Dodaj do ulubionych

Wenta idzie do Brukseli

21.02.14, 13:58
"Informujemy, że w dniu 21 lutego nastąpiło spotkanie pomiędzy prezesem Bertusem Servaasem i Bogdanem Wentą. Podczas spotkania Bogdan Wenta poinformował o podjęciu decyzji, że swoją najbliższą przyszłość chce wiązać z pracą w Parlamencie Europejskim i w związku z tym będzie kandydował w majowych wyborach" - czytamy w oświadczeniu klubu opublikowanym w południe na stronie internetowej.

www.kielce.sport.pl/sport-kielce/1,130855,15501895,Wenta_odszedl_z_Vive__Teraz_kierunek_Bruksela.html#BoxSportTxt
Mam taki problem. Teoretyczny i hipotetyczny. Nie jestem wyborcą z okręgu krakowsko-świętokrzyskiego do UE. Po pierwsze b. cenię Wentę i jego dotychczasowe osiągnięcia. Po drugie jestem pewien, że - po wyborze - (czego mu życzę) udźwignie nową rolę. Na czym zatem polega problem?

Nie podoba mi się taki model demokracji. Uważam, że każdy aspirant na polityka winien zaczynać skromnie i budować swoją polityczną pozycję. Trzeba wygrać wybory w gminie. Poznać mechanizmy polityczne i przeskakiwać kolejne szczeble. Inaczej jest się - niezależnie od dorobku pozapolitycznego - mięsem armatnim albo - jak w przypadku europosła - dobrze opłacanym utrzymankiem.
Obserwuj wątek
    • kalllka Re: Wenta idzie do Brukseli 21.02.14, 14:53
      O ile dobrze zrozumiałam, cenisz Wente jako specjalistę w dziedzinie.
      Lecz uważasz , ze nie zna sie za dobrze na podłogami uiścić idzie na łatwiznę kandydując do europarlamentu?

Moze ktoś mu znakomicie" doradził"( łatwa kasę)tak jak "zakodowanie" wyborczej. W efekcie sami sie wyeliminują.
      • kalllka Re: Wenta idzie do Brukseli 21.02.14, 14:59
        Poprawka (hohochlika)
        ..Nie zna sie na poslowaniu wiec idzie na łatwiznę.

(edytor pracował prawidłowo tyle, ze "cenzor"wyciął oryginalny tekst z keybordu)

• oleg3 Re: Wenta idzie do Brukseli 21.02.14, 15:18
          kalllka napisała:
          >.Nie zna sie na poslowaniu wiec idzie na łatwiznę.

Nie zna się na posłowaniu i na (euro)posłowaniu. To jest oczywiste. Jest debiutantem. Nie może się znać. Nigdy nie był nawet pomocnikiem asystenta posła czy europosła. Oczywiście każdy kiedyś obejmie funkcję (stanowisko) po raz pierwszy.

Idzie mi o to, że przeskakiwanie szczebli źle służy i politykowi i demokracji. Kosecki, Tomaszewski, Guzowska (ot takie mi się nasunęły nazwiska) mają prawo do kariery politycznej. Ale niechże osiągną coś w polityce zanim będą nam robić prawo. Agent Tomek, to wbrew pozorom, ten sam mechanizm polityczno-telewizyjny.
          • pikrat Re: Wenta idzie do Brukseli 21.02.14, 15:24
            Całkowicie się z Tobą zgadzam. Zwykły cwaniaczek, który chciałby sobie dobrze pożyć z europoselskiej diety a powinien zacząć od samorządu terytorialnego. Przykład byłych sportowców nie jest specjalnie budujący - nie wnieśli prawie nic oprócz nazwisk.
    • lumpior Re: Wenta idzie do Brukseli 21.02.14, 21:55
      W zawodowym klubie sportowym nie ma miejsca na politykę,sport musi być apolityczny.Wenta obraził się,stracił zaufanie jako trener/ "opór" zawodników/,no i charakter nerwiasty,frustracja. Nie wiem czy zdobędzie mandat/ może sława/,ale polityk z niego żaden,tu znów charakter się odzywa.Szkoda.W piłce ręcznej wart jest wiele i to winien robić i to nie koniecznie w Vive.W polityce "przepadnie" totalnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka