Dodaj do ulubionych

Polska widziana z oddali

IP: 202.67.97.* 11.04.02, 16:31
Niedawno mialem zaszczyt zawitac do mojego pieknego kraju po 6 latach
nieobecnosci(obecnie mieszkam w Australii) i to co zobaczylem to po prostu
mnie przerazilo. Nigdy bym nie przypuszczal, ze Polska to taki dol, burdel i
po prostu ogromny syf. Czasami myslalem o powrocie do kraju, niestety po
wizycie juz nie mam tych rozterek. Bardzo Wam wspolczuje, z drugiej strony,
sami sobie wybieracie rzady, wiec w pewien sposob mamy to na co nas stac.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: AndrzejG Re: Polska widziana z oddali IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.02, 16:42
      Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Niedawno mialem zaszczyt zawitac do mojego pieknego kraju po 6 latach
      > nieobecnosci(obecnie mieszkam w Australii) i to co zobaczylem to po prostu
      > mnie przerazilo. Nigdy bym nie przypuszczal, ze Polska to taki dol, burdel i
      > po prostu ogromny syf. Czasami myslalem o powrocie do kraju, niestety po
      > wizycie juz nie mam tych rozterek. Bardzo Wam wspolczuje, z drugiej strony,
      > sami sobie wybieracie rzady, wiec w pewien sposob mamy to na co nas stac.
      >
      > Pozdrawiam

A gdzie byłeś?W swoich rodzinnych stronach?
      Może brak Ciebie jest powodem tego stanu, a tak prosto zwalasz winę pisząc:

>sami sobie wybieracie rzady, wiec w pewien sposob mamy to na co nas stac.

Jak wybieracie to i macie na co was stać.
      Andrzej
    • alfalfa Re: Polska widziana z oddali 11.04.02, 16:47
      Dzięki za współczucie. Następnym razem uważaj i np. po drodze zatrzymaj się w
      Bangladeszu.
      • cornio Re: Polska widziana z oddali 11.04.02, 16:53

Koles dziwisz sie ,ze w twojej wiosce nic sie nie zmienilo ? Byles burak z
        zabitej dechami wiochy i nim pozostales ! A co chciales powiedziec,ze teraz to
        jestes Panisko ? I nic nie powiedziales ani nowego ani wstrzasajacego-
        standardowe powiedzenie kazdego kmiota. I do tego za granica (jezeli to
        prawda,ze tam mieszkasz) osleples.Polska to nie twoja zapyziala wiocha.I na te
        zadupie przyjdzie czas.
        • Gość: Wojtek Re: Polska widziana z oddali IP: 203.212.128.* 11.04.02, 17:10
          Widze ze jednak bardzo kochacie ten kraj, tak jak ja kiedys. Niestety juz go
          nie lubie,mam taka prace ze jezdze troche po swiecie i powiem Wam, ze takiego
          syf jaki jest w Polsce, to zadko spotykam
          Pozdrawiam smile)))
          • bimi Re: Polska widziana z oddali 11.04.02, 17:14

> Widze ze jednak bardzo kochacie ten kraj, tak jak ja kiedys. Niestety juz go
            > nie lubie,mam taka prace ze jezdze troche po swiecie i powiem Wam, ze takiego
            > syf jaki jest w Polsce, to zadko spotykam

A ja rzadko spotykam takich syfiarzy jak Ty.
          • Gość: Hania Re: Polska widziana z oddali IP: 195.217.253.* 11.04.02, 17:36

> Widze ze jednak bardzo kochacie ten kraj, tak jak ja kiedys. Niestety juz go
            > nie lubie,mam taka prace ze jezdze troche po swiecie i powiem Wam, ze takiego
            > syf jaki jest w Polsce, to zadko spotykam
            > Pozdrawiam smile)))

Jezyka polski trocha sie zapomnial.
            • Gość: Wojtek Re: Polska widziana z oddali IP: 203.212.128.* 11.04.02, 17:50
              Gość portalu: Hania napisał(a):

> Gość portalu: Wojtek napisał(a):
              >
              > > Widze ze jednak bardzo kochacie ten kraj, tak jak ja kiedys. Niestety juz
              > go
              > > nie lubie,mam taka prace ze jezdze troche po swiecie i powiem Wam, ze taki
              > ego
              > > syf jaki jest w Polsce, to zadko spotykam
              > > Pozdrawiam smile)))
              >
              > Jezyka polski trocha sie zapomnial.

Tak Haniu sie zapomnial. Dla Ciebie

• Gość: Kraken Re: Polska widziana z oddali-do Wojtka IP: *.ipt.aol.com 11.04.02, 17:16
          I po co ci to bylo???Mam na myli reakcje na Twoj post!!Zwlaszcza
          tego "cornio"czy "corniszon"()-tak- tera z Polakow take eropejczyki pelno
          gembo,ze nadziwyc sie nie mozno-kuzdemu opunyntowi zara prowde wygarno-do
          piontygo pokulenia wstycz-taky ci w polszcze postymp,ze prowie kuzden ma kompa
          i wypysuje co mu sie podobo-a jeszczy niedowno sroc chodzil za soltysowo stodole
          (bo wlasnyj ni miol)-i nie bydzie takiemu jakichs awsralijec ublizol,przecie to
          Polsko to je matko rodzono,ktory nie nolezy obrozoc,widzioles syf,smrod,brud i
          ubostwo-a kosciolow nie widzioles???a plybanii,nie zoboczyles jakom furom
          wielebny swojom dupe wozi???a bezrobotnych(co jem sie nie chce procowac) nie
          widzioles???a jako tera edukacyja-same panie ykonomisty i najmimordy-co
          poniektoren to i dochtor nauk wszelakich!!!!A ty tu piszesz o syfie!!!
          Swoja droga latwiejbys chyba dogadal sie z kangurami w Australii,anizeli z
          niejednym z "prawdziwych Polakow i patriotow" na tym forum-sam spierdalalem z
          tego polskiego "raju" niczym z pozaru w burdelu i zatrzymalem sie az w USA i
          nie ma w planach w najblizszym czasie odwiedzin w tym kraju mlekiem i miodem
          plynacym( a jezeli juz to chyba tylko po to aby upewnic sie ,ze dobrze wybralem)
          A slyszales ten kawal"dlaczego szczur ma cztery lapy???Aby zdazyc do smietnika
          przed glodnym emerytem!!!"-taka to ci Polske "wybudowali" na "komunistycznej
          ruinie gospodarczej"
          • bimi Re: Polska widziana z oddali-do Wojtka 11.04.02, 17:22
            Gość portalu: Kraken napisał(a):

> I po co ci to bylo???Mam na myli reakcje na Twoj post!!Zwlaszcza
            > tego "cornio"czy "corniszon"()-tak- tera z Polakow take eropejczyki pelno
            > gembo,ze nadziwyc sie nie mozno-kuzdemu opunyntowi zara prowde wygarno-do
            > piontygo pokulenia wstycz-taky ci w polszcze postymp,ze prowie kuzden ma kompa
            > i wypysuje co mu sie podobo-a jeszczy niedowno sroc chodzil za soltysowo stodol
            > e
            > (bo wlasnyj ni miol)-i nie bydzie takiemu jakichs awsralijec ublizol,przecie to
            >
            > Polsko to je matko rodzono,ktory nie nolezy obrozoc,widzioles syf,smrod,brud i
            > ubostwo-a kosciolow nie widzioles???a plybanii,nie zoboczyles jakom furom
            > wielebny swojom dupe wozi???a bezrobotnych(co jem sie nie chce procowac) nie
            > widzioles???a jako tera edukacyja-same panie ykonomisty i najmimordy-co
            > poniektoren to i dochtor nauk wszelakich!!!!A ty tu piszesz o syfie!!!
            > Swoja droga latwiejbys chyba dogadal sie z kangurami w Australii,anizeli z
            > niejednym z "prawdziwych Polakow i patriotow" na tym forum-sam spierdalalem z
            > tego polskiego "raju" niczym z pozaru w burdelu i zatrzymalem sie az w USA i
            > nie ma w planach w najblizszym czasie odwiedzin w tym kraju mlekiem i miodem
            > plynacym( a jezeli juz to chyba tylko po to aby upewnic sie ,ze dobrze wybralem
            > )
            > A slyszales ten kawal"dlaczego szczur ma cztery lapy???Aby zdazyc do smietnika
            >
            > przed glodnym emerytem!!!"-taka to ci Polske "wybudowali" na "komunistycznej
            > ruinie gospodarczej"

Ciężko cię zrozumieć. Może lepiej żebyś pisał po angielsku? Czy też nie umiesz?

Ciekawym jest, że np. cudzoziemców tak bardzo nie razi syf w Polsce jak tych
            pieprzonych buraków. Udało im się wyjechać - spełnili swoje marzenia. Teraz nie
            pozostało im już nic innego jak wkręcać sobie o ile lepiej mają od tych co
            zostali. Boże, co za debilizm!

Nie wracajcie, prosimy!
          • Gość: AndrzejG Re: Polska widziana z oddali-do Wojtka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.02, 17:27

> I po co ci to bylo???Mam na myli reakcje na Twoj post!!Zwlaszcza
            > tego "cornio"czy "corniszon"()-tak- tera z Polakow take eropejczyki pelno
            > gembo,ze nadziwyc sie nie mozno-kuzdemu opunyntowi zara prowde wygarno-do
            > piontygo pokulenia wstycz-taky ci w polszcze postymp,ze prowie kuzden ma kompa
            > i wypysuje co mu sie podobo-a jeszczy niedowno sroc chodzil za soltysowo stodol
            > e
            > (bo wlasnyj ni miol)-i nie bydzie takiemu jakichs awsralijec ublizol,przecie to
            >
            > Polsko to je matko rodzono,ktory nie nolezy obrozoc,widzioles syf,smrod,brud i
            > ubostwo-a kosciolow nie widzioles???a plybanii,nie zoboczyles jakom furom
            > wielebny swojom dupe wozi???a bezrobotnych(co jem sie nie chce procowac) nie
            > widzioles???a jako tera edukacyja-same panie ykonomisty i najmimordy-co
            > poniektoren to i dochtor nauk wszelakich!!!!A ty tu piszesz o syfie!!!
            > Swoja droga latwiejbys chyba dogadal sie z kangurami w Australii,anizeli z
            > niejednym z "prawdziwych Polakow i patriotow" na tym forum-sam spierdalalem z
            > tego polskiego "raju" niczym z pozaru w burdelu i zatrzymalem sie az w USA i
            > nie ma w planach w najblizszym czasie odwiedzin w tym kraju mlekiem i miodem
            > plynacym( a jezeli juz to chyba tylko po to aby upewnic sie ,ze dobrze wybralem
            > )
            > A slyszales ten kawal"dlaczego szczur ma cztery lapy???Aby zdazyc do smietnika
            >
            > przed glodnym emerytem!!!"-taka to ci Polske "wybudowali" na "komunistycznej
            > ruinie gospodarczej"

Tak piszesz jakby w świecie był sam raj.
            Jeżeli jesteś szczęśliwy z wyjazdu , to dlaczego
            zagladasz na to forum?
            Upewnić się ,że dobrze wybrałeś?

Andrzej
      • Gość: Wojtek Re: Polska widziana z oddali IP: 203.212.128.* 11.04.02, 17:28
        No jeszcze lepiej zatrzymac sie w Polsce niz w Bangladeszu, ale juz niedlugo i
        pewnie bede wolal w Bangladeszu smile)

pa
        • alfalfa Re: Polska widziana z oddali 12.04.02, 17:02
          Niedługo ? Czyżbyś miał zamiar znowu "do tego syfu" przyjechać? No, to my
          brudne polaczki już się bierzemy do sprzątania...
          A swoją drogą - czy Ty czasem pociągiem nie jechałeś i na Dworcu Głownym w
          Warszawie wysiadłeś?wink
          • Gość: Wojtek Re: Polska widziana z oddali IP: 202.67.112.* 12.04.02, 20:07
            alfalfa napisał(a):

> Niedługo ? Czyżbyś miał zamiar znowu "do tego syfu" przyjechać? No, to my
            > brudne polaczki już się bierzemy do sprzątania...
            > A swoją drogą - czy Ty czasem pociągiem nie jechałeś i na Dworcu Głownym w
            > Warszawie wysiadłeś?wink

Alfalfa ales ty madry, cholera
    • perla! Re: Australia widziana z oddali 11.04.02, 17:00

>
      > Pozdrawiam

Niedawno wizytowałem Australię właśnie. To dziki kraj jest. Samochody jezdżą w
      przeciwna stronę, węże wchodza do twojego łóżka, stąpasz po żabach, klimat taki,
      że Polacy umierają po prostu. Momentami wydaje ci się, że w Chinach jesteś - tyle
      skośnych oczu patrzy na ciebie. No, ale dla niektórych zagraniczne to i gówno
      smakuje. Najgorsi są ci co przyjechali sześć lat temu właśnie. Zachowują się tak
      jakby to ich pradziad bandytą był i na zsyłkę wywieziono go tam. A są zwykłymi
      pętakami co do socjalu stoją a po przyjeździe do starego kraju nos zadzierają.
      Noga moja więcej w tym zdegenerowanym kraju nie stanie. Australia - TAK! Ale
      tylko w Animal Planet właśnie.

Perła
      • cornio Re: do perla 11.04.02, 17:05

Nie obnizaj "poziomu dyskusji" infantylnymi wstawkami.australia to jedno
        polska to drugie.tam widzialas (?) skosne oczy w polsce widzisz zebracze ciemne
        oczy.czy nie?
      • Gość: U Re: Australia widziana z oddali IP: *.gis.net 11.04.02, 20:31
        perla! napisał(a):

> Gość portalu: Wojtek napisał(a):
        >
        > > Niedawno mialem zaszczyt zawitac do mojego pieknego kraju po 6 latach
        > > nieobecnosci(obecnie mieszkam w Australii) i to co zobaczylem to po prostu
        >
        > > mnie przerazilo. Nigdy bym nie przypuszczal, ze Polska to taki dol, burdel
        > i
        > > po prostu ogromny syf. Czasami myslalem o powrocie do kraju, niestety po
        > > wizycie juz nie mam tych rozterek. Bardzo Wam wspolczuje, z drugiej strony
        > ,
        > > sami sobie wybieracie rzady, wiec w pewien sposob mamy to na co nas stac.
        > >
        > > Pozdrawiam
        >
        >
        > Niedawno wizytowałem Australię właśnie. To dziki kraj jest. Samochody jezdżą w
        > przeciwna stronę, węże wchodza do twojego łóżka, stąpasz po żabach, klimat taki
        > ,
        > że Polacy umierają po prostu. Momentami wydaje ci się, że w Chinach jesteś - ty
        > le
        > skośnych oczu patrzy na ciebie. No, ale dla niektórych zagraniczne to i gówno
        > smakuje. Najgorsi są ci co przyjechali sześć lat temu właśnie. Zachowują się ta
        > k
        > jakby to ich pradziad bandytą był i na zsyłkę wywieziono go tam. A są zwykłymi
        > pętakami co do socjalu stoją a po przyjeździe do starego kraju nos zadzierają.
        > Noga moja więcej w tym zdegenerowanym kraju nie stanie. Australia - TAK! Ale
        > tylko w Animal Planet właśnie.
        >
        > Perła

A ile tam jest muchow.I wszystkie maja torby.Wszystko jest jadowite.Zaludniony brzeg i za dupa pustynia i
        co najgorsze-pustynia kulturalna.
    • Gość: Wojtek Re: Polska widziana z oddali IP: 203.212.128.* 11.04.02, 17:05
      I tak dalej Wam wspolczuje, miejcie sie dobrze smile))))))
    • Gość: Wojetek Re: Polska widziana z oddali IP: 203.212.128.* 11.04.02, 17:13
      Widze ze jednak bardzo kochacie ten kraj(choc nie lubicie ludzi ze
      wsi smile))) ). Akurat mam taka prace, ze jezdze po swiecie i zadko spotyka sie
      taki syf jaki jest w Polsce.
      Pozdrawiam
    • Gość: ts Sprecyzuj prosze : ) IP: 195.94.204.* 11.04.02, 17:32
      My nie mamy tej perspektywy, wiec chociaz wiele rzeczy niedobrych widzimy w
      Polsce, to trudno zgadnac co konkretnie masz na mysli piszac "syf".
      Ciekawe, co Cie zaskoczylo tak negatywnie?
      Jesli chcialbyc, zeby w Polsce bylo lepiej, to napisz co jest zle.
      Bez konkretow to jest tylko przerzucanie sie epitetami a nie dyskusja.
      Wylicz prosze na poczatek 5 najgorszych rzeczy ; )
      • Gość: Wojtek Re: Sprecyzuj prosze : ) IP: 203.212.128.* 11.04.02, 17:44
        Gość portalu: ts napisał(a):

> My nie mamy tej perspektywy, wiec chociaz wiele rzeczy niedobrych widzimy w
        > Polsce, to trudno zgadnac co konkretnie masz na mysli piszac "syf".
        > Ciekawe, co Cie zaskoczylo tak negatywnie?
        > Jesli chcialbyc, zeby w Polsce bylo lepiej, to napisz co jest zle.
        > Bez konkretow to jest tylko przerzucanie sie epitetami a nie dyskusja.
        > Wylicz prosze na poczatek 5 najgorszych rzeczy ; )

Ts jakbym mial tu precyzowac to by mi to 2 strony zabralo.

Ale napisze Ci kilka rzeczy. Korupcja(mialem kilka spraw do zalatwienia i po
        prostu nie wierzylem co trzeba robic, by najprostrze rzeczy pozalatwiac, poza
        tym chamstwo urzednikow przeraza), bezpieczenstwo (przez pierwsze 3 dni balem
        sie wychodzic z hotelu), bieda ( nie mialem zielonego pojecia ze jest az tak
        zle), ludzie(wciaz wierzacy w realny socjalizm(DLACZEGO???), jak ja mam tu
        ludziom to tlumaczyc ze w Polsce rzadza komunisci??), drozyzna (drozej jak w
        Sydney), no i jeszcze do tego pogoda jest do niczego.
        Pozdrawiam
        • jacek#jw Re: Sprecyzuj prosze : ) - dokładniej. 11.04.02, 18:27

> Ale napisze Ci kilka rzeczy. Korupcja(mialem kilka spraw do zalatwienia i po
          > prostu nie wierzylem co trzeba robic, by najprostrze rzeczy pozalatwiac,

To znaczy komu i ile dałeś za przyjazd do Polski? Może to oszuści jacyś w tej
          Australii Cię naciągnęli.

> poza
          > tym chamstwo urzednikow przeraza)

Czasem tak bywa, jak się z policją ma do czynienia.

>, bezpieczenstwo (przez pierwsze 3 dni balem
          > sie wychodzic z hotelu),

Czy to na pewno hotel był? Bo z tego co piszesz na co innego to wygląda.

> bieda ( nie mialem zielonego pojecia ze jest az tak
          > zle),

Przyjechałeś zarabiać? Co potrafisz?

> ludzie(wciaz wierzacy w realny socjalizm(DLACZEGO???)

To w TV zobaczyłeś? Bo tak od razu rozmawiałeś z ludźmi, no chyba, że to Twoja
          rodzina, nic dziwnego zatem.

> , jak ja mam tu
          > ludziom to tlumaczyc ze w Polsce rzadza komunisci??)

Skąd taki wniosek?

>, drozyzna (drozej jak w
          > Sydney), no i jeszcze do tego pogoda jest do niczego.
          > Pozdrawiam

Pogoda jest OK

Pozdr / Jacek
        • Gość: ts Re: Sprecyzuj prosze : ) IP: 195.94.204.* 11.04.02, 18:37
          > Korupcja
          Pewnie tak, choc ode mnie osobiscie tylko raz lekarz chcial pieniedzy "na kawe".
          Ale jak slysze, ze prezesi wielkich firm jeden po drugim je okradaja i uciekaja a
          to do Izraela, a to do RPA, to mysle sobie, ze nam Polska gnije. Z drugiej
          strony, moze to taka europejska tradycja - niedawno cala Komisje Europejska w
          Unii Europejskiej za korupcje z roboty wylali, bo tak kryli jedno drugiego, ze
          chociaz pieniadze zginely to nie bylo wiadomo kto konkretnie kradl. Albo wezmy
          tych zlodziei z wielkiej firmy Enron w USA i kryjacych ich fachowcow z Arthur
          Andersen. Moze jednak drobni urzednicy na Zachodzie tak nie wymuszaja lapowek?

> bezpieczenstwo
          Nie jest tu Kanada, ale 3 dni w hotelu sie kryc? E, to nie dowod na brak
          bezpieczenstwa na ulicy.

> bieda
          Zgoda, nie ma lekko - to jest zle bo rodzi beznadzieje i inne takie.

> ludzie(wciaz wierzacy w realny socjalizm(DLACZEGO???)
          Ale gdzie tam, realny socjalizm jest jeszcze na Kubie i w Korei Polnocnej. Nikt
          do niego nie teskni. Przeciwnie, ludzie chcieliby zeby byl taki socjalizm jak w
          Niemczech lub Kanadzie.

> drozyzna
          Jesli kupowales te same rzeczy w Polsce co w Australii, to z pewnoscia byly
          drozsze. Ceny sa pewnie podobne, ale jest drogo w stosunku do zarobkow.

> pogoda jest do niczego.
          Pewnie, przed wojna - to byla pogoda! ; )

Podsumowujac: korupcja, bieda - to sa glowne problemy.
        • cornio Re: Sprecyzuj prosze : ) 11.04.02, 19:26

> Gość portalu: ts napisał(a):
          >
          > > My nie mamy tej perspektywy, wiec chociaz wiele rzeczy niedobrych widzimy
          > w
          > > Polsce, to trudno zgadnac co konkretnie masz na mysli piszac "syf".
          > > Ciekawe, co Cie zaskoczylo tak negatywnie?
          > > Jesli chcialbyc, zeby w Polsce bylo lepiej, to napisz co jest zle.
          > > Bez konkretow to jest tylko przerzucanie sie epitetami a nie dyskusja.
          > > Wylicz prosze na poczatek 5 najgorszych rzeczy ; )
          >
          > Ts jakbym mial tu precyzowac to by mi to 2 strony zabralo.
          >
          > Ale napisze Ci kilka rzeczy. Korupcja(mialem kilka spraw do zalatwienia i po
          > prostu nie wierzylem co trzeba robic, by najprostrze rzeczy pozalatwiac, poza
          > tym chamstwo urzednikow przeraza), bezpieczenstwo (przez pierwsze 3 dni balem
          > sie wychodzic z hotelu), bieda ( nie mialem zielonego pojecia ze jest az tak
          > zle), ludzie(wciaz wierzacy w realny socjalizm(DLACZEGO???), jak ja mam tu
          > ludziom to tlumaczyc ze w Polsce rzadza komunisci??), drozyzna (drozej jak w
          > Sydney), no i jeszcze do tego pogoda jest do niczego.
          > Pozdrawiam

Glupi szczeniaku-klamiesz jak by ci za to placili.W zadnym hotelu zasrancu nie
          byles,nic nigdzie nie musiales zalatwiac by napotkac korupcje.Nikomu nic nie
          musisz tlumaczyc,bo nikogo twoje bzdety nie interesuja.kmiocie przestan marudzic
          i spadaj .O pogodzie w sydney tez nic nie wiesz i nigdzie nie byles-oszust jestes
          i malorolny petak.
    • Gość: mik50 Re: Polska widziana z oddali Wojtek IP: *.turboline.skynet.be 11.04.02, 17:43
      Masz racje,ale zobacz kto rzadzi?Czytales Antijewa?Jaki pan taki kram.
      Trzeba to zmienic,Zydzi do pracy,Polacy do rzadzenia swoim krajem.
    • Gość: U Re: Polska widziana z oddali IP: *.gis.net 11.04.02, 17:48
      A dla nnie,niema kraju piekniejszego od Polski.!!!!!!!!!!
    • Gość: Poll Re: Polska widziana z oddali IP: *.waw-kor.leased.ids.pl 11.04.02, 18:13

>
      > Pozdrawiam

Skoro tutaj taki syf to czemu tak wielu wraca zwłaszcza z USA, bo są tam
      dziadami, są na samym dole hierarchii społecznej. W Polsce nie jest dobrze, ale
      nie wyjadę stąd dopóki będę miał cień nadziei że zmieni się na lepsze, a moim
      zdaniem zmienia się i co więcej mam na to zdecydowanie większy wpływ niż ty na to
      co dzieje się w Australii
    • Gość: jacek84 Re: Polska widziana z oddali IP: 212.160.238.* 11.04.02, 18:14
      A niestety, Wojtek ma dużo racji, chociaż udaje "wielkiego cowboya" .
      W Polsce jest nie syf ale już w ostatniej fazie SYFILIS !!!
      Sedziowie balangują z bandytami, rżną głupa i puszczają w siną dal złodziei.
      Prawie w każdej mafii jest policjant. O łapówkach szkoda wspominać Biorą
      prawie wszyscy. Tysiące dzieci idzie do szkoły o głodzie a prezesi Orlenu
      zarabiają dosłownie miliony złotych.
      I czego chcecie kochani Polacy od Wojtka. On przyjechał po kilku latach to i
      widzi to dokladnie. Myśmy już przywykli do tego wszystkiego i nie robi to na
      nas takiego wrażenia.
      Mamy niestety moralny upadek państwa; od prezydenta, po sprzątaczkę w
      ministerstwie, nie licząc po drodze lekarzy, urzędników i t d.
      Tak to nasza wina...... to my jako idioci wybieramy w każdych wyborach
      nieudaczników i koryciarzy. Nie dorośliśmy do demokracji , musimy poczekać
      następne 50 lat. Bandycka komuna zrobiła swoje.
      • Gość: Poll Re: Polska widziana z oddali IP: *.waw-kor.leased.ids.pl 11.04.02, 18:41
        Rzeczywiście przed komuną Polska była wzorem demokracji...z Berezą, strzelaniem
        do demonstracji, pacyfikowaniem wsi na kresach wschodnich. Co do reszty to w
        zasadzie się zgadzam, ale od 12-tu lat rządy wybieramy demokratycznie i po
        pierwsze połowa ludzi nie głosuje, a ci co głosują z reguły mało interesują się
        polityką i głosują na partie a nie na poszczególnych ludzi, przecież koleś
        umoczony w afery może nie dostać się do Sejmu nawet jeżeli jest 1 na liście.
        (listy krajowej już nie ma) to samo dotyczy radnych. Póki w kolejnych wyborach
        różne przewały będą uchodziły politykom na sucho nic się nie zmieni
    • Gość: mariusz Polska z innej dali - do Pana Wojtka IP: *.reykir.is 11.04.02, 18:36
      Panie Wojtku,
      Ja tez moge cos z oddali choc z drugiej strony, bo z Islandii. Nie jest az tak
      zle. Sa drozsze kraje, bieda mniej lub bardziej widoczna jest wszedzie,
      korupcja rowniez choc na mniejsza skale (na wschod od Polski ma tendencje
      wzrostowa).
      Nie przecze, Polska to nie jest raj. Najbardziej nie pokojaca jest wszechobecna
      korupcja na roznych szczeblach, niszczy fundamenty zdrowego Panstwa, kreuje
      drozsza gospodarke, burzy zaufanie miedzyludzkie itp, itd. Reszta to sprawy
      drugorzedne, ktore sa bezposrednim, badz posrednim jej efektem. Mam na mysli
      chamstwo, biede, ceny itp.
      Wyjechal Pan do dostatniego kraju. Czy Pan budowal australijska gospodarke zeby
      byc z niej dumny? Dopiero Pana dzieci beda mogly powiedziec, ze Australia to
      ich ojczyzna. A Pan zawsze bedzie tam jedynie zarobkowym emigrantem z biednego
      kraju. Mam nadzieje, ze nowe pokolenie stworzy z Polski normalny europejski
      kraj. Moze nie od razu bogaty, bo na bogactwo potrzeba czasu. Ale to tez nie
      bedzie Pana ojczyzna, bo teraz sie jej Pan wyrzeka.
      Jesli w Polsce jest "syf" to siedzi on w ludziach, a nie na ulicy. A z Pana
      maila wynika ze jest Pan juz nim nasiakniety. Niestety.
      Pozdrawiam
      Mariusz

• Gość: Wojtek Re: Polska z innej dali - do Pana Mariusza IP: 203.212.128.* 11.04.02, 18:57
        Gość portalu: mariusz napisał(a):

> Panie Wojtku,
        > Ja tez moge cos z oddali choc z drugiej strony, bo z Islandii. Nie jest az tak
        > zle. Sa drozsze kraje, bieda mniej lub bardziej widoczna jest wszedzie,
        > korupcja rowniez choc na mniejsza skale (na wschod od Polski ma tendencje
        > wzrostowa).
        > Nie przecze, Polska to nie jest raj. Najbardziej nie pokojaca jest wszechobecna
        >
        > korupcja na roznych szczeblach, niszczy fundamenty zdrowego Panstwa, kreuje
        > drozsza gospodarke, burzy zaufanie miedzyludzkie itp, itd. Reszta to sprawy
        > drugorzedne, ktore sa bezposrednim, badz posrednim jej efektem. Mam na mysli
        > chamstwo, biede, ceny itp.
        > Wyjechal Pan do dostatniego kraju. Czy Pan budowal australijska gospodarke zeby
        >
        > byc z niej dumny? Dopiero Pana dzieci beda mogly powiedziec, ze Australia to
        > ich ojczyzna. A Pan zawsze bedzie tam jedynie zarobkowym emigrantem z biednego
        > kraju. Mam nadzieje, ze nowe pokolenie stworzy z Polski normalny europejski
        > kraj. Moze nie od razu bogaty, bo na bogactwo potrzeba czasu. Ale to tez nie
        > bedzie Pana ojczyzna, bo teraz sie jej Pan wyrzeka.
        > Jesli w Polsce jest "syf" to siedzi on w ludziach, a nie na ulicy. A z Pana
        > maila wynika ze jest Pan juz nim nasiakniety. Niestety.
        > Pozdrawiam
        > Mariusz
        >

Jakim zarobkowym imigrantem????Wyjechalem tutaj na studia, skonczylem, spodobalo
        mi sie i zostalem. Zreszta tutaj praktycznie jest spoza
        Australii, jak nie z Europy to z Azjii itp, wiec czlowiek nie czuje sie jak
        emigrant (choc istnieje rasizm w stosunku do azjatow np). Ojczyzny sie nie
        wyrzekam, ale jest mi po prostu przykro i nie lubie tego kraju i prawde piszac
        dziekuje Bogu, ze nie musze tam juz mieszkac.

Pozdrawiam

• cornio Re: Polska z innej dali - do Pana Mariusza 11.04.02, 19:29

> Gość portalu: mariusz napisał(a):
          >
          > > Panie Wojtku,
          > > Ja tez moge cos z oddali choc z drugiej strony, bo z Islandii. Nie jest az
          > tak
          > > zle. Sa drozsze kraje, bieda mniej lub bardziej widoczna jest wszedzie,
          > > korupcja rowniez choc na mniejsza skale (na wschod od Polski ma tendencje
          > > wzrostowa).
          > > Nie przecze, Polska to nie jest raj. Najbardziej nie pokojaca jest wszecho
          > becna
          > >
          > > korupcja na roznych szczeblach, niszczy fundamenty zdrowego Panstwa, kreuj
          > e
          > > drozsza gospodarke, burzy zaufanie miedzyludzkie itp, itd. Reszta to spraw
          > y
          > > drugorzedne, ktore sa bezposrednim, badz posrednim jej efektem. Mam na mys
          > li
          > > chamstwo, biede, ceny itp.
          > > Wyjechal Pan do dostatniego kraju. Czy Pan budowal australijska gospodarke
          > zeby
          > >
          > > byc z niej dumny? Dopiero Pana dzieci beda mogly powiedziec, ze Australia
          > to
          > > ich ojczyzna. A Pan zawsze bedzie tam jedynie zarobkowym emigrantem z bied
          > nego
          > > kraju. Mam nadzieje, ze nowe pokolenie stworzy z Polski normalny europejsk
          > i
          > > kraj. Moze nie od razu bogaty, bo na bogactwo potrzeba czasu. Ale to tez n
          > ie
          > > bedzie Pana ojczyzna, bo teraz sie jej Pan wyrzeka.
          > > Jesli w Polsce jest "syf" to siedzi on w ludziach, a nie na ulicy. A z Pa
          > na
          > > maila wynika ze jest Pan juz nim nasiakniety. Niestety.
          > > Pozdrawiam
          > > Mariusz
          > >
          >
          > Jakim zarobkowym imigrantem????Wyjechalem tutaj na studia, skonczylem, spodobal
          > o
          > mi sie i zostalem. Zreszta tutaj praktycznie jest spoza
          > Australii, jak nie z Europy to z Azjii itp, wiec czlowiek nie czuje sie jak
          > emigrant (choc istnieje rasizm w stosunku do azjatow np). Ojczyzny sie nie
          > wyrzekam, ale jest mi po prostu przykro i nie lubie tego kraju i prawde piszac
          > dziekuje Bogu, ze nie musze tam juz mieszkac.
          >
          > Pozdrawiam
          >
          >
          >
          >
          Spadaj kmiocie malorolny-nigdzie nie byles jak juz mowilem-jestes taki glupi
          malutki oszust
          • Gość: Kraken Re: Polska z innej dali - do cornio IP: *.ipt.aol.com 11.04.02, 20:48
            cornio napisał(a):

> >
            > >
            > >
            > Spadaj kmiocie malorolny-nigdzie nie byles jak juz mowilem-jestes taki glupi
            > malutki oszust

NO I NIE MOWILEM???WYLAZI Z CIEBIE TAKI PSZENNO-BURACZANY GNOJNY POLSKI C H A M !
            • cornio Re: Polska z innej dali - do cornio 11.04.02, 20:53

> cornio napisał(a):
              >
              >
              > > >
              > > >
              > > >
              > > Spadaj kmiocie malorolny-nigdzie nie byles jak juz mowilem-jestes taki glu
              > pi
              > > malutki oszust
              >
              >
              > NO I NIE MOWILEM???WYLAZI Z CIEBIE TAKI PSZENNO-BURACZANY GNOJNY POLSKI C H A
              > M !

kraken spoko daj se waleriane i naucz sie czytac co napisane-a nie to co bys
              chcial przeczytac.
    • Gość: Marek WIELU POLAKOW MA PODOBNE ODCZUCIE, NIESTETY !! IP: *.proxy.aol.com 12.04.02, 22:51
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka