messiahstradivarius 16.07.19, 21:13 jeśli nie rozumiesz, wrzuć sobie to w transatora i przeczytaj. web.archive.org/web/20110829131502/http://www.annefrank.ch/authenticity Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
au999 Miriam, ale ja już nie chcę o Żydach 16.07.19, 23:00 mam tego dość. Ja jestem prosty goj z Roztocza i mam powyżej uszu słuchania o żydowskiej martyrologi. To było, minęło, a teraz trzeba robić interesy. Rano znów mnie czekają telefony, bo muszę prowadzić firmę aby inni mieli remerytury, renty i inne zasiłki właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
messiahstradivarius Re: Miriam, ale ja już nie chcę o Żydach 16.07.19, 23:26 Perła, a co to znaczy "remerytura"? Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Miriam, ale ja już nie chcę o Żydach 17.07.19, 10:28 "remerytura" znaczy że ty oddajesz ją w całości Perle, ale wracając do tematu, to czy na temat autentyczności dzienników Anny Frank nie wypowiedział się już przypadkiem Jerzy Kosiński? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Miriam, ale ja już nie chcę o Żydach 18.07.19, 20:07 Ty nie kumasz ze to jest zwykla propaganda pisana przez 13 letnia dziewczynke w zamknieciu. To tak jakby ci na strych przynosili do czytania tylko GW. Bylabys przekonana ze TVP jest rezimowa jak w czasie stanu wojennego,a uczestnicy Marszu Wolnosci to zwykli nazisci. PS. Czy znasz inna poczytna 13-letnia pisarke?????????? NIKT nie czyta pamietnikow 13-15 letnich dziewczynek bo to jest horseshit. Odpowiedz Link Zgłoś