Dodaj do ulubionych

Radio Maria jest przedsiębiorstwem oszukańczym

IP: *.CHCGILGM.covad.net 20.05.03, 00:24
Przedsiębiorstwo Radio Maria prowadzene przez księdza Rydzyka jest
przedsiębiorstwem oszukańczym wyłudzającym pieniadze od społeczeństwa.
Pieniądze, które otrzymują są pieniędzmi społecznymi i po otrzymaniu tychże
społecznych zmieniają się w prywatne.
Według zwolenników tego przedsiębiorstwa dopytywanie się o rozliczenia
społecznych pieniędzy jest atakiem na kościół katolicki w Polsce.
cytat"Czy zaprzestaniecie wreszcie ataków na kosciół katolicki, na radio
Maryja które jest istotną częścią kościoła katolickiego w Polsce"

Możemy ofiarować dużo - tego czego potrzebuje każdy - modlitw, wsparcia
moralnego a nawet finansowego.
Prowadzący to przedsiębiorstwo z modlitwami jednak chętnie także podejmują
pieniądze społeczne, ofiarowane w dobrej wierze przez ludzi, często starych,
schorowanych, często niezdolnych do świadomego myślenia.
Z modlitw nie muszą się rozliczać - niech te biegną wysoko i trafiają gdzie
trzeba.
Jednak z pieniędzy społecznych trzeba się rozliczyć.

Do dziś nierozliczone są (także moje) pieniądze przekazane na ratowanie
stoczni gdańskiej. Część z tych pieniędzy zwrócono ale za tym nie poszło
publiczne rozliczenie z otrzymanych publicznych funduszy - często składek
bezradnych staruszków - nie podano ile było wpływów, ile zwrócono, ile i na
co wydano resztę.
Ta i inne działania finansowe tego przedsiębiorstwa okryte są tajemnicą.
Trochę z tych tajemnic jednak przedostaje się do publicznej wiadomości i
wtedy sieją publiczne zgorszenie.

Jest to typowe "crook company" które w cywilizowanym świecie natychmiast
musiałoby płacić podatki.
Jeżeli to ma być instytucja non profit - niedochodowa to co roku przedstawia
rzetelne rozliczenie dokładnie sprawdzane tak jak np działania i rozliczenia
Owsiaka J.
Jeżeli jednak takich rozliczeń publicznych nie ma to zachodzi podejrzenie, że
nie jest to instytucja non profit - żadne przedsiębiorstwo, które nie jest na
giełdzie nie musi podawać swoich rozliczeń do publicznej wiadomości - jeżeli
tak jest to znaczy, że jest to zwykłe przedsiębiorstwo i powinno rozliczać
się z dochodów do celów podatkowych.
A tak - to ani nie jest instytucja niedochodowa ani nie jest
przedsiębiorstwem wypracowującym zysk i płacącym podatki.

Dyskusje na ten temat prowadzone są w sposób żałosny i niemerytoryczny -
najczęściej zwolennicy piszą o uczuciach a nie o faktach. Po odcedzeniu
postów niemerytorycznych nie pozostaje nic, ani jeden post broniący rzeczowo
tego przedsiębiorstwa.
Reasumując: jest to przedsiębiorstwo oszukańcze, żerujące na biednych,
starych i często schorowanych ludziach.

Co myślicie o tym?
Pozdrowienia,
Stefan, Chicago

Obserwuj wątek
    • wesoly3 Re: Radio Maria jest przedsiębiorstwem oszukańczy 20.05.03, 02:16
      widzisz stefcio
      radio maryja nie dostalo ode mnie ani zlotowki
      natomiast panstwo polskie tych zlotowek
      juz mi sporo zapierdolilo
      na co ???, a no na utrzymanie dworu kwasniewskiego
      na kampanie pro-unuijna, chociaz ja jestem przeciwny
      akcesji, to z jakiej kurwa racji moja kasa idzie
      na kampanie ???
      a radio dostaje kase z datkow dobrowolnych
      a ty stefcio nie zagladaj do cudzej kieszeni
      • Gość: Stefan, Chicago Radio Maria jest przedsiębiorstwem oszukańczy IP: *.CHCGILGM.covad.net 20.05.03, 02:52
        wesoly3 napisał:

> widzisz stefcio
        > radio maryja nie dostalo ode mnie ani zlotowki
        > a radio dostaje kase z datkow dobrowolnych
        > a ty stefcio nie zagladaj do cudzej kieszeni

Od Ciebie nie ode mnie tak.
        Dostaje kasę z datków dobrowolnych (takich jak moje) ale się potem z tego nie
        rozlicza traktując społeczne pieniądze jakby własne ich były. A to w dalszym
        ciągu społeczne, z dobrowolnych datków a nie prywatne księdza Rydzykowe.

Nie zaglądam do cudzej kieszeni, ale też to nie oznacza, że ze społecznych
        pieniędzy przedsiębiorstwo Radio Maria nie powinno się rozliczyć i przejść
        audit.
        Ale raczej rzeczowo proszę - Np - nie muszą sie rozliczać publicznie bo są
        prywatnym przedsiębiorstwem,
        albo - rozliczyli się za rok np 2000 i dokumenty po audicie zostały
        opublikowane do publicznej wiadomości - i tutaj link.
        A tak to jedynie można wspierać ich modlitwami, ale nie daj Boże finansowo bo
        nie wiadomo co się potem z naszymi pieniędzmi dzieje.

Pozdrowienia,
        Stefan, Chicago

• wesoly3 Re: Radio Maria jest przedsiębiorstwem oszukańczy 20.05.03, 03:00
          OK zgadzam sie z Toba
          tylko mnie bardziej bola
          te podatki i tez nie za bardzo
          wiem na co ida
          tzn. w zasadzie wiem i jeszcze bardziej
          mnie krew z tego powodu zalewa
        • Gość: maniekxxx Re: Radio Maria jest przedsiębiorstwem oszukańczy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.05.03, 23:20
          a wiesz panie Stefanie -jak powstala Gazeta wyborcza?-ze
          skladek polonijnych miedzy innymi w CHICAGO a pieniadze
          mialy byc przekazane SOLIDARNOSCI .Czemu niezapytasz o ta
          kwestie?-jak juz to zapytaj!-sprawiedliwie powinnienes zapytac
          prawda?
      • Gość: abc Re: Radio Maria jest przedsiębiorstwem oszukańczy IP: *.rdu.bellsouth.net 20.05.03, 05:45

on pisze o swojej stracie. twoja strata nie odnosi sie to straty pieneidzy
        danych w dobrej woli rydzykowi. Zlodziej nie moze byc usprawiedliwiony tym ze
        inni kradna. kazdy zlodziej , wiec i rydzyk , SAM odpowiada za SWOJE
        zlodziejstwo.
        wesoly3 napisał:

> widzisz stefcio
        > radio maryja nie dostalo ode mnie ani zlotowki
        > natomiast panstwo polskie tych zlotowek
        > juz mi sporo zapierdolilo
        > na co ???, a no na utrzymanie dworu kwasniewskiego
        > na kampanie pro-unuijna, chociaz ja jestem przeciwny
        > akcesji, to z jakiej kurwa racji moja kasa idzie
        > na kampanie ???
        > a radio dostaje kase z datkow dobrowolnych
        > a ty stefcio nie zagladaj do cudzej kieszeni
        • Gość: Stefan, Chicago Re: Radio Maria jest przedsiębiorstwem oszukańczy IP: *.client.attbi.com 20.05.03, 06:20
          Gość portalu: abc napisał(a):
          > on pisze o swojej stracie. twoja strata nie odnosi sie to straty pieneidzy
          > danych w dobrej woli rydzykowi. Zlodziej nie moze byc usprawiedliwiony tym ze
          > inni kradna. kazdy zlodziej , wiec i rydzyk , SAM odpowiada za SWOJE
          > zlodziejstwo.

Niejaki Max napisal - cytuje:
          Przedstaw mi szczegółowe rozliczenie z Fundacji Jurka Owsiaka albo Jolanty
          Kwaśniewskiej!!! Przecież wspierasz zapewne tych "dobroczyńców" - ciekawe czy
          wiesz za czyje pieniądze np: Ola Owsiak studiuje w USA? Ola Kwaśniewska szyła
          sobie suknie z diamentami na bal, na którym nie powinna się pojawiać bo nie
          jest żadną arystokratką i nie będzie nigdy za czyje pieniądze??
          Jest jeszcze wiele innych ciemnych spraw o których ludzie zapatrzeni i
          zachwyceni w/w nie mają bladego pojęcia! : koniec cytatu

Doskonale powiedziane - przeciez cudze dzialanie nie usprawiedliwia
          zlodziejstwa bezczelnego w imie Pana na Wysokosciach.
          Zreszta wiemy, ze Owsiak sie rozlicza i przedstawia to publicznie po uwaznym,
          zewnetrznym audicie.
          Jak w Polsce moze funkcjonowac oficjalnie taki zlodziejski biznes jak
          przedsiebiorstwo Radio Maria?
          Pozdrowienia z zapytaniem,
          Stefan, Chicago
          • Gość: Jarek Po akcseji Polski do UE będzie to niemożliwe ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.03, 07:37
            I tego boją się tzw. eurosceptycy !
            Końca szarej stefy i nieewidencjonowanych przepływów w polskim kościele
            katolickim ! (Koniec tacy to cios w możliwość zakupu Mercedesów, opłacania
            luksusowych dziwek, budowy willi itp.)

I to jest jedyna przyczyna nienawiści różnego rodzaju cwaniaczków
            podwieszonych do kasy kościoła (LPR, Młodzież Weszpolska, NOP itd.) do UE !
      • Gość: bs13 Re: Radio Maria jest przedsiębiorstwem oszukańczy IP: *.zamosc.mm.pl 20.05.03, 21:19
        Rozmawia Pan ze sobą a ludzie boją sie nawet wychylić jak za komuny.
        Taka dyskusja nic nie daje - nie ma z kim. Będą Panu pisać nie na temat tylko
        o podatkach /zapominajac ze podatki są na utrzymanie państwa polskiego/.. o
        córce Kwasniewskiego,; a to że RM funkcjonuje ponad prawem i bez podatków, że
        poszła tam duża forsa z państwowych firm to obłudnicy udają, że nie wiedzą
        albo wręcz tolerują. Przechodzimy z komuny czerwonej na purpurową - jak dalej
        pójdzie.

• Gość: Maryna Stefan - ROZLICZ złodzieja L.Millera z porzyczki IP: *.dialsprint.net 21.05.03, 00:07
        moskiewskiej z 1989 roku.

Rozlicz też Stefan komunistow ktorzy ZAPIERDOLILI komuniści całe złoto ze
        skarbu panstwa oddane przez anglikow Polsce po 1945 rku ...

Rozlicz Stefam tego OSZUSTA Kwasniewskiegi i L. Millera za to ze "wyprzedali" -
        oddali majatek narodowy zagranicznemu kapitalowi za 10% jego warości gdyz
        ZŁODZIEJE z SLD dostali ŁAPÓWKI .....

Rozlicz Stefan BANDYTE Jaruzelskiego za ROZKRADZENIE 41 milardow dolarow przez
        jego ekipe z FOZZ itd.

Rozlicz Stefan tych wszystkich złodzieji o ktorych wspomniał Lepper i Lepper MA
        100% RACJE że to ZŁODZIEJE i NAKRADLI .....

• Gość: Stefan, Chicago Zwolennicy przeds. Radio Maria umilkli! IP: *.client.attbi.com 20.05.03, 16:53
      Zwolennicy tego oszukanczego przedsiebiorstwa radio maria dziwnie zamilkli -
      brak rzeczowych argumentow bo o atakach na kosciol to przeciez trudno mowic -
      kosciola nie atakujemy, o tym aby nie wtracac sie w prywatne pieniadze - tez
      nie maja argumentow - wiec sami przyznali, ze jest to crook company.
      Pozdrowienia, Stefan
    • Gość: Stefan, Chicago Gdzie ci zwolennicy z rzeczowymi argumentami IP: *.CHCGILGM.covad.net 20.05.03, 20:30
      Jak szczwane lisy pochowały sie w norach. Nie mają żadnych argumentów.
      Na razie przycichli ale gdy troche opadnie to znowu wyjdą rabować staruszków z
      ich ostatnich pieniędzy.
      Jak lisy.
      Stefan, Chicago
      • wesoly3 Re: Gdzie ci zwolennicy z rzeczowymi argumentami 20.05.03, 22:09
        stefcio - a ile kasy utopiles w RM ?

bs13 - tak bs13, ja pisze o podatkach bo tam dalem
        kase, a nie rydzykowi. wiec mnie interesuja podatki
        a Stefcia rydzyk interesuje
        Ale nie pierdol mi tu bs13, ze ja podatki place na panstwo polskie
        bo policja nie ma na benzyne, szpitale nie maja na leki
        a zus nie ma na emerytury
        ale kasa dla urzednikow panstwowych na bankieciki, lancie, lexusy,
        promocje UE - to kurwa jest !!!! i to nie mala !!!
    • Gość: mIREYA RM DOSTARCZA BRAKUJĄCE INFORMACJE ! IP: *.dialsprint.net 20.05.03, 23:53
      ktore sa NIE PODAWANE lub ZAGLUSZANE przez "polskie" MEDIA, ktore sa zagarniete
      w 90% przez KAPITAL ZAGRANICZNY.

Jak NIE WIERZYCIE to sprawdzie sobie kto jest wlascielem wszystkich
      najwazniejszych gazet "polskich", programow radiowych i telewizyjnych itd.

TO DOBRZE ZE JEST STACJA RADIOWA RM, ktora udziela GLOSU AUTORYTETOM, ktorych
      kapital zagraniczny NIE DOPUSZCZA do mikrofonu i NIE pozwala sie SWOBODNIE
      wypowiadac bo te wypowiedzi sa w INTERESIE NARODU POLSKIEGO - szkodza dla
      kapitalu zagranicznego cynicznie z premedytacja RUJNUJACYCH polska gospodarke !

Narod Polski byl przez POL WIEKU POZBAWIONY GLOSU i DECYDOWANIA O SOBIE przez
      kameleonow koministycznych z Moskwy, a teraz oplacanych tych samych kameleonow,
      ale przez liberalow z Brukseli !!!

Czy to nie jest prawda ???

Kto wlasciwie TROSZCZY sie o obywateli polskich w KRAJU i BRONI Polakow przed
      OCZERNIANIEM i staraniem o budowe polskiego przemyslu ?

Przeciez te niby "polskich" media w Polsce, WYSMIEWAJA WSZYSTKO CO POLSKIE i
      usiluja na sile wmowic Polakom ze nic nie potrafia zrobic, ze Polacy to niby to
      tacy "nie-udacznicy" oraz usiluja wsadzic BZDURE w usta Polakow ze to tylko
      moze ich w takiej sytuacji ze sa Polacy tacy „tredowaci” wiec MOZE nas
      TYLKO "zbawic" UE !!

Radio Maryja mowi ze Polacy to NORMALNI statystyczni ludzie jak WSZYSCY inni
      ludzie na swiecie i ze Polacy sa inteligentni, oraz wszystko moga SAMI zrobic
      jak im sie NIE bedzie odbierac NADZIEJI i nad nimi NIKT NIE BEDZIE sie
      psychicznie ZNECAC !!!

Jak bedziecie wlasnym dzieciom wmawiac same NEGATIWIZMY jak wlasnie to roba
      te „media” nalezace do elit gospodarczych i politycznych OPLACANYCH przez
      kapital zagraniczny, to takie dzieci rzeczywiscie NIC W ZYCIU NIE ZROBIA i
      zaczna czekac i tylko liczyc na zludny ZLOTY DESZCZ z UE - ktory ZAPEWNIAM ze
      NIGDY NIE SPADNIE dla Polski i dla NIKOGA na swiecie!!!

NIKT NIKOMU NICZEGO NIGDY i NIGDZIE nie DAL ZA DARMO i Polakom tez NIE
      SPREZETUJE !!!

Główne źródła przepływów informacyjnych, które powinny być źródłami procesów
      wiążących POLSKI system społeczno-gospodarczy w jeden sprawny mechanizm
      pracujący na pomyślność NARODU i Panstwa Polskiego, znajdują się obecnie poza
      granicami kraju w roznych krajach europy zachodniej.
      Oznacza to, że i źródła rzeczywistej władzy nad Polską, też się znajdują tam ZA
      granicami Polski.

Niektorzy NIE ROZUMIEJA tego do dziasiaj, ze kiedy „naczelny” programu
      radiowego, ktory dostaje parenascie tysięcy marek niemieckich pensji, przestaje
      zwracać uwagę co proponuje jego zespol redakcyjny, jest dobre dla KRAJU, zgodne
      z POLSKA RACJA STANU itd.

Taki „naczelny” stacji radioej, ktorego oplacaja z marki niemieckie lub franki
      francuskie z całą mocą występuje za całkowitą niczym nie skrępowaną wolnością
      dla zagranicznego kapitału, za najszerszym OTWARCIEM granic dla BEZCLOWEGO
      importu, będzie OSMIESZAL nurty niepodległościowe w polskich stacji radiowych
      znajdujących się jeszcze w rękach polskich, będzie zwalczał LPR i Samobrone
      Leppera, będzie walczył z tymi, którzy mówią o przerażającej KORUPCJI w
      polskiej gospodarce, będzie przeciw LUSTRACJI i propaguje likwidacje IPN bo
      juz jest nie potrzebna itp.
      Albo, jak czynią radistacje radiowe nadajace na Śląsku, należące do Passauer
      Neue Presse - OSMIESZJA PRAWA Polski DO TYCH ZIEM !!!

TO BARDZO DOBRZE ze jest JEDYNE Radia Maryja, ktore probuje PRZECIWSTAWIC sie
      nagonce medialnej na Polakow i Polske !!!

• Gość: maniekxxx Re: RM DOSTARCZA BRAKUJĄCE INFORMACJE ! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.05.03, 00:06
        nic dodac nic ujac-brawisimo perfekt post!.Tak wielu by
        chcialo zniszczyc ta jedyna naprawde polska stacjie radiowa ,
        czy telewizyjna juz niewspomne o gazetach!
        • Gość: Stefan, Chicago RM Nie DOSTARCZA BRAKUJĄCych rozliczeń ! IP: *.CHCGILGM.covad.net 21.05.03, 00:59
          Gdy dostarcza brakujących informacji - typu wiadomości codzienne, opinie to
          chwała im za to.
          Ale jest postawione pytanie o rozliczanie sie - nie z modlitw i aktualności
          ale ze społecznych pieniędzy.
          Takich rozliczeń jake przedstawiło np akcja Owsiaka J. z przedsiębiorstwa Radio
          Maria ciągle brak a osoby zamieszane w to oszukańcze - jak mniemam
          przedsięwzięcie traktują społeczne pieniądze, napływające od społeczeństawa jak
          swoje własne, prywatne.
          Rozdzielcie proszę misję informacyjną i katechetyczną szefa tego
          przedsiębiorstwa od spraw finasowych.
          Nie mieszajcie modlitw z pieniędzmi - modlitwy są sprawą indywidualaną a
          pieniądze społeczną.

W dalszym ciągu nikt związany z tym przedsiębiorstwem nie ustosunkował się do
          sprawy braku rozliczeń finansowych.
          A ja o tym a nie o misji przedsiębiorstwa Radio Maria.
          Pozdrowienia,
          Stefan, Chicago
          • Gość: Marimaont Przed KOMUCHAMI ma sie rozliczyć RM ? Spadaj ! IP: *.dialsprint.net 21.05.03, 01:20
            Rydzyk NIE buduje sobie pałaców i do grobu też zebranych pieniedzy nie
            zabierze !!!

Ta legenda o tym aby rozliczać Rydzyka jest kreowana przez działaczy komuchow
            (tzn. półżydow, ćwierćżydów i innych mieszańcow narodowych o bezpaństwowej
            tozsamości)

Kś. Rydzyk to NIE fałszywy wsciekły pies co gryzie Polaków jak Kwas lub ten
            aferzysta, oszust i złodziej L.Miller co "zapomniał" co sie stało z "pożyczka
            moskiewska" PZPR-u z KGB z 1989r oraz rzdał polski majatek za 10% wartości
            kapitałowi zagranicznemu!!!

Daje i będe DALEJ dawać pieniadze Kś. Rydzykowi bo jemu wierze i niech właśnie
            buduje IMPERIUM RYDZYKA !!

I tak jemu dopomóż Bóg i Maryja Dziewica opiekunka naszej UKOCHANEJ POLSKI !!!

"Stefan" nic nie rozmumiesz albo jest komuchem albo cześć żydowskiej krwi
            płynie w twich żyłach !!!

• Gość: Antykomuch Re: Antypolska konspiracja IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 21.05.03, 01:35
              Marimoant ( zcy tez inna pierdolo). Mam dla ciebie zla wiadomosc. Na innych
              stronach podobnych polglowkow jak ty , pisza ,ze Oj.Dyrektor to agent Mossadu,
              ktory tylko sie przejsciowo ukrywa. Czyli najwieksza sprawa dla takich jak ty,
              to jak tu odroznic prawdziwego Polaka od cwierc, a juz gorzej 1/8 lub 1/16
              Zyda. Tylko Goebels moze pomoc. Z partyjnym pozdrowieniem (NSDAP)
              Antykomuch
            • Gość: Stefan, Chicago Przed darczyńcami Rydzyk i RM ma sie rozliczyć IP: *.CHCGILGM.covad.net 21.05.03, 02:17
              Gość portalu: Marimaont napisał(a):

> Rydzyk NIE buduje sobie pałaców i do grobu też zebranych pieniedzy nie
              > zabierze !!!
              >
              > Ta legenda o tym aby rozliczać Rydzyka jest kreowana przez działaczy komuchow
              > (tzn. półżydow, ćwierćżydów i innych mieszańcow narodowych o bezpaństwowej
              > tozsamości)
              >
              > Kś. Rydzyk to NIE fałszywy wsciekły pies co gryzie Polaków jak Kwas lub ten
              > aferzysta, oszust i złodziej L.Miller co "zapomniał" co sie stało
              z "pożyczka > moskiewska" PZPR-u z KGB z 1989r oraz rzdał polski majatek za 10%
              wartości kapitałowi zagranicznemu!!!
              >
              > Daje i będe DALEJ dawać pieniadze Kś. Rydzykowi bo jemu wierze i niech
              właśnie buduje IMPERIUM RYDZYKA !!
              >
              > I tak jemu dopomóż Bóg i Maryja Dziewica opiekunka naszej UKOCHANEJ POLSKI !!!
              >
              > "Stefan" nic nie rozmumiesz albo jest komuchem albo cześć żydowskiej krwi
              > płynie w twich żyłach !!!

Ja to rozumiem, że szef przedsiębiorstwa Radia Maria nie lubi się rozliczać -
              a kto lubi?!
              I do tego jeszcze przed komuchami!

Ale tutaj chodzi o społeczne pieniądze płynące z datków społeczeństwa, od
              dobrodziejów przedsiębiorstwa RM - nawet takich jak Ty.
              To, że akceptujesz nierozliczanie się szefa tego przedsiębiorstwa - to Twoja
              sprawa.
              Ale pozostali chcą i mają prawo wiedzieć na co poszły ich pieniądze. Temu
              celowi służy rozliczenie. Zwykła uczciwość tego wymaga! Uczciwość!!
              Tutaj nie ma co zasłaniaćsię modlitwami, wielkością misji do spełnienia itd. Bo
              jak porównać ile dobrego zrobił Owsiak J dla niemowlaczków i dzieci
              potrzebujących z misją przedsiębiorstwa Rydzyka? Każde ma wielką sprawę do
              spełnienia!
              Tyle, żę Owsiak się rzetelnie rozlicza a Rydzyk nie!
              Przecież to nie jest wielkim bólem podać do wiadomości darczyńców ile w sumie
              zebrali, ile wydali i na co i ile pozostało.
              I w dalszym ciągu o takim rozliczeniu społecznych (także moich) pieniędzy ani
              widać, ani słychać.
              Pozdrowienia,
              Stefan, Chicago

• Gość: maniekxxx Re: Przed KOMUCHAMI ma sie rozliczyć RM ? won IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.05.03, 02:23
              ja i moja rodzina rowniez wysylamy i nietylko na RADIO MARYJA
              ake na inne cele zwiazane z wiara chrzescijanska.A moze
              doczekamy sie odpowiedzi skad maja te biznesy,stacjie
              radiowe,telewizyjne prase polscy zydzi-utrzczciwie? chyba zartujesz
              koles z CHICAGO musiales chyba mieszkac na innej planecie
              ostatnie 15 lat -lub jestes stary aparatczyk z czasow
              PRL.Ludzie chca i beda dawac -nawet zeby Radio Maryja -
              spalilo te pieniadze.Zydo-komuna opierdolila Polske ze wszystkiego
              i walnij sie w klate i powiedz to my rozjebalismy POLSKE -
              tacy jak ty niemacie prawa nawet otwierac ust!
              • Gość: Stefan, Chicago Nie Przed KOMUCHAMI - przed nami! IP: *.client.attbi.com 21.05.03, 04:44
                Gość portalu: maniekxxx napisał(a):

> ja i moja rodzina rowniez wysylamy i nietylko na RADIO MARYJA
                > ake na inne cele zwiazane z wiara chrzescijanska.A moze
                > doczekamy sie odpowiedzi skad maja te biznesy,stacjie
                > radiowe,telewizyjne prase polscy zydzi-utrzczciwie? chyba
                zartujesz
                >
                > koles z CHICAGO musiales chyba mieszkac na innej planecie
                > ostatnie 15 lat -lub jestes stary aparatczyk z czasow
                > PRL.Ludzie chca i beda dawac -nawet zeby Radio Maryja -
                > spalilo te pieniadze.Zydo-komuna opierdolila Polske ze
                wszystkiego
                >
                > i walnij sie w klate i powiedz to my rozjebalismy POLSKE -
                > tacy jak ty niemacie prawa nawet otwierac ust!

Chetnie tez daje pieniadze na cele zwiazane z wiara chrzescianska. Ale potem
                widze rozliczenie i z rozliczenia czarno na bialym widac, ze pieniadze poszly
                na cele zwiazane z wiara chrzescjanska.

: Cytuje: A moze doczekamy sie odpowiedzi skad maja te
                biznesy,stacjie radiowe,telewizyjne prase polscy zydzi-utrzczciwie?
                Pewnie, ze tak - domagajcie sie twardo rozliczen takze od tych co maja te
                biznesy, stacje radiowe, telewizyjne i prase - takze od Zydow polskich. To ma
                byc uczciwie prowadzone przedsiebiorstwo. Dlaczego nie domagacie sie tego?
                To, ze ktos robi zle (grzeszy) to wcale nie jest powod aby usprawiedliwiac
                Rydzyka z jego nieprawosci.

Ja to rozumiem, że szef przedsiębiorstwa Radia Maria nie lubi się rozliczać -
                a kto lubi?!
                I do tego jeszcze przed komuchami!
                To, że akceptujesz nierozliczanie się szefa tego przedsiębiorstwa - to Twoja
                sprawa.
                Ale pozostali chcą i mają prawo wiedzieć na co poszły ich pieniądze. Temu
                celowi służy rozliczenie. Zwykła uczciwość tego wymaga! Uczciwość!!
                Tutaj nie ma co zasłaniaćsię modlitwami, wielkością misji do spełnienia itd. Bo
                jak porównać ile dobrego zrobił Owsiak J dla niemowlaczków i dzieci
                potrzebujących z misją przedsiębiorstwa Rydzyka? Każde ma wielką sprawę do
                spełnienia!
                Przecież to nie jest wielkim bólem podać do wiadomości darczyńców ile w sumie
                I w dalszym ciągu o takim rozliczeniu społecznych (także moich) pieniędzy ani
                widać, ani słychać.
                Pozdrowienia,
                Stefan, Chicago

• Gość: Sokol Re: Radio Maria jest przedsiębiorstwem oszukańczy IP: *.tnt3.chiega.da.uu.net 21.05.03, 05:43

Datki te sa wolna wola datnikow.oni tylko moga zadac rozliczenia lub nie lub
      wierzyc ze pieniadze poszly na cel na ktory dawaly-sprawie religii czy wiary
      ktora jest legalna w Polsce.

To, że akceptujesz nierozliczanie się szefa tego
      przedsiębiorstwa - to Twoja
      sprawa.

rydzyk nie musi sie rozliczac publicznie bo jest instytucja religijna-jak to
      udowodnil ze jest religijna to jest zwolniony prawnie z opodatkowania swych
      dochodow jako funkcjonowania religijnego zajecia.pieniadze nie sa pieniedzmi
      podatnika lecz pieniedzmi z wolnej woli ktory je daje.A daje na cel
      funkcyjonujacy legalnie niedochodowo w Polsce.

Ale pozostali chcą i mają prawo wiedzieć na co poszły ich
      pieniądze.

Nie masz racji.Nie mozesz rozliczac kogos kto dal komus pieniadze czy jakas
      pomoc harytatywnie.Rozliczajac Rydzyka mialbyc wglad do jakiejs firmy czy tez
      osoby prywatnej ktora dala te dotacje.Zreszta dotacja moze byc tez w formie
      pracy czy jakichs uslug pracowniczych.

Temu
      celowi służy rozliczenie. Zwykła uczciwość tego wymaga!
      Uczciwość!!

Uczciwosc wymagana jest wszedzie nie tylko u Rydzyka ci co mu daja widocznie
      wierza ze jest uczciwy i maja spokoj ducha.Ty widze nie dajesz Rydzykowi a boli
      cie ile on moze miec pieniedzy ktore inni dali.Zarejestruj sobie instytucje
      religijna a zobaczysz ze mozesz robic to samo co Rydzyk i podasz pozniej do
      publicznej wiadomosci ile masz z jakiejs sesji okulistcznej czy z programu w
      ktorym o datki prosiles.
      Tutaj nie ma co zasłaniaćsię modlitwami, wielkością misji do
      spełnienia itd. Bo
      jak porównać ile dobrego zrobił Owsiak J dla niemowlaczków i
      dzieci
      potrzebujących z misją przedsiębiorstwa Rydzyka?

Te dwie instytucje to dwie rozne sprawy.Religia to sprawa wyboru i ktos kto
      daje na nia opodatkowywuje sie wspierajac ja.Owsiak zas oglaszajac swoje uslugi
      organizacyjne zapewnia ze z jego misji ktos skorzysta doraznie,namacalnie w
      jakims okreslonym miejscu,czasie i usludze.Religia niczego nie gwarantuje jest
      ponadczasowa i jest wiara a nie pewnikiem jak deklaracja uslug Owsiaka.

Każde ma wielką sprawę do
      spełnienia!

Owsiak sie musi rozliczyc bo ta jest z jego koncesja o jego instytucji
      niedochodowej.Kosciol nie ma takiej klauzuli z instytucja ktora koncesje wydaje
      zas jest wylaczona z niej na podstawie Konkordatu-czyli panstwo pozwala religii
      funkcjonowac w obrebie tego panstwa.

Przecież to nie jest wielkim bólem podać do wiadomości
      darczyńców ile w sumie

Jak pisalem,nie zagladaj do kieszeni innym jezeli nie masz ku temu prawa.

I w dalszym ciągu o takim rozliczeniu społecznych (także
      moich) pieniędzy ani
      widać, ani słychać.

jezeli dales na Rydzyka i poprosiles o rozliczenie to uwazam ze powinien ci je
      dac.Ja Rydzykowi nie daje wiec nie mam problemu jaki ty masz.Mowia ze czlowiek
      jest tym w co wierzy i co je.

Pozdrowienia,
      Stefan, Chicago
      • Gość: Stefan, Chicago Radio Maria jest firma oszukańcza IP: *.client.attbi.com 21.05.03, 06:43
        Hj Sokole - w dalszym ciagu mieszasz religie z dzialalnoscia finasowa.
        Niecale dwa tysiace lat temu Chrystus powiedzial: dajcie Bogu co boskie a
        Cesarzowi co cesarskie!
        Jaki cel religiny miala zbiorka na stocznie gdanska? Jaki to mialo zwiazek z
        kosciolem katolickim w Polsce? Rzucone haslo o nosnym temacie w tamtym czasie -
        i okazalo sie, ze pieniadze zebrane, ale na ten cel nieprzekazane! A na jaki?
        Bog raczy wiedziec! Nie bylo rozliczenia!
        Rozliczenia przedsiebiorstwa Radio Maria? Przeciez nikt w zadnych rozliczeniach
        nie podaje listy i adresow i nazwisk ofiarodawcow. Co ty bredzisz o tajemnicy
        ofiarodawcow? Zadnych nazwisk - Ile zostalo zebranych pieniedzy, ile zwrocono a
        reszte na co przekazano! Jakie nazwiska, jaka tajemnica?
        Przeciez nie na modly - one sa bezinwestycyjne - no chyba, ze zakupiono
        megafon - no i juz jest z tym zwiazany wydatek do wykazania w rozchodach w
        rozliczeniu.
        Nie dawales pieniedzy dla tego przedsiebiorstwa - zabierajac glos w sprawie
        rozliczenia nie twoich pieniedzy ustawiasz sie na marginesie, poza tymi
        wydarzeniami. Ale co tam, kazdy ma prawo sie wypowiedziec - byle merytorycznie
        a nie wyjasniajac sprawe zaciemniac!
        Pzyznasz jednak mi racje, ze przedsiebiorstwo zbierajace spoleczne pieniadze na
        funkcjonowanie i zasilanie wymyslonych przez siebie akcji rozliczajac sie
        rzetelnie z poprzedniej zbiorki moze liczyc na jeszcze wiekszy doplyw datkow od
        ofiarodawcow w nastepnych zbiorkach - tak jak u Owsiaka - gdy tylko sprawa
        prowadzona jest przejrzyscie - gdy nie - to strumien datkow bedzie malal i
        malal - jest to dzialanie krotkowzroczne nastawione na nachapanie sie juz
        teraz, zaraz, bez troski o przyszlosc misji dziejowej, jezeli taka posiada.
        Proboszcz w parafii Sw. Jakuba (Chicago)zbieral pieniadze na budowe parkingu -
        publicznie podawal ile wynika z kosztorysu, ile zebrano, ile jeszcze brakuje i
        za ile firma ten parking zrobila. To sie odbywalo jasno i przejrzyscie!
        Teraz ludziska finansuja remont kosciola - jest tak samo - wiemy ile potrzeba,
        ile zebrano, ile brakuje i kto za ile ten remont wykona - ile dostana
        podwykonawcy, ile kosztuja materialy budowlane. To dziala i wraz z Unia
        Europejska - te standarty wkrocza do Polski. I skonczy sie sobiepanstwo i
        ukrywanie operacji finansowych. Moze dlatego Rydzyk tak jest niechetny Unii?
        Przytnie sie - no moze troche jednak sie cos da uszczknac, ale juz nie tyle!
        Dobre czasy, powie, byly za komuchow i styropianowcow- mozna bylo w metnej
        wodzie rybek nalapac i sie nachapac!
        Stefan, Chicago
        • Gość: Sokol Re: Radio Maria jest firma oszukańcza IP: *.tnt17.chi5.da.uu.net 21.05.03, 08:37
          Gość portalu: Stefan, Chicago napisał(a):

> Hj Sokole - w dalszym ciagu mieszasz religie z dzialalnoscia finasowa.
          > Niecale dwa tysiace lat temu Chrystus powiedzial: dajcie Bogu co boskie a
          > Cesarzowi co cesarskie!

Zgoda-ale to wina wiernych ze daja a nie ksiezulka ze bieze.Ludzie daja
          dobrowolnie wiec nie mozesz miec pretensji do ksiezy ze biora.Jak glupi to daja.
          A ze daja dla posrednikow poronionej religii to juz szczyt glupoty.

> Jaki cel religiny miala zbiorka na stocznie gdanska? Jaki to mialo zwiazek z
          > kosciolem katolickim w Polsce? Rzucone haslo o nosnym temacie w tamtym
          czasie -

Zgoda.Tonacy chwyta sie brzytwy.Ksiezulki nadstawili brzytwe.
          >
          > i okazalo sie, ze pieniadze zebrane, ale na ten cel nieprzekazane!

Michnik zrobil to samo z funduszem $1 mln od Polonii i zalozyl za to GW.a mialo
          byc dla funduszu Solidarnosci.Ten to nie dosc ze wyzebral to jeszcze oklamal.
          ktos go rozliczyl?Czy podal gdzie pieniadze ulokowal i w jakim celu?.

A na jaki?
          > Bog raczy wiedziec! Nie bylo rozliczenia!
          > Rozliczenia przedsiebiorstwa Radio Maria? Przeciez nikt w zadnych
          rozliczeniach
          >
          > nie podaje listy i adresow i nazwisk ofiarodawcow.

Sa anonimowi ponoc dawcy ale i sa ci z votami wmontowanymi czesto w mury czy
          tablice pamiatkowe.Tam ida nie rzadko setki tysiecy lub miliony.

Co ty bredzisz o tajemnicy
          > ofiarodawcow?

Ja o zadnej tajemnicy nie bredzilem.Kosciol nie ma nakazu zdawac zeznan
          finansowych wiec chulaj dusza piekla nie ma.Kosciol w USA jest na tych samych
          zasadach.

Zadnych nazwisk - Ile zostalo zebranych pieniedzy, ile zwrocono a
          >
          > reszte na co przekazano! Jakie nazwiska, jaka tajemnica?

Domagac sie moga ci co dali.Istnieje ponoc przy kazdej parafii Rada Koscielna
          ktora dzierzy ksiegowosc.Przynajmniej w USA.W Polsce podeirzewam-to samo.

> Przeciez nie na modly - one sa bezinwestycyjne - no chyba, ze zakupiono
          > megafon - no i juz jest z tym zwiazany wydatek do wykazania w rozchodach w
          > rozliczeniu.

Oni nie maja obowiazku(z urzedu)do deklaracji finansowych.Zmien prawo w Polsce
          a nie miej pretensji do Kosciola.Miej natomiast pretensje do tego ze rzad daje
          naprawde publiczne pieniadze na katecheze czy inne sprawy i to pieniadze ludzi
          ktorzy nie sa katolikami.To jest dopiero draka.

> Nie dawales pieniedzy dla tego przedsiebiorstwa - zabierajac glos w sprawie
          > rozliczenia nie twoich pieniedzy ustawiasz sie na marginesie, poza tymi
          > wydarzeniami. Ale co tam, kazdy ma prawo sie wypowiedziec - byle
          merytorycznie
          > a nie wyjasniajac sprawe zaciemniac!
          > Pzyznasz jednak mi racje, ze przedsiebiorstwo zbierajace spoleczne pieniadze
          na
          >
          > funkcjonowanie i zasilanie wymyslonych przez siebie akcji rozliczajac sie
          > rzetelnie z poprzedniej zbiorki moze liczyc na jeszcze wiekszy doplyw datkow
          od
          >
          > ofiarodawcow w nastepnych zbiorkach

Jak by sie rozliczyli i powiedzieli prawde to zareczam ci wplywy by byly
          mniejsze i pewnie upadek tego przedsiebiorstwa religijnego otumaniania ludzi.

- tak jak u Owsiaka - gdy tylko sprawa
          > prowadzona jest przejrzyscie - gdy nie - to strumien datkow bedzie malal i
          > malal - jest to dzialanie krotkowzroczne nastawione na nachapanie sie juz
          > teraz, zaraz, bez troski o przyszlosc misji dziejowej, jezeli taka posiada.

Ta misja dziejowa trwa juz przeszlo 2000 lat i nic sie nie dzieje oprocz coraz
          to nowych afer klerykalnych.Misja ta to straszenie ludzi pieklem i jeszcze
          zbieranie za to pieniedzy.Jak sie boja piekla to niech daja.Ja w pieklo nie
          wierze wiec nie daje.

> Proboszcz w parafii Sw. Jakuba (Chicago)zbieral pieniadze na budowe parkingu -

> publicznie podawal ile wynika z kosztorysu, ile zebrano, ile jeszcze brakuje
          i
          > za ile firma ten parking zrobila. To sie odbywalo jasno i przejrzyscie!
          > Teraz ludziska finansuja remont kosciola - jest tak samo - wiemy ile
          potrzeba,
          > ile zebrano, ile brakuje i kto za ile ten remont wykona - ile dostana
          > podwykonawcy, ile kosztuja materialy budowlane. To dziala i wraz z Unia
          > Europejska - te standarty wkrocza do Polski.

Nie mysle ze wkrocza.KK nie ma konkurenta wiec dziala na zasadzie monopolu na
          wiare i sciepy pieniezne.

I skonczy sie sobiepanstwo i
          > ukrywanie operacji finansowych. Moze dlatego Rydzyk tak jest niechetny Unii?

Rydzyk jest niechetny unii ale Papa jest chetny.I jeden i drugi nie powinien
          sie w polityke zadawac.Jezeli sie zadaje powinien podatki placic i funkcjonowac
          jak instytucja dochodowa.

> Przytnie sie - no moze troche jednak sie cos da uszczknac, ale juz nie tyle!
          > Dobre czasy, powie, byly za komuchow i styropianowcow- mozna bylo w metnej
          > wodzie rybek nalapac i sie nachapac!
          > Stefan, Chicago

Kosciol za komunistow istnial jako wentyl bezpieczenstwa.Teraz jest to samo
          ale jeszcze poparte i gwarantowane spiskiem rzadowo-klerykalnym przeciwko
          narodowi zw.Konkordat.
          • Gość: Oszołom z RM. Re: Radio Maria jest firma oszukańcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.03, 11:54
            Nasz Dziennik też jest niezły ... .
            Zalega mi z zapłatą 211,45 zł !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka