Dodaj do ulubionych

o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest

IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 18:15
Prezydent Aleksander Kwaśniewski w sobotę złożył wieniec w Berlinie z okazji
rocznicy zamachu na Adolfa Hitlera właśnie.
Ja sobie tak myślę, że tu coś nie tak jest. Głowa Państwa, składa wieniec ku
czci zamachowców na inną Głowę Państwa. Czy to normalne jest? Przecież Adolf
H. demokratycznie wybrany został. A poza tym to bardzo dobrze, że wtedy nie
zabili go. Bo spiskowcy chcieli usunąć Adolfa H. z tego padołu aby władzę
przejąć właśnie. I z Amerykanami dogadać się. Coby III Rzesza nie na dwa
fronty walczyła. W takim przypadku wojna BARDZO przeciągnełaby się. A
spiskowcy nie widzieli Polski na mapie Europy właśnie. My Polacy powinniśmy
być wdzięczni opatrzności, że uchroniła Adolfa H. 20 lipca 1944 roku. Bo
Adolf H. z nikim dogadać się nie chciał. I bardzo dobrze. Dzięki temu wojna w
niecały rok skończyła się.
Kwaśniewski to jednak palant wyjątkowy jest.

Perła
Obserwuj wątek
    • Gość: Mroko Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 20.07.02, 18:23
      Hitler zdobył władze w demokratyczny sposób, zgoda, ale utrzymywał sie u władzy
      w dość niedemokratyczny sposób (np. mordując przeciwników politycznych) i nie
      jest to żaden argument.
      Poza tym, wowczas Amerykanie, jak i inni alianci nie mieli ochoty dogadywać sie
      z nikim. Odrzucili rozmowy na temat warunkowej kapitulacji Wloch, która
      wyraznie skróciłaby wojne.
      A Hitlera szlag powinien trafić przed 1933 r.
      • Gość: Perła Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 19:42
        Ale ci zamachowcy nie byli przyjaciółmi Polski, przeciwnie. Dlaczego więc
        polski prezydent składa im kwiaty?

Perła

• Gość: wild Hitler przyjaciel Polski i komunistów Stalina? IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 20.07.02, 19:54
          Gość portalu: Perła napisał(a):

> Ale ci zamachowcy nie byli przyjaciółmi Polski, przeciwnie. Dlaczego więc
          > polski prezydent składa im kwiaty?
          >
          > Perła
          >

wiedział co dobre!
        • Gość: mroko Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 20.07.02, 20:00
          Każdy wróg mojego wroga jest moim sprzymierzeńcem.
        • ptwo Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest 20.07.02, 21:39

> Ale ci zamachowcy nie byli przyjaciółmi Polski, przeciwnie. Dlaczego więc
          > polski prezydent składa im kwiaty?
          >
          > Perła
          >
          Ci zamachowcy dążyli do zakończenia wojny. Gdyby to się rzeczywiście udało, nie
          byłoby dalszych ofiar. No i nie zapominaj, że nie wszyscy Niemcy byli nazistami
          ani polakożercami.
    • Gość: wild co byłoby lepsze okupacja przez USA(RFN) czy CCCP? IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 20.07.02, 18:25

> Prezydent Aleksander Kwaśniewski w sobotę złożył wieniec w Berlinie z okazji
      > rocznicy zamachu na Adolfa Hitlera właśnie.
      > Ja sobie tak myślę, że tu coś nie tak jest. Głowa Państwa, składa wieniec ku
      > czci zamachowców na inną Głowę Państwa. Czy to normalne jest? Przecież Adolf
      > H. demokratycznie wybrany został. A poza tym to bardzo dobrze, że wtedy nie
      > zabili go. Bo spiskowcy chcieli usunąć Adolfa H. z tego padołu aby władzę
      > przejąć właśnie. I z Amerykanami dogadać się. Coby III Rzesza nie na dwa
      > fronty walczyła. W takim przypadku wojna BARDZO przeciągnełaby się. A
      > spiskowcy nie widzieli Polski na mapie Europy właśnie. My Polacy powinniśmy
      > być wdzięczni opatrzności, że uchroniła Adolfa H. 20 lipca 1944 roku. Bo
      > Adolf H. z nikim dogadać się nie chciał. I bardzo dobrze. Dzięki temu wojna w
      > niecały rok skończyła się.
      > Kwaśniewski to jednak palant wyjątkowy jest.
      >
      > Perła

