Dodaj do ulubionych

Uchodźcy na biwaku. Nowy w Grande-Synthe (RF)

30.01.16, 14:06

zpravy.aktualne.cz/zahranici/foto-horsi-nez-tabor-v-calais-nova-uprchlicka-dzungle-ve-fra/r~1f9c98a6b2f211e58dc0002590604f2e/
Jeden chemiczny sracz na 100 osób. Niech się i tak cieszą, że to nie w Polsce czy na Litwie, bo klimat przyjaźniejszy.
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Uchodźcy na biwaku. Nowy w Grande-Synthe (RF) 30.01.16, 18:11

Mongoły do dnia dzisiejszego żyją w jurtach, ale sami sobie je budują. Ci wydają się mniej zaradni od Cyganów, ich największą szansą w historii była kolonizacja przez Mussoliniego...
    • copyleftist Stołówka 30.01.16, 21:35

I tak dobrze. Nawet elegancko. Mogło być na/ob-rzygane.
      • copyleftist Re: Stołówka 30.01.16, 21:43

www.cda.pl/video/55935175
    • jaceq Re: Uchodźcy na biwaku. Nowy w Grande-Synthe (RF) 30.01.16, 21:41
      Klimat przyjaźniejszy oznacza smród jeszcze gorszy. Podobno przyjazny klimat spłatać ma im niespodziankę w lutym; ciekawe, czy choć odśnieżą swoje "obejścia" i ścieżkę do tojtoja, czy też będą srali bez wychodzenia ze swoich "chałup"?
      • amityr Re: Uchodźcy na biwaku. Nowy w Grande-Synthe (RF) 31.01.16, 12:14
        jaceq- obyś sam nie musiał, a świat idzie w tą stronę. Ci ludzie , to czyściochy w porównaniu z Tobą. Podejrzewam, że nigdy nie byłeś np w Syrii albo chociaż u Cygana w domu. Wstyd mi za Ciebie.Typowy kark.
        • jaceq Re: Uchodźcy na biwaku. Nowy w Grande-Synthe (RF) 01.02.16, 21:55
          Widziałem tych "czyściochów" z bliska i czułem ich ohydny smród. Byłem u Cyganów pod Pabianicami i mimo pozornego bogactwa - wszechobecny syf i brud. Widziałem w Presovie, jak schludne bloki oddane Cygaństwu przez jeszcze chyba czechosłowacki rząd Cyganie zamienili w syf z innej planety. Ja sobie nie życzę ciapatych gnoi srających do basenu, na który chodzę.

Tu osiedle cygańskich "czyściochów" w Koszycach:

https://parezja.pl/wp-content/uploads/2015/08/006e4858a0ac35da642bb4ebbecf6f1220.jpg

Takich zdjęć jest w internecie cała masa:

www.google.pl/search?q=s%C5%82owacja+osiedle+cyga%C5%84skie&biw=1680&bih=925&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjo2evPuNfKAhWClSwKHYu4BUoQsAQIKQ#imgrc=_
    • ewa8a Re: Uchodźcy na biwaku. Nowy w Grande-Synthe (RF) 31.01.16, 13:56
      Czy ktoś ich na ten biwak zapraszał ?
      • copyleftist Re: Uchodźcy na biwaku. Nowy w Grande-Synthe (RF) 31.01.16, 14:06

Na zdjęciach dwie czy trzy rodziny z dziećmi. Reszta - młodzi mężczyźni. Mnie ich życiowe plany ani ziębią ani grzeją. Chcą siedzieć w błocie i w gó...e - ich sprawa.

Szwecja planuje wydalenie 60-80 tys, takich właśnie typów. Nie wiem, jak to Szwedzi zrobią, ale krok na 100% OK.
        • copyleftist Re: Uchodźcy na biwaku. Nowy w Grande-Synthe (RF) 31.01.16, 14:13
          Proponowałbym:

Wydawać kandydatom jedynie dania bezmięsne (talerz ryżu, kartofli), mięsne jedynie z dodatkiem wieprzowiny.
          • ewa8a Re: Uchodźcy na biwaku. Nowy w Grande-Synthe (RF) 31.01.16, 16:40
            Ja proponowałabym nic nie dawać. Na biwak należy zapewnić sobie prowiant we własnym zakresie. Nieudany biwak niech będzie bodźcem do powrotu do domu.
        • amityr Re: Uchodźcy na biwaku. Nowy w Grande-Synthe (RF) 31.01.16, 16:29
          Szwedzi sami nie wiedzą czego chcą.
          copyleftist napisał:

> Szwecja planuje wydalenie 60-80 tys, takich właśnie typów. Nie wiem, jak to Szw
          > edzi zrobią, ale krok na 100% OK.
          >
          >
    • ewa8a Skromne warunki biwakowania 02.02.16, 19:35
      to też jakiś sposób na rozwiązanie problemu.

,,Poniedziałek 6:30 rano. Samolot wyczarterowany przez belgijski rząd wystartował z lotniska w Brukseli i obrał kierunek do Zaventem w Bagdadzie. Na jego pokładzie, ponad stu Irakijczyków, którzy postanowili dobrowolnie wrócić do rodzinnego kraju. (-)

Myśleli, że po przyjeździe otrzymają 3 tys. euro netto, a ich rodziny będą mogły natychmiast do nich dołączyć. W rzeczywistości wylądowali w baraku na pryczy. Nie to obiecywali im przemytnicy - powiedział dla belgijskiej telewizji VRT sekretarz stanu do spraw polityki azylowej Theo Francken, skrajny flamandzki nacjonalista (-)

Na początku stycznia, Theo Francken poinformował, że liczba wniosków o azyl złożonych przez Irakijczyków w Belgii, w ciągu trzech miesięcy spadła o 85%. ''

www.fakt.pl/swiat/belgia-migranci-wracaja-do-iraku,artykuly,608069.html
      • copyleftist Re: Skromne warunki biwakowania 02.02.16, 21:31

Trzeba mieć nadzieję, że przyjdą jeszcze mrozy. Wycofywaczy będzie więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka