30.06.06, 11:29
Od kiedy Sejm uchwalił ustawę o rozwiązaniu Wojskowych Służb Informacyjnych,
a zwłaszcza od kiedy prezydent Kaczyński ją podpisał, nie ma dnia, żeby nie
dochodziło do jakichś protestów, które poza tym przybierają charakter
najwyraźniej zaporowy. Ich organizatorzy i inspiratorzy najwyraźniej nie dążą
do żadnego kompromisu, tylko do eskalowania w kraju napięcia i chaosu,
najwyraźniej licząc na to, że w końcu sytuacja wymknie się rządowi spod
kontroli, no a wtedy, kto wie, czy może przy pomocy jakiejś formy "bratniej
pomocy" nie uda się wysadzić w powietrze nie tylko rządu, ale i prezydenta,
ratując w ten sposób okrągłostołowy układ władzy przed likwidacją? Nie chcę
bynajmniej powiedzieć, że w Polsce nie ma powodów do niezadowolenia, również
z posunięć rządu. Owszem, jest ich nawet całkiem sporo, jednak nie było ich
mniej ani za rządów premiera Millera, ani za rządów premiera Belki, a jednak
wtedy nikomu nie przychodziło do głowy urządzanie takich pełzających zamachów
stanu. Jeśli zatem jest tak samo źle albo, jak kto woli, tak samo dobrze jak
wtedy, to dlaczego dzisiaj poszczególne grupy społeczne wzywane są do
otwartego buntu przeciwko rządowi, dlaczego proklamuje się akcje
obywatelskiego nieposłuszeństwa i dlaczego z inicjatywy frakcji
komunistycznych i socjalistycznych dochodzi do szkalowania Polski na forum
Parlamentu Europejskiego, w którym biorą czynny udział również niektórzy
deputowani polscy? Inaczej jak działaniem agentury nie sposób tego wyjaśnić.
Zagrożona w swoim istnieniu razwiedka, będąca najtwardszym jądrem Grupy
Trzymającej Władzę, której korzenie sięgają czasów jeszcze stalinowskich,
musiała zarządzić totalną mobilizację agentury, bo właśnie nadeszła czarna
godzina. Zagranica się przyłącza, bo nasze razwiedczyki już od dawna
wysługują się tamtejszym wywiadom, którym w związku z tym utrzymanie w Polsce
okrągłostołowego status quo jest jak najbardziej na rękę. Jeśliby doszło do
wysadzenia układu okrągłostołowego w powietrze, to trzeba by wszystko
zaczynać od początku, a kto wie, czy się uda? Tymczasem dopóki razwiedka
kręci polską sceną polityczną, dopóki kontroluje merdia i wyprzedaje polskie
interesy państwowe każdemu, kto da więcej, albo tylko zgrabnie poszantażuje,
no to właśnie o to chodzi! Czemuż w takim razie nie oskarżyć polskiego rządu,
że patrzy przez palce na antysemityzm, ksenofobię i homofobię? A nuż pozwoli
się zacukać, zacznie "walczyć" z "antysemityzmem", "ksenofobią"
i "homofobią", to znaczy z normalnymi obywatelami i zostanie w obliczu
zmobilizowanej razwiedki z przysłowiowym fiutem w garści? W ten sposób uda
się na jednym ogniu upiec dwie pieczenie; nie tylko zachowa się rozbudowaną w
Polsce agenturę, ale przy okazji zapewni się powrót do władzy zjednoczonej
lewiźnie: SLD, SdPl i PD, do których PO prędzej czy później pewnie
doszlusuje, a która pójdzie na całość narzucaniu politycznej poprawności tak
samo, jak w czasach stalinowskich i późniejszych szła na całość w "umacnianiu
władzy ludowej", wskutek tego w czerwcu możemy obchodzić rocznice
pacyfikacji, zarówno tej z 1956 roku w Poznaniu, jak i tych z 1976 roku w
Radomiu, Ursusie i Płocku. Z punktu widzenia lewicowej szajki, która w coraz
większym stopniu przechwytuje władzę nad europejskimi narodami poprzez
Eurokołchoz, jest to bardzo korzystne, bo jakże to Polska czy choćby polski
Kościół - ma oddziaływać "misyjnie" na zachodnie społeczeństwa, kiedy również
naszemu państwu i naszemu narodowi narzucone zostaną prawa pozostające w
oczywistej, a nawet ostentacyjnej sprzeczności z podstawowymi zasadami
chrześcijaństwa?
=======
Kto zechce bez trudu odnajdzie autora artkułu i czasopismo, skąd pochodzi
powyższy fragment. Ja chciałem dodać, że działacze związkowi nie podlegają
lustracji a w temacie agenturalności jest dla mnie oczywistą sprawą, że tzw
wolne związki zawodowe były naszpikowane donosicielami tajnych służb. Przy
czym solidarność była zwyczajnie inwigilowana a konkurencyjne, wolne związki
branżowe były wręcz zakładane przez służby bezpieczeństwa.
Obserwuj wątek
    • hasz0 _____To syf uszkodził zwoje 30.06.06, 11:31
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44079529&a=44460311
    • sz0k znaczy nowy nczas się pojawił w necie 30.06.06, 11:33
      > Kto zechce bez trudu odnajdzie autora artkułu i czasopismo, skąd pochodzi
      > powyższy fragment.

Ale mimo wszystko nie ładnie jest nie podawać autora...
      www.nczas.com/?a=show_article&id=3215
      • szach0 "Strach" obleciał? (gniot grossa) 30.06.06, 11:38
        • szach0 ______Czyżby żona Rokity? 30.06.06, 11:41
          Warto zwrócić uwagę, że kiedy po raz pierwszy, z inicjatywy UPR, została
          podjęta próba tylko ujawnienia agentury w strukturach państwa, to rząd premiera
          Olszewskiego został natychmiast obalony m.in. dlatego, że prezydent Lech Wałęsa
          bez wahania stanął po stronie agentury. Dzisiaj jest mało prawdopodobne, by po
          stronie agentury stanął prezydent Lech Kaczyński, więc w ramach pełzającego
          zamachu stanu czynione są przygotowania do rozpoczęcia procedury usunięcia go z
          urzędu. Otwartym tekstem powiedział o tym poseł Jan Maria Rokita z Platformy
          Obywatelskiej, której w ubiegłorocznych wyborach, zwłaszcza prezydenckich,
          razwiedka oddała do dyspozycji wszystkie swoje zasoby agenturalne i finansowe.
          Ciekawe, jak na takie dictum zareaguje prezydent i rząd, jak na taki obrót
          sprawy zareaguje opinia publiczna, a zwłaszcza tak zwane autorytety moralne.
          • sz0k Re: ______Czyżby żona Rokity? 30.06.06, 11:58
            Dobrze haszu, że zacytowałeś dalszą część. Miałem nieprzyjemność widzieć co
            nieco z tego wystąpienia Rokity, któremu już po prostu zupełnie jawnie i
            totalnie odpie..ło. Zapluwał się coś o rozkładzie państwa, nieładzie (i
            ładzie, który on wprowadzi), nawoływał do impiczmentu prezydenta... zaiste
            razwiedka ogromnie się spina.
            • jaceq Re: ______Czyżby żona Rokity? 30.06.06, 20:12
              sz0k napisał:
              > Rokity, któremu już po prostu zupełnie jawnie i
              > totalnie odpie..ło.

Niestety.
      • hymen Re: znaczy nowy nczas się pojawił w necie 30.06.06, 11:41
        wink Chciałem, żeby przynajmniej przez pewien czas było to niewiadomą do
        odgadnięcia.
        • hasz0 i Ty brutusie siejesz zamet, tumult i chaos?/n 30.06.06, 11:43
    • patience Giertych jako gwarant? 30.06.06, 11:43
      Tylko czego? IV RP czy IV Rzeszy?
      • hasz0 QRDE co Ci ten Giertych tak wadi?/n 30.06.06, 11:44
        • patience Nazizm jest antypolski/nt 30.06.06, 11:47

• hasz0 To Giertych napisał antypolski "Strach"?/n 30.06.06, 11:51
            • hasz0 Z kim Ci po drodze? 30.06.06, 11:55
              Uważam że Giertych jest złem jakie chodzi po świecie, teraz w szkołach będę
              uczyć miłości do Musoliniego i Hitlera.
            • patience Ty idioto ciezki 30.06.06, 12:13
              Pierwszy raz cie tak nazywakm ale zasluzyles. Twoim zdaniem Gross uczynil Polsce
              wiecej szkod niz nazizm. Moje gratulacje. Jestes DEBIL.
              • patience Re: Ty idioto ciezki PS. 30.06.06, 12:15
                patience napisała:

> Pierwszy raz cie tak nazywakm ale zasluzyles. Twoim zdaniem Gross uczynil Polsc
                > e
                > wiecej szkod niz nazizm. Moje gratulacje. Jestes DEBIL.

Wypisuje sie z tego narodu. Uroczyscie oswiadczam ze od dzisiaj nie jestem Polka.
              • sz0k Ty mądra inaczej kobieto 30.06.06, 12:17
                Co ma nazizm wspólnego z Giertychem? Szkody, które Polsce powodują takie
                żydowsko szowinistyczne persony jak Gross z Wieselem są nieporównywalnie
                większe od wyimaginowanych przez Ciebie "nazizmów" Giertycha.
                • patience Re: Ty mądra inaczej kobieto 30.06.06, 12:20
                  Skoro pokazane w TV zieg hail nie jest zadnym dowodem, skoro utwory
                  rekomendowanego przez Giertycha Farfocla do Rady TV ("Szczerbiec"), nie sa
                  zadnbnym dowodem, to qrwa szkoda czasu na dalsza dyskusje. POza tytm mnie to juz
                  nie obchodzi. Wypisalam sie. Jestem kosmopolitka. Poczekam az Giertych zostanie
                  premierrem i wystapie o dokument podrozy zanim mnie zamknie za udzial w
                  swiatowym spisku Sahendrynu i szkalowanie Dobrego Imienia Wodza, ktory jest
                  waszym Panstwem. Nie moim.
                  • sz0k Re: Ty mądra inaczej kobieto 30.06.06, 12:25
                    Giertych pokazywał w TV zieg hail? Oł fak... nie no nazizm pełną gębą. Aż nawet
                    nie wiedziałem, że mieszkam w Niemczech, chyba też się w takim razie "wypiszę",
                    zaraz za Tobą...
                    • patience Re: Ty mądra inaczej kobieto 30.06.06, 12:27
                      sz0k napisał:

> Giertych pokazywał w TV zieg hail? Oł fak... nie no nazizm pełną gębą. Aż nawet
                      >
                      > nie wiedziałem, że mieszkam w Niemczech, chyba też się w takim razie "wypiszę",
                      >
                      > zaraz za Tobą...

Ty sie nie wypiszesz. Ty bedziesz szefem Gestapo.
                      • sz0k Re: Ty mądra inaczej kobieto 30.06.06, 12:37
                        > Ty sie nie wypiszesz. Ty bedziesz szefem Gestapo.

Mówisz o żydowskim Gestapo co to zamyka historyków do pierdla za "negowanie
                        holokaustu", pozywa ludzi i chce ich zamykać (łącznie z rozgłośniami radiowymi)
                        za rzekomy "antysemityzm"? Czy może mówisz o homoseksualnym Gestapo (cóż za
                        ironia historii swoją drogą), które zamyka do pierdla pastorów głoszących
                        kazania o "grzeszności sodomii" i najchętniej pozamykałoby wszystkich
                        rzekomych "homofobów"?
                        Nie dziękuję, nie poszefuję.
                        • patience Re: Ty mądra inaczej kobieto 30.06.06, 12:41
                          Mowie o tym, co ponizej napisal Karlin. Co inny weszpolak z pomorza pisal o
                          artystach "takich jak Niewiadomska", ze "ich powiesimy". Nawiasem mowiac, radny
                          z ranmienia LPR.
                          • sz0k Re: Ty mądra inaczej kobieto 30.06.06, 12:47
                            No właśnie pisał. To jest charakterystyczne dla was lewackich zamordystów, że
                            wy za "mówienie"/"pisanie" byście ludzi pakowali do wagonów i na Sybir.
                            Przykłady już mamy (i to w czynach) o czym powyżej. To na kiedy przewidziany
                            jest proces Michalkiewicza Pani szefowo żydowskiego Gestapo?
                  • pozarski Re: Ty mądra inaczej kobieto 12.07.06, 10:30
                    Zaden Sanhedryn nie przyjmie nieZydowki (abstrahujac juz od tego, ze zaden nie
                    istnieje). Wiec, niestety, musisz ten swoj polski garb nosic do konca zycia.
      • hymen Re: Giertych jako gwarant? 30.06.06, 12:01
        Patience, ale Giertych wlazł do rządu nie jako gwarant czegokolwiek ale jako
        zło konieczne. Zresztą nie o to chodzi.
        • patience Wlazl do rzadu jako zlo konieczne, owszem. Ale... 30.06.06, 12:11
          Teraz sie okazuje ze jest gwarantem IV, tylko nie jest jasne RP czy Rzeszy? W
          imie obrony Giertycha Parlament RP uchwalil glupawe stanowisko. Takiemu Haszowi
          jak zaproponowalam zeby w ogole ta rezolucje przeczytal i sam stwierdzil, czy
          atakuje POlske jako Polske, czy wymienia po imieniu Giertycha, to mi na to
          odpowiedzial ze czytac nie musi, bo to jest atak na Polske. Czyli Giertych
          symbolem. Ten tekst artykulu przez ciebie cytowany o czym pisze? O
          miedzynarodowym spisku przeciwko Polsce i za pomoca agentow obcych wywiadow. Jak
          rozumiem, tymi agentami jest mlodziez szkolna z Inicjatywy Uczniowskiej oraz
          Jozef Pinior. Jak rozumiem, ten spisek wymyslil swiatowy Sahendryn zeby obalic
          czwarta R...Nawet tu na forum widac przeorientowanie. Giertych jako symbol
          panstwa i ideolog. W Jego imieniu i jego obronie parlament urzadza krucjaty.

hymen napisał:
          > Patience, ale Giertych wlazł do rządu nie jako gwarant czegokolwiek ale jako
          > zło konieczne. Zresztą nie o to chodzi.
          • hymen Re: Wlazl do rzadu jako zlo konieczne, owszem. Al 30.06.06, 12:27
            patience napisała:

> Teraz sie okazuje ze jest gwarantem IV, tylko nie jest jasne RP czy Rzeszy? W
            > imie obrony Giertycha Parlament RP uchwalil glupawe stanowisko. Takiemu
            Haszowi
            > jak zaproponowalam zeby w ogole ta rezolucje przeczytal i sam stwierdzil, czy
            > atakuje POlske jako Polske, czy wymienia po imieniu Giertycha, to mi na to
            > odpowiedzial ze czytac nie musi, bo to jest atak na Polske. Czyli Giertych
            > symbolem. Ten tekst artykulu przez ciebie cytowany o czym pisze? O
            > miedzynarodowym spisku przeciwko Polsce i za pomoca agentow obcych wywiadow.
            Ja
            > k
            > rozumiem, tymi agentami jest mlodziez szkolna z Inicjatywy Uczniowskiej oraz
            > Jozef Pinior. Jak rozumiem, ten spisek wymyslil swiatowy Sahendryn zeby obalic
            > czwarta R...Nawet tu na forum widac przeorientowanie. Giertych jako symbol
            > panstwa i ideolog. W Jego imieniu i jego obronie parlament urzadza krucjaty.

W art nie ma słowa o Giertychu. Czy przypadkiem nie pisaliśmy coś ostatnio o
            młodzieżowych faszystach??? Jeśli młodzież może organizować wiece i pisać w
            pisemkach faszystowskich to i może inicjować wiece anty w dowolnym temacie.
            Pociągać za sznurki można w każdym przypadku. Uważasz, że związki
            nauczycielskie są czyste???
            • patience Re: Wlazl do rzadu jako zlo konieczne, owszem. Al 30.06.06, 12:35
              Jak to nie ma o Giertychu!!!? A przeciwko komu sa te masowe demonstracje
              opisanej w artykule agentury swiatowego spisku? Kto te manifestacje konkretnie
              robi i kto sie podpisal pod rezolucja? No to obrona kogo w takim razie jest
              rozumiana jako obrona IV R...?
              • hymen Re: Wlazl do rzadu jako zlo konieczne, owszem. Al 30.06.06, 12:58
                Trudno mi uznać protest uczniowski za masowe demonstracie, zresztą nie ma o nim
                w artykule również. Jeśli autor uznałby ten protest za masowy, ja uznałbym go
                za wariata. Moim zdaniem Michałkiewicz dystansuje się od dokonań tego rządu.
                • hymen PS. Mam co dla Ciebie Patience na temat IU 30.06.06, 13:25
                  Znajdziesz tu organizację które wspierały tą rzekomo niezależną inicjatywę.

www.pracownicy.org.pl/
                  Oprócz ZNP są OPZZy i inne związki zawodowe, czerwony kolektyw - lewicowa
                  alternatywa itd. Zresztą, poczytaj sobie sama smile)))))))
                  • patience Re: PS. Mam co dla Ciebie Patience na temat IU 30.06.06, 14:14
                    I czym ty sie chwalisz. Ze prawicy weszpolacy odpowiadaja? Wlasnie dlatego sie
                    wypisalam, ale dziekuje za dowod rzeczowy sad
                    • hymen Re: PS. Mam co dla Ciebie Patience na temat IU 30.06.06, 22:27
                      patience napisała:

> I czym ty sie chwalisz. Ze prawicy weszpolacy odpowiadaja? Wlasnie dlatego sie
                      > wypisalam, ale dziekuje za dowod rzeczowy sad

Schowaj emocje do kieszeni i napisz, czego dowod Ci podalem.
      • jaceq Re: Giertych jako gwarant? 30.06.06, 20:16
        patience napisała:
        > Giertych jako gwarant?
        > Tylko czego? IV RP czy IV Rzeszy?

Ee, sądzę, że demonizujesz. Sądzę, że "Giertych jako palant" by wystarczyło.
        Owszem, widać jaki jest niebezpiecznie antypolski, odkąd został ministrem, ale -
        bez przesady. Właśnie dlatego, że "widać".
    • karlin Jeszcze raz smętek, że to zapewne nie Michalik 30.06.06, 12:32
      Prymasem Polski zostanie.

I jedna uwaga, którą już kiedyś zgłaszałem.

Prawdopodobnie najgorszą rzeczą, jaką będą się starali "cisi" zrobić, będzie
      próba sprowokowania władzy do działań radykalnych, nadzwyczajnych.

Oby się władza przed takimi działaniami, jeśli zajdzie potrzeba, nie cofnęła,
      ale podjęła je nie wtedy, gdy prowokatorom będzie to na rękę.
      • patience Re: Jeszcze raz smętek, że to zapewne nie Michali 30.06.06, 12:38
        karlin napisał:
        >
        > Oby się władza przed takimi działaniami, jeśli zajdzie potrzeba, nie cofnęła,
        > ale podjęła je nie wtedy, gdy prowokatorom będzie to na rękę.

No prosze bardzo. Przed chwila napisalam ze wystapie o dokument podrozy zanim
        mnie beda chcieli zamknac za udzial w spisku swiatowego sahendrynu i szkalowanie
        dobrego imienia Wodza, i prosze bardzo. Jak na zamowienie. Co ty gnojku masz na
        mysli przez "dzialania radykalne"?
        • karlin Nareszcie stara Helga:) 30.06.06, 12:42
          Chamska, rozwrzeszczana. A już myślałem, że się pochorowałaś.

Ciebie ma na myśli, Ciebie.

Idiotko.

smile
          • patience I to ma byc odpowiedz? 30.06.06, 12:45
            Czekam dalej. Co miales na mysli mowiac o "radykalnych dzialaniach". A poniewaz
            "prowokatorzy" z twojego postu maja niejednokroc ponizej 17 lat, to czekam na
            obszerne wyjasnienia, jak sie masz zamiar radykalnie z nimi rozprawic.
            • karlin To poczekasz 30.06.06, 12:46
              I sroż się dalej.

smile
              • patience Naziol /nt 30.06.06, 12:49

• sz0k do książek nieuku! n/t 30.06.06, 12:49
                  • hasz0 Muszę uważać przy zasłanianiu słońca dłonią obok 30.06.06, 13:23
                    przechodzącej Patience albo D_nutki.

Mogą źle zinterpretować taki gest.

Otóż moje idiotyczna uwaga:
                    Jesli polski patriotyzm ma polegać na wychwalaniu i nauczaniu historii w myśl
                    oszczerstw zawartych w broszurach komunistycznego socjologa Grossa
                    a z drugiej strony potępieniu Giertycha za jego "faszystowsko-nazistowskie"
                    decyzje przeciwko narkomanii w szkołach, przeciwko propagowaniu pederastii na
                    lekcjach przez bojówkarzy i aktywistów środowisk gejowskich w rodzaju Biedronia
                    oraz przywrócenia prawdziwej odkłąmanej historii Polski
                    to ja się też wypisuje i nie chcę być takim Polakiem!
                    • hasz0 __________________To tera jako jacy tacy Niepolacy 30.06.06, 13:26
                      cięzka idiotka może się już spotkać ze skończonym idiotą
                      na jakiejś luzackiej, nienaziolskiej i niekatolskiej a nieznalskiej, cygańskiej
                      potańcówce?
                      • hasz0 A na ministra wypromujemy....Biedronia w Środę!/n 30.06.06, 13:28
                    • karlin UAU! 30.06.06, 13:30
                      czyli Urojone Autorytety od Urojeń.

Spokojnie Haszu. Nadciąga lipiec, a jak taka Helga może przeżyć lipiec bez
                      urojenia sobie co najmniej kilku nazistów. I to najlepiej w najbliższym otoczeniu.

Michalkiewicz ma rację. Gra idzie o najwyższą stawkę, a broniący staus quo mogą
                      nie cofnąć się przed niczym.

Paplanina Helg to przy tym warkot grzechotki przy łoskocie gąsienic.
                      • hasz0 Re: UAU! Skąd te instrukcje z Sanhedrynu czy od sa 30.06.06, 13:40
                        mego Singera? Może to carska policja? CIA MOSSAD albo Alkaida?
                        Minister Sikorski zaprzeczył, ze to WSI...
                        Czyzby to tylko taki samogenerujący pisiarski chaos?
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44079529&a=44460311
                        • karlin Re: UAU! Skąd te instrukcje z Sanhedrynu czy od s 30.06.06, 13:52
                          A co taki Sikorski może wiedzieć?

Raportują mu o tym?

smile

Poza tym to nie tylko WSI. 17 lat się okopywali.
                        • andrzejg ot to,ot to 30.06.06, 14:39
                          hasz0 napisał:
                          > Czyzby to tylko taki samogenerujący pisiarski chaos?

A.
                          • hasz0 chaos czynią krasnoludki w bajkach dla dorosłych/n 30.06.06, 15:45
                            • andrzejg dokładnie Haszu 30.06.06, 16:44
                              Pieknie to ująłeś
                              KRASNOLUDKI BLIŹNIAKI

A.
                              • hasz0 ________Jako agnostyk 30.06.06, 18:06
                                Zgadzasz się z diagnozą o polskim nazizmie - Patience i Danutki?
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44228438&a=44486410
                                • hasz0 1:0 hurrrrrrrrrrraaaaaaaaa! 30.06.06, 18:07
                                  • danutki Re: 1:0 hurrrrrrrrrrraaaaaaaaa! 30.06.06, 20:08
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44460736&a=44462470
                                    Haszu
                                    ja ci polecam,zamiast książki Grossa "Strach",nie mniej pasjonującą
                                    beletrystykę historyczną , w której specjaalizuje się Gross -"Rodzinna historia
                                    lęku" w tym samym temacie,ale polskiej autorki Agaty Tuszyńskiej,ponoć córki
                                    znanego po wojnie sprawozdawcy sportowego.
                                    myślę,że wynik twojego hurrrrraaaaaaoptymizmu w tym temacie powinien ulec
                                    zrównoważzeniu przynajmniej do 1:1
                                    • karlin Czy to może chodzi 01.07.06, 12:56
                                      o TW Tuszyńskiego?
                                      • danutki Re: Czy to może chodzi 01.07.06, 14:47
                                        karlin napisał:

> o TW Tuszyńskiego?

być może
                                        ale według relacji córki to jej ojciec był Polakiem,a matka miała żydowskie
                                        korzenie. Autorka podaje w swojej książce,że w czasie wojny zginęło 98%
                                        żydowskich mieszkańców Warszawy.oczywiście pisze,że to okupanci niemieccy są
                                        bezpośrednio odpowiedzialni za zagładę tylu Żydów Warszawskich.ale wspomina też
                                        o szmalcownikach jak też o tych,którzy brali udział w ratowaniu Żydów.
                                        Tuszyński-ojciec autorki-pojawił się "w rodzinie" już po wojnie
      • jaceq Re:Jeszcze raz smętek, że to zapewne nie Michalik 30.06.06, 20:18
        karlin napisał:
        > Prymasem Polski zostanie.

Nie wiesz, dlaczego?
        Specjalnie mnie to nie dziwi.
        • hasz0 1:1 :-( karne katastrofa/n 01.07.06, 05:55
    • hymen Mistyfikacja 12.07.06, 09:38
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3478562.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka