Dodaj do ulubionych

Malachowski smierdzacy starzec

IP: *.icpnet.pl 09.07.03, 14:14
Ten smierdzacy starzec(na pewno tak smierdzi potem i moczem) ma czelnosc
wypowiadac sie w sprawie rzezi na Wolyni. Porownal AK do UPA... Za cos
takiego powinno sie go ogolic i wydalic z Polski. Starzec porownuje oddzialy
obronne Polski do mordercow z UPA... Dla Gazety Wyborczej to pewnie poezja
sluchac tego starca ktory smierdzi potem i moczem bo to przeciez GW zbrodnie
w Jedwabnem nazywa ludobojstwem ale rzez na Wolyniu (jak pisze Smolenski)
nazwac ludobojstwem nie mozna bo to jest jatrzenie. Skłdama hołd Michinikowi
ktory tak bardzo uwielbia katow polskiego narodu(Jaruzleski i Kiszczak to
jego ziomale). Do zobaczenia na wodce i kroliku z buraczkami u Urbana Adasiu
Obserwuj wątek
    • indris Co powiedział Małachowski 09.07.03, 14:59
      Nie słyszałem tego osobiście a jedynie w streszczeniu radiowym. Ale wg tego
      streszczenia miał powiedzieć, że UPA była DLA UKRAIŃCÓW tym samym, czym AK była
      DLA POLAKÓW. A to chyba była prawda. Bo "punkt widzenia zależy od punktu
      siedzenia".
      Takie stwierdzenie NIE JEST usprawiedliwianiem ani czystek etnicznych UPA, ani
      towarzyszących im okrucieństw, rzeczywiście niezwykłych wg pojęć krajów
      cywilizowanych.
      • Gość: jojkaa Re: Co powiedział Małachowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.03, 18:41
        indris napisał:

> Nie słyszałem tego osobiście a jedynie w streszczeniu
        radiowym. Ale wg tego
        > streszczenia miał powiedzieć, że UPA była DLA UKRAIŃCÓW
        tym samym, czym AK była
        >
        > DLA POLAKÓW. A to chyba była prawda. Bo "punkt widzenia
        zależy od punktu
        > siedzenia".
        > Takie stwierdzenie NIE JEST usprawiedliwianiem ani
        czystek etnicznych UPA, ani
        > towarzyszących im okrucieństw, rzeczywiście niezwykłych
        wg pojęć krajów
        > cywilizowanych.

Rzadko zdarza mi się zgadzać z Indrisem, ale w tym
        przypadku w pełni podzielam jego zdanie. W październiku
        zeszłego roku byłam we Lwowie, kiedy Ukraińcy obchodzili
        60 rocznicę powstania UPA. W całym mieście porozklejano
        plakaty z napisem "ich krew, nasza wolność". To dla nich
        naprawdę śmiertelnie ważna sprawa, choć u nas może budzić
        inne emocje. Sama pamiętam, jak moi pochodzący ze Lwowa
        dziadkowie mówili o Ukraińcach. Prawie nigdy nie mówili o
        nich inaczej niż "rezuny".
        Cieszę się, że parlamenty Ukrainy i Polski uchwaliły dziś
        dwa tak samo brzmiące oświadczenia. To ważny krok w
        kierunku pojednania.
        Tym, którzy tekst uchwały sejmowej uważają za zbyt
        kompromisowy w stosunku do drugiej strony (w Kjowie mają
        takie same odczucia) przypominam, że posłowie mają
        zajmować się polityką i strategią a nie historią. Od
        historii jest IPN i każdy z nas w swoim własnym zakresie,
        ale politycy są od strategii. A strategicznym interesem
        Polski jest pojednanie z Ukrainą.
    • Gość: mels Re: Malachowski smierdzacy starzec IP: *.nsm.pl 09.07.03, 18:31
      AK nalezy porownac nie do narodowo-wyzwolenczej partyznatki UPA, ale do rownie
      zbrodniczej organizacji przetepczej o nazwie GESTAPO.
      Co do smierdzacaego starucha, zasiada on w Watykanie, smierdzi od niego na
      kilka metrow, poniewaz wszepiono mu sztuczny odbyt(sic!).

MELS

Gość portalu: davidoff] napisał(a):

> Ten smierdzacy starzec(na pewno tak smierdzi potem i moczem) ma czelnosc
      > wypowiadac sie w sprawie rzezi na Wolyni. Porownal AK do UPA... Za cos
      > takiego powinno sie go ogolic i wydalic z Polski. Starzec porownuje oddzialy
      > obronne Polski do mordercow z UPA... Dla Gazety Wyborczej to pewnie poezja
      > sluchac tego starca ktory smierdzi potem i moczem bo to przeciez GW zbrodnie
      > w Jedwabnem nazywa ludobojstwem ale rzez na Wolyniu (jak pisze Smolenski)
      > nazwac ludobojstwem nie mozna bo to jest jatrzenie. Skłdama hołd Michinikowi
      > ktory tak bardzo uwielbia katow polskiego narodu(Jaruzleski i Kiszczak to
      > jego ziomale). Do zobaczenia na wodce i kroliku z buraczkami u Urbana Adasiu
      • Gość: Ogorek Re: Malachowski smierdzacy starzec IP: *.dip.t-dialin.net 09.07.03, 18:38
        Gość portalu: mels napisał(a):

> AK nalezy porownac nie do narodowo-wyzwolenczej partyznatki UPA, ale do
        rownie zbrodniczej organizacji przetepczej o nazwie GESTAPO.
        > Co do smierdzacaego starucha, zasiada on w Watykanie, smierdzi od niego na
        > kilka metrow, poniewaz wszepiono mu sztuczny odbyt(sic!).
        >
        > MELS

Jeszcze jeden przedstawiciel racji jakby bez nacji.

Ogorek
        • Gość: sztylet Re: Malachowski smierdzacy starzec IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.07.03, 18:45
          Malachowski to stary komunistyczny cap, ten debil
          wszedzie wietrzy neonazistow i faszystow. To jakis glupek.
      • Gość: pierwszy sekretarz Ciekawe gdzie służyły takie gnoje jak mels? IP: *.acn.waw.pl 09.07.03, 18:56
        • Gość: wikul Re: Ciekawe gdzie służyły takie gnoje jak mels? IP: *.acn.waw.pl 09.07.03, 23:43
          Jak to nie wiesz ? w KGB . Ten styl , ta wiedza i to wyszkolenie . Tego się
          nie zapomina .
          • Gość: mels Re: Ciekawe gdzie służyły takie gnoje jak mels? IP: *.nsm.pl 11.07.03, 16:22
            Racja. KGB to byly najlepsze organa w historii sluzb specjalnych, wodzily
            polglowkow z CIA za nos.

Gość portalu: wikul napisał(a):
            > Jak to nie wiesz? w KGB. Ten styl, ta wiedza i to wyszkolenie . Tego się
            > nie zapomina .
    • Gość: f Re: Malachowski smierdzacy starzec IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 19:40
      Taki Alzheimer zasiada w Sejmie -zamiast w zakładzie dla ludzi zagrażających
      sobie i w otoczeniu!
      Myślę,ze nie nie ma takiego zakładu nawet Matka Teresa przeszłaby obok...
      • Gość: malko Re: Malachowski smierdzacy starzec IP: 80.50.28.* 09.07.03, 22:03
        A niech sobie pieprzy w sejmie głupoty.Co to komu szkodzi.Już tylko to mu
        pozostało.
      • Gość: abc A Papiez to mlodzieniec? IP: *.rdu.bellsouth.net 09.07.03, 23:41
        Oprocz meritum sprawy, macie wstretne uprzedzenie do ludzi starych. jak ci sie
        powiedzie, to dozyjesz i ty starosci. Zezwierzeczyliscie sie, a natysemityzm
        to jeden z elementow tej dziczy.

Gość portalu: f napisał(a):

> Taki Alzheimer zasiada w Sejmie -zamiast w zakładzie dla ludzi zagrażających
        > sobie i w otoczeniu!
        > Myślę,ze nie nie ma takiego zakładu nawet Matka Teresa przeszłaby obok...
        • Gość: Ogorek Re: A Papiez to mlodzieniec? IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.03, 12:51
          Gość portalu: abc napisał(a):

> Oprocz meritum sprawy, macie wstretne uprzedzenie do ludzi starych. jak ci
          sie powiedzie, to dozyjesz i ty starosci. Zezwierzeczyliscie sie, a
          natysemityzm to jeden z elementow tej dziczy.

Dzien dobry.

To mowi antysemityczna dzicz.
          Jak sie ma semityczna dzicz?
          Mam do niej wstretne uprzedzenie.

Do widzenia.

Ogorek
      • Gość: mels Re: Malachowski smierdzacy starzec IP: *.nsm.pl 11.07.03, 16:26
        Alzheimer i Parkinson zasiada na stolku w Watykanie i mimo, ze z niego stare
        truchulo trzyma sie zawziecie stolka, wciaz stojac na czele pedofilskiej siatki
        zboczencow w czarnych sukienkach, zagrazajacym niewinnym dziecom.

MELS

Gość portalu: f napisał(a):

> Taki Alzheimer zasiada w Sejmie -zamiast w zakładzie dla ludzi zagrażających
        > sobie i w otoczeniu!
        > Myślę,ze nie nie ma takiego zakładu nawet Matka Teresa przeszłaby obok...
    • Gość: antyjewriej Ja tiebja pazdrawliaju, davidoff... IP: *.Red-81-34-18.pooles.rima-tde.net 09.07.03, 21:37
      i twoich brodatopejsatych kompanierów. Nie podoba się, to do swoich pod Scianę
      Płaczu!!!
    • pam_pa_ram_pam Davidoff, ile Ty masz lat? 09.07.03, 22:05
      Małachowski pamięta te wydarzenia z autopsji i jest jednym z nielicznych ludzi
      w Polsce, który właśnie dlatego ma prawo się w tej materii wypowiadać. Ty,
      sądząc po swobodzie posługiwania się komputerem jesteś raczej z pokolenia
      Romana Giertycha. Skoro sam nie widziałeś, to siedź cicho i słuchaj, jak mówią
      świadkowie tych dni.
      Mieliśmy przykład mowy jednego z nielicznych w polskim Sejmie ludzi, którzy
      rozumieją co to DYPLOMACJA i nie zajmują się POLITYKIERSTWEM.

Pam pa ram pam...
      • chenjera_imbwa Re: Davidoff, ile Ty masz lat? 09.07.03, 22:59
        pam_pa_ram_pam napisał:

> Małachowski pamięta te wydarzenia z autopsji i jest jednym z nielicznych
        ludzi
        > w Polsce, który właśnie dlatego ma prawo się w tej materii wypowiadać.

Znam ludzi, którzy żyli w tym czasie na Wołyniu a nawet walczyli w 27
        Wołyńskiej AK. Oni nie lubią Ukraińców za rzezie jakie UPA organizowało. Myślę,
        że mają moralne prawo się w tym temacie wypowiadać. Nie tylko Małachowski.
        • januszcz A ja bym się tym porównaniem tak bardzo nie... 09.07.03, 23:33
          ...bulwersował. Oczywiście nie mam na mysli metod walki (tu różnice są
          znaczne), ale cele. Otóż tak sie składa, ze obie formacje walczyły o...
          niepodległość.

W tej sytuacji wypowiedź Małachowskiego nie powinna ludzi światłych bulwersować.

Pozdrawiam

janusz

PS. Do autora watku. Naucz sie szacunku do ludzi starszych. Nawet jesli coś ci
          sie w ich wypowiedziach nie podoba. Potraktowanie inwektywami Marszałka jest
          ponizej krytyki.
          • Gość: +++Ignorant Małachwoski śmierdzi gównem od włażenia w dupy.../ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.03, 23:38
          • Gość: davidoff Re: A ja bym się tym porównaniem tak bardzo nie.. IP: *.icpnet.pl 10.07.03, 10:27
            januszcz napisał:

> ...bulwersował. Oczywiście nie mam na mysli metod walki (tu różnice są
            > znaczne), ale cele. Otóż tak sie składa, ze obie formacje walczyły o...
            > niepodległość.
            >
            > W tej sytuacji wypowiedź Małachowskiego nie powinna ludzi światłych
            bulwersować
            > .
            >
            > Pozdrawiam
            >
            > janusz
            >
            > PS. Do autora watku. Naucz sie szacunku do ludzi starszych. Nawet jesli coś
            ci
            > sie w ich wypowiedziach nie podoba. Potraktowanie inwektywami Marszałka jest
            > ponizej krytyki.

Marszalek...haha Lepper tez byl marszalkiem. I co z tego ze jest marszalkiem??
            Jest zerem i smierdzi moczem!! Nieprwada?? Sprawdz to i podejdz do niego to
            poczujesz zapach moczu.. A zerem jest dla tego ze wydaja mu sie ma patent na
            prawde i ciagle klamie(o swojej przeszlosci) ALEKSANDER MALACHOWSKI JEST ZEREM
            I JEST TO OCENA JEGO KWALOIFIKACJI
            • Gość: snajper Żałosny dupku... _______nt IP: *.malkom.pl / 172.20.40.* 10.07.03, 12:45
              • januszcz Re: Żałosny dupku... _______nt 10.07.03, 12:56
                Szkoda słów - Prawda Snajperze?
                Dawidoff ma kwalifikacje by oceniac Małachowskiego. Marszałka Seniora.
                I porównuje Go do Leppera.

Mysle Dawidoff, ze porównanie ciebie do troglodyty nie bedzie specjalnie
                krzywdzące?
                Oczywiście tego ostatniegosmile)

J.
                • Gość: siedem za knurem lewactwo sznurem IP: 213.216.66.* 10.07.03, 13:10
                  bo to jest tak: my mamy swoich idoli a wy czerwoni swoich. my mamy Pana
                  Pinoczeta a wy Stolzmana albo Małachowskiego.

5040
                  • januszcz Re: za knurem lewactwo sznurem 10.07.03, 13:43
                    Gość portalu: siedem napisał(a):

> bo to jest tak: my mamy swoich idoli a wy czerwoni swoich. my mamy Pana
                    > Pinoczeta a wy Stolzmana albo Małachowskiego.
                    >
                    > 5040
                    ============
                    Nic sie nie zmieniłeś kolego siedemsmile)
                    Jednakowoż zauważ proszę fakt niezbity, ze nikt na tym Forum źle nawet pisząc o
                    Waszych idolach nie wyrażał sie tak paskudnie jak nie przymierzając dawidoff.

Czy potrafisz wyciągnąć z tego jakieś wnioski?

Pozdrawiam Cie jak zwykle serdeczniesmile)

Janusz
                    • Gość: siedem Re: za knurem lewactwo sznurem IP: 213.216.66.* 10.07.03, 13:46
                      januszcz napisał:

> Gość portalu: siedem napisał(a):
                      >
                      > > bo to jest tak: my mamy swoich idoli a wy czerwoni swoich. my mamy Pana
                      > > Pinoczeta a wy Stolzmana albo Małachowskiego.
                      > >
                      > > 5040
                      > ============
                      > Nic sie nie zmieniłeś kolego siedemsmile)
                      > Jednakowoż zauważ proszę fakt niezbity, ze nikt na tym Forum źle nawet pisząc
                      o
                      > Waszych idolach nie wyrażał sie tak paskudnie jak nie przymierzając dawidoff.

oj wyrazali sie. zeby daleko nie szukac kolega rabbi obiektywny znany rowniez
                      pod 863 innymi nickami chciał zrobić kupę na Pana Pinoczeta ale widzisz ja mu
                      tego nie mam za złe poniewaz doceniam i sznuję to ze ma lewoskrętny pejs.

5040
                      • januszcz Re: za knurem lewactwo sznurem 10.07.03, 14:07
                        Gość portalu: siedem napisał(a):

> januszcz napisał:
                        >
                        > > Gość portalu: siedem napisał(a):
                        > >
                        > > > bo to jest tak: my mamy swoich idoli a wy czerwoni swoich. my mamy Pa
                        > na
                        > > > Pinoczeta a wy Stolzmana albo Małachowskiego.
                        > > >
                        > > > 5040
                        > > ============
                        > > Nic sie nie zmieniłeś kolego siedemsmile)
                        > > Jednakowoż zauważ proszę fakt niezbity, ze nikt na tym Forum źle nawet pis
                        > ząc
                        > o
                        > > Waszych idolach nie wyrażał sie tak paskudnie jak nie przymierzając dawido
                        > ff.
                        >
                        > oj wyrazali sie. zeby daleko nie szukac kolega rabbi obiektywny znany rowniez
                        > pod 863 innymi nickami chciał zrobić kupę na Pana Pinoczeta ale widzisz ja mu
                        > tego nie mam za złe poniewaz doceniam i sznuję to ze ma lewoskrętny pejs.
                        >
                        > 5040
                        ==========
                        Toć te une, co je dla naprzykładu wymieniłeś nie nasze som

smile)
                        • Gość: siedem a tak na powaznie IP: 213.216.66.* 10.07.03, 14:14
                          to czuje sie lekko lepszy od reszty poniewaz zdaje sobie sprawe z mojej
                          ułomnosci. wiem, ze dla lewych prawi brzmia tak absurdalnie jak oni dla nas.

5040
              • Gość: davidoff Snajper żalosny obronco Szarona IP: *.icpnet.pl 11.07.03, 19:19
                Snajper załosny obrońco tłustej dupy Szarona(ksywka Gruby Hitler), żałosny
                wielbicielu Grossa i miłosniku kajania sie Polski za wszystko i przed
                wszystkimi. Jedż z pijanym Kwaśniewski (to zero było schalne nawet na grobach
                naszych żołnierzy) i z Michnikiem na wódke do Urbana i zapros Malachowskiego.
                Niech opowie kolejne klamstwa o swojej przeszlosci.
            • hansen Drogi davidoffie! 10.07.03, 13:10
              Drogi davidoffie, gdyby głupota śmierdziała, zabijałbyś
              smrodem, jak bazyliszek wzrokiem.
              • Gość: Drogi Re: Drogi davidoffie! IP: *.icpnet.pl 11.07.03, 21:39
                hansen napisał:

> Drogi davidoffie, gdyby głupota śmierdziała, zabijałbyś
                > smrodem, jak bazyliszek wzrokiem.

hansen specjalista od fekali !
                Smrod czuje nawet w internecie !
          • chenjera_imbwa Re: A ja bym się tym porównaniem tak bardzo nie.. 10.07.03, 17:01
            januszcz napisał:

> ...bulwersował. Oczywiście nie mam na mysli metod walki (tu różnice są
            > znaczne), ale cele. Otóż tak sie składa, ze obie formacje walczyły o...
            > niepodległość.
            Cel uświęca środki?

W jednym z ataków UPA na polską wieś zginęło (czyt. zostało zamordowanych)
            kilku członków mojej rodziny. Jeden z wujów został spalony żywcem, jedno z
            dzieci zakłute widłami. I tego dokonali Ukraińcy z sąsiednich wsi, za czasów II
            RP przychodzący z chlebem i solą do "lacha dobrodzieja". Wybacz słownictwo, ale
            gówno mnie obchodzi, że UPA walczyło o niepodległość.
            • januszcz Re: A ja bym się tym porównaniem tak bardzo nie.. 10.07.03, 18:02
              chenjera_imbwa napisał:

> januszcz napisał:
              >
              > > ...bulwersował. Oczywiście nie mam na mysli metod walki (tu różnice są
              > > znaczne), ale cele. Otóż tak sie składa, ze obie formacje walczyły o...
              > > niepodległość.
              > Cel uświęca środki?
              ============
              Niestety (zauważ, że ubolewam nad tym) zbyt często tak.
              Zauważ, ze napisałem o moim braku poparcia dla (stosowanych przez Ukraińców)
              metod. Jednak jesli chcesz pokusić sie o minimalny choćby obiektywizm, to bez
              trudu zrozumiesz, ze polskie pany (Lach dobrodziej, to Twoje okreslenia) zyły
              kosztem ludnosci ukrainskiej na ich ukraińskiej ziemi. Wyróżniali sie wyzszym
              statusem społecznym i wyższość swą eksponowali.
              ============
              > W jednym z ataków UPA na polską wieś zginęło (czyt. zostało zamordowanych)
              > kilku członków mojej rodziny. Jeden z wujów został spalony żywcem, jedno z
              > dzieci zakłute widłami. I tego dokonali Ukraińcy z sąsiednich wsi, za czasów
              II
              >
              > RP przychodzący z chlebem i solą do "lacha dobrodzieja". Wybacz słownictwo,
              ale
              >
              > gówno mnie obchodzi, że UPA walczyło o niepodległość.
              =============
              Jesli Cie to nie obchodzi, to po co zabierasz głos w tej sprawie? Prezentujesz
              tu tylko "swoją miarke" Sprawy te zbyt złożone historycznie są aby tylko jedna
              miarkę przykładać.
              Wysiłki Małachowskiego (z resztą nie tylko jego) idą w kierunku zapewnienia
              pokoju dla przyszłych pokolen. Zauważ, ze po stronie ukraińskiej również nie
              brakuje narodowców. Oni również nie dadzą sie przekonać. Chodzi o te większą
              część społeczeństwa, która stanowić bedzie o przyszłości dla "lepszej
              przyszłości".
              Wieczne bilansowanie rachunków krzywd nie bedzie sprawie dobrze służyć.
              Pamietaj jeszcze o jednym. W interesie Polski i Ukrainy leżą dobre sasiedzkie
              stosunki. Chocby po to aby sprawy z Rosją w jakims sensie wygrywać. czas
              najwyższy nauczyć sie wyciagać z historii właściwe wnioski.

Pozdrawiam

janusz
              • chenjera_imbwa Re: A ja bym się tym porównaniem tak bardzo nie.. 10.07.03, 18:58
                Chciałem tylko przekazać Ci byś argument o celu UPA przekazał rodzinom
                pomordowanym: wybaczcie Ukraińcom bo walczyli o niepodległość. A żołnierzom z
                27 wołyńskiej powiedz, że mają wiele wspólnego z UPA.

Co do Małachowskiego- oczywiście. Nie potrzebujemy pogarszać stosunków z
                Ukrainą. Nie dość, że sąsiad to jeszcze mamy wspólne interesy z nimi. Uważam,
                że na szczeblu dyplomacji nie powinniśmy sobie pozwalać na zbyt mocne słowa.

My jednak (przynajmniej ja) jesteśmy prostaczkami i uważam, że możemy nie
                owijać w bawełnę. Nie twierdze, że AK było święte (bo nie było) ale akcje
                militarne UPA przeciwko Polakom to prawdziwe rzezie a nie tylko metody walki o
                niepodległość.

pozdrawiam

januszcz napisał:

> Jesli Cie to nie obchodzi, to po co zabierasz głos w tej sprawie?
                > Prezentujesz tu tylko "swoją miarke" Sprawy te zbyt złożone historycznie są
                > aby tylko jedna miarkę przykładać.
                > Wysiłki Małachowskiego (z resztą nie tylko jego) idą w kierunku zapewnienia
                > pokoju dla przyszłych pokolen. Zauważ, ze po stronie ukraińskiej również nie
                > brakuje narodowców. Oni również nie dadzą sie przekonać. Chodzi o te większą
                > część społeczeństwa, która stanowić bedzie o przyszłości dla "lepszej
                > przyszłości".
                > Wieczne bilansowanie rachunków krzywd nie bedzie sprawie dobrze służyć.
                > Pamietaj jeszcze o jednym. W interesie Polski i Ukrainy leżą dobre sasiedzkie
                > stosunki. Chocby po to aby sprawy z Rosją w jakims sensie wygrywać. czas
                > najwyższy nauczyć sie wyciagać z historii właściwe wnioski.
                >
                > Pozdrawiam
                >
                > janusz
    • bykk Re:do Janusza szcz.! 10.07.03, 14:54
      Witam.
      Janusz, mi też się wydaje, że ten Małachowski, to jest po prostu buc!
      Nigdy jednak nie śmieję sie ze starości! Tu przesadził gościu!
      Przykro jedynie, że tak jest!!!
      David przesadził ostro, starszy człowiek ma pewne delikatne przyzwolenie.
      Trudno, my też kiedysik będziemy starzy. Smutne, ale przwdziwe.
      Też nie lubię tego pajaca Małachowskiego, ale nie pozwolę, aby mnie
      ten pojebusm nazywał "antysemitą"!
      Niech się wali stary... nie kończę, bo...smile)
      pozdrawiam
      hej!
      • warchol3 Malachowski - zydzior pospolity 10.07.03, 16:05
        typowe dla zydostwa. oczywiscie w jedwabnem byla egzekucja za zdrade narodu
        polskiego ktora niemcy przeprowadzili bo nawet im sie zygac zachcialo na
        zydostwo ktore probowalo sprzedac kraj w ktorym goscinnie byli.

natomisat jesli chodzi o ukraincow - to ich olac , po co te gamonie sejmowe
        chca sie jednac z tymi mordercami.

boje sie ze kwach znowu tam pojedzie i jeszcze zacznie pszepraszac uraincow za
        ich zbrodnie na polakach jak to zrobil w jedwabnem i jeszcze oprocz zydow
        bedziemy musieli ukraincom placic odzszkodowania.
        • panna.zuzanna Kiedy bykk, warchol3 i dawid biegali w ... 10.07.03, 17:10
          ... ZMS-owskich krawatach i przecudnie przystrajali trasy pochodów
          pierwszomajowych - to Pan Senator Małachowski gnił w więzieniu za Wolną
          Polskę !!!
          Też za takich posrańców i zdrajców Ojczyzny jak ci trzej wymienieni !!!
      • januszcz Re:do Bykka krakowskiego:)) 10.07.03, 18:12
        bykk napisał:

> Witam.
        > Janusz, mi też się wydaje, że ten Małachowski, to jest po prostu buc!
        > Nigdy jednak nie śmieję sie ze starości! Tu przesadził gościu!
        > Przykro jedynie, że tak jest!!!
        > David przesadził ostro, starszy człowiek ma pewne delikatne przyzwolenie.
        > Trudno, my też kiedysik będziemy starzy. Smutne, ale przwdziwe.
        > Też nie lubię tego pajaca Małachowskiego, ale nie pozwolę, aby mnie
        > ten pojebusm nazywał "antysemitą"!
        > Niech się wali stary... nie kończę, bo...smile)
        > pozdrawiam
        > hej!
        ============
        Witaj Bykku!
        kamień spadł mi z serca, gdy przeczytałem, ze w sprawie Małachowskiego, to Ci
        sie wydaje. Zmartwionym byłbym, gdybys tak skrajnego poglądu był pewien.
        Widzisz, w postrzeganiu Małachowskiego diametralnie sie różnimy.
        Żyjemy jednak w tak dobrych czasach, ze mozemy sobie na luksus posiadania
        własnego zdania w sprawie pozwolićsmile)

Pozdrawiam Cie jak zwykle miło i serdeczniesmile)

janusz
    • Gość: doku Z perspektywy szowinisty faktycznie porównanie wyg IP: *.chello.pl 10.07.03, 17:37

> Porownal AK do UPA... Za cos
      > takiego powinno sie go ogolic i wydalic z Polski.

To tak jakby powiedzieć, że AK, jak UPA, mordowała Polaków. Dla szowinisty
      takie porównanie jest jak świętokradztwo.

Ale z perspektywy szerszej, niekoniecznie historycznej, ale choćby politycznej,
      widać wyraźnie, że np. armie niemiecka i sowiecka były do siebie podobne pod
      tym względem, że były armiami okupacyjnymi, podczas gdy AK i UPA były
      partyzantkami. Swoje istnienie obydwie te partyzantki zakończyły podobnie:
      rozbite i częściowo wymordowane przez sojusznicze wojska sowieckie i
      sojusznicze sowieckie bezpieki. I Polskę i Ukrainę zgnoił ten sam rosyjski
      okupant, a bojownicy UPA i AK były jednymi z niewielu, którzy w tej części
      Europy mieli odwagę wystąpić z bronią w ręku przeciwko sowietom. Bojownicy UPA
      i AK trzymali się gdzieniegdzie nawet do roku 1948 zawzięcie tropieni i
      mordowani przez sowieckich oprawców (do których zaliczam też zbirów
      Świerczewskiego).

A głupców i zbrodniarzy nigdzie nie brakuje. Także w UPA i w AK byli tacy,
      którzy nie rozumieli (lub udawali że nie rozumieją), kto jest naszym wspólnym
      wrogiem, którzy judzili Polaków przeciwko ich naturalnym sojusznikom Ukraińcom
      i na odwrót. Tacy ludzie do dzisiaj żyją i wciąż judzą, bo mają te same
      sowieckie dusze co wtedy. Nienawiść polsko-ukraińska, nawet jeśli historycznie
      uzasadniona, nie powinna przetrwać niemieckiej i sowieckiej okupacji – ta
      okupacja nasze narody zbliżyła do siebie poprzez wspólne nieszczęście.
      Pielęgnowanie tej nienawiści w PRL było już wyłącznie sowiecką manipulacją, bo
      wspierała ona sowiecką rację stanu. Tacy sami zdrajcy wciąż żyją i wciąż judzą
      Polaków przeciwko Ukrainie, a Ukraińców przeciwko Polsce.
      • Gość: Hodyra Re: Z perspektywy szowinisty faktycznie porównani IP: *.chello.pl 10.07.03, 18:06
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Gość portalu: davidoff] napisał(a):
        >
        > > Porownal AK do UPA... Za cos
        > > takiego powinno sie go ogolic i wydalic z Polski.
        >
        > To tak jakby powiedzieć, że AK, jak UPA, mordowała Polaków. Dla szowinisty
        > takie porównanie jest jak świętokradztwo.
        >
        > Ale z perspektywy szerszej, niekoniecznie historycznej, ale choćby
        politycznej,
        >
        > widać wyraźnie, że np. armie niemiecka i sowiecka były do siebie podobne pod
        > tym względem, że były armiami okupacyjnymi, podczas gdy AK i UPA były
        > partyzantkami. Swoje istnienie obydwie te partyzantki zakończyły podobnie:
        > rozbite i częściowo wymordowane przez sojusznicze wojska sowieckie i
        > sojusznicze sowieckie bezpieki. I Polskę i Ukrainę zgnoił ten sam rosyjski
        > okupant, a bojownicy UPA i AK były jednymi z niewielu, którzy w tej części
        > Europy mieli odwagę wystąpić z bronią w ręku przeciwko sowietom. Bojownicy
        UPA
        > i AK trzymali się gdzieniegdzie nawet do roku 1948 zawzięcie tropieni i
        > mordowani przez sowieckich oprawców (do których zaliczam też zbirów
        > Świerczewskiego).
        >
        > A głupców i zbrodniarzy nigdzie nie brakuje. Także w UPA i w AK byli tacy,
        > którzy nie rozumieli (lub udawali że nie rozumieją), kto jest naszym
        wspólnym
        > wrogiem, którzy judzili Polaków przeciwko ich naturalnym sojusznikom
        Ukraińcom
        > i na odwrót. Tacy ludzie do dzisiaj żyją i wciąż judzą, bo mają te same
        > sowieckie dusze co wtedy. Nienawiść polsko-ukraińska, nawet jeśli
        historycznie
        > uzasadniona, nie powinna przetrwać niemieckiej i sowieckiej okupacji – ta
        >
        > okupacja nasze narody zbliżyła do siebie poprzez wspólne nieszczęście.
        > Pielęgnowanie tej nienawiści w PRL było już wyłącznie sowiecką manipulacją,
        bo
        > wspierała ona sowiecką rację stanu. Tacy sami zdrajcy wciąż żyją i wciąż
        judzą
        > Polaków przeciwko Ukrainie, a Ukraińców przeciwko Polsce.

doku ! Co Ty pier...sz ?
        Małachowski powiedział, że dla Ukraińców UPA jest tym samym, czym dla Polaków
        AK.
        I miał rację.
        Jak nie rozróżniasz mowy zależnej od mowy niezależnej (język polski -
        gramatyka) to się nie kitraj w dyskusję.
        • Gość: doku Czytaj uważniej IP: *.chello.pl 10.07.03, 20:34
          Gość portalu: Hodyra napisał(a):

> > doku ! Co Ty pier...sz ?
          > Małachowski powiedział, że dla Ukraińców UPA jest tym samym, czym dla Polaków
          > AK.
          > I miał rację.

I ja napisałem to samo. Co to za głupia baba ta Hodyra?!
          • Gość: Hodyra doku, jesteś idiotą. IP: *.chello.pl 10.07.03, 20:38
            Nie dziękuj, ale też przestań okradać kolejnego (po MF) pracodawcę.
            Spierdalaj.
    • Gość: wikul Autor smierdzacy młodzieniec ? IP: *.acn.waw.pl 11.07.03, 01:48

> Ten smierdzacy starzec(na pewno tak smierdzi potem i moczem) ma czelnosc
      > wypowiadac sie w sprawie rzezi na Wolyni. Porownal AK do UPA... Za cos
      > takiego powinno sie go ogolic i wydalic z Polski. Starzec porownuje oddzialy
      > obronne Polski do mordercow z UPA... Dla Gazety Wyborczej to pewnie poezja
      > sluchac tego starca ktory smierdzi potem i moczem bo to przeciez GW zbrodnie
      > w Jedwabnem nazywa ludobojstwem ale rzez na Wolyniu (jak pisze Smolenski)
      > nazwac ludobojstwem nie mozna bo to jest jatrzenie. Skłdama hołd Michinikowi
      > ktory tak bardzo uwielbia katow polskiego narodu(Jaruzleski i Kiszczak to
      > jego ziomale). Do zobaczenia na wodce i kroliku z buraczkami u Urbana Adasiu

Posłuchaj ty pachnący inaczej . Może śmierdzisz bardziej od Małachowskiego ,
      bo to nie kwestia wieku a higieny . Teraz pewnie ci sie wydaje że nie tylko
      się nie zestarzejesz ale nawet że nie umrzesz . Ani sie jednak obejrzysz ,
      jak bedziesz stary , niedołężny i bedziesz srał pod siebie .
      Żeby krytykować kogoś (do czego masz prawo) nie musisz go mieszać z błotem
      zwłaszcza w taki obrzydliwy sposób .
      P.S. Żeby było jasne , nie podzielam (zwłaszcza w ostatnich latach) poglądów
      Małachowskiego .
      • Gość: alekino Nie wiem czy smierdzi ale na pewno klamie IP: *.icpnet.pl 11.07.03, 19:16
        Malachowski klamie . Klamie co do swojej przeslosci (ciagle opowiada inne
        historie). Robi z siebie meza stanu a na pewnie nim nie jest. Nie znosze go.
        Wielbiciel lewej strony w imieniu narodu przeprasza szpiegow, szkaluje dobre
        imie Polski.
    • institoris1 davidoffa uzywam juz jakies pietnascie lat 11.07.03, 20:01
      i stwierdzam z cala odpowiedzialnoscia: zapach moczu usuwa skutecznie.
      Aha "cool water" nazywa sie ten specyfik.
      • institoris1 cholera, zapomnialem o pocie-pot tez n/t 11.07.03, 20:02
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka