aldo12 02.02.07, 20:41 Potrzebna wasza pomoc: www.allegro.pl/item163124618_bestialsko_okaleczony_pies_uratuj_go_.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owca_czarna Re: Drogie forumowiczki, mili forumowicze! 02.02.07, 21:06 aldo12 napisał: > Potrzebna wasza pomoc: > <a href="www.allegro.pl/item163124618_bestialsko_okaleczony_pies_uratuj_go_.html" target="_blank">www.allegro.pl/item163124618_bestialsko_okaleczony_pies_uratuj_go_.html</a> Czy jest inna forma przekazania pieniędzy na leczenie tego psiaka? owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
aldo12 Re: Drogie forumowiczki, mili forumowicze! 02.02.07, 21:14 Jeżeli nie chcesz korzystać z allegro, możesz wpłacić pieniądze na konto fundacji, przekazać jej 1% ze swojego podatku, wysłać koce i karmę. Sposobów jest wiele. Nawet najdrobniejsza pomoc jest bezcenna! Tu informacje o fundacji: Konto Fundacji: Bank Śląski O / Grodzisk Maz. 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056 Adres: Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola Telefon: 0 601 300 726, 046 857 88 27 Email: emir2@interia.pl Nip: 529-16-64-172 A tu jej strona: fundacja-emir.org/index1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Drogie forumowiczki, mili forumowicze! 02.02.07, 21:51 aldo12 napisał: > Jeżeli nie chcesz korzystać z allegro, możesz wpłacić pieniądze na konto > fundacji, przekazać jej 1% ze swojego podatku, wysłać koce i karmę. Sposobów > jest wiele. Nawet najdrobniejsza pomoc jest bezcenna! > Tu informacje o fundacji: > Konto Fundacji: Bank Śląski O / Grodzisk Maz. > 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056 > Adres: Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola > Telefon: 0 601 300 726, 046 857 88 27 > Email: emir2@interia.pl > Nip: 529-16-64-172 > A tu jej strona: > fundacja-emir.org/index1.htm Dziękuję, odwiedziłam już stronę Fundacji i aukcję też. Jestem wstrząśnięta tym co się stało owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
orwella Re: Drogie forumowiczki, mili forumowicze! 02.02.07, 23:03 Wplace na podane konto bankowe. Nie potrafie zrozumiec bestialstwa dzieciakow, ktore tak znecaly sie nad ta psina. Mysle, ze to ma cos wspolnego z kultura zbrodni, ktora karmia nas Hollywood i media. Zbrodnia stala sie handlowym towarem, jak wszystko inne. Gdzie jest Zabia Wola Odpowiedz Link Zgłoś
aldo12 Re: Drogie forumowiczki, mili forumowicze! 03.02.07, 00:25 orwella napisała: > Gdzie jest Zabia Wola W Mazowieckiem: www.zabiawola.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Drogie forumowiczki, mili forumowicze! 03.02.07, 01:08 orwella napisała: > Wplace na podane konto bankowe. > Nie potrafie zrozumiec bestialstwa dzieciakow, > ktore tak znecaly sie nad ta psina. I co wyrośnie z bachorów, którzy dokonali tego bestialskiego czynu. Co chwila wracam na stronę aukcji i patrzę na fotki tej psiny . Ja jestem na aukcji, ale myślę, że mało dałam > Mysle, ze to ma cos wspolnego z kultura > zbrodni, ktora karmia nas Hollywood i media. Zbrodnia stala sie handlowym > towarem, jak wszystko inne. Ku pamięci przytoczę znany link. Szkoda, że nie wszystkich można sprawiedliwie rozliczyć, tak jak w przypadku tych płocczan. miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,3834848.html owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Aldo, 03.02.07, 20:00 widziałam wczoraj Twój wątek, ale jak zwykle w takich sytuacjach stchórzyłam i wcale nie otworzyłam linku, bo po jego tytule już było wiadomo co będzie w treści. Staram się nie czytać takich historii, podchodzę do nich zbyt emocjonalnie, prześladują mnie później tygodniami, robi się ze mnie jakiś mazgaj o morderczych instynktach. Bestialstwo tych ,,dzieci’’ jest niewyobrażalne i wierz mi – byłabym zdolna w stosunku do nich do najgorszych czynów. Nadziałam się na to, co chciałeś pokazać, a ja nie chciałam widzieć klikając w sygnaturkę Owcy. Na aukcję się spóźniłam, ale 1% mój i mojego męża będzie w kwietniu Wasz. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Aldo, 03.02.07, 22:46 ewa8a napisała: > widziałam wczoraj Twój wątek, ale jak zwykle w takich sytuacjach stchórzyłam i > > wcale nie otworzyłam linku, bo po jego tytule już było wiadomo co będzie w > treści. Staram się nie czytać takich historii, podchodzę do nich zbyt > emocjonalnie, prześladują mnie później tygodniami, robi się ze mnie jakiś > mazgaj o morderczych instynktach. > Bestialstwo tych ,,dzieci’’ jest niewyobrażalne i wierz mi – > byłabym zdolna w > stosunku do nich do najgorszych czynów. > Nadziałam się na to, co chciałeś pokazać, a ja nie chciałam widzieć klikając w > sygnaturkę Owcy. Na aukcję się spóźniłam, ale 1% mój i mojego męża będzie w > kwietniu Wasz. Tak się przejęłam tym psiakiem, że z tego wszystkiego dostałam ... temperatury. We wszystkich moich znajomych, którzy ode mnie otrzymali link na aukcję, zrodziły się takie same, najgorsze instynkty. Powinni jak najszybciej rozesłać listy gończe i znaleźć te bachory, bo może się okazać, że jutro swoich najbliższych potną w paski i porzucą w lesie. Takich ludzi powinno się izolować, bez względu na ich wiek. Wyrosną z nich potencjalni bandyci i mordercy. Dla takich ludzi jestem bezlitosna. Co ten pies im zrobił? Dziwi mnie, że sprawa nie jest została nagłośniona przez media, że nie piszą o tym na pierwszych stronach gazet! Gdy pies pogryzie człowieka, to podnosi się wielkie larum. Dziś gdy stało się odwrotnie, panuje cisza. owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
sen.dzia.li Oko za oko, jądro za jądro, ząb za ząb 03.02.07, 23:18 Powiększam liczbę wpisów w tym wątku, by nie zaginął pośród mniej ważnych wątków. Podany tu numer konta może się jeszcze komuś przydać. Ja w zasadzie niezbyt lubię fundacje (często są to narzędzia lewych interesów), ale wydaje się, że fundację wspomnianą tu po prostu należy finansować. > znaleźć Znaleźć i zniszczyć - podpowiadają emocje. W rzeczywistości, jeśli sprawcy bestialskich czynów są dziećmi, trudno ukarać ich w sposób jednocześnie surowy i sensowny. Dzieci jednak nie wolno niszczyć, o dzieci mimo wszystko należy się troszczyć, choć - jak dla mnie - nie musi oznaczać to pobłażania. W rzeczywistości nie popieram żadnych barbarzyńskich sposobów karania śmierdzących talibanem, Iranem, itp. W pełni popieram natomiast karanie surowe. Dokładnie takie, jak w stanach rządzonych zawsze przez Partię Republikańską. Dziecko powinno wiedzieć w jakim kraju żyje. Najlepiej, jeśli wychowuje się w stanie Teksas. (Wychowywanie dzieci w Polsce, a nawet ogólniej w Europie, to z reguły nie wychowywanie, lecz zwykle mniejsze lub większe demoralizowanie.) Dziecko dalej powinno wiedzieć, że jeśli będzie pobłażać swoim podłym instynktom (zamiast rozwijać w sobie dobre strony), to skończy smażone na krześle elektrycznym lub zamknięte na zawsze w celi z kulą u nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Oko za oko, jądro za jądro, ząb za ząb 04.02.07, 12:47 Kanalia, torturująca bezbronnego psa, który najprawdopodobniej łasił się do niej wcześniej, nie jest dzieckiem - to zwyrodnialec, z którego nic już nie będzie. Tak właśnie na ogół zaczynają swoją karierę przestępcy typu Henry’ego Lee Lucasa, choć niekoniecznie jego kalibru. Odpowiedz Link Zgłoś
sen.dzia.li Re: Oko za oko, jądro za jądro, ząb za ząb 06.02.07, 05:21 > Kanalia, torturująca bezbronnego psa, który najprawdopodobniej łasił się do > niej wcześniej, nie jest dzieckiem - to zwyrodnialec, z którego nic już nie > będzie. > Tak właśnie na ogół zaczynają swoją karierę przestępcy typu Henry’ego Lee > > Lucasa, choć niekoniecznie jego kalibru. "Dziecko", "zwyrodnialec" - nie widzę wielkiej róznicy. Wszak jedno i drugie to słowa z zasobu leksykalnego języka polskiego. Mnie mało interesują słowa. Mało mnie też z reguły wzruszają i niespecjalnie się nimi przejmuję. Interesują mnie raczej fakty, teorie i propozycje. Fakty z życia H. L. Lucasa znane są dalece niedokładnie, dotyczy to zwłaszcza faktów kluczowych w ocenie tej postaci. Moja opinia (teoria) jest następujaca. Ten morderca z zaburzeniami psychicznymi to w znaczym stopniu mitoman powiększający mitomańskimi metodami swoje prawdziwe zbrodnicze osiągnięcia. Czego rzeczywiście w tym wątku mogę się dowiedzieć, to: jakie sa Twoje propozycje. Zatem jakie? Co na poważnie proponujesz zrobić z na przykład jedenastoletnią kanalią? Jak potraktować zwyrodnialca traktującego kamieniem kota czy nożem psa? Nie pytam - na co byś miała ochotę osobiście. Pytam - jakie rozwiązanie powinno sie według Ciebie rzeczywiście stosować w stosunku do tak postepującego osobnika. Załóżmy, że osobnik ma mniej niz dwanaście lat. Co powinien z nim zrobić świat dorosłych? pozdrawiam Henry Lee Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Oko za oko, jądro za jądro, ząb za ząb 06.02.07, 18:40 Czy przypadkiem nie chcesz usłyszeć ode mnie, że chcę wtrącić te dzieciaki do więzienia lub jakiegoś poprawczaka o zaostrzonym rygorze, gdzie zetkną się z osobami zupełnie zdeprawowanymi i nigdy się nie zresocjalizują ? Będę szczera – mam gdzieś ich resocjalizację, bestii nie da się zresocjalizować, ona ma być ukarana. > Załóżmy, że osobnik ma mniej niz dwanaście lat. Co powinien z nim zrobić świat dorosłych? Nie wiem, przychodzą mi do głowy jedynie zupełnie niecywilizowane rozwiązania. których z pewnością byś nie pochwalił. Odpowiedz Link Zgłoś
nick.kertiz Re: Oko za oko, jądro za jądro, ząb za ząb 06.02.07, 19:02 ewa8a napisała: > Czy przypadkiem nie chcesz usłyszeć ode mnie Chciałem znać Twoje zdanie, zagadnienie trudne - brakuje tu jednoznacznie wyrazistego (dokończonego) poglądu do bronienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Oko za oko, jądro za jądro, ząb za ząb 06.02.07, 19:14 A co Ty proponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
nick.kertiz Prymitywny cham z Ameryki 17.02.07, 18:16 ewa8a napisała: > A co Ty proponujesz? Zanim odpowiem - zawsze wskazuję, że to USA powinny wskazywac ciemniakom drogę, nie od rzeczy będzie jednak dla równowagi wspomnieć o skandalicznym prymitywie, który posiada niestety psy (choć wlaściwie USA stanęły częściowo - w malej czesci, ale zawsze - na wysokości zadania, bo liczbę jego psów ograniczono do jednego, jak można wnioskować z linkowanego dalej tekstu). sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3909713.html Odpowiedz Link Zgłoś
nick.kertiz Re: Oko 17.02.07, 19:24 1. Znacznie surowsze kary dla aktywnie torturujących zwierzęta. 2. W ogóle "teksanizacja" prawa, w tym łączone wyroki więzienia, w sposób autentyczny łączone, a nie symboliczny jak w Hiszpanii, gdzie można orzec tysiąc lat łącznie, ale siedzi się nie więcej jak 40. W takim kraju powinny sie świadomie wychowywać dzieci - jak pisalem juz w tym wątku. 3. Zasadą powinno być, że państwo nie występuje w roli wychowawcy dorosłych. Dorosłych się karze, a ewentualnie dodatkowo można ich resocjalizowac - na ile to możliwe. Niezaleznie od wagi i rodzaju przestępstwa. 4. Zasadą powinno być, że zadnego dziecka się nie przekreśla. Przy wystapieniu przestępstwa (prawdziwego, powaznego) zawsze powinna być KARA, zawsze powina byc dolegliwość, ale w przypadku ponizej 18 lat zawsze powinna być tez próba oddziaływania na psychikę. Nawet dla najgorszych. I tą próbą nie musi być zawsze jakies wyszukane i kosztowne działanie psychoterapeutyczne, czasami wystarczy zapewnic bezpieczeństwo i jakis stopień szacunku dziecku, ktore moglo tego we wcześniejszym życiu nie zaznać. 5. Fundamentem wszystkiego jest to, ze więźniom zapewnia się bezpieczeństwo w więzieniu (nie nagradza sie najgorszych przestepcow dając im do terroryzowania mniej bezwględnych - tego nie powinno byc NIGDY). Jeszcze bardziej fundamentalną sprawą jest zapewnienie bezpieczeństwa nie tylko przed fizyczną, ale również słowną agresją dzieci w domach dziecka, izbach zatrzymań, pogotowiach opiekuńczych, poprawczakach, itp. To da sie zrobic - potrzebna jest autentyczna wola, odejście od kretyńskiego dogmatu, że dorosły nie moze tknąć dziecka czyli od zasady że opiekun moze małemu przestępcy jedynie skoczyc i się pobujać. Za kazde nowe przestępstwo - nowa kara. 6. Za zbrodnie dziecka (np. dziesięcioletniego) poddanego zbrodniczej presji w rodzinie (pas, kabel, pejcz, molestowanie, itd.) powinni odpowiadac również (a w specjalnych wypadkach - wyłącznie oni) sprawcy zbrodniczej presji. 7. Więcej aborcji, mniej becikowego. Wiadomo chyba dlaczego? Ty wiesz, ale ciemniakom napiszę: kochane przez rodziców dzieci zwykle nie przekształcają się w małych czy potem dużych psycholi. 8. Osoby aktywnie występujące w obronie porzadku prawnego należy tolerować, nagradzać, chwalić, ewentualnie w najdrastyczniejszych przypadkach traktować wyrozumiale. Mam na mysli na przykład "lincz" we Wlodowie. W rzeczywistości linczu - tak jak ja go rozumiem - tam nie było. Lincz by był, gdyby zatrzymany został na przykład odbity przez tłum zbyt słabej ekipie policyjnej. We Włodowie bierne państwo przymusiło kilku aktywniejszych obywateli do przywrócenia bezpieczeństwa i porządku prawnego. To było kilka osób, a linczuje tłum. Lincze zdarzaja się sie ponoc na terenach tak zwanych "palestyńskich", to zupełnie innego typu zdarzenia. I tak: gdyby rówieśnicy spuścili ostry łomot oprawcom psa - wnioskowałbym o wyrozumiałe potraktowanie sprawców łomotu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Oko 18.02.07, 20:08 Zgadzam się z tym co napisałeś, ale chodziło mi o to, co byś zrobił w tym konkretnym przypadku. Rozumiem, że zgodnie z punktem 6, ktory dotyczy dziecka o skrzywionej przez opiekunów psychice, odpowiadaliby także opiekunowie. Pomysł wydaje mi się nierealny, bo mogliby oni odpowiadać jedynie za czyny, ktorych się dopuścili wobec dziecka, a ktore wyszły na jaw przy okazji. Załóżmy jednak, że sprawcy tego bestialskiego czynu, jakim było okaleczenie Maja nie wywodzą się z patologicznych rodzin. Co proponujesz zastosować ? Kara i resocjalizacja ? Jeżeli tak, to jaka kara ? Aldo unika odpowiedzi na pytanie – kim są ? – a mnie to właśnie bardzo interesuje. Nie wiemy nawet w jakim wieku były te tzw dzieci, czy miały po 10 czy po 16 lat. > Więcej aborcji, mniej becikowego To bardzo odważne hasło, popieram. Należy się liczyć z tym, że podniety finansowe wpłyną na zwiększenie ilości dzieci z marginesu społecznego, a ich skutki odczujemy za parę lat. Absolwenci resocjalizacji będą poszukiwaną na rynku pracy grupą zawodową. Oby tylko ta resocjalizacja nie sięgnęła takiego absurdu jak w Niemczech, gdzie nastoletnim przestępcom, wychowanym na ulicy fundowało się wakacje na Karaibach, by wynagrodzić szare dzieciństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aldo12 Re: Dzięki wszystkim za pomoc!!! 04.02.07, 19:47 Akcja już zakończona. Psiak zdrowieje fundacja-emir.org/index1.htm 4 luty 2007: Majmon dzi� urzęduje razem z lekarzem dyżurnym i dwoma małymi suczkami na sali głównej. Ma tam legowisko, ale może chodzić po całej Sali. Jest pupilem personelu SGGW a ponieważ jest bardzo spragniony ludzkiej życzliwo�ci i miło�ci � nie zamknęli go w boksie, ale pozwalajš cieszyć się z obecno�ci człowieka. Zachowuje się przy tym bardzo grzecznie. Od czasu do czasu robi obchód sali i sprawdza zawarto�ć szafek. Na spacerze jest karny � potrafi chodzić na smyczy, zna komendę �noga� oraz reaguje na wołanie. Jest taki słodki i taki bezbronny pomimo swoich rozmiarów - jest przykładem jak wielkie pokłady bezinteresownej miło�ci do człowieka mieszczš się w psim sercu. 2 luty 2007: Sprawozdanie Olgi: Dzis znów bylam u Majmona. Po operacji lezy w Sali glównej. Ma zdjety na razie kolnierz, ale jak zacznie sie interesowac szwami to mu znów zaloza. Jest obolaly, ale kontaktowy. Jak z nim siedzialam to caly czas trzymal mi glowe na kolanach i chcial zebym go glaskala. Majmon ladnie zachowuje czystosc ( z zalatwianiem sie czeka az zostanie wyprowadzony)- bylam z nim na spacerze doslownie 5 min - zalatwil swoje potrzeby i szybciutko wrócilismy do kliniki. Byle szwy sie zagoily to bedzie dobrze - pomalutku nabierze masy, odbuduje tkanke miesniowa i bedzie PIEKNY i SZCZESLIWY !!! Pies dostaje silne srodki przeciwbólowe. Dzieki temu jadl dzis kilka razy - ryz z marchewka i miesem, poniewaz puszki juz mu sie znudzily. KONESER sie zrobil. 2 luty 2007: W dniu 1.02 Majo przeszedł operację ustawienia złamanej ko�ci udowej; wybudził sie ok. 18.00. Dzi� dostał domowe jedzenie ( mięso gotowane z ryżem). Jest b. obolały i cierpiący. Dostaje �rodki przeciwbólowe i oczywi�cie antybiotyk oraz leki wspomagające pracę wątroby. Je�li wszystko pójdzie dobrze to za 10 dni Majo opu�ci klinikę i przyjedzie do fundacji, gdzie będzie przechodził rekonwalescencję. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Dzięki wszystkim za pomoc!!! 06.02.07, 02:56 aldo12 napisał: > Akcja już zakończona. Psiak zdrowieje "Wszystkie zdjęcia, jak i szczególowy opis stanu, w jakim pies został przywieziony stanowić będa podstawę do zlożenia doniesienia do prokuratury przeciwko sprawcom i ich rodzicom." To mi się podoba cd w mojej sygnaturce. Odpowiedz Link Zgłoś
aldo12 Re: Parę zdjęć zdrowiejącego Majo:) 07.02.07, 10:24 poczta.gazeta.pl/poczta/getMailPart/DSCN2783.JPG?ID=1170834250.23047_257187.imail2&Seq=2&name=DSCN2783.JPG&t=1170839610148 poczta.gazeta.pl/poczta/getMailPart/DSCN2781.JPG?ID=1170834250.23047_257187.imail2&Seq=3&name=DSCN2781.JPG&t=1170839610148 poczta.gazeta.pl/poczta/getMailPart/majmon02.JPG?ID=1170834250.23047_257187.imail2&Seq=4&name=majmon02.JPG&t=1170839610148 poczta.gazeta.pl/poczta/getMailPart/majmon01.JPG?ID=1170834250.23047_257187.imail2&Seq=5&name=majmon01.JPG&t=1170839610148 Pies czuje się coraz lepiej. Jeśli nic się nie zmieni to w piątek zostanie wypisany ze szpitala na SGGW. Jest strasznym pieszczochem i ulubieńcem lekarzy na SGGW. Nie zamykają go w boksie tylko trzymają w dyżurce. Teraz wszystko idzie ku lepszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Parę zdjęć zdrowiejącego Majo:) 07.02.07, 11:32 Wystąpił błąd w czytaniu załącznika. Spróbuj ponownie. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Parę zdjęć zdrowiejącego Majo:) 07.02.07, 17:52 Nie da się niestety tych linków otworzyć, spróbuj coś z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
aldo12 Re: Wklejam jeszcze raz. 12.02.07, 15:48 fundacja-emir.org/aktualnosci/majo.htm Majo czuje się coraz lepiej. Jak tylko całkiem wydobrzeje, będzie można go adoptować. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Wklejam jeszcze raz. 12.02.07, 20:07 Cieszę się bardzo, że Majo znalazł się pod troskliwą opieką i powraca do zdrowia. Czy wiadomo kim są oprawcy ? Czy za ten makabryczny czyn spotka zwyrodnialców jakaś kara ? Odpowiedz Link Zgłoś
aldo12 Re: Wklejam jeszcze raz. 13.02.07, 07:53 Tak. Wszystkie zdjęcia, jak i szczegółowy opis stanu, w jakim pies został przywieziony stanowić będa podstawy do zlożenia doniesienia do prokuratury przeciwko sprawcom i ich rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.papeteria Re: Wklejam jeszcze raz. 13.02.07, 12:27 aldo12 napisał: > Tak. Wszystkie zdjęcia, jak i szczegółowy opis stanu, w jakim pies został > przywieziony stanowić będa podstawy do zlożenia doniesienia do prokuratury > przeciwko sprawcom i ich rodzicom. Czyli, ma się rozumieć, wiadomo, kto jest tym oprawcą? Odpowiedz Link Zgłoś
aldo12 Re: Majo znalazł nowy dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 12:12 fundacja-emir.org/index1.htm Musicie kliknąć w Aktualności a potem w Archiwum. Wielkie dzięki za pomoc okazaną psu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Majo znalazł nowy dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 12:53 To wspaniała wiadomość. Bardzo się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś