sztuczna.perla 19.09.05, 01:09 Nowy artykuł Michnika jest właśnie: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2920496.html?as=1&ias=5 Bierz go, Patience! Bierz go! Wyczha!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patience szanowna sztuczna perlo 19.09.05, 01:14 Zanim zaczniesz pisac o nowych artykulach to spojrzyj na ich date. Moze rowniez nie zawadzi przejrzec watki pisywane przez innych, np. ten: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=29200585 A poza tym do budy, burku Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Patience: WYCZHA!!!! 19.09.05, 01:50 sztuczna.perla napisała: > Nowy artykuł Michnika jest właśnie: > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2920496.html?as=1&ias=5 > Bierz go, Patience! Bierz go! Wyczha!!!! > Nie wiem, może to późna pora sprawia, ale rozumiem tego WYCZHA? Co to znaczy? czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Patience: WYCZHA!!!! 19.09.05, 02:07 Pierla sztuczna tak samo jak pierla roztoczanska kojarzy sobie ludzi z psami. tym razem z mysliwskimi, ktore szczuje na zajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Patience: WYCZHA!!!! 19.09.05, 02:32 patience napisała: > Pierla sztuczna tak samo jak pierla roztoczanska kojarzy sobie ludzi z psami. > tym razem z mysliwskimi, ktore szczuje na zajaca. Eeee coś się perle.sztucznej poper_liło. Co on nie wie ,że w modzie króliczki forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=29180234 czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita PIERLO! 19.09.05, 03:08 O PierloWidze,ze tak jak ja raczyles wpasc dzisiaj wlasnie. Ja spac co prawda dawno winnam wlasnie, bo jutro nagranie do TVN Style mam wlasnie,gdzies tak kolo 22.00,chyba przed? albo punkt? mozesz se poogladac wlasnieAle mialam dzis dobry dzien wlasnie,mnostwo wrazen wlasnie, tych pozytywnych wlasnie A co do Adasia,powiem ironicznie,ze niektoprzy to maja fajne problemy.Takie wlasnie jestestwo Adasia i jego texty. Ech chcialabym takieNic tylko Adas na widelcu.No raz powiedzmy lala.laleczna i jej karyera sie poyawila wlasnie. Buzia dla Jozia Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: PIERLO! 19.09.05, 03:09 Dzisiaj mam to nagranie! Juz trzecia? To ja sppaaaadam!I dzisiaj jest emisja. No chyba mnie z lozka sila wyciagna Odpowiedz Link Zgłoś
sztuczna.perla Dla Owcy Czarnej w sprawie słowa "wyczha" tu jest 19.09.05, 03:40 Znaczenie słowa "wyczha" na podstawie lektury litewsko-polskiej epopei zatytułowanej "Pan Tadausz" do domyślenia się jest. Dla urtrudnienie nie powiem ja w której Księdze to jest właśnie. Do innego eposu narodowego o nazwie "Popioły" na początku jeszcze cztery słowa dopisać można by. Mianowicie "Zabrzmiało głośne WYCZHA! i". Partkuła "i" policzona tu jako słowo jest właśnie. Oczywiście duże "O" w pierwszym słowie oryginalnego tekstu na małe "o" w takim przypadku należy zmienić właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Dla Owcy Czarnej w sprawie słowa "wyczha" tu 19.09.05, 03:49 Nie dokazuj, mily nie dokazuj Az Ci poemat sztuczna perlo wyslalam Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Dla Owcy Czarnej w sprawie słowa "wyczha" tu 19.09.05, 10:39 marianna.rokita napisała: > Nie dokazuj, mily nie dokazuj > Az Ci poemat sztuczna perlo wyslalam Paulina miałam pytać o kota - teraz już wiem, szkoda go czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Dla Owcy Czarnej w sprawie słowa "wyczha" tu 19.09.05, 14:17 Niestety.Bardzo. Nie chce o tym myslec, ale to wraca. Ciagle widze moment nocnego pogrzebu.Widze jak wygladal przed smiercia. Nie zadaje pytan, ani za co, ani dlaczego, bo to bez sensu. Z kotami ostatnio mam wypadek za wypadkiem. Najpierw kicia stracila ciaze, potem Balcerowicz, potem ogon Jonatana (wypapral w kleju osmiorniczka ) trzeba bylo ogolic - nie wystawie go teraz,potem przeziebienie Chamill, kolejno choroba malej Bazylii i panika,bo objawy podobne do balcerowiczowych,ale na szczescie falszywy alarm, odstawienie Bastylii i Bazylii od matki, i karmienie nocne co 3-4 h.Szarpanina z Krzeslowym itd. Ech 100 nieszczesc, ale jeszcze zyje.I sie trzymam I poddawac nie zamierzam. Co do nagrania zrobione. Emisja nie dzisiaj a w niedziele. Ktos byl ciezko niedoinformowany Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Dla Owcy Czarnej w sprawie słowa "wyczha" tu 19.09.05, 19:36 Wczoraj tuż przed snem przeczytałam Twoje epitafium i długo chodziła mi ta historia po głowie. Zrozumieć to potrafi tylko ktoś, kto ma fioła na punkcie zwierząt, a ja niestety mam. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Dla Owcy Czarnej w sprawie słowa "wyczha" tu 19.09.05, 10:37 sztuczna.perla napisała: > Znaczenie słowa "wyczha" na podstawie lektury litewsko-polskiej epopei > zatytułowanej "Pan Tadausz" do domyślenia się jest. Dla urtrudnienie nie powiem > ja w której Księdze to jest właśnie. > > Do innego eposu narodowego o nazwie "Popioły" na początku jeszcze cztery słowa > dopisać można by. Mianowicie "Zabrzmiało głośne WYCZHA! i". Partkuła "i" > policzona tu jako słowo jest właśnie. Oczywiście duże "O" w pierwszym słowie > oryginalnego tekstu na małe "o" w takim przypadku należy zmienić właśnie. znalazłam Pędzi na smyczy Kusy, za nim Sokoł chyży, Tuż Asesor z Rejentem, razem wrzaśli z tyłu: "Wyczha! wyczha! " i z psami znikli w kłębach pyłu. monika.univ.gda.pl/~literat/panfull/0002.htm Tylko mimo wszystko, okrzyk WYCZHA w kontekście jakim go zastosowałeś nie brzmi pięknie.... A tak w ogóle to z Popiołów pamiętam tylko ogary co poszły w las (((( czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
hugo_w2 Re: Patience: WYCZHA!!!! 19.09.05, 10:45 WYCZHA : "Tuż Asesor z Rejentem, razem wrzaśli z tyłu: "Wyczha! wyczha! " i z psami znikli w kłębach pyłu " (ks. 2) W gwarze łowieckiej jest to okrzyk zachęcający psy do rzucenia się na zwierzynę łowną. -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
sztuczna.perla Re: Patience: WYCZHA!!!! 19.09.05, 11:08 hugo_w2 napisał: > W gwarze łowieckiej jest to okrzyk zachęcający psy do rzucenia się na zwierzynę łowną. No to prawidłowa interpretacja mojego postu jest właśnie. Moją intencją skłonienie Patience do zachęcenia swoich psów do rzucenia się na na Michnika było własnie. Przecież nikt chyba nie pomyślał właśnie że samą Patience do rzucenia się osobiście na Michnika zachecałbym ja właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re:szuczna perlo, michnikujesz? 19.09.05, 15:40 To teraz na forum beda psy, gilotymy, motloch i rynsztok? Ps. jesli juz, to moge poszczuc Komandosem: img316.imageshack.us/my.php?image=kot042wm.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re:szuczna perlo, michnikujesz? 19.09.05, 16:55 patience napisała: > To teraz na forum beda psy, gilotymy, motloch i rynsztok? > > Ps. jesli juz, to moge poszczuc Komandosem: > img316.imageshack.us/my.php?image=kot042wm.jpg > Chciałam go rozweselić, dostał 10 pkt., ale i tak dalej smutny. Pogłaszcz go i nie strasz, że posłuży do szczucia czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re:szuczna perlo, michnikujesz? 19.09.05, 17:03 HA dzisieciopunktowiec! To mu dam szprotke w nagrode. A poza tym to jest komandos na miare rewolucji Kubusia Puchatka. Poza tym on nie jest smutny tylko skupiony. Uczy sie poslugowania myszka i klawiatura. Obsluga myszki wychodzi mu lepiej, usiluje odgryzc jej ogonek Odpowiedz Link Zgłoś