. Jednostki sobie poradza, a Narod?.. Tego chyba nie chcesz? Pozdrowka ze swiata Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive PS 05.07.04, 23:19 Gość portalu: producent napisał(a): > Januszu, troche mnie ten temat zirytowal. Dodam o czym nie napisalem i o czym > milczy TP SA. Przeciez ceny zaleza takze od nakladow. Koszty pracy w Polsce > (wyplaty, podatki) sa ponad dziesiec razy nizsze niz np. we Francji. Nie znam > procentu obciazenia kredytowego TP SA, ale z tak prymitywna technologia jaka > dysponuja watpie, aby bylo wysokie. Mógłbyś uzasadnić, dlaczego uważasz, że technologia, która dysponuje TP SA jest prymitywna? Paradoksalnie, ale po całkowitej zapaści technologicznej (tak mniej więcej do połowy lat 90-tych zarówno TP SA, jak i firmy telekomunikacyjne, które pojawiły się dopiero w Polsce) zaczęły intensywnie inwestować w technologię i dzieki temu jest ona całkiem niezła. > Jednoczesnie klienci w Polsce nawet nie > moga pomarzyc o kwotach jakimi dysponuje np. francuski przecietny emeryt. I to > ludzie mlodzi - zawodowo aktywni! Jaki wiec jest sens porownan typu: kraj - > cena, bez podawania poziomu dochodow poszczegolnych grup ludnosci? Polska musi > na razie pozostac krajem biednym - jestesmy na dorobku (nieskromnie napisze, ze > > zarabiam na nasza zamoznosc teraz takze ja) i tego nie zmienimy. Ale dlaczego > bezkarnie korzystaja z tej przejsciowej sytuacji firmy-pasozyty typu > NIEPOLSKIEJ TP SA?.. > Zauwaz ze wyprowadzaja one z Polski to co np. ja dla niej > zarobie . Wyprowadzaja bezkarnie. Daleko mi do LPR-u, ale uwazam ze Interes > Panstwa Polskiego powinien byc ZAWSZE Nadrzednym Interesem nad interesikami > obcych. Inaczej zawsze bedziemy jako kraj - krajem nedzarzy. Jednostki sobie > poradza, a Narod?.. Tego chyba nie chcesz? Pozdrowka ze swiata Tu się kompletnie różnimy w ocenie. Ja uważam, że obce inwestycje są niezbędne dla gospodarki. Firmy tworzą miejsca pracy (ludzie zarabiają, konsumują, płacą podatki), firmy równiez płaca podatki. Zauważ, jak kanclerz Niemiec rozpacza, że duże firmy niemieckie chcą inwestować w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive PS 05.07.04, 23:06 Gość portalu: producent napisał(a): Dość cięzko nam rozmawiać, ponieważ Ty "wszystko wiesz" i nie masz ochoty dyskutować o konkretnych argumentach. Mimo wszystko - do dzieła )) > Januszu, zajrzalem. Jak widze dyskusja zeszla na manowce - a szkoda. Wroce do > tezy, ktorej Ty uznac nie chcesz, a ktora potwierdzil moj znajomy (fakt - jedna > > osoba, ale po forach czytam takich opinnii tysiace) - ze TP SA robi WSZYSTKO > aby opozostac monopolista na polskim kulawym telekomunikacyjnym rynku. > Wypierana z duzych miast przez konkurencje, "okopuje sie" na polskiej > prowincji, korumpujac samorzady, burmistrzow, wojewodow. Ja nie znam takich przypadków. Wiem natomiast, że konkurencyjne firmy działają. > Passus z brakiem > MOZLIWOSCI PRAWNYCH podlaczenia do sieci nowo budowanego osiedla budynku > stojacego TUZ OBOK ale nie bedacego czescia osiedla to koronny przyklad. Ja natomiast znam sytuacje, gdy własciciel posesji uniemozliwił połozenie kilkuset metrów światłowodu na swoim terenie. A "pokrzywdzonym" była TP SA )) Podłączanie małych osiedli opiera się na dość dziwnych zasadach. Firmy (czesto kilkuosobowe) okablowuja takie osiedle, stawiają tam swoje urządzenia, kupują łącza od większych firm i dostarczają usługi telefoniczne, dostęp do internetu i, czasami, kablówkę. Nie spotkałem się jednak z tym, aby ceny rózniły się od cen dużych operatorów działajacych na danym terenie. > Za to > TP SA przylaczy taki domek od razu. Z tym ze z: proszeniem, lapowkami, > znoszeniem chamstwa pijanych "monterow", Jeśli tak piszesz, to widocznie jestes tego pewien )) > OBOWIAZKOWA linia telefoniczna > jednoczesie (i abonamentem) - podczas gdy na swiecie aby z ADSL skorzystac NIE > > MUSISZ miec telefonu stacjonarnego - to ODREBNE uslugi itd. Odrębne, ale wykorzystujące parę kablową )) A do tego zarówno telefon jak i ADSL działa na jednej parze. Ja się nie dziwię, że TP SA sprzedaje Neostradę swoim abonentom. Wszak wolne pary kablowe, szczególnie w dużych miastach, są "na wagę złota" )) > Nie wspominajac > juz, ze CENA monopolisty bedzie ZAWSZE wyzsza niz w tej osiedlowej sieci "dla > wybrancow" (i tak bogatszych niz "cala reszta" skazana na monopol). Tak jak pisałem - ceny usług telefonicznych się praktycznie nie róznią. Jeśli zaś chodzi o dostęp do Internetu, to Neostrada 128 kbit/s za 59 zł jest jedną z najtanszych znanych mi ofert. Spotkałem się z ofertą dostępu do Internetu za ok. 50-55 zł, ale tam realna szybkosc transmisji byla ponizej 64 kbit/s. A firmy spzedające dostęp małym providerom internetowym, to także firmy konkurencyjne wobec TP SA (ProFuturo, TelEnergo, Energis, Kolpak i inne). > Piszesz o > namiastce ADSL w tp za 59zl/mies. Dlaczego nazywasz to "namiastką" - to jest ADSL )) > U uczciwego, wazacego swoj zysk na nizszym > poziomie dostawcy w Polsce kosztowalaby taka okolo 40zl/mies. Bardzo bym się cieszył )) Nie znam jednak żadnego niezaleznego ISP (Internet Service Providera), który ma taka ofertę. Taką cenę mozna ewentualnie spotkać w tzw. sieciach "sąsiedzkich" - ktoś kupuje DSLa czy SDI, stawia router i podłącza kilku sąsiadów. > Czy tak trudno Ci jest to zrozumiec? > Pozdrowka Równiez pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent Re: Karty chipowe - Januszowi exclusive PS IP: HTTP1.* / 63.208.149.* 06.07.04, 20:29 Witam Nie pojnmuje dlaczego, cytujac cale moje wpisy odpowiadasz jedynie na wyselekcjonowane przez siebie arbitralnie pytania? Czy uznajesz ze na tym polega dyskusja? Sprubuje ripostowac tylko na to, na co mi zechciales odpowiedziec. Przepraszam. Technologia. Mam moznosc porownac poziom i jakosc sygnalu (szybkosc laczenia) wielu operatorow z eU - przez ocean. Polska wypada najtragiczniej (glownie w-wa i okolice). Niemal zawsze ciemny pozostaje wyswietlacz caller-ID (czasem cos blyska), brak frame counter, sama rozmowa jest skazona jakims dziwnym poglosem i szumem bardzo utrudniajacym zrozumienie. O dziwo ze Szwecji (Telia) wszystkie dodatkowwe funkcje dzialaja, display jest pelny informacji, polaczenie zestawiane jest kilkakrotnie szybciej, brak poglosow, szumow i trzaskow. Zapewne jest to zwiazane jakos z technologia? Ceny. Janusz, moze przeliczajmy to na czas pracy, a nie na pieniadze. Np. czas pracy pracownika obrobki skrawaniem, technika dentystycznego czy tez kolejarza w porownywanych krajach. wtedy zlodziejstwo TP SA "wyjdzie jak na dloni". Przeciez placa oni swoim pracownikom POLSKIE (nizsze) place. Skad biora tak wysokie ceny? Czy ja wiem wszystko Zanim nie wyjechalem bylem juz poprzez rodzicow (jeden dom) klientem TP blisko 50-siat lat (od polowy lat 60-tych ub. wieku). Znam od podszewki zarowno traktowanie klienta, przekrety (zanim nie wyjechalem mialem zalozone TYLKO dzieki lapowce SDI) i "niezwykle incydenty" w monopolu. Czytam wciaz, ze niewiele sie zmienilo. Taka ma TP SA prase. Zreszta France Telekom ma identyczna. Tu gdzie jestem mam czterech operatorow do wyboru. Jesli ktorys mi sie nie podoba ma dwa tygodnie na zakonczenie ze mna interesow, przy czym to moich praw broni Sad. U nastepnego mam zwykle promocje. Choc uzywam takze "kablowego" telefonu, dlugo mialem jedynie ADSL 512 na linii stalej - bez telefonu i bez abonamentu. Nie liczylem ile godzin na to tygodniowo pracuje, ale jest to na pewno czas smiesznie niski (pewnie okolo dwoch-trzech). Kolega z Polski pracuje na ASDL (140zl) prawie.. tydzien! Nadal uwzasz ze to "tanio"?.. Odpowiedz Link Zgłoś
poliklinik Re: TPSA to zlodzieje 29.06.04, 15:43 Chyba żartujesz sobie, przecież akcjonariuszami tej firmi są tak znane z uczciwości osoby jak: Skarb Państwa Polskiego Telecom France czy pan Kulczyk itd. Odpowiedz Link Zgłoś
twojlogin1 Re: A kiedy koniec monopolu tej firmy ??? 03.08.04, 14:32 rychu_z_przemysla napisał: > -- Co chcesz przemyśleć? Koniec monopolu czy koniec firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102_t_34_85 Automat na bilon głupki..! 29.06.04, 15:48 Od kiedy zniknęły automaty na bilon przestałem korzystać z budek telefonicznych. Nie ze złośliwości ale po prostu dlatego że moja pierwza przygoda z kartą magnetyczną skończyła się "wessaniem" tejże przez uszkodzony automat i utratą wszystkich impulsów (karta była nowa).Oczywiście wcześniej zdarzało się że zepsuty automat połykał monetę bezpowrotnie,ale strata była niewielka.Powiedziałem sobie NO MORE,tym bardziej że właśnie kupiłem pierwszą w życiu komórkę.Od tego czasu miałem jeden przypadek kiedy naprawdę potrzebowałem automatu;w małej miejscowości pod Wa-wą moja NOKIA zepsuła się (a wyglądała tak solidnie!) a tu trzeba było wykonać pilny telefon.Automaty TEPSY oczywiście były,nawet trzy,ale co z tego skoro w niedzielę po południu za Chiny Ludowe nie można było w całej mieścinie uświadczyć jakiegoś sklepu czy kiosku z kartami...Zaczepiałem napotkanych tubylców z zapytaniem czy nie mają karty i czy nie pozwoliliby mi z niej skorzystać(oczywiście nie za darmo).NIESTETY BEZ REZULTATU.Zdesperowany zastukałem do drzwi chatki z grillującą na podwórku rodzinką.CZY MÓGŁBYM SKORZYSTAĆ Z PAŃSTWA TELEFONU BO MOJA KOMÓRKA...Ależ oczywiście,stacjonarnego telefonu nie mieli ale były dwie sprawne komórki do wyboru.Przez grzeczność wziąłem tę gorszą,wykonałem telefon i zapłaciłem uczynnym letnikom 5 zł. w drobnych(bilon oczywiście miałem przy sobie).Tak się wyratowałem...Tę przydługą historyjkę dedykuję decydentom z TP-sa. ps.uczynni letnicy też nie mieli karty do automatu TEPSY. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Automat na bilon głupki..! 30.06.04, 10:40 rudy102_t_34_85 napisał: > Od tego czasu miałem jeden przypadek kiedy naprawdę potrzebowałem > > automatu;w małej miejscowości pod Wa-wą moja NOKIA zepsuła się (a wyglądała tak > > solidnie!) a tu trzeba było wykonać pilny telefon. > (...) > Tę przydługą historyjkę dedykuję decydentom z TP-sa. > ps.uczynni letnicy też nie mieli karty do automatu TEPSY. I chciałbyś, aby firmy (TP SA, Netia, itd) utrzymywały sieci automatów, dla klientów, którzy raz na kilka lat muszą skorzystać z automatu, bo im się komórka zepsuła? Pyszne )) Tak przy okazji - zobacz jekie jest nasycenie automatami telefonicznymi miejscowości wczasowych (gdzie są klienci na tego typu usługi). Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102_t_34_85 Re: Automat na bilon głupki..! 30.06.04, 11:01 Ejże Januszku dwójko mój drogi..! Ja wyrażnie napisałem o sytuacjii w której automat był mi potrzebny ABSOLUTNIE KONIECZNIE tj.zadzwonić musiałem KONIECZNIE (sprawa życia i śmierci).Sytuacjii w których MÓGŁBYM zadzwonić od tak sobie gdyby w zasięgu był automat na bilon było ZNACZNIE WIĘCEJ.Widzisz ja nie jestem przyrośnięty do swej komórki na amen i często jej ze sobą nie biorę.Ponadto w wielu miejscach na prowincjii jest ona jeszcze bezużyteczna (brak zasięgu).Ponadto pomyśl sobie ile jest w Polsce użytkowników komórek którzy nie mają karty TP SA a znajdują się w sytuacjii takiej jak ja.DUŻY OBRÓT A MAŁY ZYSK... Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Automat na bilon głupki..! 30.06.04, 11:12 rudy102_t_34_85 napisał: > Ejże Januszku dwójko mój drogi..! Ja wyrażnie napisałem o sytuacjii w której > automat był mi potrzebny ABSOLUTNIE KONIECZNIE tj.zadzwonić musiałem KONIECZNIE > > (sprawa życia i śmierci).Sytuacjii w których MÓGŁBYM zadzwonić od tak sobie > gdyby w zasięgu był automat na bilon było ZNACZNIE WIĘCEJ.Widzisz ja nie jestem > > przyrośnięty do swej komórki na amen i często jej ze sobą nie biorę.Ponadto w > wielu miejscach na prowincjii jest ona jeszcze bezużyteczna (brak > zasięgu).Ponadto pomyśl sobie ile jest w Polsce użytkowników komórek którzy nie > > mają karty TP SA a znajdują się w sytuacjii takiej jak ja.DUŻY OBRÓT A MAŁY > ZYSK... A ja podałem ci przykłady lokalizacji (miejscowości turystyczne) gdzie ze względu na popyt opłaca się instalowanie automatów telefonicznych i to w duzych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102_t_34_85 Re: Automat na bilon głupki..! 30.06.04, 11:05 Tak na marginesie,zrozumiałem że NETIA utrzymuje WYŁĄCZNIE automaty na bilon i nie zamierza wcale tego zmieniać.Więc tam myślą!Szkoda że ich automatów jest tak mało... Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Automat na bilon głupki..! 30.06.04, 11:10 rudy102_t_34_85 napisał: > Tak na marginesie,zrozumiałem że NETIA utrzymuje WYŁĄCZNIE automaty na bilon i > nie zamierza wcale tego zmieniać.Więc tam myślą!Szkoda że ich automatów jest > tak mało... Miej o to pretensję do Netii )) Odpowiedz Link Zgłoś
twojinternet Re: Automat na bilon głupki..! 30.06.04, 13:25 janusz2_ napisał: > rudy102_t_34_85 napisał: > > > Tak na marginesie,zrozumiałem że NETIA utrzymuje WYŁĄCZNIE automaty na bil > on > i > > nie zamierza wcale tego zmieniać.Więc tam myślą!Szkoda że ich automatów je > st > > tak mało... > > Miej o to pretensję do Netii )) Naprawdę do Netii? A kto rzuca kłody pod nogi niezależnym operatorom? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Automat na bilon głupki..! 01.07.04, 12:24 twojinternet napisała: > janusz2_ napisał: > > > rudy102_t_34_85 napisał: > > > > > Tak na marginesie,zrozumiałem że NETIA utrzymuje WYŁĄCZNIE automaty n > a bil > > on > > i > > > nie zamierza wcale tego zmieniać.Więc tam myślą!Szkoda że ich automat > ów je > > st > > > tak mało... > > > > Miej o to pretensję do Netii )) > > Naprawdę do Netii? > A kto rzuca kłody pod nogi niezależnym operatorom? Ależ to jest sprawa Netii w jaki sposób rowija swoja bazę automatów telefonicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
twojlogin1 Re: Automat na bilon głupki..! 01.07.04, 14:23 janusz2_ napisał: > > Ależ to jest sprawa Netii w jaki sposób rowija swoja bazę automatów > telefonicznych. > Naprawdę Netii? A kto rzuca kłody pod nogi niezależnym operatorom? Kto rozwój bazy automatów (i nie tylko) uniemożliwia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent Re: Automat na bilon głupki..! IP: HTTP1.* / 63.208.149.* 01.07.04, 12:27 twojinternet wrote: > Naprawdę do Netii? > A kto rzuca kłody pod nogi niezależnym operatorom? Kolego, popatrz wyzej. Kolega Janusz wykazuje slepote zna wszystko to, co jest z monopolistami z tp zwiazane. Sam juz zapewne "urzadzony" w jakims Aster Net lub podobnej taniosze olewa problemy milionow ludzi skazanych na tepsiany szajs (oby nie doywotnio - wierze ze tp upadnie). Taka natura polskiego burka ((( Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Automat na bilon głupki..! 01.07.04, 12:35 Gość portalu: producent napisał(a): > twojinternet wrote: > > > Naprawdę do Netii? > > A kto rzuca kłody pod nogi niezależnym operatorom? > > Kolego, popatrz wyzej. Kolega Janusz wykazuje slepote zna wszystko to, co jest > z monopolistami z tp zwiazane. Sam juz zapewne "urzadzony" w jakims Aster Net > lub podobnej taniosze olewa problemy milionow ludzi skazanych na tepsiany szajs > > (oby nie doywotnio - wierze ze tp upadnie). Taka natura polskiego burka ((( Burku (nie wiem skąd, niestety) )) Netia instaluje automaty telefoniczne tak jak ma na to ochotę na obszarze swojego działania. Jeżeli ktos uważa, że jest ich zbyt mało, to powinien miec o to pretensję do Netii. Tak przy okazji - brzydka pogoda tego lata również nie jest z winy TP SA )) Odpowiedz Link Zgłoś
spamkiller Re: Automat na bilon głupki..! 02.07.04, 11:03 janusz2_ napisał: > > Tak przy okazji - brzydka pogoda tego lata również nie jest z winy TP SA )) Mylisz się. Skoro aniołkowie w niebie nie mogą się nigdzie dodzwonić, więc się mszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Automat na bilon głupki..! 02.07.04, 14:25 spamkiller napisała: > janusz2_ napisał: > > > > > > Tak przy okazji - brzydka pogoda tego lata również nie jest z winy TP SA : > ))) > > Mylisz się. > Skoro aniołkowie w niebie nie mogą się nigdzie dodzwonić, > więc się mszczą. Jasne, jasne. I co najważniejsze - nie jestes w tym mysleniu osamotniony - wielu wini TP SA za wszystko. A co w takim razie z PKP? )) Odpowiedz Link Zgłoś
spamkiller Re: Automat na bilon głupki..! 02.07.04, 14:47 janusz2_ napisał: > spamkiller napisała: > > > janusz2_ napisał: > > > > > > > > > > Tak przy okazji - brzydka pogoda tego lata również nie jest z winy TP > SA : > > ))) > > > > Mylisz się. > > Skoro aniołkowie w niebie nie mogą się nigdzie dodzwonić, > > więc się mszczą. > > Jasne, jasne. Za młodyś. Tobie jeszcze tylko ciemne. > I co najważniejsze - nie jestes w tym mysleniu osamotniony - wielu wini TP SA > za wszystko. Nie. Nie za wszystko. Tylko za to, że są. I że uniemożliwiają bycie innym. > A co w takim razie z PKP? )) Jak to co? Panowie Kochają Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Automat na bilon głupki..! 02.07.04, 14:59 spamkiller napisała: > janusz2_ napisał: > > > I co najważniejsze - nie jestes w tym mysleniu osamotniony - wielu wini TP > SA > > za wszystko. > > Nie. > Nie za wszystko. > Tylko za to, że są. > I że uniemożliwiają bycie innym. Mogłbyś napisać jak uniemożliwiają? Tak przy okazji - w tym wątku podalem linka do strony na której wymienione jest ok. 70-ciu firm będacych niezaleznymi operatorami. Strona ta znajduje się zresztą na serwerze Pilickiej Telefonii, która to firma jest równiez niezaleznym operatorem )) Odpowiedz Link Zgłoś
spamkiller Re: Automat na bilon głupki..! 02.07.04, 15:12 janusz2_ napisał: > > janusz2_ napisał: > > > > > I co najważniejsze - nie jestes w tym mysleniu osamotniony - wielu wi > ni TP > > SA > > > za wszystko. > > > > Nie. > > Nie za wszystko. > > Tylko za to, że są. > > I że uniemożliwiają bycie innym. > > Mogłbyś napisać jak uniemożliwiają? Tak, że niektórzy ich radcy prawni wyłącznie kontaktują się z Urzędem Antymonopolowym. Na nic innego nie mają już czasu. > Tak przy okazji - w tym wątku podalem linka do strony na której wymienione jest > > ok. 70-ciu firm będacych niezaleznymi operatorami. > Strona ta znajduje się zresztą na serwerze Pilickiej Telefonii, która to firma > jest równiez niezaleznym operatorem )) Istnienie takiego linka ma być wystarczającym powodem do kochania się na zabój w TP SA ? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Automat na bilon głupki..! 02.07.04, 15:17 spamkiller napisała: > janusz2_ napisał: > > > > > janusz2_ napisał: > > > > > > > I co najważniejsze - nie jestes w tym mysleniu osamotniony - wie > lu wi > > ni TP > > > SA > > > > za wszystko. > > > > > > Nie. > > > Nie za wszystko. > > > Tylko za to, że są. > > > I że uniemożliwiają bycie innym. > > > > Mogłbyś napisać jak uniemożliwiają? > > > Tak, że niektórzy ich radcy prawni > wyłącznie kontaktują się z Urzędem Antymonopolowym. > Na nic innego nie mają już czasu. > A mógłbyś konkretnie odpowiedzieć na pytanie "W jaki sposób TP SA uniemozliwia bycie innym"? Bo na razie, oprócz bzdurnego, pustego gadania, nie udalo ci się nic powiedzieć. Sprawiasz wrażenie typowego pieniacza, który, gdy padają konkretne pytania nie jest w stanie nic powiedzieć )) > > Tak przy okazji - w tym wątku podalem linka do strony na której wymienione > > jest > > > > ok. 70-ciu firm będacych niezaleznymi operatorami. > > Strona ta znajduje się zresztą na serwerze Pilickiej Telefonii, która to > firma > > jest równiez niezaleznym operatorem )) > > Istnienie takiego linka ma być > wystarczającym powodem do kochania się > na zabój w TP SA ? Z toba naprawdę jest coś nie w porządku )) Odpowiedz Link Zgłoś
spamkiller Re: Automat na bilon głupki..! 02.07.04, 15:28 janusz2_ napisał: > > > janusz2_ napisał: > > > > > > > > janusz2_ napisał: > > > > > > > > > I co najważniejsze - nie jestes w tym mysleniu osamotniony > - wie > > lu wi > > > ni TP > > > > SA > > > > > za wszystko. > > > > > > > > Nie. > > > > Nie za wszystko. > > > > Tylko za to, że są. > > > > I że uniemożliwiają bycie innym. > > > > > > Mogłbyś napisać jak uniemożliwiają? > > > > > > Tak, że niektórzy ich radcy prawni > > wyłącznie kontaktują się z Urzędem Antymonopolowym. > > Na nic innego nie mają już czasu. > > > > A mógłbyś konkretnie odpowiedzieć na pytanie "W jaki sposób TP SA uniemozliwia > bycie innym"? No dobra, będę dobra i napiszę jeszcze raz: Tak, że niektórzy ich radcy prawni wyłącznie kontaktują się z Urzędem Antymonopolowym. Na nic innego nie mają już czasu. > Bo na razie, oprócz bzdurnego, pustego gadania, nie udalo ci się nic powiedzieć > . > Potrafisz to udowodnić? Nadal nie kocham się w TP SA. > Sprawiasz wrażenie typowego pieniacza, Nawet wobec takiego fenomenalnego argumentu nadal nie kocham się w TP SA. > który, gdy padają konkretne pytania nie > jest w stanie nic powiedzieć )) > > Ciekawe, ciekawe spostrzeżenie. A tyle czasu poświęcasz rozmowom ze mną. O czym rozmawiasz? > > > > Tak przy okazji - w tym wątku podalem linka do strony na której wymie > nione > > > > jest > > > > > > ok. 70-ciu firm będacych niezaleznymi operatorami. > > > Strona ta znajduje się zresztą na serwerze Pilickiej Telefonii, która > to > > firma > > > jest równiez niezaleznym operatorem )) > > > > Istnienie takiego linka ma być > > wystarczającym powodem do kochania się > > na zabój w TP SA ? > > Z toba naprawdę jest coś nie w porządku )) Nawet wobec tak cudownego argumentu nadal nie kocham się w TP SA. Nikt rozsądny nie powie o tej firmie ani jednego dobrego słowa. A zwłaszcza jej klienci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca złodzieji Ucieszę się dopiero wtedy, gdy zobaczę tytuł: IP: *.bielsko.msk.pl 29.06.04, 22:01 Koniec Kulczyka i France Telecom. Jasio już chyba to wyczaił, bo zwiększa swoje udziały w Orlenie. Marzy mu sie pewnie dojenie rodaków na stacjach benzynowych, tak jak to robi na telefonach. Mam nadzieje,że mu sie nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Promil Żółte gówno IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 08:16 Niniejszym chciałem powiadomić szanownych czytelników żę jeżeli posiadacie telefon u operatora z Czerowną łapką" to nikt się do was z tego żółtego gówna TPSA nie dodzwoni. No.... Jak to mawiał mój ojciec, chcieli dobrze a wyszło jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
spamkiller Re: Żółte gówno 03.08.04, 14:42 Gość portalu: Promil napisał(a): > Niniejszym chciałem powiadomić szanownych czytelników żę jeżeli posiadacie > telefon u operatora z Czerowną łapką" to nikt się do was z tego żółtego gówna > TPSA nie dodzwoni. > No.... To jeszcze są ludzie, którzy przynoszą TPSA pieniądze w zębach? Odpowiedz Link Zgłoś