Dodaj do ulubionych

__________sie zasiedziałem cholera Czesc__________

15.07.05, 10:32
Obserwuj wątek
    • hasz0 Koniec czesc! 15.07.05, 10:56
      • subtelna.x Re: Koniec czesc! 15.07.05, 10:59
        dokąd idziesz Haszu?
        będzie mi Ciebie brakować-pomimo wszystko, pomimo tych 5% wrogości i 100%
        odmiennosci płci
        • hasz0 _____na podryw 15.07.05, 11:03
          • subtelna.x Re: _____na podryw 15.07.05, 11:07
            życzę więc udanych podrywów

a co połowica na te podrywy?
            zadowolona z połowów?
            wyżywa sie przy patroszeniu i ucinaniu glówek?
          • owca_czarna Re: _____na podryw 15.07.05, 12:42
            a co będziesz podrywał - się z krzesła?

czarna-owca
            • marianna.rokita owco,tylko bez zadnych krzesel :) n/t 15.07.05, 12:54

• subtelna.x Re: _____na podryw 15.07.05, 15:34
              owca_czarna napisała:

> a co będziesz podrywał - się z krzesła?
              >
              > czarna-owca

już wiem1
              Patience znika w kampinoskich lasach, a Hasz w tychże lasach ....siedzisko dla
              Patience szykuje żeby jej pupa ozdobiona w mini przy pieczeniu dzika
              chrząszczami nie oblazła
              • hasz0 W życiu Interesuja mnie antyki ale tylko marmurowe 15.07.05, 16:38
                • hasz0 _________Kto się zaszył? Ja? Czyten Złamas Prawa? 15.07.05, 16:41
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=26225533&a=26489762
                • subtelna.x Re: W życiu Interesuja mnie antyki ale tylko marm 15.07.05, 16:42
                  dobrze że twoja druga połówka tego ekshibicjonistycznych upodobań nie czyta
                  miałbyś urlop...z antykiem na klucz
                  • hasz0 ____TO jest interes jak na mydle_________Dla H_Z95 15.07.05, 18:00
                    Śląscy związkowcy oskarżają hutniczy koncern Mittal Steel Holdings o transfer
                    zysków z Polski. To kłamstwo - zaprzecza firma. Sytuację bada resort skarbu.

Sprzedaż Mittal Steel Polskich Hut Stali była jedną z kluczowych prywatyzacji
                    rządu Leszka Millera. Największy na świecie koncern hutniczy
                    ########

kupił za 1,4 mld zł cztery polskie huty skupiające ok. 70 proc. krajowej
                    produkcji.

########
                    Prawdopodobnie bez inwestora huty padłyby.
                    Dzięki mocnej poprawie koniunktury na stal ubiegły rok dla spółki-córki Mittal
                    Steel Polska, kontrolującej nasze huty, był bardzo udany.

#########
                    Zanotowała ona ok. 1,7 mld zł. zysku netto.
                    #########
                    Co stało się z tymi pieniędzmi? Według związkowców polska firma ich już nie ma.
                    Kupiła za nie obligacje wyemitowane przez spółkę matkę - Mittal Steel Holdings.
                    Działacze informują o obligacjach za 500 mln dol. Papiery na kwotę 300 mln
                    miały objąć d. Polskie Huty Stali, a za 200 mln koksownia Zdzieszowice, także
                    kontrolowana przez Mittala. W ten sposób pieniądze z Polski służyłyby
                    finansowaniu działalności Mittal Steel Holdings.

- Cała operacja i sposób jej przeprowadzenia są niezgodne z prawem i oznaczają
                    złamanie umowy prywatyzacyjnej - powiedział podczas piątkowej konferencji
                    prasowej Władysław Molęcki, szef Solidarności w dąbrowskim oddziale koncernu
                    dawnej Hucie Katowice.
                    • karlin Zaraz się okaże 15.07.05, 18:06
                      że w umowie prywatyzacyjnej krasnale z GTW dopisały "oraz w obligacje", nie
                      precyzując w jakie.

A jak to z krsnalami bywa, ni cholery nie wiadomo gdzie się podziewają.
                    • hasz0 _______kilka lat temu też się ze mnie nabijał_____ 15.07.05, 18:08
                      podobnie jak wielu innych forumowaych "postępowych" mądrali!

czy to szło o moją krytykę sposobu prywatyzacji czy o to
                      że lustracji nie da się zamieść pod dywan bo smród po 16 latach będzie nie do
                      wytrzymania.

Czy o to gdy twierdziłem, że komuch wyszkolony nawet u Foulbrighta na kapitalizm
                      i wyposażony w zdenacjonalizowany kapitał i tak pozostanie niereformowalny!

A może ktoś pamięta jak mnie atakowali, ze trudno uzyskac polskie obywatelstwo
                      każdmu chętnemu?

Jajko chce być mądrzejsze od kury!

Gdzie sa dziś ci postepowcy?

• hasz0 Gdzie te pacyny? Mam ochotę się wyżyć przed meczem 15.07.05, 18:14
                        a będzie zwycięski

bo Polacy muszą wreszcie się odrodzic i pokazać
                        "nauczycielom" od demokracji, praw pzestępcy nazywanego dla niepoznaki
                        też "człowiekiem", "wolności" od uczciwego kapitalizmu i postępu definicji dobra
                        Polski

gdzie i co rośnie i dlaczego mają go szukać w Chinach...

a w d... zastrzyk z Wieliczki na daleką droge!
                        • subtelna.x Re: Gdzie te pacyny? Mam ochotę się wyżyć przed m 15.07.05, 18:21
                          jak ja 'nastałam' na FA ty Haszu byłeś 'schodzący'
                          nie miałam okazji z tobą "zapacynować"
                          kiedy ty Haszu byłeś 'wchodzący bis" ja byłam już "schodząca" z AQ i też nie
                          mialam okazji "zapacynować" z tobą
                          tyle gwoli wyjaśnienia i dalszego mojego zamilczania w tego typu wątkach
                          • hasz0 Trochę Ci ne wierzę bo raz jest dłuższy czas wysyp 15.07.05, 18:38
                            dziwnych i nieznanych pacyn co wszystko wiedzą
                            a potem znikają jak ten H_Z95 - filipowicz konopianny

gdzie te haszo, hasz00, prawicowcy i dziesiątki innych? Cooooo? Noooo!
                            • hasz0 ___________Za 20 min mecz! Nie wiem z kim ale wygr 15.07.05, 18:41
                            • subtelna.x Re: Trochę Ci ne wierzę bo raz jest dłuższy czas 15.07.05, 18:56
                              nie musisz mi wierzyć
                              wiaara przecież opiera się na faktach lub zaufaniu lub na jednym i drugim
                              ale jak ktoś lubi wiarę "w ciemno" to i pacyn szuka nie tam gdzie one są.
                              przypomnę ci Haszu
                              kiedy po moim zapowiedzianym (!)odejściu z FQ wróciłam tu ponownie
                              to...WYRAŹNIE dałwałam takie info abyś i ty Haszu nie miał watpliwości, że ja
                              to ja
                              i tak czyniłam za KAŻZZDYM razem, kiedy zmieniałam nicka
                              bo twarz mam TYLKO JEDNĄ i ją lubię nawet
                            • hazet_95 Re: Trochę Ci ne wierzę bo raz jest dłuższy czas 15.07.05, 19:42
                              hasz0 napisał:

> dziwnych i nieznanych pacyn co wszystko wiedzą
                              > a potem znikają jak ten H_Z95 - filipowicz konopianny

Nie prowokuj mnie, komuszku, bo wciąż nie odpowiedziałeś na parę niewygodnych
                              pytań. I skończy się jak zwykle: ja je ponowię, ty spróbujesz ucieczki do
                              przodu, po czym publicznie wpadniesz w szloch i zaczniesz zakładać personalne
                              wątki. A kto ci obetrze łzy?

Doceń moją wspaniałomyślność.

I jeszcze jedno: w moim job description nie mam obowiązku czytania Twoich
                              bełkotliwych postów. Robię to od czasu do czasu, jak mi humor nie dopisuje.
                              Dociera to do ciebie?

==========================================================================
                              "Government is not the solution to our problem; government is the problem"
                              Ronald Reagan's 1st inaugurate
                              • summertime3 goovernment is a problem, zimpoiczowac:)) 15.07.05, 20:20
                                uprasza sie CIA, UB i interpol o zajecie sie HZetm ,ktory szczuje do ataku na
                                demokratyczne rzady. to jest ani hybi terorrysta!
                              • hasz0 Podziękuj starszemu, że nie żyjesz w komunie 16.07.05, 10:44
                                a nie obrażaj!
                                Aż tyle i tylko tyle mógłbyś dla mnie zrobić.

Założyć o to czy byłem kiedykolwiek w PZPR się nie chcesz

ale mafii komunistycznej bronisz:

Podległy ministrowi finansów wywiad skarbowy będzie wyjaśniał, jak to się
                                stało, że fragmenty ministerialnego rozporządzenia o akcyzie na paliwa powstały
                                w firmie powiązanej z mafią paliwową

We wczorajszej "Gazecie" ujawniliśmy najnowsze ustalenia antymafijnego śledztwa
                                krakowskiej prokuratury apelacyjnej. Z ekspertyzy zatrudnionych przez
                                prokuraturę informatyków wynika, że fragment rozporządzenia ministra finansów z
                                grudnia 2000 - zwalniający z akcyzy paliwa dla rybołówstwa morskiego - powstał
                                w szczecińskiej firmie BGM i stamtąd został przesłany do ministerstwa.

Ministerstwo Finansów nie wiedziało nic o tych rewelacjach. - Sprawa będzie
                                omawiana w poniedziałek na spotkaniu kierownictwa resortu - powiedział nam w
                                piątek wiceminister Grzegorz Stanisławski.

Przepis, który powstać miał w firmie BGM, wyznaczał cztery firmy (w tym samą
                                BGM) uprawnione do handlowania bezakcyzowym paliwem dla kutrów. Zwolnione z
                                akcyzy paliwo było o połowę tańsze, co miało wesprzeć deficytowe rybołówstwo na
                                Bałtyku. Duże ilości tego paliwa zamiast do kutrów trafiły jednak na stacje
                                benzynowe jako zwykły olej napędowy.

Czy prokuratura wie, który urzędnik resortu współpracował z mafią? Czy komuś
                                zostaną postawione zarzuty popełnienia przestępstwa?

Ryszard Tłuczkiewicz, zastępca prokuratora apelacyjnego w Krakowie, nie chce
                                odpowiedzieć na te pytania. - To byłby brak profesjonalizmu, gdybyśmy ujawniali
                                takie informacje.

Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że po naszym tekście sprawą zainteresował się
                                wywiad skarbowy. Podległy Ministerstwu Finansów urząd dysponuje takimi
                                uprawnieniami jak policja i służby specjalne (inwigilacja, podsłuchy).

Kilka dni temu przed krakowskim sądem okręgowym zeznawał wspólnik BGM Jan
                                Bobrek. Prokuratura zarzuca mu kierowanie mafią paliwową. Razem z nim na ławie
                                oskarżonych zasiada kilkanaście osób. Bobrek w śledztwie mówił krakowskim
                                prokuratorom o powiązaniach swej firmy z urzędnikami. Jego rewelacje dotyczą
                                dobrych układów w Głównym Urzędzie Ceł wspólnika Bobrka - Arkadiusza
                                Grochulskiego.

Chodzi o "jednego z dyrektorów w departamencie odpraw oraz wicedyrektora w
                                Głównym Urzędzie Ceł". Mieli oni pomagać mafijnym firmom, gdy dochodziło do
                                sporów na tle wysokości podatków płaconych od sprowadzanego z zagranicy paliwa.
                                Bobrek mówił o konkretach. Opowiedział, jak to benzyna lotnicza sprowadzana dla
                                Orlenu przez firmę Grochulskiego Trans-Sad zmieniła się na papierze w zwolnioną
                                z podatku naftę świetlną. Wspólnik Bobrka miał za to dać łapówkę.

Ale na rozprawie Bobrek wycofał się z tych rewelacji. Powiedział, że zeznał
                                tak, bo był aresztowany i chciał szybko wyjść na wolność.
                                • subtelna.x Re: Podziękuj starszemu, że nie żyjesz w komunie 16.07.05, 11:27
                                  takich "starszych" to było wtedy 10 mln i odjąć od tej liczby "aparatczykow"
                                  różnych szczebli jawnych i tajnych.
                                  nie wypinaj Haszu tak piersi swojej kombatanckiej, bo jeszcze ci niedobitek
                                  UBecki czy SBecki czy po nowemu jakoś tam -w nią strzeli
                                  strzeli "w pierś" niby tym sposobem podnosząc w oczach OPINII
                                  swoje "odszczepieństwo moralne" od swoich nauczycieli po fachu
                                  • hasz0 __________________To nie było do Ciebie/nt 16.07.05, 11:33
                              • szach0 _______Nie prowokuj mnie, komuszku H_Zecie95 /n 16.07.05, 23:38
                                • hazet_95 Spie..j /nt 17.07.05, 01:38

• szach0 B. ładnie! Taki własnie jesteś...komuszku!/nt 18.07.05, 08:58
                                    • hazet_95 Taki jestem zimny drań, wielbicielu Łukaszenki /nt 18.07.05, 14:56

• rycho7 kurzy mozdzek Hasza 20.07.05, 09:18
                        hasz0 napisał:

> Jajko chce być mądrzejsze od kury!

Masz wlasciwy sobie styl rozwiazywania dylematow. Samouwielbienie.

> Gdzie sa dziś ci postepowcy?

Dokladnie tam gdzie w 1989 roku. Pelni zadziwienia: "a coz z tego moze wyjsc
                        niz przekret". To bylo do przewidzenia, wyszlo jak przewidywalem, no i Hasz
                        atakuje mnie zem winien. Zgoda, jestem winien, ze zawczasu haszowatym lbow nie
                        pourywalem. Ale nie chce mi sie i nie jestem taki krwiozerczy. Walec historii
                        sam wyrowna.
                        • hasz0 __________________________________właśnie o takie 20.07.05, 15:18
                          wasze, do bólu szczere, deklaracje mi chodziło!

R7: - Szkoda, że nie mogłem urwać łba!

H_Z95: - Sp.ierdalaj!

Ten pierwszy w imię poszanowania prawa, za którym tak tu ordynuje.
                          A ten drugi jako ripostę na krytykę reform.

Ten pierwszy Postkomuch.
                          Ten drugi Uwol.
                          Zaczęli od urągania a zakończyli chóralnie jej erupcją!

Morał:

_____OTAKE...

• hasz0 _________________________________To jest po prostu 20.07.05, 15:19
                            forumowa miniilustracja PeDe
                            • szach0 ____RH7Z95_____to_________Pi zDi? (Post z Demo)/nt 20.07.05, 15:46
                              • szach0 ____________Oż wy kurze twarze na kurzych nóżkach 20.07.05, 16:07
                                i odkurzonych z kory móżdżkach!

Hasz0:

- Komuchy na "Prawo" i na "Sprawie"

Odkurzony móżdżek 1:
                                - "My nie prawi to katohaszyści skopani po kostkach depcą prawo."

Hasz0:
                                - Uwole! za reformę "Oddać komuchom pieniadze za władzę" was uwalę?

Odkurzony móżdżek 2:

- "aktywa postaktywu to nie żadne pieniądze to papiery podłużne"
                                • rycho7 jaja bezmozgie 21.07.05, 08:38
                                  szach0 napisał:

> i odkurzonych z kory móżdżkach!

To katohaszysci twierdza, ze jaja maja mozgi i dusze. Ja mam inny zmysl
                                  obserwacji. Widze jaja tam gdzie one sa. Nawet w pacynotekstach i pacyn
                                  multiplikacji.

> Odkurzony móżdżek 1:
                                  > - "My nie prawi to katohaszyści skopani po kostkach depcą prawo."

