jaceq 03.02.16, 21:30 Jest różnica? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19578436,hollande-ulaskawil-kobiete-ktora-zabila-meza-gwalcil-znecal.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t_ete Re: Jak ułaskawia francuski Duda, a jak polski? 03.02.16, 21:52 Zasadnicza roznica. Pani Sauvage zostala najpierw skazana a potem Prezydent ja ulaskawil. tete Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Jak ułaskawia francuski Duda, a jak polski? 03.02.16, 22:04 I trochę odsiedziała. Holande już trochę rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Jak ułaskawia francuski Duda, a jak polski? 04.02.16, 03:58 Kamiński też siedzi...na stołku Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Background 04.02.16, 07:31 Bylo wiele dyskusji w/s ulaskawienia pani Sauvage. Kazdy sobie mogl wyciagnac wnioski. I te moje sa takie. Jury populaire czyli "wylosowani sedziowie przysiegli" dwa razy skazali ja na 10 lat wiezienia. Jej akt nie byl bowiem bezposrednia reakcje na akt gwalciciela i pijaka. Nastapil dopiero po kilku godzinach. Po drugie, jako zona, mogla i powinna pani Sauvage reagowac na kazirodcze akty swogo meza, jak corki byly male. Wowczas sie bala. W koncu, we Francji codziennie ginie kobieta w rodzinnych awanturach a mezczyzna ginie co trzeci dzien. PF Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Jak ułaskawia francuski Duda, a jak polski? 04.02.16, 16:13 L. Wlasciwe slowo to redukcja kary..... www.purepeople.com/article/jacqueline-sauvage-graciee-ses-filles-heureuses-eva-darlan-bouleversee_a171740/1 J.C. Odpowiedz Link Zgłoś