Gość: Perła IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 11:11 Mając wybór między swoimi antypatiami, a stanowiskiem biskupów, wybieram zdanie mądrzejszych od siebie. Czyli biskupów właśnie. Perła Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xiazeluka Którym? 26.05.03, 11:12 Gość portalu: Perła napisał(a): > Mając wybór między swoimi antypatiami, a stanowiskiem biskupów, wybieram > zdanie mądrzejszych od siebie. Czyli biskupów właśnie. Biskupi to nie jedna osoba, mają różne zdania... To które jest to mądrzejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
cheech Re: Którym? 26.05.03, 11:16 xiazeluka napisał: > Gość portalu: Perła napisał(a): > > > Mając wybór między swoimi antypatiami, a stanowiskiem biskupów, wybieram > > zdanie mądrzejszych od siebie. Czyli biskupów właśnie. > > Biskupi to nie jedna osoba, mają różne zdania... To które jest to mądrzejsze? Bardzo trafna uwaga - którym? ) C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Którym? IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 11:18 dla mnie najważniejsze stanowisko Papieża jest, i mojego biskupa, czyli arcybiskupa J. Życińskiego. Nie można "besserwiserem" ciągle być. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Którym? 26.05.03, 11:21 Gość portalu: Perła napisał(a): > dla mnie najważniejsze stanowisko Papieża jest, i mojego biskupa, czyli > arcybiskupa J. Życińskiego. Nie można "besserwiserem" ciągle być. Papieża jako człowieka ("autoryteta") czy jako arcybiskupa? Jeśli JPII oświadczy, że kibicuje Legii Warszawa to automatycznie i Ty staniesz się fanem najlepszej drużyny w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
cheech Re: Którym? 26.05.03, 11:23 xiazeluka napisał: > Gość portalu: Perła napisał(a): > > > dla mnie najważniejsze stanowisko Papieża jest, i mojego biskupa, czyli > > arcybiskupa J. Życińskiego. Nie można "besserwiserem" ciągle być. > > Papieża jako człowieka ("autoryteta") czy jako arcybiskupa? Jeśli JPII > oświadczy, że kibicuje Legii Warszawa to automatycznie i Ty staniesz się fanem > najlepszej drużyny w Polsce? Nawet nie mów głośno takich herezji! Papież kibicuje Cracovii!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Którym? 26.05.03, 11:25 cheech napisał: > Nawet nie mów głośno takich herezji! Papież kibicuje Cracovii!!! ) Wiem! Zatem Perła na pewno również... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Którym? IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 11:26 xiazeluka napisał: > cheech napisał: > > > Nawet nie mów głośno takich herezji! Papież kibicuje Cracovii!!! ) > > Wiem! Zatem Perła na pewno również... Perła umie rozróżnić ziarno od plew. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
cheech Re: Którym? 26.05.03, 11:29 Gość portalu: Perła napisał(a): > Perła umie rozróżnić ziarno od plew. Dobra, a teraz odłóż Biblię i odpowiedz jeszcze raz, bez metafor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Którym? IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 11:32 cheech napisał: > Gość portalu: Perła napisał(a): > > > Perła umie rozróżnić ziarno od plew. > > Dobra, a teraz odłóż Biblię i odpowiedz jeszcze raz, bez metafor... OK, kibicem Piaskovi Piaski jestem. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piessek Re: winniśmy posłuszeństwo Biskupom właśnie IP: *.mtnet.com.pl 26.05.03, 11:13 A co na to wszystko biskupi Stefanek i Frankowski?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Hehe, Perła się nawrócił...:-)) n/tx IP: *.echostar.pl 26.05.03, 11:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Nie przejmuj się.... IP: *.echostar.pl 26.05.03, 11:24 Kwaśniewski i Miller też jeżdżą z pielgrzymką do Rzymu. Nie ma się czego wstydzić.... )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piessek Re: Nie przejmuj się.... IP: *.mtnet.com.pl 26.05.03, 11:27 Oni jeżdżą z wizytami, a nie z pielgrzymkami. Niby werbalna, ale dość istotna różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Nie przejmuj się.... IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 11:28 Gość portalu: XXL napisał(a): > Kwaśniewski i Miller też jeżdżą z pielgrzymką do Rzymu. > Nie ma się czego wstydzić.... > > )) W Rzymie to ja byłem przed nimi dawno. Przetarłem szlak po prostu. A Ty nie byłeś? Żal mi Cię w razie takim. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piessek Re: Nie przejmuj się.... IP: *.mtnet.com.pl 26.05.03, 11:31 Gdzie zostało napisane, że nie byłem?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Nie przejmuj się.... IP: *.echostar.pl 26.05.03, 11:35 Gość portalu: Perła napisał(a): > W Rzymie to ja byłem przed nimi dawno. Przetarłem szlak po prostu. A Ty nie > byłeś? Żal mi Cię w razie takim. Dlaczego żal ?? Przecież Papież był u mnie. Już 3 razy nas odwiedził...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Nie przejmuj się.... IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 11:39 Gość portalu: XXL napisał(a): > Gość portalu: Perła napisał(a): > > > W Rzymie to ja byłem przed nimi dawno. Przetarłem szlak po prostu. A Ty ni > e > > byłeś? Żal mi Cię w razie takim. > > Dlaczego żal ?? > Przecież Papież był u mnie. > Już 3 razy nas odwiedził...... aha... tp Ty Rzym z Papieżem utożsamiasz tylko. Jeszcze bardziej mi Cię żal. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Nie przejmuj się.... IP: *.echostar.pl 26.05.03, 11:54 Gość portalu: Perła napisał(a): > aha... tp Ty Rzym z Papieżem utożsamiasz tylko. Jeszcze bardziej mi Cię żal. Hmmm, to dokąd ty te szlaki przecierałeś ???? No to teraz wiem, rzymianki są niczego sobie. Ale zaraz, to Kwaśniewski i Miler też te przybytki odwiedzają ??? Tylko o tym w TVPSLD nie mówili..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła XXL, zacznij przejmować się IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 11:57 w skrajności popadasz chłopie. Niedobrze jest. Z Tobą oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Zaczełem się przemować Tobą.... IP: *.echostar.pl 26.05.03, 12:12 Pisz więcej, to może mi się uda diagnozę postawić..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Zaczełem się przemować Tobą.... IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 12:15 Gość portalu: XXL napisał(a): > Pisz więcej, to może mi się uda diagnozę postawić..... to Ty niby jubilerem jeteś? Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~8~ POKUSA IP: *.174.155.12.cablerocket.net 28.05.03, 01:43 Gość portalu: XXL napisał(a): > Kwaśniewski i Miller też jeżdżą z pielgrzymką do Rzymu. To samo zlo i ten sam cel _POKUSA_ przyswieca_ tym "panom z pietnem czerwonego pieca" podczas kazdorazowego zblizania sie do Papierza podobnie jak odbylo sie zblizenie diabla do P.Jezusa na pustyni 2tys. lat temu. Ale wowczas odpowiedzia Pana Jezusa na pokuse szatana byly slowa: PRECZ SZATANIE... Polacy popelnili grzech GLUPOTY oddajac swoje glosy w wyborach na tych dziedzicow morderstw czerwonego systemu. Obawiam sie, ze trwanie Polakow w tym grzechu przyniesie Im "placz i zgrzytanie zebow" i z TAKIEJ Unii E. nie bedziecie mieli gdzie uciekac... tu gdzie dzisiaj jeszcze macie wolnosc i wlasnosc panoszyc sie beda Wasi wrogowie. www.polskiejutro.com/art/a.php?p=56popap1 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20030527&id=my11.txt\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~8~ Re: POKUSA IP: *.174.155.12.cablerocket.net 28.05.03, 06:36 "Papierza" - upssssss, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Nie rób z siebie idioty 26.05.03, 11:31 Podobną opinie wypowiedziała w audycji "Co Pani na to" (TVP1 niedziela godz 13.10) p. Magdalena Środa, prezentująca się jako filozof. Mówiła, że "katolicyzm jest oparty na posłuszeństwie, a więc po znanych słowach Papieża, katolik ma obowiązek głosować za wejściem do UE" Ale to g.. prawda. Posłuszeństwo obowiązuje TYLKO w kwestii artykułów wiary. A właśnie oświadczenie Episkopatu Polski stwierdza wyraźnie, że akcesja do UE artykułem wiary NIE jest. A słowa Papieża też czegoś takiego nie stwierdzają. Oczywiście słowa Papieża należy wziąć pod uwagę, jako głos mądrego człowieka. Ale sugerowanie obowiązku posłuszeństwa jest po prostu dowodem kompletnego niezrozumienia zasad wiary katolickiej. Przyznam sie, że u Perły to mnie zdziwiło. PS. Ja będę głosował raczej "za", więc ne jest to głos eurofoba. Uważam jednak, że argumenty powinny byc uczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piessek Re: Nie rób z siebie idioty IP: *.mtnet.com.pl 26.05.03, 11:35 Jeżeli pani Sroda tak powiedziała w niedzielę, to jest to kolejny przykład antypropagandy unijnej. Euro entyzjaści zachowują się czasem jakby się blekotu nażarli, a barzo mało słychać głosy europragmatyków. Gdzie są te europragmatyki, orły, herosy, bażanty..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Nie rób z siebie idioty IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 11:37 1. ja nic o UE nie pisałem w wątku tym. 2. ja wiem, że posłuszeństwo w kwestiach wiary jest, ale trzeba jakieś autorytety mieć. Weźmy UE na przykład. Nie jestem ekonomistą, zagrożenia od UE znam, nie znam tego co ew. bez UE będzie (jakoś nikt z was nie pisze o tym...), i w takim przypadku o swoje autorytety oprzeć muszę się. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piessek Re: Nie rób z siebie idioty IP: *.mtnet.com.pl 26.05.03, 11:42 Ja nawet znając wyjątki (bez tego cholernego tłumaczenia) z traktatu akcesyjnego, też nie wiem jak to dokładnie będzie, bo tego nikt nie wie. Na mój nos musi być lepiej, bo nikomu do tej pory nie było gorzej, a autorytety? OCZYWIŚCIE! Gdy słucham Mazowieckiego, Bartoszewskiego, Życińskiego, i ufam im, to musiałbym być totalnie nienormalny, aby robić co innego niż oni. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Nie rób z siebie idioty 26.05.03, 11:55 Gość portalu: Perła napisał(a): > Nie jestem ekonomistą, zagrożenia od UE > znam, nie znam tego co ew. bez UE będzie (jakoś nikt z was nie pisze o tym...), i w takim przypadku o swoje autorytety oprzeć muszę się. 1. Bez Mumii może być EFTA i/lub NAFTA. 2. A skąd pewność, że autorytety wiedzą lepiej, skoro treść traktatu anszlusowego znana jest do tej pory chyba jedynie tłumaczom? Naprawdę myślisz, że bp Życiński przesylabizował już 6 tys. stron eurotekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Nie rób z siebie idioty IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 11:59 xiazeluka napisał: > 1. Bez Mumii może być EFTA i/lub NAFTA. od razu bym w to wszedł. Z tym, że tylko Ty i ja bylibyśmy tam chyba. > 2. A skąd pewność, że autorytety wiedzą lepiej, skoro treść traktatu > anszlusowego znana jest do tej pory chyba jedynie tłumaczom? Naprawdę myślisz, > że bp Życiński przesylabizował już 6 tys. stron eurotekstu? A Ty Luko przeczytałeś już? Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Nie rób z siebie idioty 26.05.03, 12:41 Gość portalu: Perła napisał(a): > od razu bym w to wszedł. Z tym, że tylko Ty i ja bylibyśmy tam chyba. W EFTA są Norwegia, Szwajcaria, Lichtenstein i Islandia. > A Ty Luko przeczytałeś już? A skąd mam ten cyrograf wziąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Nie rób z siebie idioty IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 12:44 xiazeluka napisał: > > W EFTA są Norwegia, Szwajcaria, Lichtenstein i Islandia. To już coś. Ale tu, w Polsce, nie ma takiej siły poważnej, aby to REALNE było. > A skąd mam ten cyrograf wziąć? To skąd Wiesz, że do dupy to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Nie rób z siebie idioty 26.05.03, 12:54 Gość portalu: Perła napisał(a): > To już coś. Ale tu, w Polsce, nie ma takiej siły poważnej, aby to REALNE było. Jak to nie? Polska zawarła z EFTA kilka umów (np. dot. rybołówstwa). Obecnie jesteśmy krajem stowarzyszonym z Mumią. Po co to zmieniać???? > To skąd Wiesz, że do dupy to jest? Jeżeli nie wiadomo powszechnie, co w nim jest, to znaczy, że kupujemy od aferzystów z Brukseli kota w worku. Nawiasem pisząc - to nie ja mam wiedzieć, ale stręczycieli winni mnie poinformować, jak wygląda ich oferta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Nie rób z siebie idioty IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 12:57 xiazeluka napisał: > Jeżeli nie wiadomo powszechnie, co w nim jest, to znaczy, że kupujemy od > aferzystów z Brukseli kota w worku. Nawiasem pisząc - to nie ja mam wiedzieć, > ale stręczycieli winni mnie poinformować, jak wygląda ich oferta. Tu rację masz. Ale oni powiedzieli już, że lepiej za 30 lat będzie. A jak nie, to grób-mogiła. To może lepiej wybrać te 30 lat niż do piachu. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Nie rób z siebie idioty 26.05.03, 13:02 Gość portalu: Perła napisał(a): > Ale oni powiedzieli już, że lepiej za 30 lat będzie. A jak nie, > to grób-mogiła. To może lepiej wybrać te 30 lat niż do piachu. Perła, nie poznaję Cię. Nie masz własnego pomyślunku, wolisz wierzyć kieszonkowym nostradamusom, którzy w przerwach na eurotrele okradają Cię na potęgę? A skąd ci debile mogą wiedzieć co będzie nawet nie za 30, ale za 3 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Nie rób z siebie idioty IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 13:11 xiazeluka napisał: > Perła, nie poznaję Cię. Nie masz własnego pomyślunku, wolisz wierzyć > kieszonkowym nostradamusom, którzy w przerwach na eurotrele okradają Cię na > potęgę? A skąd ci debile mogą wiedzieć co będzie nawet nie za 30, ale za 3 lata > ? to nie takie proste jest. Stado na rzeź idzie, to ja muszę o sobie pomyśleć aby przetrwać jakoś. I ci najważnejsi dla mnie. Szczerze mówiąc już pomyślalem. Na wejściu do UE zarobię obecnie około 50 tys zł. Tobie też to radzę, przetrwać znaczy się. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Nie rób z siebie idioty 26.05.03, 14:04 Gość portalu: Perła napisał(a): > Na wejściu do UE zarobię obecnie około 50 tys zł. Można Cię kupić już za 50 tys. złotówek? To niedrogo, jak na nieustraszonego męża Twego formatu. > Tobie też to radzę, przetrwać znaczy się. Tego żadnemu człowiekowi o prawidłowych instynktach doradzać nie trzeba. Najwyżej zacznę kraść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Nie rób z siebie idioty IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 14:30 xiazeluka napisał: > Gość portalu: Perła napisał(a): > > > Na wejściu do UE zarobię obecnie około 50 tys zł. > > Można Cię kupić już za 50 tys. złotówek? To niedrogo, jak na nieustraszonego > męża Twego formatu. > czyżbyś nadal nie rozumiał w czym rzecz jest? Po prostu biorę lepszą pryczę skoro tak musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Nie rób z siebie idioty 26.05.03, 14:35 Gość portalu: Perła napisał(a): > czyżbyś nadal nie rozumiał w czym rzecz jest? Po prostu biorę lepszą pryczę > skoro tak musi być. Proszę uprzejmie. Połóż się na niej wygodnie, zaśnij, a ja ukradnę Ci w tym czasie ostatnią Twoją robaczywą brukiew.*** ***Jak widzisz skumałem w czym rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Nie rób z siebie idioty IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 14:40 xiazeluka napisał: > Gość portalu: Perła napisał(a): > > > czyżbyś nadal nie rozumiał w czym rzecz jest? Po prostu biorę lepszą prycz > ę > > skoro tak musi być. > > Proszę uprzejmie. Połóż się na niej wygodnie, zaśnij, a ja ukradnę Ci w tym > czasie ostatnią Twoją robaczywą brukiew.*** > > ***Jak widzisz skumałem w czym rzecz. tylko nie zapomnij przy tym, iż w tym samym baraku jesteśmy. Nie ma menu z kotletem w sosie chateubriand z "file de bef" Odpowiedz Link Zgłoś
nurni geszeft 27.05.03, 18:10 czy oddala by mi sie Pani za 50 tys zlotych jak Pan smie! prosze Pani oto 50 tys zlotych no wie Pan... wiem prosze oto 50 tys zlotych w nowiutkich banknotach hm...no dobrze gdzie Pan chce mnie zabrac? przepraszam droga Pani jeszcze jedno pytanie: czy oddalaby mi sie pani za 10 zlotych jak Pan smie!!! za kogo Pan mnie ma!!!! to juz ustalilismy prosze Pani teraz tylko sie targujemy Gość portalu: Perła napisał(a): > Szczerze mówiąc już pomyślalem. Na > wejściu do UE zarobię obecnie około 50 tys zł. Tobie też to radzę, przetrwać > znaczy się. > > Perła Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Nie rób z siebie idioty 26.05.03, 14:04 Tu jest link, ale nie do Traktatu a do dalszej, gorącej dyskusji: www.ueonline.host.sk/euromity.html Odpowiedz Link Zgłoś
indris Autorytet a posłuszeństwo 26.05.03, 12:04 Polecam znakomitą rozprawkę o. J.M. Bocheńskiego o pojęciu autorytetu. Rozróżniony jest tam "autorytet znawcy" i "autorytet szefa". Ten pierwszy polega na tym, zee przyjmuje sie czyjąś opinie ze względu na osobę, a ten drugi - że wykonuje się czyjeś polecenia, też ze względu na osobę. Otóż autorytet znawcy wybiera sobie każdy swobodnie. Np. jest takim autorytet lekarza. Zdecydowana większość ludzi stosuje się do zaleceń lekarza, bo uznaje, że on zna sie na medycynie lepiej. Ale tego lekarza może sobie wybrać, a jak wiadomo lekarze mają różne opinie na temat tego samego pacjenta. Autorytet szefa wiąże się z przynależnością do jakiejś struktury, którą można opuścić lub (w systemach totalitarnych) nie. Otóż ja protestuję przeciw temu, żeby w sprawie wejścia do UE przyznawać Papieżowi, czy biskupom autorytet szefa. A to właśnie sugeruje użyte przez Perłę słowo "posłuszeństwo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piessek Re: Autorytet a posłuszeństwo IP: *.mtnet.com.pl 26.05.03, 12:16 Znakomite spuentowanie tej "debaty". My Polacy, nie lubimy podporządkowywać się autorytetowi szefa, ale autorytetowi znawcy? 3xTAK! Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Jacy my Perla? Wy krol na ustronnym tronie? 26.05.03, 11:48 Gość portalu: Perła napisał(a): > Re: winniśmy posłuszeństwo Biskupom właśnie > Mając wybór między swoimi antypatiami, a stanowiskiem biskupów, wybieram > zdanie mądrzejszych od siebie. Czyli biskupów właśnie. W czyim imieniu sie wypowiadasz i kto Cie do tego upowaznil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piessek Re: Jacy my Perla? Wy krol na ustronnym tronie? IP: *.mtnet.com.pl 26.05.03, 11:52 Wygląda na to, że Perła wypowiadał się w imieniu Perły, a upoważnił go do tego Perła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła rychu7, odpowiedz Ty mi IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 11:55 W czyim imieniu sie wypowiadasz i kto Cie do tego upowaznil? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Uzywam pierwszej osoby liczby pojedynczej 26.05.03, 13:32 Gość portalu: Perła napisał(a): > W czyim imieniu sie wypowiadasz i kto Cie do tego upowaznil? Uzywam pierwszej osoby liczby pojedynczej, co jako zaimek brzmi JA. Zgadnij wiec w czyim imieniu sie wypowiadam i kto mnie upowaznil. Gdybys mial trudnosci to podpowiadam, ze wypowiadam sie w swoim imieniu i sam sie do tego upowaznilem. Moze ten rodzaj upowaznienia nie zadowoli Cie bo nie jest notarialny lecz domyslny. Natomiast Ty uzywasz innego zaimka. Jakiego mozesz sprawdzic w swoim poscie. W referendum nie beda brali udzialu podwladni biskupow lecz obywatele RP. Podwladnymi biskupow podleglych Stolicy Apostolskiej sa takze katolicy conajmniej 180 krajow na swiecie. To a propos suwerennosci. To moze drobiazg bo rozumiem Twoj skrot myslowy, ze chodzi Ci o biskupow polskich. Ale sa takze wsrod obywateli RP tacy, ktorzy zwierzchnictwa biskupow nie uznaja. Sadzac po ostatnio nieobecnych przy urnach wyborczych to ponad 50 procent wyborcow. Wedlug samych biskupow to nie wiecej niz 2 procent. I ja w swoim imieniu pytam sie o Twoje upowaznienie od 2-50-100 procent wyborcow. Liczbe mozesz sobie wybrac dowolnie bo nie zmienia to istoty pytania. Ponadto wydaje mi sie, ze stanowisko biskupow jest podobne do wypowiedzi Pytii. Bez pol litra nie rozbieriosz. Papiez nie jest przynajmniej w tym przypadku kretaczem. Ale to nie moja sprawa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
galba O którego biskupa konkretnie chodzi? 26.05.03, 11:58 I w jakiej sprawie? Jeśli Unijnej to są różne stanowiska. G. Odpowiedz Link Zgłoś
galba np.: 26.05.03, 11:59 galba napisał: > I w jakiej sprawie? Jeśli Unijnej to są różne stanowiska. > > G. www.innestrony.pl/?isi=xi1141 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła ____________błąd Luki i Galby jest IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 12:14 my nie stoimy przed wyborem: UE albo NAFTA. My stoimy przed wyborem: UE albo... no właśnie, co? Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Dziwne pomysły Perły IP: *.skanska.pl / 10.40.2.* 26.05.03, 12:16 Jak nie zapalenie płuc to co? Hę? G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Dziwne pomysły Perły IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 12:17 Gość portalu: Galba napisał(a): > Jak nie zapalenie płuc to co? > > Hę? > > G. Lepsze zapalenie płuc niż rak ich na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Lepszy brak zapalenia płuc niż jego obecność /nt 26.05.03, 12:34 Gość portalu: Perła napisał(a): > Gość portalu: Galba napisał(a): > > > Jak nie zapalenie płuc to co? > > > > Hę? > > > > G. > > > Lepsze zapalenie płuc niż rak ich na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła to oczywiste, niemniej IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 12:39 mając do wyboru zastrzyk ostatni a dożywocie, wybieram to drugie. Zawsze szansa jest, że pryśnie się, albo wojna będzie i amnestię ogłoszą. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
galba Nie rozumiem analogii 26.05.03, 12:41 Czyżby Unia była jakąś kroplówką, która nas utrzyma przy życiu? Przypominam, że w kroplówce płyn ze zbiorniczka do ciała pacjenta płynie, nie odwrotnie. G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Nie rozumiem analogii IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 12:45 to znaczy, że i tak skazani zostaniemy. Wybór kary tylko mamy. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
galba Zgadzam się z jednym: III RP tak czy inaczej skona 26.05.03, 12:56 Gość portalu: Perła napisał(a): > to znaczy, że i tak skazani zostaniemy. Wybór kary tylko mamy. > > Perła Skona czy wejdziemy do UE czy też nie wejdziemy. Skona bo oparta jest na fundamentach z g***na. Ale jeśli mam do wyboru skonać we własnym łóżku lub na ulicy to wybiorę to pierwsze. Poza tym nasz schodzący pacjent w razie gdy powie TAK doświadczy jeszcze przed zgonem kradzieży kieszonkowej – niby jemu to bez różnicy... ale spadkobiercom nie. G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Zgadzam się z jednym: III RP tak czy inaczej IP: *.zin.lublin.pl 26.05.03, 13:02 sądzisz więc, że to takie ważne czy umiera się stojąc czy na kolanach? dla mnie ważniejsze jest aby przeżyć jakoś i może lepsze czasy nastaną. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Tak IP: *.skanska.pl / 10.40.2.* 26.05.03, 13:48 Gość portalu: Perła napisał(a): > sądzisz więc, że to takie ważne czy umiera się stojąc czy na kolanach? Kiedyś nazywali to godnością. G. Odpowiedz Link Zgłoś
cheech ORIANO FALLACCI - PRZECHODZISZ DRUGĄ... 26.05.03, 13:57 menopauzę! )))))) Bierz więcej hormoników - będzie lepiej. Dużo zdrowia. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś