tetsuo_nakamura 13.11.02, 19:52 wstydze sie ze jestem polka tak jak wy antysemickie smieci! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Wstydze sie... IP: *.upc.chello.be 13.11.02, 19:57 tetsuo_nakamura napisała: > wstydze sie ze jestem polka tak jak wy antysemickie smieci! Jezeli to prawda,ze jestes Polka to ja sie wstydze za ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tetsuo_nakamura Re: Wstydze sie... 13.11.02, 20:02 Gość portalu: Ania napisał(a): > tetsuo_nakamura napisała: > > > wstydze sie ze jestem polka tak jak wy antysemickie smieci! > > > Jezeli to prawda,ze jestes Polka to ja sie wstydze za ciebie. Boze! skad wy jestescie? to jakis koszmar, nie moge tego zrozumiec. pewnie zadne z was nie widzialo nigdy prawdziwego ortodyksyjnego zyda w zyciu. jak mozesz nienawidzic czegos czego nie znasz? czytalas kiedys singera? wiesz o czym mowisz? dlaczego szerzysz nienawisc, ktora potepil caly cywilizowany swiat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Jeszcze coś... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.11.02, 20:06 > > Boze! skad wy jestescie? to jakis koszmar, nie moge tego zrozumiec. pewnie > zadne z was nie widzialo nigdy prawdziwego ortodyksyjnego zyda w zyciu. jak > mozesz nienawidzic czegos czego nie znasz? czytalas kiedys singera? wiesz o > czym mowisz? dlaczego szerzysz nienawisc, ktora potepil caly cywilizowany swiat > ? No dobrze. Teraz idź do Urbana i mu się wyżal, a potem poproś o mozliwośc dokopania Polakom przez napisanie jakiegoś obrzydlistwa w NIE. Pewnie się zgodzi. A jak się nie zgodzi to idź z tym samym do Michnika. Ten na pewno się zgodzi. I pamiętaj: Izrael wciąz czeka na nowych osadników. Ja go nawet odwiedzilem z wlasnej woli - ty mozesz tam zamieszkać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wstydze sie... IP: *.upc.chello.be 13.11.02, 20:09 tetsuo_nakamura napisała: > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > tetsuo_nakamura napisała: > > > > > wstydze sie ze jestem polka tak jak wy antysemickie smieci! > > > > > > Jezeli to prawda,ze jestes Polka to ja sie wstydze za ciebie. > > Boze! skad wy jestescie? A z roznych stron swiata. to jakis koszmar, nie moge tego zrozumiec. A czego nie mozesz zrozumiec? pewnie zadne z was nie widzialo nigdy prawdziwego ortodyksyjnego zyda w zyciu. widzialam na zdjeciu i w telewizorze. jak mozesz nienawidzic czegos czego nie znasz? A z czgo wniosek,ze ja kogokolwiek nienawidze? czytalas kiedys singera? wiesz o czym mowisz? Ja jak najbardziej wiem o czym mowie ,co do ciebie zlotko mam watpliwosci. dlaczego szerzysz nienawisc, ktora potepil caly cywilizowany swiat ? A gdzie ja niby szerze te nienawisc?Jakies przyklady podaj zlotko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt ____Isaac Bashevis Singer do_____ tetsuo_nakamura_ IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 21:06 tetsuo_nakamura napisała: > czytalas kiedys singera? wiesz o czym mowisz? dlaczego szerzysz nienawisc, > ktora potepil caly cywilizowany swiat ? Czytałem Singera. Pisał: "Prowincjonalni młodzieńcy - wczorajsi studenci jesziwy, którzy nigdy w życiu nie zhańbili się pracą i żadnej pracy nie potrafili wykonać - zabierali głos w imieniu robotników i chłopów i skazywali na śmierć wszystkich, którzy nie chcieli stanąć po ich stronie barykady. Z trwogą i zdumieniem patrzyłem na to, jak kilka broszur potrafiło przekształcić w potencjalnych morderców synów i córki narodu, który przez dwa tysiąclecia nie dzierżył w ręku miecza" komunizujesz trochę? Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Singer___________ do Hiacynta ze zdziwieniem 13.11.02, 21:12 kiedys Stanley kpil ze mnie bo Singera po prostu lubie skad ten fragment? az mi przykro spytac Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > > czytalas kiedys singera? > > Pisał: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: Singer___________ do Hiacynta ze zdziwieniem IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 21:16 nurni napisał: > kiedys Stanley kpil ze mnie > bo Singera po prostu lubie > > skad ten fragment? > az mi przykro spytac > > Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > > > > > czytalas kiedys singera? > "Miłość i wygnanie" pozdro ) Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt a propos _________polecam innego Singera rónież IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 21:20 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > nurni napisał: > > > kiedys Stanley kpil ze mnie > > bo Singera po prostu lubie > > > > skad ten fragment? > > az mi przykro spytac > > > > Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > > > > > > > > czytalas kiedys singera? > > > > > "Miłość i wygnanie" "Bracia Aszkenazy" Izrael Joszua Singer Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
nurni tez nie znam 13.11.02, 21:26 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > "Bracia Aszkenazy" > > Izrael Joszua Singer > > Hiacynt a po za tym nie jestem pewien czy jestes aby najlepszym promotorem wlasnie zepsules mi humor nurni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt minus lub plus :)) IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 22:23 nurni napisał: > Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > > > "Bracia Aszkenazy" > > > > Izrael Joszua Singer > > > > Hiacynt > > a po za tym > nie jestem pewien > czy jestes aby najlepszym promotorem > > wlasnie zepsules mi humor pierwszy Singer zapisał swoje spostrzeźenia drugi Singer to łódzka saga rodzinna, z rewolucją w tle. minusem lub plusem, zależy ile ma się czasu, jest przeszło 700 stron. Jeżeli ten czas masz, to warto bez wątpienia - dużo historii lecz odpowiedzialności nie biorę Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Singer___________ do Hiacynta ze zdziwieniem 13.11.02, 21:22 obraz jaki mam sztukmistrz + opowiadania to ten obcy ale ciekawy cieply swiat tego nie znam i nie jestem pewien czy chce poznac wzajemnie nurni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redf Re: Wstydze sie... IP: *.96.hostpool.rsmi.com 14.11.02, 15:42 tetsuo_nakamura napisała: > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > tetsuo_nakamura napisała: > > > > > wstydze sie ze jestem polka tak jak wy antysemickie smieci! > > > > > > Jezeli to prawda,ze jestes Polka to ja sie wstydze za ciebie. > > Boze! skad wy jestescie? to jakis koszmar, nie moge tego zrozumiec. pewnie > zadne z was nie widzialo nigdy prawdziwego ortodyksyjnego zyda w zyciu. jak > mozesz nienawidzic czegos czego nie znasz? czytalas kiedys singera? wiesz o > czym mowisz? dlaczego szerzysz nienawisc, ktora potepil caly cywilizowany swiat > ? caly cywilizopwany swiat ich nienawidzi tak samo jak adolfek przed 2ga wojan. tyko sie o tym nie mowi dziecko drogie a skoro caly swiat a nie tylko polacy to chyba cos w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLO Caly twoj swiat... IP: *.nhq.hrdc-drhc.gc.ca 15.11.02, 18:44 Mow durniu za siebe. Pozdrawiam ale nie ciebe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLO Pieknie powiedziane IP: *.nhq.hrdc-drhc.gc.ca 15.11.02, 18:42 Masz calkowita racje, zaden z tych durni Zyda nie widzial. Ninawisc do nich bierze sie z zazdrosci. Zydow sie powinno podziwiac za to ze sa tak bardzo zorganizowani i sie trzymaja razem. A my Polacy co? Tylko noge podstawia is sasiadowi stodole spala. Nie pierdolcie juz wiecej tylko sie uczcie od innych (lepszych od nas), to moze gdzies wreszczie zajdziemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Niby masz rację IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.11.02, 20:03 tetsuo_nakamura napisała: > wstydze sie ze jestem polka tak jak wy antysemickie smieci! Na pewno na twoim miejscu też wstydziłbym się za siebie. A "polka" to moze i ty jesteś. A może oberek? Albo rap? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraken Re: Niby masz rację IP: *.ipt.aol.com 13.11.02, 20:52 Gość portalu: AdamM napisał(a): > tetsuo_nakamura napisała: > > > wstydze sie ze jestem polka tak jak wy antysemickie smieci! > > Na pewno na twoim miejscu też wstydziłbym się za siebie. A "polka" to moze i ty > > jesteś. A może oberek? Albo rap? > > *************** -Kr. Zapominasz o ty wedukowany,ze "polka" jest tancem CZESKIM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Niby masz rację IP: *.upc.chello.be 13.11.02, 21:03 Gość portalu: Kraken napisał(a): > Gość portalu: AdamM napisał(a): > > > tetsuo_nakamura napisała: > > > > > wstydze sie ze jestem polka tak jak wy antysemickie smieci! > > > > Na pewno na twoim miejscu też wstydziłbym się za siebie. A "polka" to moze > i > ty > > > > jesteś. A może oberek? Albo rap? > > > > *************** > -Kr. Zapominasz o ty wedukowany,ze "polka" jest tancem CZESKIM A gdzie on wymienial pochodzenie tanca?Bo nie zauwazylam. Wymienil trzy tance i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Wstydze sie... IP: bierki:* / 192.168.9.* 13.11.02, 21:13 tetsuo_nakamura napisała: > wstydze sie ze jestem polka tak jak wy antysemickie smieci! Nie jestes Polka, tylko w najlepszym razie osoba polskojezyczna, a to wielka roznica. Prawdziwy Polak czy Polka jest ze swoja Ojczyzna na dobre i na zle, a nie obraza sie na Nia za byle co. Odpowiedz Link Zgłoś
tetsuo_nakamura Nie powiesiliscie mnie? dziwie sie. 14.11.02, 10:04 Urodzilam sie w polsce, mam obywatelstwo polskie, uczestnicze w wyborach, uwazam sie za obywatela tego panstwa, co do polskojezycznosci to tak uwazam, ze jesli od urodzenia poznawalam ten jezyk i jest on mi najblizszy to daje mi prawo mowic ze jestem polka( chodzi o narodowosc).Znam jeszcze angielski, francuski, niemiecki, rosyjski, wloski i hebrajski ( zgadliscie jestem filosemitka). Do ani: ty chyba watpilas ze jestem polka, tez sie wstydzilas za moj patriotyzm. A wy jestescie wielkimi patriotami, potraficie tylko gadac i wybrac sobie ofiare, a nie widzicie realnych zagrozen. Ktorzy z was uczestniczyli ( jesli mogli ) w wyborach na prezydentow miast?przeciez polowa spoleczenstwa nie poszla do wyborow. nie jestem z obozu SLD, ale komunisci czy tez socjalisci ( jak tam chca sie nazywac) maja chociaz zdyscyplinowany elektorat ( chociaz i tak dostali teraz po nosie), a prawica mocna w gebie. wasze pseudonaukowe argumenty sa zalosne, dziadek chlop na roli dostawal po grzbiecie od szlachcica, a pozniej musial pozyczac od zyda. ja na szczescie i moja rodzina moglismy sobie pozwolic na bicie po grzbiecie ciemnego chlopa, a u was sie pokazuja kompleksy ciemnego dziada - chlopa. Ja uwazam sie za osobe zaangazowana politycznie i za patriotke - nienawidze niemcow. braci singerow bylo dwoch joszua i isaak bashewis i o tego drugiego mi chodzilo. za jeden akapit w ksiazce ktos tam sobie wysnuwa wnioski a propos zydow - zalosne. coz gdyby wszyscy w europie sadzili ze jestesmy leniami i zlodziejami chyba nikt nie chcialby z nami rozmawiac, miec cos wspolnego. moze byscie przestali byc tyl;ko gawedziarzami, moze polska rzeczywiscie was potrzebuje, anie waszego czczego gadania, nie robcie z nas ( czyli polski) znowu mesjasza europy i przedmurza chrzescijanstwa ( aha jestem praktukujaca katoliczka). to nara idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Nie powiesiliscie mnie? dziwie sie. IP: *.upc.chello.be 14.11.02, 10:46 tetsuo_nakamura napisała: Urodzilam sie w polsce, mam obywatelstwo polskie, uczestnicze w wyborach, uwazam sie za obywatela tego panstwa, co do polskojezycznosci to tak uwazam, ze jesli od urodzenia poznawalam ten jezyk i jest on mi najblizszy to daje mi prawo mowic ze jestem polka( chodzi o narodowosc). No jezeli tylko znajomosc jezyka ma stanowic o narodowosci.... Znam jeszcze angielski, francuski, niemiecki, rosyjski, wloski i hebrajski ( zgadliscie jestem filosemitka). Chwali ci sie znajomosc tylu jezykow no i skromnosc tez. Do ani: ty chyba watpilas ze jestem polka, tez sie wstydzilas za moj patriotyzm. Po pierwsze to nie wyrazilam chyba watpliwosci co do twojej narodowosci. Nie zauwazylam tez nigdzie jakichkolwiek oznak twojego patriotyzmu,wiec skad ten wniosek? A wy jestescie wielkimi patriotami, potraficie tylko gadac i wybrac sobie ofiare, a nie widzicie realnych zagrozen. A ta ofiara to niby ty? Ktorzy z was uczestniczyli ( jesli mogli ) w wyborach na prezydentow miast?przeciez polowa spoleczenstwa nie poszla do wyborow. nie jestem z obozu SLD, ale komunisci czy tez socjalisci ( jak tam chca sie nazywac) maja chociaz zdyscyplinowany elektorat ( chociaz i tak dostali teraz po nosie), a prawica mocna w gebie. wasze pseudonaukowe argumenty sa zalosne, dziadek chlop na roli dostawal po grzbiecie od szlachcica, a pozniej musial pozyczac od zyda. ja na szczescie i moja rodzina moglismy sobie pozwolic na bicie po grzbiecie ciemnego chlopa, a u Bilas ciemnych chlopow po grzbiecie? was sie pokazuja kompleksy ciemnego dziada - chlopa. Ja uwazam sie za osobe zaangazowana politycznie i za patriotke - nienawidze niemcow. A za co to nienawidzisz wszystkich Niemcow? Co ci zawinily niemieckie dzieci? braci singerow bylo dwoch joszua i isaak bashewis i o tego drugiego mi chodzilo. za jeden akapit w ksiazce ktos tam sobie wysnuwa wnioski a propos zydow - zalosne. coz gdyby wszyscy w europie sadzili ze jestesmy leniami i zlodziejami chyba nikt nie chcialby z nami rozmawiac, miec cos wspolnego. moze byscie przestali byc tyl;ko gawedziarzami, moze polska rzeczywiscie was potrzebuje, anie waszego czczego gadania, nie robcie z nas ( czyli polski) znowu mesjasza europy i przedmurza chrzescijanstwa ( aha jestem praktukujaca katoliczka). to nara idioci. Byc moze znasz jezyk polski ,znasz byc moze wiele innych co wcale nie znaczy o tym,ze reprezentujesz soba jakis poziom intelektualny nie mowiac juz o kulturze osobistej. Kiedy napisalam ,ze wstyd mi za ciebie to ocenialam twoj sposob wypowiedzi. Otoz w watku o zydach w wermachcie ,nie wiedzac o co w ogole chodzi bo jestem pewna,ze nie czytalas nawet 1/4 wypowiedzi z tego watku zaatakowalas wulgarnie i to nawet niewiadomo kogo ,napisalas "antysemicka swinio" Ten post rowniez nie zawiera zadnych argumentow.Piszesz glownie o sobie jaka jestes madra jaka jestes patriotka itd... O czym to swiadczy?Zmilcze. Konczysz post obrazajac reszte dyskutantow co swiadczy -a teraz nie zmilcze o twoim chamstwie i prywmitywizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
tetsuo_nakamura Re: Nie powiesiliscie mnie? dziwie sie. 14.11.02, 11:09 Utarlas mi nosa, az teraz boli. Wyobraz sobie ze czytalam to wermachcie i wszystkie posty. i kazdy post uswiadamiajacy ze zydzi nie sa wrogami prawdziwych polakow mnie cieszyl, ale nie moze tak byc zeby takie tematy mialy jednak az tak pozytywny odzew. A kasia ktora pisze w nowym watku albo jestes antysemita albo ludobojca? moze to sa zarty, moze to sa prowokacje, ale ludzie ktorzy byli paleni podczas drugiej wojny swiatowej zasluguja na wiekszy szacunek. chyba wiesz co to jest generalizowanie, ja generalizuje gdy pisze do antysemitow idioci, jak nie jestes antysemitka, rasistka to nie musisz sie czuc urazona. A niemcy-ja poprostu sama nie jestem tolerancyjna, niemcow nie toleruje i uwazam ze to co zgotowali europie podczas II wojny swiatowej zasluguje na potepienie i pamiec i wytykanie im tego przez jeszcze 2 pokolenia ( ironia ). i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awesrfg Re: Nie powiesiliscie mnie? dziwie sie. IP: *.96.hostpool.rsmi.com 14.11.02, 15:47 tetsuo_nakamura napisała: > Utarlas mi nosa, az teraz boli. Wyobraz sobie ze czytalam to wermachcie i > wszystkie posty. i kazdy post uswiadamiajacy ze zydzi nie sa wrogami > prawdziwych polakow mnie cieszyl, ale nie moze tak byc zeby takie tematy mialy > jednak az tak pozytywny odzew. A kasia ktora pisze w nowym watku albo jestes > antysemita albo ludobojca? moze to sa zarty, moze to sa prowokacje, ale ludzie > ktorzy byli paleni podczas drugiej wojny swiatowej zasluguja na wiekszy > szacunek. chyba wiesz co to jest generalizowanie, ja generalizuje gdy pisze do > antysemitow idioci, jak nie jestes antysemitka, rasistka to nie musisz sie czuc > > urazona. A niemcy-ja poprostu sama nie jestem tolerancyjna, niemcow nie > toleruje i uwazam ze to co zgotowali europie podczas II wojny swiatowej > zasluguje na potepienie i pamiec i wytykanie im tego przez jeszcze 2 pokolenia > ( ironia ). i tyle. DO GAZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant Re: Nie powiesiliscie mnie? dziwie sie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.02, 22:58 tetsuo_nakamura napisała: > Utarlas mi nosa, az teraz boli. Wyobraz sobie ze czytalam to wermachcie i > wszystkie posty. i kazdy post uswiadamiajacy ze zydzi nie sa wrogami > prawdziwych polakow mnie cieszyl, ale nie moze tak byc zeby takie tematy mialy > jednak az tak pozytywny odzew. +++Ignorant: poatem ja zupełnie olewam żydów, ale mi włażą nahalnie to odganiam jak muchy, za którymi też nie przepadam... A kasia ktora pisze w nowym watku albo jestes > antysemita albo ludobojca? moze to sa zarty, moze to sa prowokacje, ale ludzie > ktorzy byli paleni podczas drugiej wojny swiatowej zasluguja na wiekszy > szacunek. +++Ignorant: Ale wobec tych spalonych nie muszę już być antysemitą... Nie zauważyłas tego mio swojej błyskotliwości? Ale ja antysemitą jetem wobec tcy, co wbrew temu co piszesz wcale nie byli paleni... Pozatem nigdy nie rozmawiałem z żadnym co był palony nie tylko żydem ale nawet Ruskim czy Polakiem... Mam w ogóle dziwny i niecodzienny zwyczaj nie rozmawiać ze spalonymi i nie tylko żydami ale nawet heretykami... chyba wiesz co to jest generalizowanie, ja generalizuje gdy pisze do > antysemitow idioci, jak nie jestes antysemitka, rasistka to nie musisz sie czuc > > urazona. +++Ignorant A co powiesz na, że ja jestem antyantysemita? A niemcy-ja poprostu sama nie jestem tolerancyjna, niemcow nie > toleruje i uwazam ze to co zgotowali europie podczas II wojny swiatowej > zasluguje na potepienie i pamiec i wytykanie im tego przez jeszcze 2 pokolenia +++Ignorant: Znasz pewnie dramat Kruczkowskiego "Niemcy"? Autor rozważał problem dobrego Niemca... JA ten problem rozwiązałem, więc wymienię Ci dobrych Niemców: cesarz Otto I, II, III, Fryderyk Barbarossa, Kanlerz Bismarck, kanclerz Adolf Hitler, kanlerz Adenauer, Herman Goering, Ulbricht, Brandt, Honecker... > ( ironia ). i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś