Dodaj do ulubionych

Wyszkowski (na razie) przegrał z Wałęsą

31.01.06, 23:35

a tu taka cisza? To ma być "forum polityczne"?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3137782.html

A swoją drogą ciekawe, co miał na myśli Wysoki S., nie pozwalając
Wyszkowskiemu zaprezentować "kwitów na bolka", w których posiadaniu podobno
się on znajduje?

• wojtek_blankietowy Re: Wyszkowski (na razie) przegrał z Wałęsą 01.02.06, 00:00
      jaceq napisał:
      > A swoją drogą ciekawe, co miał na myśli Wysoki S., nie pozwalając
      > Wyszkowskiemu zaprezentować "kwitów na bolka", w których posiadaniu podobno
      > się on znajduje?

dlaczego narazie? walesa ma prawomocne orzeczenie sadu ze zlozyl prawdziwe
      oswiadczenie lustracyjne ze nie byl agentem. teraz z walesa nikt nie wygra
      • jaceq Re: Wyszkowski (na razie) przegrał z Wałęsą 01.02.06, 00:10

> prawomocne orzeczenie sadu

"Tamtego" sądu. Dziś niezawisłe sądy sterowane są innym ministrem, których
        przełożony z kolei sterowany jest Radiem.

> teraz z walesa nikt nie wygra

"Nie po to śmy po trupach wzięli okopy (tfu! resorty!) siłowe"

Wałęsa nie lubi RM, tuby propagandowej obecnych naszych właścicieli (z których
        np. taki Wassermann, uciskany jak winogrono w prasie, po raz pierwszy w życiu
        tam właśnie poczuł słodki smak wolności). RM z wzajemnością, nie lubi Wałęsy i
        jest obecnie, ehm, wpływowe. "Nikt nie wygra"? Pożyjemy, zobaczymy. Jeszcze i
        tak może być, że "rektor" Jarosz wróci do Przemyśla (a Ziut Zawadzki na AQ).
        Oby się moje słowo w G. obróciło.

• anthony.zhureck kuriozum i skandal :( 01.02.06, 03:15
      prawica.net/index.php?q=node/2461
      prawica.net/index.php?q=node/2463
      • haszszachmat O czym tu gadać?gdy wszystko już widać i słychać/n 01.02.06, 11:05
        • wojtek_blankietowy gdy wszystko już widać słychac ze nie byl agentem 01.02.06, 11:29
          Sprawa jest prosta poza opiniami kilku osob niepodpartymi zadnymi dowodami nie
          ma zadnych dowodow ze walesa byl agentem.
          ciekawe jest ze mowia o nim agent ludzie ktorzy sa z nim skonfliktowani. tacy
          ludzie nie sa obiektywni bo z zalozenia nie lubia osoby o ktorej mowia.

spojrzmy obiektywnie wszyscy uwazaja ze walesa obalil komunizm co niby ma
          przmawiac za tym ze byl agentem? a zakladajac ze byl czemu mialby dzialac
          przeciwko swojemu mocodawcy?

ja tez sie moge uprzec ze hasz to kobieta i choc wszysc beda twierdzili inaczej
          ja bede mowil ze wiem ze tak jest. moge ale po co?
          • abprall Re: gdy wszystko już widać słychac ze nie byl age 01.02.06, 11:37
            wojtek_blankietowy napisał:
            spojrzmy obiektywnie wszyscy uwazaja ze walesa obalil komunizm co niby ma
            przmawiac za tym ze byl agentem....
            -----------------------------

komunizm ( takiego nigdy nie było) obalili : papa, roni i gorbi....
            wszyscy inni to fałszywki żądni niezasłużonej chwały...
            a głupi świat dał sie na to nabrać przypisując elektrykowi udział w tym
            polish-polit-kicz-show...

---
            pieprzone cywile
            • wojtek_blankietowy Re: gdy wszystko już widać słychac ze nie byl age 01.02.06, 11:49
              abprall napisał:
              > komunizm ( takiego nigdy nie było)

mowi sie tak potocznie, oczywiscie byl to gospodarczo: socjalizm, ustrojowo:
              totalitaryzm, dyktatura, ale jesli wszscy wiedza o co chodzi to po co robic
              problemy gdzie ich nie ma

> obalili : papa, roni i gorbi....
              > wszyscy inni to fałszywki żądni niezasłużonej chwały...

dyskusyjne, idac twoim torem - moim zdaniem ten ustroj obalił sie sam wskutek
              niemozliwosci realnego funkcjonowania na dluzsza mete przez niewydolnosci w nim
              wystepujace. z ludzi najeiekszy wplyw mieli roni ktory przyspieszyl jedynie
              czestotliwosc wystepowania nieywdolnosci. rola papi i gorbiego zadna wrecz
              znikoma - gorbi ratujac nieco przyspieszyl, papa poruszyl ludzie jedynie w
              polsce co bylo wtorne do tego co zrobili robotnicy z elektrykiem

> a głupi świat dał sie na to nabrać przypisując elektrykowi udział w tym
              > polish-polit-kicz-show...

ktos musi spijac smietanke, on po prostu byl symbolem robotnikow
          • bezrobotny11 __zamarzł Ci ten wykuty na blachę txt pod sufitem? 01.02.06, 11:50
            stopić czy rozmrozić?

> zakladajac ze byl czemu mialby dzialac
            > przeciwko swojemu mocodawcy?

wzmacnianie lewej nogi - pierwsza decyzja to awans PZPRówki Ziólkowskiej,
            rozwalanie prawicy, "nocna zmiana", niedoszłe gratulacje dla Janajewa, p.
            traktatu o pozostawieniu wojsk radzieckich w bazach w Polsce, zatrudnienie
            agentów którzy go sledzili w kancelarii, kontra przeciw wejsciu Polski do NATO
            jego słunne NATO-bis i kontra przeciw EWG EWG-bis, uppienie Huszczy który
            pomagał "S" oddanie samych okładek twypożyczonej teczki "Bolka" i wyrok...
            uniewinniający za to bo szkodliwość... znikoma... i setki podobnych działań to
            jest wg Ciebie "działanie przeciwko swemu mocodawcy"?

Włąsnie się uparłeś, ze hasz to kobieta. A to nie hasz ino Hasz.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=35866970&a=35988794
            • wojtek_blankietowy Re: __zamarzł Ci ten wykuty na blachę txt pod suf 01.02.06, 12:00
              bezrobotny11 napisał:
              > wzmacnianie lewej nogi - pierwsza decyzja to awans PZPRówki Ziólkowskiej,
              > rozwalanie prawicy, "nocna zmiana", niedoszłe gratulacje dla Janajewa, p.
              > traktatu o pozostawieniu wojsk radzieckich w bazach w Polsce, zatrudnienie
              > agentów którzy go sledzili w kancelarii kontra przeciw wejsciu Polski do NATO
              > jego słunne NATO-bis i kontra przeciw EWG EWG-bis, uppienie Huszczy który
              > pomagał "S" oddanie samych okładek twypożyczonej teczki "Bolka" i wyrok...
              > uniewinniający za to bo szkodliwość.. znikoma... i setki podobnych działań to
              > jest wg Ciebie "działanie przeciwko swemu mocodawcy"?

i co i to sa dowody?
              wzmacnianie lewej nogi? a nie zgadzasz sie ze demokracja potrzebuje i prawicy i
              lewicy by sprawnie funkcjonowac?
              zatrudnianie agentow? jakich agentow kto byl agentem i jakie maz dowody ze byl?
              NATO bis? - kwestia nazwy a czym innym bylo partnerstwo dla pokoju jak nie nato
              bis?
              nocna zmiania? uwazasz ze jeden czlowiek powienien decydowac o archiwach SB? ja
              nie to powinien robic Sąd lub inna isntytucja a nie polityczny minister
              awans kogos z PZPR? to co kazdy kto byl w PZPR musi byc zlym czlowiekiem? czy
              przynaleznosc do pzpr jest rownoznaczna z byciem przestepca? chore
              oddanie okladki teczki bolka? - widziales? czy uslyszales od rzeczliwych?
              zlozyles doniesienie do porkuratyry o przestepstwie? wniosles sprawe z
              oksrazenia prywatnego?

> Włąsnie się uparłeś, ze hasz to kobieta. A to nie hasz ino Hasz.

i o to mi chodzi. jesli jestes taki sczegolowy wobec innych (ja nie jestem) ze
              przeszkadzi ci ze hasz a nie Hasz to badz rowniez taki szczegolowy wobec siebie
              mowiac "właśnie" a nie "włąsnie".
              • wojtek_blankietowy Chcialbym zebysmy sie jasno zrozumieli 01.02.06, 12:02
                Chcialbym zebysmy sie jasno zrozumieli. Nie ma dowodow ze walesa dzialal na
                szkode Polski. Ja nie twierdze ze na 100 % tak nie bylo bo nie znam walesy. ALe
                jesli ktos twierdzi ze walesa dzialal na szkode polski prosze o dowody a nie
                hasla i pomowienia.
                Jesets pewien ze wiesz? Masz dowody? Sa sady prokuratura prasa.
                • hasz0 Re: Chcialbym zebysmy sie jasno zrozumieli 01.02.06, 12:12
                  czy przynaleznosc do pzpr jest rownoznaczna z byciem przestepca?
                  #:NIE!
                  chore oddanie okladki teczki bolka? - widziales? czy uslyszales od rzeczliwych?
                  zlozyles doniesienie do porkuratyry o przestepstwie? wniosles sprawe z
                  oksrazenia prywatnego?
                  #: pisały o tym wszystkie gazety i donosiły media.
                  Sąd nie stwierdził, ze nie zniknęla zawartość teczki Bolka
                  wypożyczona przez Wałęsę ale że to mało szkodliwe.

Prawie zawsze poprawiam "włąsnie" na "właśnie" oraz np "zr" na "rz"
                  ale to wzmaga dolegliwośc szyjne i często odpuszczam

w końcu nie jestm panną młodą na ślubie "nie dopuszczę aż do śmierci..."
                  Jeden Hymen mnie rozumie ale i tak labiedzi, ze to okropnie wygląda...
                  • hasz0 TY też masz bóle szyjne? 01.02.06, 12:16

rzeczliwych? <-
                    • hasz0 doceń kontekst nie dopuszczę aż do śmierci - Hymen 01.02.06, 12:18
                  • piq xiunc ryc jest agentem kgb - dowody 01.02.06, 12:22
                    Popierał - jak powiedział braciaszek Kaczyński: dwie prorosyjskie partie - czyli
                    LPR i Samobronę.
                    Ma niesłychane plecy na Kremlu, skoro dostał bez gadania częstotliwości na
                    terenie Rosji - przypominam: kraju, który nie przyjął w sposób dość
                    bezceremonialny papieża JP2.
                    Działa na rzecz osłabienia roli kościoła katolickiego w Polsce i rozbicia go.

Na razie tyle. Takie same masz argumenty na agenturalność Wałęsy.
                    • szach0 Zapytam Mitrochina co sądzi o Ojcu Dyrektorze/n 01.02.06, 13:08
                      • szach0 Ale dzięki, że się określiłeś. Dużo mi wyjaśniłeś 01.02.06, 13:25
                        bo nie rozumiałem użycia obelg wobec górniczych protestów związkowych
                        i bezkrytycznej obrony hipermarketowych zasad.

Po prostu uważasz, ze to górnicy drukowali pieniądze a pracownicy hipermarketów
                        zamykali dostęp towarów do polskiego rynku pustych półek a nie a nie Balcerowicz
                        z Rakowskim, Jaruzelskim i Kiszczakiem przed 1989 r.

Bolek jest klamrą która spina tę fikcyjną, sztuczną "logikę" dziejów.
                        Nie ten kto siłą ryzkując otwierał drzwi na normalność - ale ten kto je tzrymał
                        zamkniete 50 lat a potem ze strachu ukrytym kluczem otworzył...
                        • piq Re: Ale dzięki, że się określiłeś. Dużo mi wyjaśn 01.02.06, 18:51
                          Hasz jak zwykle wybełkotał kilka grubymi nićmi szytych kłamstewek. Dobrze się
                          bidulka nauczył od swojego karłowatego idolka hetmana polnego gosiewskiego.
                          Dobre bolszewickie metody:

> bo nie rozumiałem użycia obelg wobec górniczych protestów związkowych
                          > i bezkrytycznej obrony hipermarketowych zasad.

Doskonale wiesz, dlaczego zelżyłem tych złodziei z górniczych zwiunsków.
                          Zrobiłem to zresztą nie tylko na FAq, ale również w bezpośredniej korespondencji
                          z tymi ciulami. Jeżeli nie wiesz, to albo nie zabieraj głosu, albo sięgnij sobie
                          do archiwum. Tak czy owak ujawniłeś się właśnie nie tylko jako socjalista, ale
                          wręcz anarchosyndykalista. Jeszcze tylko chwilka, haszu, a osiągniesz pełnię:
                          zostaniesz prawdziwym Towarzyszem i w nagrodę pojedziesz do mauzoleum kim ir
                          sena. Zawiadom, kiedy będziesz jechał przez Kraków, to ci wręczę na dworcu
                          czerwoną szturmówkę, żebyś miał czym machać synalkowi wielkiego wodza, gdy
                          będziesz mu śpiewał w duecie z Pancernopokładową skoczne piosenki o zwalczaniu
                          globalnych lib-kap-mafii.

Co do hipermarketów: napisałem do ciebie kiedyś post o pewnych zaletach sieci
                          dużych sklepów (choć mam mnóstwo zastrzeżeń do lokalizacji hipermarketów w
                          centrach miast), i ty się wtedy z tym zgodziłeś. Zaprawdę, zaprawdę powiadam
                          wam, towarzyszu hasz - macie świetnie opanowane bolszewickie metody wykręcania
                          kota ogonem. Ale ja mam dobrą pamięć. Pamięć jest najlepszą obroną przed komunizmem.

Dalej nafedrowałeś:

> Po prostu uważasz, ze to górnicy drukowali pieniądze
                          Twoi koledzy z zawodówki nie są w stanie zrobić nic, co wymaga kwalifikacji;
                          poza braniem forsy z budżetu i pensji 4,5 tys złotych oraz rozwalaniem Miasta
                          Kaczora nic więcej nie potrafią, więc z pewnością tak nie uważam.

> a pracownicy hipermarketów
                          > zamykali dostęp towarów do polskiego rynku pustych półek
                          > a nie a nie Balcerowicz
                          > z Rakowskim, Jaruzelskim i Kiszczakiem przed 1989 r.
                          Przed 1989 rokiem nie było hipermarketów, a nawet jeszcze trochę później nie
                          było, więc też tak nie uważam.

Muszę powiedzieć, że twój sposób relacjonowania moich poglądów jest ewidentnie
                          żuczkowy gnoJarkowy, o czym już wcześniej pisałem. Gratuluję dołączenia do
                          owadów - wśród nich nie będziesz się wyróżniał in plus swoim IQ=170.

> Bolek jest klamrą która spina tę fikcyjną, sztuczną "logikę" dziejów.
                          > Nie ten kto siłą ryzkując otwierał drzwi na normalność - ale ten
                          > kto je tzrymał zamkniete 50 lat a potem ze strachu ukrytym kluczem otworzył...

Nie powołuj się na logikę, bo ona uporczywie twierdzi, że się nie znacie.

"Xiunc ryc jest agentem rosyjskim". To stwierdzenie jest równie udowadnialne jak
                          stwierdzenie: "Wałęsa jest agentem bolkiem". O tym był post. Zalecam używania
                          nie tylko tyłu głowy, ale reszty mózgu, jeśli tam jeszcze jest, bo mógł się
                          zredukować od nieużywania.
                          • hasz0 ___Inwektyw pospolitych nie znalazłem jest ok!/n 01.02.06, 19:45
                            • piq dozwolieno cenzuroj? Balszoje spasiba,... 01.02.06, 20:32
                              ...tawariszcz.
                    • 7em Re: xiunc ryc jest agentem kgb - dowody 02.02.06, 12:17
                      > Popierał - jak powiedział braciaszek Kaczyński: dwie prorosyjskie partie -
                      czyl
                      > i
                      > LPR i Samobronę

donald duck i jego paczka różowych, czerwonych i innych wałków zdaje się
                      pierdziała cos o tym, ze kaczynski nie jest wystraczajaco miły dla rosji, ze
                      jest ksenofob zapatrzony w USA. to jest dopiero bolszewickie ugropowanie te peło

5040
            • jaceq Re: __zamarzł Ci ten wykuty na blachę txt pod suf 01.02.06, 22:14

bezrobotny11 napisał:
              > awans PZPRówki Ziólkowskiej,
              > rozwalanie prawicy, "nocna zmiana", niedoszłe gratulacje dla Janajewa ...itd.

Haszu Szanowny, wszystkie wymienione przez Ciebie hipotetyczne wydarzenia
              oparte są na spekulacjach typu "nie dopuszczenie komucha Kaczyńskiego do
              władzy". Jeśli miałbym, jak Ty, wróżyć ze swoich poglądów politycznych, czy LW
              był "bolkiem", czy nim nie był, to bym postarał się zdobyć stanowisko proroka
              we własnym kraju, jeśli nadążasz, o co mi idzie. W tej konkretnej sprawie,
              przyznam się, jestem nieco zawiedziony, ponieważ sąd ograniczył materiał
              dowodowy. Trudno mieć do sądu pretensje, że stara się przestrzegać litery
              prawa, nie rozumiem jednak Wałęsy. O co Mu chodziło? Czy chciał (tak to
              wygląda) mieć szybki proces pokazowy, ze spektakularnym wyrokiem skazującym
              oponenta (5 zł, czy 10 000, co za różnica) i - mimo wszystko - nadal
              wątpliwości na karku? Ma coś na sumieniu? Co mu szkodziło, by jako powód
              wystąpił z wnioskiem o rozszerzenie postępowania poza prawomocny wyrok Sądu
              Lustracyjnego i powiedział: "no, panie Wyszkowski, pokaż pan, co tam na mnie
              masz". Jeśli (a tak podejrzewam) Wyszkowski ma gie. w swoich "kwitach na
              bolka", to sukces Wałęsy byłby o kilka klas bardziej dobitny.
              Z drugiej strony patrząc, co Wyszkowskiemu szkodzi rozpowszechnić to, co ma.
              Wszk dziś to żaden problem. To jest równie niezrozumiałe. Oczywiście nie chodzi
              mi o rewelacje typu prawica.net/index.php?q=node/2463 , że druga Jałta
              itp. Chodzi mi jednak o konkrety, ze wskanowanymi autentycznymi dokumentami
              itp.

• haszszachmat Re: __zamarzł Ci ten wykuty na blachę txt pod suf 01.02.06, 23:55
                #:Trochę mnie nie przekonały te silne argumenty PiQ-a:

"wybełkotał kłamstewek bidulka Dobre bolszewickie metody socjalista
                anarchosyndykalista prawdziwym Towarzyszem mauzoleum kim ir sena globalnych lib-
                kap-mafii."

HASZCZ###############:

Zgadzam się z JacQiem; -

" > wszystkie wymienione przez Ciebie hipotetyczne wydarzenia > oparte są na
                spekulacjach...

jak i z tym; -

"> sąd ograniczył materiał > dowodowy."

i z tym;

- " by jako powód > wystąpił z wnioskiem o rozszerzenie postępowania poza
                prawomocny wyrok Sądu > Lustracyjnego

Parę drobiazgów jeszce to - wcześniejszy uniewinniający wyrok sądu za oddanie
                pustych okładek wypozyczonej przez Kancelarię Prezydenta Wałęsy
                niepustej teczki "Bolka",
                jednoznaczne wzmianki Mitrochina,
                kilkunastu świadków na których donosił agent Bolek, przekonanych o
                związku ze sprawą oraz
                niekwetionowany fakt zatrudnienia w tejze kancelarii
                agentów którzy go sledzili - sam pamiętam jak uzasadniał w TV, ze ich znał
                i dlatego za i przeciw...
                O Wachowskim i roli opisywanej przez prawie wszystkich zanczących, którzy
                znali Lecha W. w tamtym czasie nie wspominam dla niezaogniania dysputu.
                Drzycimski okazał sie też być - w relacji tych którym udostęnienio teczki...
                Próbuję Ci więc wykazać metodą nieinwektywną, że starałem się nie wróżyć ze
                swoich poglądów politycznych, (co łaskawie starasz mi się wmówić) ale powołuję
                się na logikę, która podobno uporczywie twierdzi, że mnie nie zna i na resztę
                mózgu, jeśli tam jeszcze jest, bo mógł się zredukować od nieużywania.

• jaceq Re: __zamarzł Ci ten wykuty na blachę txt pod suf 02.02.06, 20:53
                  > Próbuję Ci więc wykazać metodą nieinwektywną, że starałem się nie wróżyć ze
                  > swoich poglądów politycznych, (co łaskawie starasz mi się wmówić) ale
                  > powołuję się na logikę, która podobno uporczywie twierdzi, że mnie nie zna i
                  > na resztę mózgu, jeśli tam jeszcze jest, bo mógł się zredukować od
                  > nieużywania.

Haszu, to nie jest logika, tylko to, co Ci akurat pasuje do tezy o II Jałcie
                  itp. Mitrochin mógł powiedzieć to, co mu kazali. Kilku świadków na których
                  rzekomo donosił bolek - mogło mieć na Lecha jakąś ansę, za np. pieniądze, za
                  cokolwiek zresztą. Jedynie w ramy logiki wpisuje się "wypożyczenie teczki" ale
                  być może dlatego, że nie znam szczegółów.

W międzyczasie usłyszałem od prawników, z którymi czasami muszę pić, że nie
                  miałem racji: żadna ze stron nie mogła złożyć wniosku o rozszerzenie
                  postępowania dowodowego poza merytoryczny zakres sprawy. A sprawa była nie o
                  to, czy L. Wałęsa był bolkiem, tylko o to, czy Wyszkowski miał prawo powiedzieć
                  to, co powiedział. To podobno jednak wcale nie jest to samo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka