Dodaj do ulubionych

Zbigniew Wodecki.

22.05.17, 17:20
www.youtube.com/watch?v=m3nut3N8FWA
Widzicie jak sie drapie po lewej stronie?

Spotkalem go po raz pierwszy w osrodku wypoczynkowym upstate NY kilkanascie lat temu.
No wiec bylo wszystko.
Byly koncerty,spotkania przy ognisku,ale to dopiero wieczorem,bo za dnia byly spotkania przy basenie.
Facet byl niesamowity.
Siedzielismy wokol basenu,czesc ludzi sie kapala,czesc grala w karty,a on podszedl i sie przedstawil:Zbigniew Wodecki jestem i przysiadal sie do jakiejs grupy ludzi.
Ja sie uwzialem,ze naucze go grac w tenisa,bo w osrodku byly swiezo polozone korty.
On mi pokazal jego bardzo grube okulary i powiedzial ze z takim wzrokiem to on bedzie pilke na sluch odbieral.
Rzeczywiscie mu nie szlo i dalismy sobie spokoj.
Byl tam wtedy Poznakowski z Dana.
Poznakowski byl kompletnie inny niz Wodecki.
Wodecki-spokojny,ukladny,wywazony,widac bylo po nim klase.
Poznakowski natomiast bardzo intensywny,mozna wrecz powiedziec nerwowy i na dodatek slabowaty na zdrowiu,bo te wszystkie instrumenty musiala mu Dana nosic,bo Rysiu byl bardzo szczuplutki,zeby watly nie powiedziec.
Rysiu byl zapalonym graczem w brydza,a ze ja tez to wieczory i noce na brydzu spedzalismy.
Doprowadzalem go do szalu,bo on myslal ze gra bardzo dobrze w brydza,a ja w Polsce na turniejach gralem,wiec taki brydzyk roberkowy to byl dla mnie spacerek.
On swoja Dane traktowal jak sluzaca,no wiec gdy ja z nia gralem,to musialem z nim wygrac i zrobic to tak,by byla w tym duza Dany zasluga.
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Zbigniew Wodecki. 22.05.17, 17:26
      Gra sobie teraz w Niebie i my wszyscy kiedyś...
      • maksimum Re: Zbigniew Wodecki. 22.05.17, 17:39
        qwardian napisał:

> Gra sobie teraz w Niebie i my wszyscy kiedyś...

Opowiadal mnie o corce,ktora rowniez byla uzdolniona muzycznie.
        W sumie niebywale mily czlowiek.
        Nie wypilem z nim ani kieliszka,widocznie byl niepijacy,za to z Poznakowskim owszem polewalismy sobie troche.
    • maksimum Re: Zbigniew Wodecki. 22.05.17, 17:33
      Gdy po kilku latach przyjechalem do Polski i odwiedzalem znajomych na Korotynskiego,akurat deszcz padal i trudno bylo znalezc miejsce na parking i widzialem,ze jakis inny samochod tez szukal,to szybko sie wcisnalem w jedno wolne na chodniku i polecialem na gore. Cala akcje obserwowala znajoma z balkonu i wyskakuje mi z wiadomoscia. Wiesz komu podebrales miejsce parkingowe??
      Skad mam wiedziec?
      Wodeckiemu,on tu przyjezdza do prezenterki TV.
    • maksimum Re: Zbigniew Wodecki. 22.05.17, 18:01
      www.youtube.com/watch?v=fPUY1WoQx-Y

Wodecki byl jednym z bardzo niewielu ludzi,ktorzy prywatnie byli identyczni a moze nawet milsi niz przed kamerami.
      Bardzo czesto sie zdarza,ze ludzie przed kamerami susza sobie zeby a jak juz kamer nie ma,to nie podchodz do nich za blisko,bo nie wiadomo co po nich oczekiwac.
    • maksimum Re: Zbigniew Wodecki. 22.05.17, 21:29
      Podobala mnie sie Dana Poznakowskiego. Wysoka,ladnie zbudowana,ale cos mnie sie zdaje ze dzieci nie mieli i ona juz zmarla.
    • maksimum Re: Zbigniew Wodecki. 23.05.17, 02:46
      Wodecki:
      "Mama była zupełnie inna. Nigdy na mnie nie krzyczała. Czasem tylko przeze mnie płakała, bo jej sprawiałem problemy. Ciągle rozrabiałem, nie garnąłem się do nauki. Nauczyciele wciąż wpisywali mi do dzienniczka uwagi, a ja te dzienniczki zakopywałem na Plantach. Kiedy potem nauczyciele pytali, dlaczego mama nie przyszła do szkoły kłamałem, że była chora. Z ojcem to by nie przeszło - czytamy słowa Wodeckiego ze wspomnianego wywiadu dla Onet.pl"
      ----------
      Pomysl z dzienniczkami byl dobry,bo ja podpisywalem sam za mame i oddawalem nauczycielowi,a uwag mialem bardzo duzo.
    • maksimum Ten wywiad jest tydzien przed wylewem. 24.05.17, 04:48
      www.plotek.pl/plotek/7,154063,21849872,zbigniew-wodecki-tydzien-przed-udarem-odwiedzil-studio-dd-tvn.html#Czolka3Img
      Skoro nic wam on nie mowi,to prosze zwrocic uwage na twarz Wodeckiego.

Jest bardzo czerwona,co wskazuje na bardzo wysokie cisnienie i stan przed wylewowy.

Jego twarz jest duuuzo ciemniejsza niz wszystkich pozostalych osob w programie.
      I to NIE jest opalenizna.
      Gdyby to byla opalenizna,to mialby rowniez opalone rece,a rece ma blade tak jak kazdy inny w studio.
      Gdybym tam byl,to bym go na 100% uratowal,ale jak sami widzicie nikt nie jest tak spostrzegawczy jak ja.
      • maksimum Re: Ten wywiad jest tydzien przed wylewem. 24.05.17, 06:18
        Oczy ma rowniez przekrwione,ale to chyba kazdy zauwazyl.
        • maksimum Wykupil sobie dzialke przy rodzicach. 24.05.17, 15:00
          www.fakt.pl/kobieta/plotki/zbigniew-wodecki-wykupil-kwatere-na-swoj-grob/671vq6w
          Wiedzial ze odchodzi i mial malo odpowiedzialna rodzine na ktorej nie mozna bylo polegac.

Zbigniew Wodecki opowiedział w wywiadzie dla „Twojego Stylu" m.in. o przedwczesnej śmierci mamy. – Miała 52 lata, gdy umarła. Pojechała na pierwsze w swoim życiu wakacje do Rumunii i tam zrobił jej się skrzep. Na szczęście dzień przed śmiercią usłyszała w Rumunii komunikat w radiu, że wygrałem w międzynarodowym festiwalu Schlagerfestival w Rostocku. Myślę, że odeszła spełniona: zarobię na rodzinę, którą wcześnie założyłem. Miałem 25 lat i trójkę dzieci – wspominał piosenkarz.

Zbigniew Wodecki ma dwie córki - Katarzynę i Joannę oraz syna Pawła. Przyznaje, że nie pamięta dat ich urodzenia.

Na cmentarzu Rakowickim mam kwaterę, udało mi się wykupić, choć cmentarz już zamknięty. Rodzice tam moi leżą. Dzieci i wnuki nie będą musiały jeździć pod Kraków, żeby świeczkę zapalić – wyjawił Wodecki.
          -------------
          Ten wywiad byl 13 XII 2016r.
    • maksimum Re: Zbigniew Wodecki. 25.05.17, 08:10
      Szkoda faceta,bo nawet go polubilem.
      Trzeba jednak byc ostrozniejszym i lepiej reagowac na pierwsze oznaki zlego samopoczucia.
      On dawal szczescie wszystkim ale nie sobie.
      Zeby dawac szczescie wszystkim,trzeba dlugo zyc Zbyszek.
    • lont12 Re: Zbigniew Wodecki. 26.05.17, 12:31
      a ja go spotkałem po raz pierwszy bardzo dawno temu, bo jeszcze za gierka, na zakolu tramwajowym linii nr 5 kolo dworca głównego Kraków, stamtąd czasem, jako student, brałem tramwaj żeby dojechać do nowej huty... Wodecki pogryzając jabłko szedł w ślad za swoim synkiem, około 4-letnim, śledząc go z ogromnym ukontentowaniem, a synek maszerował przed siebie zadowolony ze świata, zapomniawszy zdaje się że na spacer wyszedł z domu z ojcem... synek podążał w kierunku Cmentarza Rakowickiego, który był nieopodal... nie wiem co nastąpiło potem, bo wsiadłem do tramwaju i odjechałem... zawsze z przyjemnością przypominałem sobie tę historię
      • maksimum Re: Zbigniew Wodecki. 26.05.17, 16:15
        Widocznie szli na grob matki i Zbyszek chcial nauczyc dzieciaka drogi na pamiec by teraz mogl tam rowniez odwiedzac swojego ojca.
        • maksimum Re: Zbigniew Wodecki. 27.05.17, 05:53
          I na koniec interesujace pytanie.
          Dlaczego ci wszyscy dumni i uwielbiani w Polsce artysci nawet nie probowali zostac na zachodzie?

Widzieliscie chyba Lettice Rowbotham?
          Ma 24 lata,lepiej gra na skrzypcach od Wodeckiego i ma lepszy glos od niego i na dobra sprawe dopiero zaczyna kariere.

www.youtube.com/watch?v=TUOj_23EJWk

Wodecki gdyby mial dobrego menadzera moze by sie przebil,ale juz Poznakowski w zadnym wypadku.

Kasia Mos tez nie ma zadnych szans na zachodzie a w konkursie eurowizji zajela zaszczytne 22 miejsce.

www.youtube.com/watch?v=dh9k78jPWDg
            • maksimum Re: Zbigniew Wodecki. 27.05.17, 16:13
              lont12 napisał:

> za to Nigelowi Kennedyemu się udało w Polsce, a zwłaszcza w Krakowie gdzie znal
              > azł drugi dom

Zdziwilbys sie jaka Polska staje sie teraz modna na zachodzie i to wlasnie dzieki PIS,za ten prawicowy rzad na ktory ani Francja ani Niemcy nie moga sobie pozwolic.

Nigel jest bardzo dobry i ma charakter luzakowatego Polaka.
              W Polsce jest glownie dzieki swojej zonie ,ktora jest Polka.
              A Brytole jak w dym wala do Krakowa na hulanki i swawole.
              • maksimum Zdjecia z pogrzebu Wodeckiego. 30.05.17, 21:17
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114871,21886930.html?i=0
                Pogrzeb Zbigniewa Wodeckiego na Cmentarzu Rakowickim.
                Spoczal na swoim ulubionym cmentarzu obok swojej rodziny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka