Gość: CCCP IP: *.acn.waw.pl 13.03.03, 21:00 Jëdna białka we Mszëszojcach Lëdała chłopa drapac pô jojcach Białka lëchô miała We Mszëszojcach mieszkała A chłop mieszkoł w Srôkojcach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: styropian Re: dla d_nutki z Kaszub na smutki IP: 63.242.119.* 14.03.03, 00:40 A gdzie są te Myszejajce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeRoy Re: dla d_nutki z Kaszub na smutki IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 02:46 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Jëdna białka we Mszëszojcach > Lëdała chłopa drapac pô jojcach > Białka lëchô miała > We Mszëszojcach mieszkała > A chłop mieszkoł w Srôkojcach. Leroy was here Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.Fotze Re: dla d_nutki z Kaszub na smutki IP: 206.41.250.* 14.03.03, 03:09 Gość portalu: LeRoy napisał(a): > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > Jëdna białka we Mszëszojcach > > Lëdała chłopa drapac pô jojcach > > Białka lëchô miała > > We Mszëszojcach mieszkała > > A chłop mieszkoł w Srôkojcach. > > Leroy was here Srôkojce = Sierakowice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: dla d_nutki z Kaszub na smutki IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 09:55 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Jëdna białka we Mszëszojcach > Lëdała chłopa drapac pô jojcach > Białka lëchô miała > We Mszëszojcach mieszkała > A chłop mieszkoł w Srôkojcach. d_nutko, widzisz jaki to szczery, choć, przyznam, nieco przyziemny wyraz cierpienia? Uśmiechnij się, bo całe FA zalałaś dziś łzami. To wspomnienie nieopisanego smutku jesiennych kaszubskich kartoflisk? A przecież nadchodzi już wiosna. I na ulice wylegną tłumy szukających szczęścia i tryskających radością i energią młodych ludzi - takich jak Ty niedawno, takich jak Ty. Weź trochę radości od nich, oni mają jej aż w nadmiarze. Pozdrawiam, Twój oddawna sympatyk CCCP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: dobry jestes poganiaczu CCCP, sam to napisale IP: *.is.net.ar 14.03.03, 10:24 Nie, nie sam. Chciałbym, ale nie potrafię. Moze się nauczę w przyszłym wcieleniu. Taka jest nadzieja. A ta rzecz ma swojego kaszubskiego autora. Nie wiem, z której z wymienionych miejscowości pochodzi, ale fakt, że to podwędziłem bez pytania o copyright. Ale to dla dobra społecznego, więc moze mi wybaczy. Zakładam, że on też lubi d_nutkę. Pozdrawiam, C. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: dobry jestes poganiaczu CCCP, sam to napisale 14.03.03, 13:50 Gość portalu: CCCP napisał(a): > A ta rzecz ma swojego kaszubskiego autora. Nie wiem, > z której z wymienionych miejscowości pochodzi, ale fakt, > że to podwędziłem bez pytania o copyright. Juz kopiuje dla znajomej Kaszebki. Dobrze by byla wiecej niz znajoma. Odpowiedz Link Zgłoś