Dodaj do ulubionych

Urbanica jeszcze podlejsza od męża ...

30.12.04, 08:23
Czerwone ma to do siebie, że nikt nie jest w stanie wyobrazić sobie, że ich
następne posunięcie może być JESZCZE podlejsze od poprzedniego. Postępek żony
Urbana, chwalącej się, że DALI łapówkę za wydostanie się z terenu katastrofy
humanitarnej, proponuję uznać za CZYN HIENY ROKU.
Osobom o nieco mniejszej wyobraźni od razu tłumaczę, w czym rzecz: Urbanowie
przeżyli tsunami. Na terenach dotkniętych tą klęską brak jest obecnie
wszystkiego: miejsc do spania, leków, jedzenia, wody .... ale to jeszcze nie
wszystko. Terenom tym zagraża epidemia oraz, praktycznie pewna w tych
okolicznościach, DRUGA FALA TSUNAMI.
W tych okolicznościach Urbanowie, dając łapówkę za dostanie się do samolotu,
SKAZALI NA ŚMIERĆ DWIE OSOBY I JESZCZE SIĘ TYM CHWALĄ.
Obserwuj wątek
    • Gość: v2 Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 08:30
      Psy czerwone.... i tyle.
      • magdusia8 Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... 30.12.04, 08:33
        Problem na tym, że ludzie tego nie rozumieją. Czerwony Olek nadal ma 60%
        poparcie. Czerwona Ola nadal przoduje w rankingu prezydenckich. Czerwone SdPl
        nadal ma szanse, choć znikome, znaleźć się w Sejmie ...
        • Gość: v2 Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 08:44
          Nic się nie martw- czerwoni osiągną stabilne... 3% poparcia. Po tym wszystkim
          co wyprawiali przez ostatnie lata nawet ich najwięksi miłośnicy mają ich dość.
          A oprócz tego sypie się ich wewnętrzna solidarność- pierwsze aresztowania
          złamią zmowę milczenia. Trochę cierpliwości!
        • maaax Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... 30.12.04, 13:02
          Bo własnie na tym polega demokracja! Otumanianie ludzi i wmawianie
          im,ze "współrządzą ";
    • Gość: XXL Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... IP: *.tinet / *.tinet.pl 30.12.04, 08:48
      Oni się nie chwalą, oni nadal pielęgnują socjalistyczny model
      współżycia społecznego. Tak zostali wychowani.........
      • domix Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... 30.12.04, 09:01
        Dostali jeszcze jedną szansę od Pana Boga...
        • magdusia8 Oj, odwrotnie. Pan Bóg chyba chciał, żeby tam 30.12.04, 09:48
          zostali na zawsze. PO prostu czerwona hołota wykorzystała fakt, że ma pieniądze
          zarobione dzięki układom i skundelniu Polaków.
          • owca_czarna Re: Oj, odwrotnie. Pan Bóg chyba chciał, żeby tam 30.12.04, 10:35
            > Oj, odwrotnie. Pan Bóg chyba chciał, żeby tam zostali na zawsze.

A jednak wrócili.

> PO prostu czerwona hołota wykorzystała fakt, że ma pieniądze

Sama w tym momencie stwierdzasz, ze Twój Bóg też jest przekupny! A coz dziwić
            się pasterzom i ich owieczkom!

magdusiu8!
            Jesteś pustakiem i to z taką silnią, jak PeKiN, bo kwadrat to za mało. Z Twoich
            WSZYSTKICH wypowiedzi, pozbawionych zresztą sensu i logiki, zieje nienawiścią do
            tych którzy zyją, a mają inne zdanie niż Ty. Nieudolnie - tylko, aby dodać sobie
            animuszu !!!- szprycujesz zdania wulgaryzmami, których, jak wnioskuję z tego co
            i jak tu wypisujesz, na co dzień nie uzywasz. Do obrzydzenia, powtarzasz jedną i
            tą samą śpiewkę.
            Czytając Twoje wpisy, zwróciłam uwagę, że -hahahahahahahahaha- masz jakieś stare
            nawyki,ktore skrzętnie, aczkolwiek bez powodzenia ukrywasz /niestety tego nie da
            się wyplenic!!/ w postaci: odnoszenia się do swoich rozmowców przez per "WY!!"
            . O pokrzykiwaniu,popędzaniu i ogólnie, braku kultury wypowiedzi nie wspomnę.
            Pamiętaj, od teraz: "Zanim puścisz jęzor w taniec załóż na mordę
            kaganiec."/Sztaudynger/ W twoim przypadku to i lobotomia nie pomoże. W
            mózgoczaszce nie ma na czym robić zabiegu.

o pozdrawianiu mowy nie ma
            czarna_owca

• magdusia8 Re: Oj, odwrotnie. Pan Bóg chyba chciał, żeby tam 30.12.04, 10:40
              Przeczytaj, co ja napisałam, bo bełkoczesz całkowicie od rzeczy. Sylwester
              dopiero jutro, a ty już pijesz?
              • owca_czarna Re: Oj, odwrotnie. Pan Bóg chyba chciał, żeby tam 30.12.04, 11:14
                Oj, odwrotnie. Pan Bóg chyba chciał, żeby tam
                magdusia8 30.12.2004 09:48 + odpowiedz

zostali na zawsze. PO prostu czerwona hołota wykorzystała fakt, że ma pieniądze
                zarobione dzięki układom i skundelniu Polaków.

"Pan Bóg chciał żeby zostali na zawsze" i co, dlaczego nie zostali? Skoro
                Wszechmocny kieruje ruchem tu, na tym ziemskiem padole po którym stąpa jego
                adwokat w postaci magdusi8, to dlaczego ocalił Urbanów!!! -
                • ania1964 "skundlenie"?????????????? 30.12.04, 13:44

> magdusia8 30.12.2004 09:48 + odpowiedz
                  > zostali na zawsze. PO prostu czerwona hołota wykorzystała fakt, że ma
                  > pieniądze
                  > zarobione dzięki układom i skundelniu Polaków.
                  Zauważmy wszyscy piękne słowo "skundlenie" rodem z józefowego słowniczka.
                  Pozostaje pytanie czy magdusia8 jest taka pojętną uczennicą czy też jednym z
                  setek wcieleń józka!
    • loczek62 Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... 30.12.04, 08:54
      Ale dwie się uratowały to jest rachunek na zero. A ciekaw jestem prawicowi talibowie jak by sie zachowali....
    • Gość: rex Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:01
      Ciekawe czy ty chora z nienawiści do wszystkiego kretynko nie dałbys łapówki,
      żeby sie wydostać z takiego piekła ?
      • magdusia8 Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... 30.12.04, 10:20
        Nawet gdybym, chora na czerwonkę miernoto, zrobiła coś takiego, to już na pewno
        bym się tym publicznie nie chwaliła. Zwłaszcza, kanalio urbanopodobna, że część
        Polaków też jeszcze nie powróciła. Nie mówiąc o tym, wywłoko, że wręczanie
        łapówek jest w Polsce karalne!
        • rycho7 zdolnosci prorocze Urbanow 30.12.04, 10:29
          magdusia8 napisała:

> wręczanie
          > łapówek jest w Polsce karalne!

To oni juz w Polsce przed wyjazedm wreczali znajac przyszlosc?
        • Gość: rex miernoto, kanalio, wywłoko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:30
          Niezły repertuar jak na piewcę praworządności i potępicielkę łapówkarstwa.
          Czy psychiatra już zdiagnozował twoją chorobę? Szlachetna magdusiu, mówiąc
          twoim językiem - szmata z ciebie niezła.
          • rycho7 protestuje przeciwko obrazaniu 30.12.04, 10:33
            Gość portalu: rex napisał(a):

> Szlachetna magdusiu, mówiąc
            > twoim językiem - szmata z ciebie niezła.

Czy nie wystarczy Ci zgodnie z prawda nazwac jej katoliczka? To przytlaczajaco
            ciezka obelga w jej przypadku. Udowadnia to w kazdym swym zdaniu. Dla mnie ubaw
            po pachy.
          • magdusia8 Re: miernoto, kanalio, wywłoko. 30.12.04, 10:41
            Zawsze się cieszę, gdy czerwona kanalia twojego pokroju mnie krytykuje.
            • Gość: rex Re: miernoto, kanalio, wywłoko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:44
              okazuje się, że w dodatku jesteś masochistką
            • Gość: olo do Magdusi8 Re: miernoto, kanalio, wywłoko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:30
              Wiesz Magdusiu watpiłem w Boga. Teraz juz wiem jak bardzo bładziłem. Bóg jest
              i daje nam dowody swojej wielkosci. Oto za Jego sprawą uratował się Urban
              / BO JAKZEBY INACZEJ/ i za Jego sprawa Tobie sie pomieszało / bo jakzeby
              inaczej/
        • Gość: Palnick magdusia8 podlejsza od Urbana-królowa hipokryzji IP: *.stenaline.com 30.12.04, 10:54
          magdusia8 napisała:

> Nawet gdybym, chora na czerwonkę miernoto, zrobiła coś takiego, to już na
          > pewno bym się tym publicznie nie chwaliła. Zwłaszcza, kanalio urbanopodobna,
          > że częśćPolaków też jeszcze nie powróciła. Nie mówiąc o tym, wywłoko, że
          > wręczanie łapówek jest w Polsce karalne!
          --------------
          Obawiam się, że możesz mieć najwyżej czerniaka. Czerwonka, sądząc po poglądach
          ci nie grozi.
          Jesteś typową katolicką hipokrytką. Twierdzisz, że zrobiłabyś to samo ale nie
          mówiłabyś o tym. Katolicy uważają, że jeżeli o czymś się nie mówi to tego nie
          ma.
          Jedyne co cię drażni to czyjaść szczerość. Nie możesz tego znieść bo to cecha
          całkowicie ci obca smile
          • magdusia8 Re: magdusia8 podlejsza od Urbana-królowa hipokry 30.12.04, 13:34
            Jesteś, palniku, typowym forumowym kretynem, który nie posiadł sztuki czytania
            ze zrozieniem. Nic to, próbować każdy może, więc się rozwijaj, idioto. A tak
            serio - zawsze możesz o pomoc w przeczytaniu tekstu i wytłumaczenia go językiem
            zrozumiałym kretynom możesz poprosić jakiegoś znajomego. Być może nie wszystkim
            w twoim otoczeniu wóda mózg wyżarła ....
            • Gość: ewa8 Palnicku! Witaj w gronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:49
              osób poszkodowanych przez magdusię ha, ha magdusię. Proponuję założyć
              stowarzyszenie.
              • Gość: Palnick Re: Palnicku! Witaj w gronie IP: *.stenaline.com 30.12.04, 13:55
                Gość portalu: ewa8 napisał(a):

> osób poszkodowanych przez magdusię ha, ha magdusię. Proponuję założyć
                > stowarzyszenie.
                ----------
                Przesada z tym poszkodowaniem. Ludzie jej pokroju nie są w stanie nawet
                odrobinę mnie zdenerwować smile Rozśmieszają za to bardzo.
                Choć w zasadzie nie nalezy się naśmiewać z ułomnych...
        • deltalima Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... 30.12.04, 11:22
          strach ciebie czytać dziewczyno. jesteś gorsza od urbana. nie dość, że sama
          dałabyś w sytuacji zagrożenia to jeszcze zataiła byś ten fakt. urban
          przynajmniej nie jest hipokrytą. w przeciwieństwie do ciebie.

• rycho7 Ona co niedziela daje na tace n/t 30.12.04, 10:21
        • magdusia8 rycho to kretyn i cham nieprzeciętny. 30.12.04, 10:28
          Jeżeli miałam jakiekolwiek wątpliwości na temat twojego poziomu kultury i
          inteligencji, to teraz się ich wyzbyłam, rycho.
          Przede wszystkim - jeśli nawet daję na tacę co dzień, a nie co tydzień, to
          zarówno zasady dobrego wychowania, jak i Konstytucja dają mi takie prawo i
          ochronę przed chamskimi komentarzami, takimi jak twoje.
          Po drugie - trzeba być kompletnie odmóżdżonym, żeby takie wnioski wyciągać na
          podstawie lektury wpisów. Ale pewnie w twojej szkole specjalnej wystarczająco
          dano ci, idioto, popalić, więc już kończę.
          • rycho7 cudownie mnie rozbawiasz Magdusiu n/t 30.12.04, 10:30
            • magdusia8 Re: cudownie mnie rozbawiasz Magdusiu n/t 30.12.04, 10:39
              Tak właśnie myślałam, że do obelg jesteś przyzwyczajony.
              • rycho7 interesuja mnie jedynie oceny osob, ktore szanuje 30.12.04, 11:00
                magdusia8 napisała:

> Tak właśnie myślałam, że do obelg jesteś przyzwyczajony.

Gdy spotykam na ulicy nieznanego mi dewianta, to nie traktuje powaznie potoku
                slow z jego strony. A Ty sie obrazasz gdy oczywisty wariat cokolwiek Ci powie?
                Biedactwo jestes.
                • Gość: Palnick magdusi krzewicielce katolickiego miłosierdzia... IP: *.stenaline.com 30.12.04, 11:04
                  Jak mniemam jestes katolikiczką. Pozwól sobie przypomnieć kilka wskazówek,
                  pewnie ci nieznanych, które powinny stanowic podstawę emocjonalną każdego
                  chrześcijanina:

List św.Jana 4

O źródle miłości

19 My miłujemy [Boga], ponieważ Bóg sam pierwszy nas umiłował.

20 Jeśliby ktoś mówił: "Miłuję Boga", a brata swego nienawidził, jest kłamcą,
                  albowiem kto nie miłuje brata swego, którego widzi, nie może miłować Boga,
                  którego nie widzi.

21 Takie zaś mamy od Niego przykazanie, aby ten, kto miłuje Boga, miłował też i
                  brata swego.

Amen.
                  • magdusia8 Re: magdusi krzewicielce katolickiego miłosierdzi 30.12.04, 13:05
                    A cóż cię, człowieczku, upoważnia do takiego mniemania? Zresztą błędnego ;-D
                    • Gość: widzisziniegrzmisz Re: magdusi krzewicielce katolickiego miłosierdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:09
                      Czyżby objawienie nowego Judasza?
          • czyzunia Re: rycho to kretyn i cham nieprzeciętny. 30.12.04, 10:31
            takie podejście mają KArTOfLE. dadzą w łapę, ale się tym nie będą chwalić.coraz
            bardziej mię się uny ,te prawiczki podobują.
            • magdusia8 czyzunia to idiotka 30.12.04, 13:49
              Naprawdę, idiotko, Urban jest KATOLEM?
    • Gość: v2 Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:37
      Ale co palant przeżył to jego- najlepsze jest to spieprzał stamtąd w podskokach
      i z wytrzeszczonymi gałami. A przy okazji fundatorzy jego wczasó ( czytelnicy
      NIE ) zobaczyli gdzie ich idol się bawi za ich pieniądze. Doadajmy, że sporo z
      nich to biedni ( także finansowo ) ludzie marzący o byłej epoce PGR-ów...
      • magdusia8 Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... 30.12.04, 10:45
        No ... zawsze się zastanawiałam, jak niskie IQ trzeba mieć, żeby
        dofinansowywać "Nie" czy "Mity i pomównienia" ...
        Satysfakcja z widoku przerzchającej dzikiej świni Urbana i jego maciory jednak
        niewystarczająca. Mam tylko nadzieję, że prokurator ich jednak oskarży o
        wręczanie korzyści majątkowej - wszak wystąpienie było publiczne, więc się już
        swołocze nie wykręcą.
        • loczek62 Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... 30.12.04, 10:57
          Jejku to przerazające jak tobie rozum odbiera nienawiść i zaślepienie. A ciekawe jakie niskie IQ mają słuchacze Radia Rydzyka i czytelnicy Naszego Dziennika?
          • magdusia8 Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... 30.12.04, 13:50
            Ale z ciebie kretyn. Skąd wniosek, że należę do słuchaczy RM? Stąd, żeś idiota?
        • rycho7 miejscowa wlasciwosc wymiaru sprawiedliwosci 30.12.04, 11:05
          magdusia8 napisała:

> Mam tylko nadzieję, że prokurator ich jednak oskarży o
          > wręczanie korzyści majątkowej - wszak wystąpienie było publiczne, więc się
          już
          > swołocze nie wykręcą.

Czy chodzi Ci o prokuratora na Malediwach czy w Polsce? Jurysdykcyjna
          suwerennosc panstwowa w papalandii nie obowiazuje?
          • magdusia8 Re: miejscowa wlasciwosc wymiaru sprawiedliwosci 30.12.04, 13:52
            Nie, kociaku. Prawo międzynarodowe prywatne ma to do siebie, że w przeważającej
            większości spraw obowiązuje jurysdykcja państwa, którego dany osobnik jest
            obywatelem ;-D
            • rycho7 ??? 30.12.04, 15:16
              magdusia8 napisała:

> Nie, kociaku. Prawo międzynarodowe prywatne ma to do siebie, że w
              przeważającej
              >
              > większości spraw obowiązuje jurysdykcja państwa, którego dany osobnik jest
              > obywatelem ;-D

Ty jak widac chcesz byc obywatelem Watykanu.
              • magdusia8 Nie ja, kretynie, wymyśliłam prawo międzynarodowe. 31.12.04, 09:53
                A co tu ma do rzeczy, kaleko umysłowa, Watykan?
                • rycho7 Urban podmiotem prawa międzynarodowego? 31.12.04, 11:28
                  magdusia8 napisała:

> A co tu ma do rzeczy, kaleko umysłowa, Watykan?

Masz duze problemy Magdusiu.
    • Gość: patience Ty magdusiu swieta osobo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.04, 10:54
      ... ty bys postapila jak Kolbe. Posiadajac gotowke w kieszeni oraz przebywajac
      na terenie kartastrofy humanitarnej oczywiscie uratowalabys zycie innej osoby,
      kosztem swojego...
      • rycho7 jak tam Helgo z konkretami 30.12.04, 11:09
        Gość portalu: patience napisał(a):

> ... ty bys postapila jak Kolbe.

Czy "koncy w wodu" to jedyna prawnicza sztuczka jaka znasz? Chodujesz na swej
        piersi Magdusie?
        • Gość: patience Re: jak tam Helgo z konkretami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.04, 11:17
          swiatobliwa Magdusia, pewna swej niewatpliwej wyzszosci intelektualnej nad
          rozmowcami, to niezla zabawa...wink

Na tamto pytanie nie odpowiadam Tobie, gdyz mnie wnerwiles
          wyrazem 'podszywanie'. Udaje ze nie widze, jak na przyklad tym razem tez nie
          widze.

Ps. A swoja droga w tamtej sprawie byz moze zgadzamy sie bardziej, niz ci sie
          wydaje. Twoj blad (moim zdaniem) polegal na przedwczesnym ataku. Wnerwilam sie
          i juz.
          • rycho7 kajam sie 30.12.04, 11:28

> gdyz mnie wnerwiles
            > wyrazem 'podszywanie'.

Latwo i wyjatkowo wygodnicko celowo wnerwiasz sie. Ja nie zamierzam naruszac
            Twej anonimowaosci. Totez Twoje aktualne bronienie tezy, ze jestes prawniczka
            traktuje jako przeurocze mataczenie w Twych tozsamosciach. Nie mam dowodow i
            nie chce miec dowodow (naruszanie anonimoosci). Mozesz sie podawac za
            prawniczke, a ja moge Twoje podawanie sie nazywac podszywaniem sie. Twoje
            traktowanie prawa bardziej obnaza Cie zawodowo niz slowne gierki miedzy nami.
            • Gość: patience Re: kajam sie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.04, 11:37
              Niezupelnie o to mi chodzilo. Chyba musze wyjasnic. Zanim sie pojawiles na
              forum, byla tu taka grupa osob, ktora zle sie bawila. Za pomoca presji
              wywieranej na jakiejs osobie, polegajacej glownie na tym, ze poddawali w
              watpliwosc to, co ta osoba mowi o sobie, dowiadywali sie realnych danych o
              rozmaitych osobach i wykorzystywali to w dosyc nieprzyjemny sposob. Zwykle
              konczylo sie to tak, ze naiwniak udowadniajacy ze mowi o sobie prawde,
              umozliwial na przyklad pisanie na siebie donosow do miejsca pracy. Albo
              szantazowali, ze takie donosy napisza. Najzupelniej mi nie przeszkadza, co kto
              o mnie mysli. Przeszkadza mi, ze teksty w rodzaju 'a ty sie podszywasz' sa
              swoistym wymuszaniem. Czego oczekiwales Rychu? Ze ci podam adres gdzie pracuje?
              A czy ja sie od ciebie czegos takiego domagam albo probuje wymusic za pomoca
              oswiadczen, ze klamiesz? Jednym slowem podpadniety troche jestes, ze wzgledu na
              moje przygody na forum. To moze nie do konca sprawiedliwe, bo i intencji takich
              nie miales, ale takie jest zycie.
              • rycho7 nadinterpretacja 30.12.04, 12:26

> Przeszkadza mi, ze teksty w rodzaju 'a ty sie podszywasz' sa
                > swoistym wymuszaniem.

Napisalem, ze sie kajam. Kajam sie, ze moglas to tak zinterpretowac. Moglas ale
                nie musialas. Przed 2 laty bardzo za Toba weszylem. Mam na Twoj temat dosc
                obszerna wiedze. Co nieco przypomnialem Ci na priva. Nie interesuje mnie nawet
                czy moje interpretacje sa prawdziwe. Nie mam dewiacji zmuszajacej mnie do
                niszczenia Twej anonimowosci. A Twoje obawy rozumiem i szanuje.

Figura stylistyczna podszywania sie bardzo pasowala jako ocena Twego
                profesionalizmu w tamtej sytuacji. W swym tekscie pokazywalas wysoki poziom
                emocji i brak profesjonalizmu. Wybacz ale takiego adwokata ja bym nie prosil o
                reprezentowanie mnie. To Ty obnazalas swa range profesionalna a nie ja. To jest
                z reszta stwierdzenie na wyrost, bo ja wcale nie jestem przekonany, ze jestes
                prawniczka. To nie jest nawet istotne w sprawie.

> Czego oczekiwales Rychu? Ze ci podam adres gdzie pracuje?

Oczekiwalem, ze profesionalnie wyjasnisz to co przedstawialas emocjonalnie.
                Kogo chcesz ukarac (wina indywidualna a nie zbiorowa), za co (czyn prawem
                zakazany), kiedy (przedawnienie) oraz na jakiej podstawie (dowody)? Wyraznie to
                napisalem proszac o konkrety odnosnie sprawy a nie odnosnie Twojego adresu.

Jak chcesz bardzo Helgo to moge Ci wskazac publicznie dostepne zrodla
                pozwalajace na pozbawienie Cie anonimowosci. Ale Ciebie nie zaskocze podajac Ci
                kim jestes. Natomiast mnie wystarcza, ze cenie sobie Ciebie jako dyskutantke i
                legende tego forum. Ja nie grzebalem w zadnych dodatkowych zrodlach. Mnie nie
                przeszkadza Twoja anonimowosc. A z Twojego ewentualnego zarzutu, ze Cie
                dekonspiruje moge sie jedyne smiac. Bawi mnie, ze potrafie Cie wkurzyc niczym.
                Nie zauwazasz, ze wlasnie o to chodzilo? Ty i inni "nobliwi" dyskutanci
                poslugujecie sie rytualna argumentacja "wicie, rozumicie Towarzysze". A ja sie
                z Was nabijam pytajac "a co Towarzyszko Helgo konkretnie Wam chodzi?". A
                Towarzyszce nerwy puszczaja. Jakie to proste. Moze to klimat Wroclawia sprawia,
                ze podobnie reaguja Hasz i Ignorant. Ja Helgo wim i rozumim. Ale to jest
                dokladnie bez sensu.

> A czy ja sie od ciebie czegos takiego domagam albo probuje wymusic za pomoca
                > oswiadczen, ze klamiesz?

Ja oswiadczam, ze Helga nie wykazala sie profesjonalizmem prawnika. Usilujesz
                mnie zbyc emocjami. Tak prawniczo od dziesiecioleci oceniano Milczanowskiego
                (Olinotworce).

> Jednym slowem podpadniety troche jestes, ze wzgledu na
                > moje przygody na forum.

Sadze, ze podpadniety jestem ze wzgledu na inne poglady. Ale politpoprawnosc
                nie pozwoli Ci tego napisac.

> To moze nie do konca sprawiedliwe, bo i intencji takich
                > nie miales, ale takie jest zycie.

Wolnosc to uswiadomiona koniecznosc. A co z nieuswiadomionymi postepkami Helgi?
                • Gość: patience Re: nadinterpretacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.04, 17:37
                  rychu? jakiego znowu priva? nie wiem do kogo pisales ale raczej nie do mnie.
                  Jak to mialo byc do mnie, to moze wyslij na patience@gazeta.pl ? Zwykle nie
                  zagladam do tej skrzynki, ale z ciekawosci zajrze.
                  • rycho7 podpuszczanie 31.12.04, 09:47

> rychu? jakiego znowu priva? nie wiem do kogo pisales ale raczej nie do mnie.
                    > Jak to mialo byc do mnie, to moze wyslij na patience@gazeta.pl ? Zwykle nie
                    > zagladam do tej skrzynki, ale z ciekawosci zajrze.

O ile pamietam odpowiedzialas mi wtedy tez na priva. Sprawa dotyczyla Mikulova.
                    Tak dawno, ze mozesz nie pamietac. Jestes niekonsekwentma. Niby nie chcesz aby
                    narazac Twa anonimowosc a chcesz abym to zrobil. Przy Twoim stanie ducha to Ty
                    teraz ewidentnie podpuszczasz. A ja mam sie na to nabrac. Dlaczego?
                    • Gość: patience Re: podpuszczanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.05, 12:42
                      > O ile pamietam odpowiedzialas mi wtedy tez na priva. Sprawa dotyczyla
                      Mikulova.

Mikulova? A co to jest!!?
    • pietrekj Czerwona moralność jest względna 30.12.04, 11:19
      Bo dobre jest to co jest dobre dla mnie, tu i teraz. Co jest prawdą zależy od
      tego kto to powiedział. Dysponując takim systemem wartości nie są w stanie
      zrozumieć o co chodzi z tymi łapówkami - bo źle jest tylko wtedy jak ich za to
      ktoś ukarze.
      • rycho7 Wszelka moralność jest względna 30.12.04, 11:32
        Moralnosc jest systemem nakazow spolecznych, ktorych nie sposob ujac w ramy
        prawa. A nakazy te bywaja czesto sprzeczne i bez sensu. Ja podaje przyklad z
        Tajlandii gdzie moralne jest aby pani mloda zbierala pieniadze prostytuujac
        sie. To jest MORALNE. Wiec o czym katolicy chca dyskutowac? Wiem, ze prawo jest
        dla nich nienawistne. To "nienaturalne".
        • Gość: v2 Re: Wszelka moralność jest względna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:06
          szczekajcie czerwone pieski... szczekajcie. Relatywizacja norm moralnych i
          prawnych od dawna Wasze ulubione zajęcie. Fakt pozostaje taki, że czerwony
          kundel uciekł z podwinietym ogonem ( może lepiej czerwony szczur... ) z miejsca
          gdzie było gorąco. A tak przy okazji, może nie należało oczekiwać od niego
          postawy O. Kolbe ale zwykłej ludzkiej solidarności? Może swoją forsą powinien
          był pomóc tamtejszym ofiarom? ( o pomocy bezpośredniej nie wspomnę bo za gruby
          i do pracy fizycznej niezdatny... )
          • deltalima Re: Wszelka moralność jest względna 30.12.04, 12:21
            odpowiedz zgodnie ze swoim sumieniem: ty został(a)byś by pomóc?
            sprawdziłe/aś się kiedykolwiek w sytuacji ekstremalnej? bardzo łatwo jest pisać
            wzniosłe rzeczy w ciepłym i suchym pokoju.
            • Gość: v2 Re: Wszelka moralność jest względna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 14:05
              Nie wiem bo tam nie byłem. Wiem natomiast, że Urban uciekł mie udzielając
              pomocy.
              • deltalima Re: Wszelka moralność jest względna 30.12.04, 14:36
                Nie wiem bo tam nie byłem. Wiem natomiast, że Urban uciekł mie udzielając
                > pomocy.

a skąd wiesz, że doraźnie, w chwili tragedii, nie udzielał pomocy? byłeś przy
                tym? od profesjonalnych form udzielania pomocy są wyspecjalizowane służby,
                które są już na miejscu. dyletant, czyli tłusty, niesprawny turysta jakim jest
                urban tylko by przeszkadzał. zapewniam cię, że każdy zapłaciłby wszelkie
                pieniądze byle by tylko wyrwać sie z takiego piekła. ty również.

• Gość: Palnick Re: Wszelka moralność jest względna IP: *.stenaline.com 30.12.04, 12:23
            Gość portalu: v2 napisał(a):

> szczekajcie czerwone pieski... szczekajcie. Relatywizacja norm moralnych i
            > prawnych od dawna Wasze ulubione zajęcie. Fakt pozostaje taki, że czerwony
            > kundel uciekł z podwinietym ogonem ( może lepiej czerwony szczur... ) z
            > miejsca gdzie było gorąco. A tak przy okazji, może nie należało oczekiwać od
            > niego postawy O. Kolbe ale zwykłej ludzkiej solidarności? Może swoją forsą
            > powinien był pomóc tamtejszym ofiarom? ( o pomocy bezpośredniej nie wspomnę
            > bo za gruby i do pracy fizycznej niezdatny... )
            ---------
            rycho próbował ci przekazać, że zasady moralne nie stanowią uniwersalnego
            zbioru dogmatów obowiązujących wszystkich ludzi a wynikają z historii, kultury
            i obyczajów danej społeczności.
            Co do relatywizmu moralnego - jesteś najlepszym tego zjawiska przykładem. Będąc
            katolikiem, który powinien miłować bliźniego swego (włączając w to wrogów)
            relatywizujesz ten nakaz wyjmując spod niego Urbana i osoby, które nie myślą
            jak ty. Dajesz sobie tym samym prawo do wyzywania takich osób od psów, szczurów
            i co tam jeszcze, odbierając im człowieczeństwo. Popełniasz w ten sposób grzech.
            Na dokładkę oczekujesz od szczura, psa Urbana ludzkich (twoim zdaniem odruchów)
            odruchów - to z kolei jest schizofrenia w czystej formie.
            Odbierasz mu też prawo do ratowania własnego życia wszelkimi sposobami
            oczekując, że będzie skłonny dla twojej satysfakcji popełnić samobójstwo. A
            samobójstwo jest według moralnosci katolickiej kolejnym grzechem. Nie wiem jak
            tam jest z nakłanianiem do samobójstwa ale nie jest to z pewnością działalność
            miła Jezusowi smile
            • Gość: v2 Re: Wszelka moralność jest względna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:42
              Miłuję Urbana twardą miłością rodzica, który musi wychować swoje dziecko
              czasami sprawiając mu przykrość... wystarczy?
              Odbieram mu prawo ratowania swojego życia kosztem życia innych ludzi- rozumiem,
              że Ty uważasz, że dla dobra swojego możesz dokonywać dowolnych bezeceństw wobec
              bliźnich?
              I nawet się przyznam, że się zagolopowałem wyzywając go od szczurów itd... to
              było brzydkie dziękuję za uwagę. Ale to dlatego , że faktycznie nie lubię ludzi
              byłego reżimu. I tyle!
              • rycho7 to by bylo na tyle 30.12.04, 12:44

> faktycznie nie lubię ludzi
                > byłego reżimu. I tyle!

Trzeba bylo od tego zaczac i na tym poprzestac. Po co dorabiasz do tego
                ideologie - religie, moralnosci i inne zadecia.
                • Gość: v2 Re: to by bylo na tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:55
                  Nie dorabiam żadnej ideologii. Ludzie tamtego reżimu charakteryzowali się
                  wprowadzaniem w życie braku jakichkolwiek norm moralnych, zwalczały religie (
                  wszystkie ) a i owszem propagowały zadęcia ( 1 maj, 9 maj, rewolucja itp ).
                  Dzięki nim, wielu ludzi uznało, że życie bez norm, własnej historii i religi
                  jest normalne. Otóż nie jest!
              • Gość: ewa8 Re: Wszelka moralność jest względna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:52

> Odbieram mu prawo ratowania swojego życia kosztem życia innych ludzi-
                rozumiem,
                >
                > że Ty uważasz, że dla dobra swojego możesz dokonywać dowolnych bezeceństw
                wobec
                >
                > bliźnich?
                Zastanawiam się co to za bestie były na pokładzie tego samolotu. Żeby tak
                spokojnie siedzieć i nie ustąpić miejsca innym ! Ciekawe ilu z nich też dało
                łapówkę ? Co za bezeceństwa!

• Gość: v2 Re: Wszelka moralność jest względna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:00
                  No właśnie ciekawe ile osób dało łapówkę!?
                • Gość: też ewa Re: Wszelka moralność jest względna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:04
                  ktoś dał, ktoś wziął. przecież oni nikogo siłą nie wyciągneli z tego samolotu.
                  ja nie widzę nic złego w tym że ktoś chce się wyrwać z tego piekła.
                  a co by szanowne forum powiedziało gdyby Urbanowie wrócili za darmo rządowym
                  samolotem???? wolę sobie nawet nie wyobrażać - z ich nazwiskiem cokolwiek nie
                  zrobią będzie źle...
        • pietrekj Re: Wszelka moralność jest względna 30.12.04, 12:38
          Prawo wzięło się z prób skodyfikowania moralności. Faktycznie pojęcie co jest
          moralne różni się w różnych grupach społecznych i do tego jest zmienne w czasie
          i jeszcze ocena moralna jest wysoce subiektywna bo każdy ją robi na własny
          użytek. Przestrzeganie prawa w moim państwie jest moralne. To czerwona
          moralność traktuje prawo jako zbiór przepisów obowiązujący tylko dla tych co im
          się tego chce. Katolicy akurat mają przestrzegać prawa - tak kazał nam Pan
          Jezus. Dyspensa może być tylko wtedy gdy prawo zabrania lub ogranicza swobodę
          wyznawania religii i tylko w tym zakresie.
          Zgodzisz się chyba co do tego, że istnieje tzw. prawo naturalne i osiąganie
          korzyści kosztem swojej zbiorowości (dawanie/branie łapówek)jest z nim
          sprzeczne. Akurat łapownictwo jest karalne także z kodeksu karnego w większości
          krajów świata, niekiedy nawet KS-em.
          • rycho7 lapowki dla Sedziego Ostatecznego 30.12.04, 15:14
            pietrekj napisał:

> Prawo wzięło się z prób skodyfikowania moralności.

Nie, prawo jest proba samoograniczania sie terroru panstwowego. To temat zbyt
            obszerny jak na forum.

> Zgodzisz się chyba co do tego, że istnieje tzw. prawo naturalne

Nie zgadzam sie. Fikcja "prawa naturalnego" to uzurpacja biskupuw dostosowana
            do chwili.

> i osiąganie
            > korzyści kosztem swojej zbiorowości (dawanie/branie łapówek)jest z nim
            > sprzeczne.

Kult w calosci jest lapowka dla Sedziego Ostatecznego. Po prostu nigdy tego nie
            analizowales od tej strony. To przekracza mozliwosci wiernych.
            • Gość: Palnick Re: lapowki dla Sedziego Ostatecznego IP: *.stenaline.com 30.12.04, 15:32
              rycho7 napisał:

> Kult w calosci jest lapowka dla Sedziego Ostatecznego.
              ---------
              No może bardziej daniną przekazywaną za obietnicę.
              Łapówka to raczej opłacenie zrealizowania konkretnej usługi smile
              • rycho7 przeczytaj definicje kodeksowa 30.12.04, 15:35
                Gość portalu: Palnick napisał(a):

> No może bardziej daniną przekazywaną za obietnicę.
                > Łapówka to raczej opłacenie zrealizowania konkretnej usługi smile

Obietnica jak wol tez jest napisana.
                • Gość: Palnick toż nie o kodeks tu chodzi... IP: *.stenaline.com 30.12.04, 15:41
                  rycho7 napisał:

> Gość portalu: Palnick napisał(a):
                  >
                  > > No może bardziej daniną przekazywaną za obietnicę.
                  > > Łapówka to raczej opłacenie zrealizowania konkretnej usługi smile

> rycho7 napisał:
                  > Obietnica jak wol tez jest napisana.
                  ----------------
                  rycho, no dobrze może powinienem napisać, że w przypadku rzekomego Sędziego
                  kult jest daniną przekazywaną realnie za rzekomą obietnicę, która podobno
                  będzie zrealizowana w zamian; a czego nikt do tej pory nie potwierdził.
                  Łapówka jest zaś konkretem za konkret, bo cała transakcja odbywa się w realu a
                  nie baśniowych oparach.
                  • rycho7 adresatami sa zaczadzeni religianci 31.12.04, 09:56

> rycho, no dobrze może powinienem napisać, że w przypadku rzekomego Sędziego
                    > kult jest daniną przekazywaną realnie za rzekomą obietnicę, która podobno
                    > będzie zrealizowana w zamian; a czego nikt do tej pory nie potwierdził.
                    > Łapówka jest zaś konkretem za konkret, bo cała transakcja odbywa się w realu
                    a
                    > nie baśniowych oparach.

Religianci swe urojenia traktuja jak real. Jak mowia o lapowce to mysla o niej
                    zupelnie konkretnie. A Sedziemu Ostatecznemu daja stale lapowke. To jest
                    wlasnie tresc wiary. Problemem jest brak spojnosci i logicznosci calego ich
                    myslenia. Mysla wyspowo i brak jest komunikacji miedzy kolejnymi odwzorowaniami
                    realu i fikcji religijnej.
            • pietrekj Re: lapowki dla Sedziego Ostatecznego 30.12.04, 15:32
              > Nie, prawo jest proba samoograniczania sie terroru panstwowego.

Nie zgadzam się.

> To temat zbyt obszerny jak na forum.

Zgadzam się.

> Nie zgadzam sie. Fikcja "prawa naturalnego" to uzurpacja biskupuw dostosowana
              > do chwili.

Np. podawanie prawej ręki na powitanie. Opamiętaj się - o prawie naturalnym
              uczą na I roku prawa na świeckich uczelniach jak najbardziej świeccy
              wykładowcy. Byłem tam i słyszałem na własne uszy.

> Kult w calosci jest lapowka dla Sedziego Ostatecznego. Po prostu nigdy tego
              > nie analizowales od tej strony. To przekracza mozliwosci wiernych.

W ten sam sposób pilnie trenujący sportowiec przekupuje sędziego.

Pozdrawiam na 2005. Pietrek.
              • rycho7 zwyczajowe regulacje spoleczne 31.12.04, 10:09
                pietrekj napisał:

> Opamiętaj się - o prawie naturalnym
                > uczą na I roku prawa na świeckich uczelniach jak najbardziej świeccy
                > wykładowcy. Byłem tam i słyszałem na własne uszy.

Przedpanstwowe regulacje spoleczne dotyczyly mysliwych, pasterzy i rolnikow.
                Konieczne bylo zabicie tych obcych, ktorzy nie dali sie wystraszyc z terytorium
                plemienia. Nie obowiazywalo oko za oko. Nie chcesz uciec to trzeba Cie zabic. Z
                tego wywodzisz wspolczesne zasady nazywajac to "prawem naturalnym"? Absolutnie
                nie z tego. Naturalnosc widzisz w regulacjach niewolnictwa jak najbardziej
                panstwowego. Nie zabijaj obcego bo to kandydat na niewolnika naszego Pana. A
                Pan faraon jak wiadomo byl bogiem.
              • rycho7 sedzia kalosz = Sedzia Ostateczny 31.12.04, 14:59
                pietrekj napisał:

> > Kult w calosci jest lapowka dla Sedziego Ostatecznego. Po prostu nigdy te
                > go
                > > nie analizowales od tej strony. To przekracza mozliwosci wiernych.
                >
                > W ten sam sposób pilnie trenujący sportowiec przekupuje sędziego.

Slyszalem, ze przy ustawianiu meczy kibice zbieraja na tace. Szczery jestes.
    • Gość: Palnick znak niebios ? IP: *.stenaline.com 30.12.04, 12:06
      Przy pierwszym potopie Jahwe ocalił Noego. Ale zmusił go do katorżniczej pracy
      (widać nie całkiem chłopina zasłuzył).
      Przy powtórce ocalił Urbana - bez żadnych warunków. Podpowiedział mu nawet,
      żeby dał łapówkę!
      To musi coś oznaczać smile Czy aby Urban nie jest bożym oblubieńcem ?
      • Gość: >0 Re: znak niebios ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:09
        skąd wiesz, że Urbaś nie dostał żadnych warunków- wyglądał na dosyć
        wystraszonego...
        • czyzunia Re: znak niebios ? 30.12.04, 12:52
          tylko urban byl wystraszony. wszystkie inne co tam byli nic a nic sie nie bali.
          • Gość: >0 Re: znak niebios ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:59
            czytaj zanim coś napiszesz!
        • lauriane Re: znak niebios ? 30.12.04, 13:03
          Gość portalu: >0 napisał(a):

> skąd wiesz, że Urbaś nie dostał żadnych warunków- wyglądał na dosyć
          > wystraszonego...
          L. Eh tam...Nie na wystraszonego, a na zafrapowanego pewnikiem....Musial niezle
          przeplacic...
          J.C.
    • Gość: antykomuch Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... IP: *.mi.gov.pl 30.12.04, 14:00
      czerwone nie wie, co to uczciwosc, honor, postepowanie "fair play", a ty sie
      dziwisz urbanowi. No, musisz byc jeszcze mloda i naiwna! czerwone jak moze
      ukrasc i zabic, to jeszcze dzieciom bedzie tym sie chwalil!
    • Gość: Palnick Kloaczne tsunami forum aktualności. IP: *.stenaline.com 30.12.04, 14:13
      Tak sobie czytam, te rzygowiny/ekskrementy wylewające się z magdusinych
      usteczek i nie mogę się oprzeć wrażeniu, że jej zdaniem wszyscy (prócz niej)
      wpisujący tu swoje opinie są szczurami, bydlakami, świniami, psami, wywłokami a
      nade wszystko idiotami z uszkodzonymi mózgami. Statystycznie tylko rzecz
      ujmując nie jest to możliwe. Merytorycznie również dama ta nie ma racji.
      Jej histeria wywodzi się z tego, że inni nie zgadzają się z nią w 100%?
      Obawiam się, że diagnoza jest oczywista i niezbyt dla tej osóbki korzystna.
      To jej egzaltowane miotanie się po postach jest doprawdy żenujące choć
      niezwykle zabawne i śmieszne.
      Cieszmy się zatem jej niespożytą energią pochodzącą zapewne z biogazu, którego
      ze względu na zawartość swej osoby, magdusia musi być pełna smile
      • magdusia8 Kloaczny palnik 30.12.04, 14:24
        W czym, słodka istoto, merytorycznie nie mam racji? Że Urban ocalał, czy że
        Urbanica dała łapówę? A wiesz ty chociaż, co to znaczy "merytorycznie"? I
        dziwisz się, że traktuję ciebie jak stworzenie drugiej kategorii, skoro, gdy
        tylko zabierasz głos, to albo się mylisz, albo kłamiesz, albo nie rozumiesz, co
        czytasz?
        • deltalima Re: Kloaczny palnik 30.12.04, 14:39
          > W czym, słodka istoto, merytorycznie nie mam racji? Że Urban ocalał, czy że
          > Urbanica dała łapówę? A wiesz ty chociaż, co to znaczy "merytorycznie"? I
          > dziwisz się, że traktuję ciebie jak stworzenie drugiej kategorii, skoro, gdy
          > tylko zabierasz głos, to albo się mylisz, albo kłamiesz, albo nie rozumiesz,
          co
          >
          > czytasz?

magdusiu, czy godnym katolika jest traktowanie bliźniego swego jak 'stworzenia
          drugiej kategorii'? popełniasz grzech. nie zapomnij wspomniec o tym podczas
          najbliższej spowiedzi.
        • Gość: kloacznadebilka Re: Kloaczny palnik IP: 68.214.176.* 30.12.04, 14:44
          jestes polskim debilem. oni dali lapowke, wiec zostawili wiecej tego czego
          NAJBARDZIEJ tam teraz potrzeba : PIENIEDZY. twoja zasrana katolicka obluda
          daje forse dla pedofilow w sutannie , a gdy daje sie forse za usluge to zle?
          xCi z pieniedzmi wydostana sie. Ci co zostana to nie maja na samoloty, ale
          skorzystaja na paru groszach na zywnosc i podstawowe potrzeby. zaslepiona
          jestes. Urban ma forse bo POLACY lubia czytac jego gazety. Nie lubisz swoich,
          debilna polaczkowata kloako?
        • Gość: Palnick to dobra zabawa :) IP: *.stenaline.com 30.12.04, 15:04
          diagnoza potwierdza się znakomicie. Napisz coś jeszcze.
        • Gość: czarna_owca Wylane ścieki na łeb .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:06
          Kobieto, puchu marny, jak Ty lubisz być upieprzona i wytarzana w gó..e, a
          jeszcze bardziej zje... jak suka pod płotem. Gratuluję Ci magdusiu8 odporności
          psychicznej, Bez względu na Twój światopogląd, żal mi Ciebie.

czarna_owca
      • antykagan Re: Kloaczne tsunami forum aktualności. 31.12.04, 11:02

> Tak sobie czytam, te rzygowiny/ekskrementy wylewające się z magdusinych
        > usteczek i nie mogę się oprzeć wrażeniu, że jej zdaniem wszyscy (prócz niej)
        > wpisujący tu swoje opinie są szczurami, bydlakami, świniami, psami, wywłokami
        a

Tak palnick, ty jesteś wyjątkowe obrzydliwe ścierwo, bydlę i swołocz. Tak samo
        jak żyd urban. Jak każdy czerwony ekskrement.
    • Gość: bumtedeusz9 Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 14:45
      Ty pewnie magdusiu8 mając możliwośc wydostania się z tego piekła, pozostałabyś
      tam nie próbując żadnych sposobów wydostania się i świadomie czekałabyś na wole
      Bożą (śmierć), oddając swoje miejsce w samolocie innym. Hipokryzja na pokaz, bo
      ładnie brzmi i można znowu kogoś po katolicku opluć.
      • Gość: Palnick magdusia przebieglejsza jest niż sądzisz :) IP: *.stenaline.com 30.12.04, 15:13
        Gość portalu: bumtedeusz9 napisał(a):

Ty pewnie magdusiu8 mając możliwośc wydostania się z tego piekła, pozostałabyś
        tam nie próbując żadnych sposobów wydostania się i świadomie czekałabyś na wole
        Bożą (śmierć), oddając swoje miejsce w samolocie innym. Hipokryzja na pokaz, bo
        ładnie brzmi i można znowu kogoś po katolicku opluć.
        -----------
        Ależ skąd ! magdusia jest po lpr-owsku cwana:

magdusia8 napisała:

> Nawet gdybym, chora na czerwonkę miernoto, zrobiła coś takiego, to już na
        > pewno bym się tym publicznie nie chwaliła.

smile))))))))))))))))))
    • Gość: diabelek Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... IP: *.sympatico.ca 30.12.04, 14:51
      A Helmuta Kohla to az samolot wojskowy z wczasow na Cejlonie zabral.
      Jakby Urban byl kiedys niemieckim kanclerzem to i jego moze by specjalnym
      samolotem za darmo zabrali.
    • Gość: Krzys52 Nie kazdy moze byc prawdziwa komunistka - jak ty IP: *.proxy.aol.com 30.12.04, 15:19
      Na terenach dotkniętych tą klęską brak jest obecnie
      > wszystkiego: miejsc do spania, leków, jedzenia, wody .... ale to jeszcze nie
      > wszystko. Terenom tym zagraża epidemia oraz, praktycznie pewna w tych
      > okolicznościach, DRUGA FALA TSUNAMI.
      > W tych okolicznościach Urbanowie, dając łapówkę za dostanie się do samolotu,
      > SKAZALI NA ŚMIERĆ DWIE OSOBY I JESZCZE SIĘ TYM CHWALĄ.

;;;;
      A powinni byli pozostac i jak przystalo na kanalie zarazic sie cholera albo
      poczekac spokojnie na nastepne Tsunami - w ramach solidarnosci z innymi
      narodami.
      Wiem, Magdusiu, ze ty uczynilabys jak wyzej i doceniam oczywiscie. No ale ty
      jestes prawdziwa komunistka - nie to co Urbanowie.

• Gość: Krzys52 Jestes agentka ateistow majaca przedstawic ich IP: *.proxy.aol.com 30.12.04, 15:25
      w jak najgorszym swietle.

A ja dekonspiruje cie jedynie dlatego, ze zapomniano uzgodnic powyzsze ze mna.
      • Gość: Krzys52 Agentka ateistow w katolicyzmie, oczywiscie. IP: *.proxy.aol.com 30.12.04, 15:28
        majaca przedstawiac katolikow w jak najgorszym swietle.

Uzasadnienie mojego posuniecia pozostaje w mocy.
        • rycho7 Przepraszam 30.12.04, 15:32
          Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

> majaca przedstawiac katolikow w jak najgorszym swietle.

Ale mnie ubawiles. Widze, ze Ci bolesnie dokopalem. Przepraszam, az taki zly
          nie chcialem byc. Nie wiedzialem, ze az taka mimoza jestes.
          • Gość: Krzys52 Re: sp... IP: *.proxy.aol.com 30.12.04, 15:36
            Nie nalezxy do przyjemnosci znalezienie sie w towarzystwie takiej glupiej
            ku.. jak ty, Smierduchu.

Dokopales najbardziej sobie.
    • Gość: Wicuś Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:39
      Moze to i lepiej, ze Jurek szybko opuscil rejon kleski. Jakby tam zostal
      katastrofa bylaby jeszcze wieksza.
      • Gość: -- Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:49
        Ta panika na twarzy, ten wzrok oznaczał nic innego jego nawrócenie Urbana!!!!
        Czapki z głów i na kolana!!!
    • Gość: sosna kazdy ratuje sie jak moze, IP: *.dc.dc.cox.net 30.12.04, 16:38
      to oznaka zdrowia psychicznego!
      • Gość: Paterucha Re: kazdy ratuje sie jak moze, IP: *.anonymizationservice.com 30.12.04, 17:13
        Urbana żona skarży się często: "wyszłam za starego i w dodatku żyda".
        To też forma przekupnego ułożenia sobie życia.
    • abstrakt2003 Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... 30.12.04, 17:12
      A co!? Żal ci! Mają forsę to ich stać - nawet na łapówki!
      Nie byłaś w takiej sytuacji to nie wiesz jak byś sama się zachowała!
      PS
      Nie zmienia to faktu że Urban to czewony wieprz i napewno po nim bym nie płakał!
    • Gość: Blong powiedz magdusiu pelna milosierdzia IP: *.chello.upc.cz 30.12.04, 19:24
      1. chcialabys by umarli ?
      2. chcialabys by dali lapowke ale o tym nie mowili ?
      3. zazdroscisz im pieniedzy ?
      4. czy uwazasz ze jak by urbanowie tam zostali, to by terenom przestaly
      zagrazac glod i choroby ? czy urban to dla ciebie nowy mesjasz ?
      5. uratowanie sie z terenu katastrofy to zachanie hieny ? ty bys zostala na
      takim miejscu ?
      6. skad wiesz ze kogos skazali na smierc ? moze sie dostali na puste miejsce
      tyle ze za lapowke ?
      7. czy jesli by zginal urban z zona to by bylo lepiej jak by zginal ktos inny ?

• Gość: Paterucha Re: powiedz magdusiu pelna milosierdzia IP: *.anonymizationservice.com 30.12.04, 19:33
        Pytasz magdelusię czy Urban skazał kogo na śmierć. Był rzecznikiem rządu,
        który skzał ludzi na śmierć w czasie stanu wojennego, np.górników z kopalni
        Wujek lub demonstrujących na ulicach miasta górników z Lubinia.(Lubin- kopalnia
        miedzi na Dolnym Sląsku)
        • Gość: Blong Re: powiedz magdusiu pelna milosierdzia IP: *.chello.upc.cz 30.12.04, 19:36
          magdusia sugerowala ze tym ze sie uratowal skazal kogos na smierc
          nie jest to dyskusja na temat tego czy urzednik panstwowy /dowolnego szczebla/
          za komuny odpowiada za smierc roznych ofiar komunistycznego systemu
      • Gość: nrf ale to byłaby gratka dla świątobliwych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:15
        gdyby Urban tam zginął
        To byłaby kara boska jak nic i nieważne te pozostałe 120 tys ofiar.

heh
    • Gość: ubu_roy Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... IP: *.nyc.rr.com 31.12.04, 10:11
      Nie rozsmieszaj mnie dziewczykno, bo zrobia mi sie zajady. Kazdy by dal
      lapowke. W takich wyjatkowych sytuacjach szczytem idiotyzmu byloby nie dac
      lapowki. Walka o przetwanie za kazda cene jest nadrzednym imperatywem kazdej
      zdrowej jednostki. A poza tym, na wolnym rynku w sytuacji niedostatku dobr, w
      tym przypadku miejsca na samolocie, korzysta ten kto da wiecej. Normalna rzecz
      w kapitalizmie. Samolot mogl sie rozbic, wiec o skazywaniu kogokolwiek na
      smierc nie moze byc mowy. Nikt nie przewidzi kto umrze, kiedy i dlaczego. Mam
      wrazenie ze lubisz hipokryzje bo hipokryta utrwala cie w iluzorycznym
      idealizmie wzgledem ludzi i sytuacji w ktorych sie znajduja. Lubisz utopijny
      socjalizm bo on ci daje iluzoryczne poczucie rownosci. Nawet w ekstremalnych
      sytuacjach. Byc moze, dlatego produkujesz tak duza ilosc bezsensownych i
      sprzecznych logicznie postow. Majac tak duze problemy z otaczajaca cie
      rzeczywistoscia na twoim miejscu poszukalbym dobrego psychiatry.
      • micic Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... 31.12.04, 12:48
        Magdusia - nie poddawaj się!!!! demaskuj hieny ...
      • Gość: diabelek Bog- socjalista utopijny. IP: *.sympatico.ca 31.12.04, 14:07
        >Lubisz utopijny socjalizm bo on ci daje iluzoryczne poczucie rownosci. Nawet w
        > ekstremalnych sytuacjach.
        ========
        Bog Kriszna jest utopijnym socjalista. Wywolal tsunami , a wysokosc fali byla
        rowna dla wszystkich. Taka sama dla milionera z Polski, jak i biednego
        miejscowego kelnera.
        Dlaczego uratowal sie ten, a nie inny pozostanie tajemnica Kriszny.
      • Gość: Krzys52 Madzie nie stac dobrego psychiatre. To dlatego IP: *.proxy.aol.com 31.12.04, 18:21
        taka rozgoryczona i zawistna
    • Gość: Helga Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 12:58
      Szczerze mówiąc bez Urbana byłoby bardzo nudno. Pan Bóg chyba o tym wie, bo go
      strzeże.
    • Gość: czarna_owca Re: magdusia8 jeszcze podlejsza od Urbanowej ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:11
      Skąd tyle nienawiści w takiej magdusi8. Ale uwaga! Ona na wszystkim się zna.

> praktycznie pewna w tych okolicznościach, DRUGA FALA TSUNAMI.

magdusiu8, Urban wyjechał i fali nie było smile) W przyrodzie nie ma nic pewnego.
      To jest żywioł!!!!

czarna_owca
      • Gość: diabelek Re: magdusia8 jeszcze podlejsza od Urbanowej ... IP: *.sympatico.ca 31.12.04, 13:59
        > magdusiu8, Urban wyjechał i fali nie było smile) W przyrodzie nie ma nic pewnego.
        > To jest żywioł!!!!
        ======
        Pewnie teraz bedzie tsunami na Baltyku.
        • Gość: józek Re: magdusia8 jeszcze podlejsza od Urbanowej ... IP: 80.51.168.* 31.12.04, 14:23
          Madzia, ale ty musisz być pasztetówą. Niedość, że brzydka to jeszcze głupia.
          Ale co tam - stare panny tez sobie radzą w zyciu (cos na baterie, ogórek i
          takie tam).
          • kasia510 józek!!! ty draniu...znowu uciekłeś z domu!!!! 31.12.04, 18:11
            józiu.. wracaj do mamusi!!
    • Gość: smutne Zawisc klasowa w Polsce ? IP: 68.214.177.* 31.12.04, 18:16
      1. Urban stary czlowiek, wiec powinien byc pierwszy w ewakuacji
      2. po co byc bogatym jesli pieniadze nie ochronia przed tsunami/ zazdroscisz?
      Jakbys miala to rodzicow w podobnej syytuacji bys nie ratowala za pieniadze?
      3. kto chce czekac na smierc od mikrobow gdy uniknal tsunami.
      co za debile w tej polsce sa, ze mysla ze mysla. hehe
    • Gość: v2 Re: Urbanica jeszcze podlejsza od męża ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 20:25
      Magdusiu, uderz w stół a czerwoni się odezwą. NIE to ich "kultowy" tytuł-
      zresztą większość posługuje się właśnie rynsztokowym językiem tegoż NIE
      właśnie. Wielu z nich w swoich postach na innych wątkach martwi się o pieniądze
      katolików przekazywane na Kościół. Oni wolą dawac na Urbana... sami siedzą w
      domu i swoją emeryturą wydawaną na NIE wspomagają U. Ich sprawa. Zapewne było
      im miło, że ich idol dalej będzie ich czesał z kasy... Tacy są!
      • janosik6 te v2 kazden robi to co lubi 31.12.04, 20:45
        ty wolisz dawac kase na czarnych dymaczy aby mieli dobre zdrowie i sil
        im starczylo jak beda cie posuwali
        a ja wole czytac o rznieciu ciebie przez czarnych ...
        • Gość: v2 Re: te v2 kazden robi to co lubi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 21:05
          och... domyslam się, że to język NIE, prawda? Może czasem zmuś sie do jakiejś
          innej lektury- nauczysz się mówić poprawną polszczyzną...
          • Gość: hehe Re: te v2 kazden robi to co lubi IP: 68.214.177.* 31.12.04, 22:07
            polska katolicka swinia wie co wszyscy powinni lubic: duppe rydzyka. hehe
            • Gość: v2 Re: te v2 kazden robi to co lubi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 22:18
              to też cytat z NIE? Płac durniu na Urbana daninę, płać...
          • Gość: ubu_roy Re: te v2 kazden robi to co lubi IP: *.nyc.rr.com 31.12.04, 23:51
            > nauczysz się mówić poprawną polszczyzną...
            do szkoly nieuku!!!

• Gość: jacek#jw Sku..ele tak robią! Dla Palnicka refleksja! IP: *.toya.net.pl 02.01.05, 16:58
      Kiedy statek tonie, najpierw ratuje się dzieci, kobiety, chorych i każdy zdrowy
      mężczyzna pomaga w tym. Jeśli w okolicy (na statku) znajdzie sią jakiś
      sku..el, wtedy znajdzie on sto sposobów na to by znależć sobie miejsce wśród
      dzieci. Postraszy znajomościami, da łapówkę, wymyśli cokolwiek, byle ratować
      swój tłusty tyłek. A Palnick za rok podzieli się refleksją, jakie to
      niesprawiedliwe, że ktoś musiał umrzeć bo nie miał pieniędzy na powrót.

Pozdr / Jacek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka