Dodaj do ulubionych

Patience: WYCZHA!!!!

19.09.05, 01:09
Nowy artykuł Michnika jest właśnie:
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2920496.html?as=1&ias=5
Bierz go, Patience! Bierz go! Wyczha!!!!
Obserwuj wątek
    • patience szanowna sztuczna perlo 19.09.05, 01:14
      Zanim zaczniesz pisac o nowych artykulach to spojrzyj na ich date. Moze rowniez
      nie zawadzi przejrzec watki pisywane przez innych, np. ten:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=29200585
      A poza tym do budy, burkubig_grin
    • owca_czarna Re: Patience: WYCZHA!!!! 19.09.05, 01:50
      sztuczna.perla napisała:

> Nowy artykuł Michnika jest właśnie:
      > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2920496.html?as=1&ias=5
      > Bierz go, Patience! Bierz go! Wyczha!!!!
      >

Nie wiem, może to późna pora sprawia, ale rozumiem tego WYCZHA? Co to znaczy?

czarna_owca
      • patience Re: Patience: WYCZHA!!!! 19.09.05, 02:07
        Pierla sztuczna tak samo jak pierla roztoczanska kojarzy sobie ludzi z psami.
        tym razem z mysliwskimi, ktore szczuje na zajaca.
        • owca_czarna Re: Patience: WYCZHA!!!! 19.09.05, 02:32
          patience napisała:

> Pierla sztuczna tak samo jak pierla roztoczanska kojarzy sobie ludzi z psami.
          > tym razem z mysliwskimi, ktore szczuje na zajaca.

Eeee coś się perle.sztucznej poper_liło. Co on nie wie ,że w modzie króliczki

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=29180234
          czarna_owca
    • marianna.rokita PIERLO! 19.09.05, 03:08
      O PierlosmileWidze,ze tak jak ja raczyles wpasc dzisiaj wlasnie. Ja spac co prawda
      dawno winnam wlasnie, bo jutro nagranie do TVN Style mam wlasnie,gdzies tak
      kolo 22.00,chyba przed? albo punkt? mozesz se poogladac wlasniesmileAle mialam
      dzis dobry dzien wlasnie,mnostwo wrazen wlasnie, tych pozytywnych wlasniesmile

A co do Adasia,powiem ironicznie,ze niektoprzy to maja fajne problemy.Takie
      wlasnie jestestwo Adasia i jego texty. Ech chcialabym takiesmileNic tylko Adas na
      widelcu.No raz powiedzmy lala.laleczna i jej karyera sie poyawila wlasnie.

Buzia dla Jozia wink

• marianna.rokita Re: PIERLO! 19.09.05, 03:09
        Dzisiaj mam to nagranie! Juz trzecia? To ja sppaaaadam!I dzisiaj jest emisja.
        No chyba mnie z lozka sila wyciagnasmile
    • sztuczna.perla Dla Owcy Czarnej w sprawie słowa "wyczha" tu jest 19.09.05, 03:40
      Znaczenie słowa "wyczha" na podstawie lektury litewsko-polskiej epopei
      zatytułowanej "Pan Tadausz" do domyślenia się jest. Dla urtrudnienie nie powiem
      ja w której Księdze to jest właśnie.

Do innego eposu narodowego o nazwie "Popioły" na początku jeszcze cztery słowa
      dopisać można by. Mianowicie "Zabrzmiało głośne WYCZHA! i". Partkuła "i"
      policzona tu jako słowo jest właśnie. Oczywiście duże "O" w pierwszym słowie
      oryginalnego tekstu na małe "o" w takim przypadku należy zmienić właśnie.
      • marianna.rokita Re: Dla Owcy Czarnej w sprawie słowa "wyczha" tu 19.09.05, 03:49
        Nie dokazuj, mily nie dokazujsmile
        Az Ci poemat sztuczna perlo wyslalamsmile
        • owca_czarna Re: Dla Owcy Czarnej w sprawie słowa "wyczha" tu 19.09.05, 10:39
          marianna.rokita napisała:

> Nie dokazuj, mily nie dokazujsmile
          > Az Ci poemat sztuczna perlo wyslalamsmile

Paulina miałam pytać o kota - teraz już wiem, szkoda go sad

czarna_owca
          • marianna.rokita Re: Dla Owcy Czarnej w sprawie słowa "wyczha" tu 19.09.05, 14:17
            Niestety.Bardzo. Nie chce o tym myslec, ale to wraca. Ciagle widze moment
            nocnego pogrzebu.Widze jak wygladal przed smiercia. Nie zadaje pytan, ani za
            co, ani dlaczego, bo to bez sensu. Z kotami ostatnio mam wypadek za wypadkiem.
            Najpierw kicia stracila ciaze, potem Balcerowicz, potem ogon Jonatana
            (wypapral w kleju osmiorniczka ) trzeba bylo ogolic - nie wystawie go
            teraz,potem przeziebienie Chamill, kolejno choroba malej Bazylii i panika,bo
            objawy podobne do balcerowiczowych,ale na szczescie falszywy alarm, odstawienie
            Bastylii i Bazylii od matki, i karmienie nocne co 3-4 h.Szarpanina z Krzeslowym
            itd. Ech 100 nieszczesc, ale jeszcze zyje.I sie trzymamsmile I poddawac nie
            zamierzam.

Co do nagrania zrobione. Emisja nie dzisiaj a w niedziele. Ktos byl ciezko
            niedoinformowanysmile
            • ewa8a Re: Dla Owcy Czarnej w sprawie słowa "wyczha" tu 19.09.05, 19:36
              Wczoraj tuż przed snem przeczytałam Twoje epitafium i długo chodziła mi ta
              historia po głowie. Zrozumieć to potrafi tylko ktoś, kto ma fioła na punkcie
              zwierząt, a ja niestety mam.
      • owca_czarna Re: Dla Owcy Czarnej w sprawie słowa "wyczha" tu 19.09.05, 10:37
        sztuczna.perla napisała:

> Znaczenie słowa "wyczha" na podstawie lektury litewsko-polskiej epopei
        > zatytułowanej "Pan Tadausz" do domyślenia się jest. Dla urtrudnienie nie powiem
        > ja w której Księdze to jest właśnie.
        >
        > Do innego eposu narodowego o nazwie "Popioły" na początku jeszcze cztery słowa
        > dopisać można by. Mianowicie "Zabrzmiało głośne WYCZHA! i". Partkuła "i"
        > policzona tu jako słowo jest właśnie. Oczywiście duże "O" w pierwszym słowie
        > oryginalnego tekstu na małe "o" w takim przypadku należy zmienić właśnie.

znalazłam

Pędzi na smyczy Kusy, za nim Sokoł chyży,
        Tuż Asesor z Rejentem, razem wrzaśli z tyłu:
        "Wyczha! wyczha! " i z psami znikli w kłębach pyłu.

monika.univ.gda.pl/~literat/panfull/0002.htm
        Tylko mimo wszystko, okrzyk WYCZHA w kontekście jakim go zastosowałeś nie brzmi
        pięknie....

A tak w ogóle to z Popiołów pamiętam tylko ogary co poszły w las sad((((

czarna_owca

• hugo_w2 Re: Patience: WYCZHA!!!! 19.09.05, 10:45
      WYCZHA :
      "Tuż Asesor z Rejentem, razem wrzaśli z tyłu:
      "Wyczha! wyczha! " i z psami znikli w kłębach pyłu "
      (ks. 2)
      W gwarze łowieckiej jest to okrzyk zachęcający psy do rzucenia się na zwierzynę
      łowną.

--------------------------------------------------------------------------------
      • sztuczna.perla Re: Patience: WYCZHA!!!! 19.09.05, 11:08
        hugo_w2 napisał:

> W gwarze łowieckiej jest to okrzyk zachęcający psy do rzucenia się na
        zwierzynę łowną.

No to prawidłowa interpretacja mojego postu jest właśnie. Moją intencją
        skłonienie Patience do zachęcenia swoich psów do rzucenia się na na Michnika
        było własnie. Przecież nikt chyba nie pomyślał właśnie że samą Patience do
        rzucenia się osobiście na Michnika zachecałbym ja właśnie!
        • v_2 Re: Patience: WYCZHA!!!! 19.09.05, 15:15
          I co, poszczuła???
        • patience Re:szuczna perlo, michnikujesz? 19.09.05, 15:40
          To teraz na forum beda psy, gilotymy, motloch i rynsztok?

Ps. jesli juz, to moge poszczuc Komandosem:
          img316.imageshack.us/my.php?image=kot042wm.jpg
          • owca_czarna Re:szuczna perlo, michnikujesz? 19.09.05, 16:55
            patience napisała:

> To teraz na forum beda psy, gilotymy, motloch i rynsztok?
            >
            > Ps. jesli juz, to moge poszczuc Komandosem:
            > img316.imageshack.us/my.php?image=kot042wm.jpg
            >

Chciałam go rozweselić, dostał 10 pkt., ale i tak dalej smutny. Pogłaszcz go i
            nie strasz, że posłuży do szczucia big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

czarna_owca

• patience Re:szuczna perlo, michnikujesz? 19.09.05, 17:03
              HA dzisieciopunktowiec! To mu dam szprotke w nagrode. A poza tym to jest
              komandos na miare rewolucji Kubusia Puchatka. Poza tym on nie jest smutny tylko
              skupiony. Uczy sie poslugowania myszka i klawiatura. Obsluga myszki wychodzi mu
              lepiej, usiluje odgryzc jej ogonekwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka