Dodaj do ulubionych

środki w ofe

05.09.13, 09:19
podlegają dziedziczeniu
a w zusie nie
czy kapitał po "dobrowolnym"
przeniesieniu do zus
też będzie dziedziczony?
Obserwuj wątek
    • oleg3 Re: środki w ofe 05.09.13, 09:25
      Będzie dziedziczony przez kaduka!
      • krates-8 takie małe "niedopatrzenie" /nt 05.09.13, 10:04

• oleg3 ZUS w 2 lata 05.09.13, 10:12
      zeżre te (szacunkowe) 120 mld.
    • wikul Re: środki w ofe 05.09.13, 11:07
      krates-8 napisał:

> podlegają dziedziczeniu
      > a w zusie nie
      > czy kapitał po "dobrowolnym"
      > przeniesieniu do zus
      > też będzie dziedziczony?

Tą pewność to z sufitu czy czasem satarasz się coś przeczytać na temat?

praca.gazetaprawna.pl/artykuly/483352,jak_bedziemy_dziedziczyc_po_zmarlych_pieniadze_z_ofe_i_zus_bis.html
      • oleg3 Re: środki w ofe 05.09.13, 11:37
        Podałeś ważna, nieznaną mi informację. Tylko niestety w chamskiej formie.

wikul napisał:

Oceniając decyzje rządu w sprawie OFE (znane mi głównie z konferencji prasowych premiera i MF) napiszę, że - jeżeli już musiało do tego dojść, co wynika z polityki "ciepłej wody") to jest to decyzja dobra wśród tych złych. W tym sensie, że spodziewane negatywne skutki ekonomiczne zostaną ograniczone. Mogło być gorzej.
        • wikul Re: środki w ofe 05.09.13, 12:11
          oleg3 napisał:

> wikul napisał:
          >
          > Oceniając decyzje rządu w sprawie OFE (znane mi głównie z konferencji prasowych
          > premiera i MF) napiszę, że - jeżeli już musiało do tego dojść, co wynika z pol
          > ityki "ciepłej wody") to jest to decyzja dobra wśród tych złych. W tym sensie,
          > że spodziewane negatywne skutki ekonomiczne zostaną ograniczone. Mogło być gorz
          > ej.

Nic takiego, durniu, nie napisałem. Weź się pie...ij w ten upierdliwy łeb i zacznij pisać na temat.
          • oleg3 Re: środki w ofe 05.09.13, 12:28
            wikul napisał:

> Nic takiego, durniu, nie napisałem. Weź się pie...ij w ten upierdliwy łeb i zac
            > znij pisać na temat.

???!!!
            Daleko masz do psychiatry?
      • krates-8 szukaj dalej 05.09.13, 12:46
        linkujesz stary artykuł
        ze stycznia 2011
        dotyczący projektu ustawy
        tak rząd wtedy deklarował że chce
        ale mało to już chciał
        i gó... mu wyszło
        pytanie jest aktualne
        co z dziedzieczeniem środków przesuniętych do zus?
        bo coś podejrzanie cicho o tym
        • oleg3 Re: szukaj dalej 05.09.13, 13:02
          krates-8 napisał:

> linkujesz stary artykuł
          > ze stycznia 2011

Dałem się podejść jak dziecko. Wikul to nie tylko cham. To oszust!
          • wikul Re: szukaj dalej 05.09.13, 13:23
            oleg3 napisał:

> Dałem się podejść jak dziecko. Wikul to nie tylko cham. To oszust!

Chamów i oszustów, pajacu, poszukaj w rodzinie. Jeżeli są podoni do ciebie to tam ich nie brakuje.
            • perla przeginasz Wikul 05.09.13, 13:35
              wikul napisał:

> Chamów i oszustów, pajacu, poszukaj w rodzinie. Jeżeli są podoni do ciebie to t
              > am ich nie brakuje.

bluzgać to się możemy, ale od rodzin forumowiczów to wara właśnie.
              • oleg3 Re: przeginasz Wikul 05.09.13, 13:44
                Dzięki perła.

Wikul nie potrafi inaczej. Potrzebuje terapii. On nawet nie jest w stanie ocenić, że ja - technicznie - wystawiłem Rostowskiemu pozytywną opinię w sprawie "Operacji OFE".
                • wikul Re: przeginasz Wikul 05.09.13, 13:48
                  oleg3 napisał:

> Dzięki perła.
                  >
                  > Wikul nie potrafi inaczej. Potrzebuje terapii. On nawet nie jest w stanie oceni
                  > ć, że ja - technicznie - wystawiłem Rostowskiemu pozytywną opinię w sprawie "Op
                  > eracji OFE".

Znów zaczepiasz, przy okazji demaskując swoje niecne intencje. Nie napisałeś o tym że wystawileś pozytywną opinię, bo bysmy łatwo się dogadali, tylko zarzuciłeś mi chamstwo i oszustwo. Z jakiej racji?
                  • oleg3 Re: przeginasz Wikul 05.09.13, 13:51
                    wikul napisał:

> Z jakiej racji?
                    Każdy kto przeczyta twoje posty w tym wątku będzie wiedział. Ty jesteś wyjątkiem.
                    • wikul Re: przeginasz Wikul 05.09.13, 13:54
                      oleg3 napisał:

> Każdy kto przeczyta twoje posty w tym wątku będzie wiedział. Ty jesteś wyjątkiem.

Tak, tak, powszechnie widomo że jesteś niewiniątkiem. Wyjatkowo upierdliwym niewiniątkiem.
                      • oleg3 Re: przeginasz Wikul 05.09.13, 14:05
                        Akceptuję , że rozumek masz krótki. Milcząco akceptuję nawet rutynowe ataki chamstwa. Ale nawet osobnik obdarzony "krótkim rozumkiem" jest w stanie zrozumieć co pisze. Oczywiście nie jest w stanie zrozumieć tego co cytuje.
                        • wikul Ty masz rozumek długi 05.09.13, 17:14
                          oleg3 napisał:

> Akceptuję , że rozumek masz krótki. Milcząco akceptuję nawet rutynowe ataki c
                          > hamstwa. Ale nawet osobnik obdarzony "krótkim rozumkiem" jest w stanie zrozumie
                          > ć co pisze. Oczywiście nie jest w stanie zrozumieć tego co cytuje.

Ty masz rozumek długi i dlatego uważasz że tobie wolno wszystko, łącznie z atakami chamstwa.
                          Ale twoje ataki są dobre i usprawiedliwione a moje nie. Szkoda że ze swoim długim rozumkiem wychodzisz ciagle na idiotę który czepia sie wszystkiego tylko nie meritum. I który od lat nie potrafi zrozumieć że kto zaczepia może spotkać się ze stosownym odporem.
              • wikul Re: przeginasz Wikul 05.09.13, 13:44
                perla napisał:

> wikul napisał:
                >
                > > Chamów i oszustów, pajacu, poszukaj w rodzinie. Jeżeli są podoni do ciebi
                > e to t
                > > am ich nie brakuje.
                >
                > bluzgać to się możemy, ale od rodzin forumowiczów to wara właśnie.

Zawsze odpowiadam adekwatnie. Jeżeli ktoś mnie nieustannie atakuje obrażając i insynujując, muszę się bronić. Zwłaszcza kiedy zarzuty są bezpodstawne. W tym wypadku łatwo to sprawdzić. Zacytować?
        • wikul Szukaj sobie sam 05.09.13, 13:21
          Pewny siebie piszesz bzdury i chcesz żebym ja szukał że to bzdury.

pieniadze.fakt.pl/Czy-pieniadze-z-ZUS-mozna-dziedziczyc-,artykuly,174315,1.html
          • oleg3 Re: Szukaj sobie sam 05.09.13, 13:34
            wikul napisał:

> Pewny siebie piszesz bzdury i chcesz żebym ja szukał że to bzdury.

Chodzi o to, że podajesz informacje, o których jeszcze nie słyszał premier i MF. A przynajmniej o tym nie poinformowali. Jeżeli poinformowali to daj linka.

Nawet te stare zasady - o ile by miały obowiązywać - dziedziczenia subkonta w ZUS są gorsze dla spadkobierców w porównaniu z dziedziczeniem kapitału z OFE.

Mniej piany, więcej kultury!
            • wikul Re: Szukaj sobie sam 05.09.13, 13:52
              oleg3 napisał:

> Chodzi o to, że podajesz informacje, o których jeszcze nie słyszał premier i MF
              > A przynajmniej o tym nie poinformowali. Jeżeli poinformowali to daj linka.

Kto nie słyszał, gdzie nie słyszał? Za mną stoi włączony telewizor i od rana bębnia na ten temat a ty twierdzisz że nie słyszał?

> Nawet te stare zasady - o ile by miały obowiązywać - dziedziczenia subkonta w Z
              > US są gorsze dla spadkobierców w porównaniu z dziedziczeniem kapitału z OFE.

Nie oceniałem tego. Mniej piany, więcej kultury!
          • krates-8 Nie wiesz 06.09.13, 01:42
            nie chcesz i zapewne nie potrafisz
            odpowiedzieć na pytanie
            możliwe że go nie rozumiesz
            więc po co się odzywasz?
            ja pytam bo nie wiem
            w zusie tylko niewielka część
            zgromadzonych środków
            podlega dziedziczeniu
            a w ofe całość
            stąd moje pytanie
            czy środki przenoszone z ofe do zus
            będą podlegały dziedziczeniu?
            • qwardian To czym straszono ludność, dokonało się.: 06.09.13, 17:43

...nie za sprawą PiS tylko prorynkowego, liberalnego
              uzurpatora, znanego pod znakiem Platforma OBYWATELSKA.

Dziedziczeniu podlega dług. ZUS to wirtualne pieniądze. Opiera się na plonach zebranych podczas żniw, które świecka organizacja mafijna zbiera kombajnem z kieszeni podatników.

Cytat z Money...

Pisząc o środkach zgromadzonych w ZUS-ie celowo nie używamy słowa pieniądze. O ile w OFE są nasze realne pieniądze, to w ZUS-ie mamy tylko zapis księgowy - obietnicę, że gdy my będziemy emerytami, ZUS z zabranych składek wtedy pracującym osobom, wypłaci nam emeryturę. Podobnie jak dziś, przekazywane przez nas środki do ZUS-u, następnego dnia trafiają na obecnych emerytów.

Sami sobie zgotowaliście ten los. Happy New Year...

• wikul Nie histeryzuj 06.09.13, 20:03
                qwardian napisał:

> Dziedziczeniu podlega dług. ZUS to wirtualne pieniądze. Opiera się na plonach z
                > ebranych podczas żniw, które świecka organizacja mafijna zbiera kombajnem z kie
                > szeni podatników.

Obiecano ludziom że w nowym systemie emeratury będą wysokie bo zwiekszane o wyższe odsedki z giełdy. Sam sie dałem uwieść bo akurat zarobiłem trochę na giełdzie. Rzeczywistość okazał sie brutalna, OFE pobierały wysokie prowizje napychając kieszenie swoim zarządom gigantycznymi apanażami a pieniądze lokowały głównie w obligacje państwowe. Powstał swoisty oscylator pogłębiajacy dług państwowy a niczego nie przysparzającego potencjalnym emerytom.
                Wbrew dyrdymałom które powielasz w ZUS-ie są prawdziwe pieniądze wypłacane rencistom i emerytom od kilkudziesieciu lat regularnie co miesiąc. Emerytury z OFE to chyba zaledwie ok.15 % przyszłych emerytur a reszta jest z ZUS. Jak jesteś zwolennikiem OFE to je tam zadeklaruj. W przyszłości przekonasz się ile dostaniesz gdy akurat wypłaty z tego filara będą dokonywane w okresie bessy.
                • wikul Re: Nie histeryzuj 06.09.13, 20:14
                  Ciekawy link uzupełniajacy.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,14558068,ZUS_czy_OFE__Oni_juz_wiedza__Ekonomisci__politycy_.html#MT

Wynika z niego że ludzie zamożni , zorientowani w rynkach kapitałowych zdecyduja się na OFE ale ciekawy cytat z wypowiedzi Pawła Kozłowskiego, ekonomisty Polskiej Akademii Nauk
                  Oczywiście ZUS. Nie ma rzeczy bardziej niepewnej niż rynek finansowy - to jest hazard. Znacznie pewniejsze jest państwo, zwłaszcza demokratyczne, które ma zobowiązania prawne i zobowiązania wobec swoich wyborców.
                  Ale możesz wybierać chociaż jest to wybór w jedna stronę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka