Gość: Wampir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 06:42 Czy ktoś potrafi wyjaśnić dlaczego ludzie głosują na wariatów? Może głosują po prostu na swoich? Jaki jest stopień skretynienia polskiego elektoratu? Nie wierzę, prawdę mówiąc, w to abym uzyskał odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nieprawdaż? Re: Poseł Hatka IP: *.energa.pl 01.09.04, 06:58 Szkoda gadać bo trzeba byłoby napisać rozprawę a nikt z zainteresowanych i tak by jej nie przeczytał. A gdyby nawet przeczytał? Przecież te naród w swoim mniemaniu jest najwspanialszy. A jak im ktoś od czasu do czasu prawdę w oczy powie to jak reagują? Vide Miłosz i inni wieszcze. Nigdy nawet śladu refleksji nad sobą samym. We wszystkich nacjach tak jest, że szumowina zawsze wypływa na wierzch i przysłania to co jest pod spodem. Ale zawsze znajdą się tacy, którzy w stosownym czasie na skutek refleksji tę szumowne zbiorą i spuszczą do kanału. A nas ? Płaczą, że jest szumowina. I co się dzieje? Przychodzą obcy z zewnątrz, zbieraja szumowinę, spuszczają do kanału i dalej już sami mieszają w tym garnku wedle własnych upodobań i interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: Poseł Hatka 01.09.04, 07:29 a ktos czytal te broszurke hatki ? czy tylko opinie wyborczej przyjmuje jak wyrocznie ? tam takie krociutkie cytaty tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wampir Re: Poseł Hatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 07:33 Chętnie ją przeczytam, ale pod moim kościołem jej nie rozdawał. Czy cytaty nie mówią same za siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: Poseł Hatka 01.09.04, 07:38 cytaty zawsze mozna wyrwac z kontekstu a ich skaposc wskazuje, ze moze tak byc nie wiem co jest w broszurze - tez nie czytalem ale z tym jezioranskim to nie nowa sprawa pare lat temu czyt. o tym w rzeczpospolitej nowak-jiezioranski wytoczyl proces niemieckiemu dzienikarzowi (przed laty) i ten proces przegral Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wampir Re: Poseł Hatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 08:18 Stawiasz wszystko na głowie. Jest u nas taki zwyczaj, żeby porządnych ludzi opluć: Nowak, Karski, Miłosz... etc. zdrajcy, tchórze i agenci. Niedługo napiszesz, że Bierut, Lepper, abp. Paetz... etc. to porządni, załużeni dla Kraju i Narodu ludzie. Czy naprawdę uważasz, że facet, który kłamie na temat swojego wykształcenia, wyprowadza z banku ok. 2,5 mln., recytuje własne wiersze z trybuny sejmowej to porządny, mądry człowiek??? Może jesteś z tej samej paczki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Jest: narodowiec i socjalista. I Zyd mu winien. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 01.09.04, 20:56 Sam go wkurzam, bo...jestem Anglikiem z wystarczajaco dobrym polskim, by i jego, i ferajne, podsluchiwac na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wampir Re: Jest: narodowiec i socjalista. I Zyd mu winie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 07:04 Tak trzymaj Angliku. Kiedy francuzi w 1939 wypieli się na nas to Twoi rodacy zachowali się przyzwoicie. God save the queen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek Ja Ci to wyjasnię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 14:10 Chociaż pisałem o tym wielokrotnie (głownie na F Praca - za co pluli na mnie niemożebnie) mechanizm jest dośc prosty. Narodem składajacym sie w dużej części z idiotów kieruje zawiść. Cholerna, pieprzona, organiczna, bezinteresowna zawiść i nienawisć do WSZYSTKICH o choć nieco lepszych mózgach (nb. doświadczam tego na tyle często, że mogę już śmiało wyprowadzac taką tezę). Ostatnie 40 lat wyhodowało tępego sovieticusa Kowalskiego, który nie może znieśc widoku sasiada w lepszym aucie. Debilowi wmawiano "prawdy" o równych żołądkach itp. więc on taki stan rzeczy uważa za niesprawiedliwy. On nie czuje bodźca, żeby podciągnąć się do sąsiada, a nawet może pójść dalej. Nie, on żąda od władzy ukrócenia "rozpasania", które widzi wszędzie dookoła. I tak głosuje na lewicę, która mu pośrednio obiecuje, że pozabiera. Debil wprawdzie wie, że od tego zabierania jemu nie przybędzie, ale to zawsze milej gdy to lepsze auto zabrano i zezłomowano. Wystarczy popatrzeć na ostatnie 15 lat : - rządy Mazowieckiego umożliwiły szybki wzrost gospodarczy i dały pierwsze poczucie wolności, wiec ci, którzy czegoś się dorabiali mogli wreszcie przestać to ukrywać. Z ulic zaczęły znikac skarpety i warczyburgi, a zastąpiły je zachodnie auta. Więc Kowalski-debil wrzasnął z wściekłości i - wybrał sobie w 93 czerwonego, który w zamyśle miał pozabierać. Nie pozabierał, więc szansę upatrzono w zawiązku zawodowym. Było znów mało konfiskat, więc ponownie - polski debil postawił na czerwonego licząc na podniesienie podatków do 100% dla najlepiej radzacych sobie. Czerwony o dziwo wprowadził "antyspołeczny" i niezgodny ze poczuciem sprawiedliwości społecznej podatek liniowy 19%, co dla Debila-Kowalskiego było wielkim policzkiem. Czerwony zaczął tracić, ale przecież na horyzoncie mamy - chamoobronę i ligę popier... rodzin. I tak to w dużym (ale wystarczająco dokładnym) przybliżeniu wygląda. Większością tej rasy kierują zawiśc i kompleksy. Na pohybel władzy ludowej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyperze... Re: Ja Ci to wyjasnię też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 14:18 ... Twój nick oczywiście tak samo przewrotny jak mój. Popieram Cie w 99%, tylko w tym jednym nie. Nie 40 lat to zrobiło, to było juz wcześniej. Tych 40 lat to oczywiście podsyciło. Melchior Wańkowicz pisał już o "bezinteresownej zawiści". Szewc kanonikowi zadrości, ze prałatem ma zostać. To klasyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wampir Re: Ja Ci to Bo to było tak, bociana... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 15:18 ... dziobał szpak. Szlag go trafia bo myśli, że wygrał los na loterii za Gomółki lub Gierka. Wmawiali mu, że jest przodującą klasą narodu, kończył zawodówkę i do roboty bo: fach w ręku, a ty durniu co, liceum i studia? Doczekali się frezerzy, tokarze, mechanizatorzy rolnictwa. Nie mają mieć do kogo pretensji (bo do kogo, do losu, do historii, do siebie samych) to się czepiają udaczników, pracowitych, wykształconych, zdolnych. Ciągle uważają, że im się coś NALEŻY. A państwo nie pomaga, bo cholera państwo jest od pomagania czyli dopłacania do debili na koszt podatnika. No już ta 2-ga przodująca siła narodu nauczyła się brać "kredyty bezzwrotne" - SIC! (czyt. darowizny). A teraz nie dają świnie. Za komuny było lepiej. Siły nie ma na durniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Gdzie dotad byles, Wampirze? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 02.09.04, 02:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wampir Re: Gdzie dotad byles, Wampirze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 06:50 Piszę pod różnymi nickami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek Myślę, że jednak jest nadzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 13:54 i upatruję ją w młodym pokoleniu (licealiści, studenci), chociaż szkoda, że na razie niewielu ich jest. Ale tendencja pozytywna istnieje (może nie wszyscy stąd wyjadą), co sie daje zauważyć. Ambitni, młodzi ludzie na wsi czuja bluesa i albo stamtąd spieprzają za wykształceniem, albo myślą o poważnej modernizacji rodzinnych gospodarstw. Chamoobroniarze niebawem wymra albo zapiją się na śmierć. Podobnie z elpeerystami, to w dużej mierze starczy ciemnogród, będzie więc podobnie. Jesli uda się sformować rządy liberalne i przeprowadzić niezbędne reformy np. finansów publicznych, prawa pracy, podatków to w ciągu 2- 3 lat zacznie to byc pozytywnie odczuwalne. Tyle, że dla tych, którym w ogóle chce sie pracować. A dobrzy tokarze i frezerzy, ci z łbem na karku, będą mieli wzięcie. Tylko muszą byc naprawdę dobrzy. Zgadzam się z innym przedmówcą, że ta zawisć była tu wczesniej. To ciągle efekty naszej zasciankowości i zacofania. Ale jesli wzrośnie odsetek ludzi dobrze wykształconych, bardziej ufnych w swoje siły i świadomych że "bez pracu ne su kolacze", wówczas zawartość debila-polaczka w społeczeństwie ma szansę zmaleć. Tak czy siak jestem optymistą i cieszę sie niezmiernie, że w środku życia doczekałem upadku komunizmu. Jednak są perspektywy. Wtedy była tylko równia pochyła. pozdrawiam wszystkich Na pohybel władzy ludowej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wampir Re: Myślę, że jednak jest nadzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 10:34 Nic dodać nic ująć! Na pohybel! Odpowiedz Link Zgłoś