więc Wermacht walczący z CCCP "walczył" o okupacje amerykanską a nie sowiecką?
      dlaczego?

Czy Kwaśniewski walczyłby przeciw Sowietom o okupacje USA??
    • Gość: wild przykro mi ja mam pretensje do Wermachtu! IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 20.07.02, 18:32
      ze za szybko uciekali przed Sowietami - bo mój dziadek czekał na Amerykanów!
      Gnoje! smile powinni zamkąć front zachodni! ale to tylko możliwe było przez
      zabicie pro-stalinisty-socjała Hitlera! smile)
      • Gość: Perła Re: przykro mi ja mam pretensje do Wermachtu! IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 19:54
        Gość portalu: wild napisał(a):

> ze za szybko uciekali przed Sowietami - bo mój dziadek czekał na Amerykanów!
        > Gnoje! smile powinni zamkąć front zachodni! ale to tylko możliwe było przez >
        zabicie pro-stalinisty-socjała Hitlera! smile)

Maksiu, Amerykanie palcem by nie ruszyli w sprawie tej. Musiało tak być, i z
        dwojga złego lepiej, że Adolfa nie wysadzili w powietrze. Lepiej dla nas
        oczywiście.

Perła
    • Gość: wild to może o tak ... IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 20.07.02, 18:36
      zabić Hitlera zamknąć front zachodni i razem z Roosweltem i Churchilem
      rozgromić Stalina ( wrong! za duże sympatie do totalitaryzmu Stalina! ) tak czy
      siak przesrane
    • Gość: wild a może Adolfa uratowało skrzydło pro-stalinowskie? IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 20.07.02, 18:38
      ciekawe jakie! :]
      • dr_frojd cala prawda :HITLERA uratował STALIN 20.07.02, 20:48
        i przerobil na dobrego komuniste / a moze to bylo odwrotnia ?
        wild a ty ciagle anarcho/liberal ?
        nie zmieniasz nigdy pogladow ?
        • Gość: wild Hitler ratuje Polske przed imperialistami USA? IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 20.07.02, 21:29
          spotkałeś kiedyś dobrego złodzieja?

dr_frojd napisał:

> i przerobil na dobrego komuniste / a moze to bylo odwrotnia ?
          > wild a ty ciagle anarcho/liberal ?

gdy miałem 3 latka zdjałem portret Ho-Szi-Mi-Na i wystrzeliłem mine :]

> nie zmieniasz nigdy pogladow ?

próbowałem np. to z 2+2=5! ale nie znalazłem tolerancyjnych na ten pogląd! sami
          fanatycy smile dziwne...
      • ptwo Re: a może Adolfa uratowało skrzydło pro-stalinow 20.07.02, 21:42

> ciekawe jakie! :]
        Nie, Hitlera uratowała noga od stołu. Autentyczne.
        • Gość: wild sugerujesz że spisek na H. to fantazja historyków? IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 20.07.02, 21:52
          ptwo napisał:

> Gość portalu: wild napisał(a):
          >
          > > ciekawe jakie! :]
          > Nie, Hitlera uratowała noga od stołu. Autentyczne.

załóżmy że masz racje - kogo więc udajesz?
          • ptwo Re: sugerujesz że spisek na H. to fantazja histor 20.07.02, 22:20

> ptwo napisał:
            >
            > > Gość portalu: wild napisał(a):
            > >
            > > > ciekawe jakie! :]
            > > Nie, Hitlera uratowała noga od stołu. Autentyczne.
            >
            > załóżmy że masz racje - kogo więc udajesz?
            Kiedy to prawda. Ktoś w ostatniej chwili przełożył teczkę z bombą za solidną,
            dębową nogę od stołu, przy którym obradował Hitler ze świtą. To spowodowalo, że
            Hitler został tylko lekko ranny w rękę. Poza tym, obrady toczyły się w lekkim
            baraku zamiast - jak zamachowcy zakładali - w bunkrze. Gdyby nie to, nic by
            Hitlera nie uratowało.
            • Gość: wild własnie zaczełem wertować ksiązki IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 20.07.02, 22:24
              ptwo napisał:

>
              > > ptwo napisał:
              > >
              > > > Gość portalu: wild napisał(a):
              > > >
              > > > > ciekawe jakie! :]
              > > > Nie, Hitlera uratowała noga od stołu. Autentyczne.
              > >
              > > załóżmy że masz racje - kogo więc udajesz?
              > Kiedy to prawda. Ktoś w ostatniej chwili przełożył teczkę z bombą za solidną,
              > dębową nogę od stołu, przy którym obradował Hitler ze świtą. To spowodowalo,
              że
              >
              > Hitler został tylko lekko ranny w rękę. Poza tym, obrady toczyły się w lekkim
              > baraku zamiast - jak zamachowcy zakładali - w bunkrze. Gdyby nie to, nic by
              > Hitlera nie uratowało.

no jak tak mówisz ... shit goopia noga!
              • Gość: Perła ku scisłości jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 23:02
                Nie noga od stołu a blat. Tuz przed wybuchem jakis oficer odstawił teczke z
                bombą od Adolfa H. bo przeszkadzała.

Perła
                • ptwo Re: ku scisłości jest 20.07.02, 23:30

> Nie noga od stołu a blat. Tuz przed wybuchem jakis oficer odstawił teczke z
                  > bombą od Adolfa H. bo przeszkadzała.
                  >
                  > Perła
                  A co za róznica, ważne że kawałek stołu i przypadek.
        • Gość: wild podobny fenomen chyba ma Bin Laden! nie? IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 20.07.02, 22:17
          ptwo napisał:

>
          > > ciekawe jakie! :]
          > Nie, Hitlera uratowała noga od stołu. Autentyczne.
    • Gość: Stach Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest IP: *.ib / 10.10.14.* 20.07.02, 22:47
      Kwaśniewski to bardziej cwaniak niż palant. Kiedy wygodnie było merdać ogonkiem
      towarzyszom ze wschodu, to im merdał. Teraz jego własny interes wskazuje, by
      merdać Bushowi i innym. Głosujmy dalej na komuchów, a wkrótce nas wcale nie
      będzie.
      • Gość: łysy Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 23:53
        Gość portalu: Stach napisał(a):

> Kwaśniewski to bardziej cwaniak niż palant. Kiedy wygodnie było merdać
        ogonkiem
        >
        > towarzyszom ze wschodu, to im merdał. Teraz jego własny interes wskazuje, by
        > merdać Bushowi i innym. Głosujmy dalej na komuchów, a wkrótce nas wcale nie
        > będzie.
        A ty komu merdasz idioto? Polityka to jest taka dziedzina , gdzie merdanie jest
        najważniejsze .Zawsze należy merdać silniejszemu , to sa prawa natury.
        • Gość: +++IGNOR Re: O zamachowcach i merdaniu... IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.02, 00:15
          Witam!

A ci zamachowcy to też niedorajdy, bo nie potrafili stołu wysadzić...

A mogli sami wymyśleć semtex, albo kupić od Anglików plastik C-4...

A Kwasek merda i Europie i Żydom i USA...

Bo chce się załapać na genseka NATO...

Te 20 000 $ / mies przydadzą mu się.., bo podobnop nie kradnie jak jego
          towarzysze...

Pozdrawiam!

Ignorant

+++
          • ptwo Re: O zamachowcach i merdaniu... 21.07.02, 00:23
            Gość portalu: +++IGNOR napisał(a):

> Witam!
            >
            > A ci zamachowcy to też niedorajdy, bo nie potrafili stołu wysadzić...
            >
            > A mogli sami wymyśleć semtex, albo kupić od Anglików plastik C-4...
            >
            > A Kwasek merda i Europie i Żydom i USA...
            >
            > Bo chce się załapać na genseka NATO...
            >
            > Te 20 000 $ / mies przydadzą mu się.., bo podobnop nie kradnie jak jego
            > towarzysze...
            >
            > Pozdrawiam!
            >
            > Ignorant
            >
            > +++
            Bomba akurat była produkcji angielskiej, jeśli chodzi o ścisłość. Wcześniej
            podłożona w samolocie Hitlera była produkcji niemieckiej i nie wybuchła.
            • Gość: Janusz Re: O zamachowcach i merdaniu... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 01:42
              Czy to kabaret jakiś?

Janusz
          • Gość: Dorota Re: O zamachowcach i merdaniu... IP: *.csk.pl 21.07.02, 22:35
            Kiedy słyszałeś,że może załapać się na generalnego NATO.
            Prosze odpowiedz jak jesteś teraz na forum.
        • Gość: Dorota Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest IP: *.csk.pl 21.07.02, 22:32
          To ja jestem debilnym idiotą do potegi ntej, bo ja nie potrafię merdać jak
          wiatr zawieje.
          A obserwując nasze zycie polityczne, to wiekszość poityków chwieje się w
          zależności od podmuchu wiatru, byleby tylko nie spaść z tej karuzeli.
          Wiecie ja jestem jak marionetka nie mam wyrobionego zdania raz gotowa jestem
          głosować na komunistów, a za chwilę ich nienawidze.
          • Gość: Perła Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 00:35
            Gość portalu: Dorota napisał(a):

> To ja jestem debilnym idiotą do potegi ntej, bo ja nie potrafię merdać jak
            > wiatr zawieje.
            > A obserwując nasze zycie polityczne, to wiekszość poityków chwieje się w
            > zależności od podmuchu wiatru, byleby tylko nie spaść z tej karuzeli.
            > Wiecie ja jestem jak marionetka nie mam wyrobionego zdania raz gotowa jestem
            > głosować na komunistów, a za chwilę ich nienawidze.

No wiesz, to problem masz.

Perła
    • Gość: +++IGNOR Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.02, 02:40
      Witam!

Ale to Niemcy mieli ją podłożyć...

Cóż kolejne teutońskie partactwo...

I gdy owi spiskowcy nie potrafili nawet bomby o odpowiedniej sile podłożyć, to
      jak uwierzyć, że byli w stanie rządzić Niemcami..?

Pozatem może już wtedy byli od dawna rozpracowani przez aparat hitlerowski..?

Pozdrawiam!

Ignorant
      +++

PS Czy aby napewno Hitler miał stłuczone kolano, czy też od początku do końca
      była to prowokacja dla zrobienia i uzadnienia czystki w armii i państwie...
      Przecież bez zadymy nie dłoby pozbyć ani Canarisa ani Rommela...
      • Gość: zyx Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest IP: *.rdu.bellsouth.net 21.07.02, 05:32
        Ciekawe pojecie o kwalifikacjach do rzadzenia. IGNORamus widocznie uwaza ze
        Stalin byl kwalifikowanym do wladzy a , np. Kwasniewski, wybrany przez
        wiekszosc glosujacych na prezydenta Polski nie. "Bo nie umial bomby podlozyc"
        "I gdy owi spiskowcy nie potrafili nawet bomby o odpowiedniej sile podłożyć, to
        jak uwierzyć, że byli w stanie rządzić Niemcami..?

"Gość portalu: +++IGNOR napisał(a):

> Witam!
        >
        > Ale to Niemcy mieli ją podłożyć...
        >
        > Cóż kolejne teutońskie partactwo...
        >
        > I gdy owi spiskowcy nie potrafili nawet bomby o odpowiedniej sile podłożyć,
        to
        > jak uwierzyć, że byli w stanie rządzić Niemcami..?
        >
        > Pozatem może już wtedy byli od dawna rozpracowani przez aparat hitlerowski..?
        >
        > Pozdrawiam!
        >
        > Ignorant
        > +++
        >
        >
        > PS Czy aby napewno Hitler miał stłuczone kolano, czy też od początku do końca
        > była to prowokacja dla zrobienia i uzadnienia czystki w armii i państwie...
        > Przecież bez zadymy nie dłoby pozbyć ani Canarisa ani Rommela...
      • ptwo Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest 21.07.02, 10:56
        Gość portalu: +++IGNOR napisał(a):

> Witam!
        >
        > Ale to Niemcy mieli ją podłożyć...
        >
        > Cóż kolejne teutońskie partactwo...
        >
        > I gdy owi spiskowcy nie potrafili nawet bomby o odpowiedniej sile podłożyć,
        to
        > jak uwierzyć, że byli w stanie rządzić Niemcami..?
        >
        > Pozatem może już wtedy byli od dawna rozpracowani przez aparat hitlerowski..?
        >
        > Pozdrawiam!
        >
        > Ignorant
        > +++
        >
        >
        > PS Czy aby napewno Hitler miał stłuczone kolano, czy też od początku do końca
        > była to prowokacja dla zrobienia i uzadnienia czystki w armii i państwie...
        > Przecież bez zadymy nie dłoby pozbyć ani Canarisa ani Rommela...

Bomba miała wystarczajacą siłę, gdyby - jak pierwotnie zakładano - narada
        odbywała się w bunkrze. Tymczasem z powodu remontu czy czegoś tam w ostatniej
        chwili została przeniesiona do lekkiego baraczku letniego, czyli niemal na
        wolne powietrze. Jest róznica w wybuchu bomby: w betonowym bunkrze a w czyms o
        lekkiej drewnianej konstrukcji.
        Reakcje Hitlera i innych dostojników po zamachu świadczą o tym, że było
        zaskoczenie...
        Canarisa pozbyto się juz wcześniej, tyle że nie był uwięziony, zaś Rommel
        został "przyplątany" do sprawy dość przypadkowo.
        • Gość: Perła Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 14:14
          ptwo napisał:

> Gość portalu: +++IGNOR napisał(a):
          >
          > > Witam!
          > >
          > > Ale to Niemcy mieli ją podłożyć...
          > >
          > > Cóż kolejne teutońskie partactwo...
          > >
          > > I gdy owi spiskowcy nie potrafili nawet bomby o odpowiedniej sile podłożyć
          > ,
          > to
          > > jak uwierzyć, że byli w stanie rządzić Niemcami..?
          > >
          > > Pozatem może już wtedy byli od dawna rozpracowani przez aparat hitlerowski
          > ..?
          > >
          > > Pozdrawiam!
          > >
          > > Ignorant
          > > +++
          > >
          > >
          > > PS Czy aby napewno Hitler miał stłuczone kolano, czy też od początku do ko
          > ńca
          > > była to prowokacja dla zrobienia i uzadnienia czystki w armii i państwie..
          > .
          > > Przecież bez zadymy nie dłoby pozbyć ani Canarisa ani Rommela...
          >
          > Bomba miała wystarczajacą siłę, gdyby - jak pierwotnie zakładano - narada
          > odbywała się w bunkrze. Tymczasem z powodu remontu czy czegoś tam w ostatniej
          > chwili została przeniesiona do lekkiego baraczku letniego, czyli niemal na
          > wolne powietrze. Jest róznica w wybuchu bomby: w betonowym bunkrze a w czyms
          o
          > lekkiej drewnianej konstrukcji.
          > Reakcje Hitlera i innych dostojników po zamachu świadczą o tym, że było
          > zaskoczenie...
          > Canarisa pozbyto się juz wcześniej, tyle że nie był uwięziony, zaś Rommel
          > został "przyplątany" do sprawy dość przypadkowo.

A tego dnia Duce do Wilczego Szańca przyjechał. I Adolf szału przy kolacji
          dostał. Rommela niejaki Jurgen Stroop wykończył. Na polecenie Himmlera własnie.
          1945 r. dopiero.

Perła
          • ptwo Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest 21.07.02, 15:47

> ptwo napisał:
            >
            > > Gość portalu: +++IGNOR napisał(a):
            > >
            > > > Witam!
            > > >
            > > > Ale to Niemcy mieli ją podłożyć...
            > > >
            > > > Cóż kolejne teutońskie partactwo...
            > > >
            > > > I gdy owi spiskowcy nie potrafili nawet bomby o odpowiedniej sile pod
            > łożyć
            > > ,
            > > to
            > > > jak uwierzyć, że byli w stanie rządzić Niemcami..?
            > > >
            > > > Pozatem może już wtedy byli od dawna rozpracowani przez aparat hitler
            > owski
            > > ..?
            > > >
            > > > Pozdrawiam!
            > > >
            > > > Ignorant
            > > > +++
            > > >
            > > >
            > > > PS Czy aby napewno Hitler miał stłuczone kolano, czy też od początku
            > do ko
            > > ńca
            > > > była to prowokacja dla zrobienia i uzadnienia czystki w armii i państ
            > wie..
            > > .
            > > > Przecież bez zadymy nie dłoby pozbyć ani Canarisa ani Rommela...
            > >
            > > Bomba miała wystarczajacą siłę, gdyby - jak pierwotnie zakładano - narada
            > > odbywała się w bunkrze. Tymczasem z powodu remontu czy czegoś tam w ostatn
            > iej
            > > chwili została przeniesiona do lekkiego baraczku letniego, czyli niemal na
            >
            > > wolne powietrze. Jest róznica w wybuchu bomby: w betonowym bunkrze a w czy
            > ms
            > o
            > > lekkiej drewnianej konstrukcji.
            > > Reakcje Hitlera i innych dostojników po zamachu świadczą o tym, że było
            > > zaskoczenie...
            > > Canarisa pozbyto się juz wcześniej, tyle że nie był uwięziony, zaś Rommel
            > > został "przyplątany" do sprawy dość przypadkowo.
            >
            >
            > A tego dnia Duce do Wilczego Szańca przyjechał. I Adolf szału przy kolacji
            > dostał. Rommela niejaki Jurgen Stroop wykończył. Na polecenie Himmlera
            własnie.
            >
            > 1945 r. dopiero.
            >
            > Perła

Na Rommelu "popełniono samobójstwo" 14.10.1944.
            • Gość: +++IGNOR Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.02, 19:50
              Witam!

Jakie były ostatnie słowa Rommela..?

"Towarzysze nie strzelajcie!"

Pozdrawiam!

Ignorant
              +++
          • Gość: +++IGNOR Re: o Kwaśniewskim i ADOLFIE HITLERZE jest IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.02, 19:48
            Witam!

Ten sam Jurgen Stropp od getta warszawskiego?

Z którym siedział szef Kedywu Moczarski?

To ten Stropp był aż tak potęzny..?

A ja myslałem, że był to dupek od mokrej roboty...

Pozdrawiam!

Ignorant

+++
    • Gość: Perła jak podaje PAP właśnie... IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 16:32
      Rozszerzenie Unii Europejskiej, przyjęcie nowych państw do NATO oraz wrażenia z
      ostatnich mistrzostw świata w piłce nożnej były głównymi tematami sobotniej
      rozmowy kanclerza Niemiec Gerharda Schroedera z prezydentem Aleksandrem
      Kwaśniewskim.

Prezydent Polski jedzie sobie do innego Państwa aby podzielić się wrażeniami z
      MŚ w piłce nożnej. To wszystko na NASZ koszt jest.

Perła
      • Gość: +++IGNOR Re: jak podaje PAP właśnie... IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.02, 19:52
        Witam!

Na nasz też koszt pojechał do Seulu...

Pozdrawiam!

Ignorant
        +++
        • Gość: alk Do postu nr 1. IP: *.chello.pl 21.07.02, 20:19
          Prezydent Aleksander Kwaśniewski w sobotę złożył wieniec w Berlinie z okazji
          rocznicy zamachu na Adolfa Hitlera właśnie.
          Ja sobie tak myślę, że tu coś nie tak jest. Głowa Państwa, składa wieniec ku
          czci zamachowców na inną Głowę Państwa. Czy to normalne jest? Przecież Adolf
          H. demokratycznie wybrany został. A poza tym to bardzo dobrze, że wtedy nie
          zabili go. Bo spiskowcy chcieli usunąć Adolfa H. z tego padołu aby władzę
          przejąć właśnie. I z Amerykanami dogadać się. Coby III Rzesza nie na dwa
          fronty walczyła. W takim przypadku wojna BARDZO przeciągnełaby się. A
          spiskowcy nie widzieli Polski na mapie Europy właśnie. My Polacy powinniśmy
          być wdzięczni opatrzności, że uchroniła Adolfa H. 20 lipca 1944 roku. Bo
          Adolf H. z nikim dogadać się nie chciał. I bardzo dobrze. Dzięki temu wojna w
          niecały rok skończyła się.
          Kwaśniewski to jednak palant wyjątkowy jest.

Perła

Może i z Kwacha palant (nawet na pewno), ale:
          z tym demokratycznym wyborem Hitlera to nie całkiem tak:
          1. w wyborach NSDAP uzyskała 36 % głosów i tak się znalazła w obszarze władzy,
          w Reichstagu (a i tak o wynik wyborów dbały bojówki SA);
          2. rok później Hindenburg namaścił Hitlera na kanclerza, odtąd demokracja
          prztstała w Niemczech istnieć.

A w ogóle m nie pisze się (ani mówi) "coby", tylko "żeby".

I czy dobrze, że Hitlera arystokraci-wojskowi nie zabili? Może kilka tysięcy
          osób by się uratowało (marsze śmierci z Oswięcimia, Powstanie W-wskie, Żydzi
          węgierscy, kto wie?)

Ironia losu, że elita Wehrmachtu była z Hilterlem, gdy wygrywał, a zamachu
          dokonał, gdy przegrywał... A i tak się im nie udało. To już inna rzecz.

Co z tego dla nas dzisiaj? Perło, nie tak proste to!
          • Gość: Janusz Re: Do postu nr 1. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 21:06
            "Kwaśniewski to jednak palant wyjątkowy jest."
            - napisał Perła.

Uprzedzam niejakiego Perłę, że za "palantów z Solidarności" był wyrok
            skazujący (jeśli się nie mylę 1998 rok).
            Dla głowy naszego państwa zarezerwowane są w słowniku języka polskiego
            inne wyrazy, które pozwalają na krytykę a nie koniecznie są obraźliwe.

Co do treści innych perłowych enuncjacji - wypowiadał się nie bedę.
            Szkoda klawiatury smile

Janusz
        • Gość: Dorota Re: jak podaje PAP właśnie... IP: *.csk.pl 21.07.02, 22:43
          W tej chwili są ważniejsze sprawy niż historia mistrzostw, teraz chodzi o to
          czy nie zostaniemy nabici po raz kolejny przez "swojego człowieka"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka