oleg3 09.03.08, 10:01 Faszyści idą na Kongres www.historama.com/online-resources/idf-israel-defense-forces-tzahal/betar1.jpg Uwaga do maroudera i S-ki: post zgłoszony do dyżurnego moderatora Oleg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder.eu Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 10:46 Rozumiem, ze to nastepny watek z cyklu "obnazamy" perfidnych Zydow W sumie moglby go napisac np. remmek, nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 10:49 remmek? ???????? Nie znam. Nigdy nie byłem na forum Świat. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 10:55 Kolega splita. Znany na spoleczenstwie, kraju, swiecie, czasem wiadomosciach...post po prostu w jego stylu, choc oczywiscie zapisany poprawna polszczyzna, czego o postach remmka powiedziec nie sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 10:57 A popatrzyłeś na twarze tych gnębionych Żydów ze zdjęcia? Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 11:00 Popatrzylem. Uwazasz, ze zasadnym byloby, by byli takze gnebieni w swoich wlasnych szeregach? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 11:04 To była straszna dyskryminacja. Żydzi stanowili tylko trochę więcej niż połowę studentów prawa i medycyny. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 11:05 Znaczy, mieli dobrych rodzicow, prawda? Dbalych o przyszlosc swoich dzieci) oleg3 napisał: > To była straszna dyskryminacja. Żydzi stanowili tylko trochę więcej niż połowę > studentów prawa i medycyny. > > Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 11:10 www.geocities.com/jedwabne/davies_miedzy_sasiadami.htm Po piąte, antysemityzm pozwala rysować przeszłość Żydów jedynie w czarnych barwach. O swoim krytyku mówi: "odmalowuje obraz, na którym Żydzi polscy jawią się jedynie jako żałosne i podeptane ofiary. Czytelnik nigdy by się nie domyślił, że przedwojenna Polska miała swoich żydowskich generałów i sportowców, żydowskie gwiazdy filmowe, potentatów finansowych, profesorów, muzyków, senatorów i pisarzy". Mówiąc o szkolnictwie wyższym, pisze się tylko o próbie narzucenia numerus clausus. Nie mówi się natomiast o tym, że w przedwojennej Polsce na niektórych kierunkach studiów - prawie czy medycynie - studenci żydowscy stanowili większość. "Jak wiele czołowych amerykańskich uniwersytetów może uczciwie przyznać, że zasada numerus clausus nigdy nie obowiązywała w ich murach? Jak wiele czołowych amerykańskich uniwersytetów - nawet dzisiaj - może pochwalić się tym, że ponad połowa studentów to przedstawiciele mniejszości etnicznych?" Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 11:19 No i? Czy to co cytujesz przeczy numerus clausus, pogromom (np. rajd na Myslenice), antysemickiej aktywnosci kleru, rasistowskim publikacjom endeckim i endeckim pomyslom czystek etnicznych? Skad w was takie jednostronne spojrzenie Okraglakowie? Oczko odpadlo temu Misiu? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 11:39 Po szóste, antysemityzm wszelką winę przypisuje zawsze nie-Żydom. "W przypadku skomplikowanych relacji międzynarodowych czy międzyetnicznych słowo to natychmiast przesądza o tym, iż głównym źródłem antagonizmów, których stroną byli Żydzi, musi być strona przeciwna. (...) Kiedy używa się go w odniesieniu do dziejów Polaków i Żydów, sugeruje ono nieodparcie, iż - po pierwsze - ich wspólna historia była jedynie pasmem udręk i - po drugie - że całą winę za ten stan rzeczy ponoszą Polacy". Po siódme, Davies daje nam do zrozumienia, że sprowadzana do "antysemityzmu" historiografia jest - paradoksalnie - dziedzictwem hitleryzmu. "Należy więc jakimś sposobem oderwać się od wąskich interesów etnicznych, od rasistowskich kategorii narzuconych przez nazistów i od ograniczeń narzuconych przez nasze wojenne sojusze, aby spojrzeć bardziej bezstronnie na doświadczenia wszystkich zainteresowanych". Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Lepkosc mysli? :) jeszcze komentarz 09.03.08, 11:44 > Skad w was takie jednostronne spojrzenie Okraglakowie? Marouder rozmawiasz z olegiem3 nie z jakimś "Okrąglakiem". Z "Okrąglakiem" nie da się rozmawiać: nie myśli, nie pisze. Myśli i pisze pojedynczy człowiek. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic [...] 09.03.08, 12:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Szlachetny narod polski 09.03.08, 12:46 Biorac pod uwage obraz Europy w roku 1937 roku gdzie faszyszm i wsciekly antysemityzm byl w modzie u Europejskich elit, to nalezy podziwiac Narod Polski. Polacy wykazali sie tolerancja,dobrocia szlachetnoscia wobec etnicznej mniejszosci zydowskiej-aroganckiej, agresywnej,ksenofobicznej, komunistyczno-wywrotowej. Jakby to byla Serbia czy Ukraina to by wam oni pokazali jak raki zimuja na galeziach drzew. Wiec a pokora na kolana i dziekowac szlachetnemu narodowi Polskiemu - zydzi z wybiorcza pamiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic sam jesteś żydowski prowokator, sprzedajesz 09.03.08, 12:59 kit o wykształconych żydach ze wschodniej europy. Powszechnie wiadomo,z e analfabetyzm panował wśród nich wszechwładnie, uciekali na zachód czesto przed wymiarem sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: sam jesteś żydowski prowokator, sprzedajesz 09.03.08, 13:03 Potrafisz czytać? To przeczytaj co napisałem. Dobrze by było byś zaliczył też elementarny kurs logiki. webaholic napisał: > kit o wykształconych żydach ze wschodniej europy. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 09.03.08, 14:16 Żydowski ? Prowokator ? Naprawdę nie mieści Ci się w głowie, że to prawdziwe poglądy jednego z tych Polaków antysemitów, o których tak dużo się tu pisze a którym forum zapewnia anonimowość ? Nie pasuje do teorii ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 09.03.08, 14:37 Coś w słabej formie jesteś dzisiaj Snajper. Nie wyczuwasz gryzącej ironii. Przy okazji. Czy filosemici są przekonani, że Żydzi są mądrzejsi od Polaków? Oczywiście, nie wypowiesz się w imieniu wszystkich filosemitów, ale jak Ty uważasz? Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 09.03.08, 15:10 oleg3 napisał: > Coś w słabej formie jesteś dzisiaj Snajper. Nie wyczuwasz gryzącej ironii. Całkiem możliwe, że w słabej. > Przy okazji. Czy filosemici są przekonani, że Żydzi są mądrzejsi od Polaków? > Oczywiście, nie wypowiesz się w imieniu wszystkich filosemitów, ale jak Ty uważ > asz? No wiesz, to zależy który Żyd. Bo na przykład taki Albert Einstein to był. ) S. Odpowiedz Link Zgłoś
spitme Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 09.03.08, 16:36 Einstein nigdy nie podkreslal ze jest Zydem , nigdy nie zagladal do boznicy , nigdy nie nalezal do zadnej zydowskiej organizacji , nie byl komuchem , nie byl wywrotowcem , unikal polityki , olewal przywileje , nie pchal sie do koryta i nie popieral zio-grajdolka ,. Jaki z niego Zyd w twoim pojeciu ??? Gdyby nie byl Einstein'em to okupowal by te sama grzede w kurniku dla self-hating Zydow , ktora zajmuje Finkelstein ,... "My awareness of the essential nature of Judaism resists the idea of a Jewish state with borders, an army, and a measure of temporal power, no matter how modest. I am afraid of the inner damage Judaism will sustain Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 09.03.08, 16:40 spitme napisał: > Einstein nigdy nie podkreslal ze jest Zydem Oleg nie pytał o Żydów podkreślających swą żydowskość, tylko o Żydów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 09.03.08, 16:48 Pytałem o coś innego, Snajper. Ale się wywinąłeś. Nawiasem pisząc nie widzę powodu by padać przed Einsteinem na kolana. Był wielkim fizykiem, ale wielkich fizyków było wielu, choćby Newton (pozostajemy przy żydowskich klimatach). Newton musiał sam tworzyć aparat matematyczny, a poza tym zajmował się jeszcze innymi dziedzinami. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 09.03.08, 16:54 ...ba, zeby tylko! Newton byl o wlos od interesujacych, nieklasycznych ujec wielu problemow, alisci sie samoocenzurowal na skutek, ze tak to ujme, swiatopogladu pochodzenia biblijnego oleg3 napisał: > Pytałem o coś innego, Snajper. Ale się wywinąłeś. > > Nawiasem pisząc nie widzę powodu by padać przed Einsteinem na kolana. Był > wielkim fizykiem, ale wielkich fizyków było wielu, choćby Newton (pozostajemy > przy żydowskich klimatach). Newton musiał sam tworzyć aparat matematyczny, a > poza tym zajmował się jeszcze innymi dziedzinami. > Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 09.03.08, 18:21 oleg3 napisał: > Pytałem o coś innego, Snajper. Ale się wywinąłeś. Potraktowałem to pytanie jako retoryczne. Ale jeśli takowym nie było, to Ci napiszę, że nie uważam. Podobnie jak nie uważam, aby Walonowie byli mądrzejsi od Sycylijczyków. Poza tym nie uważam się za filosemitę. Z tego, że gardzę rasistami nie wynika, że lubię Murzynów. > Nawiasem pisząc nie widzę powodu by padać przed Einsteinem na kolana. Był > wielkim fizykiem, ale wielkich fizyków było wielu, choćby Newton (pozostajemy > przy żydowskich klimatach). Newton musiał sam tworzyć aparat matematyczny, a > poza tym zajmował się jeszcze innymi dziedzinami. Einstein też. Napisał książkę About Zionism. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 09.03.08, 18:39 snajper55 napisał: > Poza tym nie uważam się za filosemitę. Z tego, że gardzę > rasistami nie wynika, że lubię Murzynów. Filosemityzm to rasizm jest. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 09.03.08, 18:42 oleg3 napisał: > snajper55 napisał: > > > Poza tym nie uważam się za filosemitę. Z tego, że gardzę > > rasistami nie wynika, że lubię Murzynów. > > Filosemityzm to rasizm jest. > > Oleg osobliwa forma humanizmu,ktora gardzac rasistami stawia murzynow gdzies na dalekim koncu. w koncu murzyn to taki sam czlowiek jak zyd,niczym specjalnym sie nie rozni rowniez od araba Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 10.03.08, 01:02 i-love-2-bike napisała: > osobliwa forma humanizmu,ktora gardzac rasistami stawia murzynow gdzies na > dalekim koncu. A gdzie napisałem, że stawiam Murzynów gdzieś na dalekim końcu ? Masz przywidzenia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 10.03.08, 01:05 snajper55 napisał: > > A gdzie napisałem, że stawiam Murzynów gdzieś na dalekim końcu ? Masz przywidze > nia. > > S. chyba ty je masz skoro nie umiesz interpretowac wlasnych slow. w koncu mowisz do innych nie do siebie,a wiec nie napadaj na osoby trzecie tylko dlatego,ze tak a nie inaczej interpretuja twoje wypowiedzi. to jest forum kolego a nie klasa z grzecznymi snajperkowatopodonymi,ktore choc nie sa rasitsami nie musza kochac murzynow. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 10.03.08, 01:07 Kochacie murzynow Vickcia? Przyznajcie sie, kochacie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 10.03.08, 01:00 oleg3 napisał: > Filosemityzm to rasizm jest. Nie, nie jest. Przyjazne nastawienie do Żydów jest czymś całkiem innym od przekonania o tym, że jakaś rasa (jaka ?) jest mniej wartościowa od innych. To są dwie całkiem nie związane sprawy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
spitme Re: Uwaga: żydowski prowokator n/t 09.03.08, 16:51 A ja myslalem ze mowa o przekonaniu o wyzszosci na reszta pospolstwa i ze odpowiadam tobie nie jemu )) ,... =================================================================== Oleg nie pytał o Żydów podkreślających swą żydowskość, tylko o Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 11:54 Warto by to porównać z ilością studentów ogółem, ilością studentów na wspomnianych wydziałach oraz z ilością żydowskich studentów wyjeżdzających choćby do Pragi ze względu na zdecydowanie mniejszy tam antysemityzm. Chone Shmeruk, izraelski historyk literatury, warszawiak z urodzenia, we wstępie do swej „Historii literatury jidisz” pisze: „Na wstępie pragnę podziękować za zaproszenie na wykłady na Uniwersytecie Warszawskim i jednocześnie podzielić się z Państwem kilkoma osobistymi wspomnieniami oraz wynurzeniami, która nasuwają się przy okazji dzisiejszego spotkania. Wzrusza mnie powrót do mojej rodzimej Warszawy, chociaż na kilka miesięcy, i nowe spotkania z uczelnią, w której zacząłem moje studia uniwersyteckie w 1938. Dla Żyda studia w Warszawie były wtedy związane i z upokorzeniem i z niebezpieczeństwem. Na legitymacji uniwersyteckiej miałem pieczątkę „miejsce po stronie nieparzystej”. Oznaczało to obowiązkowe skierowanie do żydowskiego getta ławkowego, po lewej stronie sali wykładowej. Wspomnę tu z czcią Profesora Tadeusza Kotarbińskiego, który stał w czasie wykładów, protestując razem z nami, Żydami, przeciw niesłychanemu gettu ławkowemu na polskich uniwersytetach w przeddzień krwawej wojny i zagłady. Przywrócił on nam wiarę w człowieka i Polaka. Wspomniałem niebezpieczeństwo. Bo zdarzało się, że pod ochroną zmierzchu bohaterowie z mieczykami w klapach napadali na z góry upatrzonych w salach wykładowych kolegów – Żydów. Powrót na Uniwersytet Warszawski jako gość wykładowca z Hebrajskiego Uniwersytetu w Jerozolimie jest dla mnie, nie ukrywam bynajmniej tego uczucia, dużym zadośćuczynieniem”.... Ossolineum, 1992. PS. W PKP pracowało 24 Żydów, nie pamiętam roku tych danych. Ogólna ich ilość w administracji państwowej nie przekraczała 2 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 11:59 Scanie, nie mam zamiaru podważać tego co zacytowałeś. Ja kwestionuję tylko patrzenie na historię wyłącznie z punktu "antysemityzmu". Też Ci coś zacytuję: "Nikt przy zdrowych zmysłach nie zaprzeczy, że irracjonalna nienawiść do Żydów stanowiła powracający i pożałowania godny element wielu społecznych i politycznych konfliktów w Polsce. Był to wszakże tylko jeden składnik w zdecydowanie bardziej złożonym i nieapetycznym menu. Kolejnym była irracjonalna nienawiść części Żydów do Polaków". {Davies] Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Zgoda, 09.03.08, 12:05 ale teraz mam (niestety) obowiązki. Jest piękne słońce i +15 stopni. Szarwark. oleg3 napisał: Ja kwestionuję tylko patrzenie na historię wyłącznie z punktu "antysemityzmu". Kolejnym była irracjonalna nienawiść części Żydów do Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 14:05 oleg3 napisał: > remmek? > > ???????? > > Nie znam. Nigdy nie byłem na forum Świat. Skąd wiesz, że nie znany Ci remmek pisze na forum Świat ? To forum też jest pewnie całkowicie Ci nieznane ? ) S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 14:20 Myślisz, że cichcem podczytuję "świat" a powstrzymuję się od pisania tam. Czy filosemityzm odbiera rozum? Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 15:13 oleg3 napisał: > Myślisz, że cichcem podczytuję "świat" a powstrzymuję się od pisania tam. Czy > filosemityzm odbiera rozum? A co by było dziwnego w czytaniu i niepisaniu ? Ja na niektóre fora zaglądam, choć nie mam najmniejszej ochoty na nich pisać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 15:19 snajper55 napisał: > A co by było dziwnego w czytaniu i niepisaniu ? Ja na niektóre fora > zaglądam, choć nie mam najmniejszej ochoty na nich pisać. To typowe dla filosemitów (monitoring), a dla mnie niepojęte. Czytam po to by skomentować, pokłócić się, narozrabiać. Czytanie bez możliwości pisania to jak seks przez szybkę. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 16:37 oleg3 napisał: > snajper55 napisał: > > > A co by było dziwnego w czytaniu i niepisaniu ? Ja na niektóre fora > > zaglądam, choć nie mam najmniejszej ochoty na nich pisać. > > To typowe dla filosemitów (monitoring), a dla mnie niepojęte. Czytam po to by > skomentować, pokłócić się, narozrabiać. Czytanie bez możliwości pisania to jak > seks przez szybkę. A do ZOO chodzisz ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 14:25 jak można nie znać remmka? toz jest pierwszy z najpierwszych antysemitów słynie z powiedzonek "odkrywamy ich perfidne oblicze" "ohydny antypolski geszeft" Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 14:30 Jak widać można. Ja nie zajmuje się śledzeniem antysemityzmu. Filosemici niczym innym się nie zajmują na forum tylko monitoringiem. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Lepkosc mysli? :) 09.03.08, 14:35 nie trzeba śledzić wystarczy czytać fora poza tym jak się okazuje filosemita brzmi tak samo negatywnie jak antysemita jedni oskarżają drugich o brak obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic olega boli, że żydzi nie byli klasa intelektualist 09.03.08, 13:05 ów a zwykłymi sklepikarzami w najlepszym razie, Helena Rubistein żydówka z Krakowa (do dziś zachowała rudera, w której sie urodziła) zdobyła fortunę, kradnąc polskiemu lekarzowi recepturę kremu. Artur Rubistein miał szanse odbic sie od dna tylko dlatego, ze wychowywała go polska rodzina, nawet gross naukę pisania zawdzięcza swojej polskiej matce Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Udzielałem już paru lekcji 09.03.08, 13:14 logiki. Tobie też udzielę. Twierdzenie, że Żydzi stanowili połowę studentów prawa i medycyny nic nie mówi o wykształceniu Żydów jako takich. Jeżeli tych żydowskich studentów jest -powiedzmy- tysiąc, a Żydów 3 mln. Dam Ci też lekcję ekonomii. Lichwa i sklepikarstwo czyli bankowość i handel to są bardzo pożyteczne zajęcia. Tak pożyteczne, że wielcy polscy królowie sprowadzali Żydów i otaczali ich opieką, obsypywali przywilejami, by wykonywali te zajęcia. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 O takichjak Ty webaholic napisałem 09.03.08, 13:25 w antysemickim (zdaniem absztyfikanta) poście: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=3937544&a=3939375 Ale moi rodacy, antysemici bez rozumu, grają dla holocaust industry. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Wszystko działa na korzyść holocaust industry. 09.03.08, 17:11 oleg3 napisał: > Ale moi rodacy, antysemici bez rozumu, grają dla holocaust industry. > > > Oleg I ja i Ty i fakt, ze Polska poniosła najwieksze straty w czasie II WS że w nieszczęsnej Polsce zbudowane obozy zagłady, i to , ze zniszczono polskim rodzinom domy i to, ze w Treblince zabijali Niemcy Żydów. Nie znam faktu, który by temu interesowi nie dopomógł Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm sprawa nie jest taka prosta 09.03.08, 14:16 wszyscy oburzają się (i słusznie) na akcję "nie kupuj u żyda" ale zapomina się o tym że usługodawcy pochodzenia żydowskiego również robili wszystko by Polaków-chrześcijan do rynku nie dopuścić. Była to bezpardonowa walka o byt! W środkach nieprzebierały obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: sprawa nie jest taka prosta 09.03.08, 14:24 Ja się nie oburzam. Ja tylko twierdzę, że handel to pożyteczne zajęcie. Im więcej kupców tym lepiej są zaspokajane potrzeby nabywców. Moim zdaniem (jeżeli pominiemy regulacje państwowe) nie istnieje coś takiego jak "nieuczciwa konkurencja". To jest pojecie prosto ze średniowiecza (cechy i partacze). Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm wiesz, jeśli w twoim nowo otwartym 09.03.08, 14:55 zakładzie szklarski poleca wszystkie szyby tylko dlatego że jesteś obcoplemieńcem w stosunku do pozostałych szklarzy to co to jest? Rasizm? Nieuczciwa konkurencja? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: wiesz, jeśli w twoim nowo otwartym 09.03.08, 15:03 To jest przestępstwo. Walka z przestępcami to obowiązek państwa. Narodowość czy wyznanie sprawców nie ma tu nic do rzeczy. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: wiesz, jeśli w twoim nowo otwartym 09.03.08, 15:17 oleg3 napisał: > To jest przestępstwo. Walka z przestępcami to obowiązek państwa. Narodowość czy > wyznanie sprawców nie ma tu nic do rzeczy. Ale wyznanie czy narodowość ofiar może mieć znaczenie, jeśli ofiary pod kątem wyznania czy narodowości są wybierane. Państwo też czasem na pewne grupy (etniczne czy wyznaniowe) może patrzyć w specyficzny sposób. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: wiesz, jeśli w twoim nowo otwartym 09.03.08, 15:25 Państwo ma być ślepe na narodowość czy wyznanie swojego obywatela. snajper55 napisał: > Ale wyznanie czy narodowość ofiar może mieć znaczenie, jeśli ofiary > pod kątem wyznania czy narodowości są wybierane. Państwo też > czasem na pewne grupy (etniczne czy wyznaniowe) może patrzyć w > specyficzny sposób. Takie państwo jest rasistowskie. Ty chcesz by państwo łaskawie patrzyło na żydów i pedałów, a inni chcą by ich wzięło za fraki. Niezależnie od tego kto w tym sporze wygra, i żydzi i pedały mają prze..e. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm to Polak w latach 20 tak został w pewnym 09.03.08, 15:42 miasteczku potraktowany. =========================== Widzę oleg że masz podejście czysto republikańskie w tej kwesji. Ostatnio we w Francji grupa obywateli oskarżyła pewnego obywatela o kradziesz pieniedzy. W ramach zemsty poznecali sie trochę nad nim a na koniec wypisali mu na ciele nastepujące napisy: "Brudny Żyd" "Brudny pedał" Oczywiście pochodzenie etniczne sprawców oraz ofiary nie miało w tym wypadku nic do rzeczy (wręcz zostało utajniona dla dobra republiki) Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: to Polak w latach 20 tak został w pewnym 09.03.08, 15:52 hiperrealizm napisał: > Widzę oleg że masz podejście czysto republikańskie w tej kwesji. A co do tego ma republikanizm? Monarcha winien postępować tak samo. Ja nie uważam, że państwo jest od zapewniania dominacji narodowi stanowiącemu w nim większość. > W ramach zemsty poznecali sie trochę nad nim a na koniec wypisali > mu na ciele nastepujące napisy: > "Brudny Żyd" > "Brudny pedał" Mam nadzieję, że spotkała ich zasłużona kara. Grupa obywateli wymierzająca na własną rękę sprawiedliwość to motłoch. Brzydzę się ochlokracją. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Pamietacie Srebrenice? 09.03.08, 15:47 Pamietacie Srebrenica i 10 tysiecy Bosniakow okrutnie zamordowanych przez Serbow w ramach etnicznych czystek? Pare lat temu, w srodku UE, pod nosem wojsk ONZ. No i co? Gowno. NIkt wtedy wakacji sobie nie zaklucil, dowodca Mladic po wolnosci sobie chodzi i sie smieje. A co by sie stalo gdyby Placy byli jak Serbowie i w czasach obledu II wojny zrobili Zydom 10 Srebrenic? No i co by bylo? Nic. Mielibysmy tylko od Zydow wiecej szacunku wyplywajacego ze strachu. Zauwazcie , ze istnieje 1/100 paszkwilanckiej propagandy antyniemieckiej niz antypolskiej.Bo Zydzi sie Niemcow panicznie boja. Na pochyle polskie drzewo kazda zydowska koza skacze. Badzmy dumni Polacy z naszej szlachetnosci, dobroci,tolerancji i altruizmu. Olewajmy tych niewdziecznych semitow. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Re: Łamiesz konwencję 09.03.08, 16:07 Oleg ty tak do mnie szczebioczesz? Przeciez ty poruszasz tamaty zydowskie a permanentnie ze strachu srasz. Jezeli mie masz odwagi zeby uczciwie przedstawiac wlasne poglady to pisz tylko o znaczkach pocztowych i drobiu. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Łamiesz konwencję 09.03.08, 16:13 andrew2008 napisał: >permanentnie ze strachu srasz Idź zmierz sobie fiuta. Przy okazji sprawdź czy masz jeszcze napletek. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: wiesz, jeśli w twoim nowo otwartym 09.03.08, 16:47 oleg3 napisał: > Takie państwo jest rasistowskie. Powiedzmy, że jest dyskryminujące. > Ty chcesz by państwo łaskawie patrzyło na żydów i pedałów, a inni chcą by > ich wzięło za fraki. Nie tego chcę. Chciałbym aby państwo nie zajmowało się wyznaniem, orientacją seksualną, narodowością czy kolorem skóry obywatela. > Niezależnie od tego kto w tym sporze wygra, i żydzi > i pedały mają prze..e. W naszym społeczeństwie niestety niewątpliwie mają. Jeszcze mają. S. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Udzielałem już paru lekcji 09.03.08, 14:36 I bardzo slusznie. Do problemu polskich zydow trzeba podejsc z glowa a nie z emocjami. Juz sie do tego zabieralem, a tu Gross napisal swoj pamflet. I mnie krew zalala. Wniosek, bez emocji sie niestety nie da. A w emocjach, a najwazniejsza z nich: kto jest winien, to Zydzi sa o wiele lepsi. Trenowali przez piec tysiaclec wiecej. Najzdrowsza reakcji to nie dac sie wciagac w walke w parterze. Jak sie jakas soi-naga albo o-soto-gari uda to dobrze. A tuz po rzucie uciekac z maty nie patrzac sie na sedziego. A druga najzdrowsza, uciekac gdzie pieprz rosnie, jak ten temat sie porusza. Dlatego patrze na twoja krucjate z mieszanymi uczuciami. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Udzielałem już paru lekcji 09.03.08, 14:39 polski_francuz napisał: > Dlatego patrze na twoja krucjate z mieszanymi uczuciami. Antiochia wzięta! Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Udzielałem już paru lekcji 09.03.08, 14:47 Liczy sie tylko Endsieg, a kto wygra? Spojrz na sedziego PF Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Udzielałem już paru lekcji 09.03.08, 15:06 polski_francuz napisał: > a kto wygra? Jak zwykle głupota. Dzieje się tak od czasu zapanowania przesądu demokratycznego: większość ma rację. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Udzielałem już paru lekcji 09.03.08, 15:09 Niech ci bedzie. Ale wiesz co mowil Churchill o demokracji? Uprawiasz jakis sport? PF Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Udzielałem już paru lekcji 09.03.08, 15:15 polski_francuz napisał: > > > Niech ci bedzie. Ale wiesz co mowil Churchill o demokracji? Wiem. > Uprawiasz jakis sport? Brydża Formę fizyczną zawdzięczam używaniu nóg a nie samochodu. Nie, mam samochód, ale używam go tylko do dalszych podróży, większych zakupów etc. Robię dziennie kilka kilometrów per pedes. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Udzielałem już paru lekcji 09.03.08, 15:23 "Uprawiasz jakis sport? Brydża " Tu jest problem. W brydzu nie ma sedziego! Jakby ci dali za niewinnosc czerwona kartke to bys role sedziego zrozumial Chodzenie to nie jest zla idea. Ja nie chodze, ale gram w tenisa i biegam (od niedawna jezdze na rowerze)...ale to sa surogaty normalnej aktywnosci fizycznej: chodzenia i dawania w morde. PF Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Udzielałem już paru lekcji 09.03.08, 15:35 polski_francuz napisał: > Tu jest problem. W brydzu nie ma sedziego! Internet (i okolice) minimalizuje rolę sędziego. Cóż z tego, że Agora podziękuję mi za forumowanie. Jak mi się nie znudzi, idę do Googla albo korzystam z setki innych możliwości. Ważne jest tylko by idea trwała. A idei nie da sie zabić. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Udzielałem już paru lekcji 09.03.08, 16:01 Pominawszy sedziego, pozostaje jeszcze "przeciwnik". I reguly gry. A te, bez sedziego, lubia sie zmieniac... PF Odpowiedz Link Zgłoś
spitme Re: Udzielałem już paru lekcji 09.03.08, 15:56 Dopoki nie puscili ich z torbami jak kilka innych dynastii w Europie ,... =================================================================== Lichwa i sklepikarstwo czyli bankowość i handel to są bardzo pożyteczne zajęcia. Tak pożyteczne, że wielcy polscy królowie sprowadzali Żydów i otaczali ich opieką, obsypywali przywilejami, by wykonywali te zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Udzielałem już paru lekcji 09.03.08, 16:11 spitme napisał: > Dopoki nie puscili ich z torbami jak kilka innych dynastii w > Europie ,... Niech zgadnę. Medyceuszy? Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
spitme Re: Udzielałem już paru lekcji 09.03.08, 17:18 Tu mozna dyskutowac , ale niech ci - Myslalem zaczynajac od aragonsko/kastylijaskiej Ferdynanda i Izabelli do Romanowow ,... =================================================================== Niech zgadnę. Medyceuszy? Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Re: Udzielałem już paru lekcji 09.03.08, 17:02 oleg3 napisał: > logiki. Tobie też udzielę. Lekcją logiki nie pogardzę, zawsze sie przyda, nawet dana na złość > Twierdzenie, że Żydzi stanowili połowę studentów prawa i medycyny nic nie mówi > o > wykształceniu Żydów jako takich. Jeżeli tych żydowskich studentów jest > -powiedzmy- tysiąc, a Żydów 3 mln. Uściśliłeś wypowiedz. > > Dam Ci też lekcję ekonomii. > Lichwa i sklepikarstwo czyli bankowość i handel to są bardzo pożyteczne zajęcia Zgadza sie,ale czy potrzebni sa Żydzi w Polsce, żeby chleb sprzedawać? > . > Tak pożyteczne, że wielcy polscy królowie sprowadzali Żydów i otaczali ich > opieką, obsypywali przywilejami, by wykonywali te zajęcia. 1.Byli, królowie ciagnacy zyski z lichwy i otaczający z tego powodu opieka Żydów to prawda, 2. "A lichwy i złe nabywania majętności jako się rozmnożyły?/ Są ludzie, którzy wszytkie Żydy przechodzą Dziesięć i dwadzieścia i trzydzieści od sta biorą./ I gubią domy potrzebnych..." pisał w "Kazaniach sejmowych Ks. Piotr Skarga Lichwe już Arystoteles. Przepisy przeciw lichwie zostały umieszczone w Ustawie XII Tablic,natomiast w Kodeksie Teodezjusza, określono maksymalny pułap oprocentowania na poziomie 12 proc., którego przekroczenie uznawano za praktykę lichwiarską, przy czym kodeks ten wprowadził dodatkowo pojęcie wykorzystania przymusowej sytuacji dłużnika. W dalszych wiekach na powyższe unormowania duży wpływ wywierały nakazy religijne, gdyż "Kto będzie przebywał w Twym przybytku, Panie... (..) Zakaz lichwy jest zamieszczony w Pięcioksięgu Mojżesza, lichwę potępia prorok Ezechiel a św. Łukasz naucza "..pożyczajcie, niczego się za to nie spodziewając". Wstrząsające opisy przypadków lichwy na ziemiach polskich opisuje Wacław Szymanowski w wydanych w 1855 r. "Szkicach warszawskich" Niewielu wie, że proceder lichwy został umożliwiony w Polsce dopiero po przemianach 89-roku i dokonał tego rząd, w którym miesiąc wcześniej tekę wicepremiera i ministra finansów objął L. Balcerowicz. Jeszcze zanim przyjęto i podpisano słynny plan zwany "nowym ładem ekonomicznym" a w praktyce "planem Balcerowicza", 25 października 1989przyjęto rozporządzenie konsekwencją czego było zaniechanie od dnia 1 listopada tegoż roku określania wysokości odsetek maksymalnych.d marca 1989 obowiązywały odsetki ustawowe na poziomie 55 proc. a od 15 ipca tego samego roku wzrosły do 99 proc.. Lichwa jest w tej chwili w Polsce sankcjonowana prawem Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Tak, jestem Katolickim prowokatorem 09.03.08, 13:42 Tak, z duma mowie jestem katolickim prowokatorem. Chce sprowokowac was do alternatywnego myslenia , patriotyczno -katolickiego a nie do ulegania tej zapyzialej zydowsko -ateistycznej propagandzie.Miejcie wlxsne zdanie. Biorac pod uwage obraz Europy w roku 1937 roku gdzie faszyszm i wsciekly antysemityzm byl w modzie u Europejskich elit, to nalezy podziwiac Narod Polski. Polacy wykazali sie tolerancja,dobrocia szlachetnoscia wobec etnicznej mniejszosci zydowskiej-aroganckiej, agresywnej,ksenofobicznej, komunistyczno-wywrotowej. Jakby to byla Serbia czy Ukraina to by wam oni pokazali jak raki zimuja na galeziach drzew. Wiec a pokora na kolana i dziekowac szlachetnemu narodowi Polskiemu - zydzi z wybiorcza pamiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Antysemityzm to zdrowa reakcja obronna 09.03.08, 13:58 Antysemityzm to zdrowa reakcja obronna ludzkosci przed zydowskim rasizmem,ksenofobia i agresja. Antysemityzm jest ponadczasowy i globalny. Wszystkie cywilizacje bronily sie przed zydowska agresja: Summeryjska,Egipska,Babilonska, Grecka,Rzymska i Zachodnio Europejska. Czlowiek wysoce inteligentny nie da sie wpedzic w antysemityzm. Szkoda energii na negatywne uczucia dla malych ludzikow z nieuleczalnym kompleksem wyzszosci. Geniusz olewa mrowki. Byc anty-mrowkowcem - to dla motlochu. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Zgoda :) 09.03.08, 14:05 andrew2008 napisał: > Czlowiek wysoce inteligentny nie da sie wpedzic w antysemityzm. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic dotknąłeś sedna sprawy andrew, krótko, zwięźle 09.03.08, 17:13 i na temat. andrew2008 napisał: > Antysemityzm to zdrowa reakcja obronna ludzkosci przed zydowskim > rasizmem,ksenofobia i agresja. > Antysemityzm jest ponadczasowy i globalny. Wszystkie cywilizacje > bronily sie przed zydowska agresja: Summeryjska,Egipska,Babilonska, > Grecka,Rzymska i Zachodnio Europejska. > Czlowiek wysoce inteligentny nie da sie wpedzic w antysemityzm. > Szkoda energii na negatywne uczucia dla malych ludzikow z > nieuleczalnym kompleksem wyzszosci. Geniusz olewa mrowki. > Byc anty-mrowkowcem - to dla motlochu. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 To jest powszechnie wiadome :) 09.03.08, 14:03 andrew2008 napisał: > Tak, z duma mowie jestem katolickim prowokatorem. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_z_lublinka przedwojenny "antysemityzm" w filmie jest 09.03.08, 16:51 lwia część przedwojennego filmu polskiego w rękach żydowskich była. O ile spojrzy się na narodowość. Jeden z najsłynniejszych reżyserów to Michał Waszyński. Potrafił i 5 filmów w antysemickiej Polsce w ciągu roku zrobić. W tym część w jidysz. Cała Polska śmiała się z jego "Papa się żeni" czy płakała na "Znachorze". No, i twórcą chyba najsłynniejszego filmu w jidysz jest, czyli "Dybuka". Antysemityzm w filmie pewnie polegał na tym, iż Polacy i Żydzi osobno do kina chodzili. Żydzi o 18 na "Dybuka" czy "Judeł gra na skrzypcach", a Polacy o 20 na Bodo czy Dymszę, bo Polak jidysz ni w ząb. W ogóle, całe kino jidysz praktycznie powstało w Polsce. Oprócz amerykańskiego "Syn Kantora", to najsłynniejsze obrazy u nas zrobione były. „Bezdomni”, „Błazen purimowy”, „Wileńska legenda”, "Dybuk", "Judeł gra na skrzypcach" czy "Mateczka" to symbol chyba owego polskiego antysemityzmu jest. Kino jidysz miało rację bytu tylko w Polsce bo tu odbiorcy byli. Scan czy Snajper do znudzenia będą pieprzyć o jakiś gettach ławkowych, w ogóle nie widząc jak w Polsce rozwinęła się kultura żydowska. Przedwojenne kino jidysz w Polsce miało swoich Rambo, Rudolfów Valentino czy lokalne Marilyn Monroe. A to co w piosence działo się, to lepiej nie mówić jest. Prawie wszystkie teksty przebojów przedwojennych piosenek, to robota Żydów jest. W sumie, ci polscy przedwojenni antysemici do bani byli, skoro takie rzeczy w Polsce działy się i tacy jak Lipgold, Wiera Gran, Turkow, Green, matka i córka Kamińskie, Waszyński bezkarnie hasali sobie po ekranie czy za kamerą właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_z_lublinka a! gdyby ktoś wątpliwości miał 09.03.08, 16:53 to oczywiście to ja Perła jest. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: a! gdyby ktoś wątpliwości miał 09.03.08, 16:58 Cześć perła, Pisałeś na moderacji (jako gość), że jakieś testy każą robić nickowi "perła". Co to jest? Jakiś ban czy co? Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_z_lublinka Re: a! gdyby ktoś wątpliwości miał 09.03.08, 17:05 chodzi o to, że jak mnie erecowska bojówka wyklikała, to po iluś tam usnunietych postach każą ci test zrobić, czyli odpowiedzieć chyba na 4 głupawe pytania w stylu - "językiem urzędowym w Polsce polski jest czy hebrajski?". Taka faszystowska lojaka po prostu. Nie mam zamiaru niczego rozwiązywać właśnie, mimo, że na to 7 sekund potrzebne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: a! gdyby ktoś wątpliwości miał 09.03.08, 17:35 a mnie jeszcze nigdy nie zablokowano,zabanowano ,nie zmuszano do podpisywania lojalki Odpowiedz Link Zgłoś
maglara Re: przedwojenny "antysemityzm" w filmie jest 09.03.08, 16:54 ... Perla ?? ... A jednak sie nie zlamales Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_z_lublinka Re: przedwojenny "antysemityzm" w filmie jest 09.03.08, 17:07 maglara napisała: > ... Perla ?? ... A jednak sie nie zlamales muszą mi IP zablokować chyba. A przy okazji z 200 tys. ludzi właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
leje-sie |||A próbowałeś się zalogować 09.03.08, 17:21 za przeproszeniem, od tyłu? Nowa poczta->stara poczta->forum? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_z_lublinka Re: |||A próbowałeś się zalogować 09.03.08, 17:22 leje-sie napisał: > Nowa poczta->stara poczta->forum? że jak niby? Odpowiedz Link Zgłoś
leje-sie Re: |||A próbowałeś się zalogować 09.03.08, 17:28 a tak: http://auth.gazeta.pl/googleAuth/login.do?siteId=3&SAMLRequest=fZLLTsMwEEX3SPyD5X0eLRICqwkqIEQlHhENLNgZZ5K62J7gcVrg60lTKmBBt%2BOZe88dz%2BTs3Rq2Ak8aXcZHccoZOIWVdk3GH8ur6ISf5YcHE5LWtGLahYV7gLcOKLB%2B0pEYHjLeeSdQkibhpAUSQYn59PZGjONUtB4DKjSczS4zjrism1dwoOuFbi3Y15fKWqybqtFWY9VWaqnQLTl72mGNN1gzog5mjoJ0oS%2Bl6UmUHkXpaTk6FuNjkZ4%2Bc1Z8O51rt02wD%2Btl20TiuiyLqLifl4PASlfg7%2FrujDeIjYFYoeVsSgQ%2B9DgX6Kiz4OfgV1rB48NNxhchtCSSZL1exz9DiUwa%2BQlBxq1JpKJNhkIS6VWvXUtDwPNhsWLI5n9tdD%2B53LHw%2FMdtkvySyr8%2FbJNjdlmg0eqDTY3B9YUHGXr%2F4Dvg7Aq9leF%2Ft1E8Giq6iuqhVXSOWlC61lBxluRb17%2BX0d%2FLFw%3D%3D&RelayState=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fa%2Fgazeta.pl%2FServiceLogin%3Fservice%3Dmail%26passive%3Dtrue%26rm%3Dfalse%26continue%3Dhttp%253A%252F%252Fmail.google.com%252Fa%252Fgazeta.pl%252F%26ltmpl%3Ddefault%26ltmplcache%3D2 e, kliknij na nowa poczta, zaloguj, masz możliwość przejścia do starej poczty, która ciągle jest na agorowych serwerach, a dalej do forum. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_z_lublinka Re: |||A próbowałeś się zalogować 09.03.08, 17:32 leje-sie napisał: > masz możliwość przejścia do starej poczty, no właśnie nie wiem jak przejść do tej starej poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
leje-sie Pierwszy obrazek po zalogowaniu 09.03.08, 17:43 i trzy punkty. Pierwszy z nich odsyła cię do starej poczty (stara poczta jest archiwum). Chyba, że z rozpędu wyłączyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_z_lublinka Re: Pierwszy obrazek po zalogowaniu 09.03.08, 17:47 leje-sie napisał: > Chyba, że z rozpędu wyłączyłeś. chyba tak Odpowiedz Link Zgłoś
spitme Re: przedwojenny "antysemityzm" w filmie jest 09.03.08, 16:56 Znowu zabanowali ??? )) ,... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_z_lublinka nie tyle ban co jakiś żądanie lojalek jest 09.03.08, 17:00 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=76739860 Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_z_lublinka Re: a! gdyby ktoś wątpliwości miał 09.03.08, 18:22 i-love-2-bike napisała: > mozna spokojnie wrocic i reloaded calosc a wtedy te idiotyzmy znikaja. co to za szyfr jest? > i o czywiscie donos na nich,minimum 20 razy > dziennie.niech maja to co sami robia innym ja nie przemogę się co by klikać w kosz. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Klikam w kosz. Klamstwa, oszczercze oskarzenia.. 09.03.08, 18:24 ...ordynarne wyzwiska. Jak wspominalem, nie ma na to zgody Vickulcu! i-love-2-bike napisała: mozna spokojnie wrocic i reloaded calosc a wtedy te idiotyzmy znikaja. > jeszcze nigdy nie pokwapilam sie z wypelnianiem mycnikowej wersji spowiedzi dla > ubogich > wiadomo,ze bojowka gestopawska chce nas na kolana rzucic a kolesie admini im > przyklaskuja. chyba slepy tylko nie widzi o co w tej grze chodzi. polecam ci > zupelnie bojkotowac tych paru zawodowych jeleni i oslice a bedziesz OK. tak czy > tak nie ma co z talalajstwem nawijac i o czywiscie donos na nich,minimum 20 raz > y > dziennie.niech maja to co sami robia innym Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Kosz za wyzwiska inwektywy i oszczercze skargi:) 09.03.08, 18:34 i-love-2-bike napisała: > nie klikam w kosz zalewam adminow prosbami o tepienie troli zawodowych. to > towarzystwo robi dokladnie to samo z nami. poza tym zupelnie nie rozmawiam z > paroma najbardziej chamskimi nickami,bo oni wciagaja cie w swoje pyskowy po to > bys sie podniecil i wtedy kabluja. teraz ja gram w ich gre a cierpliwosc mam > spora,szczegolnie dla tego typu lajz. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_z_lublinka Re: a! gdyby ktoś wątpliwości miał 09.03.08, 18:37 i-love-2-bike napisała: > zaden szyfr,wroc sie do poprzedniego stanu i tekscik znika,przynajmniej u mnie coś mi nie wychodzi > poza tym zupelnie nie rozmawiam z > paroma najbardziej chamskimi nickami, widzę, i widzę, że marudny i Dana bardzo płaczą z tego powodu )) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: a! gdyby ktoś wątpliwości miał 09.03.08, 18:40 tomek_z_lublinka napisał: > > coś mi nie wychodzi no widzisz niech zyje ameryka,pachnace USA synus mi pare tajemnic zdradzil,w koncu na cos pieniadze wydalam,ale wiecej nie moge publiczniegie wu na prawde nie ma najlepszych informatykow,wierz mi,ci ida zupelnie gdzie indziej bo i forse lepsza gdzie indziej za swoj talent dostac mozna > > > poza tym zupelnie nie rozmawiam z > > paroma najbardziej chamskimi nickami, > > widzę, i widzę, że marudny i Dana bardzo płaczą z tego powodu )) i o to chodzi. kazda rozmowa konczy sie tym samym a tak niech nawijaja do siebie i kopiuja nasze wpisy. w koncu z czegos zyc musza a mnie bez nich jest zupelnie dobrze i zawsze bylo. od lat te gumy do zucia ciagna za nami i nigdy nie bylo a ni nie bedzie odwrotnej sytuacji,przynajmniej z mojej strony. olac to radze tobie,po prostu totalnie olac. Odpowiedz Link Zgłoś