Mocniej zacisnij oczy aby nie dojrzec rzeczywistosci. Mnie tam wszystko jedno
                                  cierpia ci, ktorzy nie potrafia uciec z tego pokreconego landu.

> Hasz0:
                                  > - Uwole! za reformę "Oddać komuchom pieniadze za władzę" was uwalę?

Pucybuty zarobily na Otakowym puszczaniu w skarpetkach. Tak ujawniaja sie
                                  talenty w jedynym sprawiedliwym ustroju.

> Odkurzony móżdżek 2:
                                  >
                                  > - "aktywa postaktywu to nie żadne pieniądze to papiery podłużne"

Swieta wlasnosc kosciola katolickiego. Za malo sie nazarl?
                                  • szach0 ___________Cios w bezmozgie gołotowate jaja RH7Z95 21.07.05, 10:56
                                    > To katohaszysci twierdza, ze jaja maja mozgi i dusze. Ja mam inny zmysl
                                    > obserwacji. Widze jaja tam gdzie one sa. Nawet w pacynotekstach i pacyn
                                    > multiplikacji.

Popatrzcie, popatrzcie: - Rychu przyswoił "katohaszystę" jak ryba przynetę.
                                    I natychmiast z lubością oprawił epitet w kilka kolejnych bzdur.
                                    Po kolei:
                                    1.
                                    Katolicy nie twierdzą że jajo ma mózg, lecz że mała dusza oczekuje w nim na
                                    rozwój człowieka wg zapisanego realnie w genach jaja kodu receptury
                                    samoreprodukcji kazdego narządu przyszłego już okreslonego od zapłodnienia
                                    dorosłego osobnika. Japonczycy nie tacy przecież głupi wiedzą o tym i liczą
                                    swój wiek nie od momentu urodzenia ale od poczęcia.

Podyskutuj z nimi a nie z katohaszanozistą!

2.Nie zmysłu takiego jak obserwacja!

3. Nie widzisz tych jaj, które zauważył
                                    na poczatku Jaceq
                                    a teraz, dzieki waszemu oślemu uporowi i kurzym, pardon
                                    ob_kurczo_nym móżdżkom - wszyscy - oczywiście oprócz H_Z95!

4. Nawet w pacynologii popełniasz kardynalne błędy obserwacyjne
                                    przed fazą analizy -
                                    "jaja tam gdzie one sa. Nawet w pacynotekstach i pacyn
                                    > multiplikacji"----------> Otóż, prawdziwe źródła pacynowania to zapiekłość i
                                    urażona duma oraz brak argumentów na obronę zdemaskowanych obiegowych
                                    poprawnych opnii a nie żadne jaja. Bezrobotny11, Szach0 i Hasz0 są w tej sprawie
                                    wyjatkowo zgodni! Oni są zawsze gotowi do wyjscia z ukrycia - bo to oni robia
                                    sobie jaja - w odróżnieniu od haszo, hasz00 i reszty. Paniał ili jeszczjo niet?

Może się zmieści reszta demaskacji --------->
                                    > > Odkurzony móżdżek 1:
                                    > > - "My nie prawi to katohaszyści skopani po kostkach depcą prawo."

> Mocniej zacisnij oczy aby nie dojrzec rzeczywistosci. Mnie tam wszystko jedno
                                    > cierpia ci, ktorzy nie potrafia uciec z tego pokreconego landu.
                                    #######:
                                    No wiesz!? Może poprzesz to jakimś przykładem. Nauczyłeś się od H_Z95
                                    tej praktyki rzucania rzepów na ogony z daleka?
                                    Nie potrafiłem uciec - choc takie okazje miałem i życie przyznało rację
                                    temu wyborowi. Zapobiegło to cierpieniu do końca zycia pewnej osobie.
                                    A ja aktualnie cierpię tylko podczas czytania waszych postów.
                                    Ale to tylko cierpienia moralne, spowodowane paradoksalnym korelacją
                                    swiadomosci postkomunistycznej, kwazipatriotycznej ale antybolszewickiej Polonii
                                    z kwaziantykomunistyczną, pseudoliberalną, antypatriotyczną macierzą, która
                                    w efekcie tegoż absurdu w osobach Rysia i H_Z - sprzymierzyła się w celu
                                    zwalczania
                                    ___duchowej ostoi polskości jak i podkopania podstawy bytu narodu___
                                    A tych najwazniejszych imponderabilii broni na F. Hasz0 ukazujac z
                                    żelazna logiką mechanizmy manipulacji domorosłych manipulatorów i
                                    prowokatorów, naduzywających wulgarnych i obraźliwych inwektyw zamiast
                                    polemicznych kontrargumentów. Na nic apele (durne wg H_Z95)
                                    i upominania ( to tylko kopanie po kostkach wg Rycha7).
                                    Rozbrykane dzieciaki...obaj zacietrzewieni nie widzą, że tworza śmieszną,
                                    skompromitowaną brakiem rzeczywistego porozumienia ze soba - koalicją strachu
                                    przed ostatecznym blamażem!

> > Hasz0:
                                    > > - Uwole! za reformę "Oddać komuchom pieniadze za władzę" was uwalę?
                                    >
                                    > Pucybuty zarobily na Otakowym puszczaniu w skarpetkach. Tak ujawniaja sie
                                    > talenty w jedynym sprawiedliwym ustroju.

> > Odkurzony móżdżek 2:
                                    > >
                                    > > - "aktywa postaktywu to nie żadne pieniądze to papiery podłużne"
                                    >
                                    > Swieta wlasnosc kosciola katolickiego. Za malo sie nazarl?

#: idę cos zjeść...bo same stare i nudne chwyty w stylu K52!
                                    • rycho7 przezabawnosc ostoi 21.07.05, 13:14
                                      szach0 napisał:

> ___duchowej ostoi polskości jak i podkopania podstawy bytu narodu___

Pare tygodni mialem przerwe od FA. Wpadlem z nalogu. Bez sensu z punktu
                                      widzenia gospodarowania moim czasem. Piszesz Haszu teksty w stylu Salwadora
                                      Dali i Topora. Ja jednak wole wersje obrazkowe niz tekstowe. Gadaj se do obrazu.
                                      • szach0 Trzymam za słowo postEuropejczyku/nt 21.07.05, 14:54
                                        • rycho7 cos Ci obiecywalem? n/t 21.07.05, 18:44
                                    • hazet_95 A co nowego na kwitnącej Białorusi? 21.07.05, 16:49
                                      szach0 napisał:

> Ale to tylko cierpienia moralne, spowodowane paradoksalnym korelacją
                                      > swiadomosci postkomunistycznej, kwazipatriotycznej ale antybolszewickiej
                                      > Poloni i z kwaziantykomunistyczną, pseudoliberalną, antypatriotyczną
                                      > macierzą, która w efekcie tegoż absurdu w osobach Rysia i H_Z - sprzymierzyła
                                      > się w celu zwalczania
                                      > ___duchowej ostoi polskości jak i podkopania podstawy bytu narodu___

Czy jest na sali lekarz????!!!!

> A tych najwazniejszych imponderabilii broni na F. Hasz0 ukazujac z
                                      > żelazna logiką mechanizmy manipulacji domorosłych manipulatorów i
                                      > prowokatorów, naduzywających wulgarnych i obraźliwych inwektyw zamiast
                                      > polemicznych kontrargumentów.

Twoja "żelazna logika", towarzyszu, ma tyle wspólnego z rzeczywistością, co
                                      twoje IQ.

• szach0 Przyjedzie do ciebie jak tylko NFZ znajdzie forse/ 21.07.05, 18:01
                                        • hazet_95 Honorowe obywatelstwo od tow. Łukaszenki 21.07.05, 20:20
                                          masz jak w banku. Mało jest takich, co potrafią docenić jego geniusz. Tylko
                                          równie genialni (jakie to twoje IQ?)...

He, he... Wzrost gospodarczy 10%, minimalna pensja 300 USD... Nie próbuję już
                                          nawet doprosić się o źródło tych rewelacji, bo się domyślam... Normalni ludzie
                                          mają w tym miejscu mózg smile

• hazet_95 Dla ciebie to mogę być nawet kosmitą 20.07.05, 18:03
                              ...więc twoja "wyrafinowana" obelga, czyli "UWol" czy inny PeDek spływa po
                              mnie.

Ale skoro usiłujesz walić na oślep sympatiami politycznymi, to pozwolę sobie
                              cię zapytać o 2 rzeczy. Zbliżone do polityki. 2 na początek, ma się rozumieć smile

1. Dlaczego Białoruś jest dla ciebie takim rajem?

2. Jak można było walczyć z tzw. komuną wysiadując przezd '80 na kontraktach za
                              żelazną kurtyną, a początek '81 (granice zamknięte na amen) spędzając sobie w
                              zaprzyjaźnionej Czechosłowacji (i to legalnie)? Musiałeś być wielce zasłużony
                              dla nieboszczki Partii, Wallenrodzie smile

• hasz0 _______________________________ Gdybyś HamZbirze95 20.07.05, 20:20
                                był liberałem, jakim się tu śmiesz przedstawiać

to byś:

a) wg 1-go przykazania "Dekalogu liberała" B. Russela

- niczego nie był pewien w 100%

b) wg 3-go przykazania "Dekalogu liberała" B. Russela

- nigdy nikogo nie zniechęcał do myślenia (czyli siebie samego) bo z pewnością
                                ci się to powiedzie

c)wg 4-go przykazania "Dekalogu liberała" B. Russela
                                - nie przejmował byś się autorytetami (nawet takim Balcerowiczem)

d)wg 7-go przykazania "Dekalogu liberała" B. Russela

- wiedziałbyś, że kazda uznana opinia była wcześniej ekscentryczną.

e)znazłbyś upodobanie w inteligentnym sporze miast w biernej ugodzie

- bo jeśli cenisz inteligencję tak, jak nalezy, spór może zakładać większe
                                porozumienie niż bierne przytakiwanie

Rozumiejąc twą trudność

________rozumienia prawidłowości kryjących się za przypadkami________

wywołanego swoistym stanu umysłu urzeczonego idolem i jego nieznoszącymi
                                sprzeciwu hipotezami rodem z Zorby - który nawet w obliczu katastrofy reform
                                tańczył i spiewał
                                spiezę wyjaśnić, iż się mijasz z PRAWDĄ!

W twym stanie umysłu by nie zburzyc obrazu reformy, nie zagrozić jej
                                uszczerbkiem haszowatej krytyki, nie skalac jego integralnosci
                                me pamflety bierzesz za rekonstrukcję.

I tak weźmy
                                Białoruś - ja jako tradycjonalista pochwalę coś tam przewrotnie w kontekście
                                pseudoliberalnego absurdu wdrażanego w Polsce
                                a ty po prostacku bierzesz to wprost i oprawiasz chamstwem.
                                Inni wiedzą, że to banalna prowokacja zmuszjąca do myslenia
                                -----------ale nie H_Z!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co do kontraktów to zawierały je komuchy ale tak nieudolnie i skandalicznie
                                że musiał to Hasz naprawiać. Proste?

Przypadek niepasujący do regułY?
                                • hasz0 ___________31.08.2005 Ust 189___________________ 20.07.05, 21:06
                                • szach0 _______________________________ Gdybyś HamZlecie 20.07.05, 22:31
                                  rozpuścił na wietrze przypadku
                                  - uwolnioną z kostnicy słownej -
                                  myśl swobodną...

...łatwiej dostrzegłbyś rzeczy prawdziwe choć ulotne, bo niezdefiniowane
                                  i może jeszcze nienazwane!

Sztywny szkielet księgowych reguł wtłoczony w nieprzystajęce do
                                  dynamiki procesu zmian - kupowane prawo, daje absurdalny efekt; panstwo
                                  antyprawa, etatyzm, korporacjonizm, koncesje, przywileje, marginalizację,
                                  deprawację i aferalność.

Twa obsesyjna, tak chrakterystyczna dla zafascynowanego liźnięciem
                                  teorii od samego guru reform ( a to g..o prawda) skłonność do wyłapywania
                                  formalizmów gubi ogląd całości, którą widzi zwyczajny rolnik
                                  i bezrobotny w zetknieciu z absurdem brukselskim.
                                  I dlatego reagujesz wściekłością i chamstwem Panie Dyskutancie!

> Co do kontraktów to zawierały je komuchy ale tak nieudolnie i skandalicznie
                                  > że musiał to Hasz naprawiać. Proste?
                                  >
                                  > Przypadek niepasujący do regułY?
                                  • szach0 _____________Bajka na Dobranoc!___________________ 21.07.05, 00:11
                                    Miałem Ci już H_Z95 rozjasnić ten przypadek niepasujący do reguły
                                    tj. wyjazdy słuzbowe - a nie zadne kontrakty za komuny - gdy przerwał mi
                                    pisanine telefon.

Przerwa dobrze zrobiła, bo przypomniało mi się, że Ty wszystko wiesz
                                    z tamtych starych dyskusji z haszem.
                                    Ze Ty ta wiedzę masz. Ze miałes udzielone przeze mnie dawno temu na swe
                                    watpliwości wyczerpujące odpowiedzi. Ze powtarzasz identyczne zarzuty
                                    po długiej bo kilkuletniej przerwie - jak Skan. Ze grasz wariatuńcia i że
                                    nadmiernie często zarzucasz mi bełkot, jako żywo, jak tamten. Ze nie
                                    dyskutujesz tylko czekasz na słowne potknięcia i wałkujesz je potem jak jakiś
                                    uparty muł, nie pozwalając na sprostowanie. Łatwo to przesledzić! e imputujesz,
                                    insynuujesz i msciwie odreagowujesz tamte porażki... Ze nalezysz do "stada".
                                    Ze Gdybyś to Ty był na moim miejscu to teraz byś grzmiał:

- "nie kompromituj się!"
                                    Wyjazd na kontrakt to nie delegacja słuzbowa! Jesteś kretyn z kurzym móżdżkiem,
                                    gdzie te IQ145 idioto? Nie rozumiesz, że komuch spartolił i musiał wysłać
                                    niekomucha by dotrzymac umowy? "

Wyglada na to, ze Ty, H_Z95, milczący Skan, efemerydy hoszo, hasz00 i jakie
                                    tam jeszcze stale ze sobą wymieniacie informacje.

Żałosne to, smieszne i tak bardzo kompromitujące...
                                    kogoś - kto stale upomina Hasza by się nie kompromitował.

P.S
                                    Co myslisz o komuchu Kalwasie z jego cytatem a "mury runą"
                                    z jego smaganiem krytyków zawodowych korporacji prawniczych salwą,
                                    że to atak na... wywalczoną świeżo samorządność?

I argumenty o kosztach budżetu egzaminów panstwowych na radców,
                                    adwokatów i notariuszy?

Na razie 100% tanich samorządowych egzaminów zdają tylko nepoci.

Proporcje ilości aplikacji:
                                    - Polska: Hiszpania / 300 : 5000
                                    tam konkurencja, łatwy i tani dostęp do usługi
                                    u nas ...prywatna "samorządność" postkomusza!

Jak mi to przypomina H_Z95 "argumentacje" dowodzące uwielbienia komucha Hasza
                                    dla Łukaszenki!
                                    Nie mogłem sobie wyobrazić lepszej ilustracji i dowodu na przewrotność i cichy
                                    sojusz postkomuchów i postępowych liberałów - H_Z95 i Rycha7.

Sprzymierzyli się tacy niby to antagoniści wobec siebie w atakach na Hasza
                                    ...i obaj zarzucają Haszowi że... komuch!

Balzac z Fredrą wysiadają.
                                    Dobranoc Państwu!
                                    • rycho7 urojenia pacyn haszosfory 21.07.05, 08:58
                                      szach0 napisał:

> Nie mogłem sobie wyobrazić lepszej ilustracji i dowodu na przewrotność i
                                      cichy
                                      > sojusz postkomuchów i postępowych liberałów - H_Z95 i Rycha7.

O swym sojuszu i jego negocjacjach z H_Z95 niec nie wiem. Chyba haszysci myla
                                      sojusz z bezdyskusyjna zgoda wokol pryncypiow. Cywilizacja zachodnia
                                      wspolczesnie to nie jest wspolczesnie Europa rzadzona przez papieza. Tu jak
                                      sadze przebiega linia podzialu mentalnego. Powrotu do katolskiego feudalizmu
                                      nie bedzie. Haszysci conieco przespali. W "ewangielizacje" wierza tylko oni.

> Sprzymierzyli się tacy niby to antagoniści wobec siebie w atakach na Hasza
                                      > ...i obaj zarzucają Haszowi że... komuch!

Ja Ci to ewentualnie "zarzucam" w Twoich urojeniach. W paranoi to nie swiat sie
                                      rozdwaja lecz jedynie wnetrze pacjenta. To widac bez specjalnego przygotowania
                                      lekarskiego. Pacjent sadzi, ze jest bezrobotnym sachem haszystow.
                                      • szach0 ___Nareszcie cos dowcipnego...:-)_______/nt 21.07.05, 14:49
                                        • szach0 Czy sam z siebie też potrafisz...:-(__?_______/nt 21.07.05, 14:51
                                    • hazet_95 A świstak siedzi i zawija w sreberka... 21.07.05, 16:32
                                      szach0 napisał:

> Wyglada na to, ze Ty, H_Z95, milczący Skan, efemerydy hoszo, hasz00 i jakie
                                      > tam jeszcze stale ze sobą wymieniacie informacje.

Twój egocentryzm jest doprawdy powalający! Z faktu, że od czasu do czasu
                                      zwracam łaskawie swoją cenną uwagę na twoje wypociny nijak nie da się uzurpować
                                      tak daleko idących wniosków. Od dawna twierdzę, że twoje głośno ogłoszone IQ to
                                      jakiś fake.

Wracając ad rem - w kwestii I części PS-a akurat się zgadzam. Dlatego nie będę
                                      podnosił tego tematu, bo i po co? Dodam jedynie, że podobnie jak korporacje
                                      zawodowe należy potraktować związki zawodowe. To jest ten sam mechanizm.

A żeś komuch, to wynika wprost z twojego bełkotu.

Białoruś ci imponuje, a przynajmniej imponowała wtedy, gdy bezmyślnie jak
                                      zwykle pisałeś pean pod jej adresem. Miło potrzeć, jak bierzesz ogon pod
                                      siebie smile))

• szach0 Zmiekła ci rura? Gratuluję.Dziwne, ze nie napadasz 21.07.05, 17:55
                                        nigdy z inwektywami na prawdziwych forumowych komuchów!

A wręcz dołączas do nich, przebijając ich niestety
                                        niewyszukanym chamstwem
                                        i prostactwem.

Wygladasz tez tak podejrzanie jak piszesz?
                                        I nie zapominaj niewychowancu, że ja tobie nic nie jestem winien
                                        i chocby dlatego nie życze sobie jakichkolwiek inwektyw i bezpodstawnych
                                        posądzeń. Znajdź sobie prawdziwego komucha i obrzuc go inwektywą
                                        - pełno ich przecież tu na Forum. Nie poniesiesz konsekwencji.
                                        Więc kim naprawde jesteś? Przyznaj się!

• hazet_95 A w którym niby miejscu i dlaczego 21.07.05, 20:15
                                          miała mi ta rura zmięknąć? Dlatego tylko, że się z czymś zgodziłem? Nie uzurpuj
                                          sobie.

Co robić - raz udało ci się napisać coś z sensem.

Kim jestem naprawdę? Jak wyglądam? Gó.. ci do tego smile No, chyba że teczki
                                          zakładasz, to twój ulubiony przecież sport smile Pozwól, że rozbudzę twoją
                                          ciekawość: wyglądam podejrzanie smile Szpieg z Krainy Deszczowców, te sprawy...

Towarzysz ukontentowany?

• hasz0 ######Zachowujesz w wielkiej tajemnicy swe poglady 22.07.05, 09:04
                                            ale za to cały czas fechtujesz z ukrycia i z doskoku
                                            tniesz swymi najbardziej wyrafinowanymi ripostami, których to repertuar pozwole
                                            sobie tu przytoczyć;

"Komuch", Towarzysz", "fan Łukaszenki"
                                            "Gó.. ci do tego smile"
                                            "S.pierdlaj",
                                            "bełkot"
                                            "szkoda mego cennego czasu na uzasadnienie"

wzbudzając niewątpliwe zachwyt znacznej części czytelników aquanetu.

Pozwolę sobie jednak teraz odwrócić role prelegenta i krytyka
                                            i przykładowo zapytać
                                            Szpiega z Krainy Deszczowców,
                                            wprost w kilku palących kwestiach:

Wołałeś lekarza...a więc
                                            czy masz o najmądrzejszy receptę na doprowadzenie do stanu poprawnego działania
                                            resort zdrowia w kraju? Porusz sprawę źródeł i dostatecznej wielkości
                                            finasowania, jak pogodzić zasadę bonus aegroti suprema lex z zasadą
                                            opłacalności (brak zysku) liberalizmu, jak finasować gotowość zespołów,
                                            sal operacyjnych sprzętu, infrastruktury gdy zwrot kosztów zależy od ilości
                                            chorych, jak zapobiec odpływowi najlepszej kadry lekarzy - biedne państwo
                                            finasuje drogie studia i specjalizacje a bogate najwyżej kurs językowy,

co trzeba zrobić żeby zatrzymać 3 miliardy podatku w kraju (połowa zachodnich
                                            największych firm nie płaci!), czy uważasz, że można wydać 500 mln zł
                                            na wojnę z zagrożeniem atomowym i bronią biologiczną zamienioną na wojne
                                            z "terroryzmem" nie dbając o to że zwrot w postaci AŻ(!!!) 100 mln i tak
                                            pójdzie na szkolenia pilotów F16 ( do atakowania Białorusi?) podczas gdy
                                            skazuje się całe rzesze pacjentów na smierć ( NFZ bezprawnie lokuje fundusze
                                            zamiast rozdysponować na brakujące leki i sprzęt -z posiadanych 780 mln wydał
                                            280 mln!!! a zbiurokratyzowana procedura uruchomienia pieniedzy takich
                                            podłuznych papierów (!!!) trwa miesiące) i szpitale plajtują (zamiast przynosić
                                            zysk???).

Raz na zawsze stracone kury znoszące złote jaja jak stocznie, huty,
                                            polskie ekologiczne rolnictwo (chemizacja gleb na Zachodzie jest 10 * wieksza),
                                            przemysł lekki, chemiczny, stracona szanse na rozwój zaawansowanych technologii
                                            z litości pominę...

Nuże daj głos inny od faceta spod budki ale z cenzusem absolwenta MBA...
                                            • hasz0 _______Tu masz kreskę a tu odpisuj--^ H_Z komuchu_ 22.07.05, 09:08
                                              • hasz0 ___________ino nie pisz, że bełkot!_______________ 22.07.05, 09:09
                                            • rycho7 Haszus klientem? 22.07.05, 13:20
                                              hasz0 napisał:

> Nuże daj głos inny od faceta spod budki ale z cenzusem absolwenta MBA...

Przezabawny jest Haszus. Za rady konsultantom w pozapriwislianskich krajach sie
                                              placi. Haszus chcialby za darmo. Aby ubiec przekomazanke informuje, ze takim
                                              jak Haszus oferty konsultacji nie przedstawiam. Z reguly. Nie lubie rzucania
                                              grochem o sciane. Mozesz wiec sie nie silic, ze moje ewentualne rady uznasz za
                                              bezwartosciowe. Rynek konsultacji jest dla innej kategori klientow. Ty klientem
                                              to moze jestes ale w innym znaczeniu tego slowa.
                                              • szach0 Haszus klientem?___Re:Głupiś czy o zdrowie pytasz? 22.07.05, 14:00
                                                Wiemy obaj, ze H_Z95 samodzielnie nie odpowie, bo to on był adresatem
                                                tych pytań.
                                                Dobrze, ze się odezwałeś przyznając się do absolwenta MBA.
                                                A tak mnie zastanowiało co tez macie takiego wspólnego ze soba?

Ten styl snoba i pozera. I ta sama infantylna skłonność
                                                do niewyszukanych wyzwisk i obrażania, nawet po lekkim przycisnieciu do muru.

Ilez to razy już Was obu z bbliźniaczo identycznym skutkiem przetestowałem!

H_Z95 tym się różni od Ciebie, że Ty atakujesz pogrążając się w absurdzie
                                                a on uaktywnia się jedynie wtedy, kiedy może zauwazyć błędnie uzyte słowo
                                                lub termin na którego to zrozumienie poświęcił tyle nauki na studiach
                                                podyplomowych.

No ale mu zaczynasz dorównywać właśnie tą pozorną repliką.
                                                Gratuluję ujawnionego mniemania o sobie i wywołanego tym postem wrażenia
                                                - wszyscy co to dotąd omawiali stan panstwa i jego przyczyny
                                                padna na twarz!

Ja skromnie odmówię profesjonalnej zagranicznej płatnej porady
                                                - jestem przeciez beneficjentem rezultatów takowych porad - jakich sam jeszcze
                                                żeś nie doświadczył bo to Ty ostatnio pisałeś o powodach ucieczki z tego
                                                asurdalnego kraju? Nieprawdaż?

Masz darmową poradę
                                                sz0kowa i katohaszowatą
                                                jak czytać z oddali wieści o starym niepozapriwislanskim kraju
                                                - może trzeba po korekcie Twego widzenia tutejszych spraw
                                                wyrzucić Toje konsultacje do kosza?
                                                Gdzie brałeś lekcje udzielania porad wymiany towaru za świecidełka?
                                                u Foulbrighta? czy wczesniej u Batorego?
                                                www.wprost.pl/ar/?O=78757&C=57
                                                • rycho7 bledne wnioski na podstawie urojen Hasza n/t 22.07.05, 15:48
                                                • hazet_95 Wielbicielu Łukaszenki... 22.07.05, 17:02
                                                  szach0 napisał:

> Wiemy obaj, ze H_Z95 samodzielnie nie odpowie, bo to on był adresatem
                                                  > tych pytań.

Przygotowałeś już grunt pod ucieczkę do przodu. Jak zwykle.

> Ten styl snoba i pozera. I ta sama infantylna skłonność
                                                  > do niewyszukanych wyzwisk i obrażania, nawet po lekkim przycisnieciu do muru.

Bardzo trafny opis. Wypisz-wymaluj - #.

> Ilez to razy już Was obu z bbliźniaczo identycznym skutkiem przetestowałem!

Czy na sali jest lekarz???

> H_Z95 tym się różni od Ciebie, że Ty atakujesz pogrążając się w absurdzie
                                                  > a on uaktywnia się jedynie wtedy, kiedy może zauwazyć błędnie uzyte słowo
                                                  > lub termin na którego to zrozumienie poświęcił tyle nauki na studiach
                                                  > podyplomowych.

Pisałem ci kiedyś, żebyś nie używał słów, których znaczenia nie rozumiesz.
                                                  Tylko i aż tyle. Wypisujesz różne bzdury, czasami zwracam na nie uwagę,
                                                  częściej nie. Ale nie sprowadzaj tego do poziomu błędnie użytych słów. Żeby nie
                                                  sięgać daleko - 10% wzrost GNP na Białorusi czy 300 USD płacy minimalnej
                                                  tamże smile To nie są błędnie użyte słowa, czy terminy. Pytałem grzecznie, skąd
                                                  wziąłeś te dane.

Usiłujesz robić ludziom wodę z mózgu. Udaje się to tylko z tobie podobnymi.

• rycho7 interesuje mnie to 22.07.05, 17:09
                                                    hazet_95 napisał:

> sięgać daleko - 10% wzrost GNP na Białorusi czy 300 USD płacy minimalnej

Ja slyszalem w jakiejs audycji telewizyjnej 13% wzrost GNP na Białorusi oraz 20
                                                    USD płacy sredniej. Nie bardzo w to wierze i nie powtarzam bez sprawdzenia.
                                                    Teraz jest okazja. Moze ktos sie czuje kompetentny?
                                                  • hasz0 ______Białoruś ma europejskie korzenie 26.07.05, 17:10
                                                    No przeciez Ci podałem link.
                                                    I zwracałem uwagę na ironiczny kontekst odnośnie "polskiego sukcesu".
                                                    Życzę Ci żebys zakosztował osobiście reformy Balcerowicza ale przeprowadzonej
                                                    na Tobie przez zaocznego inżyniera i ostatniego sekretarza POP awansowanego
                                                    partyjnie. Dużo zrozumiesz o konieczności lustarcji i
                                                    dekomunizacji! "minimalna" płaca to również moja pomyłka
                                                    czy jednak Twoja, purysto?

>...sięgać daleko - 10% wzrost GNP na Białorusi czy 300 USD płacy minimalnej
                                                    > tamże smile To nie są błędnie użyte słowa, czy terminy. Pytałem grzecznie, skąd
                                                    > wziąłeś te dane.
                                                    >
                                                    > Usiłujesz robić ludziom wodę z mózgu. Udaje się to tylko z tobie podobnymi.
                                            • hazet_95 To nie kwestia zachowania tajemnicy 22.07.05, 18:02
                                              bo piszę tylko to, co chcę i mam ochotę napisać. I niepotrzebny mi, jak tobie,
                                              pacynkowy poklask.

hasz0 napisał:

> Wołałeś lekarza...a więc
                                              > czy masz o najmądrzejszy receptę na doprowadzenie do stanu poprawnego
                                              działania
                                              > resort zdrowia w kraju? Porusz sprawę źródeł i dostatecznej wielkości
                                              > finasowania, jak pogodzić zasadę bonus aegroti suprema lex z zasadą
                                              > opłacalności (brak zysku) liberalizmu, jak finasować gotowość zespołów,
                                              > sal operacyjnych sprzętu, infrastruktury gdy zwrot kosztów zależy od ilości
                                              > chorych, jak zapobiec odpływowi najlepszej kadry lekarzy - biedne państwo
                                              > finasuje drogie studia i specjalizacje a bogate najwyżej kurs językowy,

Tak. I to taki, którego twój komuszy umysł nie scierpi.

Prywatyzacja.

Nie widzę sensu i potrzeby utrzymywania wypasionych struktur biurokratycznych i
                                              planowania podaży i popytu w kwstikach zdrowotnych. Moja recepta: likwidacja
                                              NFZ-u, zniesienie podatku (upss, przepraszam - "składki") zdrowotnego,
                                              liberalizacja rynku usług medycznych. Trupy powinno się grzebać, a nie
                                              reanimować.

> co trzeba zrobić żeby zatrzymać 3 miliardy podatku w kraju (połowa zachodnich
                                              > największych firm nie płaci!),

Każdy podatnik (PIT-owiec, CIT-owiec) swój rozum ma. I albo mu go odbierzesz
                                              ustawowo, albo musisz się pogodzić z faktem, że zapłaci on podatek tam, gdzie
                                              będzie on niższy. Domyślasz się już, co dalej?

> czy uważasz, że można wydać 500 mln zł
                                              > na wojnę z zagrożeniem atomowym i bronią biologiczną zamienioną na wojne
                                              > z "terroryzmem" nie dbając o to że zwrot w postaci AŻ(!!!) 100 mln i tak
                                              > pójdzie na szkolenia pilotów F16 ( do atakowania Białorusi?)
                                              > podczas gdy
                                              > skazuje się całe rzesze pacjentów na smierć ( NFZ bezprawnie lokuje fundusze
                                              > zamiast rozdysponować na brakujące leki i sprzęt -z posiadanych 780 mln wydał
                                              > 280 mln!!! a zbiurokratyzowana procedura uruchomienia pieniedzy takich
                                              > podłuznych papierów (!!!) trwa miesiące) i szpitale plajtują (zamiast
                                              > przynosić zysk???).

Oczywiście i jak zwykle mieszasz dwie niezależne sprawy. Awanturze w Iraku
                                              byłem przeciwny, ale to przecież ty jesteś piewcą mocarstwowej Polski, więc
                                              powinieneś być dumny. Chociaż jedną wojnę udało nam się wygrać...

NFZ zaś powinien zostać zlikwidowany. Nie wiem tylko, jak tobie podobni znajdą
                                              wówczas stanowiska do obsadzania?

> Raz na zawsze stracone kury znoszące złote jaja jak stocznie, huty,
                                              > polskie ekologiczne rolnictwo (chemizacja gleb na Zachodzie jest 10 *
                                              wieksza),
                                              > przemysł lekki, chemiczny, stracona szanse na rozwój zaawansowanych
                                              technologii
                                              > z litości pominę...

Ten rozwój zaawansowanych technologii rozbawił mnie szczególnie. Technologia to
                                              towar, który trzeba wytworzyć (za co?) albo kupić (za co?) i ponieść koszty
                                              absorpcji (za co?). Realnie ostatni raz szansę rozwoju nowoczesnych (na swój
                                              czas) technologii mieliśmy w 2. połowie lat 30-tych. Twój ideowy kolega Adolf
                                              zaprzepaścił ją nam bezpowrotnie.

Stocznie, huty? Czas manufaktur zakończył się ponad sto lat temu. Zresztą
                                              związki zawodowe skutecznie pozbawiły je szans na przetrwanie sad

Przemysł lekki załamał się wszędzie. Twoi rządzący koledzy zadbali, żeby koszt
                                              pracy w Polsce kilkudziesięciokrotnie przekraczał koszt pracy skośnookiej
                                              szwaczki. Żeby daleko nie sięgać - Wólczanka jeszcze szyje w Polsce, tylko nikt
                                              nie chce jakoś płacić po 100 i więcej PLN za ich koszulę. Chińskich o
                                              porównywalnej już jakości możesz kupić za tą cenę 5.

• rycho7 UKRYTE FINANSOWANIE PANSTWOWE 22.07.05, 19:19
                                                hazet_95 napisał:

> Moja recepta: likwidacja
                                                > NFZ-u, zniesienie podatku (upss, przepraszam - "składki") zdrowotnego,
                                                > liberalizacja rynku usług medycznych. Trupy powinno się grzebać, a nie
                                                > reanimować.

Ja odnosze wrazenie, ze RFN finansuje swoj przemysl farmaceutyczny poprzez
                                                system zdrowotny. Zasysanie kasy jest niesamowite. Poziom uslug ponoc wyzszy od
                                                USA przy polowie kosztow.

Biedna Polska nie wygra zadnym pomyslem. Prywatyzacja medycyny jako pomysl dla
                                                grabarzy doskonala. Ale po co skazywac za ekonomie pawulonu? Prawdziwy wolny
                                                rynek.
                                              • hasz0 Re: To nie kwestia zachowania tajemnicy 26.07.05, 17:47
                                                Dziś są zdrajcy, którzy zamiast błagać o wybaczenie wysyłają na margines
                                                inaczej myślących i uczciwych a "lewicowi przedsiębiorcy" nazywają ich
                                                przewrotnie ...komuchami!

Relatywizm osiągnał takie szczyty absurdu że komuniści celabruja 25 rocznicę
                                                podczas gdy działacze nieprzekupieni przez Kiszczaka odżegnuja się od dokonań S
                                                i AWS.

Wpasowałeś się w ten trend od pamiętnej naszej dysputy o jakości
                                                balcerowiczowych dokonań i lewandowskich prywatyzacji.
                                                Dzis wszedłeś na wyższy etap.

Przypisujesz mi chęć finansowania komuszych biurokratycznych struktur.
                                                Przypisujesz mi podziw dla Białorusi - gdy wszyscy, oczywiście oprócz Ciebie
                                                zrozumieli ironię. To samo z IQ. Wszystko bierzesz na powaznie od czasu klastra
                                                czestochowskiego.
                                                Przypisujez mi na siłę swoje projekcje - wyobrażenie przeciwnika
                                                polityki "reform" jaką realizują komuniści przebrani za liberałów.

Nie odpowiadasz na żadną moją krytykę złych decyzji, złej polityki,
                                                korupcji, afer...
                                                Wszystko widzisz jakby przefiltrowane przez wskażniki ekonomiczne
                                                jakby nie było zwyrodnienia biurokracji, wyalienowania polityki,
                                                deprawacji urzędów i ubezwłąsnwolnienia rynku.

• hasz0 ________miękka RURO____to jest odstęp_____________ 22.07.05, 09:10
                                            • hasz0 __________a tu errata -"finans,,,_________________ 22.07.05, 09:15
                              • szach0 mogę być nawet kosmitą KOSMITĄNie!tucie rozszyfrow 29.07.05, 13:56
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=26993773&a=27094024
                                • rycho7 UFO odlecialo ? 07.08.05, 20:17
                          • rycho7 typowy brak argumentow Hasza 21.07.05, 08:30
                            hasz0 napisał:

> Zaczęli od urągania a zakończyli chóralnie jej erupcją!

Jak zwykle pomawiasz o uraganie. Stawiasz sie w roli kury ze swa inteligencja
                            umieszczona w jej mozdzku. Zabraniasz udzielenia odpowiedzi na tego potworka
                            umyslowego. Bo ponoc odpowiedz Cie lub Twe uczucia religijne obraza. Wierzysz w
                            kurzyzm?

> Morał:
                            >
                            > _____OTAKE...

Niewatpliwie za czasow jego prezydentury szczytowales z zachwytu.

Wszelkie przekrety wtedy mialy poczatek. Za Twoim zezwoleniem.
                            • szach0 ____________________________Kurzyzm Otake? Czyzby? 21.07.05, 11:01
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=26489038&a=26739942
                              • hasz0 Go___jajajajajajajajajajajajajajajajajaja_______łe 21.07.05, 11:25
                                • hasz0 Go___jajajajajajajajajajajajajajajajajaja_______łe 21.07.05, 11:27
                                  • hasz0 ^up 21.07.05, 11:28
                                    • rycho7 dup 21.07.05, 13:17
                                      Alez Ty siebie kochasz Haszu. Podziwiam Cie za moc tego uczucia.
                                      • hasz0 Re: dup 21.07.05, 13:32
                                        Zeby nienawidzić trzeba kochać...
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=26734425&a=26748999
    • jenisiej Re: __________sie zasiedziałem cholera Czesc_____ 15.07.05, 19:38
      Czyżbyś rzeczywiście zabrał się razem z Patience w charakterze tragarza jej
      trzech walizek? Uważaj tylko, żebyś mi się nie naraził.

Pozdrówkasmile
      • szach0 Opis narażeń juz kiedyś zamieściłem ale powtórzę 16.07.05, 01:41
        Długi okres pracy
        (wielogodzinny, kilkumiesięczny, kilkuletni) z komputerem wraz z
        niekorzystnymi czynnikami może powodować dolegliwości zdrowotne.

Dolegliwości mogą wystąpić m. in. w postaci:

- bólu (głowy, pleców, karku, rąk, nadgarstków itd.),
        - zapalenia ścięgien, stawów, itd.
        - obrzęku, opuchlizny palców, dłoni, stawów,
        - zniekształcenia kości, m.in. „nadgarstka informatyka”
        - mrowienia, drętwienia (ramion, nóg, itd.),
        - osłabienia koordynacji ruchów,
        - zmęczenia (wywołanego głównie brakiem odpowiednich przerw),
        - osłabienia mięśni (wśród programistów obserwuje się np. zaniki mięśni nóg),
        - pieczenia oczu, rozmazywanie się obrazu (jako skutek niewłaściwych
        monitorów),
        - rozdrażnienia.

Ogólnie można powiedzieć, że dolegliwości te spowodowane są głównie
        przez:

- niepoprawne ustawienie stanowiska komputerowego i jego wyposażenia (krzesło,
        stół, monitor, klawiatura, itd.), które wymusza przyjęcie przez użytkownika
        niekorzystnej sylwetki podczas pracy,
        - nadmierne obciążenie określonej grupy mięśni i układu szkieletowego
        (kostnego)
        - nieodpowiednia organizacja stanowiska pracy i techniki pracy
        - przyjęcie niepoprawnej sylwetki podczas pracy – która wymusza na organizmie
        dodatkowy wysiłek, nadmierne obciążenie określonej grupy mięśni i układu
        szkieletowego (kostnego)
        - powtarzanie tych samych czynności: np. wprowadzanie informacji do bazy
        danych, fakturowanie.

Operacje tego typu charakteryzują się cyklicznym powtarzaniem tych
        samych czynności
        nie korzystanie z mikroprzerw i ćwiczeń relaksacyjnych, które umożliwiają
        regenerację zmęczonych partii ciała.

Minimalne wymagania, które powinno prawidłowo spełniać stanowisko do
        pracy z komputerem to:

- wystrój pomieszczeń i otoczenia monitorów (kolory pastelowe, zielone lub
        seledynowe,
        - dużo zieleni,
        - wykładziny podłogowe z tworzyw niepodatnych na elektryzację,
        - klimatyzacja lub temperatura 21 *C lub 23 *C
        - gdy brak klimatyzacji pomieszczenie powinno być często wietrzone,
        - unikanie instalowania wielu komputerów w jednym pomieszczeniu dla
        ograniczenia hałasu
        – ekran powinien znajdować się w odległości 1.5-2 przekątnych od oczu
        - na jednej osi należy umieścić monitor i przedmiot najczęściej obserwowany
        (np. tekst nad którym się pracuje)
        – przenoszenie wzroku z jednego obiektu stanowiska na drugi nie powinno wymagać
        ruchów głowy
        – odległość pomiędzy stanowiskami nie powinna być mniejsza niż 1.5 metra
        – najmniejsza odległość pomiędzy dwoma monitorami to 0.5 metra
        – wilgotność powietrza w miejscu pracy z komputerem powinna wynosić powyżej 30%
        - sztuczne oświetlenie nie może być skierowane bezpośrednio na ekran.

- Poprawnie ustawić stanowisko komputerowe,
        - sprawdzić poprawność ustawienia stanowiska komputerowego,
        - wyeliminować nieprawidłowości na stanowisku pracy,
        - przyjąć poprawną sylwetkę podczas pracy z komputerem,
        - sprawdzić poprawność przyjmowanej sylwetki podczas pracy z komputerem,
        - wyeliminować nieprawidłowości w sylwetce pracownika podczas pracy,
        - ograniczyć i/lub wyeliminować nieprawidłowości zagrażające zdrowiu podczas
        pracy z komputerem,
        - poprawić warunki pracy,
        - obniżyć i/lub wyeliminować dyskomfort związany z pracą przy komputerze..

Zależnie od obciążenia umysłowego powinny być stosowane
        regulaminowe przerwy w pracy:

- 15 min po godzinie pracy w przypadku dużego obciążenia lub przeciążenia
        - 15 min po 2 godzinach pracy w przypadku małego i średniego obciążenia

co najmniej 5 minutowa przerwa po każdej godzinie pracy.
    • jaceq Cześć haszu NT 15.07.05, 21:34

• haszo sie zapierdziałem cholera Czesc_____ 15.07.05, 21:57
      znów się bawisz kreseczkami lebiego, wyróżniaj sie pawianie zawartoscia postów
      a nie iloscia kreseczek.
      • jaceq Re: sie zapierdziałem cholera Czesc_____ 15.07.05, 22:12

Nie bój żaby, haszo (swoją drogą co za dziwna nickoforma: haszo; czemu nie od
        razu haszø ?) Rozpoznałem Cię po uszach. Wprawdzie brakuje im do szlachetnej
        długości osła, dlatego suponuję, że jesteś mułem. Czyli nikim (skoro nie
        osłem).
        • szach0 Żal mi go! Przecież to nasz stary znajomy i godny 16.07.05, 01:27
          nick!

On wie, ze się domyślamy z Haszem - kto
          tak bardzo ucierpiał mentalnie i ambicjonalnie
          z powodu naszych ripost które zdolne są przeszywać głeboko i trwale trzewia
          nawet najgorszego ścierwa.

Utrwalilismy mu te riposty w pamięci trwałej
          a fakty jeszcze je dodatkowo potwierdziły.
          No i podświadomość odreagowuje je od czasu do czasu - dlatego podobny nick.

• szach0 mecz tak jak zapowiadaliśmy wygrany Pzdr Jacqa/n 16.07.05, 01:30
            • szach0 2-gi mecz tak jak zapowiadaliśmy też wygrany/n 16.07.05, 23:37
              • hasz0 I z ruskimi wygramy/ qdrue co ja npsłaiaem? 17.07.05, 16:35
                • subtelna.x Re: I z ruskimi wygramy/ qdrue co ja npsłaiaem? 17.07.05, 16:40
                  przed napisaniem następnego postu zażyj....tataabbaaaki
                  takiej regionalnej
                  z Kaszub polskich
                  Donald ma pewnie pełną tataabbakierę swojej...roboty
                  • szach0 _____________Za minutę MECZ! z ruskimi_________/nt 17.07.05, 18:48
                    • abprall Re: _____________Za minutę MECZ! z ruskimi_______ 17.07.05, 18:58
                      nawet gdyby ivany byli nachlane i w nocy w burdelu byli , to przywalą jak
                      trza....
                      sikam gdy sprawozdawcy relacjonując jakichs sport-performace uzywaja
                      zwrotu "polski akcent" , szczegolnie gdy na 8 olimp-sprinterow nasz zajmuje
                      siódme miejsce...polski akcent je tedy gdy przed meczem hymny są grane i to
                      było na tyle ...
                      ---------------------------
                      pieprzone cywile
                      • szach0 _____________sędzia przy stanie 18"16 dał seta___ 17.07.05, 19:40
                        • szach0 __________ to caloche!____________6:1 w IIs 17.07.05, 19:43
                          • szach0 Jest materiał szkoleniowy do nasladowania 17.07.05, 20:00
                            • szach0 __Odszczekuj kapralu obelgi bo dam w Pusty Łeb 17.07.05, 20:57
                              • abprall Re: __Odszczekuj kapralu obelgi bo dam w Pusty Ł 17.07.05, 21:19
                                ...tera ty sobie szczekaj ....miał ty polski akcent....na tablicy wyniku
                                meczu...
                                a ivany , pojda tera do hotelu i sie nachlają...
                                www.gov.ru/main/symbols/gimn_rf_t3.mp3

---------------
                                pieprzone cywile
                                • szach0 Pusty Łbie! Pisałem gdy było dwa dwa w setach 17.07.05, 22:17
                                  bo szczekałeś, że wygrają z zamknietymi oczami po pijaku.

Gdyby nie podkupili sędziego... 3 punkty w sumie
                                  a jeden najwazniejszy przy stanie 18:16

Wiesz po co trener bierze czas?
                                  Sędzia może wybić z tempa 10 razy gorzej!
                                  Odszczekuj bo wygrali ledwo ledwo - a nie na pol gwizdka
                                  jak to przed meczem szczekałeś...
                                  • szach0 __ruski akcent... cholera masz ruski akcent? 17.07.05, 22:18
    • bardzozdziwiony Czy wiedziałeś,że patience to facet Helgon Patienc 07.08.05, 20:21
      • szach0 Czy wiedziałeś,że patience to facet?____ Re:nie!/n 08.08.05, 23:15
        • hasz0 Czy wiedziałeś,że patience to facet? 10.08.05, 15:29
          jednak nie baba?
          Dawno temu też myślałem, że Zsypek to facet.
          Teraz uważam, że baba tak czy siak!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka