Dodaj do ulubionych

prawdziwa demokracja

25.05.08, 16:25
kto nie z nami ten przeciwko nam,czyli jesli nie chwalisz nie masz juz prawa
wjazdusmile
cudo..gdzies to trzeba na kolku powiesic i pokazywac pokoleniom,skad wena jest
czerpana.

www.normanfinkelstein.com/article.php?pg=11&ar=1700
Obserwuj wątek
    • spitt Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 17:09
      smile)) O tym samym myslalem - Zakompleksione plemie ,...
      =================================================================
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=80001290
      • vicky17 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 17:18
        spitt napisał:

> smile)) O tym samym myslalem - Zakompleksione plemie ,...

jakie zakompleksione,chce tylko dobrze i jednomyslnie..jak ci dawni wielcy
        wasikowcysmile
        szkoda,ze kazdy iny kraj nie stosuje w stosunku do nich tych samych metod,w
        koncu tylko takie metody oni rozumieja i tylko to im odpowiadasmile
        • dana33 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 17:50
          rochellino nuworyszko.... twoj nowy kraj tez to stosuje.... dopiero
          niedawno jednego takiego z anglii zdaje sie nie wpuscili, nie?
          nie otwieraj paszczeki, bo kazdy kraj by to zrobil....
          finkelstein niech se jedzie do teheranu... tam mu rozwina czerwony
          dywan.... a od israela won.... smile)))
          • pozarski Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 17:58
            Wg mnie glupio postapili. Od razu sie narzuca argument: Meyer Lansky im latami
            nie przeszkadzal, to jak intelektualny gangster moze zaszkodzic panstwu?
            • dana33 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 18:14
              lansky, pozarski, byl zwyklym gangsterem.... nie latal po swiecie i
              nie rozsiewal bzdur o zydach i israelu... a tu widzisz... taki
              finkelstein to gefundenes fressen dla roznych splitowskich i
              rochellin... niech rochellina go zaprosi do swojej posiadlosci,
              rabnie szampanskoje na stol i potem podwiesi nam fotosik.... ja
              ciebie mowie, pozarski, ze to bedzie cymesik... smile)
              ale lansky to byl idiota w koncu.... jakby sie tak uparl i
              napisaliby o nim ksiazke w stylu "the godfather", to bysmy sie mogli
              chwalic nie tylko noblistami, ale i najbardziej sympatycznym
              mafiosi.. smile)))
              • vicky17 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 18:59
                dana33 napisała:

>niech rochellina go zaprosi do swojej posiadlosci,
                > rabnie szampanskoje na stol i potem podwiesi nam fotosik.... ja
                > ciebie mowie, pozarski, ze to bedzie cymesik... smile)

niech koszerna kuchta nie meczy sie lista moich gosci,bo nikt kuchty nie prosi o
                pomoc w ustalaniu ich listy. w kazdym razie ja bym chetniej zaprosila pana
                filkensteina niz morela i bagsika,czy innych bambrow,ktorych twoj raj wpuscil
                nie pytajac o nic.
                tia zlodzieje i mordercy vs scholar from US,nu wiadomo kto lepszy.
                ale dajesz ciala,a masz go sporo do dawania,nie powiem.
                • pozarski Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 19:24
                  vicky17 napisala:

> ...zlodzieje i mordercy vs scholar from US,nu wiadomo kto lepszy.
                  > ale dajesz ciala,a masz go sporo do dawania,nie powiem.

Nie przedluzono mu tez pobytu w Harvardzie, wiec nie bedzie mu latwo z byciem
                  scholar. Same klody na drodze.wink
                  • vicky17 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 19:35
                    pozarski napisał:

>
                    > Nie przedluzono mu tez pobytu w Harvardzie, wiec nie bedzie mu latwo z byciem
                    > scholar. Same klody na drodze.wink

pozarski,nie powtarzaj wiesci za koszerna kuchta,dla ktorej kazda uczelnia w USA
                    to Harvard. On nigdy tam nie uczyl,a Chicago od Bostonu jest dosc daleko,na tyle
                    daleko by nie mylic uczelni w tych dwoch roznych stanach. poza tym niestety
                    uniwersytet De Paul nie posluchal sie ani ciala pedagogicznego,ani
                    studentow,ktorzy podpisali petycje przeciwko zwalnieniu profa bo byl jednym z
                    lepszych nauczycieli politycal science. no coz skads znamy te metody by
                    niewygodnym zamykac usta. to typowe swinstwo jakich wiele w kazdym kraju.
                    • dana33 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 19:46
                      smile)))))
                • dana33 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 19:45
                  spoko, rochellino nuworyszko..... jeszcze mam duuuuuuzo do rozdania,
                  starczy i dla ciebie... smile))
                  mowisz ze bys filkensteina zaprosila? a on by przyszedl? smile))
                  nu, moze i by przyszedl na to szampanskoje...
                  ja ciebie nie farszteje.... a co cie obchodza nasze zlodzieje i
                  mordercy? i tak mniej ich cuzamen do kupy, niz w tym twoim alcatraz
                  czy inny sing sing, czy jak im tam... smile))))
                  cusik ty ostatnio nerwy tracisz szybko, rochellino nuworyszko....
                  uwazaaaaaaaaaaaj..... ostroznieeeeeeeee.... kiliszeczek szampanskoje
                  zgnieciesz w warsiawskich paluszkach.... smile)))
                  • vicky17 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 19:50
                    dana33 napisała:

> spoko, rochellino nuworyszko..... jeszcze mam duuuuuuzo do rozdania,
                    > starczy i dla ciebie... smile))
                    > mowisz ze bys filkensteina zaprosila? a on by przyszedl? smile))

>
                    jeszcze raz listy moich gosci ja ustalam,nie koszerna kuchta,ktorej sie pieprzy
                    co wpis,podobnie ja ustalam z kim pic szampana,a komu tylko pokazac
                    kieliszki..coby sie widokiem upil. jak widac obrazki dzialaja,a koszernym
                    trajkotom na temat mojej podrozy konca nie ma. czyli polknelas haczyk jak
                    trza,tylko nie siadz duuupa na kaktusie,bo stanforda obrazisz. ten ogrod ma
                    ponad 200 lat i chamstwa tam nie wpuszczaja,to siedzi na balkoniku z cmokiem i
                    pozloklymi od tytoniu pazurami wzniecajac kurz luneta,i to starczy.

i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/kaktus1-1.jpg
                    >
                    • dana33 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 20:01
                      rochellino nuworyszko.... wpadl mi pomysl do glowy...
                      ja moze otworze cabaret w ktorym ty bedziesz glowna i jedyna gwiazda?
                      ty nie masz pojecia, jak ja sie zasmiewam....
                      wiesz, to twoje, "ja ustalam, ja zapraszam, ja decyduje" to mi
                      przypomina jednego polityka israelskiego... zyda z krwi i kosci,
                      czystego etnicznie.... on tez tak mowil....
                      a co ma stanford do kaktusa i mojej duuuupy?
                      i o jakim kaktusie mowisz?
                      sprawdz w guglu... smile)))
                      haczyk polknelam? jaaaaa????
                      rochellino nuworyszko.... ty nawet nie widzisz, ile haczykow ty juz
                      polknelas... smile)))
                      • vicky17 Re: prawdziwa demokracja 26.05.08, 02:21
                        dana33 napisała:

>
                        > a co ma stanford do kaktusa i mojej duuuupy?

DDDDDDDD..no wlasnie mowia,ze podroze ponoc ksztalca..ale niestety te realne a
                        nie wirtualne. wejdz na strone uniwersytecka i zobacz co ma Stanford do
                        kaktusow,a twoja dupe mozesz pominac,bo faktycznie ta nie ma tam szanssmile)

>
                        > haczyk polknelam? jaaaaa????

caly czas ciulu go trzymasz,nawet nie wiesz jak mnie smieszysz kuchto,ale z tego
                        co wiem to ty chyba zadnej szkoly nie zrobilas,bo bys nie wsadzala tak za darmo
                        dupska w te nieszczesne kaktusy po nicsmile)
                        • dana33 Re: prawdziwa demokracja 26.05.08, 12:15
                          duraczko9 noworyszko..... ty nikak nie kapujesz.... piszesz ciagle o
                          mojej duuuuupie i gaciach.... nagle ci tu stanford i kaktusy....
                          wiec sie pytam, co ma stanfors wspolnego z moja duuuuuupa i
                          kaktusami... ze ma kaktusy? nu, ja mam ich wiecej... i co z tego?
                          nie mozesz nigdy napisac niczego logiczniej, tylko zawsze wpadasz
                          niespodziewanie z jakims idiotyzmem? tys pokrecona niezle....
                          nu, ale to tez zadna nowosc... smile)))
                          • vicky17 Re: prawdziwa demokracja 26.05.08, 15:12
                            dana33 napisała:

> duraczko9 noworyszko..... ty nikak nie kapujesz.... piszesz ciagle o
                            > mojej duuuuupie i gaciach.... nagle ci tu stanford i kaktusy....
                            > wiec sie pytam, co ma stanfors wspolnego z moja duuuuuupa i
                            > kaktusami... ze ma kaktusy?

nu widzisz skoro nie odkrylas linku tos durniejsza od kaktusa. popytaj wsrod
                            swoich madrych,moze ci podpowiedza,bo jak na razie to moczysz dupe coraz
                            bardziej.,ale to typowe dla durni bez wyksztalcenia.
              • spitt Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 19:10

Morel byl masowym morderca , mial ponad 1800 dusz na sumieniu ale
                kto by sie tym przejmowal , byle nie zydowskich , byle nie latal
                po swiecie i nie pisal prawdy o holocaust industry , zio-nacji i
                co najwazniejsze o zio-grajdoku smile)) ,...
                ===================================================================
                lansky, pozarski, byl zwyklym gangsterem.... nie latal po swiecie i
                nie rozsiewal bzdur o zydach i israelu...
              • aaki Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 20:11
                lansky był niezwyczajnym gangsterem, był zarazem zwyczajnym mordercą
                • pozarski Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 20:17
                  aaki napisała:

> lansky był niezwyczajnym gangsterem, był zarazem zwyczajnym mordercą

O ile wiem, byl finansista mafii i nikogo wlasnymi rekami nie zabil. Male to
                  pocieszenie, ale zawszec.wink
                  • aaki Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 20:18
                    hitler/himmler &co tez nikogo nie zabili własnoręcznie.
                    • pozarski Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 20:30
                      aaki napisała:

> hitler/himmler &co tez nikogo nie zabili własnoręcznie.
                      Tez byli finansistami cosa nostra? Slabo sie starasz.
                      • maglara Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 20:34
                        pozarski napisał:

> aaki napisała:
                        >
                        > > hitler/himmler &co tez nikogo nie zabili własnoręcznie.
                        > Tez byli finansistami cosa nostra? Slabo sie starasz.

a co to ma do rzeczy ? aaki pisal o wlasnorecznym mordowaniu do
                        ktorego ty nawiazujesz a nie o funkcjach mafijnych
                        • pozarski Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 20:41
                          Jak to co? Lansky nie byl ani hitlerem, ani himlerem. To, co wyroznia
                          antysemitow w dyskusjach, to brak proporcji wlasnie jest.
                          • maglara Re: Typowy syndrom Godwina 25.05.08, 20:46
                            pozarski napisał:

> Jak to co? Lansky nie byl ani hitlerem, ani himlerem. To, co
                            wyroznia
                            > antysemitow w dyskusjach, to brak proporcji wlasnie jest.

Prawo Godwina
                            pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina
                            • pozarski Re: Typowy syndrom Godwina 25.05.08, 20:55
                              Boki zrywac. Dzis juz na zwykly zdrowy rozsadek trzeba zalozyc "kaganiec
                              oswiaty". Ale dzieki w kazdym razie. Przyda sie.wink
                              • nowy_rusek Re: Typowy syndrom Godwina 25.05.08, 21:38
                                Tu na forum jest taki jeden "Godwin", co to mu sie kazdy Zyd z
                                Hitlerem sie kojarzysmile Goldbaum sie nazywawink Prawdziwy potomek
                                ssowcow, wrecz zakochany w nich jestsmile Tylko ze nie cierpi, jak mu
                                sie przypomina, ze w doope od ruskich mujikow dostali!smile
                                • vicky17 Re: Typowy syndrom Godwina 25.05.08, 23:14
                                  nowy_rusek napisał:

> Tu na forum jest taki jeden "Godwin", co to mu sie kazdy Zyd z
                                  > Hitlerem sie kojarzysmile Goldbaum sie nazywawink Prawdziwy potomek
                                  > ssowcow, wrecz zakochany w nich jestsmile Tylko ze nie cierpi, jak mu
                                  > sie przypomina, ze w doope od ruskich mujikow dostali!smile

a ja myslam,ze go dzielni zydzi wykonczyli. nu jak widac ruskie same historie
                                  pisza,a koszerni ja przemieniaja na swoja korzysc.
                          • vicky17 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 20:56
                            pozarski napisał:

> Jak to co? Lansky nie byl ani hitlerem, ani himlerem. To, co wyroznia
                            > antysemitow w dyskusjach, to brak proporcji wlasnie jest.

a o jakiej symetrii lub braku proporcji my tu mowimy. sadzisz,ze tego typu
                            polityka jest sluszna/normalna czy jak zwykle przykleimy latke antysemityzmu,by
                            zamiesc niewygodne tematy pod dywanik?
                            by the way,ta lata juz tak jest obszarpana i wytarta,ze nikogo oprocz paru
                            zawodowcow nie rusza. falsz ma krotkie nozki,zawsze je mial.
                            • pozarski Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 21:01
                              Przecie Rachelciu napisalem,ze wg mnie glupio zrobili nie wpuszczajac Finkla do
                              Erec.wink
                              • vicky17 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 21:05
                                pozarski napisał:

> Przecie Rachelciu napisalem,ze wg mnie glupio zrobili nie wpuszczajac Finkla do
                                > Erec.wink

mysle,ze nie tyle glupio,ile rasistowsko glupiosmile
                                • pozarski Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 21:08
                                  Zydzi nie wpuscili Zyda do zydowskiego panstwa. Gdzie tu, Rachelciu, widzisz
                                  rasizm? Moze skonsultuj to z Olegiem; on ma recepte na etniczne prawdy.wink
                                  • vicky17 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 21:11
                                    pozarski napisał:

> Zydzi nie wpuscili Zyda do zydowskiego panstwa. Gdzie tu, Rachelciu, widzisz
                                    > rasizm?

nie tylko rasizm ale i anysemityzm.nic dziwnego,ze musza sie plotem odgradzac od
                                    swiata,inaczej czlek pomysli,ze to jakies speciminy z lokalnego ZOO.
                                    • pozarski Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 21:13
                                      Eee tam, same glupoty. Tariq Ramadan nie dostal wizy do USA. Napisz o tym
                                      (pewnie nawet nic o tym nie wiesz).wink
                          • aaki Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 21:06
                            ilośc różna ale jakośc ta sama.tak u hitlera jak u lanskiego.
                            stary samograj:brak argumentów sięgamy po plakietkę antysemityzmu
                            assholeuncertain
                            • pozarski Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 21:09
                              aaki napisała:

> ilośc różna ale jakośc ta sama.tak u hitlera jak u lanskiego.
                              > stary samograj:brak argumentów sięgamy po plakietkę antysemityzmu
                              > asshole:

Bredzisz.
                              • aaki pożarski-jesteś zwyczajnym malutkim antysemitą 25.05.08, 21:13
                                żałosne i smieszne ale takie typy tak mają
                                • pozarski Brednie. 25.05.08, 21:15
                                  aaki napisała:

> żałosne i smieszne ale takie typy tak mają
                                  Bredzisz,aaki i dobrze o tym wiesz
                                  • aaki niestety to prawda 25.05.08, 21:20
                                    twój antysemityzm widac na kazdym kroku
                                    • pozarski Re: niestety to prawda, bredzisz 25.05.08, 21:23
                                      co krok.wink
                                      • aaki typowe 25.05.08, 21:24
                                        każdy antysemita zapiera się,że nim nie jest
                                        • pozarski Re: typowe, oj, tak! 25.05.08, 21:26
                                          Ajwaj!!!!
                                          • aaki mozesz sobie krzyczec aj-waj 25.05.08, 21:28
                                            dobrze znamy twój antysemityzm.
                                            • pozarski Re: mozesz sobie krzyczec aj-waj 25.05.08, 21:31
                                              aaki napisała:

> dobrze znamy twój antysemityzm.

"My" - znaczy, kto? White power?
                                              • aaki Re: mozesz sobie krzyczec aj-waj 25.05.08, 21:34
                                                forumowicze z aquanetu.
                                                jestes antysemitą.... wstyd chłopie
                                                • pozarski Re: mozesz sobie krzyczec aj-waj 25.05.08, 21:36
                                                  aaki napisała:

> forumowicze z aquanetu.
                                                  > jestes antysemitą.... wstyd chłopie
                                                  Ty ich reprezentujesz? Poprosze cos na pismie.wink
                                                  • aaki Re: mozesz sobie krzyczec aj-waj 25.05.08, 21:41
                                                    wpierw pozbądż sie tej maniery antysemickiej jaka reprezentujesz.
                                                • nowy_rusek Re: mozesz sobie krzyczec aj-waj 25.05.08, 21:43
                                                  aaki napisała:

> forumowicze z aquanetu.
                                                  > jestes antysemitą.... wstyd chłopie

Aaki, dlaczego Pozarski ma sie wstydzic? Ty przeciez jestes dumny
                                                  ze swojego antysemityzmu.Czy moze tez sie wstydzisz?smile
                                                  • aaki Re: mozesz sobie krzyczec aj-waj 25.05.08, 21:46
                                                    zrozumiałem co to antysemityzm i wyraznie widze jaki zakłamany jest pozarski
                                                  • nowy_rusek Re: mozesz sobie krzyczec aj-waj 25.05.08, 21:52
                                                    Po ilu stakanach jestes? Bo ja o zupie, a Ty jak zwykle o doopie.)
                                                  • nowy_rusek To do Aki bylo. /bt 25.05.08, 21:54
                                                  • dana33 Re: To do Aki bylo. /bt 25.05.08, 21:58
                                                    smile)))
                                                  • aaki gadzasz sam do siebie rusku? 25.05.08, 21:57
                                                    ...
                                                  • dana33 Re: gadzasz sam do siebie rusku? 25.05.08, 22:01
                                                    rusek gada ze mna....
                                                    a ty co? zmieniles plyte? bo przedtem to wlasnie jakby igla sie
                                                    zlamala.... pozarski jestes antysemita... pozarski jestes
                                                    antysemita... pozarski jestes antysemita... pozarski jestes
                                                    antysemita... pozarski jestes antysemita... pozarski jestes
                                                    antysemita...

pozarski sie znudzil i poszedl spac... smile)))
                      • aaki Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 21:00
                        choc nikogo nie zabili wlasnorecznie to jednak byli mordercami.podobnie jak lansky.
                        • pozarski Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 21:02
                          aaki napisała:

> choc nikogo nie zabili wlasnorecznie to jednak byli mordercami.podobnie jak lan
                          > sky.
                          Juz raz to napisalas. Wymysl cos lepszego.
                          • aaki Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 21:09
                            owszem napisałem.ale ty masz problemy z rozumieniem tekstu pisanego.
                            a oprócz tego jesteś antysemitą
                • dana33 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 20:26
                  aaaa, znawca nie tylko pornograficznych stron ale i gangsterow...
                  felczerski zhabilitowany w calej okazalosci...
                  • maglara Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 20:29
                    dana33 napisała:

> aaaa, znawca nie tylko pornograficznych stron ale i gangsterow...
                    > felczerski zhabilitowany w calej okazalosci...

czy ty dana w kazdym watku musisz sie snuc jak ten smrod po gaciach
                    nie majac nic do powiedzenia tylko pierdy ? zobacz czy cie na erzacu
                    nie ma lepiej
                    • dana33 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 20:40
                      nie musze na kazdym, maglarciu... ale na ktorych chce, to
                      mogie... smile)) erec juz odwiedzilam.... ty tez? fajne rzeczy tam sa..
                      ja sie staram ci dorownac w tematach... a co ty masz do powiedzenia?

aaaa, ty z rochellina nuworyszka ta sama warsiawska szkole
                      rynsztokowa skonczylas? bo slownictwo strasznie podobne.... smile)))
                  • aaki ? 25.05.08, 20:29
                    czy uwazasz ze lansky nie był mordercą?
                • dana33 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 20:37
                  nie moge ot tak sobie zamknac dzioba.... musze miec pewnosc, ze
                  mowimy o tym samym facecie...
                  polecialam w ynet.... jak w pysk strzelil jer finkelstein...
                  Norman Finkelstein deported from Israel
                  www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3547270,00.html
                  ty o kims innym tutaj dziobkujesz.... tell me, who is filkenstein?
                  tez zyd jakis? ale tego na sicher nie wywalilismy.... on sie moze
                  dobija do twoich drzwi na szampanskoje?
                  • vicky17 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 20:59
                    dana33 napisała:

> nie moge ot tak sobie zamknac dzioba.... musze

mozesz,mozesz a jak muzisz to nie tu,to do szamberecika wpadaj.

>
                    > tez zyd jakis? ale tego na sicher nie wywalilismy.... on sie moze
                    > dobija do twoich drzwi na szampanskoje?

jesli sie dobija do moich drzwi to tym bardziej nie twoj zasmarkany interes. nie
                    jestem twoja psiapsiolka ani corcia,tym mozesz gledzic o kolorze swoich
                    gaci,mnie to nie interesuje.
                    • dana33 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 21:11
                      ja ciebie nie rozumiem, rochellino nuworyszko.... co ty ciagle o
                      moich gaciach? ja wogole o nich nie wspominam, tylko jak widac ty
                      chcesz o nich gaworzyc... wiec be my guest.... tylko nie o gaciach,
                      bo takowych nie posiadam: same koronki brukselskie polaczone z
                      chinskim jedwabiem... troche drogie, ale nicha.... smile)))
            • oscar62 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 23:41
              pozarski napisał:

> Wg mnie glupio postapili. Od razu sie narzuca argument: Meyer
              Lansky im latami
              > nie przeszkadzal, to jak intelektualny gangster moze zaszkodzic
              panstwu?

INTELEKTUALNY GANGSTER... DOBRA DEFINICJA. ON TAK CHCE SIE
              PRZYPODOBAC ARABOM I IRANCZYKOM, ZE W KONCU SIE ULOKOWAL W POZYCJI
              SAMONIENAWIDZACEGO ZYDA. GDYBY TYLKO SAM SIE NIENAWIDZIL... NAWET
              JEGO MATKA MOWI, ZE CO ON ROBI NIE PASUJE DO ZYDA... NIEDAWNO TEMU
              WSPOMNIALES WEININGERA. GDYBY TEN DRAN ZYL I STUKAL DO WROT
              ZYDOWSKIEGO PANSTWA, TEZ MIELIBYSMY GO WPUSCIC? A MOZE TEZ IRVINGA?
              WSZYSTKO W IMIE DEMOKRAJI?
              • pozarski Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 23:50
                Irving, Oskarze, nie jest Zydem. Nie mam zadnej recepty; po prostu na zdrowy
                rozum wydaje sie, ze niewpuszczenie Finkelsteina, podczas gdy wpuszcza(lo) sie
                gorszych cwaniakow, nie jest ok. Nawet nie wiem, co bylo powodem szlabanu. Moze
                mnie oswiecisz?
                • oscar62 Re: prawdziwa demokracja 26.05.08, 00:27
                  pozarski napisał:

> Irving, Oskarze, nie jest Zydem. Nie mam zadnej recepty; po prostu
                  na zdrowy
                  > rozum wydaje sie, ze niewpuszczenie Finkelsteina, podczas gdy
                  wpuszcza(lo) sie
                  > gorszych cwaniakow, nie jest ok. Nawet nie wiem, co bylo powodem
                  szlabanu. Moze
                  > mnie oswiecisz?

WIEM, ZE IRVING NIE JEST ZYDEM, CHOC KTO WIE... PRZECIEZ SAM HITLER -
                  NAPEWNO O TYM CZYTALES NA FORACH GW. - BYL...ZYDEM. NIE ZNAM
                  OFICJALNEGO POWODU, JAK TY TO NAZYWASZ, SZLABANU. ALE FAKT, ZE GO
                  NIE WPUSCILI WYDAJE MI SIE ZUPELNIE NA MIEJSCU. ON BY SIE ROZJEZDZAL
                  PO KRAJU I TRABIL SWE ANTYZYDOWSKIE PASZKWILE. DLACZEGO
                  DEKLAROWANEGO GANGSTERA WPUSCILISMY I JEGO NIE? KIEDY TEN JUZ
                  SIEDZIAL U NAS I PROSIL OBYWATELSTWO, NASZE WLADZE SIE POLAPALY JAKI
                  BLAD ZROBILY I POSLALY GO GDZIE PIEPRZ ROSNIE. LEPIEJ Z GORY ZAMKNAC
                  MU, TZN. FINKELSTEINOWI, ZNIENAWIDZONE WROTA. JAK WIADOMO NIE TAK
                  LATWO ODRZUCIC OBYWATELSTWO RDZENNEGO ZYDA ( CHOK HASWUT -PRAWO
                  POWROTU)A PRZECIEZ NIE BRAK NAM TU KONI TROJANSKICH...
          • na_opak Re: prawdziwa demokracja 28.05.08, 03:42
            dana33 napisała:

> rochellino nuworyszko.... twoj nowy kraj tez to stosuje.... dopiero
            > niedawno jednego takiego z anglii zdaje sie nie wpuscili, nie?
            > nie otwieraj paszczeki, bo kazdy kraj by to zrobil....
            > finkelstein niech se jedzie do teheranu... tam mu rozwina czerwony
            > dywan.... a od israela won.... smile)))

Masz racje Dana w tym co piszesz, ze "kazdy kraj by to zrobil" i mocno wierze,
            ze Polacy kiedys tez to zrobia z obywatelami polskimi(i nie tylko) co falszuja
            polska historie(Gross)i Polakow na swiecie ponizaja (nie dotyczy tych co pisza
            prawde). Co wybory mam taka nadzieje...
            • snajper55 Re: prawdziwa demokracja 29.05.08, 12:09
              na_opak napisał:

> Masz racje Dana w tym co piszesz, ze "kazdy kraj by to zrobil" i mocno wierze,
              > ze Polacy kiedys tez to zrobia z obywatelami polskimi(i nie tylko) co falszuja
              > polska historie(Gross)i Polakow na swiecie ponizaja (nie dotyczy tych co pisza
              > prawde).

No to Grossa to nie dotyczy.

S.
              • cyniol Re: prawdziwa demokracja 29.05.08, 13:11
                snajper55 napisał:

> na_opak napisał:
                >
                > > Masz racje Dana w tym co piszesz, ze "kazdy kraj by to zrobil" i mocno wi
                > erze,
                > > ze Polacy kiedys tez to zrobia z obywatelami polskimi(i nie tylko) co fal
                > szuja
                > > polska historie(Gross)i Polakow na swiecie ponizaja (nie dotyczy tych co
                > pisza
                > > prawde).
                >
                > No to Grossa to nie dotyczy.
                >
                > S.
                Przede wszystkim wlasnie tego klamce to dotyczy!
                • pozarski Re: prawdziwa demokracja 29.05.08, 13:17
                  cyniol napisał:
                  > Przede wszystkim wlasnie tego klamce to dotyczy!

Tak? Daj przyklady "klamstw" Grossa.
                  • snajper55 Re: prawdziwa demokracja 29.05.08, 15:44
                    pozarski napisał:

> cyniol napisał:
                    > > Przede wszystkim wlasnie tego klamce to dotyczy!
                    >
                    > Tak? Daj przyklady "klamstw" Grossa.

No wiesz co, co Ty taki... drobiazgowy ? wink

S.
                    • vicky17 Re: prawdziwa demokracja 29.05.08, 16:05
                      snajper55 napisał:

> pozarski napisał:
                      >
                      > > cyniol napisał:
                      > > > Przede wszystkim wlasnie tego klamce to dotyczy!
                      > >
                      > > Tak? Daj przyklady "klamstw" Grossa.
                      >
                      > No wiesz co, co Ty taki... drobiazgowy ? wink
                      >
                      > S.

on taki drobiazgowy jak ty plastykowo-nieszczelny s.perku. my ob etom uze
                      gowarili,ale pre bardzo ,bo jest na temat tych klamst artykulow skolko
                      ugodno,tyle,ze wy wolicie wierzyc w antypolskie klamstwa niz w artykuly
                      podwazajace tego klamce. ciekawe dlaczego polska wersja tego jego strachu
                      musiala byc az tak bardzo zmieniona..

gegenjay.wordpress.com/2008/01/20/strach-grossa-przed-polakami-czyli-czysta-prawda-o-grossie-filosemicie/
      • spitt Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 19:26

Ooops , nasza znajoma capo juz sie nim zajela smile)) ,...

Paranoja !!! ,...

Autor: spitt 25.05.08,

Heheh , rzekomo otwarte drzwi i dom dla wszystkich Zydow smile)) ,...

Nu nie dla tego ,... Nie dla kogos z odmienna opinia na temat
        polityki zion'u i holocaust industry ,...

Loj zakompleksiona ta jedyna demokracja na B. Wschodzie skoro
        zamyka drzwi przed wlasnym synem ,...

Israel denies entry to high-profile critic Norman Finkelstein
        =================================================
        By Yossi Melman

The Shin Bet security service detained and deported an American
        Jewish professor who is a prominent critic of the Israeli occupation
        when he landed at Ben-Gurion International Airport on Friday.

Professor Norman Finkelstein was interrogated for several hours and
        held in an airport cell before being put on a plane back to
        Amsterdam, his point of departure. Finkelstein said he was told he
        could not return to Israel for 10 years ,...

www.haaretz.com/hasen/spages/986558.html

• dana33 Re: prawdziwa demokracja 25.05.08, 19:48
          kapo sie pisze przez k a nie przez c.... oprocz tego nie kapo, bo
          bym cie juz dawno wyrznela w potwarz, splitowski i pod mur postawila,
          a tak tylko w dupsko kopie...
          donosicielka, wot i szto.... zwykla, posolita donosicielka... co
          widze to rabie liscik do administracji... smile))
          a teraz mozesz mi podskoczyc... smile)))
    • perla a co na to rabin Israela? 25.05.08, 19:42
      w Polsce jak dzieciaki poszturchały Żyda z USA to rabin Polski
      zawiadomił ambasadę USA. A czy i w tym przypadku ambasada
      zawiadomiona została właśnie?
      • vicky17 Re: a co na to rabin Israela? 25.05.08, 19:44
        perla napisał:

> w Polsce jak dzieciaki poszturchały Żyda z USA to rabin Polski
        > zawiadomił ambasadę USA. A czy i w tym przypadku ambasada
        > zawiadomiona została właśnie?
        >

czekam kiedy odbiora mu obywatelstwosmile
      • dana33 Re: a co na to rabin Israela? 25.05.08, 19:50
        nie bylo rabina na ben gurionie, to nie mial kto zawiadomic ambasady
        perlisty... smile)))
        • perla a tego waszego naukowca co was nazwał 25.05.08, 22:16
          zdemoralizowanymi tchórzami i radzi co by przeciw wam rozdać bomby
          atomowe, to już wyrzuciliście z Israela, czy też nadal wasz jest?
          No i co z tym moim antysemityzmem od ciebie nadanym, że Żydzi od
          huku bomb nieumierają. Przecież wasz naukowiec sam stwierdził to
          właśnie.
          Buźka zrzedła, hę?
          • dana33 Re: a tego waszego naukowca co was nazwał 26.05.08, 12:11
            buzka nie zrzedla, perlisty..... nie wiem, gdzie szukac tego linku,
            ale nie zgineli od huku, tylko od strachu... nu, facio.... sie
            wlasnie pokazales.... ci "zdemoralizowani tchorze", ktorzy wg ciebie
            zgineli od strachu, to byli starzy ludzie, ktorzy przezyli tamta
            wojne i nie zapomnieli co to bombardowanie... zawsze wiesz, kogo
            nazwac tchorzem i do tego jeszcze zdemoralizowanym.... ciekawa
            jestem, jak ty bys sie zachowal, jakby ci tak nad glowa przeleciala
            rakieta.... nawet nie zdajesz sobie sprawy jaki to huk.... ty bys
            moze nie umarl od tego, bos jeszcze mlody i serce masz zdrowe, ale
            daje ci slowo, ze bys sobie gatki zmienial.... a jak jeszcze bys
            przezyl taka nocke, co to 3 razy taki huk, to bys z lazienki nie
            wyszedl.... bohater fotelowy dla biednych sie znalazl....
            • perla tobie wszystko pomieszało się już 26.05.08, 12:33
              to nie ja nazywam tych ludzi tchórzami. Ja ich rozumiem. Tchórzami
              nazwał ich i was wszystkich, wasz rodak z Israela, naukowiec, były
              doradca rządu waszego właśnie.
              Tu masz jego denucjacje. Swoją drogą, gdyby tak Polak pluł na własne
              społeczeństwo za granicą, to skończony by był.

www.rp.pl/artykul/138485.html
              • dana33 Re: tobie wszystko pomieszało się już 26.05.08, 13:15
                nic mi sie nie pomieszalo.... ty go zwyciesko zacytowales, to
                wystarczy..
                nie nudz facet.... ciagle to samo...
                • perla Re: tobie wszystko pomieszało się już 26.05.08, 13:50
                  dana33 napisała:

> nic mi sie nie pomieszalo.... ty go zwyciesko zacytowales,

o właśnie. Zacytowałem jego poglądy. A nie swoje. Czemu więc
                  kłamiesz?

> to
                  > wystarczy..

aha, cyli jak zacytuję Adolfa H. to według ciebie to będą moje
                  poglądy.
                  Czy ty na pewno Żydówką jesteś? Bo Żydzi ponoć inteligentni są...

> nie nudz facet.... ciagle to samo...

no, sama chciałaś. To efekt twego rozdawnictwa etykietek
                  antysemickich właśnie.
                  • dana33 Re: tobie wszystko pomieszało się już 26.05.08, 13:58
                    zacytowales go, bo chciales pokazac wlasnie ze inni mysla jak ty...
                    ty chyba nie rozumiesz znaczenia slowa "klamstwo".... ale ty i tak
                    duzo nie rozumiesz...
                    czy ja jestem zydowka napewno, czy nie, to twoj pieski interes,
                    perlo... i ja nic nie rozdaje.... sami sie tutaj "reklamujecie"...
                    i nie tylko ja mowie, zes antysemita...
                    znow nudzisz niesamowicie..
                    spadaj w koncu, albo napisz cos interesujacego...
                    dzisiaj w jerozolimie syn zabil ojca... napisz cos o tym, ze w
                    israelu kazdy syn zabija swojego ojca... zaraz zdobedziesz wiecej
                    popularnosci i watek ci sie znow zrobi na 400 wpisow...
                    • perla Re: tobie wszystko pomieszało się już 26.05.08, 14:21
                      Dana, ty masz problemy ze zrozumieniem prostego tekstu.
                      Ale napisz, co sądzisz o tym wywiadzie? Ja wiem, że ci głupio jest,
                      bo to jednak twój krajan jest, ale jak, prawdę mówi?
                      • vicky17 Re: tobie wszystko pomieszało się już 26.05.08, 15:18
                        perla napisał:

> Dana, ty masz problemy ze zrozumieniem prostego tekstu.

no jak ktos mature wieczorowa skonczyl i na tym poprzestal to jednak daleko nie
                        zaszedl,bo nie mogl. sama wyszczekana geba bez zadnych wiadomosci nie
                        wystarczy,a pomocnicy jak widac maja podobny poziom,jako,ze swoj do swego ciagnie.
    • vicky17 coby kuchta doczytala 25.05.08, 19:43
      kto z harvardu a kto z de paul.

faktycznie ten dershovitz,ktory bronil miedzy innymi simpsona,bandyte i morderce
      ,godnie reprezentuje ten uniwerystet ivy league i zapewne moze wpadac kiedy chce
      do grajdolka,ktory nie wpusci filkensteina,syna ofiary holocaustu.
      by the way czy pan singer,ktory na miliony okradl ofiary holocaustu tez nie
      zostanie wpuszczonysmile

www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1211434094376&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
      • dana33 Re: coby kuchta doczytala 25.05.08, 19:52
        nu, rochellino nuworyszko.... co ty ciagle z tym filkensteinem, a?
        filkenstein hin, filkenstein her.... a on zwykly finkelstein... smile))
        • vicky17 Re: coby kuchta doczytala 25.05.08, 19:55
          dana33 napisała:

> nu, rochellino nuworyszko.... co ty ciagle z tym filkensteinem, a?
          > filkenstein hin, filkenstein her.... a on zwykly finkelstein... smile))

a ty zlapana na lganiu,wijesz sie jak typowy klamca nie odpowiadajac na pytanie.
          ja o filkensteinie bo o nim watek,jak chcesz opowiadac na temat koloru i
          rozmiaru swoich gaci,to zaloz sobie nowy, a poki co nie smiec nie na temat.od
          tego masz swoje forum i swoje pudle do glaskania.
          • dana33 Re: coby kuchta doczytala 25.05.08, 20:04
            mowa o filkensteine???? nu cos takiego.... a to kto?
            bo my kopa w dupe na ben gurionie dalismy finkelsteinowi.... o
            filkensteinie w moim mocarstwie slychac nie bylo... smile))
            ty mnie zadala jakies pytanie? ja ciebie najmocniej pardon, ja nie
            zauwazylam w tym potoku sofistikejted slow warsiawskich, ale jak
            powtorzysz, to zwroce uwage, przestane sie wic na sekunde i ci
            natychmiastowo odpowiem... smile)))
            • vicky17 Re: coby kuchta doczytala 25.05.08, 20:16
              dana33 napisała:

> mowa o filkensteine???? nu cos takiego.... a to kto?

jak nie wiesz kto to to zamknij dziub i idz pyskowac ze swoim starym. mnie nudza
              stare,niedoinformowane cioty plujace nie na temat.
    • vicky17 slowem 25.05.08, 19:58
      prawdziwa demokracja krytyki sie..boi a krytykujacych w kajdanach odsyla z oazy
      demokracji,po uroczystych przesluchiwaniach.
      faktycznie wasiki to neptki byly,ale ich idee wiecznie zywe,jak lenin w poroninie.
      tylko coby wagnera nikt tam nie smial wskrzesic bo odesla...
    • vicky17 w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 25.05.08, 23:21
      za ten haniebny wyczyn poczytalam sobie kometarze w oneciesmile

wiadomosci.onet.pl/1,15,11,44041783,119744606,5145374,0,forum.html
      apropos,to oczywiscie straszne i haniebne,nie to co palenie Biblii,rozjezdzanie
      kobiet buldozerem,palowanie podrasy ludzi czy rozwalanie ludzi na targu..tamto
      to akty milosci i pojednania.
      • oscar62 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 25.05.08, 23:54
        CO, TY KONKURUJESZ Z PERLA?...
        FINKELSTEIN CI SPADL PO PROSTU Z NIEBA. JAKI TO DLA CIEBIE UKOCHANY
        TEMAT. A TO, CYTOWANE PRZEZ CIEBIE,
        wiadomosci.onet.pl/1,15,11,44041783,119744606,5145374,0,forum.
        html TO NIEBYWALA EKSTAZA.
        • vicky17 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 26.05.08, 01:08
          oscar62 napisał:

>
          > FINKELSTEIN CI SPADL PO PROSTU Z NIEBA. JAKI TO DLA CIEBIE UKOCHANY
          > TEMAT. A TO, CYTOWANE PRZEZ CIEBIE,
          > wiadomosci.onet.pl/1,15,11,44041783,119744606,5145374,0,forum.
          > html TO NIEBYWALA EKSTAZA.

a ty jak widze pozostajesz przy ekstazie podczas czytania mych wpisow. zawsze
          szedles na latwizne dziadku.
          • oscar62 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 26.05.08, 22:15
            TYM PERMANENTYM "DZIADKIEM" ZANUDZASZ NA SMIERC. JUZ CI
            POWIEDZIALEM, ZE TWOJ LEKSYKON JEST RYNSZTOKOWY I ZARAZEM CHUDY JAK
            WYGLODZONY KOT? KTO CIE CZYTA IDZIE Z GORY NA LATWIZNE. TYLKO DO
            TEGO POZIOMU, I TO Z WIELKIM WYSILKIM, DOCHODZISZ, PYSKATKO.
            • vicky17 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 26.05.08, 22:32
              oscar62 napisał:

> TYM PERMANENTYM "DZIADKIEM" ZANUDZASZ NA SMIERC.

dlatego tu wlazisz. jak mame kocham dzisiaj koszerni mnie rozbawili. kazdego
              nudze,nikomu sie nie podobam a KAZDY za mna lata. czy wy wszyscy chorzy
              jestescie,czy masochisci dziadkusmile)))
              • oscar62 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 27.05.08, 00:09
                "ZYD JEST FRAJER, ZYD JEST BUC, ZYJE PO TO, BY GO TLUC". ZNAJOME?

KAZGY ZA TOBA LATA? WIESZ ZA KIM WSZYSCY LATAJA? JESTEM DZIS "OCZEN
                WIEZLIWOM" DZIADKIEM I SIE POWTRZYMAM...
                • absztyfikant Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 27.05.08, 00:11
                  BARUCH HASZEM.
                • vicky17 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 27.05.08, 01:06
                  oscar62 napisał:

>
                  > KAZGY ZA TOBA LATA? WIESZ ZA KIM WSZYSCY LATAJA?

nu wiadomo za wdzieczna parka mlodozencow ze sternikiem..czyli za toba dana i
                  absztyfem. tez sie powtrzymam bo upal sie zrobil i po co sie dodatkowo meczyc by
                  dziadka popedzac..jak sam sobie pojdzie za chwile z tym wdziecznym meskim
                  rogaczem,bez rogowsmile)
                  • oscar62 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 27.05.08, 09:23
                    JAKIE TYPOWE RACHELOWE. TEZ "DZIADEK" W SRODKU; TEZ NIESMACZNY BAK W
                    KIERUNKU MLODEGO POLAKA, KTORY SIE ZNA NA TOBIE JAK MALO... TY,
                    PRZEZ SWE CIAGLE WYCIAGANIE SWYCH IDIOTYZMOW, JESTES WLASCIWIE
                    WROGIEM SAMEJ SIEBIE. W TWOIM WYPADKU, CZYM WIECEJ WIERCISZ SWYM
                    GADATLIWYM JEZYCZKIEM, TYM WIECEJ SIE BLAMUJESZ. SMACZNEGO.
                    • vicky17 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 27.05.08, 16:24
                      oscar62 napisał:

> JAKIE TYPOWE RACHELOWE. TEZ "DZIADEK" W SRODKU; TEZ NIESMACZNY BAK W
                      > KIERUNKU MLODEGO POLAKA, KTORY SIE ZNA NA TOBIE JAK MALO...

kto tu mlody..on,ja czy ty...a on faktycznie zna sie swietnie na wlazeniu bez
                      wazeliny tam,gdzie juz na prawde nie musi nic wiecej smarowac. poza tym jesli
                      mowimy o niesmaku..to i owszem tego typu ludzie niesmak budza wiesz dlaczego..
                      • oscar62 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 27.05.08, 22:51
                        vicky17 napisała:

> oscar62 napisał:
                        >
                        > > JAKIE TYPOWE RACHELOWE. TEZ "DZIADEK" W SRODKU; TEZ NIESMACZNY
                        BAK W
                        > > KIERUNKU MLODEGO POLAKA, KTORY SIE ZNA NA TOBIE JAK MALO...
                        >
                        >
                        > kto tu mlody..on,ja czy ty...a on faktycznie zna sie swietnie na
                        wlazeniu bez
                        > wazeliny tam,gdzie juz na prawde nie musi nic wiecej smarowac.
                        poza tym jesli
                        > mowimy o niesmaku..to i owszem tego typu ludzie niesmak budza
                        wiesz dlaczego..

PRZED TA WAZOLINA, ZAPYTAJ SIE POZARSKIEGO (PONOC JESTESCIE W DOBREJ
                        KOMYTIWIE) CO ON MYSLI O ABSZTYFIKANCIE. NA NIEGO, TO ZN. NA
                        POZARSKIEGO, NIE MOZESZ POWIEDZIEC, ZE SIE SPRZEDAL JAKIEJS GRUPIE.
                        PROFIL ABSZTYFIKANTA NAPISANY PRZEZ POZARSKIEGO - JAK ZNAJDE LINK TO
                        SAMA BEDZIESZ GO MOGLA CZYTAC - JEST O NIEBO OBJEKTYWNIEJSZY OD
                        TWEGO. NO, JAK KTOS MA INNA ORIENTACJE I DO TEGO POLAK, W MIG IDZIE
                        U CIEBIE NA SMAROWANA LISTE... BRRR, JAKIE ODPYCHAJACE!
                        • vicky17 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 27.05.08, 23:01
                          oscar62 napisał:

>
                          > PRZED TA WAZOLINA, ZAPYTAJ SIE POZARSKIEGO (PONOC JESTESCIE W DOBREJ
                          > KOMYTIWIE) CO ON MYSLI O ABSZTYFIKANCIE.

a po co,czy sadzisz,ze nie stac mnie na WLASNE zdanie? ja nie jestem wami i nie
                          musze chodzic wspolnie za raczke oskar.zalosni jestescie z tymy waszymi nadetymi
                          ego,po cholere takie glupstwa gadasz. w twoim wieku czas wreszcie zrozumiec,ze
                          SWIAT to NIE WY,ani,ze taka grupka smiesznych postaci,ktora tupie za mna,nie ma
                          ani nie bedzie miala wplywu na to co ja robie i jak mysle. ja sie nie wpieprzam
                          w twoje zdanie i prosze o to samo.
                          • oscar62 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 27.05.08, 23:19
                            vicky17 napisała:

> oscar62 napisał:
                            >
                            > >
                            > > PRZED TA WAZOLINA, ZAPYTAJ SIE POZARSKIEGO (PONOC JESTESCIE W
                            DOBREJ
                            > > KOMYTIWIE) CO ON MYSLI O ABSZTYFIKANCIE.
                            >
                            > a po co,czy sadzisz,ze nie stac mnie na WLASNE zdanie? ja nie
                            jestem wami i nie
                            > musze chodzic wspolnie za raczke oskar.zalosni jestescie z tymy
                            waszymi nadetym
                            > i
                            > ego,po cholere takie glupstwa gadasz. w twoim wieku czas wreszcie
                            zrozumiec,ze
                            > SWIAT to NIE WY,ani,ze taka grupka smiesznych postaci,ktora tupie
                            za mna,nie ma
                            > ani nie bedzie miala wplywu na to co ja robie i jak mysle. ja sie
                            nie wpieprzam
                            > w twoje zdanie i prosze o to samo.

"SWIAT TO NIE WY". PRZECIEZ JA TO MOWIE DZIEN I NOC. BO TAK JEST -
                            WIDZISZ, JA SIE RAZ Z TOBA ZGADZAM - PISZCIE O SWIECIE I ZOSTAWCIE
                            NAS W SPOKOJU. W TWOIM STYLU - ODPIEPRZCIE SIE OD NAS. ALE NIE MA
                            ILUZJI. WY BEZ ZYDA? NIE ROZSMIESZAJ MNIE...
                            • oscar62 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 27.05.08, 23:43
                              A TU MASZ PIERWSZY NIEZYDOWSKI TEMAT. POKAZ CO MOZESZ:
                              praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67738,5245831.html
                              • vicky17 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 28.05.08, 00:13
                                oscar62 napisał:

> A TU MASZ PIERWSZY NIEZYDOWSKI TEMAT. POKAZ CO MOZESZ:
                                > praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67738,5245831.html

jeszcze raz dziadku,nie ty bedziesz mnie mowil co mam robic.nie jestem twoja
                                znajoma,rodzina czy koszerna wielbicielka bys mi mowil co mam do gara wrzucic.
                                masz problem nadopiekunczosci polaczony z chamskimi manierami..to sie z niego
                                wylecz i zajmij sie lokalna rachelka potrzebujaca twego wsparcia. a teraz marsz
                                do swojego pokoju i pokarz co potrafisz.
                            • vicky17 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 28.05.08, 00:06
                              oscar62 napisał:

> "SWIAT TO NIE WY". PRZECIEZ JA TO MOWIE DZIEN I NOC. BO TAK JEST -
                              > WIDZISZ, JA SIE RAZ Z TOBA ZGADZAM - PISZCIE O SWIECIE I ZOSTAWCIE
                              > NAS W SPOKOJU. W TWOIM STYLU - ODPIEPRZCIE SIE OD NAS. ALE NIE MA
                              > ILUZJI. WY BEZ ZYDA? NIE ROZSMIESZAJ MNIE...

no i znowu czegos nie pojales.swiat to nie ,wiec nie uzurpuj sobie prawa do
                              dyrygowania innymi. ja pisze o kim/czym chce i chce cobys ty to pojal,ze nie TY
                              bedziesz mi cokolwiek narzucal.ja tobie w gary nie dmucham rob to samo w
                              stosunku do mnie a bedzie OK.
                              • oscar62 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 28.05.08, 00:15
                                TY MI W GARY NIE DMUCHASZ? DMUCHASZ JAK SPOCONY KOWAL. JAK TY
                                ZROBISZ PRZERWE - JA TEZ.
                                • vicky17 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 28.05.08, 00:20
                                  oscar62 napisał:

> TY MI W GARY NIE DMUCHASZ? DMUCHASZ JAK SPOCONY KOWAL. JAK TY
                                  > ZROBISZ PRZERWE - JA TEZ.

jak dotad to ty jestes w mojej kuchni,ja do twojej nie zagladam,bo nie mam ani
                                  takiej potrzeby ani ochoty. patrz do kogo wdeptujesz z czym,zanim sie do konca
                                  zblaznisz.
                                  jeszcze raz oskar..nie ty mi karty bedziesz rozdawal,wiec nie sil sie na glupie
                                  przepychankichamskie komentarze i mowienie co mam robic. szanuj swoj wiek bo
                                  zachowujesz sie jak petak w piaskownicy.
                                  • oscar62 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 28.05.08, 23:42
                                    "PETAK W PIASKOWNICY? NO, W KONCU COS INNEGO... WIESZ CO CI POWIEM?
                                    TY ODMLADZASZ CZLOWIEKA. A TO PRZEZ CO? PRZEZ TWOJE PROSTACKIE
                                    PISANIE I METNE IMPULSY, I...PRZEZ PRAGNIENIE POKAZAC CIE W PELNYM
                                    PROFILU, TZN. BEZ MASKI. NIE WYOBRAZASZ SOBIE JAKI RZESKI SIE STAJE
                                    GDY DOSTAJESZ PORCJE ZA PORCJE. A WIEC NIE JESTES BEZ ZNACZENIA NA
                                    FORACH GW, DZIS NA AQUANECIE... WIEM, ZE SA JESZCZE TACY, I NAWET
                                    ZDOLNIEJSI ODE MNIE, W EFEKTYWNYM DEMASKOWANIU. CZY MAM CI
                                    PRZYPOMNIEC O KIM MOWA?
                                    • vicky17 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 29.05.08, 05:12
                                      oscar62 napisał:

> "PETAK W PIASKOWNICY? NO, W KONCU COS INNEGO... WIESZ CO CI POWIEM?
                                      > TY ODMLADZASZ CZLOWIEKA.

no widzisz koszer dziadku,nie ma to jak antysemityta z werwa. teraz nie badz zyd
                                      i wykup sobie jakis bilecik w ciekawa strone swiata i przestaniesz nas
                                      wszystkich zanudzac swoja bezsennoscia.
                                      ciesz sie,ze nie podsylam ci zdjecia moich stopek ze zlotem,bo juz wystarczajaco
                                      zgorszylam nimi przyzwoitki szambereckie i szabesgojskie. tobie polecam
                                      stateczek w dobre strony i szampanik na droge.

i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/pier1.jpg
                                      • oscar62 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 29.05.08, 09:58
                                        JA NIE TAK LATWO REZYGNUJE Z ANTYSEMITEK NA WIDELCU.POSLIJ WIEC SWE
                                        REKLAMOWANE ZDJECIA DO ZYDOWSKIEGO DZIADKA.POZALUJSTA.
                                        • vicky17 Re: w oczekiwaniu na miedzynarodowe sankcje 29.05.08, 15:56
                                          oscar62 napisał:

> JA NIE TAK LATWO REZYGNUJE Z ANTYSEMITEK

no nie widze,ze jeszcze jeden absztyfikant w formie sie tu nam szykuje.
                                          szkoda,ze ja nie dzialam na zawolanie czy koszer gwizdy,juz taka jestem podla
                                          antysemitka,ze sama decyduje co,komu i kiedy podacsmile
    • spitt Re: prawdziwa demokracja 26.05.08, 00:01

Gratulacje vicky , a self absorbing nabijajacy an ego licznik ,
      tymczasem ten post wisi nie zauwazony - A szkoda ,...
      ==================================================================
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=79991621
      • vicky17 Re: prawdziwa demokracja 26.05.08, 01:11
        spitt napisał:

>
        > Gratulacje vicky , a self absorbing nabijajacy an ego licznik ,
        > tymczasem ten post wisi nie zauwazony - A szkoda ,...

nie wiem czego tu gratulowac,chyba rasizmu i glupoty,czy atawistycznego odruchu
        nienawisci do kazdego kto smie reke podniesc i pokazac falsz czy oblude tej
        paradnej gawiedzi.
        poza tym FS mnie raczej nie kreci,wiesz odbrze czemu a inne tematy nie
        interesuja gawiedzi na tyle by podniesc paleczke i dyskutowac no sie miedlimy w
        jednym sosie.
      • dana33 Re: prawdziwa demokracja 26.05.08, 12:01
        nu splitowski..... ten watek ma az 6 wpisow... smile))
        a ty juz przylazles tutaj, zeby prosic o wsparcie dla watka?
        zrob tam pare razy "up" "up" i bedzie jeszcze pare apow.... smile))ales
        ty zalosny.... malo kto interesuje sie twoimi watkami i latasz po
        forach jak zebrak z wyciagnieta reka, proszacy o uwage...
        nu, lataj dalej....
    • perla myśmy Grossa wpuścili 26.05.08, 10:11
      a też mogliśmy kopa na granicy mu dać i powiedzieć co by do Israela
      pojechał nadawać.
      Bo wszystko zależy kto czego się boi właśnie.
      • haszszachmat _________________:-)))))))))))))) )))))))))))))))/n 26.05.08, 11:06
      • dana33 Re: myśmy Grossa wpuścili 26.05.08, 12:17
        nu, widzisz, perlisty.... jestescie lepsi od israelczykow...
        wy sie grossa nie boicie, a my po prostu padamy ze strachu przed
        finkelsteinem.... ja wogole balam sie wyjsc z domu, az nie dostalam
        wiadomosci, ze facio w drodze do usa spowrotem...
        nie ma to, jak dzielni i odwazni polacy.... smile))))
        • perla Re: myśmy Grossa wpuścili 26.05.08, 12:35
          to kwestia stopnia wolności kraju jest. My wpuszczamy i Grossa i
          Waissa (Weissa?), który zwykłe awantury uprawiał. Nie ma szlabanu za
          poglądy właśnie.
          • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 26.05.08, 15:16
            perla napisał:

> to kwestia stopnia wolności kraju jest. My wpuszczamy i Grossa i
            > Waissa (Weissa?), który zwykłe awantury uprawiał. Nie ma szlabanu za
            > poglądy właśnie.
            >

ba wpuscilismy nawet zlodzieja singera,ale tego zdaje sie i jego faterland
            wpusci.nie jest w koncu finkelsteinem opisujacycm hutzpe i naduzycia
            holocaustowe,jest jednym z bohaterow okradajacych swoich.
      • cyniol Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 12:30
        perla napisał:

> a też mogliśmy kopa na granicy mu dać i powiedzieć co by do Israela
        > pojechał nadawać.
        > Bo wszystko zależy kto czego się boi właśnie.
        No wlasnie, ciekawe czy Zydzi wpusciliby do Izraela prof. Nowaka, w ramach
        rownowagi w prowadzeniu dialogu oczyszczajecego z win obydwie zwasnione
        stronysmile) Dotychczas mamy do czynienia z zydowskim monologiem oskarzajacym Polakow.
        • pozarski Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 13:14
          Roznica taka, ze Gross jest histOrykiem, a Nowak histErykiem i powinien wykladac
          kafelki w Tworkach.wink
          • maglara Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 13:46
            pozarski napisał:

> Roznica taka, ze Gross jest histOrykiem, a Nowak histErykiem i
            powinien wyklada
            > c
            > kafelki w Tworkach.wink

Gross nie jest zadnym historykiem tylko socjologiem.
            • pozarski Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 13:54
              Gross jest historykiem na uniwersytecie Princeton. Oni chyba lepiej od ciebie
              wiedza, jak go zaszufladkowc, nie uwazasz?
              • maglara Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 14:08
                pozarski napisał:

> Gross jest historykiem na uniwersytecie Princeton. Oni chyba
                lepiej od ciebie
                > wiedza, jak go zaszufladkowc, nie uwazasz?

pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Tomasz_Gross
                Gross jest socjologiem. Wikipedia wie chyba lepiej od ciebie jak go
                zaszufladkowac, nie uwazasz ?
                • pozarski Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 14:11
                  Nie, Wiki nie wie lepiej od uniwersytetu, ktory zatrudnia Grossa jako profesora
                  historii. Wikipedia czesto nie wie, bo wie tyle, ile wiedza jej spoleczni
                  edytorzy. Wejdz raczej na strony Princeton i tam sprawdz. Bedzie lepiej dla
                  ciebie i uczciwiej tez.
                  • maglara Re:hahahahahahaha 29.05.08, 14:13
                    pozarski napisał:

> Nie, Wiki nie wie lepiej od uniwersytetu, ktory zatrudnia Grossa
                    jako profesora
                    > historii. Wikipedia czesto nie wie, bo wie tyle, ile wiedza jej
                    spoleczni
                    > edytorzy. Wejdz raczej na strony Princeton i tam sprawdz. Bedzie
                    lepiej dla
                    > ciebie i uczciwiej tez.

Nie ja pierwsza pozarski zauwazam ze jestes nieprzemakalny na
                    wiedze, zyj w tej ciemnocie swojej dalej, EOT.
                    • pozarski Re:hahahahahahaha/chcialas Wiki, masz Wiki.;)) 29.05.08, 14:17
                      en.wikipedia.org/wiki/Jan_T._Gross
                      • pozarski Re:hahahahahahaha/chcialas Wiki, masz Wiki.;)) PS 29.05.08, 14:20
                        Czytalem pare zaklamanych "definicji" w polskiej wikipedii, ale teraz przekonuje
                        sie, ze nie wszyscy lza.wink

Jan Tomasz Gross (born December 8, 1947) is a Polish American historian and
                        sociologist. He is the Norman B. Tomlinson '16 and '48 Professor of War and
                        Society and Professor of History at Princeton University.
                        Contents
                        [hide]
                      • maglara Re:hahahahahahaha/chcialas Wiki, masz Wiki.;)) 29.05.08, 14:20
                        de.wikipedia.org/wiki/Jan_Tomasz_Gross
                        • pozarski Re:hahahahahahaha/chcialas Wiki, masz Wiki.;)) 29.05.08, 14:23
                          Smiech cie zablokowal, maglarska? Odblokuj sie.wink
                        • maglara Re:hahahahahahaha/chcialas Wiki, masz Wiki.;)) 29.05.08, 14:23
                          maglara napisała:

> de.wikipedia.org/wiki/Jan_Tomasz_Gross

Jan Tomasz Gross (* 1. August 1947 in Warschau) ist ein US-
                          amerikanischer Soziologe polnisch-jüdischer Herkunft.
                          • pozarski Re:hahahahahahaha/chcialas Wiki, masz Wiki.;)) 29.05.08, 14:28
                            Sama widzisz...Teutoni jak Polacy. Pisza,co chca. Dlatego wierz Anglo-Saxonom, a
                            najlepiej zagladnij do horse's mouth,czyli na strony Princeton University. A
                            teraz grzecznie abmarsch.wink
                            • maglara Re:hahahahahahaha/chcialas Wiki, masz Wiki.;)) 29.05.08, 14:32
                              pozarski napisał:

> Sama widzisz...Teutoni jak Polacy. Pisza,co chca. Dlatego wierz
                              Anglo-Saxonom,
                              > a
                              > najlepiej zagladnij do horse's mouth,czyli na strony Princeton
                              University. A
                              > teraz grzecznie abmarsch.wink

Jestes zakuty jak rycerz spod grunwaldu, spadaj pozarski, jestes
                              strasznie nudny i tepy. Nie ja jedna jestem tego zdania wiec pomysl
                              nad tym. Szkoda mi czasu dla ciebie.
                              • pozarski Heheheheheh;)) Nie maglara, tylko 29.05.08, 14:36
                                mondrala. Ty spadaj, niedouku.
                              • pozarski I w dodatku ta twoja niemiecka mowi to, co moja 29.05.08, 14:46
                                Seit 2003 lehrt er Geschichte in Princeton. Gross verfasste eine Reihe von
                                Arbeiten zur Geschichte Polens im Zweiten Weltkrieg.

angielska. Naucz sie niemieckiego, mondralo!wink
                            • cyniol Re:hahahahahahaha/chcialas Wiki, masz Wiki.;)) 29.05.08, 15:10
                              pozarski napisał:

> Sama widzisz...Teutoni jak Polacy. Pisza,co chca. Dlatego wierz Anglo-Saxonom,
                              > a
                              > najlepiej zagladnij do horse's mouth,czyli na strony Princeton University. A
                              > teraz grzecznie abmarsch.wink

Dziwny to profesor historii, ktory zrobil doktorat z socjologiismile I jeszcze w
                              2007-2008 nie pokazuje sie w ogole na uczelnismile Cos tak jak nasi z czasow PRLu
                              profesorowie a la Bozyk czy Mincsmile
                              • oleg3 Bożyk 29.05.08, 15:22
                                cyniol napisał:
                                > Cos tak jak nasi z czasow PRLu
                                > profesorowie a la Bozyk czy Mincsmile

Muszę wziąć w obronę prof. Bożyka. Ta jego ekonomia była księżycowa, ale wszystkie tytuły miał (i ma) jak najbardziej w porządku (formalnym): od magisterki, poprzez doktorat do habilitacji. Jako 40-latek był już profesorem według ówczesnych reguł (Rada Państwa).

Jest to oczywiście bajkopisarz a nie ekonomista, ale "dyplomy" ma. Zupełnie inaczej niż historyk Gross.

Oleg
                                • cyniol Re: Bożyk 29.05.08, 16:15
                                  oleg3 napisał:

>
                                  > Muszę wziąć w obronę prof. Bożyka. Ta jego ekonomia była księżycowa, ale wszyst
                                  > kie tytuły miał (i ma) jak najbardziej w porządku (formalnym): od magisterki, p
                                  > oprzez doktorat do habilitacji. Jako 40-latek był już profesorem według ówczesn
                                  > ych reguł (Rada Państwa).
                                  >
                                  > Jest to oczywiście bajkopisarz a nie ekonomista, ale "dyplomy" ma. Zupełnie ina
                                  > czej niż historyk Gross.
                                  >
                                  > Oleg
                                  Masz racje, Bozyk tytuly mial w porzadku i sluszne poglady reprezentowal.
                                  Pan "historyk" Gross rowniez dzieki slusznym pogladom zostal wywindowany na
                                  "historyka wszechczasow", teraz w USA zawrotna kariere "naukowa" robi sie na
                                  antypolonizmie.
                                  • cyniol Re: Norman Davis 29.05.08, 16:23
                                    Historyka z prawdziwego zdarzenia, Normana Davisa w USA opluto, bo za dobrze o
                                    Polsce i Polakach pisal, a to sie rownalo antysemityzmowismile) Tymczasem zero
                                    naukowe, Gross zostal uznany w USA za wielki autorytet. Rzeczywiscie nauka
                                    historii na wysokim poziomie tam stoi, podobnie jak w ZSRR i Polsce za czasow
                                    komuny z ta roznica,, ze komunistow Zydzi zastapili.
                                    • oleg3 Re: Norman Davis 29.05.08, 16:26
                                      cyniol napisał:

> Historyka z prawdziwego zdarzenia, Normana Davisa w USA opluto,

Pamiętam. Dlatego nie traktuję poważnie "historyków antysemityzmu"

Oleg
                                      • pozarski Re: Norman Davis 30.05.08, 06:45
                                        www.nysun.com/related_results.php?term=Norman+Davis
                                        wink)))
                                        • vicky17 Re: Norman Davis 30.05.08, 14:59
                                          pozarski napisał:

> www.nysun.com/related_results.php?term=Norman+Davis
                                          > wink)))

chyba ten lepszy od tego kwekajacego grossa,przynajmniej wyksztalcenie ma zgodne
                                          z tym co cale zycie robil,ale poniewaz nie podlizywal sie pewnej grupie ludzi,to
                                          nie byl az tak dobry by dostac cos od stanfordusmile

en.wikipedia.org/wiki/Norman_Davies
              • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 15:52
                pozarski napisał:

> Gross jest historykiem na uniwersytecie Princeton. Oni chyba lepiej od ciebie
                > wiedza, jak go zaszufladkowc, nie uwazasz?

pan masz racje i pan nie masz racji. z zawodu ten klamca i histeryk wcale
                hitorykiem nie jest bo nie skonczyl studiow w tym kierunku,ale pracuje na
                wydziale historii w princetonsmile
                jego klamstwa i fabrykacje niestety nie podchodza pod dobry rozdzial
                historii,tylko pod tzw.domalowywanie klamek do tekturowych drzwi.ktos kto jest
                historykiem rzetelnie zbiera materialy do swych tez,a nie ucieka sie do
                klamstw,przekretow nazwisk swiadkow i domnieman,jak rowniez historyk pokazuje
                caloksztalt,a nie wybiorczy,ubarwiony falszem wycinek prawdy.

www.princeton.edu/history/people/display_person.xml?netid=jtgross
                • snajper55 Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 16:44
                  vicky17 napisała:

> pan masz racje i pan nie masz racji. z zawodu ten klamca i histeryk wcale
                  > hitorykiem nie jest bo nie skonczyl studiow w tym kierunku,ale pracuje na
                  > wydziale historii w princetonsmile

Czyli jednak jest historyk.

> jego klamstwa i fabrykacje niestety nie podchodza pod dobry rozdzial
                  > historii,tylko pod tzw.domalowywanie klamek do tekturowych drzwi.ktos kto jest
                  > historykiem rzetelnie zbiera materialy do swych tez,a nie ucieka sie do
                  > klamstw,przekretow nazwisk swiadkow i domnieman,

Tak, tak. Straszny kłamca. A jak bezczelnie przytacza dowody na te swoje
                  kłamstwa ! wink

> jak rowniez historyk pokazuje
                  > caloksztalt,a nie wybiorczy,ubarwiony falszem wycinek prawdy.

Historyk zawsze pokazuje pewien fragment, bo całości nikt nie jest w stanie
                  pokazać.

S.
                  • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 16:47
                    snajper55 napisał:

> vicky17 napisała:
                    >
                    > > pan masz racje i pan nie masz racji. z zawodu ten klamca i histeryk wcale
                    > > hitorykiem nie jest bo nie skonczyl studiow w tym kierunku,ale pracuje na
                    > > wydziale historii w princetonsmile
                    >
                    > Czyli jednak jest historyk.
                    >

powtarzam jeszcze raz..jestes tym co skonczyles,a on nie skonczyl zadnego
                    wydzialu historycznego tylko socjologie,z czego ma doktorat. fakt,ze socjolog
                    pracuje na wydziale historii nie czyni go historykiem z urzedu,chyba tyle nawet
                    ty jestes w stanie pojac.
                    • snajper55 Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 17:14
                      vicky17 napisała:

> powtarzam jeszcze raz..jestes tym co skonczyles,a on nie skonczyl zadnego
                      > wydzialu historycznego tylko socjologie,z czego ma doktorat. fakt,ze socjolog
                      > pracuje na wydziale historii nie czyni go historykiem z urzedu,chyba tyle nawet
                      > ty jestes w stanie pojac.

Co innego wykształcenie, co innego zawód. Można być z wykształcenia socjologiem,
                      a z zawodu - historykiem.

S.
                      • absztyfikant Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 17:21
                        No to teraz Snajper strzelil wam prosto miedzy oczy holotkosmile
                        www.forces.gc.ca/wes/wes_equipments/sniper_rifle_c3a1.jpg
                      • cyniol Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 17:27
                        snajper55 napisał:

>
                        > Co innego wykształcenie, co innego zawód. Można być z wykształcenia socjologiem
                        > ,
                        > a z zawodu - historykiem.
                        >
                        > S.
                        Mozna tez byc z wyksztalcenia historykiem a z zawodu prostytutka:smile Wiele jest
                        takich szergach najstarszego zawodu swiatasmile
                        • absztyfikant Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 17:30
                          Kubanskie prostytutki czesto sa prawniczkami czy lekarkami.
                          • oscar62 Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 00:05
                            CZYLI TE KUBANSKIE DOSTAJA PODWOJNE HONORARIA? OPLACALNY INTERES,,,
                            • absztyfikant Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 00:08
                              NIE SADZE. FIDEL JEST TAKIM "GENIUSZEM", ZE NAWET PRAWNICZKA ZEBY MIEC CO JESC
                              TRAFIA NA ULICE. SOCIALISMO O MUERTE!
                              • oscar62 Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 00:27
                                absztyfikant napisał:

> NIE SADZE. FIDEL JEST TAKIM "GENIUSZEM", ZE NAWET PRAWNICZKA ZEBY
                                MIEC CO JESC
                                > TRAFIA NA ULICE. SOCIALISMO O MUERTE!
                                >
                                ============================
                                TERAZ W NEPALU BEDZIE TO SAMO. SOCJALISCI-MAOISCI TO JESZCZE GORSZY
                                GATUNEK.
                                • oscar62 Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 10:11
                                  CHCIALEM POWIEDZIEC "KOMUNISCI-MAOISCI".
                        • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 20:14
                          cyniol napisał:

> snajper55 napisał:
                          >
                          >
                          > >
                          > > Co innego wykształcenie, co innego zawód. Można być z wykształcenia socjo
                          > logiem
                          > > ,
                          > > a z zawodu - historykiem.
                          > >
                          > > S.
                          > Mozna tez byc z wyksztalcenia historykiem a z zawodu prostytutka:smile Wiele jest
                          > takich szergach najstarszego zawodu swiatasmile

ba mozna nawet byc glupia prostytutka meska..,ktora choc ma inny zawod wyuczony
                          to go jak widac nie wykonuje.
                          robisz sie coraz bardzij dofcipny,zlapany na kolejnym przekrecie.
                          nie sadzisz chyba ,ze kazdy kto pracuje na jakims wydziale musi miec jeden
                          zawod,wiec skoro umiesz czytac i rozumiesz tekst w jezykach obcych to nie
                          powinienes isc w zaparte jak gowniarz.
                          • pozarski Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 20:32
                            Zal patrzec, jak sie podkladasz, Rachelciu. Jeden z najwybitniejszych historykow
                            Holocaustu, Raul Hilberg (ceniony nt w Polsce) jest tez socjologiem z
                            wyksztalcenia. So what? Sluchaj starszych.wink
                            • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 20:39
                              pozarski napisał:

> Zal patrzec, jak sie podkladasz, Rachelciu. Jeden z najwybitniejszych historyko
                              > w
                              > Holocaustu, Raul Hilberg (ceniony nt w Polsce) jest tez socjologiem z
                              > wyksztalcenia. So what? Sluchaj starszych.wink

najorzej jak samemu sie nie widzi wlasnego podkladania pozarski. mowimy tu o
                              kims,kto zdobyl zupelnne inne wyksztalcenie niz historyk,o kims kto pracuje na
                              wydziale historii i uczy rozne kursy,jak rowniez ma rozne zainteresowania. ty go
                              nazwiesz czystym historykiem ja inaczej,co nie znaczy,ze sie podkladam,ale
                              znaczy,ze inaczej interpretuja jego wyksztalcenie i wykonywany zawod.
                              poza tym czlowiek ten zajmuje sie szerzeniem nienawisci,rozpowrzechnianiem
                              klamliwych antypolskich tez i biciem na tym szmalu. finkelstein za to samo nie
                              zostal wpuszczony do swego kraju,a ten nie powinien byc wpuszczony do polski,bo
                              obraza ich mieszkancow.

Professor Gross has taught courses on Soviet politics, Eastern European politics
                              and society, and totalitarian and authoritarian regimes. Future courses will
                              study society during World War II and topics in European history.
                              • pozarski Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 20:46
                                Biedaku.wink))
                                • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 20:52
                                  pozarski napisał:

> Biedaku.wink))

sam sobie wspolczujeszsmile)
                              • cyniol Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 20:55
                                vicky17 napisała:

> pozarski napisał:
                                >
                                > > Zal patrzec, jak sie podkladasz, Rachelciu. Jeden z najwybitniejszych his
                                > toryko
                                > > w
                                > > Holocaustu, Raul Hilberg (ceniony nt w Polsce) jest tez socjologiem z
                                > > wyksztalcenia. So what? Sluchaj starszych.wink
                                >
                                > najorzej jak samemu sie nie widzi wlasnego podkladania pozarski. mowimy tu o
                                > kims,kto zdobyl zupelnne inne wyksztalcenie niz historyk,o kims kto pracuje na
                                > wydziale historii

Szkoda czasu, vicky na te dyskusje, tego kretyna juz nawet nie chca na tym
                                uniwersytecie, taki tam z niego naukowiecsmile

Office Hours: On Leave, 2007-2008
                                • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 20:58
                                  cyniol napisał:

>
                                  > Szkoda czasu, vicky na te dyskusje, tego kretyna juz nawet nie chca na tym
                                  > uniwersytecie, taki tam z niego naukowiecsmile
                                  >
                                  > Office Hours: On Leave, 2007-2008

wyjechal niuchajac antysemityzm jako hitoryk ma sie rozumiecsmile
                            • cyniol Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 20:46
                              pozarski napisał:

> Zal patrzec, jak sie podkladasz, Rachelciu. Jeden z najwybitniejszych historyko
                              > w
                              > Holocaustu, Raul Hilberg (ceniony nt w Polsce) jest tez socjologiem z
                              > wyksztalcenia. So what? Sluchaj starszych.wink
                              To prawda naukowcy o zawodzie historyka holocaustu i antysemityzmu sa
                              szczegolnym wyjatkiemsmile))
                            • spitt Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 21:46
                              Byl bo o ile pamietam to zmarl w ubieglym roku - To ze w Polsce
                              jest ceniony to wiemy a jak w grajdolku ??? Pytam bo jestem ciekaw
                              czy jego prace "The Destruction of the European Jews" opublikowano
                              w koncu na waszym zadupiu ??? ,...

Na marginesie , Hillberg byl profesorem political science a nie
                              socjologii (jak juz kogos poprawiasz) i z tej pracy podszedl do
                              zagadnienia jako taki ,...

Blacklisted w grajdolku gdzie najgrzeczniej mowiono o nim :
                              "The Holocaust scholar who was hard on the Jews" a czesciej
                              wyzwiskami ktorych cenzura nie pusci ,...

Jako jeden z nielicznych w swiecie naukowym protestowal przeciw
                              wyrokowi i uwiezieniu Irvinga ,...

"[Hilberg's narrative] reveals, methodically, fully, and clearly,
                              the development of both the technical and psychological process; the
                              machinery and mentality whereby one whole society sought to isolate
                              and destroy another, which, for centuries, had lived in its midst."
                              ====================================================================
                              Jeden z najwybitniejszych historykow Holocaustu, Raul Hilberg
                              (ceniony nt w Polsce) jest tez socjologiem z wyksztalcenia ,...
                          • snajper55 Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 20:56
                            Socjolog Gross jest z zawodu historykiem, w odróżnieniu od Irvinga, który
                            żadnych studiów nie skończył.

S.
                            • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 21:00
                              snajper55 napisał:

> Socjolog Gross jest z zawodu historykiem, w odróżnieniu od Irvinga, który
                              > żadnych studiów nie skończył.
                              >
                              > S.

dlatego zydzi go do mamra wsadzili,za nieuctwo chyba,choc studiowal jak widac
                              rozne kierunki.

en.wikipedia.org/wiki/David_Irving#Student_years
                              • snajper55 Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 00:20
                                vicky17 napisała:

> dlatego zydzi go do mamra wsadzili,

Nie Żydzi, tylko Austriacy.

> za nieuctwo chyba,

Nie, za negowanie Holocaustu. Może faktycznie robił to z powodu nieuctwa.

> choc studiowal jak widac rozne kierunki.

Żadnego nie skończył co go odróżnia od Grossa, który wyższe wykształcenie ma.

S.
                                • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 01:28
                                  snajper55 napisał:

>
                                  > Żadnego nie skończył co go odróżnia od Grossa, który wyższe wykształcenie ma.
                                  >
                                  > S.

to sie nazywa w jezyku polskim "niepelne wyzsze",czego nasz koszerna kuchara
                                  niestety rowniez nie ma,choc pretenduje do wielkiej znajomosci wiedzy
                                  historycznej rowniez. jak widac historykiem kazdy byc moze,nawet tacy jak ty.
                            • pozarski Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 21:01
                              Marny trud, Snajperku. Tepe to i niepouczalne.wink
                              • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 21:04
                                pozarski napisał:

> Marny trud, Snajperku. Tepe to i niepouczalne.wink

a co to niepouczalnosc,jaka to nowa dziedzina historii? co do tepoty to
                                dziekujemy za pochwaly,nigdy ich za wiele nie ma ,plynacych wciaz z tego samego
                                zrodla..historyczno-religijnego..
                                faktycznie obym nigdy nie doznala pochwal takich s..pejkowatych,bo oznaczaloby
                                to zem nienormalna albo zupelnie glupia.
                                • oscar62 Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 00:15
                                  vicky17 napisała:

> pozarski napisał:
                                  >
                                  > > Marny trud, Snajperku. Tepe to i niepouczalne.wink
                                  >
                                  > a co to niepouczalnosc,jaka to nowa dziedzina historii? co do
                                  tepoty to
                                  > dziekujemy za pochwaly,nigdy ich za wiele nie ma ,plynacych wciaz
                                  z tego samego
                                  > zrodla..historyczno-religijnego..
                                  > faktycznie obym nigdy nie doznala pochwal takich s..pejkowatych,bo
                                  oznaczaloby
                                  > to zem nienormalna albo zupelnie glupia.

CHCIALAS POWIEDZIEC, RACHELCIU, "PEJSATYCH"?...
                                  • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 01:26
                                    oscar62 napisał:

>
                                    > CHCIALAS POWIEDZIEC, RACHELCIU, "PEJSATYCH"?...

poslij zdjecie,to zobacze cos za model.
                                    • oscar62 Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 09:56
                                      POSLIJ NAJPIERW SWOJE REKLAMOWANE (TO Z "ZLOTYMI" STOPAMI) I
                                      ODWZAJAMNIE CI SIE PEJSOWATYM ZDJECIEM. TO SA ZLOCISTE PEJSY
                                      PLECIONE W WARKOCZE. TAKICH PEJSOW NIE WIDZIALAS W ZYCIU.
                                      • absztyfikant Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 13:18
                                        WIDZIALEM TE PEJOTY, OSCAR MOWI PRAWDE!smile
                                      • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 14:57
                                        oscar62 napisał:

> POSLIJ NAJPIERW SWOJE REKLAMOWANE

juz swoje dawno poslalam,teraz kolej na ciebie dziadku..czekamy
                                        • oscar62 Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 16:37
                                          DAJ LINK. WTEDY ZOBACZE CZY SA TAM TWOJE "ZLOTE STOPKI..."

PISZESZ "CZEKAMY". KTO OPROCZ CIEBIE KOLEKCJONUJE ZDJECIA PEJSATYCH
                                          DZIADKOW?
                                          • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 16:47
                                            oscar62 napisał:

> DAJ LINK. WTEDY ZOBACZE CZY SA TAM TWOJE "ZLOTE STOPKI..."
                                            >
                                            > PISZESZ "CZEKAMY". KTO OPROCZ CIEBIE KOLEKCJONUJE ZDJECIA PEJSATYCH
                                            > DZIADKOW?

podobno zydzi to madry narod,sam sobie znajdz i poszukaj. zawsze mozesz liczyc
                                            na obszerne teczuszki swoich ubeckich kumpli/lek kolekcjonujacych moje wpisy od lat.
                                            ja dziadkow nie kolekcjonuje,ja ich tylko ogladam,jesli chca sie podzielic
                                            swoimi podobiznami.
                                            • pozarski Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 17:11
                                              A nie chcesz Rachelciu zobaczyc mojego...zdjecia? Kliknij w ksywe i zobaczysz
                                              jakim doskonale piekny!wink
                                              • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 17:22
                                                pozarski napisał:

> A nie chcesz Rachelciu zobaczyc mojego...zdjecia? Kliknij w ksywe i zobaczysz
                                                > jakim doskonale piekny!wink

u r veri seksi,ale troche malo szczegolow dajesz. ja chociaz zlota rodowe z
                                                tandetnie pomalowanymi pazurkami puscilam,a ty tylko paznokcie gryziesz i
                                                usmiechasz sie zlowrogo..nu nieladnie tak naigrywac sie z nassmile)

to dla oskarka,cos z mego ogrodu..tzw.seneccio czyli starzec,nie mozna cholery
                                                zatrzymac tak sie pleni,ale mozna go glaskac bo ma wlochate lisciesmile

i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/ogrod6.jpg
                                                • pozarski Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 17:27
                                                  No, tak. Co robic, jestem jaki jestem.wink A do twojego obrazka faktycznie jakas
                                                  nozka (albo i dwie) by pasowala. Pomysl o tym!wink
                                                  • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 17:31
                                                    pozarski napisał:

> No, tak. Co robic, jestem jaki jestem.wink A do twojego obrazka faktycznie jakas
                                                    > nozka (albo i dwie) by pasowala. Pomysl o tym!wink

nozki byly w algach,bo w ogrodzie to pazurki sie brudzom..co robic ..jestem jaka
                                                    jestem i boso to ja tylko na gitarze brzdekam w mym ogrodzie,ale to wieczorowa
                                                    pora..podczas grillowania i obserewowania gwiazd na firmamenciesmile

i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/algi1.jpg
                                                  • pozarski Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 17:37
                                                    Noooo, Rachelciu, co prawda malo tego (nie mysle:alg), ale co robic. Dla 2
                                                    dziadkow wystarczy.wink
                                                  • vicky17 Re: myśmy Grossa wpuścili 30.05.08, 17:42
                                                    pozarski napisał:

> Noooo, Rachelciu, co prawda malo tego (nie mysle:alg), ale co robic. Dla 2
                                                    > dziadkow wystarczy.wink

a co chcesz wiecej,potem sie zgorszycie jak dana ze swita,co to mnie od
                                                    podlotkow wyzwalismile
                                                    przeciez nie moge ci pokazac sie na niebiesko lub polnago,bo mnie do adminow
                                                    podacie,ze gorsze nastolatki jako stary rupiecsmile)

nu spadam..widzisz pozarski jak ty na mnie dzialas,nie moge sie oprzec jak ty o
                                                    cos prosiszsmile)))

i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/peace.jpg
                                                    i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/plywamy1-1.jpg
                      • cyniol Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 17:33
                        snajper55 napisał:

>
                        > Co innego wykształcenie, co innego zawód. Można być z wykształcenia socjologiem
                        > ,
                        > a z zawodu - historykiem.
                        >
                        > S.
                        Mozna tez byc z wyksztalcenia polonista a z zawodu matematykiem, teoretycznie
                        wszystko jest mozliwesmile)
                  • oleg3 Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 16:58
                    snajper55 napisał:

> Czyli jednak jest historyk.

Spieranie się czy T. Gross jest czy nie jest historykiem jest bez sensu. Istotne jest to, że Sąsiedzi czy Strach nie są książkami historycznymi w sensie naukowym, bo autor nie stosuje metodologii naukowej. Sprawa była już tyle razy wałkowana, że aż przykro do tego wracać.

Ale masz choćby taka opinię:
                    Prof. Andrzej Chwalba, historyk UJ: - To znakomita książka, tyle że w tej konwencji, którą przyjął Gross. Jest drapieżna, dzięki niej rozmawiamy. Autor chciał sprowokować dyskusję, czego z pewnością książką naukową by nie uzyskał.
                    www.ipn.gov.pl/wai/pl/18/6711/PRZEGLAD_MEDIOW__16_stycznia_2008_r.html
                    Oleg
                    • oleg3 Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 17:05
                      O naukowej rzetelności Grossa
                      www.rp.pl/artykul/83242.html
                      W bibliografii na końcu pracy Gross wymienił 11 archiwów, które miały być objęte
                      jego badaniami naukowymi. Kłopot polega na tym, że dwa z nich, Ministerstwa
                      Administracji Publicznej i Centralnego Komitetu Żydów w Polsce, w ogóle nie
                      istnieją. Z pozostałych sześciu archiwów, które znajdują się w Polsce, Gross
                      zbadał jedynie zbiory Żydowskiego Instytutu Historycznego. Treść książki
                      wskazuje, że innych poważniejszych badań w pozostałych archiwach nigdy nie
                      prowadził. Podobnie jest z Instytutem Pamięci Narodowej. Udało mi się ustalić,
                      że Gross obejrzał prawdopodobnie kilka teczek w Rzeszowie, a nigdzie indziej
                      istotnych badań raczej nie prowadził.

Oleg
                      • oleg3 Re: myśmy Grossa wpuścili 29.05.08, 18:51
                        To może zajrzymy do GW
                        wyborcza.pl/1,76842,4912444.html?as=1&ias=2&startsz=x
                        Obawiam się, że w "Strachu" Jana Tomasza Grossa mamy takich uogólnień dużo więcej, niż dopuszczają to standardy metodologiczne przyjęte dla opracowań naukowych. Skutkiem tego z lektury można się dowiedzieć, że antysemitami byli m.in. bp Stefan Wyszyński w okresie swej posługi w Lublinie, kard. Adam Sapieha w 1946 r., Zofia Kossak-Szczucka.

Kiedy zarzuca się antysemityzm tym, którzy jak Kossak-Szczucka byli skazani na śmierć za ratowanie Żydów, wtedy już nikt nie czuje się antysemitą, bo każdy może wyciszać sumienie, wyjaśniając, że wszyscy są podejrzani i oskarżani, bez względu na to, co rzeczywiście robili. Dlatego też w sposób niezamierzony książka Grossa może, niestety, wyciszyć wyrzuty sumienia u wielu osób, które powinny zadać sobie trud refleksji nad tym smutnym dziedzictwem ONR-u, które w patologicznych formach przetrwało do czasów dzisiejszych.
    • sz0k dana jakie to bzdury o Żydach i Izraelu rozsiewa 26.05.08, 12:14
      Finkelstein?

Tu masz jeszcze kilku rozsiewających:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=79715534&a=79715534
      • haszszachmat gadał dziad do obrazu a nie do dany/n 26.05.08, 12:37
      • haszszachmat _________________ dana danych nie zna 26.05.08, 12:39
        pl.youtube.com/watch?v=wDhsjiEdwnk
        • maglara Re: _________________ dana danych nie zna 26.05.08, 13:09
          haszszachmat napisał:

> pl.youtube.com/watch?v=wDhsjiEdwnk

Zobacz Haszu, tu jest jego publicystyka. Zyciorys bogaty, szanujmy
          tych swiadkow naocznych ktorzy zyja.
          mazowsze.kraj.com.pl/zambrowski.shtml
          • haszszachmat ____________________szanuj prawdę jaką zaświadcza 26.05.08, 13:28
            bo tylko prawda jest niesprzeczna -...

a Wy przez niesłychane ataki na polskich profesorów historii,
            operujących naukowym warsztatem rozpalacie nienawiść
            za która już zbieracie żniwo.

Pomimo dobrych rad i moich sprostowań tkwissz zapamiętale w
            oszczerczym amoku antypolskim.

Na nic moje sprostowania i apele... w zamian nagłaśniacie złamanych
            maleszkowatych socjologów, uczniów Baumana i męża zbrodniarki
            Wolińskiej - propagatorów socjalizmu redaktorów PPR pt” Nowe Drogi”.
            Który po zdjęciu munduru awasował na kierownika katedry ekonomii
            marksistowskiej w warszawskiej Szkole Głównej Planowania i
            Statystyki.

Nawet uczelnie służyły socjalistycznych urojeniom!

Indoktrynował socjalizmem w Instytucie Kształcenia Kadr Naukowych
            przy Komitecie Centralnym Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej(
            po 1949 roku - zjednoczeniu PPR z PPS Józefa Cyrankiewicza w wieku
            27 lat opublikował książkę:” Zarys ekonomii politycznej socjalizmu”

Mamy jako Polacy szczęście, ze ci ideolodzy partyjni nie wpadli na
            pomysł tworzenia dwóch matematyk - matematyka polityczna socjalizmu
            i matematyka polityczna kapitalizmu, czy dwóch biologii – biologii
            politycznej socjalizmu i biologii politycznej kapitalizmu..

Walka - polegająca na bezpardownowym opluwaniu przez Was Radia
            Maryja z pluralizmem na ustach dopełnia hipokryzji
            patentu wyłączności na mataczenia.

Kazdy przyzwoity ma już tego DOŚC!

Jest wielu Żydów, którzy milczą i tak nieweelu, których Wasze
            działanie oburza tak jak jego.
            • haszszachmat To nie do Ciebie a do Nich...;-)/n 26.05.08, 13:29
    • oscar62 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 30.05.08, 10:06
      12-nascie napisał:

> zapeszycie ja w koncu a jej szermierze i cholgisci w rezymowcow
      sie zamienia w
      > koncu.Jak narazie to ich do rany przyluz bo nie zabili od roku
      zadnej 5 letniej
      > palestynskiej dziewczynki terrorystki.
      >
      > Zostawcie te jedyna demokracje w spokoju bo sobie pomysla takze ze
      im
      > zazdroscimy i ze jestesmy demokracji wrogami.

ONI CALY CZAS ZBIJAJA (Z PREMEDYTACJA) NASZA CYWILNA LUDNOSC.
      SIEDMIOLATEK ZOSTAL OSTATNIO "TYLKO" BEZ NOGI...
      • spitt Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 30.05.08, 17:47

W WYPADKU PALESTYNCZYKA U WAS NAZYWAJA TO "COLLATERAL DAMAGE" ,...
        SIEDMIOLATEK ZOSTAL OSTATNIO "TYLKO" BEZ NOGI...
        • oscar62 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 00:27
          NAZWY SA DRUGORZEDNE. FAKTYCZNA SYTUACJA JEST TAKA: MYSMY OPUSCILI
          GAZE I ZLIKWIDOWALISMY SAMI WSZYSTKIE NASZE OSIEDLA W TEJ STREFIE.
          NATURALNA LOGIKA POWINNA BYC WIEC - NIE MA TZW. OKUPANTA I NIE MA
          WIECEJ TERRORU Z GAZY. ALE SZUKAJ LOGIKI U HAMASNIKOW I ISLAMSKIEGO
          DZIHADU... NIE TYLKO, ZE NA CHWILE NIE PRZESTALI TERRORU I RAKIETY
          SA CORAZ WIECEJ DALEKONOSNE, LECZ PUSZCZAJA TE RAKIETY Z CIASNO
          ZAMIESZKALYCH CYWILNYCH DOMOW (DACHY) CZY PODWOREK, Z SUCHYM
          WYRACHOWANIEM, ZE PRZECIWNY OGIEN TRAFI BLEDNIE - ONI SAMI ROBIA TO
          WZGLEDEM NAS Z CYNICZNA PREMEDYTACJA - W CYWILOW I (KRWAWE) ZDJECIA
          IDA W SWIAT I POKAZUJA "PRAWDZIWE OBLICZE OKRUTNEGO SYJONISTYCZNEGO
          OKUPANTA". ONI CELUJA NA NAS Z GORY ZEBY ZABIJAC CYWILOW, W TYM
          KOBIETY I DZIECI. ALE CO, SWIAT WIDZI CO SIE PUBLIKUJE, A MY LIZEMY
          RANY I NIE POSYLAMY BESTIALSKIE ZDJECIA FOTOGRAFOWANE W NIEMOZLIWYCH
          POZACH. INNE SWIATY. MY NIE MOZEMY JAK ONI I JEDNAK WYCHODZIMY
          ZAWSZE ZLE. CZY TEN ASPEKT PRZYSZEDL CI KIEDYS NA MYSL?
          • vicky17 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 00:46
            oscar62 napisał:

> ZE PRZECIWNY OGIEN TRAFI BLEDNIE - ONI SAMI ROBIA TO
            > WZGLEDEM NAS Z CYNICZNA PREMEDYTACJA - W CYWILOW I (KRWAWE) ZDJECIA
            > IDA W SWIAT I POKAZUJA

ano ida,ida w swiat i pokazuja wasza brutalnosc wobec cywilow..
            nu a jak tam zdjecia twych pejsow..dalej jak nie bylo tak ni ma,czyzbys sie
            czegos wstydzil?
            • oscar62 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 14:13
              JUZ POWIEDZIALEM, ZE BEZ ZYDA TWOJ DZIEN JEST SZARY JAK SLOTNA
              POGODA W LISTOPADZIE? TERAZ JUZ NIE MOZESZ TEZ BEZ PEJSATEGO ZYDA?
              WIESZ CO, POSLE CI, TYLKO DLA CIEBIE, KLEBEK PEJSOW, KTORY WYCIELEM,
              BO I TAK PEJSY DOSIEGLY PASA - WSZYSTKO PO TYM JAK MI POSLESZ
              ZDJECIE TWYCH "ZLOTYCH STOPKOW..."
              • pozarski Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 14:50
                i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/peace.jpg
                Rachelcia mnie zabije, ale co tam. Cel mi przyswieca zbozny, bo to nie tylko
                rasowa, ale i meska solidarnosc przeze mnie przemawia.wink
                • snajper55 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 15:03
                  Mógłbyś nie epatować niczego nie winnych forumowiczów widokiem tych odnóży ?
                  Chyba nie jesteś fanem turpizmu (nie mylić z trupizmem) ?

S.
                  • pozarski Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 15:09
                    Na wkus i cwiet tawariszczia niet, Snajperku, co ci bede mowil.wink
                    • ariadna-enta Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 15:19
                      pożarski jestes fetyszystą stóp
                      z niebieskim lakierem?.)
                      • vicky17 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 15:28
                        ariadna-enta napisała:

> pożarski jestes fetyszystą stóp
                        > z niebieskim lakierem?.)

jak widac jest,a co ty tylko w rozach robiszsmile ja czekam na pejsy dziadka,a on
                        jakis wstydliwy ostatnio..czyzby ukrywa fakt,ze pejsow wogole nie nosi..bo
                        s..perkowi nieco wyrzedly i zeby porzednie i pejsy..dlatego musi bidula cudze
                        nogi podziwiac,choc nie chcesmile))
                        • ariadna-enta Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 15:34
                          nie robię ani w różach,ani w gnoju.))
                          • vicky17 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 15:36
                            ariadna-enta napisała:

> nie robię ani w różach,ani w gnoju.))

to nie znasz zycia..ja gnoj na roze rzucam inaczej nie rosna,niestetysmile
                      • pozarski Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 15:28
                        Od razu fetyszysta. Zrobilem Oskarowi przyjemnosc i zaraz rzuca sie na mnie
                        zgraja gojow!!!!wink)))
                        • vicky17 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 15:33
                          pozarski napisał:

> Od razu fetyszysta. Zrobilem Oskarowi przyjemnosc i zaraz rzuca sie na mnie
                          > zgraja gojow!!!!wink)))

on okulary pogubi z szoku pozarski.ty lepiej dbaj wiecej o swych pobratymcow,bo
                          kazdy skonczy jak ten biegdny s..perek,w szoku kompletnym.
                          musze chyba zaczac malowac w tecze te paznokcie,bo widze,ze polska strasznie
                          konserwatywna jeszcze w tej materii,a juz panowie i panie piszacy na tych forach
                          to zupelnie sa w tyle jesli chodzi o mode letniasmile)
                          • ariadna-enta Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 15:44
                            jaka Polska konserwatywna Rachelka
                            Twój niebieski alakier to już banał
                            weż coś we wściekłej zieleni,albo w ciapki.))
                            • vicky17 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 15:45
                              ariadna-enta napisała:

> jaka Polska konserwatywna Rachelka
                              > Twój niebieski alakier to już banał
                              > weż coś we wściekłej zieleni,albo w ciapki.))

lakier nosi do koloru ubrania i butow (mam i zielony),w ciapki to ja mam ogrod
                              nie nogismile
                              • absztyfikant Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 15:59
                                A masz moze w ogrodzie jakies ladne drzewko z solidnym konarkiem?smile Ja bym
                                znalazl dla ciebie fajna zabawe, ale potrzebny jest jeszcze odpowiedni taboretsmile
                                • vicky17 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 16:02
                                  absztyfikant napisał:

> A masz moze w ogrodzie jakies ladne drzewko z solidnym konarkiem?smile Ja bym
                                  > znalazl dla ciebie fajna zabawe, ale potrzebny jest jeszcze odpowiedni taboret:
                                  > )
                                  >

huZdawki to mialy dzieci na konarach drzew mych licznych,ale jesli lubisz sie
                                  huZdac a nie masz ogrodu,to wbij hak w sufit,zrob porzadny wezel,a to chyba
                                  potrafisz, i sie pobujaj nieco..w poszukiwaniu materialu na swoj nastepny wpis
                                  na tym watku..
                                  • absztyfikant Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 16:06
                                    Jest i link(a) wink)))))))
                                    przeklina.jcie.pl/o/161202/109/Absztyfikant/Vicky_z_Ameryki.html
                                    • vicky17 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 16:18
                                      absztyfikant napisał:

> Jest i link(a) wink)))))))

dzialasz jak zolw,ale te sa w dalszym ciagu lepsze w mych evonymusach,bo choc w
                                      blotku sobie mieszkaja nie nudza nikogo i dodaja uroku mym roslinkom.

i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/zolw.jpg
                                      • oscar62 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 21:02
                                        ZAGATKA: KTO POWIEDZIAL "ZYD JEST FRAJER, ZYD JEST BUC, ZYJE PO TO,
                                        BY GO TLUC"
                                        • oscar62 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 21:08
                                          PRZED TYM GDY TA PANI Z NIEBIESKIMI PAZNOKCIAMI BEDZIE MNIE TLUC...
                                          ZA LITEROWKE, SAM POWIEM, ZE ZAGADKA SIE PISZE PRZEZ D...
                                        • vicky17 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 21:09
                                          oscar62 napisał:

> ZAGATKA: KTO POWIEDZIAL "ZYD JEST FRAJER, ZYD JEST BUC, ZYJE PO TO,
                                          > BY GO TLUC"

gazeta wyborcza...a kto inny..i to zadna zagaDka

wyborcza.pl/1,76842,5243642,Nastraszylem_tylko_Zyda.html
                                          • oscar62 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 21:19
                                            vicky17 napisała:

> oscar62 napisał:
                                            >
                                            > > ZAGATKA: KTO POWIEDZIAL "ZYD JEST FRAJER, ZYD JEST BUC, ZYJE PO
                                            TO,
                                            > > BY GO TLUC"
                                            >
                                            > gazeta wyborcza...a kto inny..i to zadna zagaDka
                                            >
                                            > wyborcza.pl/1,76842,5243642,Nastraszylem_tylko_Zyda.html

A KTO ADOPTOWAL TO DZIELO I ZROBIL Z TEGO SYGNATURKE?
                                            • vicky17 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 21:22
                                              oscar62 napisał:

>
                                              > A KTO ADOPTOWAL TO DZIELO I ZROBIL Z TEGO SYGNATURKE?

no kopiowac waszych protegowanych to chyba zaszczyt..cu nie?sami to robicie
                                              piszac u nic..w mej sygnaturce rowniez podalam KTO TAK MOWIL,czego dziadku
                                              oczywiscie nie dostrzegles,bo i po co..lepiej klamac.
                                              • oscar62 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 21:49
                                                vicky17 napisała:

> oscar62 napisał:
                                                >
                                                >
                                                > >
                                                > > A KTO ADOPTOWAL TO DZIELO I ZROBIL Z TEGO SYGNATURKE?
                                                >
                                                > no kopiowac waszych protegowanych to chyba zaszczyt..cu nie?sami
                                                to robicie
                                                > piszac u nic..w mej sygnaturce rowniez podalam KTO TAK MOWIL,czego
                                                dziadku
                                                > oczywiscie nie dostrzegles,bo i po co..lepiej klamac.

AJ WAJ, JAKA TY... W KAZDEJ SYGNATURCE SIE WSPOMINA ZRODLO. ALE
                                                TENDENCJA JEJ WYBRANIA JEST JASNA JAK SLONCE W SRODKU DNIA....
                        • oscar62 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 21:12
                          pozarski napisał:

> Od razu fetyszysta. Zrobilem Oskarowi przyjemnosc i zaraz rzuca
                          sie na mnie
                          > zgraja gojow!!!!wink)))

PRZYJACIELU, TO TY NAZYWASZ PRZYJEMNOSC?...
                          • vicky17 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 21:20
                            oscar62 napisał:

>
                            > PRZYJACIELU, TO TY NAZYWASZ PRZYJEMNOSC?...

no wieksza chyba niz rozmowa z toba..nu dawaj te zdjecia swoich pejsow i nie
                            zadymiaj,bo tracisz grunt pod nogami.od tygodnia szwendasz sie na tym watku
                            proszac o to,czy owo,zagadujac o tym czy innym a jak nie wychodzi koszerne
                            matactwo to zadymiasz bo sie boisz swego odbicia. nu obiecales to
                            pokaz..he.he.he..a nie to idz przynudzac gdzie indziej..
                            • oscar62 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 21:33
                              vicky17 napisała:

> oscar62 napisał:
                              >
                              >
                              > >
                              > > PRZYJACIELU, TO TY NAZYWASZ PRZYJEMNOSC?...
                              >
                              > no wieksza chyba niz rozmowa z toba..nu dawaj te zdjecia swoich
                              pejsow i nie
                              > zadymiaj,bo tracisz grunt pod nogami.od tygodnia szwendasz sie na
                              tym watku
                              > proszac o to,czy owo,zagadujac o tym czy innym a jak nie wychodzi
                              koszerne
                              > matactwo to zadymiasz bo sie boisz swego odbicia. nu obiecales to
                              > pokaz..he.he.he..a nie to idz przynudzac gdzie indziej..

A CO TY TAM POKAZALAS? JAKIES BIZARY Z PIERSCIONKIEM? GDZIE POCZUCIE
                              ESTETYKI U STARZEJACEJ SIE BABKI?...
                              • vicky17 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 22:52
                                oscar62 napisał:

>
                                > A CO TY TAM POKAZALAS? JAKIES BIZARY Z PIERSCIONKIEM? GDZIE POCZUCIE
                                > ESTETYKI U STARZEJACEJ SIE BABKI?...

a ty jak widac boisz sie pokazac starzejace sie pejsy..no to coz..nie kazdy jak
                                widac tak sie wszystkiego boi. co w tym nieestetycznego,ze po ogrodzie lata sie
                                na bosaka..wy sobie pokazujecie wiecej co rusz a tu nagle pelne zgorszenie,ze ja
                                stopy pokaze. no wiesz cos ty taki zeszlowieczny kolego,ja jeszcze nie w takim
                                wieku,ze sie w mumie zamieniam,spoko..w koncu czego tu sie wstydzic kolego,ze
                                sie starzejemy..a co do poczucie estetyki to az dziw,ze was gorsza zdjecia anie
                                wasz jezyk kwiecisty. jesli juz o wstydzie mowimy to wstydz sie za to co mowisz
                                a nie przynudzaj na moj temat.. poza tym nie muszisz nic ogladac co ja
                                pokazuje..to najpelsze wyjscie
                                • oscar62 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 02.06.08, 09:35
                                  "CZEGO TU SIE WSTYDZIC KOLEGO, ZE SIE STARZEJEMY" PISZESZ. JAKA TY
                                  SELEKTYWNA, KOLEZANKO. W KAZDYM TWOIM POSCIE JEST PRZYNAJMNIEJ JEDEN
                                  DZIADEK I CZESTO TEZ MUMIA. JA SIE NIE WSTYDZE WIEKU, ALE TY,
                                  ZLOSLIWA BABCIU, ROBISZ Z TEGO NIEBYWALY GRZECH. AHA, ZAPOMNIALEM:
                                  TO U CIEBIE SYNONIM "PARSZYWEGO ZYDA". UDAJESZ MADRALE, ALE W SUMIE
                                  JESTES MALA I PRIMITYWNA ANTYSEMITKA. JUZ POWIEDZIALEM GDZIES, ZE SA
                                  ANTYSEMICI Z STYLEM. U CIEBIE NAWET TEGO NIE MA.
                                  • vicky17 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 02.06.08, 15:22
                                    oscar62 napisał:

> "CZEGO TU SIE WSTYDZIC KOLEGO, ZE SIE STARZEJEMY" PISZESZ. JAKA TY
                                    > SELEKTYWNA, KOLEZANKO. W KAZDYM TWOIM POSCIE JEST PRZYNAJMNIEJ JEDEN
                                    > DZIADEK I CZESTO TEZ MUMIA. JA SIE NIE WSTYDZE WIEKU, ALE TY,
                                    > ZLOSLIWA BABCIU, ROBISZ Z TEGO NIEBYWALY GRZECH. AHA, ZAPOMNIALEM:
                                    > TO U CIEBIE SYNONIM "PARSZYWEGO ZYDA".

o nie wiedzialam,ze nie jestes dziadkiem,sam sie bowiem tym chwaliles..mumia
                                    jestes dlatego,ze pierniczysz bez sensu i bawisz sie w moralizatora dla
                                    ubogich,a jesli uwazasz,ze slowo dziadek jest obrazliwe to coz mumio mam ci na
                                    to odpowiedziec jako babcia..a skoro sam sie nazwales parszywym zydem to z racji
                                    szacunku dla twego pochodzenia i wieku nalezy jedynie potakiwac glowa i przyznac
                                    ci racje.
                                    od siebie dodam jedynie,ze jestes rowniez uparty jak osiol bo zamiast uzywac
                                    wiekszych liter w kompie,co mozesz zrobic ,zameczasz kazdego nie tylko swymi
                                    belkotliwymi wypocinami,ale jeszcze DUZYMI BUKWAMI.
                                    to swiadczy o tym,ze nic nie chcesz przyjac do wiadomosci,nawet tego,ze
                                    szkodzisz sam swoim oczom niepotrzebnie.
                                    osly tez sa uparte,ale nie powiem by brac z nich przyklad,bo i po co.
                                    • oscar62 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 02.06.08, 20:10
                                      "UPARTY JAK OSIOL" TO PRZYNAJMNIEJ COS NOWEGO. JAK SIE WYSILASZ TO
                                      JEDNAK COS INNEGO WYCHODZI... BO INACZEJ MOZESZ KOPIOWAC SAMA SIEBIE
                                      I NIKT NIE ZAUWAZY ROZNICY... TAKI CZLOWIEK JAK TY NIE JEST WART
                                      WYSILKU ZEBY WYLICZYC WSZYSTKIE GLUPSTWA TWORZONE PRZEZ CIEBIE NA
                                      FORACH GW. GDYBYS NIE PROWOKOWALA I NIE DAZYLA DO TEGO ZEBY OSTATNIE
                                      SLOWO BYLO TYLKO TWOJE, JUZ DAWNO NIE BYLO BY MEJ PILECZKI W TYM
                                      PING-PONGU...
                                      • vicky17 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 02.06.08, 23:28
                                        oscar62 napisał:

> "UPARTY JAK OSIOL" TO PRZYNAJMNIEJ COS NOWEGO.

nic nowego,stare jak swiat,a raczej jak ty. strasznie sie pocisz co wpis,chyba
                                        czas juz powiedziec sobie nara i spadac na inne watki,bo ten to jest dialog
                                        slepego z gluchym..wybierz kto jest kim i konczymy.
                                        • oscar62 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 03.06.08, 09:06
                                          NAWET GDY DZIELI LUDZI OTCHLAN, MOZNA (JAK SIE CHCE) TRZYMAC JAKIES
                                          MIARY. NIE WYGLADA MI NA TO, ZE TY CHCESZ, PRZEZ SWA NIEOKIELZANA
                                          NATURE I "MILOSC" DO ZYDOW... ZADNA WODA NIE POTRAFI ZGASIC TEGO
                                          ANTYSEMICKIEGO OGNIA. W TYM WYPADKU SIE ZGADZAM Z TOBA, ZE TEN WATEK
                                          MOZE JUZ WYJSC NA "PENSJE".
                          • pozarski Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 21:25
                            Zdawalo mi sie,ze niczego nie pragnales bardziej, niz wymiany jej stopek na
                            twoje pejsy. Wiec czyz nie byla to z mojej strony przyjacielska przysluga? Nie
                            mowiac juz o reszcie.wink
                            • oscar62 Re: a wy dalej tluczecie te prawdziwa demokracje? 01.06.08, 21:42
                              pozarski napisał:

> Zdawalo mi sie,ze niczego nie pragnales bardziej, niz wymiany jej
                              stopek na
                              > twoje pejsy. Wiec czyz nie byla to z mojej strony przyjacielska
                              przysluga? Nie
                              > mowiac juz o reszcie.wink

ONA MOWILA O ZLOTYCH STOPACH A CO PRZYSLALA? NIE MA PEJSOW ZA
                              FALSZERSTWO...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka