Dodaj do ulubionych

Iwiński jest HETEROSEKSUALISTĄ ! SKANDAL !

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 09:10
Telewizja TVN "udostępniła" "Superekspresowi" , a brukowiec opublikował
sensacyjne zdjęcia dokumentujace heterosesualne ( sic! ;0) skłonności posła SLD
Iwińskiego , który podczas szczytu w Barcelonie odważył się objąc ( sic ! ) ,
pocałować w policzek ( sic ! ) i - tu najgorsze - przesunąć ręką po plecach
i ... swojej ( atrakcyjnej )tłumaczki !!!

Doprawdy . Skandal na miare afery abp Paetza !!!

Obserwuj wątek
    • Gość: Cezary Re: Iwiński jest HETEROSEKSUALISTĄ ! SKANDAL ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 12:59
      Poprostu p. Iwiński nie jest dobrze wychowany. A raczej jest żle wychowany,
      podobnie jak reszta jego kolegów z SLD (pp.Kwaśniewski, Miller, Pastusiak,
      Oleksy, Szmajdziński itp itd.) To już taka "klasa". Nic się na to nie poradzi.
      • Gość: Buc Re: Iwiński jest HETEROSEKSUALISTĄ ! SKANDAL ! IP: *.klobuck.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 15:10
        Jak to tak? To już nie mógł cmoknąć z dystansu? To musiał przytulić? Ci SLD-
        owcy to nieposkromieńcy jacyś. Poddają się chuciom, nawet w takich sytuacjach!
        Oni są niereformowalni! I to na dodatek facet hetero!
        A czy tłumaczka nie używała czasem feromonów? SLD-owcy są jak zwykle do kitu.
        Zaczęli rządzić bez planów, kompletnie nieprzygotowani - o tym wiedzieliśmy. A
        tu proszę na dododatek - taki Iwiński całkowicie bezbronny jako dyplomata! Nie
        potrafi przytłumić chuci i myślę, że na doradcę Premiera się nie nadaje, brak
        mu kompetencji. Co taki gość może nam, Polakom, załatwić? Wystaczy ponętna
        panienka i Pan Iwiński ugotowany! Sprzeda łobcym wszystko! Za damskie cycuszki
        i słodkie usteczka.
      • Gość: V.C. Re: Iwiński jest HETEROSEKSUALISTĄ ! SKANDAL ! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 15:58
        Gość portalu: Cezary napisał(a):

> Poprostu p. Iwiński nie jest dobrze wychowany. A raczej jest żle wychowany,
        > podobnie jak reszta jego kolegów z SLD (pp.Kwaśniewski, Miller, Pastusiak,
        > Oleksy, Szmajdziński itp itd.) To już taka "klasa". Nic się na to nie poradzi.

A szanowny kolega z zakonu ?
    • janusz2_ Jaka będzie reakcja feministek? 16.03.02, 14:18
      Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Telewizja TVN "udostępniła" "Superekspresowi" , a brukowiec opublikował
      > sensacyjne zdjęcia dokumentujace heterosesualne ( sic! ;0) skłonności posła SLD
      >
      > Iwińskiego , który podczas szczytu w Barcelonie odważył się objąc ( sic ! ) ,
      > pocałować w policzek ( sic ! ) i - tu najgorsze - przesunąć ręką po plecach
      > i ... swojej ( atrakcyjnej )tłumaczki !!!
      >
      > Doprawdy . Skandal na miare afery abp Paetza !!!

Ciekawe co feministki na to.
      Przecież to jawny przypadek molestowania seksualnego współpracowniczki.
      Obawiam się, że w tym przypadku będą bezlitosne.
      • Gość: Janusz Re: Jaka będzie reakcja feministek? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 16:18
        janusz2_ napisał(a):

> Gość portalu: V.C. napisał(a):
        >
        > > Telewizja TVN "udostępniła" "Superekspresowi" , a brukowiec opublikował
        >
        > > sensacyjne zdjęcia dokumentujace heterosesualne ( sic! ;0) skłonności posł
        > a SLD
        > >
        > > Iwińskiego , który podczas szczytu w Barcelonie odważył się objąc ( sic !
        > ) ,
        > > pocałować w policzek ( sic ! ) i - tu najgorsze - przesunąć ręką po plecac
        > h
        > > i ... swojej ( atrakcyjnej )tłumaczki !!!
        > >
        > > Doprawdy . Skandal na miare afery abp Paetza !!!
        >
        > Ciekawe co feministki na to.
        > Przecież to jawny przypadek molestowania seksualnego współpracowniczki.
        > Obawiam się, że w tym przypadku będą bezlitosne.
        ============================
        Pozwolę sobie się nie zgodzić. Jakie feministki są każdy wie. Jednak chłopa od
        czasu do czasu potrzebują. Myślę, że nie wybaczyły by mu zamiłowania do panów.

• Gość: KASKA Re: Iwiński jest NIEWYZYTYM SEKSUALNIE CHAMEM IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 16:43
      Jestem kobieta. Klepanie przez mezczyzne kobiety po tylku to - moim zdaniem -
      CHAMSTWO i JAWNE MOLESTOWANIE SEKSUALNE. Szkoda, ze panowie tego nie
      rozumiecie. Najwyrazniej mezczyznie trudno zrozumiec, ze nie zawsze jego awanse
      sa przez kobiety mile widziane. Moim zdaniem to, co sie stalo, tak naprawde
      niewiele rozni sie od sprawy biskupa Paetza. W obu przypadkach bowiem osoby na
      wyzszym stanowisku naduzyly po prostu wladzy. Postawcie sie na miejscu tej
      tlumaczki. Jak byscie sie czuli, czujac na tylku lape Waszego przelozonego?
      Mysle, ze nie byloby Wam do smiechu. I komu byscie sie poskarzyli? Nie
      zapominajcie przy tym, jak sie przedstawia obecnie sytaucja na rynku pracy.
      Mam nadzieje, ze minister poleci. Bo powinien!!! Dopuscil sie skandalicznego
      zachowania. Jak nie wie co robic z lapami, to niech je nosi w kieszeniach.
      • radca Re: Iwiński jest NIEWYZYTYM SEKSUALNIE CHAMEM 16.03.02, 16:57
        Takich mamy niestety "pseudo politykow " w rzadzie SLD.Czy kiedykolwiek
        komunisci potrafili sie zachowac na arenie miedzynarodowej ?
        Dobrze wiemy jak bylo z pijanym prezydentem itd itd.

radca
      • Gość: V.C. Re: Iwiński jest NIEWYZYTYM SEKSUALNIE CHAMEM IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 20:06
        Wywalić i do tiurmy ??? wink

Koleżanka Kaśka naczytała się ostatnio w "Wyborczej" o mobbingu i teraz żąda
        głowy jednego z bardziej kompetentnych ludzi w tym Sejmie .

• Gość: KASKA Re: Iwiński jest NIEWYZYTYM SEKSUALNIE CHAMEM IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 21:01
          A gdyby Iwinski byl pedofilem? Wtedy byloby pewnie o tym glosno. Ale Iwinski
          tylko poklepal po tylku tlumaczke. Kobieta powinna sie tylko cieszyc, ze jeszcze
          sie facetom podoba, co?
          W Polsce molestowanie seksulane jest uwazane za wymysl feministek. O co mi
          chodzi? Przciez, gdy facet kladzie reke na moim posladku, to powinnam
          zachichotac, zatrzepotac rzesami i byc radosna niczym skowronek, prawda?
          Iwinski poelnil blad. Mam gdzies jego komptencje. Dla mnie jest prostakiem.
          • Gość: V.C. Re: Iwiński jest NIEWYZYTYM SEKSUALNIE CHAMEM IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 22:31
            Masz pelne prawo oceniać go jak chcesz ,ale z tą pedofilią to już
            przesadziłaś .

Moim skromnym zdaniem to jednak żaden skandal . Prof. Iwiński powinien dostać
            upomnienie i na tym koniec.

A jeżeli 'poszkodowana' czuje się pokrzywdzona ma prawo pozwać "niewyzytego
            chama" do sądu i żądać odszkodowania .

Myśle jednak ,że jest rozsądna kobietą i nie będzie kruszyć kopii z błahego w
            sumie powodu .
            • Gość: KASKA Re: Iwiński jest NIEWYZYTYM SEKSUALNIE CHAMEM IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 09:44

> Masz pelne prawo oceniać go jak chcesz ,ale z tą pedofilią to już
              > przesadziłaś .

Napisalam o pedofilii, aby pokazac, ze gdyby macal dzieciaka, wowczas pwnie
              zostalby potepiony. Ale on macal kobiete, wielka rzecz. Jego gest byl nie na
              miejscu!!! I nic go nie usprawiedliwia. Nic!

> Moim skromnym zdaniem to jednak żaden skandal . Prof. Iwiński powinien dostać
              > upomnienie i na tym koniec.

A dostanie to upomnienie? Na razie, kazdy polityk poproszony o komentarz albo
              wypowiada glupawe teksty w stylu iscie millerowskim (vide "mezczyzne poznaje sie
              nie po tym, jak zaczyna, ale jak konczy" lub to o meskiej, szorstkiej przyjazni -
              taki typowo polski, sliniacy sie erotyzm), albo odmawia jakiegokolwiek komentarza.

> A jeżeli 'poszkodowana' czuje się pokrzywdzona ma prawo pozwać "niewyzytego
              > chama" do sądu i żądać odszkodowania .

A wiesz, jakie sa u nas procedury w takich przypadkach? To nie takie latwe
              oskarzyc kogos o molestowanie seksualne. Pradoksalnie, to ona bedzie musiala sie
              bronic, nie on.

> Myśle jednak ,że jest rozsądna kobietą i nie będzie kruszyć kopii z błahego w
              > sumie powodu .

Powod nie jest blahy, tylko w Polsce cholernie bagatelizowany! I nie chodzi tylko
              o ten konkretny przypadek. Bardzo bym chciala, zeby ta srawa przyczynila sie do
              sensownego traktowania problemu, jakim jest molestowanie seksualne. Tu byl tylko
              gest, malo przyjemny dla tlumaczki, ale sa sytuacje, w ktorych przelozny
              dopuszcza sie znacznie powazniejszych naduzyc.

I jeszcze takie male wynurzenie natury osobistej. Zdarzylo mi sie byc w podobnej
              sytuacji. Wiem, jakie to uczucie, gdy czujesz na pupie lape obcego mezczyzny. W
              pomieszczeniu bylo kilka osob. Rozmawialam z kims, on przchodzil za moimi
              plecami. To bylo zrobione profesjonalnie. Nawet nie zdazylabym go zlapac za te
              oslizla lape. Nie zdazylabym tym bardziej, ze sie absolutnie nie spodziewalam! Na
              tym to zreszta polega. Bylam bezsilna. Stalam z glupia mina i nie wiedzialam, jak
              sie zachowac.
            • Gość: blondi Re: Iwiński jest NIEWYZYTYM SEKSUALNIE CHAMEM IP: *.pl 18.03.02, 12:11

>
              > Moim skromnym zdaniem to jednak żaden skandal . Prof. Iwiński powinien dostać
              > upomnienie i na tym koniec.
              >
              nie wiem czy jestes maezczyzna V.C. ale podejrzewam ze tak i teraz postaw siebie
              w sytuacji tej tlumaczki a mianowicie twój szef, mężczyzna, całuje ciebie,
              obejmuje i wsadza ręke za marynarke w twoje spodnie ?
              i co nadal uważasz ze to nic takiego ? ze to zwykle przywitanie ?

a moze my tak zaczneimy sie witac z żoną pana Iwinskiego ? co? bedzie zadowolony ?
              a moze ma córke to i jego córkę będziemy tak po "przyjacielsku" witać ?

Skanadalem jest przede wszystkim to ze facet pojechal tam za NASZE pieniadze nie
              poto aby sciskac sie z pania tlumaczka ale poto aby reprezentowac nasz kraj !
              to jest skandal!
          • mmikki2 Re: Iwiński jest NIEWYZYTYM SEKSUALNIE CHAMEM 16.03.02, 22:36
            Gość portalu: KASKA napisał(a):

> A gdyby Iwinski byl pedofilem? Wtedy byloby pewnie o tym glosno. Ale Iwinski
            > tylko poklepal po tylku tlumaczke. Kobieta powinna sie tylko cieszyc, ze jeszcz
            > e
            > sie facetom podoba, co?
            > W Polsce molestowanie seksulane jest uwazane za wymysl feministek. O co mi
            > chodzi? Przciez, gdy facet kladzie reke na moim posladku, to powinnam
            > zachichotac, zatrzepotac rzesami i byc radosna niczym skowronek, prawda?
            > Iwinski poelnil blad. Mam gdzies jego komptencje. Dla mnie jest prostakiem.

Kaśka nie wściekaj się ! Może i Ciebię jeszcze ktoś poklepie ... ? Nie trać
            nadzieji.

• Gość: nadcham Re: Iwiński jest NIEWYZYTYM SEKSUALNIE CHAMEM IP: *.mz.sercon.de 17.03.02, 14:23
            Nie jestem generalnie przeciwny feministkom jednak gdy czytam takie wypowiedzi
            chcialbym takie feministki umiescic razem z ekologami w zimie bez futer na
            Syberii. Kobiety staram sie szanowac jak moge. Jednak jestem mezczyzna i tak
            zwane gesty erotyczne traktuje tak jak mezczyzna i nie mam zamiaru tego
            zmienic. Tak zwana poprawnosc polityczna i inne bzdury prowadza do tego, ze
            populacja w krajach dobrobytu maleje (ujemny przyrost naturalny). Widocznie
            z "punktu widzenia natury" takie poprawne zachowania sa bez sensu. Dawniej gdy
            zdobywcy dolaczali branki do swych haremow i dokonywali bardzo roznorodnych
            aktow (glownie seksualnych) czystek etnicznych populacje powiekszaly sie.
            Aktualnie feministki ze swymi ekstremalnymi pogladami maja szanse po prostu
            wymrzec. Natura po prostu pokaze kto ma racje. I gora beda chamy. A ja bede
            klepal po tyleczku takie, ktore klepie sie z przyjemnoscia, gdy wyczuje choc
            minimum przyzwolenia (z zaklamania pozniej ona sie wyprze tego przyzwolenia jak
            zwykle u zaklamanych). Kasiu popatrz w lustro dlaczego nie jest Ci mile
            klepanie?
            Nie przyzwyczajony aby byle kto nazywal mnie chamem,
            NADCHAM
            • Gość: KASKA Re: Iwiński jest NIEWYZYTYM SEKSUALNIE CHAMEM IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 14:28
              Gość portalu: nadcham napisał(a):

> Nie jestem generalnie przeciwny feministkom jednak gdy czytam takie wypowiedzi
              > chcialbym takie feministki umiescic razem z ekologami w zimie bez futer na
              > Syberii. Kobiety staram sie szanowac jak moge. Jednak jestem mezczyzna i tak
              > zwane gesty erotyczne traktuje tak jak mezczyzna i nie mam zamiaru tego
              > zmienic. Tak zwana poprawnosc polityczna i inne bzdury prowadza do tego, ze
              > populacja w krajach dobrobytu maleje (ujemny przyrost naturalny). Widocznie
              > z "punktu widzenia natury" takie poprawne zachowania sa bez sensu. Dawniej gdy
              > zdobywcy dolaczali branki do swych haremow i dokonywali bardzo roznorodnych
              > aktow (glownie seksualnych) czystek etnicznych populacje powiekszaly sie.
              > Aktualnie feministki ze swymi ekstremalnymi pogladami maja szanse po prostu
              > wymrzec. Natura po prostu pokaze kto ma racje. I gora beda chamy. A ja bede
              > klepal po tyleczku takie, ktore klepie sie z przyjemnoscia, gdy wyczuje choc
              > minimum przyzwolenia (z zaklamania pozniej ona sie wyprze tego przyzwolenia jak
              >
              > zwykle u zaklamanych). Kasiu popatrz w lustro dlaczego nie jest Ci mile
              > klepanie?
              > Nie przyzwyczajony aby byle kto nazywal mnie chamem,
              > NADCHAM

Bez komentarza.
              • Gość: KASKA Re: Pytanie do nadchama IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 14:42
                Jak bys sie poczul i jak bys sie zachowal, gdyby jakas kobieta, w zaden sposob
                Cie nie pociagajaca, nagle polozyla Ci reke na rozporku?
                • Gość: Janusz Re: Pytanie do nadchama IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 17:08

> Jak bys sie poczul i jak bys sie zachowal, gdyby jakas kobieta, w zaden sposob
                  > Cie nie pociagajaca, nagle polozyla Ci reke na rozporku?
                  ==============================
                  Sugerujesz, że Iwiński jest niepociągający?
                  Całkowicie aseksualnie pozdrawiam
                  Janusz

• Gość: blondi Re: Pytanie do nadchama IP: *.pl 18.03.02, 12:15
                  On wcale nie musi sie wczuwac w role kobiety bo wystarczy zeby sobie wyobrazil
                  ze mezczyzna homoseksualista ktory jest jego szefem w ten sposob wita sie ze
                  swoim podwaldnym nadchamem ?
                  ciekawe co taki nadcham by powiedzial gdyby jego szef w publicznym miejscu
                  klepal go po pupie ??
                  Przeciez to normalne co ?smile)))
                  • Gość: nadcham Re: Pytanie do nadchama IP: *.mz.sercon.de 19.03.02, 18:56
                    Z powodu szefa homoseksualisty dawno temu odszedlem z pracy. Nic mi na niczym
                    nie kladl. To odbywa sie zupelnie inaczej. Ta dyskusje cechuje czysty brak
                    doswiadczenia. Takie sobie teoretyzowanie. Odnosze wrazenie, ze feministkami
                    powinny byc wylacznie kobiety a nie rozhisteryzowane pensionarki. KASIA wydaje
                    mi sie byc dwunastoletnim ministrantem a nie zadna kobieta. Tlumaczka Magdalena
                    Fitas ma przynajmniej rowno pod sufitem.

Pozdrowko
                • Gość: nadcham Re: Pytanie do nadchama IP: *.mz.sercon.de 19.03.02, 19:12
                  Po odpowiedzi "bez komentarza" powiniennem takze zachowac WYNIOSLE MILCZENIE.
                  Okaze jednak wiecej uprzejmosci.
                  Mezczyzni i kobiety maja zupelnie inna seksualnosc. Na temat kobiet "zupelnie
                  niepociagajacych" sa rozne stare kawaly, przykladowo: "zalezy od ilosci
                  alkoholu", "mozna zakryc gazeta", "chlop zywemu nie przepusci". Zdecydowanie
                  malo smaczne kawaly. Ale to tez trzeba wiedziec. Panowie tacy juz sa.
                  Z mojej praktyki pamietam, ze w przypadkach mojej odmowy (nieprawdopodobne ale
                  tak bylo) bardzo gesto tlumaczylem sie aby ta pani nie poczula sie urazona. W
                  zyciu kompromisy sa bardzo wazne. Ale gdy mezczyzna musi tlumaczyc kobiecie
                  warosc kompromisow to jest juz zupelnie zle !!!

Generalnie dyskusja ta jest zupelnie marginalna.
      • Gość: bgukgf Re: Iwiński jest NIEWYZYTYM SEKSUALNIE CHAMEM IP: *.abo.wanadoo.fr 17.03.02, 19:12
        jak mozna w taki sposob ingerowac w prywatnosc czlowieka! to jest sprawa
        miedzy ministrem, tlumaczka i ewentualnie sadem pracy czy tez innym sadem. tvn
        idzie w slady angielskich tabloidow. jestem zbulwersowany
        • Gość: blondi Re: Iwiński jest NIEWYZYTYM SEKSUALNIE CHAMEM IP: *.pl 18.03.02, 12:17
          a ja uwazam ze to jest sprawa tych co placą za to ! za wycieszki pana
          Iwinskiego i pani tlumaczki aby sie obsciskiwac ! Bo za to my placimy !
          niech sie obsciskuja ale za swoje pieniadze !
    • Gość: U Re: Iwiński jest HETEROSEKSUALISTĄ ! SKANDAL ! IP: *.gis.net 16.03.02, 22:42

> sensacyjne zdjęcia dokumentujace heterosesualne ( sic! ;0) skłonności posła SLD
      >
      >
      >

Ze obejmuje,to nic zlego.Ale on jest rudy!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: V.C. Radca na prezydenta ! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 23:41
        • Gość: V.C. Re: Radca na prezydenta ! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 23:59

Wierzący i praktykujący .

Nie pije , nie pali , nie p...

Nie klepie tłumaczek po pupie .

Nie głosuje nigdy na SLD i zawsze je krytykuje .

Słowem - Radca to jedyny odpowiedni kandydat na stanowisko Prezydenta...
      • Gość: kasiaprim Re: Iwiński jest HETEROSEKSUALISTĄ ! SKANDAL ! IP: *.pai.net.pl 17.03.02, 10:50
        A , jak wiemy, RUDY JEST WREDNY.
        A jak jest jeszcze Żydem, masonem i cyklistą a jeszcze chce do Unii- dramat.W
        takim razie wybieram preferencje biskupa JA TEŻ WOLĘ MĘŻCZYZN !!!
    • Gość: Perła inny problem jest IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 23:59
      Nic takiego się nie stało. To tylko wstępne gierki są. Gorzej, że oni pieprzą
      naród właśnie.

Perła
      • Gość: Scan Re: inny problem jest IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 00:17
        Można dwojako:
        Jak ci macają Twoją kobietę - dajesz w ryj. Nawet w Hiszpanii. Chyba, że masz
        układ z macantem, bo tu do niego należy przedmiot macany. Ja wolę inne
        rozwiązanie - jeśli jakikolwiek chce pomacać - biega do agencji. Albo własna
        graba - najlepsza baba. Powaga urzędu zobowiązuje. Jak ktoś gówniarz niewyżyty,
        bez względu na patyjność - do przedszkola seksualnego. Noblesse oblige.
        I po co ta kazuistyka.
        • Gość: Perła Re: inny problem jest IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 00:55
          Gość portalu: Scan napisał(a):

> Można dwojako:

można

> Jak ci macają Twoją kobietę - dajesz w ryj.

ale komu? macanej kobiecie czy macającemu facetowi?

> Nawet w Hiszpanii.

przede wszystkim w Hiszpanii właśnie

> Chyba, że masz
          > układ z macantem, bo tu do niego należy przedmiot macany.

Wyjaśnij mi Scan co rozumiesz pod pojęciem "przedmiot macany".

>Ja wolę inne
          > rozwiązanie - jeśli jakikolwiek chce pomacać - biega do agencji.

odradzam Ci stosowania tej metody.

> Albo własna
          > graba - najlepsza baba.

zaskakujesz mnie...

> Powaga urzędu zobowiązuje. Jak ktoś gówniarz niewyżyty,
          >
          > bez względu na patyjność - do przedszkola seksualnego.

a takowe jest?

pozdrawiam

Perła
          • Gość: V.C. Podwójna miara moralności IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 11:44
            Dziwi mnie to ,że żaden brukowiec nie rozpętał afery na cały kraj , gdy wyszło
            na jaw ,że ówczesny ( jeszcze ) poseł AWS pan Marek Kolasiński ma kochankę , za
            którą - w przeciwieństwie - do brata i syna ( sic ! ) był gotów zapłacić
            kaucję , żeby uwolnić z aresztu !

P.S. Czy to prawda ,że Marek K. w chwili aresztowania na Słowacji miał na
            sobie habit zakonnicy ?

• bykk Re: do V.C. 17.03.02, 12:07
              V.C.,wywołałeś temat,a teraz skaczesz do Kolasińskiego?
              Co ma Kolasiński do "macanej"? Co ma habit zakonnicy do chamskiego zachowania
              Iwińskiego?(nie wiem czy to prawda)
              Najpewniej ta pani tłumaczka,za "próbę odmowy klepania" zostanie przeniesiona
              gdzieś na placówkę zagraniczną i po sprawie!
              A Jaruga co na to?Taka wojowniczka i nie słychać jej obrony?
              Dziwne!
              • Gość: V.C. Re: do Bykka IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 12:13

> Bykk ,podjąłeś temat,a teraz skaczesz do Jarugi ?
                > Co ma Jaruga do "macanej"?

Widać ,że przypadlość pod nazwą "podwójna moralność" dotyczy również Ciebie .

Kolasiński z AWS kradnie miliardy i ma kochankę ( ale za to brata księdza ) -
                wszystko jest cacy .

Iwiński z SLD okazuje się hetroseksulistą ( czyli normalnym facetem ) - jest
                baaardzo be !
                • Gość: KASKA Re: do Bykka IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 12:30

> > Bykk ,podjąłeś temat,a teraz skaczesz do Jarugi ?
                  > > Co ma Jaruga do "macanej"?
                  >
                  > Widać ,że przypadlość pod nazwą "podwójna moralność" dotyczy również Ciebie .
                  >
                  > Kolasiński z AWS kradnie miliardy i ma kochankę ( ale za to brata księdza ) -
                  > wszystko jest cacy .
                  >
                  > Iwiński z SLD okazuje się hetroseksulistą ( czyli normalnym facetem ) - jest
                  > baaardzo be !

V.C., to Ty jestes rzecznikiem podwojnej moralnosci, a nie ci, korym to
                  zarzucasz. Jezeli tlumaczka i Iwinski maja romans, to niech on ja sobie
                  poklepuje, a ona jego. Dorosli ludzie moga sie poklepywac po tylkach, calowac,
                  sypiac z kim chca, moga nawet uprawiac seks grupowy z udzialem ksiedza pod JEDNYM
                  wszakze WARUNKIEM: JESLI TAKA JEST WOLA WSZYSTKICH ZAINTERSOWANYCH STRON!!!
                  Jesli jednak Iwinski obmacuje kogos, KTO NA TO NIE MA OCHOTY, to przekracza pewne
                  normy, mowiac najprosciej, normy dobrego wychowania, ale czym innym jest
                  nadepniecie komus na stope, wowczas wystarczy przeprosic, a czym innym jest
                  kladzenie lapska na kobiecym posladku, za co nalezy przeprosic, ale
                  samo "przepraszam" w tym przypadku jest juz niewystarczajace!
                  Ty uwazasz, ze jesli ktos jest na przyklad dobrym fachowcem, to moze obmacywac
                  kogo chce. Jak by Iwinksi byl menelem, wowczas byc go pewnie potepil. Ja uwazam
                  inaczej: kimkolwiek Iwinski by nie byl, poelnil fatalny blad, zachowal sie
                  skandalicznie i jego komptencje na nic sie w tym momencie nie zdaja. On nadal
                  jest komptentny w tym, w czym sie wyksztalcil, ale najwyrazniej jest
                  niekompetentny JAKO CZLOWIEK. Racz to w koncu zauwazyc.
                  Swego czasu mielismy ministra, ktory do tego stopnia lubowal sie w sweterkach, ze
                  chyba pewnie w nich sypial. Ja nie rozumiem, jak taki ktos mogl byc ministrem.
                  Moim zdaniem, pewne stanowiska wymagaja ZAROWNO kompetencji jak i pewnej klasy.
                  Moze i Iwinski jest profesjonalista, ale KLASY to mu najwyrazniej brakuje!!!
                  • Gość: V.C. DO KAŚKI IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 13:42
                    >
                    > V.C., to Ty jestes rzecznikiem podwojnej moralnosci, a nie ci, korym to
                    > zarzucasz. Jezeli tlumaczka i Iwinski maja romans,

TO TY PIERWSZA TO SUGERUJESZ ! UWAŻAJ CO PISZESZ !

to niech on ja sobie
                    > poklepuje, a ona jego. Dorosli ludzie moga sie poklepywac po tylkach, calowac,
                    > sypiac z kim chca, moga nawet uprawiac seks grupowy z udzialem ksiedza pod JEDN
                    > YM
                    > wszakze WARUNKIEM: JESLI TAKA JEST WOLA WSZYSTKICH ZAINTERSOWANYCH STRON!!!
                    > Jesli jednak Iwinski obmacuje kogos, KTO NA TO NIE MA OCHOTY, to przekracza pew
                    > ne
                    > normy, mowiac najprosciej, normy dobrego wychowania, ale czym innym jest
                    > nadepniecie komus na stope, wowczas wystarczy przeprosic, a czym innym jest
                    > kladzenie lapska na kobiecym posladku,

WYBACZ , ALE KOBIECY POŚLADEK NIE JEST DLA MNIE ŚWIĘTYM MIEJSCEM...

a co nalezy przeprosic, ale
                    > samo "przepraszam" w tym przypadku jest juz niewystarczajace!
                    > Ty uwazasz, ze jesli ktos jest na przyklad dobrym fachowcem, to moze obmacywac
                    > kogo chce. Jak by Iwinksi byl menelem, wowczas byc go pewnie potepil.

NIE !

Ja uwazam
                    >
                    > inaczej: kimkolwiek Iwinski by nie byl, poelnil fatalny blad, zachowal sie
                    > skandalicznie i jego komptencje na nic sie w tym momencie nie zdaja. On nadal
                    > jest komptentny w tym, w czym sie wyksztalcil, ale najwyrazniej jest
                    > niekompetentny JAKO CZLOWIEK.

A WIEC PODWAZASZ NAWET JEGO CZLOWIECZEŃSTWO ?

Racz to w koncu zauwazyc.
                    > Swego czasu mielismy ministra, ktory do tego stopnia lubowal sie w sweterkach,
                    > ze
                    > chyba pewnie w nich sypial. Ja nie rozumiem, jak taki ktos mogl byc ministrem.
                    > Moim zdaniem, pewne stanowiska wymagaja ZAROWNO kompetencji jak i pewnej klasy.
                    >
                    > Moze i Iwinski jest profesjonalista, ale KLASY to mu najwyrazniej brakuje!!!

BRAK KLASY NIE JEST WYSTARCZAJACYM POWODEM WYRZUCENIA Z POSADY , A ZWŁASZCZA
                    POTĘPIENIA MORALNEGO

APELUJĘ O ODROBINĘ WYROZUMIAŁOŚCI DLA CHWILI LUDZKIEJ ( męskiej ) SŁABOŚCI

NAWET NAJWIEKSZY MOCARZ , PRZY KOBIECIE , MIĘKNIE W KOLANACH ( a czasem ,
                    niestety , nawet traci rozum )

NIE OBRAŻAJMY SIĘ NA BIOLOGIĘ !
                    • Gość: KASKA Re: DO KAŚKI IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 14:25

> BRAK KLASY NIE JEST WYSTARCZAJACYM POWODEM WYRZUCENIA Z POSADY , A ZWŁASZCZA
                      > POTĘPIENIA MORALNEGO
                      >
                      > APELUJĘ O ODROBINĘ WYROZUMIAŁOŚCI DLA CHWILI LUDZKIEJ ( męskiej ) SŁABOŚCI

No to jestesmy w domu!!! Na tym to wlasnie polega. W Polsce panuje cholerne
                      przyzwolenie dla tego typu meskich slabosci. Iwinski jest przeciez tylko
                      mezczyzna, heterosekualnym (brawo, brawo, brawo bis!!!), wiec to normalne i
                      naturalne, ze podobaja mu sie kobiety. On jest taki meski, hurrrra! Taki samczyk,
                      ktory jak widzi fajne posladki, to je po prostu glaszcze. A kobieta, ktorej to
                      nie odpowieda jest chyba jaka nienormalna?! Kobiece posladki sa wlasnie po to, by
                      mezczyzni mogli je glaskac, gdy tylko najdzie ich na to ochota.
                      V.C., dzis, gdy ojciec rodziny katuje zone i dzieci, to mowimy o przemocy w
                      rodzinie i to potepiamy. Ale kiedys inaczej bywalo. Kiedys wyznawano przkonanie,
                      ze "jak sie baby nie bije, to jej watroba gnije". Nadal sa tacy, co mysla, ze to
                      prawda. W naszym kraju potepia sie rowniez, a nawet sciga z majestatu prawa
                      ludzi, ktorzy dopuszczaja sie bestialstwa wobec zwierzat. Natomiast w naszym
                      cudacznym kraiku, chamskie zachowanie mezczyzn wobec kobiet (np. obmacywanie pod
                      pozorem serdecznych, przyjaznych gestow), wywieszanie kalendarzy z panienkami
                      toples i tym podobne zachowania, sa traktowane jako meska slabosc do plci
                      przciwnej i na dodatek żąda sie wyrozumialosci dla tego typu zachowan.
                      Przeczytaj post Szwedki. Moze zrozumiesz, ze w innych krajach zachowanie
                      Iwinskiego zostaloby potepione, ale u nas slyszymy tylko chichot panow i
                      porozumiewawcze jowialne spojrzenia.

bicie kobiet przez mezczyzn jest okreslane mianem przemocy
                      >
                      > NAWET NAJWIEKSZY MOCARZ , PRZY KOBIECIE , MIĘKNIE W KOLANACH ( a czasem ,
                      > niestety , nawet traci rozum )
                      >
                      > NIE OBRAŻAJMY SIĘ NA BIOLOGIĘ !

• Gość: Cezary Re: Do V.C. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 15:11
                        Proszę sobie wyobrazić, ze Pana żonę lub narzeczoną ktoś głaszcze po pupie w
                        miejscu publicznym. Czy byłoby Panu przyjemnie zobaczyć potem takie zdarzenie
                        na zdjęciu w gazecie? A czy Pan zachowałby się też tak jak p. Iwiński?
                        Poprostu p. Iwiński nie jest gentlemanem. Jest "profesorem" (pewnie po
                        Wyzszej Szkole Nauk Politycznych przy byłym KC PZPR).Poprostu nie wyniósł
                        dobrych manier z domu, no i jego zachowanie daje o nim właściwe świadectwo.
                        Uczenie dobrych manier faceta w jego wieku już nic nie da. Tacy są właśnie
                        przedstawiciele SLD.
                • bykk Re: do V.C. 17.03.02, 12:34
                  V.C.,nie przekręcaj moich wypowiedzi!
                  Jaruga jest w rządzie jako "obrończyni" kobiet właśnie,więc natychmiast powinna
                  zabrać głos w temacie!Kolasiński złdziej ma kochankę? Jego sprawa,ma księdza
                  w rodzinie?Co z tego wynika?(rodziny się nie wybiera!)
                  Iwiński natomiast chamsko gałaskał panią tłumaczkę po dupie w godzinach pracy
                  w miejscu publicznym!Gdyby to robił np. w pokoju hotelowym i ta pani
                  na to przyzwoliłaby mu,to jest normalne! Nie widziałbym w tym nic złego,zdrady
                  się zdarzaja,to już ich prywatna sprawa!Natomiast jeśli Iwiński to robi
                  publicznie,dziewucha się broni,to co to jest wg.Ciebie?
                  Jeszcze się idiotycznie tłumaczy!Było słuchać dzisiaj w "Zet-ce" Oleksego
                  jak to tłumaczył!
                  Trzym się ViCe!
            • sceptyk V.C., ile z Toba klopotow... 17.03.02, 16:03
              Sadzilem, ze Twoj blyskotliwy intelekt wykorzystujesz jedynie do
              bezkompromisowej walki ze slaniajacym sie pod Twymi ciosami Bushem. Teraz
              widze, ze poszerzasz krag swych zainteresowan. Z zapartym tchem i zarazem
              trwoga czekam na wiecej. Nie wiem czy by sie przed Toba nie schowac w habit
              zakonnicy. Razem z kochanka, rzecz jasna.
    • _szwedka Re: Iwiński jest HETEROSEKSUALISTĄ ! SKANDAL ! 17.03.02, 12:49
      Panowie!
      Powiem szczerze. Gdyby jakis facet dotknal mnie lub zagadal w sposob
      nieodpowiedni w pracy dostalby taka odprawe ze na ksiezycu by wyladowal i to
      nie wazne czy maz, kochanek czy inny.
      Gdyby to wydarzylo sie w Szwecji to ten pan moglby pozegnac sie z kariera.
      Wstyd dla Polakow. Ot co!
      Pozdrawiam
      • bykk Re: Iwiński jest HETEROSEKSUALISTĄ ! SKANDAL ! 17.03.02, 13:03
        Wstyd,rzeczywiście wstyd!
        Jednak ci co powinni się wstydzić,nie wstydzą się,przykre!
        pozdrawiam
      • Gość: V.C. Re: Iwiński jest HETEROSEKSUALISTĄ ! SKANDAL ! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 13:48
        _szwedka napisał(a):

> Panowie!
        > Powiem szczerze. Gdyby jakis facet dotknal mnie lub zagadal w sposob
        > nieodpowiedni w pracy dostalby taka odprawe ze na ksiezycu by wyladowal i to
        > nie wazne czy maz, kochanek czy inny.
        > Gdyby to wydarzylo sie w Szwecji to ten pan moglby pozegnac sie z karierą

Czy mozesz podać jakis konkretny przykład ze Szwecji ?

• Gość: nadcham Re: Iwiński jest HETEROSEKSUALISTĄ ! SKANDAL ! IP: *.mz.sercon.de 17.03.02, 14:34
        Z tego co piszesz nie powinnas miec ani meza ani kochanka ani innego. Jezeli
        jednak masz to w moim przekonaniu to jakis masochista, zeby z taka baba
        wytrzymywal.
        Czy wasze fotki SM mozna gdzes obejrzec na bezpruderyjnych szwedzkich serwerach?
        NADCHAM
        • _szwedka Re:Nadcham i V.C. 17.03.02, 18:10
          Nadcham
          Myslalam nie odpowiadac gdyz nie komentuje osobistych wycieczek lecz ty moze
          nie doczytales ze napisalam W PRACY. Kulturalny czlowiek wie jak sie zachowac w
          pracy czy prywatnie.
          Czlowiek ktory reprezentuje swoj kraj powinien umiec zachowac sie z godnoscia.
          Czesto tu w TV pokazuje urywek z Jelcynem gdy ten podszczypuje jedna pania.
          Pokazuja to nie jako przyklad prawdziwego mezczyzny czy atrakcyjnosci tej pani
          lecz okaz prymitywnosci wschodnich politykow.
          V.C.
          Czy moge dac jakis przyklad? Nie. Nie moge. Tutaj zadnemu politykowi do glowy
          by nie przyszlo zeby sie tak zachowac.
          • Gość: nadcham Re:Nadcham i V.C. IP: *.mz.sercon.de 19.03.02, 19:42
            Za wycieczke osobista przepraszam. Slowo Szwecja dziala na mnie w dyskusjach o
            standardach zachowan jak plachta na byka. Doprowadza mnie do depresji podobnie
            jak samych Szwedow. Purytanizm w ich wydaniu nie jest i nie bedzie dla mnie
            wzorem do nasladowania. Potrafili wymyslec sume podatkow w wysokosci 102
            procent. W innych sprawach brak im tez zdroworozsadkowej refleksji. W UE jest
            swoboda przemieszczania ludzi. Ci ktorzy stamtad nie uciekaja maja mentalnosc
            ubezwlasnowolnionych pensjonariuszy zakladu dla umyslowo chorych. Socjal tak
            doskonaly, ze o nic nie trzeba sie martwic. W ktora strone w rozporku ma lezec
            tez prawnie jest ustalone. Sam raj.
            Ale nie dla mnie.

Azja nie jest dla mnie slowem straszakiem. Gdyby Szwedzi chcieli miec szersze
            horyzonty to uzywaliby innych porownan. Rosja pobila Szwecje w wielu bitwach.
            Totez zawsze bedzie wzorem zla. Jelcyn nigdy nie byl moim idolem. Jego
            zachowania jednak byly zgodne z narodowa tradycja i akceptowane przez wiekszosc
            Rosjan (tez kobiet). Ja ich nie akceptowalem, ale nic z tego nie wynika.
            Stosunek Rosjan do kobiet w porownaniu z Polakami jest koszmarem.

Wspaniale jest pieknie sie roznic. Swiat tylko politycznie poprawny to dla mnie
            Chiny z okresu rewolucji kulturalnej. Jednakowe mundurki, hasla i transparenty.
            Zapraszam do Koreii Polnocnej !!!

Dziewczyny: Krew nie woda, majtki nie pokrzywy.

Zgadzam sie, ze praca nie jest miejscem do milosci. Na delegacji czlowiek
            pracuje 24 godziny na dobe. I wtedy zaczyna sie mylic sfera prywatna z
            sluzbowa. Oczywiscie przeciwnikow politycznych nalezy obrzydzac 72 godziny na
            dobe. Wybory okazuja na ile jest to skuteczne. A moze szkoda sliny i blota ???
            Pozdrawiam
    • Gość: Nowy V.C. osobiście do ciebie IP: *.torun.dialup.inetia.pl 17.03.02, 13:41
      Uważasz, że poklepanie kobiety po tyłku jest
      ewentualnie tylko nietaktem. Rzecz błaha i bez znaczenia.
      Są jednak standardy i zachowania, które w cywilizowanym
      świecie obowiązują, a Iwiński ich nie przestrzega.
      A może ciebie i Iwińskiego wsadzić do jednego
      kulturowego azjatyckiego worka.
      Zdaje się, że pojęcie GODNOŚCI, HONORU jest ci po
      prostu obce (wiele razy to udowadniałeś), dla ciebie
      jest ważniejsze chora miłość do PRL i teraz do SLD.
      Nowy
      • Gość: V.C. NOWY "MORALISTO"osobiście do ciebie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 13:46
        Gość portalu: Nowy napisał(a):

> Uważasz, że poklepanie kobiety po tyłku jest
        > ewentualnie tylko nietaktem. Rzecz błaha i bez znaczenia.
        > Są jednak standardy i zachowania, które w cywilizowanym
        > świecie obowiązują, a Iwiński ich nie przestrzega.
        > A może ciebie i Iwińskiego wsadzić do jednego
        > kulturowego azjatyckiego worka.
        > Zdaje się, że pojęcie GODNOŚCI, HONORU jest ci po
        > prostu obce (wiele razy to udowadniałeś), dla ciebie
        > jest ważniejsze chora miłość do PRL i teraz do SLD.
        > Nowy

CZŁOWIEKU , O CZYM TY MOWISZ ? PRZECIEŻ W INNYM WĄTKU TWIERDZILES , ŻE NALEZY
        MNIE ZASTRZELIĆ !

POL POT BY SIĘ NIE POWSTYDZIŁ !
    • Gość: Blong ale ubaw z moralistow IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 16:15
      z jednej strony mamy dzialanie wedlog dzisiejszych standardow ponoc naganne.
      Akceptuje krytyke oburzonych kobiet, ale krytyka panow ze strony sceny
      politycznej - dla ktorych rola kobiety to kkk albo w uproszczonym tlumaczeniu
      narzedzie do rozmnazania, gotowania i sprzatania /modlenia w oryginale/ - jest
      wyjatkowo komiczna. Znow wedlog standardu, zapomnijmy o swoich pogladach byle
      lewusowi dokopac.
      Aha panowie prawicowcy, wam z pewnoscia nigdy w zyciu sie nie zdarzylo
      pocalowac kobiety badz poklepac ja po "przedluzeniu plecow" ? A moze wam na to
      kobiety po prostu nie pozwalaja ? smile
    • charybda Re: Iwiński jest HETEROSEKSUALISTĄ ! SKANDAL ! 17.03.02, 17:18
      Jak to niektórzy nic nie rozumieją. Czym innym jest głaskanie i inne erotyczne
      gesty wobec kobiety prywatnie, a czym innym publicznie. I nawet nie chodzi tu o
      zgodę tej kobiety (w przypadu braku zgody mamy gwałt lub molestowanie - co
      powinno być karane sądownie) Nie jest cechą normalnego heteroseksualnego faceta
      publiczne obłapianie kobiet które mu się podobają. Normalny mężczyzna
      kontroluje swoje zachowania i respektuje zasady zachowań społecznych np.
      szacunku dla innych. Zachowanie zaprezentowane przez Iwińskiego jest cechą
      chama. A cham może być i hetero i homo. Inne twierdzenie byłoby dalej idące niż
      najzacieklejsze ataki feministek (a może V.C. właśnie nienawidzi
      heteroseksualnych meżczyzn i rozpowszechnia poglądy, że wszyscy są chamami).
    • sceptyk Moim zdaniem 17.03.02, 18:20
      Pare slow, za pozwoleniem.
      Po pierwsze, chcialbym zwrocic uwage drogim, oburzonym paniom, ze
      z 'feministycznego' punktu widzenia moznaby sie oburzac na tego profesorka,
      gdyby sie okazalo, ze pani tlumaczce jego zachowania sa niemile. Nie wiadomo. A
      moze ona awansowala i dostaje te fuchy wyjazdowe wlasnie dlatego, ze Szanowny
      Pan Posel ja zarekomendowal, poniewaz sa kochankami, a nie dlatego ze jest
      wysmienita tlumaczka. Wiecie jakie sa jej kwalifikacje? Byc moze, ze zostala
      przyjeta wlasnie z 'ukladow' erotycznych. Byc moze, ze odrzucono inna
      tlumaczke, duzo lepsza, ktora nie chciala, aby ja profesorek poklepywal? No to
      moze w takim przypadku nalezaloby podniesc larum w obronie tej, ktora choc
      lepsza, ale nie pojechala? Pomyslcie feministki dlaczego nie wszyscy was lubia.
      Czy to nie wynika z waszego jednostronnego, a zatem malo uczciwego spojrzenia
      na rzeczywistosc?

Profesorek, jesli chodzi o stosunki mesko-damskie, nic znowuz specjalnego swymi
      gestami nie zrobil. Prosze nie przesadzac i nie histeryzowac. Wykazal jedynie
      kompletny brak kultury osobistej, niezbednej w pracy na arenie miedzynarodowej.
      Tacy ludzie nie powinni nas reprezentowac. Ale to co zrobil, nie jest objete
      zadnym kodeksem. Po prostu ludzie kulturalni nie smarcza, nie bekaja i nie
      puszczaja bonkow (glosno) na przyjeciach, nie klepia publicznie po posladkach
      swoich wspolpracowniczek(ow), nie dlubia publicznie w nosie i nie robia jeszcze
      stu innych rzeczy. Te standardy nie sa nigdzie skodyfikowane, stanowia jednak
      czesc kultury osobistej czlowieka. I ta kultura nie ma nic wspolnego z
      pochodzeniem, wyksztalceniem itp. Kultura osobista wlasnie nie pozwolila wielu
      ludziom na wstapienie do PPR/PZPR/SLD.

Profesorek zachowal sie jak homo sovieticus na delegacji. Znamy to. Ale
      popatrzmy jakie wzorce mial. Przypominam sobie jak Kwach zostal w ostatnich
      wyborach prezydentem, wyglosil na goraco pare zdan do swych zwolennikow w sali
      SLD. Tlum zaczal krzyczec ‘gorzko, gorzko’, wiec Kwach zone pocalowal, ale
      motloch radosnie ryczal nadal: 'wiecej, wiecej' (czy mocniej, juz nie
      pamietam). A na to Pan Prezydent odpowiedzial 'wiecej to bedzie w sypialni, jak
      wrocimy'. No ludzie, prezydent, w swych pierwszych slowach do narodu, mowi
      mniej wiecej tak: a teraz ide do domu, gdzie bedziemy z zona kopulowac. Rece
      opadaja. I co sie Iwinskiemu dziwic?
      • _szwedka Re: Moim zdaniem 17.03.02, 18:42
        No wiesz. Chetnie dyskutuje ale...
        Na ogol gdy sie rozmawia z panami polakami na tematy mesko-damskie to zaraz
        jako argumenty uzywa sie takich o to wyrazen:
        -feministka
        -brzydka nikt jej nie chce
        -stara nikt jej nie chce
        itp
        a jak dyskusja rozwija sie bardziej to
        - k....
        No i jak z wami dyskutowac?
        • Gość: KASKA Re: Moim zdaniem IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 19:05
          _szwedka napisał(a):

> No wiesz. Chetnie dyskutuje ale...
          > Na ogol gdy sie rozmawia z panami polakami na tematy mesko-damskie to zaraz
          > jako argumenty uzywa sie takich o to wyrazen:
          > -feministka
          > -brzydka nikt jej nie chce
          > -stara nikt jej nie chce
          > itp
          > a jak dyskusja rozwija sie bardziej to
          > - k....
          > No i jak z wami dyskutowac?

Bo to Polska wlasnie! Polacy uwazaja sie za szarmanckich facetow. Caluja kobiety
          po rekach, co jest naprawde pustym gestem, czasem nawet malo estetycznym, bo
          zamiast schylic glowe do dloni (tylko tyle!!!), jesli juz tak bardzo chca
          ucalowac dlon kobieca, to oni czestokroc slinia te dlon, jak pies pana na
          powitanie. W Polsce, w meskiej czesci naszej populacji panuje przekonanie,
          ze "normalne" kobiety, winny sie cieszyc, gdy panowie je komplementuja. Bo to
          dowod, ze kobieta nadal sie podoba. Kiedy kobieta jednak odwazy sie powiedziec
          cos, co polskiemu mezczyznie nie w smak, natychmiast slyszy, iz jest feministka
          (czyli kobieta "nienormalna"), baburem itd. Jestem feministka i bynajmniej sie
          tego nie wstydze. Znam kilku wspanialych mezczyzn, ktorych lubie i szanuje. Znam
          tez takich, o ktorych szkoda w ogole cokolwiek mowic. A co do feminizmu: linią
          demarkacyjan nie jest podzial na plcie, linia demarkacyjna jest jedynie stosunek
          panow i samych kobiet takze do kobiet i np. do takich zachowan, jak pana
          Iwinskiego.
          Pozdrawiam tych panow, ktorzy w postepowaniu Iwinskiego widza cala niestosownosc
          takiego zachowania. Normalny, zdrowy mezczyzna panuje nad swoimi emocjami i
          reakcjami.
          • Gość: nadcham Re: Moim zdaniem IP: *.mz.sercon.de 19.03.02, 20:46
            W tej wypowiedzi KASKI wyczuwam wyrazne rozdwojenie jazni. Przeczytaj to kilka
            razy uwaznie moze tez to zauwazysz.

W postepowaniu pana Iwinskiego widze niestosownosc. Jednak pozdrowien nie
            przyjmuje ze wzgledu na tlo wszystkich innych wypowiedzi. Niestosownosc jest
            wlasciwym slowem. Gdyby na tym poprzestac wszystko byloby w porzadku. Niestety
            straszenia sadem, molestowania seksualnego i innych tego typu pojec nie
            zaakceptuje. Chec odraniczenia stosunkow mesko-damskich do sali sadowej jest
            aberacja.

Nie lubie slinic kobiet w reke ale tak wypada. Mam kompleks, ze
            komplementowanie przychodzi mi z trudem. Pani dumna z feminizmu swobodnie
            przestawia konwenanse, a ja jestem cham bo nie nadazam za nia??? A dlaczego to
            wlasnie Pani jest wyrocznia???

Nie znam kobiet, o ktorych nie warto nic mowic bo sa milym obiektem plotek i
            kawalow o blondynkach.

Sadze, ze prawdziwy feminizm ma powazniejsze problemy niz pupa i lapa.
            Wystarczy zapoznac sie z ONZ'owskimi programami d/s kobiet. Trzeba tylko chciec.
        • sceptyk Droga Szwedko 17.03.02, 19:23
          Droga Szwedko z odleglej, zimnej Szwecji,

Dziekuje bardzo za Twoj ciekawy komentarz do mego listu. Zawiera on duzo
          interesujacych idei i stanowi niezwykle cenne uzupelnienie tego, co ja
          nieudolnie staralem sie przekazac.

caluje w reke
          sc-k
          • _szwedka Re: Drogi Sceptyku 17.03.02, 20:26
            Zapomnialam dodac:
            No i oczywiscie szarmancko-ironicznie-pogardliwy ton tych lepiej wiedzacych
            panow.
            Nie caluje, nie podszczypuje lecz pozdrawiam
            Sz
            • Gość: nadcham Re: Drogi Sceptyku IP: *.mz.sercon.de 19.03.02, 20:54
              Niedlugo bedzie wiecej slonca i ta szwedzka depresja sama sie skonczy. W
              krajach "kultury wina" panie sa na prawde milsze i radosniejsze.
        • Gość: nadcham Re: Moim zdaniem IP: *.mz.sercon.de 19.03.02, 20:21
          Z przykroscia zauwazam falsz w tej wypowiedzi. "gdy sie rozmawia z panami
          polakami na tematy mesko-damskie" jest teoretycznym wymyslem. Panie u nas
          o "takich" sprawach nie rozmawiaja. W katolicyzmie jest to grzech w mysli i
          slowie.
          Samotnosc (m.in. nikt jej nie chce) jest powaznym i rzeczywistym problemem
          wielu kobiet (nadumieralnosc mezczyzn). Dlatego argument ten jest jednym z
          latwiejszych. Jest tez nazbyt czesto prawdziwy. Prosze sie spytac psychologow.

Drogie panie prosze o troche samokrytycyzmu. Czasami dyskusja jest na takim
          poziomie i rozwija sie w takim kierunku, ze slowo k... samo sie cisnie na usta.
          Jest to naduzywany "przerywnik" zazwyczaj bez adresatki. W tej dyskusji nie
          przyszlo mi na mysl lecz niestety wiele innych epitetow mialem na koncu jezyka.

Pytanie i jak z nami dyskutowac jest pytaniem retorycznym. Jak sie chce to sie
          potrafi.
          • Gość: KASKA Re: Moim zdaniem IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 22:46
            Nadchamie,
            Szwedka ma racje, gdy mowi o "szarmancko-ironicznie-pogardliwym tonie", z jakim
            polscy panowie obwieszczaja paniom swoje poglady na temat prawidlowosci
            rzadzacych tym swiatem. Szkoda, ze w Polsce mezczyzni nie potrafia z kobietami
            normalnie dyskutowac. A nie czynia tego, gdyz u nas panuje przekonanie, ze z
            babami sie nie dyskutuje, baby sie jedynie poucza. Mozna jeszcze, ba, trzeba
            nawet zaprawic te pogadanke jakas erotycznie nacechowana dygresja.
            Daruj sobie, prosze, te cudaczne uwagi na temat emocjonalnosci mezczyzn ("krew
            nie woda" i tym podobne ludowe madrosci). Na wszystko jest czas i miejsce. Ja nie
            mowie, ze klepanie po pupie jest absolutnie nie na miejscu. Lubie czuc rece
            mojego chlopaka na mojej pupie. Nie znosze natomiast tych biurowych flircikow
            podszytych tanim erotyzmem; sa okropnie nuzace i niesmaczne.
      • Gość: Blong Walesa IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 20:51
        wszystko by moglo byc prawdziwe, gdyby twoja teoria o homo sovieticus sie
        sprawdzila i w wypadku bylego prezydenta co krolowej Anglii wyjasnial ze lozko
        ma za duze na barabara z malzonka.
        A moze Walesa to tez homo sovieticus ?
        smile
        • Gość: Vaterlan Re: Walesa IP: *.its-s.tudelft.nl 17.03.02, 21:05
          Podnioslo sie larum o nie wiadomo o co. A juz teksty o genetycznym chamstwie
          SLD zwyczajnie mnie nudza. Bo niby prawica to sami geniusze kultury? Takie
          same chamy i prostaki, wiec prosze bez polityczych przytykow. Co do sprawy to
          ta "molestowana" pani jakos to wszystko nie obchodzi wiec wszelkie obronczynie
          dziwictwa niech sie zwyczajnie wypchaja i poszukaja innych tematow.
        • sceptyk Do Blonga - szczerze? 17.03.02, 21:23
          Gość portalu: Blong napisał(a):

> A moze Walesa to tez homo sovieticus ?
          > smile
          --------------------------

Szczerze: W jakims stopniu na pewno tak. Podobnie Ty i ja. Ale sekretarze w
          Komitetach byli/sa tym dotknieci w wiekszym stopniu. Uswiadomienie sobie tej
          bolesnej przypadlosci jest pierwszym warunkiem wyleczenia sie. Ale to zbyt szybko
          nie moze nastapic. Trzeba sie jednak starac.
        • Gość: EURO Re: Walesa IP: *.liwest.at 19.03.02, 17:05
          Gość portalu: Blong napisał(a):

>.
          > A moze Walesa to tez homo sovieticus ?
          > smile

Naturalnie, że tak! Był np. praktykującym zwolennikiem komenderowania krajem,
          światem, gospodarką, ministrami, Sejmem, armią( do tego jedynego był przynajmniej
          uprawniony jako jej głównodowodzący), profesorami, sztuką, przemysłem, rolnictwem.
          Straszył też ciągle interwencją sowiecką(w czasach, gdy związek sowiecki już nie
          istniał!).Utrzymywał na ile mógł sowieckiego wzoru przedsiębiorstwa i subwencje
          dla tychże.Wielokrotnie czynnie popierał tezę o przodującej sile narodu i
          dopomagał tejże w odnoszeniu błyskotliwych zwycięstw nad
          pogardzanymi "jajogłowymi". Nie było żadnej dziedziny, w której uznałby się za
          mniej kompetentnego i delegował ją komukolwiek. Może z wyjątkiem swojego
          supermózgu, niejakiego Wachowskiego. Ktoś kiedyś powinien napisać książkę na ten
          temat. doku napisał już początek mocując się z opisem homo sovieticusa. Ja
          osobiście nie dopatrzyłem się tam żadnego błędu, polemizowałem tylko z sugerowaną
          (?) tam tezą, że to nie my, to oni(nas zepsuli)! Możliwe, ale czy musieliśmy aż
          tak się temu poddać? No to teraz przynajmniej się poprawmy.

• Gość: nadcham Re: Moim zdaniem IP: *.mz.sercon.de 19.03.02, 20:04
        W zasadzie w pelni zgadzam sie z ta argumentacja.
        Jednak z dobrymi manierami jest tak jak z hiszpanska szkola konnej jazdy i
        dawnym dworem hiszpanskim. Wszystko niby takie piekne a w gruncie rzeczy po
        prostu zboczone. Wiekszosc starych zasad dworskich po prostu przeminela i nie
        powroci. Wiele form jest zaleznych od kultury. Przykladowo bekanie dla
        Chinczykow oznacza pochwale dobrej kuchni.
        W polityce liczy sie skutecznosc. Chruszczow walil butem w trybune ONZ ale sie
        go bali. Wolalbym aby Polacy dyskutowal o tym co w Barcelonie dla nas
        zalatwil "klepacz" a nie czy i kogo klepal.

Proponuje uchwalic zakaz dzialania na forum publicznych przeciwnikow
        politycznych - niezaleznie jakiej orientacji. Wrocmy to parlamentaryzmu
        Rzeczpospolitej szlacheckiej. Ciotki rezydentki (najlepiej wychowane) na
        dyplomatow. Co tam, ze przygluche i nic nie rozumieja.
        Pozdrawiam
    • Gość: Whisky Re: Iwiński jest HETEROSEKSUALISTĄ ! SKANDAL ! IP: *.gdan.gazeta.pl 17.03.02, 22:33
      Sensacja nie wiadomo o co? może tak. Zostawym więc reakcję feministek
      feministkom i spójrzy z naszego horyzontu: że ta tłumaczka jest panowie np.
      waszą żoną. Otóż gdyby taki skarzat jak Iwiński ośmielił się dotknąć, a co
      dopiero macać moją żonę, to bym mu pierdolnął zwyczajnie, że dywizja borowców
      by mu nie pomogła.
      Więc jest winny czy nie?
    • Gość: dario Do feministek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 01:58
      Pamiętam jak w mojej szkole woźny złapał córkę nauczycielki jak się w sali
      gimnastycznej pukała z kolegą na materacu. Woźny skomentował tak: rozumiem
      popierdolić sobie można, ale w szkole!!! I to jest sedno sprawy. Płacę
      pieniądze za to, żeby oni jeździli i załatwiali UE, a oni mi wstyd przynoszą.
      Iwiński powinien być skasowany. Ciekawe w ilu stacjach tel. pokazano go. Nie
      znoszę feministek, feminizm uważam, za coś w rodzaju socjalizmu dla idiotek,
      ale w tym przypadku mają rację. Jakim prawem ten cham śmie kogokolwiek dotykać.
      I to jego debilne tłumaczenie, że w Hiszpanii są takie obyczaje. Tzn jakie -
      ministrowie publicznie łapią kobiety za dupę i wsadzają im ręce pod kiecki, a
      panie minister łapią facetów za fujarki i wsadzają im ręce w rozporki? Rozumiem
      tą panią, mam nadzieję, że ma przyzwoitego męża i on obije mordę Iwińskiemu.
      Chyba, że ona lubi takie macanki. Tak czy owak zachowała się w porządku, nie
      pozwoliła mu. Drogie panie feministki. Mam gdzieś równowuprawnienie kobiet.
      Ważne jest równouprawnienie ludzi. Płeć nie ma znaczenia.
      • _szwedka Re: Do feministek 18.03.02, 09:02
        Gość portalu: dario napisał(a):
        Mam gdzieś równowuprawnienie kobiet.
        > Ważne jest równouprawnienie ludzi. Płeć nie ma znaczenia.
        I tu jest pies pogrzebany. Gratuluje swiatopogladu.Mam takie same zdanie i
        nadzieje ze wszyscy ludzie do tego dojda a wtedy slowo FEMINIZM umrze smiercia
        naturalna.
        • Gość: dario Re: Do Szwedki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 16:22
          Oby feminizm zdechł jak najszybciej. Czy umiesz wypowiedzieć na głos, bez
          żadnego problemu zrwot "No i cóż, że ze szwecji?".
        • Gość: nadcham Re: Do feministek IP: *.mz.sercon.de 19.03.02, 21:03
          FEMINIZM umrze smiercia naturalna gdy mezczyzni zaczna rodzic dzieci.
          Rownouprawnienie moze byc tylko rownoscia szans a nie urawnilowka.
          Prawne zagwarantowanie aby kobiety mogly w czasie ciazy brac udzial w desantach
          komandosow nie ma po prostu sensu. Feminizm zbyt duzo chce zalatwic za pomoca
          przymusu panstwowego. I tu jest pies pogrzebany.
    • Gość: zyx widac 60 lat odseparowania od cywilizacji swiatowe IP: *.rdu.bellsouth.net 18.03.02, 04:34
      oczywiscie, wrazliwosc na zachowania jest regionalna. Napewno inne wnioski
      wyciagneli by Arabi z tego incydentu. Z pewnoscia inne wnioski mieliby mieszkancy
      Europy zachodniej, lub USA. Wolno kazdemu utrzymywac jego wrtosci. Nie wolno
      wtedy utzsamiac tychze wartosci z eurpoejskimi.

>
      >
      >

• Gość: andrzej Re: widac 60 lat odseparowania od cywilizacji swiatowe IP: 157.25.84.* 18.03.02, 12:07
        ale pomieszanie pojec! - nie u wszystkich, ale u niektorych - olbrzymie.
        1. iwinski zachowal sie jak cham. tu nie ma dyskusji. dlaczego? - dlatego, ze
        kobieta go odepchnela, czyli ze nie miala ochoty na takie wyrazy "zyczliwosci".
        oczywiscie, na to nie moze byc paragrafu, bo dobre wychowanie polega na tym, ze
        sie je ma, a nie - wymusza sie na innych.
        2. iwinski molestowal seksualnie swoja podwladna. na to juz powinien (a moze
        jest) byc paragraf. wykorzystal swoja pozycje (przelozony) prawdopodobnie majac
        nadzieje, ze podwladna nie zareaguje tak, jak powinna, bo w koncu jest od niego
        zalezna.
        3. iwinski zachowal sie nieprofesjonalnie, bo dyplomata nie moze sie migdalic
        publicznie. na to tez powinien byc paragraf - wewnetrzny w
        rzadzie/ministerstwie. jak ktos napisal: szlachectwo zobowiazuje (oczywiscie w
        tym wypadku slowo szlachectwo musi byc wziete w nawias). dodatkowo: wszelkie
        okazywanie uczuc w miejscach publicznych jest w zlym stylu. jesli robia to
        nastolatki, to mozna przymknac oko, choc rodzice juz mogli by ochrzanic. ale
        dorosly facet? wstyd!
        4. przywolywanie afer innych politykow (prawicy) jest ni przypial, ni
        przylatal. to ze jeden kradnie, nie oznacza, ze drugi moze upokarzac publicznie
        (lub niepublicznie) swoich podwladnych.
        5. iwinski to akurat zaden specjalista. ta uwaga nie ma nic wspolnego z tematem
        rozmowy, ale nie moglem jej sobie darowac, bo ktos go tu tak nazwal.
        6. cale srodowisko jest na podobnym poziomie. niestety - tu uwaga generalna -
        cale spoleczenstwo jest w rzeczywistosci na takim poziomie.
        a uwagi kolegow partyjnych o tym, ze to tylko gest zyczliwosci przyjalem ze
        smiechem i zazenowaniem (ale ja sie zwykle glupio usmiecham, kiedy nie wiem,
        jak zareagowac).
        7. feminizm nie ma tu nic do rzeczy. a jesli ma - to pierwszy raz w zyciu
        powiem, ze popieram feministki.
        ok, moze drugi.
        pozdrawiam
        a.
    • bykk Re: i po sprawie! 18.03.02, 11:56
      A nie mówiłem?
      Iwiński w wypowiedzi dla GW:"nie pamiętam takiego przypadku"smile))!
      Pani tłumaczka dla GW:"nie przypominam sobie takiego faktu,TVN nie została
      wpuszczona na salę obrad,musieli coś pokazać"smile))!(to było to macanie,czy nie?)
      Funkcyjny z SLD Olsztyn:"ja mówiłem,że on się do dyplomacji nie nadaje,jeśli
      chodzi o tą czarną,to on się już dawno do niej ślinił" SE!
      Miller:"on zna wszystkie oficjane języki europejskie,nawet takie,których jeszcze
      nie wymyślono"!
      Pytam więc po co tłumaczka dla Iwińskiego?
      Tak się głupio tłumaczą,że aż kichy się skręcają!
      Wniosek? Wszyskiemu winna TVN!

• Gość: andrzej Re: i po sprawie! IP: 157.25.84.* 18.03.02, 12:13
        ps. do mojego poprzedniego listu i w nawiazaniu do cudzego listu
        poprzedzajacego ten post:
        dokladnie widac mechanizm molestowania w pracy. podwladna juz mowi, ze nic sie
        nie stalo. szkoda ze wybrala taka droge, bo ciagle sie ludze, ze jednak daloby
        sie to zalatwic w sposob cywilizowany. iwinski moze by na zbity pysk i nie
        wylecial (a powienien!!!), ale chociaz ona moze by zostala i dal by jej spokoj.
        choc jak znam zycie w polsce, to glupi jestem majac takie nadzieje. nadzieja w
        nas i w mediach: ze jednak nie popuszcza i sprawa nie ucichnie. no i wspomniana
        juz jaruga - do roboty!
        a.
    • Gość: soso Iwinski ma zone wiec nie przesadzajmy IP: 195.41.66.* 18.03.02, 12:36
      Co wy z tymi sugestiami, ze on to pedalek. Tylko tak wyglada i tak sie
      zachowuje a tak naprawde ma zone, mieszka z mamusia i dba o swe marne grosze -
      patrz oswiadczenie majatkowe posla I.

Swoja droga kiedys sie zwierzal, ze zna nascie jezykow. Wiec po co mu
      tlumaczka?!

A moze dlatego czuli sie tak zrelaksowani?

W koncu jak ludzie sa zestresowani (mysle teraz: politycy wielkiego formatu) to
      musza jakos odreagowac. No i po to przydaja sie tlumaczki. Ciekawe swoja droga,
      co sie dzieje wieczorami. Wesole rozmowy w barze, wilgotne usta, ...?

• Gość: SUMIENIE Re: Iwinski ma zone wiec nie przesadzajmy IP: *.chello.pl 19.03.02, 15:06
        Najlepsze jest tlumaczenie sie z tego macania.
        Najpierw Iwinski mowil,ze nie przypomina sobie takiego faktu,potem ja mam
        taki poludniowy temperament,a dzisiaj przeprasza za to tych co sie poczuli
        urazeni.Qrwa to jest prawda w wydaniu czerwonych.
        • Gość: soso Re: Iwinski ma zone wiec nie przesadzajmy IP: 195.41.66.* 19.03.02, 17:07
          Alez to sie pieknie uklada, kolego:

Najpierw nie pamietal - przemeczony. Leb peka!

Potem sobie przypomnial - moze do reszty wytrzezwial? He, he, ja to mam
          temperament, jak hiszpanski byczek.

Potem przeczytal jakies gazetki, wiadomo, profesorek. Zdziwil sie niepomiernie
          no i dla swietego spokoju, a juz szczegolnie po telefonie z politbiura czy
          komitetu - przeprosil. Profesorkowie tak maja, ze latwo im przepraszac jak
          kariera zawisa na wlosku, lonowym zreszta.
          • Gość: SUMIENIE Re: Soso to je dobre IP: *.chello.pl 19.03.02, 17:15
            Udalo Ci sie Soso!
            Dobre.Szczegolnie ten wlosek lonowy.
            pzdr
    • Gość: ob. Re: Iwiński jest HETEROSEKSUALISTĄ ! SKANDAL ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 23:12
      A głupia jaruga będzie pilnować cnoty tłumaczki, a nie molestowania kleryków.
      Jest w tym pewna logika, tłumaczka jest babą,/może nawet blondynką/, więc
      jaruga wie lepiej co jest dla niej dobre. A pedały mają za swoje - brawo
      czerwoni, zawsze umiecie się ustawić!
      • Gość: V.C. I o co ten szum ! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 05:48
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka