andrzejg
05.04.13, 08:59
wiadomosci.onet.pl/kraj/skandaliczne-tezy-profesora-pan-zydzi-byli-sami-so,1,5460135,wiadomosc.html
"Owe żydowskie bzdury i dane wzięte z sufitu o Żydach zamordowanych głównie przez polskich chłopów to właśnie projekcja zmierzająca do ukrycia największej żydowskiej tajemnicy. Otóż skala niemieckiej zbrodni była możliwa nie dzięki temu, »co się działo na obrzeżach Zagłady«, lecz tylko dzięki aktywnemu udziałowi Żydów w procesie mordowania swojego narodu" - twierdzi profesor Polskiej Akademii Nauk.
Z wypowiedzi profesora wyłania się ponury obraz Żydów. "Niestety żydów gubi brak umiaru we wszystkim i przekonanie, że są narodem wybranym. Czują się oni upoważnieni do interpretacji wszystkiego, także doktryny katolickiej. Cokolwiek byśmy robili i tak będzie poddane krytyce - że za mało, że źle, że zbyt mało ofiarnie. W moim najgłębszym przekonaniu szkoda czasu na dialog z Żydami, bo on do niczego nie prowadzi" - twierdzi Jasiewicz.
Szykując przedświąteczne śniadanie dla całej rodziny miałem okazję słyszeć w tle dialog z jakiegoś filmu religijnego, który pewnie z okazji świąt puścili w TV. Klikukrotnie powtarzana byłą fraza 'nam Zydom nie można wchodzić do domostw pogan', 'Poganin nie może być ochrzczony'. Oczywiście na koniec był przełom i jeden z pogan był dopuszczony do grona....tu ciśnie się na usta słowo lepszych.
Tak swoją drogą , to ze zdziwieniem odkrywam wszystkie swoje anty. Myślałem ,że jestem tolerancyjny
A.