Dodaj do ulubionych

Marek Pol - kłamca czcy idiota?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.02, 18:07
W dzisiejszym "Gosciu Jedynki" Marek Pol stwierdzil ze jedyne co moze zrobic
rzad/panstwo dla pobudzenia gospodarki to .... stopy procentowe !!

I teraz pytanie:
Czy Marek Pol - Minister RP !! - jest idiotą czy kłamcą ?? a może jedno i
drugie??
Obserwuj wątek
    • torquemada Re: Marek Pol - kłamca czcy idiota? 05.01.02, 18:10
      Gość portalu: Agent napisał(a):

> W dzisiejszym "Gosciu Jedynki" Marek Pol stwierdzil ze jedyne co moze zrobic
      > rzad/panstwo dla pobudzenia gospodarki to .... stopy procentowe !!
      >
      > I teraz pytanie:
      > Czy Marek Pol - Minister RP !! - jest idiotą czy kłamcą ?? a może jedno i
      > drugie??

Stawiam na to, że idiotą... no ale cóż - nie każdy musi się znać na ekonomii...
      A tego palanta wybrano w de***ratycznych wyborach
      • Gość: V.C. Re: do poprzedników IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 20:17
        A Wy, co proponujecie ? Pewnie obniżkę podatków dla najbogatszych ?
        • Gość: Agent Do V.C. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.02, 20:26
          Gość portalu: V.C. napisał(a):
          > A Wy, co proponujecie ? Pewnie obniżkę podatków dla najbogatszych ?

W Japonii stopy% sa zerowe smile) W Japonii jest recesja smile)

A co Ty V.C. proponujesz ? Sprawiedliwosc spoleczna? ;o)
          • Gość: V.C. Re: do Agenta IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 20:34
            Polska , póki co , nie jest Japonią ( choć pewien pan z wąsami już 22 lata
            temu to zapowiadał wink.
            Jak będziemy na tym samym lub zbliżonym poziomie rozwoju co Japonia , to
            przyznam Ci rację .
            Czy może wiesz jaki jest poziom stóp procentowych w sąsiednich Czechach ?
            Czechy , w przeciwieństwie do Japonii , są na zbliżonym poziomie rozwoju .
            Nie odpowiedziałeś na moje pytanie . Obniżyć najbogatszym ?
            • Gość: Agent Do V.C. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.02, 20:37
              > Polska , póki co , nie jest Japonią ( choć pewien pan z wąsami już 22 lata
              > temu to zapowiadał wink.
              > Jak będziemy na tym samym lub zbliżonym poziomie rozwoju co Japonia , to
              > przyznam Ci rację .
              > Czy może wiesz jaki jest poziom stóp procentowych w sąsiednich Czechach ?
              > Czechy , w przeciwieństwie do Japonii , są na zbliżonym poziomie rozwoju .
              > Nie odpowiedziałeś na moje pytanie . Obniżyć najbogatszym ?

Zlikwidowac PiT i CiT smile)
              A przypominasz sobie co Ci pisalem co sie dzieje po podwyzce podatkow
              najbogatszym? kto za to placi ? czy nie Ci biedni?
              • Gość: V.C. Re: do Agenta IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 20:42
                Zlikwidować PIT i CIT .

Niezły KIT .

I wprowadzić pogłówne i dziesięcinę ?

Póki co, nie proponowałem żadnej podwyżki podatków dla najbogatszych .

• Gość: Agent Podatki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.02, 20:45
                  > Zlikwidować PIT i CIT .
                  >
                  > Niezły KIT .

Widze ze lubisz placic podatki wink) i co z tego masz? karetka nieraz nie
                  dojezdza? ;-(

> I wprowadzić pogłówne i dziesięcinę ?

jakies inen propozycje jeszcze masz?

> Póki co, nie proponowałem żadnej podwyżki podatków dla najbogatszych .

oj tak ty tylko potrafisz krytykowac wink
                  A czy popierajac SLD(?) nie popierasz podwyzki podatkow? smile
                  • Gość: V.C. Re: Stopy IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 23:14
                    Wysokość stóp procentowych ( w X'2001 ) i wzrost PKB w 2001 :
                    - Chiny - 2,75 - wzrost 7,3 %
                    - Irlandia - 3,75 - wzrost 6,7 %
                    - Hiszpania - 3,75 - wzrost 4,1 % *
                    - Szwecja - 3,75 - wzrost 4,0 % *
                    - Belgia - 3,75 - wzrost 3,9 % *
                    - Dania - 3,75 - wzrost 2,9 %
                    - Francja - 3,75 - wzrost 2,1 %
                    - Czechy - 5,25 - wzrost 3,9 %
                    - Węgry - 11,0 - wzrost 4,0 %
                    - POLSKA - 18,5 -"wzrost" 0,9 %

Jak wiadomo ,w zeszłym roku stopy w strefie euro jeszcze obniżono - do 3,25 % .

* wzrost w 2000 r.
                    • Gość: gomez Re: Stopy IP: *.solutions.net.pl 05.01.02, 23:23
                      nalezy zaczac od obnizenia stop procentowych.bedzie to takze czytelny sygnal
                      dla spoleczenstwa ze mozliwe sa jakies zmiany.czy ktos z wielbicieli pana
                      balcerowicza potrafi racjonalnie wytlumaczyc mi koniecznosc utrzymywania stop
                      na obecnym poziomie?oprocz korzystania z okazji i robienia przekretu na
                      gigantyczna skale.popieram Pola od tego trzeba zaczac.
                    • Gość: Adams Re: Stopy IP: 213.25.60.* 06.01.02, 17:41

> Wysokość stóp procentowych ( w X'2001 ) i wzrost PKB w 2001 :
                      > - Chiny - 2,75 - wzrost 7,3 %
                      > - Irlandia - 3,75 - wzrost 6,7 %
                      > - Hiszpania - 3,75 - wzrost 4,1 % *
                      > - Szwecja - 3,75 - wzrost 4,0 % *
                      > - Belgia - 3,75 - wzrost 3,9 % *
                      > - Dania - 3,75 - wzrost 2,9 %
                      > - Francja - 3,75 - wzrost 2,1 %
                      > - Czechy - 5,25 - wzrost 3,9 %
                      > - Węgry - 11,0 - wzrost 4,0 %
                      > - POLSKA - 18,5 -"wzrost" 0,9 %
                      >
                      > Jak wiadomo ,w zeszłym roku stopy w strefie euro jeszcze obniżono - do 3,25 %
                      > .
                      >
                      > * wzrost w 2000 r.

Wszystko niby jasne , ale i w Polsce kilka lat temu przy stopach jeszcze wyższych mieliśmy
                      wzrost PKB kilkuprocentowy. Obniżka stóp oczywiście tak , ale nie tylko . Kodeks pracy , obniżka
                      podatków, uproszczenie systemu itd.itd.
                    • Gość: Agent Stopy% IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.02, 17:53
                      > Wysokość stóp procentowych ( w X'2001 ) i wzrost PKB w 2001 :
                      > - Chiny - 2,75 - wzrost 7,3 %
                      > - Irlandia - 3,75 - wzrost 6,7 %
                      > - Hiszpania - 3,75 - wzrost 4,1 % *
                      > - Szwecja - 3,75 - wzrost 4,0 % *
                      > - Belgia - 3,75 - wzrost 3,9 % *
                      > - Dania - 3,75 - wzrost 2,9 %
                      > - Francja - 3,75 - wzrost 2,1 %
                      > - Czechy - 5,25 - wzrost 3,9 %
                      > - Węgry - 11,0 - wzrost 4,0 %
                      > - POLSKA - 18,5 -"wzrost" 0,9 %

V.C. powiedz mi prosze skad Ty biezesz te wszystkie dane? smile

> Jak wiadomo ,w zeszłym roku stopy w strefie euro jeszcze obniżono - do 3,25 %
                      > .

i jaki jest wzrost gosp. w strefie euro? smile)

> * wzrost w 2000 r.

V.C. - oczywiscie ze wysokosc stop% wplywa na gospodarke - ale nei tylko stopy% smile
                  • Gość: V.C. Re: Podatki - do Agenta i nie tylko IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 23:27
                    Przeczytaj , proszę artykuł prof. Jana Czekaja w piątkowej "GW " , s. 26.
                    • Gość: liman Re: Podatki - do Agenta i nie tylko IP: 10.101.4.* 06.01.02, 15:37
                      Drogi VC
                      Jestem w trzeciej grupie podatkowej. Z moich podatków żyje kupa ludzi, Moje
                      wydatki też dają pracę i dochody kupie ludzi. Zatrudniam prawie czterdziestu
                      pracowników.
                      I zaczynam byc wkurwiony, bo coraz wiecej chetnych jest do drenowania mi
                      kieszeni i wydawania moich pieniędzy na cele na które ja bym złamanego grosza
                      nie przeznaczył. A jak podatki mi wzrosną, to będę zwalniał tych ludzi, których
                      zatrudniam.
                      I kiedy się wkurwię ostatecznie to zamkne interes tutaj i przeniosę go na Łotwę
                      albo do Estonii gdzie władze wiedzą, jak rozwijać gospodarkę.
                      A wysokie stopy procentowe to skutek, a nie przyczyna.

Pozdrówko.
                    • Gość: Agent OK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.02, 17:55
                      > Przeczytaj , proszę artykuł prof. Jana Czekaja w piątkowej "GW " , s. 26.

Jest problem bo ja nie qpuje wyborczej...ale czekaj zaraz zaraz przeciez moja
                      rodzina w piatek qpuje GW dla programu TV - znajde i poczytam smile
                • Gość: hawkmoon Re: do Agenta IP: 192.168.253.* 06.01.02, 12:31
                  Ależ oczywiście i natychmiast. Dziesięć proc swoich dochodów zapłacę bez
                  wahania. Nad pogłównym bym się zastanawiał - lepiej podymne. A najlepiej jeśli
                  wysokość podymnego oznaczała siłę głosu wyborczego. Jak w spółce akcyjnej -
                  tyle masz głosów ile akcji. Wtedy zaręczam, państwo funkcjonowałoby jak w
                  zegareczku. Ci, którzy chcieliby pracować - pracowaliby. Ci którzy chcieliby, a
                  zdrowie nie pozwala - dostaliby pomoc. A czerwonym darmozjadom zostałyby
                  przytułki, a nie ciepłe stołki
        • Gość: Ja Re: do poprzedników IP: *.maxsoft.com.pl 07.01.02, 17:04
          > A Wy, co proponujecie ? Pewnie obniżkę podatków dla najbogatszych ?

A wg. Ciebie ktoś kto więcej zarabia powinien być bardziej okradany przez
          państwo? Czy to, że jest inteligentniejszy i mądrzejszy od innych uprawnia
          państwo do dojenia go?
          Podatki powinny być równe dla wszystkich - konstytucja w końcu mówi o równości
          wobec prawa, ale przecież wszyscy pier.. socjaliści mają konstytucję głęboko w
          dupie.
          Pozdr.
        • Gość: karol dokładnie tak IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 13:26
          obnizkę podatków dla najaktywniejszych
          • Gość: Agent Re: dokładnie tak - a nawet jeszcze bardziej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.02, 19:15
            Gość portalu: karol napisał(a):
            > obnizkę podatków dla najaktywniejszych

Drastyczna obnizka podatkow!!! Dla wszystkich!!
    • Gość: Jasio Marek Pol -a podatki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 16:33
      O co chodzi
      po pierwsze Pan Pol powinien byc ostatni ktory sie zna na podatkach , podobno
      ale to bylo dawno zna sie na maszynach żniwnych ale słabiej od Pawlaka
      po drugie powiniśmy płacić jak najmniejsze podatki bo rząd niezależnie czy jest
      to AWS, PO, SLD czy Samobrony i tak je zmarnuje
      jak najmiej państwa a jak najwięcej obywatela
      "Z rewolucyjnym pozdrowieniem "
      Jasio
      • Gość: V.C. Re: Marek Pol -a podatki - do Jasia IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 20:45
        Zdecyduj sie : jestes anarchistą ( "mniej państwa" ) czy rewolucjonistą ?
        Pol nie pracował w fabryce maszyn żniwnych w Płocku tylko w Fabryce Samochodów
        Rolniczych Polmo w Poznaniu . Tarpanem nie da się kosić !
        No chyba ,że zakręty na drodze smile
        • Gość: Jasio Re: Marek Pol -a podatki - do Jasia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 21:12
          Co do Pola to masz racje a dla mnie to samo w sensie doswiadczenia
          ekonomicznego
          Co do rewolucyjnyego pozdrowienia to było w " " czyli kpiąco
          a ja jestem liberał jak najwięcej wolności ekonomicznej dla człowieka
          państwa jak najmniej
          państwo tylko traci forsę - patrz podatki na drogi w cenie benzyny
          Pozdrawiam
          Jasio
          • Gość: V.C. Re: Marek Pol -a podatki - do Jasia IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 21:23
            Polskie państwo sporo traci . Ale wcale nie musi tak byc .
            Dlaczego jestes wrogiem państwa ? To właśnie łączy skrajnych liberałów z
            anarchistami .
            Sugerujesz powrót do starych metod poboru podatku drogowego ?
            • Gość: Jasio Re: Marek Pol -a podatki - do Jasia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 21:32
              Nie jestem wrogiem państwa
              Tylko państwo powinno być przyjazne a nie restrykcyjne
              Podatki muszą byc ale w Polsce są bardzo a bardzo wysokie
              Jak dodasz do podatków bezpośrednich również pośrednie typu ZUS,Fundusz
              emerytalny, VAT, Akcyza itd
              to zobaczysz ile płacisz podatków.
              A akcyza na paliwo to co na krasnoludków, a podatki lokalne to dla pensjie dla
              radnych - beradnych.
              A po co są powiaty to cos usprawnia, a kasy chorych odczuwasz ze są potrzebne?
              Państwo tak ale rozumne. Czy prywatyzacja słuzby zdrowia ma polegać na tym , że
              lekarze przyjmują po godzinach w tym samym miejscu co pracują. Ale po godzinach
              to maja czas.
              Jeżeli pracujesz i miałbys w ręku nawet 50% tego co firma płaci na ZUS to nie
              potrzebowałbyś Kasy Chorych i całej tek biurokracji
              Pozdrawiam
              Jaś
              • Gość: V.C. Re: Marek Pol -a podatki - do Jasia IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 21:46
                Może i bym nie potrzebowal . Póki jestem zdrowy . Ja i moja rodzina .
                Ale moze nadejśc dzień , kiedy ja ( albo Ty) dowiem się ,że moja ( Twoja )
                żona , moje ( Twoje )dziecko jest ciężko chore . Na skomplikowana operację
                potrzebne jest kilkadziesiąt lub nawet kilkaset tysiecy złoty . Nie wiem jak
                Ty , ale ja takich pieniędzy nie jestem w stanie zdobyć .

P.S. Czy wiesz ile w USA kosztuje banalna operacja usuniecia wyrostka
                robaczkowego ?
                28 tys . $ ...
                • Gość: Jasio Re: Marek Pol -a podatki - do Jasia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 22:38
                  Ale ja nie mam nic przeciwko ubezpieczeniom ale właśnie takim jak w Stanach
                  Moja córka zachorowała na zapalenie pluc i mimo ze jestem ubezpieczony to za
                  szpital nie placilem ale juz po szpitalu musialem placic i to duzo bo miejsca w
                  pzrychodni po szpitalnej nie bylo
                  Poradzono abym poszedl do rzecznika praw pacjenta
                  Może u ciebie w Czestochowie jest lepiej ale w Warzsawie to jest kompletne dno
                  Pozdrawiam
                  Jasio
                  • Gość: Agent Publiczna sluzba zdrowia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.02, 23:57
                    A slyszeliscie jak we Wroclawiu, matką ktore urodzily swoje dzieci, kazano placic
                    za to zeby mogly przebywac ze swoimi nowonarodzonymi dziecmi?? Prosze oto Twoja
                    publiczna sluzba zdrowia V.C. sad

A jak karetki nie dojezdzaja do umierajacych, bo biurokraci klucili sie kto ma
                    zaplacic?(jakby nie pamietali ze to i tak przeciez podatnik q*wa placi!)
                    I prosze nie zwalaj winy na Buzka - wiemy ze ta reforme zrobili socjalisci z AWS
                    i UW! Ale sam za PSZ sie opowiadasz - czyli niekompetentna, zbiurokratyzowana i
                    ciagle zadluzona....a ciekawe gdzie znikaja Twoje podatki no nie? smile

A nigdy sie nie wq*wiles jak przyszedles o 8 rano do przychodni a oni Ci
                    powiedzieli ze zapisy sa tylko do 7:30 ? (godziny przyblizone do ok. 30 min. bo
                    dokladnie nie pamietam - to dawno bylo!)

A jeszcze wczoraj nawet moj ojciec wybral sie do lekarza i niestety okazalo sie
                    ze maja tam limit 10 pacjentow !! (???) !!!!!! i sie pozadnie w*rwil i ja tez bo
                    q*wa placimy na ta cholerna sluzbe publiczna zdrowja a oni traktuja cie jak
                    smiecia, ludzie na ulicy umieraja czekajac na karetke!!!

W Polsce uslugi weterynaryjne sa sprywatyzowane - czy weterynarze strajkuja? czy
                    ktos narzeka na weterynarzy? jeszcze nigdy nie slyszalem!!

Czemu tak bardzo lubisz PSZ ?? Nie boisz sie o swoja rodzine ?? Ze karetka nie
                    dojedzie albo lekarz nie przyjmnie bo nie zdazyles sie zapisac o 7:30 ???

A chodzisz do dentysty prywatnego czy publicznego ??
                    Z moich znajomych, mimo ze nikt zamozny nie jest, wszyscy chodza do prywatnego!!
                    Ciekawe dlaczego ? Bo chyba tez sa "publiczni" ;o)
                    Czyzby bali sie o swoje zeby? Publiczny dentysta tak - ale ja bede sie leczyl u
                    prywaciaza? ;O)

Pozdrawiam
                    • Gość: Jasio Re: Publiczna sluzba zdrowia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 02:08
                      Hej z kim Ty dyskutujesz , chyba nie ze mną?
                      V.C. jest chyba b.b. młody i ufny
                      Uważa, że bogaci powinni płacić duże podatki
                      A w Polsce jest tak, że ci z listy naj wcale nie płacą podatku
                      Ja miałem bardzo a bardzo bogatego szefa i on nie placil ani grosza podatku bo
                      oficjalnie to on miał deficyt i musiał dopłacać ze swoich zasobów aby firma ę
                      utrzymać
                      pozdrawiam
                      Jasio
                    • Gość: Agent Publiczna sluzba zdrowia cz.2 specjalnie dla V.C. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.02, 12:35
                      info.onet.pl/438193,11,item.html
                      "Tragiczny stan szpitali
                      "Trybuna" dotarła do raportu dotyczącego stanu polskich szpitali, który w
                      najbliższych dniach ma opublikować Państwowa Inspekcja Pracy. Raport PIP jest
                      przerażający. Wynika z niego, że w każdym z 37 skontrolowanych szpitali są
                      nieprawidłowości.
                      Wiele z nich zagraża zdrowiu, a nawet życiu - zarówno pacjenta, jak i lekarza.
                      Jednym z najpoważniejszych problemów okazało się niedostosowanie obiektów,
                      pomieszczeń pracy i urządzeń do wymogów określonych w rozporządzeniu ministra
                      zdrowia - pisze "Trybuna". Nawet w nowych obiektach brakowało urządzeń
                      klimatyzacyjnych i wentylacji mechanicznej. W jednym z kontrolowanych szpitali
                      sala operacyjna miała 15 metrów kwadratowych zamiast wymaganych 35! Wielu
                      budynkom w wyniku błędów budowlanych i nieprzeprowadzanych od lat remontów
                      grozi katastrofa budowlana.
                      Bardzo poważnym problemem w ZOZ-ach jest brak odpowiednich środków ochrony
                      indywidualnej dla pracowników. Wynikiem takiego stan rzeczy jest wysoka
                      zachorowalność na choroby zawodowe jak wirusowe zapalenie wątroby, schorzenia
                      skóry czy dróg oddechowych.
                      Podczas kontroli stwierdzono, że w 13 szpitalach miejsca eksploatacji i
                      przechowywania butli z gazami medycznymi takimi jak tlen i podtlenek azotu nie
                      zostały zabezpieczone przed dostępem osób postronnych lub umieszczone były w
                      pobliżu grzejników, co grozi wybuchem."

Pozdrawiam
                      --------------------------
                      Niech zyje socjalizm !!!
                • Gość: emilian Re: Marek Pol -a podatki - do Jasia IP: 217.153.118.* 07.01.02, 08:11

> Może i bym nie potrzebowal . Póki jestem zdrowy . Ja i moja rodzina .
                  > Ale moze nadejśc dzień , kiedy ja ( albo Ty) dowiem się ,że moja ( Twoja )
                  > żona , moje ( Twoje )dziecko jest ciężko chore . Na skomplikowana operację
                  > potrzebne jest kilkadziesiąt lub nawet kilkaset tysiecy złoty . Nie wiem jak
                  > Ty , ale ja takich pieniędzy nie jestem w stanie zdobyć .
                  >
                  > P.S. Czy wiesz ile w USA kosztuje banalna operacja usuniecia wyrostka
                  > robaczkowego ?
                  > 28 tys . $ ...

A wiesz od czego sa ubezpieczenia zdrowotne ???
                  Wlasnie od tego aby amortyzowac takie nieprzewidziuane wydatki.
                  Takowe dzialaja takze w USA, wiec nie masz sie czym martwic.

• Gość: Ja Re: Marek Pol -a podatki - do Jasia IP: *.maxsoft.com.pl 07.01.02, 17:07
                  Człowieku, na jakim świecie Ty żyjesz? Jak będziesz miał ciężko chore dziecko
                  to i tak będziesz musiał sam zdobywać kasę, nikt z p.. KCh nawet Ci nie pomoże.
                  Myśliż, że polska służba zdrowia leczy za darmo? Zapomnij.
    • Gość: V.C. Re: do Limana IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 20:56
      Oczywiście , ze swojego punktu widzenia masz rację , ale społeczeństwo nie
      składa się tylko z przedsiębiorców .
      Czy czytałeś tekst prof. Czekaja w piątkowej "GW" ? Tam znajdziesz odpowiedź w
      kwestii podatków .
      • Gość: feran Re: do Limana IP: *.txucom.net 07.01.02, 05:52
        Zadna operacja nie jest banalna,ani w Polsce ani w USA.

Jezeli nie masz zadnego ubezpieczenia w USa,powiedzmy brat przyjaechal w
        odwiedziny i zachorzal: to koszt bylby mniej wiecej taki: chirurg 700
        $;anestezjolog 300$,szpital(sala operacyjna,1 doba w
        szpitalu,leki,kroplowki,pielegniarki i inne) ok 2500$.Mozna sie dogadac i
        splacac ratami.Jak chcesz zaplacic od reki to na pewno dadza jaks znizke.

Nigdzie nie zaplacisz 27000$.To sa ceny za operacje bardziej skomlikowane.
    • Gość: LIMAK Re: Marek Pol - kłamca czcy idiota? IP: 172.16.60.* 07.01.02, 10:04

>
      > I teraz pytanie:
      > drugie??

...a czy ty aby dobrze słuchałeś...a może taki Twój odbiór wypowiedzi M.Pola
      spowodowany był Twoją pomrocznością zdecydowanie niejasną...
      Idż się lecz.
      W trosce o Twoje zdrowie
      LIMAK.
      Ps.
      Ja też nie lubie płacić więcej jak potrzeba , co wcale nie znaczy , że nie
      potrafię słuchać !

• Gość: Crotalus Re: Marek Pol - kłamca czcy idiota? IP: 157.25.121.* 07.01.02, 11:45
        SLD-UP musi mieć wroga, który jest odpowiedzialny za wszelkie zło. Stworzyli
        sobie takiego wroga, żeby ludziom robić wodę z mózgu. To ich typowa polityka.
        A towarzysz Pol to zwykły .... wielki socjalista, wywalał ludzi z zakładów
        Deawoo i mówił, że taka jest konieczność.
      • Gość: Agent Marek Pol - kłamca czy idiota? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.02, 13:37
        Gość portalu: LIMAK napisał(a):
        > ...a czy ty aby dobrze słuchałeś...a może taki Twój odbiór wypowiedzi M.Pola
        > spowodowany był Twoją pomrocznością zdecydowanie niejasną...

a Ty co usluszales ? smile

> Idż się lecz.

W publicznej sluzbie zdrowia? zle mi zyczysz?

> W trosce o Twoje zdrowie

tia ;o)

> LIMAK.
        > Ps.
        > Ja też nie lubie płacić więcej jak potrzeba , co wcale nie znaczy , że nie
        > potrafię słuchać !

Slyszales o czyms takim jak krzywa Laffera?
        A jak ja Ci powiem ze musisz mi zaplacic to zaplacisz? Gwarantuje ze czesc tej
        kwoty Ci zwroce w postaci jakiej ja uznam za sluszne!!! i jak ?

A moze po prostu jestes Marek Pol? wink))))))))
    • Gość: modar Re: Marek Pol - kłamca czcy idiota? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 17:31
      V.C. i Agent o czym Wy dyskutujecie ?! Nie widzicie, że ludziom znudziło się
      już obwinianie o wszystko AWS (np. Pol puścił głośnego bąka i wskazał palcem na
      AWS mówiąc, że to oni, a apolityczny smród zionął wokół niego).Zauważył to
      nawet SLD, więc przyszła już kolej na innego kozła ofiarnego jakim jest teraz
      Rada PP. Aby do wyborów samorządowych.
      P.S. Do Pola pasuje pewne polskie powiedzenie: "wysoki jak brzoza, a głupi jak
      koza".Nie pamiętacie już jak Pol przewodził Radzie Nadzorczej SHL "Mielec" ?
      • Gość: V.C. Re: do Modara IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.02, 21:00
        Mam wybiórczą pamięć . Może przypomnisz jakie to "przestępstwa" popełnił Pol w
        Radzie SHL Mielec ?
        • Gość: Jasio Re: Problem zastepczy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 21:38
          O czym ty dyskutować, że Pol nie nadaje się na to stanowisko ktore zajmuje
          Był i ma mentalność kierownika działu w małym przedsiębiorstwie
          a porusza sie jak słoń ...
          V.C. jak jesteś zwolennikiem Pola to powiedz a Ty robisz jakies uniki
          jeżeli jestes w UP to powiedz jasno
          Ja kiedys dawno dawno byłem zwolennikiem tej partii nawet mam kolege ktory jest
          jej działaczem ale Pan Pol powinien pojechac za zaslugi jako ambasador na Wyspy
          Hula Gula
          Pozdrawiam
          Jasio
          • Gość: # Problem zastepczy IP: *.wroclaw.tpnet.pl 08.01.02, 13:20
            Gość portalu: Jasio napisał(a):

>> jej działaczem ale Pan Pol powinien pojechac za zaslugi jako ambasador na
            >> Wyspy Hula Gula
            >> Pozdrawiam
            >> Jasio

Wladza to legalne okradanie wyborcow
            nawet w dniu wyborow.

100 % podatki tez ich nie zadowola.
            Jej buta rodzi sie z bezkarnosci i rozmywania
            odpowiedzialnosci. Dopoty oszolomy nie maja racji
            - bedzie tylko gorzej. Oglupienie spoleczenstwa mierzy sie
            popularnoscia politykow. Porzadni nie moga odskoczyc od zera -
            a najwiecej maja zlodzieja i klamcy. Taka Polska.

• Gość: # Potwierdzenie tezy #-a IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.01.02, 10:38

> Jej buta rodzi sie z bezkarnosci i rozmywania
              > odpowiedzialnosci. Dopoty oszolomy nie maja racji
              > - bedzie tylko gorzej. Oglupienie spoleczenstwa mierzy sie
              > popularnoscia politykow. Porzadni nie moga odskoczyc od zera -
              > a najwiecej maja zlodzieja i klamcy. Taka Polska.
              >

Poniewaz nikt mi TU nie przyznal racji -
              jedynym logicznym wnioskiem jest, ze postawiuona teza jest sluszna
              - i to ja mam racje !!!! smile

• Gość: Jasio Re: Potwierdzenie tezy #-a IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 12:25
                Piszesz "Porzadni nie moga odskoczyc od zera -"

ZNASZ TAKICH ?
                CZY TO NIE JEST SPRZECZNOŚĆ,
                CZY MOGĄ BYĆ PORZĄDNI< ETUCZNI< UCZCIWI POLITYCY?
                JA NIE JESTEM OPTYMISTA
                Jasio
                • Gość: # Re: Potwierdzenie tezy #-a IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.01.02, 12:38

> Piszesz "Porzadni nie moga odskoczyc od zera -"
                  >
                  > ZNASZ TAKICH ?
                  > CZY TO NIE JEST SPRZECZNOŚĆ,
                  > CZY MOGĄ BYĆ PORZĄDNI< ETUCZNI< UCZCIWI POLITYCY?
                  > JA NIE JESTEM OPTYMISTA
                  > Jasio

Samo nie przyjdzie, trzeba dac wiecej glosow za prawda.
                  Tylko falsz ratuje zlych.

Gdyby przeszedl np. punkt
                  o pozostawienie wojsk radzieckich
                  w Polsce, przygotowany przez Walese i Wachowskiego
                  na spotkanie w Moskwie byloby zupelnie inacze.

Ale ten rzad za to polecial po 5 m-cach.
                  I ludzie dzis mysla, ze to Walesa wyprowadzil
                  wojska okupanta Krasna Armie.

Tylko prawda Cie wyzwoli.
                  • Gość: Jasio Re: Potwierdzenie tezy #-a IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 13:59
                    Gość portalu: # napisał(a):

> Gość portalu: Jasio napisał(a):
                    >
                    > > Piszesz "Porzadni nie moga odskoczyc od zera -"
                    > >
                    > > ZNASZ TAKICH ?
                    > > CZY TO NIE JEST SPRZECZNOŚĆ,
                    > > CZY MOGĄ BYĆ PORZĄDNI< ETUCZNI< UCZCIWI POLITYCY?
                    > > JA NIE JESTEM OPTYMISTA
                    > > Jasio
                    >
                    > Samo nie przyjdzie, trzeba dac wiecej glosow za prawda.
                    Czy polityk wie co to PRAWDA?
                    Oj idealista z Ciebie
                    aha dlaczego masz taki nick?
                    Pozdrawiam
                    Jasio
                    • Gość: # Re: Potwierdzenie tezy #-a IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.01.02, 14:57

> Czy polityk wie co to PRAWDA?
                      > Oj idealista z Ciebie
                      > aha dlaczego masz taki nick?
                      > Pozdrawiam
                      > Jasio

Jasio !
                      Musisz byc nowy.
                      Pierwsza wersja byla muzyczna,
                      kiedy mnie chcieli bemolem
                      w leb po # zrownac.

Druga, 3 i... ze krzyzyk,...
                      Trzecia Limaka ze kratka na sLIMAKi.
                      A ja z sentymentu
                      bo kiedys, hen, przed wiekami byl taki system operacyjny
                      ktorego rozkazy oznaczalo sie # czyli nadrzednoscia
                      i unikalnoscia polecen, by programy samozapetlajace
                      mozna wyprostowac i oddac moce procesora pozytecznym.

Czwarta ostatnia jako moja riposta
                      to kratka Buckiego w roentgenach, ktoew niegdys naprawialem
                      by ludziom zajrzec do srodka - do wyostrzenia obrazu.

Piate - cos jeszcze wyjdzie... zycie to ruch
                      - stagnacja to smierc a kratki ratuja zycie
                      rozdzielajac zloczyncow od porzadnych!

Nie zauwazyles podczas lektury ?
                      • Gość: # Rodowod #-a = 6 krzyzykow IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.01.02, 15:02

I to cholera, mi sie konczy za niecale 3 lata.
                        Mama mawiala, ze czas naprawde szybko leci
                        dopiero po 8 -ym.
                        A jak u ciebie ? 1 -szy # = 0-10 lat !!!!
                        • Gość: Jasio Re: Rodowod #-a = 6 krzyzykow IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 15:42
                          Zgadza sie tak to od czasu do czasu sie przygladalem ale
                          jak mnie ...
                          to piszem taka terapia jak kartka papieru do zmięcia lub liczenie do 10
                          Fajnie coś Twoj nik znaczy

Dla mnie to był znak muzyczny
                          Pozdrawiam
                          Jasio
    • Gość: karol idiota, który kłamie IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 17:53
      i członek rady nadżerczej DEWOO-FSOO
      • Gość: # Re: idiota, który kłamie IP: *.wroclaw.tpnet.pl 10.01.02, 14:33

> i członek rady nadżerczej DEWOO-FSOO

Napisz mi dokladnie, jesli nei brak Ci odwagi polemicznej
        o kim to napisales IDIOTA
        dewoo, fso, fsc, shl,....
        ..... wymienic Ci
        kochaniutki Ty moj, potencalna ofiaro
        temperamentu erudycyjno-analitycznego # -a,
        setki firm, wktorych znalem mase ludzi od dyrektorow po stazystow.

I do wszystkich kochaniutki kilkanascie lat mowile TY.

Nie WY nie Pan ... czy byles moze 10.07.2001 w Jedwabno ?

Bo cos mi tak wyglada, ze zmokles i oczu na mieszkancow
        nie mogles podniesc do dzisiaj.

Czekaj... najpierw napisz jasniej.
        Na razie Ci odpuszcze bo nie wiem jais Ty towarzysz
        - moze mickiewiczowski " Na low Towarzyszu Moj !"
        • Gość: # - Karl Re: idiota, który kłamie IP: *.wroclaw.tpnet.pl 10.01.02, 14:39
          Pardon Karol !

Zwracam honor i wybacz.

Wscieklosc mnie dzis jakowas napadla i slabo kontaktuje

- ale wiekiem sie tlumacze i era elektronow
          czy spiaral w 11 wymiarach. Cholere siekiere gdzies upuiscilem
          komus na noge.
          Na tytul watku nie popatrzylem.
          A kardiologia wybitnego absolwenta
          Uniwersytetu Jana Kazimierza przestrog z wsp[olpracy z NIM
          dalej nie slucham tylko jego uzcniow profesorow
          - ruch to zycie stagnacja to smierc !

Ale zly ruch - wybacz.
          • Gość: karol oki IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 19:30
            okismile
        • Gość: karol Re: idiota, który kłamie IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 19:26

> Gość portalu: karol napisał(a):
          >
          > > i członek rady nadżerczej DEWOO-FSOO
          >
          > Napisz mi dokladnie, jesli nei brak Ci odwagi polemicznej
          > o kim to napisales IDIOTA
          > dewoo, fso, fsc, shl,....
          > ..... wymienic Ci
          > kochaniutki Ty moj, potencalna ofiaro
          > temperamentu erudycyjno-analitycznego # -a,
          > setki firm, wktorych znalem mase ludzi od dyrektorow po stazystow.
          >
          > I do wszystkich kochaniutki kilkanascie lat mowile TY.
          >
          > Nie WY nie Pan ... czy byles moze 10.07.2001 w Jedwabno ?
          >
          > Bo cos mi tak wyglada, ze zmokles i oczu na mieszkancow
          > nie mogles podniesc do dzisiaj.
          >
          > Czekaj... najpierw napisz jasniej.
          > Na razie Ci odpuszcze bo nie wiem jais Ty towarzysz
          > - moze mickiewiczowski " Na low Towarzyszu Moj !"

A po ludzku bez bełkotu możesz? acha i bez wstępu: wie Pan Kto ja Jestem smile
          • Gość: # Re: idiota, który kłamie IP: *.wroclaw.tpnet.pl 11.01.02, 08:48

> A po ludzku bez bełkotu możesz? acha i bez wstępu: wie Pan Kto ja Jestem smile

Wczoraj nie moglem - mobbing w pracy !
            Nerwy ze stali z Krzywego Rogu
            - a popatrz puscily sad
            • osssa Re: idiota, który kłamie 11.01.02, 08:56

> Gość portalu: karol napisał(a):
              >
              > > A po ludzku bez bełkotu możesz? acha i bez wstępu: wie Pan Kto ja Jestem :
              > )
              >
              > Wczoraj nie moglem - mobbing w pracy !
              > Nerwy ze stali z Krzywego Rogu
              > - a popatrz puscily sad

• osssa Re: idiota, który kłamie 11.01.02, 08:58
                Ostrzegałam , topienie małego w dużym , ma takie skutki. smile)
                • Gość: # Re: idiota, który kłamie IP: *.wroclaw.tpnet.pl 12.01.02, 09:09
                  osssa napisał(a):

> Ostrzegałam , topienie małego w dużym , ma takie skutki. smile)

Stokrotne dzieki !
                  Jak widzisz nie mam tu za wiele opiekunczych duszek
                  internetowych.
                  Ale probowalem topic odwrotnie
                  i na moja inteligencje - na razie sie nie da.

Choc jak mnie znasz, ja nie odrzucam a priori zadnej mozliwosci.

Co innego z moimi wyznawcami predykcji a posteriori !!!! : )))
    • pewniak Re: Marek Pol - kłamca czcy idiota? 13.01.02, 15:19

>
      > I teraz pytanie:
      > drugie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka