Dodaj do ulubionych

Cudowne przemiany pacyfistów

28.03.03, 18:21
Wczoraj indris porzucił Małachowskiego; przerzucił się na Lepera, Jurka i
Wrzodaka.

Dziś -
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=5119821&a=5119821&v=2&strona=0
Re: Kochany Marszałku Piłsudski powstań!
watto 28-03-2003 18:01 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Piłsudski to dobry pomysł.
Tylko gdzie zrobi im Berezę Kartuską?
A może lepiej, żeby ich wysłał do ciepłych krajów?

Filozofom się nie śniło -))))
Obserwuj wątek
    • gini Re: Cudowne przemiany pacyfistów 28.03.03, 18:23
      oleg3 napisał:

> Wczoraj indris porzucił Małachowskiego; przerzucił się na Lepera, Jurka i
      > Wrzodaka.
      >
      > Dziś -
      > <a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=13&w=5119821&a=
      >
      5119821&v=2&strona=0"target="_blank">www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.h
      > tml?f=13&w=5119821&a=5119821&v=2&strona=0</a>
      > Re: Kochany Marszałku Piłsudski powstań!
      > watto 28-03-2003 18:01 odpowiedz na list odpowiedz cytując
      >
      > Piłsudski to dobry pomysł.
      > Tylko gdzie zrobi im Berezę Kartuską?
      > A może lepiej, żeby ich wysłał do ciepłych krajów?
      >
      >
      > Filozofom się nie śniło -))))

A po co mieszasz Indrisa?I co zlego widzisz w pacyfizmie?Co jest zlego w tym,
      by rozwiazywac konflikty bez wojen?
      • oleg3 Re: Cudowne przemiany pacyfistów 28.03.03, 18:42
        gini napisała:

> A po co mieszasz Indrisa?I co zlego widzisz w pacyfizmie?Co jest zlego w tym,
        > by rozwiazywac konflikty bez wojen?

Ciebie to przecież nie dotyczy. Oczekujesz małej albo i dużej bombki w
        okolicach Telavi.

P.S.
        Alergicznie broniłaś "narodu polskiego". Zupełnie Ci jednak nie przeszkadza
        jak "pacyfisci" nazywają żołnierzy regularnego wojska polskiego bandytami.

Pozdrawiam
        • gini Re: Cudowne przemiany pacyfistów 28.03.03, 18:51
          oleg3 napisał:

> gini napisała:
          >
          > > A po co mieszasz Indrisa?I co zlego widzisz w pacyfizmie?Co jest zlego w t
          > ym,
          > > by rozwiazywac konflikty bez wojen?
          >
          > Ciebie to przecież nie dotyczy. Oczekujesz małej albo i dużej bombki w
          > okolicach Telavi.
          >
          > P.S.
          > Alergicznie broniłaś "narodu polskiego". Zupełnie Ci jednak nie przeszkadza
          > jak "pacyfisci" nazywają żołnierzy regularnego wojska polskiego bandytami.
          >
          > Pozdrawiam
          >

Dalej nie odpowiedziales na zadne z moich pytan.Przytoczyles watek, w ktorym
          Indris nie zabieral glosu, to pierwsze.Drugie , nigdzie nie pisalam,ze oczekuje
          bombki w okolicach Telavivu ale pisalam,ze oczekuje tam zakonczenia wzajemnego
          zabijania sie.
          Po trzecie , broniac Narodu Polskiego oskarzanego za czyny jednostek nie
          twirerdzilam,ze w tym narodzie bandytow nie ma w ogole.Ba nawet podawalam
          przyklady, ze tacy sa.
          Nie czytam wszystkich watkow ale jezeli prawda jest,ze zolnierzy Ci wyjezdzaja
          na te wojne na ochotnika to dlaczego mam sie dziwic,ze ktos uznaje ich za
          bandytow?
          I na koniec ponawiam pytanie, co zlego jest w tym by rozwiazywac konflikty bez
          wojen?Co takiego zlego w tym pacyfizmie?
        • Gość: babariba oleg'u jest tu jeden niuans IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 19:56
          po raz pierwszy od bardzo dawna polscy żołnierze biorą udział w bezsensownej i nieuzasadnionej niczym AGRESJI na kraj, z którym Polska (jak sądzę) do dziś utrzymuje normalne(???) stosunki dyplomatyczne.
          Paranoja to nie jest???
      • Gość: czapski Re: Cudowne przemiany pacyfistów IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 28.03.03, 18:51
        moze to ze jest to nierealne
        • gini Re: Cudowne przemiany pacyfistów 28.03.03, 19:00
          Gość portalu: czapski napisał(a):

> moze to ze jest to nierealne

Jezeli nawet nierealne, to nieznaczy,ze jest zle samo w sobie.Lepiej popierac
          cos co jest dobre i dazyc do tego wszystkimi silami by stalo sie realne, niz
          popierac zlo.
          • Gość: czapski Re: Cudowne przemiany pacyfistów IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 28.03.03, 20:43
            lepiej popierac to co skuteczniej prowadzi do dobra
            • gini Re: Cudowne przemiany pacyfistów 28.03.03, 20:54
              Gość portalu: czapski napisał(a):

> lepiej popierac to co skuteczniej prowadzi do dobra

Czyli zacznijmy sie zabijac nawzajem.W imie wyzszych celow.
              • Gość: czapski Re: Cudowne przemiany pacyfistów IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 28.03.03, 21:01
                a jak dziala policja? a jak dziala komunikacja samochodowa? bez oddanai pewnym
                instytucjom prawa do przemocy lub wkalkulowania smierci ludzkiej w dzialania
                pewnych mechanizmow nie funkcjonowalaby zadna ludzka spolecznosc
    • watto znowu paranoje 28.03.03, 18:52
      1.Widzę, że zgodnie z tradycją, lubisz sie popisywać swoją ignorancją
      historyczną.
      Piłsudski nie był konserwatystą, ani prawicowcem w żadnej postaci.

2.Kiedy ja sie nazwałem pacyfistą?
      Masz paranoiczne zwidy.
      Już pisałem, że byłem przeciwko wojnie. Ale skoro wybuchła, to popieram
      napadnietego.

3. Masz też paranoiczne wyobrażenie pacyfisty, który sprzeciwia sie każdej
      wojnie.
      Pacyfista sprzeciwia sie wojnie napastniczej. Daje natomiast prawo do obrony
      napadnietemu.

4. Założyciel religii , w którą wierzysz, nakazał ci być pacyfistą
      ortodoksyjnym.
      Nakazał ci nadstawiać drugi policzek, kiedy zostaniesz zaatakowany. Na pewno
      nie pozwolił ci napadać na nikogo.

Ale czy ty używasz umysłu? Raczej wątpię...

• watto Re: znowu paranoje 28.03.03, 18:56
        A w sprawie Indrisa...

Co ma wspólnego Małachowski i jego "porzucenie" z ....pacyfizmem????

Twój umysł, olegu3, działa na poziomie dziesieciolatka...
        Czy ty kiedyś zastanowiłeś sie nad poziomem swojego umysłu i poziomem swoich
        skojarzeń?
        • oleg3 Re: znowu paranoje 28.03.03, 19:02
          Czy zaprzeczasz podanym FAKTOM?
          • watto Re: znowu paranoje 28.03.03, 19:14

> Czy zaprzeczasz podanym FAKTOM?

Jakim faktom???
            Ja tylko diagnozuję twoją paranoję.

Czy ty zaprzeczasz faktom, przeze mnie podanym?

• Gość: Bnadem Re: znowu paranoje IP: *.krakow.pl 28.03.03, 19:30
              Problemem są ludzie, którzy wszystko widzą czarno-biało, czyli po amerykańsku.
              Ja też nie jestem pacyfistą, ale ta wojna śmierdzi pod niebiosa. Jeżeli jeszcze
              włącza się Gini, o ile zrozumiałem Żydówka i jedna z wielu Żydów, którzy po
              prostu nie identyfikują się z przypisywanym im w czambuł antyarabizmem, nie
              rozumiem, czego Oleg się czepia. Mogę jedynie przypuszczać, że ma silne
              poczucie swojej racji, a naszą ignorancją tłumaczy, że go nie rozumiemy.
              • oleg3 Re: znowu paranoje 28.03.03, 19:48
                Gość portalu: Bnadem napisał(a):

> Problemem są ludzie, którzy wszystko widzą czarno-biało, czyli po
                amerykańsku.

oleg: Czarno-białe widzenie świata nie jest przywilejem sympatyków Ameryki.
                Można to zarzucić każdemu. Potrzebne są jednak jakieś argumenty.

> Ja też nie jestem pacyfistą, ale ta wojna śmierdzi pod niebiosa.
                oleg: Każda wojna jest brudna. Giną ludzie. Ale teraz zakończenie wojny może
                polegać wyłącznie na kapitulacji Husajna bądź jego śmierci.

Jeżeli jeszcze włącza się Gini, o ile zrozumiałem Żydówka i jedna z wielu
                Żydów, którzy po
                > prostu nie identyfikują się z przypisywanym im w czambuł antyarabizmem, nie
                > rozumiem, czego Oleg się czepia.

oleg: Zapytaj ją. Według mojej "forumowej" wiedzy jest dokładnie odwrotnie.
                Jest żydożercą, podobno żoną Araba.

Mogę jedynie przypuszczać, że ma silne
                > poczucie swojej racji, a naszą ignorancją tłumaczy, że go nie rozumiemy.

oleg: Widzę świat jakim jest, a nie jakim mógłby być.

P.S.
                Większość argumentów "pacyfistów" jest absurdalna, spora część działa na szkodę
                państwa polskiego, są i obraźliwe dla walczących żołnierzy.
                • Gość: Bnadem Re: znowu paranoje IP: *.krakow.pl 28.03.03, 19:57
                  Nie, Oleg, to nie są walczący żołnierze, tylko najemnicy biorący udział w
                  agresywnej wojnie. Poza tym cieszę się, że w błocie wulgaryzmów na forum, można
                  z kimś pokłocić się nawet, ale bez wyzwisk.
                  Pozdrawiam
    • sceptyk Ania ma racje 28.03.03, 20:39
      Konflikty trzeba rozwiazywac bez wojen. Wszyscy ludzie powinni zyc w dobrobycie
      i w szczesciu. Powinnismy sie wszyscy kochac, a jesli chwilowo jeszcze nie, to
      przynajmniej lubic sie i szanowac wzajemnie. Choroby nalezy wyeliminowac.
      Zglodnialych nakarmic. Nieuczciwych zawrocic z drogi, ktora w bledzie krocza.
      Szpetnych plastycznie upiekszyc. A glupich wyedukowac.
      • gini Re: Ania ma racje 28.03.03, 20:58
        sceptyk napisał:

> Konflikty trzeba rozwiazywac bez wojen.

A co w tym zlego?

Wszyscy ludzie powinni zyc w dobrobycie
        >
        > i w szczesciu. Powinnismy sie wszyscy kochac, a jesli chwilowo jeszcze nie,
        to
        > przynajmniej lubic sie i szanowac wzajemnie.

Jestem jak najbardziej za.

Choroby nalezy wyeliminowac.
        >
        Caly czas ludzkosc do tego dazy, caly czas prowadzi sie badania nad nowymi
        skuteczniejszymi lekami.Czyuwazasz,ze trzeba zaprzestac tych badan?

Zglodnialych nakarmic. Nieuczciwych zawrocic z drogi, ktora w bledzie krocza.
        > Szpetnych plastycznie upiekszyc. A glupich wyedukowac.

Podpisuje sie pod wszystkim , szczegolnie edukacja glupich wyjdzie ludzkosci na
        dobre.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka