17.12.14, 16:53
PiS wygrywa, ale wiadomo dlaczego. Sędziowie i prokuratorzy są skorumpowani

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17147156,Sikorski__Pawlowicz__Neumann__Kuchcinski_i_7_innych.html#BoxSlotI3img
Śledztwo ws. 2 osób z PO, 9 z PiS

- Prokuratura badała pięć zawiadomień od osób prywatnych - dwa dotyczyły ewentualnego przekroczenia uprawnień przez Sikorskiego oraz Neumanna; kolejne trzy posłów: Wojciecha Jasińskiego (PiS), Krzysztofa Jurgiela (PiS), Karola Karskiego (obecnie europoseł), Beaty Kempy (KPSP), Bolesława Piechy (PiS), Sławomira Kłosowskiego (PiS), Krystyny Pawłowicz (PiS), Jolanty Szczypińskiej (PiS) oraz wicemarszałka Sejmu Marka Kuchcińskiego (PiS).
Obserwuj wątek
    • hymenos Cwaniactwo powszechne. 17.12.14, 17:05
      Tak już jest, że każdy mniejszy lub większy cwaniaczek korzysta z możliwości w podatkach, rozliczeniach, rozrachunkach... Nikt nie chce płacić za dużo i dostawać za mało, włącznie z sędziami, biskupami i posłami. W tej sprawie największą odpowiedzialność ponosi kancelaria sejmowa i jej biuro rozliczeń. Tam towrzystwo należałoby odświeżyć. A Sejm i Senat zredukować należy co najmniej o połowę, to i problemy tego typu byłyby mniejsze.
    • oleg3 Re: 2:9 18.12.14, 09:52
      Cwaniactwo jest powszechne (za Hymenosem), ale:

- PO poprzez marszałka Sejmu ma łatwiejszy dostęp do archiwów
      - Prokuratura woli ścigać byłego niż aktualnego ministra.

Ciekawy jest przypadek Szczypińskiej. Nie ma samochodu, a przejazdy rozliczała. To nie musi być niezgodne z prawem (samochód może być użyczony*). Jak ma odpowiednie papiery, to pewnie jest niewinna jak lilija.

* Z tego co wiem, w przepisie jest mowa o samochodzie prywatnym. Nie o samochodzie prywatnym stanowiącym własność posła.
      • andrzejg Re: 2:9 18.12.14, 10:11

Wiem jak jest. Każdy kręci jak może , często na granicy prawa (nie mówimy o przekrętach i oszustwach). Jest tylko jedno ale...PO jest nazywana mafią i partią złodziei i w zasadzie te wszystkie naciągnięcia sa zgodne z ich wizerunkiem. PiS zas przedstawia się jako partia powszechnej uczciwości, a tu wyłazi powszechne cwaniactwo. Taki mały dysonansik.

Wole uczciwego bandziora, od fałszywego uczciwego.
        • oleg3 Re: 2:9 18.12.14, 10:17
          andrzejg napisał:

> PO jest nazywana mafią i partią złodziei i w zasadzie te wszystkie naciągnięcia sa zgodne z ich wizerunkiem.

Mogę się tylko roześmiać. Głosujesz na partię, którą sam uważasz za ... . Czy jednak ten wizerunek jest fałszywy?
          • andrzejg Re: 2:9 18.12.14, 10:24
            oleg3 napisał:

> andrzejg napisał:
            >
            > > PO jest nazywana mafią i partią złodziei i w zasadzie te wszystkie naciąg
            > nięcia sa zgodne z ich wizerunkiem.
            >
            > Mogę się tylko roześmiać. Głosujesz na partię, którą sam uważasz za ... . Czy j
            > ednak ten wizerunek jest fałszywy?

W poprzednim poście napisałem - wole uczciwych bandziorów smile
            od faryzeuszy. Przynajmniej wiem jak sie ustawiac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka