Dodaj do ulubionych

należy wprowadzić wizy dla obywateli Israela

08.07.08, 16:00
ostatnio wciąż kłótnie są wokół odbudowy synagog czy budowy muzeum
żydostwa. Znaczy się, kłótnie o pieniądze są. A przecież wyjście
proste jest. Część kasy na to z wiz może być. Aby uprościć do
minimum formalności, to wizą byłby bankowy dowód wpłaty na podane
konto przez władze RP.
W tym roku Polskę odwiedzi 60 tys. obywateli Israela. Ustalić
wysokość opłaty na 100 euro i już 6 milionów euro jest. W przyszłym
roku ta liczba ma podwoić się.
I spoko, to wcale nie zahamuje ich przyjazdów. Muzułmanie muszą
odbyć pielgrzymkę do Mekki, a oni muszą do Polski, co by po obozach
i gettach przebiec się.
A jeżeli oni nam to samo wprowadzą? To i co? My nie musimy do nich
jeździć, a oni do nas muszą właśnie.
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: należy wprowadzić wizy dla obywateli Israela 08.07.08, 16:07
      Na wizie w paszporcie można napisać, że to specjalnie będzie
      przeznaczone 100 dolarów na synagogi i muzeum. Ty masz głowę Perła,
      to żydowski prawdziwie pomysł jest...
      • perla Re: należy wprowadzić wizy dla obywateli Israela 08.07.08, 16:14
        qwardian napisał:

> Na wizie w paszporcie można napisać, że to specjalnie będzie
        > przeznaczone 100 dolarów na synagogi i muzeum.

dokładnie tak, ale nie 100 dolarów, a 100 euro smile))

> Ty masz głowę Perła,
        > to żydowski prawdziwie pomysł jest...

no wiesz... 800 lat pobytu tu, jakiś ślad pozostawić musiał właśnie.
        • webaholic Re: należy wprowadzić wizy dla obywateli Israela 08.07.08, 16:27
          perla napisał:

> no wiesz... 800 lat pobytu tu, jakiś ślad pozostawić musiał właśnie.
          >
          >

a ja myśe, ze to nie zydowski pomysl,a polski własnie, z tych starych,
          dobrych, polskich, których po kolei i niemcy i zydzi pozbywali sie ze strachu
        • qwardian Re: należy wprowadzić wizy dla obywateli Israela 08.07.08, 16:41
          perla napisał:

> no wiesz... 800 lat pobytu tu, jakiś ślad pozostawić musiał
          właśnie.

Spory ślad, bo Polak by 100 złotych za wizę brał tylko.... albo w
          ogóle.
      • webaholic Re: należy wprowadzić wizy dla obywateli Israela 08.07.08, 16:24
        pomysł przednismile mysle, ze szybko muzeum żydowskie by upadło gdyby je mieli
        żydzi sami finansować
        • perla Re: należy wprowadzić wizy dla obywateli Israela 08.07.08, 16:28
          webaholic napisał:

> pomysł przednismile mysle, ze szybko muzeum żydowskie by upadło gdyby
          je mieli
          > żydzi sami finansować

to byłby również test czy mają węża w kieszeni gdy o ich własne
          muzeum idzie właśnie.
          smile
        • qwardian Re: należy wprowadzić wizy dla obywateli Israela 08.07.08, 16:29
          > pomysł przednismile mysle, ze szybko muzeum żydowskie by upadło ...

Niekoniecznie, przypuszczam, że więcej by Żydów przyjeżdżało nawet..
          • webaholic Re: należy wprowadzić wizy dla obywateli Israela 08.07.08, 16:34
            qwardian napisał:

> Niekoniecznie, przypuszczam, że więcej by Żydów przyjeżdżało nawet..

możliwe, ale stawiałbym na przemyt turystów Israela
            • ariadna-enta Re: należy wprowadzić wizy dla obywateli Israela 08.07.08, 16:38
              popieprzyło was już dokładnie?
              ludzie nie macie w zyciu innycch zmartwień
              niz Zyd na każdym zakręcie
              to jest chore.
              • qwardian Re: należy wprowadzić wizy dla obywateli Israela 08.07.08, 16:44

> ludzie nie macie w zyciu innycch zmartwień niz Zyd na każdym
                zakręcie

O kasę idzie Ariadno...
              • perla Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 16:45
                Żyd to żaden turysta jest. Bo turysta to taki co kasę wydaje. A oni?
                W większości żarcie przywożą ze sobą, bo w Polsce trudno o koszerne,
                zatrzymują się w podrzędnych hotelach, nie robią zakupów w sklepach,
                a jedyne za co płacą do za bilety wstępu do Auszwic czy KL Majdanek.
                A poza tym, te 100 euro od łebka pójdzie na muzeum o nich właśnie.
                • ariadna-enta Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 16:59
                  dobra,a Polacy w Izraelu to turyści?
                  większość jedzie na pielgrzymkę do Ziemi świętej
                  biega od kościoła do koscioła,nic innego go nie interesuje śpi w
                  tańszych hotelach itd

ile jest takich z Polski ,którzy naprawde przyjeżdzają turystycznie
                  i zostawiają tam duze pieniędze
                  garstka.

no i nie przesadzaj,że wszyscy Zydzi do Polski z wałówą przyjeżdzaja
                  pod pacha
                  i w ogóle nie korzystaja z kawiarni czy restauracji.
                  może ci ortodoksyjni.
                  poza tym my tez jeżdzmimy tam bez wizy.

• qwardian Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 17:08
                    > poza tym my tez jeżdzmimy tam bez wizy.

My tam muzeów nie stawiamy i kościołów kosztem izraelskiego
                    społeczeństwa...
                    • ariadna-enta Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 17:14
                      czegos nie rozumiecie
                      Zydzi zyli tu kilkaset lat i zostawili ślad w polskiej kulturze
                      i to niemały
                      nie tylko zresztą w kulturze
                      Polaków w Izraelu nigdy nie bylo.
                      • vicky17 Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 17:18
                        ariadna-enta napisała:

> czegos nie rozumiecie
                        > Zydzi zyli tu kilkaset lat i zostawili ślad w polskiej kulturze
                        > i to niemały
                        > nie tylko zresztą w kulturze
                        > Polaków w Izraelu nigdy nie bylo.

smile) cudo lidka,po prostu cudo.. tia zostawili nie jedno i w nie jednym miejscu
                        polski,co cieplo wspominaja co ruszsmile)

ps.60 lat temu jeszcze zadnego zyda w obecnym izraelu tez nie bylo i co..smile)
                        • absztyfikant Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 17:21
                          W 1939 roku w dzisiejszym Izraelu mieszkalo prawie 500.000 Zydow. Spadaj
                          niedouczona krowo.
                        • ariadna-enta Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 17:22
                          mam ci rachelka wymienić
                          Polakow zydowskiego pochodzenia zasłuzonych dla Polski
                          więc nie sciemniej

a co do UBeków, Polaków też w nim było stado
                          i nie gorzej się znecali nad niewygodnymi.
                          • vicky17 Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 17:26
                            ariadna-enta napisała:

> mam ci rachelka wymienić
                            > Polakow zydowskiego pochodzenia zasłuzonych dla Polski
                            > więc nie sciemniej
                            >
                            > a co do UBeków, Polaków też w nim było stado
                            > i nie gorzej się znecali nad niewygodnymi.

a wymieniaj kogo chcesz,ponoc wolnosc mamy..ja przynajmniej zostawilam co nieco
                            i nic dla mnie polska nie musi robic,na szczescie.
                            • ariadna-enta Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 18:56
                              to jak Polska dla Ciebie rachelka nic robić nie musi
                              to w czym problem?
                              i cożes ty zostawiła w tej Polsce?
                              pokaz swoje zasługi
                              patryjotko zza oceanu za dolary.
                              • absztyfikant Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 18:58
                                Taka z niej patriotka, ze swoich dwoch synow nie dala rady nauczyc jezyka
                                polskiego... Wot, ryczaca krowa...
                              • vicky17 Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 19:02
                                ariadna-enta napisała:

> to jak Polska dla Ciebie rachelka nic robić nie musi
                                > to w czym problem?
                                > i cożes ty zostawiła w tej Polsce?
                                > pokaz swoje zasługi
                                > patryjotko zza oceanu za dolary.

a czy to twoj interes co ja zostawilam bys czegos ode mnie wymagala publicznie?
                                kotus ja tlumaczyc moge sie jedynie przed urzedem podatkowym a nie na forum tobie.

a kim ty jestes by mnie oceniac..bogiem,czy katem?

patriotyzm to nie tylko to gdzie mieszkasz,ale czyja strone trzymasz a ty na
                                pewno nie trzymasz strony polskiej..patriotko slaska dla ubogich. sam fakt,ze
                                place podatki tam,gdzie nie mieszkam stale dowodzi faktu,ze zostawilam to i owo
                                i dlatego mam prawo do wypowiedzenia sie co mysle na rozne tematy polskie. to
                                powinno zaspokoic twoja ciekawosc w tej kwestii.
                                • dana33 Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 19:20
                                  ooo, powiedz to samo do siebie samej..... kim ty jestes, ze oceniasz
                                  ciagle zydow? kim ty jestes, ze zabierasz glos w sprawie muzeum
                                  budowanego w polsce?
                                  spadaj babo parszywa, bo nic tylko prowokujesz bez przerwy i mielesz
                                  jezorem wulgarnie w kazdym absolutnie twoim poscie....
                                  nu, nie widzialam jeszcze takiego monstrum, jak ty......
                                • dana33 Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 19:35
                                  tak tak..... ty to trzymasz strone polski.....
                                  ten slaski smrodek ktory do mnie dolatuje...
                                  na szczescie nic nie potrzebuje od polski....
                                  to juz wasz problem w tej polsce...
                                  bule podatki.....
                                  tak to wlasnie rochellinska rynsztokowka trzyma strone polski i
                                  odgrywa tutaj wielka patriotke...
                          • qwardian Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 17:32
                            Po co wizy dla Polaków???

I co na takiej wizie do Izraela napisać??? że gdzie te pieniądze
                            idą??? bo my Polacy, opłatę na wizę do Polski w jednym tylko celu
                            użyliśmy by, na żydowskie synagogi i muzea, co Żydom powinno zależeć
                            żeby własną kulturę propagować i religijnie wspomagać ziomków,
                            którzy w Polsce mieszkają. Dana nie wydaje się mieć problem z tym.
                            • vicky17 Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 17:33
                              qwardian napisał:

> Po co wizy dla Polaków???
                              >
                              no dla lidki ja nie jestem polakiem,choc wlasnie na polski paszport wjezdzam i
                              dalej tam bule podatkismile
                              watpie,ze nasi milutcy to robiasmile))
                          • perla Ariadna, ty właściwie kogo popierasz? 08.07.08, 17:51
                            Polaków czy Żydów? Bo jak podałem pomysł skąd wziąść kasę na muzeum
                            o Żydzie, to rzuciłaś się jakby do twej kieszeni ktoś dobrać chciał
                            się właśnie.
                            • vicky17 Re: Ariadna, ty właściwie kogo popierasz? 08.07.08, 18:00
                              perla napisał:

> Polaków czy Żydów? Bo jak podałem pomysł skąd wziąść kasę na muzeum
                              > o Żydzie, to rzuciłaś się jakby do twej kieszeni ktoś dobrać chciał
                              > się właśnie.
                              >

czegos nie wiesz,ze musisz pytac? dla lidki to normalne,ze w kraju,ktorym
                              mieszka w pierwszej kolejnosci obsluguje sie zydow wlasnie a nie jej
                              pobratymcow. tym wystarcza dziurawe drogi,wyszabrowane szkoly i zasyfione
                              szpitale,byle tylko renowacja szla na pomniki przyjazni polsko-zydowskiej. to
                              najwazniejsze dla kazdego polaka,by jego kasa szla na zydow wlasnie. powiem
                              wiecej lidke mierzi jak jakis kosciol by odrestaurowali za kase panstwa,ale
                              jesli synagoge odrestauruja to jest wporzo.

jak zyje nie widzialam tu zyda walczacego o dobro polakow z zaciekloscia ,ktora
                              tutejsi polacy walcza o zydow. tylko pozazdroscic takiego narodu kochajacego
                              drugich wiecej niz siebie..
                              • absztyfikant Re: Ariadna, ty właściwie kogo popierasz? 08.07.08, 18:08
                                caosblog.com/images/hitler.jpg
                                • vicky17 Re: Ariadna, ty właściwie kogo popierasz? 08.07.08, 18:13
                                  zapomniales o paru swoich koles i nie zapomnij naladowac akumulator wozeczka
                                  inwalidzkiego bo ci wysiadzie niebawem.

www.rockcitynews.com/photos2b/antibushwar2/pages/hitler,sharon,bush.htm
                              • ariadna-enta Re: Ariadna, ty właściwie kogo popierasz? 08.07.08, 18:59
                                rachelaka ty chora jesteś
                                gdzie to sie w Polsce najpierw Zydów obsługuje
                                a ile ich w Polsce mieszka
                                ludzie zyja po swojemu i nie zawracają sobie codziennie głowy
                                Zydami
                                tylko ci zza oceanu jobla mają na tym punkcie
                                • vicky17 Re: Ariadna, ty właściwie kogo popierasz? 08.07.08, 19:12
                                  ariadna-enta napisała:

> rachelaka ty chora jesteś
                                  > gdzie to sie w Polsce najpierw Zydów obsługuje
                                  > a ile ich w Polsce mieszka
                                  > ludzie zyja po swojemu i nie zawracają sobie codziennie głowy
                                  > Zydami
                                  > tylko ci zza oceanu jobla mają na tym punkcie

raczej to ty chora jestes skoro nie widzisz kto tu czego broni. paru z was
                                  "polakow" narkotyzuje sie kultura obca do tego stopnia,ze zapomina kim jest. nie
                                  ja chora jestem tylko zdejmij najpierw ty opaske ze swoich oczu skoro nie
                                  widzisz tu innych chorych.
                                  jak zyje nigdy nie spotkalam jakiegos tubylca zafascynowageo cudza kultura do
                                  tego stopnia by padal na jej widok i obslugiwal jakies tepe kreaturki dzien w
                                  dzien.. to wlasnie jest patologia lidka i nie wciskaj mi kitu na temat tych zza
                                  oceanu,bo ani tu nigdy nie bylas ani nie bedziesz z wiadomych sobie powodow. jak
                                  rowniez nie znam jakiegokolwiek tubylca,ktoremu odpowiadaloby dyrygowanie nim
                                  przez kogos z dziwnego kraju. lubisz jak ktos ci w gary zaglada i mowi co masz
                                  robic,mysle i na co forse wydawac,jak dzieci ksztalcic etc wedlug ICH schematu.
                                  to wlasnie jest najbardziej chore,ze banda jakis ludzikow z daleka mowi nam
                                  polakom,co my mamy robic we wlasnym kraju i takim jak tobie to odpowiada..kto tu
                                  chory lidkasmile)))
                                  dlatego wlasnie podroze ksztalca,bo forum to tylko wypas dla paru oplacanych
                                  propagandystow,a ci jak widze zbieraja niezle zniwo przyciagajac tych,co slepi i
                                  glusi a tych,ktorzy im sie nie poddaja po prostu prymitywnie i chamsko
                                  niszcza,bo NIC innego im nie pozstalo. ich idealy to czysta bzdura,ich
                                  mentalnosc to mentalnosc swira a to kupuja tylko takie same swiry,czesto
                                  bezpanskie i zakompleksione.
                                  • ariadna-enta Re: Ariadna, ty właściwie kogo popierasz? 08.07.08, 19:22
                                    aleś sie rozpisała rachelka
                                    jezu narkotyzuje się obca kulturą
                                    nic nie poradze kobieto,ze do ciebie nie dociera
                                    że oni współtworzyli wraz z etnicznymi Polakami i innymi
                                    mniejszościamui polska kulturę
                                    to całe nasze dziedzictwo kulturowe

ale to dla ciebie za trudne do pojecia
                                    no pień się dalej
                                    patrykotko za dyche.

• vicky17 Re: Ariadna, ty właściwie kogo popierasz? 08.07.08, 19:30
                                      ariadna-enta napisała:

>
                                      > ale to dla ciebie za trudne do pojecia
                                      > no pień się dalej
                                      > patrykotko za dyche.
                                      >

powiem jedno lidka bo zaczynasz chamiec..mnie chociaz za ma dyche stac na co
                                      nieco a ciebie za swoja dyche stac na znacznie mniej.
                                      nie zalezy mi na twoim zdaniu ani na twojej opinii o mnie,ale rowniez nie musze
                                      sie spowiadac takim jak ty dlaczego co robie i dlaczego mam takie a nie inne
                                      zdanie,a co najwzniejsze nie musze nikomu d..lizac,by mnie zaakceptowal tu czy
                                      gdzie indziej. i wiesz co..jestem wlasnie z tego dumna.a ty sobie pisz co
                                      chcesz,mysl co chcesz i wyglaszaj jakie chcesz sentencje na moj temat.. a to co
                                      sie liczy kotus to forsa w kieszeni..bo ona daje ci wolnosc wybory,w tym swego
                                      zdania, reszta to jak widzisz po tym forum to jedynie mzonki i trele
                                      morele..takich czy innych trepkow.
                                      nie raz czepiasz sie mojego patriotyzmu,ale dla mnie wlasnie tacy jak ty sa
                                      drugorzednymi obywatelami polski i tyle,a pienic to raczej twoim przyjaciele sie
                                      pienia,dzien w dzien jak niezly psi szamponsmile))
                                      • dana33 Re: Ariadna, ty właściwie kogo popierasz? 08.07.08, 19:43
                                        mrzonki pisze sie przez rz, idiotko.....
                                        wolnosc wyrazenia wlasnego zdania ma kazdy, po raz drugi idiotko...
                                        i ten zebrak na roku ulicy i milioner na jachcie....
                                        a ze ty zafascynowana pieniadzem, to juz nam wszystkim wiadomo...
                                        ale ci cos powiem..... pieniadz moze ulatwiac zycie, ale madrosci za
                                        zadne pieniadze nie kupisz.... nu, to wlasnie jestes kim jestes... z
                                        wlasna dycha, ktora jest wiecej warta od dychy ariadny i od mojego
                                        szekla, ale glupia jestes jak but, i wulgarnoscia i chamstwem nikt
                                        ci nie dorowna...
                                      • ariadna-enta Re: Ariadna, ty właściwie kogo popierasz? 08.07.08, 19:54
                                        rachelka i po co się tyle pocisz na tej klawiaturze
                                        a co do twojego chamstwa
                                        to co my tu mamy w jednym wątku od pani oburzonej?
                                        -"komuś chyba łeb na koszer pastylkach
                                        zasuwa,a fotelik inwalidzki ma wręcz akumulatorek by dojeżdzać
                                        miedzy oknem scianą ,a sraczykiem i kompem opowiadając komsomolskie
                                        zrewne śpiewki"
                                        ciąg dalszy rachelkowej kultury
                                        -"patriotko slaska dla ubogich"
                                        i jeszcze
                                        -"Twoi przyjaciele się pienią jak psi szampon"

tak chamstwa tu nie ma za grosz,kulturalna wymiana pogladów
                                        a patriotka za dychę ja oburza
                                        hipokrytka.

• opornik4 Re: Ariadna, ty właściwie kogo popierasz? 08.07.08, 19:26
                                vicky17 napisała:

> jak zyje nie widzialam tu zyda walczacego o dobro polakow z zaciekloscia ,ktora
                                > tutejsi polacy walcza o zydow.

Widocznie,nie chcesz widziec.
                                Znam kilkunastu Zydow w Ameryce zabiegajacych o dobre imie
                                narodu polskiego.

• vicky17 Re: Ariadna, ty właściwie kogo popierasz? 08.07.08, 19:32
                                  opornik4 napisała:

> Widocznie,nie chcesz widziec.
                                  > Znam kilkunastu Zydow w Ameryce zabiegajacych o dobre imie
                                  > narodu polskiego.
                                  >

cos podobnego daj mi ich adresy.. szczegolnie ci z AIPAC i kongresu zydow
                                  amerykanskich walcza o nasze dobre imie..
                                  wzielas dzis juz leki czy czas na bajeczki opornikowe przyszedl?
                            • absztyfikant A Ty kogo popierasz Perlo? 08.07.08, 18:03
                              Ktory to juz raz swisnales sobie obertasa z antysemitami? A kilka dni temu
                              chwaliles sie, ze bedziesz robic programy w TV na wiadomy temat za pieniadze
                              podatnikow nie omieszkawszy okrasic tego standardowymi tyradami na temat
                              swinskiego miesa itd.

Poza tym spiesze Cie poinformowac, ze wiecej Polakow przyjezdza do Izraela niz
                              odwrotnie, wiec nie wiem kto mialby na tym stracic.

A to muzeum, o ktore sie teatralnie pieklisz, stanie sie atrakcja Warszawy i
                              bedzie sciagac do nas turystow z calego swiata. I bedzie sluzyc Polakom, a nie
                              Zydom. Przeciez 90% swiatowego zydostwa mieszka w Izraelu i USA. Myslisz, ze im
                              zalezy na promowaniu historii polskich Zydow? Twierdzisz, ze takie muzeum w
                              stolicy dalekiej Polski jest im potrzebne do czegokolwiek? To w interesie Polski
                              jest, by pokazac m.in. Zydom, ze Polska to nie tylko pogromy, antysemityzm oraz
                              nazistowskie obozy zaglady z najbardziej znanym Auschwitz na czele...
                              • vicky17 Re: A Ty kogo popierasz Perlo? 08.07.08, 18:10
                                ha ha ha ha ha ha ha,ale bull shit..
                                wiadomo jak szpitale sie sypia,drog dojazdowych nie ma a muranow zapada sie w
                                ziemie to jak powstanie jakies muzeum koszer lenina to nagle wszyscy po tych
                                kocich lbach stojac w kilometrowych korkach beda zjezdzali do polski,podziwiajac
                                ten antysemityzm wyssany z mlekiem matki..

a i do polski beda zjezdzali turysci nie po to by ogladac kulture polska,tylko
                                zydowska wlasnie i uczyc sie,uczyc sie uczyc sie..zostawiajac forse..,a wrecz
                                sami polacy bedac sunac 24/7 by wlasnie to muzeum swiezego lenina zobaczyc..bo
                                co polakow innego interesuje oprocz zydowsmile

komus chyba leb juz tylko na koszer pastylkach zasuwa,a fotelik inwalidzki ma
                                wrecz akumulatorek by dojezdzac miedzy oknem,sciana,sraczykiem i kompem
                                opowiadajac komsomolskie stare,rzewne historyjki..
                                matko co za dno propagandowe i to w polsce siedzi rzebrzac o forse na cudza
                                kulture.
                                • absztyfikant "rzebrzac" 08.07.08, 18:13
                                  Polonia amerykanska rodem z Lomzy. Nic dodac, nic ujac.
                                  • vicky17 "spowrotem" 08.07.08, 18:15
                                    zebraku do okna...
                                    • absztyfikant won lampucero 08.07.08, 18:19
                                      " W każdym społeczeństwie istnieje grupa ludzików żyjących z kompleksami małej
                                      wartości i małego znaczenia.Wystarczy w stosownym momencie dać im opaskę na
                                      ramię i pałkę do ręki, by z gorliwością wypełnili swoje zadanie "stania na
                                      straży porządku publicznego "
                                    • vicky17 Re: "spowrotem" 08.07.08, 18:26
                                      a najlepiej te kulture poznac po ich zszarpanych nerwach na tym forum,tu nawet
                                      ci na wozeczkach inwalidzkich uzywaja podreczny slownik poprawnego chuliganstwa.
                                      nie watpie,ze wyssali je z mlekiem swych polskich matek..bo przeciez zyd swieci
                                      jedynie kulturom,dlatego buduje dla niej w polsce muzea.
                                • webaholic w Polsce już mieszkac sie nie da 08.07.08, 18:18

> co polakow innego interesuje oprocz zydowsmile
                                  >
                                  wszedz9ie zydzi, właczam TVP kultura zydowska gdzieś tam, włączam inny kanał
                                  zjazd żydów na Łysej górze, włączam zumi,a tam wielki napis 'najciekawsze
                                  miejsca w Polsce" i niżej spis: synagoga A, synagoga B, synagoga C, dom żydów w
                                  D, pamiatki po zydach w E etc
                                  • vicky17 Re: w Polsce już mieszkac sie nie da 08.07.08, 18:23
                                    webaholic napisał:

>
                                    > > co polakow innego interesuje oprocz zydowsmile
                                    > >
                                    > wszedz9ie zydzi, właczam TVP kultura zydowska gdzieś tam, włączam inny kanał
                                    > zjazd żydów na Łysej górze, włączam zumi,a tam wielki napis 'najciekawsze
                                    > miejsca w Polsce" i niżej spis: synagoga A, synagoga B, synagoga C, dom żydów w
                                    > D, pamiatki po zydach w E etc
                                    >

no zrobili sobie kolonie niezla,a tacy jak wyzej stoja na strazy zebrania o
                                    forse dla cudzej kultury,za co odpala im sie procenty. w zamian stoja rozwniez
                                    na strazy ortograficznej,bo wiadomo,ze tej innej rasy to juz nie dotyczy,ci maja
                                    muzea do ktorych beda zjezdzaly po kocich lbach tysiacami turysci...zostawiajac
                                    glupim polakom maaaase forsy jeszcze.. tak nie zjezdza nikt bo nie ma muzeum zydowsmile

co za propaganda,zupelne wczesne lata stalinizmu chyba..dobrze tych pacanow
                                    wyszkolili,zasuwaja jak tresowane malpy na sprezynce.
                                    • webaholic Re: w Polsce już mieszkac sie nie da 08.07.08, 18:28
                                      propaganda stalinowska to dobre porównanie, najgorsze, ze daje efekty.
                                      Zobacz Vicky, matolstwo polackie czerwone głosowało na pijaka bo im mieszkania
                                      obiecał, a wkurzało sie na kaczora, ze im je dal (2007 wykup za złotówkę) uznano
                                      to za wielką niesprawiedliwość w stosunku do możliwości jakie były za ulubionego
                                      przez rąbniete polactwo czerwone, świńskiego pijaczynę
                                      • vicky17 Re: w Polsce już mieszkac sie nie da 08.07.08, 18:33
                                        webaholic napisał:

> propaganda stalinowska to dobre porównanie, najgorsze, ze daje efekty.
                                        > Zobacz Vicky, matolstwo polackie czerwone głosowało na pijaka bo im mieszkania
                                        > obiecał, a wkurzało sie na kaczora, ze im je dal (2007 wykup za złotówkę) uznan
                                        > o
                                        > to za wielką niesprawiedliwość w stosunku do możliwości jakie były za ulubioneg
                                        > o
                                        > przez rąbniete polactwo czerwone, świńskiego pijaczynę

na prawde trudno mnie zrozumiec dlaczego te obecne wladze,wchodzace juz tak
                                        gleboko i bez wazeliny maja poparcie kogokolwiek? przeciez oni nie reprezentuja
                                        polskich interesow,tylko rozdaja szmal na lewo i prawo na cudze afery.
                                        wiekszosc normalnych wyjechala,a garstka normalnych w polsce nie ma chyba nic do
                                        powiedzenia..to jest kolejny rozbior polski,az smutno patrzec co sie tam
                                        wyprawia i KTO to robi.
                                        widzisz to dno na forach dzien w dzien..a chore to jest tak,ze koniec. znasz
                                        jakikolwiek kraj,gdzie ludzie by kochali sie na umor w jakiejs dziwnej innej od
                                        siebie rasie,do tego stopnia by narkotyzowac sie wszystkim co jest nie ichsmile)
                                        tozto psychole,grozne psychole na paseczku jakis dziwnych
                                        pracodawcow,sprzedajacy kity propagandowe, tzw szpenie od PR,czyli rozwozenia
                                        g...mieniacego sie zlotemsmile))))
                                        • webaholic Re: w Polsce już mieszkac sie nie da 08.07.08, 19:05
                                          no własnie to fenomen jest co sie w Polsce wyrabia, większośc jest nieswiadoma,
                                          mózgi mają zryte do tego stopnia, ze wku..ają ich "czarni" a nie raża synagogi.
                                          Dyskutowałem raz z faciem o Rogalinie i pałacu Raczyńskich. Pieknym ale
                                          zdewastowanym miejscu , skończyło sie na żydach, araczej an tym, gdzie pieniadze
                                          z UE trafiają a on mi tłumaczyl i argumentował zasadnośc wydawania naszej kasy
                                          na synagogi zamiast na nasze polski dziedzictwo, ze żydzi to przecież moja
                                          kulturasmile)) To ja już wole Cygan, utalentowani ludzie, a obyczaje maja równie
                                          ciekawe. Czytalem, ze kiedy Cygan umiera wiozą go wystrojonego na siedząco
                                          ostatni raz. Tak było przed wojną dzisiaj wątpie by ten zwyczaj uskuteczniali. A
                                          żydzi co? Wystarczy o targ staroci zahaczyć raz w życiu, żeby ich kulture
                                          poznać. Familijne scenki na obrazkach w stylu 'Wesoły żyd z dukatami", " Żyd
                                          raduje się, ze ma sakiewke"
                                          A forumowe kundle to nieudacznicy, muszą komuś dupe wylizac, zeby na powierzchni
                                          sie utrzymac. Straszny w sumie los, wyobraż sobuie dupe dany lizać
                                          • vicky17 Re: w Polsce już mieszkac sie nie da 08.07.08, 19:19
                                            webaholic napisał:

> A forumowe kundle to nieudacznicy, muszą komuś dupe wylizac, zeby na powierzchn
                                            > i
                                            > sie utrzymac. Straszny w sumie los, wyobraż sobuie dupe dany lizać
                                            >

no wlasnie kazdego innego,ale w koncu kiedys sie pokazala i na prawde trzeba byc
                                            glodnym by ja uznac za jakikolwiek autorytet..poza kasa chyba..jest granica i
                                            nie tylko dla chlopa,ale i kobity a obecnie sa srodki by wygladac nieco lepiej
                                            i fizycznie i mentalnie. ci co sie z kims takim zwiazuja musza byc albo sami
                                            chorzy mentalnie,albo miec takie kompleksy,ze to im nie przeszkadzasmile))
                                            no poza tym chyba nie maja innego zrodla dochodowsmile))
                                            • dana33 Re: w Polsce już mieszkac sie nie da 08.07.08, 19:21
                                              kretynka z samych kretynowic... smile))))
                                • dana33 Re: A Ty kogo popierasz Perlo? 08.07.08, 18:41
                                  chcesz czy nie chcesz, rochellinska, zydzi byli i pozostali czescia
                                  kultury polskiej.... wymachuj nozkami dalej....
                                  i wiesz co? ty z twoja rynsztokowa kultura nie mozesz konkurowac z
                                  kultura zydow polskich....
                                  • spitt Re: A Ty kogo popierasz Perlo? 08.07.08, 20:53

Yeah tej czesci o ktorej lepiej nie wspominac ,...
                                    ==================================================================
                                    chcesz czy nie chcesz, rochellinska, zydzi byli i pozostali czescia
                                    kultury polskiej....
                              • qwardian Re: A Ty kogo popierasz Perlo? 08.07.08, 18:23
                                > stolicy dalekiej Polski jest im potrzebne do czegokolwiek? To w
                                >interesie Polsk i jest, by pokazac m.in. Zydom, ze Polska to nie
                                >tylko pogromy, antysemityzm oraz nazistowskie obozy zaglady z
                                >najbardziej znanym Auschwitz na czele...

To muzeum wybiórcze o Bermanie, Mincu, Ochabie i całym Biurze
                                Politycznym milczało będzie, oraz Bezpiece, z Radkiewiczem,
                                Goldbergu Różańskim, będzie miało usta zakneblowane ... że Polskie
                                podziemie z AK mordowano na skalę ludobójstwa??? I dopiero
                                gomułkowska Polska szlaban postawiła na mordowanie....

My tutaj żadnego muzeum nie potrzebujemy, raczej zapomnieć chcemy,
                                co nam się przydarzyło, kiedy ateiści żydowscy do władzy doszli...

A muzeum to pamięć.
                              • spitt Re: A Ty kogo popierasz Perlo? 08.07.08, 18:27

Bullshit !!! ,...

Bedzie jak wszystkie muzea zwiazane z zydami wlacznie holocaustu
                                utrzymywane z pieniedzy podatnika jak tu zareczaja - "The Museum
                                is always free and open to the public, as the founders never wanted
                                to turn anyone away for want of an entry fee" (sic) Thanks but no
                                thanks , za taki interes ,... ,...
                                ==================================================================
                                A to muzeum, o ktore sie teatralnie pieklisz, stanie sie atrakcja
                                Warszawy i bedzie sciagac do nas turystow z calego swiata. I bedzie
                                sluzyc Polakom, a nie Zydom ,...
                              • dana33 Re: A Ty kogo popierasz Perlo? 08.07.08, 18:39
                                ty perlisty sprawdz dokladnie, ile pieniedzy tachles polski podatnik
                                bedzie placil na to muzeum, a ile pieniedzy jest zebrane u zydow na
                                calym swiecie.... nie zarobisz nic na tym muzeum, ze tak sie
                                pienisz?
                                • allahu_akbar [...] 08.07.08, 18:40
                                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                  • dana33 Re: Palestyńczycy naszczają na ciała twojej rodzi 08.07.08, 18:47
                                    no i prosze..... caly wqrwiony adas nam sie wreszcie pokazal....
                                    • opornik4 Re: Palestyńczycy naszczają na ciała twojej rodzi 08.07.08, 19:55
                                      dana33 napisała:

> no i prosze..... caly wqrwiony adas nam sie wreszcie pokazal....

Osobnik -allahu_akbar-;to chyba znana nam menda amerykanska,
                                      wystepujacy tez pod nickiem -andrew-;-ziutek.kowalski-.

Tylko nie berdzo rozumiem,czemu go -vitalia- u siebie
                                      toleruje:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25695&w=81835333&a=81865636

"Nic dziwnego, polskie żydostwo jest strasznie rozwodnione..
                                      Jakbyś miała jakieś pytania odnośnie judaizmu, języka hebrajskiego
                                      i żydowskiej kultury, to przychodź bezpośrednio
                                      do mnie wink"
                                      • absztyfikant Re: Palestyńczycy naszczają na ciała twojej rodzi 08.07.08, 20:02
                                        Kwestia czasu, pozniej sie za niego osobiscie zabioresmile
                                • spitt Re: A Ty kogo popierasz Perlo? 08.07.08, 20:51

a fuckin' chump change , check it out youself ,...
                                  ===================================================================
                                  a ile pieniedzy jest zebrane u zydow na calym swiecie....
                              • perla Re: A Ty kogo popierasz Perlo? 08.07.08, 22:06
                                absztyfikant napisał:

> Ktory to juz raz swisnales sobie obertasa z antysemitami? A kilka
                                dni temu
                                > chwaliles sie, ze bedziesz robic programy w TV na wiadomy temat za
                                pieniadze
                                > podatnikow nie omieszkawszy okrasic tego standardowymi tyradami na
                                temat
                                > swinskiego miesa itd.

absztyfikant, Tobie coś się popierdzieliło. Gdzie ja to niby
                                napisałem, że jakieś programy w tv robić będę? Ja się w ogóle na tym
                                nie znam, też coś właśnie...
                                • absztyfikant Re: A Ty kogo popierasz Perlo? 08.07.08, 22:13
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=81147434&a=81311674
                                  • perla no ale gdzie w poście tym jest, że ja 08.07.08, 22:16
                                    jakieś programy dla tvp robię właśnie?
                                    • perla ok absztyfikant 08.07.08, 22:35
                                      wiesz o mnie za dużo i dziwię się, że to ujawniasz. Oczywistym jest,
                                      że robię poważne programy publicystyczne w tv. A w wolnych chwilach
                                      te głupawe seriale, które milionową oglądalność mają.
                                      Ale teraz rzuciłem się na kino, i zrobiłem film, który w kinach na
                                      jesieni zobaczysz. Tylko do kina w pampersy ubierz się, bo
                                      posiusiasz się ze śmiechu, tak jak to zdarza się dystrybutorom,
                                      którzy widzą komedię tą po pierwszym montażu. W planach horror jest,
                                      a potem film wojenny o wojnie w Israelu właśnie.
                                      • absztyfikant Re: ok absztyfikant 08.07.08, 22:55
                                        Alez ja nic nie ujawniam! A ten wpis to sciema. Potrafie odroznic ziarna od plewwink

perla napisał:

> wiesz o mnie za dużo i dziwię się, że to ujawniasz. Oczywistym jest,
                                        > że robię poważne programy publicystyczne w tv. A w wolnych chwilach
                                        > te głupawe seriale, które milionową oglądalność mają.
                                        > Ale teraz rzuciłem się na kino, i zrobiłem film, który w kinach na
                                        > jesieni zobaczysz. Tylko do kina w pampersy ubierz się, bo
                                        > posiusiasz się ze śmiechu, tak jak to zdarza się dystrybutorom,
                                        > którzy widzą komedię tą po pierwszym montażu. W planach horror jest,
                                        > a potem film wojenny o wojnie w Israelu właśnie.
                                        >
                                        • perla Re: ok absztyfikant 08.07.08, 22:56
                                          dzięki, że wycofałeś się właśnie.
                    • opornik4 Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 19:23
                      qwardian napisał:
                      > My tam muzeów nie stawiamy i kościołów kosztem izraelskiego
                      > społeczeństwa...

Tak,ale to na polskiej ziemi zydowscy obywatele stracili
                      swoje mienie i zycie.
                  • spitt Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 17:37

Nu wlasnie , twoja kolezanka jak nie na krzywy ryj u znajomych to z
                    mlecznych barow wlasnie smile)) ,...
                    i w ogóle nie korzystaja z kawiarni czy restauracji ,...
                  • spitt Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 17:44

A ilu takich ktorzy zostawiaja po sobie wypalone dziury w dywanach
                    rzygowiny po katach i odchody w zlewach , he ??? Niektore hotele w
                    krakowie wola miec puste pokoje niz takich "gosci" ,...
                    ile jest takich z Polski ,którzy naprawde przyjeżdzają turystycznie
                    i zostawiają tam duze pieniędze ,...
                  • dana33 Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 18:44
                    przede wszystkim, ariadno, spia w hotelach arabskich... jak w
                    jerozolimie, to spedzaja noce w hotelach w betlejem, ktore nalezy do
                    autonomi....
                    • qwardian Re: Ariadna, tu o biznes chodzi 08.07.08, 19:32

> przede wszystkim, ariadno, spia w hotelach arabskich...

W tańszych tak, trzeba bardziej o byznesie myśleć, czy ja mam to
                      Żydom mówić, jak się interes robi?
    • sas.15 Pomysł z racji skrajnego atysemityzmu, 08.07.08, 16:21
      Który wyssałeś z mlekiem matki i został Ci przekazany w nasieniu ojca oraz
      nabyty z Radia Maryja jest łatwy do obalenia.Że też w tych obarczonych balastem
      antysemityzmu łbach rysują się takie dziwaczne pomysły...
      • webaholic a co jest w tym antysemickiego? ze trzeba sobie za 08.07.08, 16:28
        kaplice samemu wybulić?? no skandal, co za chamówa faktycznie, wszak lepsze jest
        na krzywy ryj
        sas.15 napisał:

> Który wyssałeś z mlekiem matki i został Ci przekazany w nasieniu ojca oraz
        > nabyty z Radia Maryja jest łatwy do obalenia.Że też w tych obarczonych balastem
        > antysemityzmu łbach rysują się takie dziwaczne pomysły...
        • dana33 a przy kasie kto bedzie stal? 08.07.08, 17:09
          ty perlisty, nie? tak z 30% od kazdych 100 euro i jak nic masz na
          splacanie karcianych dlugow.... i wiesz, w jakie lozko sie polozyc
          i teraz jeszcze widze, ze wiesz jak forse wyciagac z obcych
          kieszen.... ot, natura perlistego polaczka....
          • qwardian Re: a przy kasie kto bedzie stal? 08.07.08, 17:36
            > a przy kasie kto bedzie stal?

Żyda takiego, który by przypilnował, żeby pieniądze szły w jednym
            celu, służącym popularyzacji żydowskiej kultury i wspomagał ośrodki
            kultu religijnego żydowskiego. To na wizie sprecyzowane byłoby...
          • cyniol Re: a przy kasie kto bedzie stal? 08.07.08, 17:40
            dana33 napisała:

> ty perlisty, nie? tak z 30% od kazdych 100 euro i jak nic masz na
            > splacanie karcianych dlugow.... i wiesz, w jakie lozko sie polozyc
            > i teraz jeszcze widze, ze wiesz jak forse wyciagac z obcych
            > kieszen.... ot, natura perlistego polaczka....
            Zaintrygowalo mnie co to za lozko jest? Z baldachimem czy co?smile))Tak sie o tym
            lozku rozpisujesz wiec musi byc w nim cos nad wyraz specjalnego? A moze nalezy
            do Paris Hilton na przyklad? Co ty Dana materacem Perly jestes?smile))
            • vicky17 Re: a przy kasie kto bedzie stal? 08.07.08, 17:43
              cyniol napisał:

> lozku rozpisujesz wiec musi byc w nim cos nad wyraz specjalnego? A moze nalezy
              > do Paris Hilton na przyklad? Co ty Dana materacem Perly jestes?smile))

cmok sni o dobrych materacach,jak widac zawsze kazdemu w wyro i garnek
              zaglada..z zalu,ze nikogo to nie bierze co ten tlumok powie.
              nu wiesz kazdy chce wygladac na waznego,a szczegolnie jak tak wyglada jak ta
              pocieszna hi hosmile
              • dana33 Re: a przy kasie kto bedzie stal? 08.07.08, 19:00
                The five-story building was selected in 2005 in an international
                design competition. The museum is expected to open in 2009 at a cost
                of at least $65 million, not including the value of the land.
                Funding for the museum has come from private and public sources,
                including approximately $6.5 million from the German government, $13
                million from the government of Poland, and myriad private donors and
                corporations in the U.S. and Europe.
                www.aia.org/aiarchitect/thisweek07/0824/0824d_jewish.cfm
                nu, podskakujcie dalej bezsilnie, bo to jest wszystko, co mozecie
                zrobic.... przy okazji pokazujecie dokladnie calemu swiatu, kim
                jestescie.....
                • absztyfikant The Rothschild Foundation Europe tez :-) 08.07.08, 19:09
                  www.jewishmuseum.org.pl/sponsor.php?miId=110&lang=pl
                  • dana33 Re: The Rothschild Foundation Europe tez :-) 08.07.08, 19:17
                    smile)))))
                    cale kretynstwo forumowe podskakuje i co? i jak nizej... smile)))
                    • vicky17 Re: The Rothschild Foundation Europe tez :-) 08.07.08, 19:22
                      dana33 napisała:

> smile)))))
                      > cale kretynstwo forumowe podskakuje i co? i jak nizej... smile)))

blogoslawieni kretyni,ktorzy swego kretynstwa nie widza i mysla,ze ich ...myszka
                      nie dosiegnie..oj rzeczywiscie dobre rady mozna zaczac dawac sobie np.jak
                      schudnac w ciagu powiedzmy roku, by wygladac jak czlowiek lub co zrobic by wozek
                      inwalidzki nie obijal sie o sciany podczas wyprawy do wucecika?
                      • dana33 Re: The Rothschild Foundation Europe tez :-) 08.07.08, 19:38
                        strasznie duzo dzisiaj o sobie piszesz, rochellino rynsztokowa...
                • qwardian Re: a przy kasie kto bedzie stal? 08.07.08, 19:26
                  dana33 napisała:

> przy okazji pokazujecie dokladnie calemu swiatu, kim
                  > jestescie.....

Na Boga, Dana, czy nam od Żydów ubliżasz?
                • spitt Re: a przy kasie kto bedzie stal? 08.07.08, 21:03

No wlasnie , not including the value of the land a ten gdyby wtedy
                  (zamiast darowac) sprzedali po rynkowej cenie dostali by 3 razy tyle
                  niz wartosc muzeum ,...
                  ====================================================================
                  not including the value of the land.

• dana33 Re: a przy kasie kto bedzie stal? 08.07.08, 21:21
                    nu, up up..... nawet jak doliczysz value of the land, to polski
                    wklad nie dojdzie nawet do polowy tej sumy....\
                    tak ze nie drzyj mordy, ze to WY budujecie zydom w polsce muzeum...
                    i tak miedzy nami..... to tyle mienia pozydowskiego zostalo w polsce
                    bez wlascicieli i spadkobiercow, i przeszlo na wlasnosc panstwa, ze
                    i ten land to wlasciwie zydowski...
                    smieciem sie urodziles i smieciem umrzesz.... i zydzi ci cale zycie
                    zmarnowali.... i marnowac beda do ostatniego dnia.... amen...
    • absztyfikant To dla Carominy ;-) 08.07.08, 17:10
      www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3565265,00.html
    • opornik4 Re: należy wprowadzić wizy dla obywateli Israela 08.07.08, 19:20
      O.K.
      Ale najpierw nalezy przywrocic polskie obywatelstwo,
      wszystkim osobom (i ich potomkom)zydowskiego pochodzenia,
      ktore zostaly go swego czasu pozbawione.
      • webaholic a to niby dlaczego? a jak sie o to samo upomną 08.07.08, 19:55
        tatarzy i turcy i wegrzy i czesi i ruscy to co?

opornik4 napisała:

> O.K.
        > Ale najpierw nalezy przywrocic polskie obywatelstwo,
        > wszystkim osobom (i ich potomkom)zydowskiego pochodzenia,
        > ktore zostaly go swego czasu pozbawione.
        • opornik4 Re: a to niby dlaczego? a jak sie o to samo upomn 08.07.08, 20:09
          Przez Ciebie wymienieni,nie byli na polskiej ziemi poddani eksterminacji.
          Tak,na marginesie - z Jedwabnego,lub Kielc czasem nie pochodzisz?
          Moze nadal korzystasz z zydowskiego mienia,ktore Twoja rodzinka zagrabila.
          • webaholic Re: a to niby dlaczego? a jak sie o to samo upomn 08.07.08, 21:46
            opornik4 napisała:

> Przez Ciebie wymienieni,nie byli na polskiej ziemi poddani eksterminacji

to mozę jednak Niemcy powinni ich do siebie zabrac, nie wydaje Ci sie , że jeśli
            ktos ma tutaj zobowiązania to Szwaby?
            Fakt, ze coś odbywało sie na czyjeś ziemi do czegoś zobowiazuje? to żyszi
            powinni już sie pakować i do Jeruszalem wpuścić Palestyńczyków
            Ukraińcy za Wielki Głód powinni wprowadzić sie do Rosi, Polacy do Israela za
            UBecje, Indianie powinni przegonić białych, Ormianie do Turcji, a Bułgarzy do
            Rzymusmile))

> Tak,na marginesie - z Jedwabnego,lub Kielc czasem nie pochodzisz?

Bardzo współczuje mieszkańcom Jedwabnego męczarni i smierci na Sybirze

> Moze nadal korzystasz z zydowskiego mienia,ktore Twoja rodzinka zagrabila.

smile zydowska ubecja pozbawiłą moja rodzinę majatku bezprawnie, po 89 r zydowska
            ubecja nawet zalegalizowała częściowo te kradzież. moi przoidkowie nie znali
            żydów, watpie nawet by zatrudniali ich do pracy w oborze, bo to też trzeba
            umieć robic
            • opornik4 Re: a to niby dlaczego? a jak sie o to samo upomn 08.07.08, 22:13
              webaholic napisał:
              > to mozę jednak Niemcy powinni ich do siebie zabrac, nie wydaje Ci sie , że jeśli
              > ktos ma tutaj zobowiązania to Szwaby?

Niemcy odszkodowania zaplacili.
              Kilka milionow Zydow do siebie przyjeli,zwolnili ich (tutaj)
              z placenia podatkow.
              Czyli,teraz czas na Polske z rekompensata.
              • dana33 Re: a to niby dlaczego? a jak sie o to samo upomn 08.07.08, 22:17
                nu, opornikowa.... co ty idiocie tlumaczysz? latwiej pogadac ze
                sciana... smile)))
              • webaholic Re: a to niby dlaczego? a jak sie o to samo upomn 08.07.08, 22:26
                opornik4 napisała:

>
                > Niemcy odszkodowania zaplacili.
                > Kilka milionow Zydow do siebie przyjeli,zwolnili ich (tutaj)
                > z placenia podatkow.
                > Czyli,teraz czas na Polske z rekompensata.

a ta rekompensata to za 800 lat swobodnej prokreacji midzy żydami?, umożliwienia
                stworzenia Israela, bo gdyby nie Polacy to duchy by tam teraz mieszkały
                Kiedy Żydzi zaczna płacić za UB i Magdalenkę za zeszły rok, w którym większośc
                emerytów zyła w biedzie? i za zeszły miesiac za to samo?
                • opornik4 Re: a to niby dlaczego? a jak sie o to samo upomn 08.07.08, 23:31
                  webaholic napisał:

> Kiedy Żydzi zaczna płacić za UB i Magdalenkę za zeszły rok, w
                  którym większośc
                  > emerytów zyła w biedzie? i za zeszły miesiac za to samo?

Nie osmieszaj sie,panstwo Izrael nie ponosi za powyzsze
                  odpowiedzialnosci.
                  Natomiast rzad polski,za odebrane mienie i obywatelstwa - tak.
                  • tvnpolprw281 Re: a to niby dlaczego? a jak sie o to samo upomn 08.07.08, 23:38
                    Jaki rzad Polski? Rzad Rzeczpospolitej Polskiej powstal w 1990 roku.
                    Przedtem byl PRL czyli radziecki rzad ,okupowanej przez ZSRR
                    radzieckiej prowincji na ziemich polskich. Wszystkie pretensci
                    zydki niech zglaszaja do Moskwy
                  • webaholic w czasie II WŚ przez zydów wiele polskiej krwi 08.07.08, 23:45
                    przelano, a majatek zagrabiono. Naiwni Polacy ratowali Zydów za o ginęli wraz z
                    rodzinami. Kiedy żydzi zaczna nam płacić za ich utrate?
                    Kiedy żydzi zaczna płacić za Wolińską, szechterów, geremków, bartoszewskich ?
                    Jaki miliony dolców zrekompensują śmierć Generała Nila jego rodzinie?
              • tvnpolprw281 Re: a to niby dlaczego? a jak sie o to samo upomn 08.07.08, 23:14
                Opornik pisze "Niemcy przyjeli kilka milionow Zydow"
                Do komor gazowych czy bezposrednio zywcem do krematoriow?
                I jeszcze ich od podatkow zwolnili (na wiecznosc)
                • opornik4 Re: a to niby dlaczego? a jak sie o to samo upomn 08.07.08, 23:38
                  tvnpolprw281 napisała:

> Opornik pisze "Niemcy przyjeli kilka milionow Zydow"
                  > Do komor gazowych czy bezposrednio zywcem do krematoriow?
                  > I jeszcze ich od podatkow zwolnili (na wiecznosc)
                  >

Ty sie cw..u nie odzywaj.
                  G.wno wiesz.
                  Od lat 80 (odtad tu mieszkam,to wiem)- przyjeto kilka
                  milionow Zydow,z dawnego terytorium ZSRR.
                  Obywatelom niemieckim to nie przeszkadza,wolimy nacje zydowska
                  od muzulmanskiej.
                  Zarowno Zydzi,jak i Cyganie (w ramach rekompensaty za Holokaust),
                  maja ulgi podatkowe.
                  • cyniol Re: a to niby dlaczego? a jak sie o to samo upomn 09.07.08, 13:29
                    opornik4 napisała:

> tvnpolprw281 napisała:
                    >
                    > > Opornik pisze "Niemcy przyjeli kilka milionow Zydow"
                    > > Do komor gazowych czy bezposrednio zywcem do krematoriow?
                    > > I jeszcze ich od podatkow zwolnili (na wiecznosc)
                    > >
                    >
                    > Ty sie cw..u nie odzywaj.
                    > G.wno wiesz.
                    > Od lat 80 (odtad tu mieszkam,to wiem)- przyjeto kilka
                    > milionow Zydow,z dawnego terytorium ZSRR.
                    > Obywatelom niemieckim to nie przeszkadza,wolimy nacje zydowska
                    > od muzulmanskiej.
                    > Zarowno Zydzi,jak i Cyganie (w ramach rekompensaty za Holokaust),
                    > maja ulgi podatkowe.
                    Ty klamco, do Niemiec z dawnych terenow ZSSR przyjechalo 200tys. Zydow, a nie
                    kilka milionow.Ksieza pozwalaja ci tak klamac i konfabulowac? I w jakim celu ty
                    to robisz?
    • perla dane33 jest 08.07.08, 22:12
      no, czekam na kolejne rewelacje na temat mojego priva. No pisz pisz,
      co tam jeszcze wyplotkowałaś i czym jeszcze podzielić się na forum
      możesz? Już wiem o łóżkach, kartach, pijaństwie... No napisz coś
      jeszcze właśnie.
      smile))
      • dana33 Re: dane33 jest 08.07.08, 22:15
        nie prowokuj, facet.... zlez lepiej z tej drabiny, na ktora wlazisz
        ciagle...
        • perla Re: dane33 jest 08.07.08, 22:18
          tłuściutka, ja cię chcę grubasku wieprzowy prowokować.
          No, napisz coś jeszcze o moim privie, napisz właśnie.
          smile))
          • dana33 Re: dane33 jest 08.07.08, 22:37
            a schmock blejbt a schmock....
            • perla Re: dane33 jest 08.07.08, 22:44
              dana33 napisała:

> a schmock blejbt a schmock....

ebemebe matristope. Git właśnie.
              • dana33 Re: dane33 jest 08.07.08, 22:54
                znow sie spiles?
                zalosnie wygladasz, perlisty.... zchamiales do reszty....
                nu, ale tak to bywa....
                idz do mykwy... narobisz tam przynajmniej troche ruchu....
                • perla ty dane 08.07.08, 23:01
                  zostaw to co ci nic do tego. Radzę po dobroci. O mnie pisz sobie co
                  chcesz, ale nie wycieraj sobie buźki tym co nie twoje jest. I to twe
                  monumentum ci w ten głupi łeb przywali za to właśnie.
                  • caromina Re: ty dane 08.07.08, 23:11
                    perla napisał:

> zostaw to co ci nic do tego. Radzę po dobroci. O mnie pisz sobie
                    co chcesz, ale nie wycieraj sobie buźki tym co nie twoje jest. I to
                    twe monumentum ci w ten głupi łeb przywali za to właśnie.
                    >

To jest przypadek szczegolny pisanie nicka dane33 - dla...psychiatry.
                    Przylacz sie do sziwy, ktora zrobiono...
                    • absztyfikant Re: ty dane 08.07.08, 23:16
                      Siedzicie sziwa po Danie czy co?smile))))))
                      • caromina Re: ty dane 08.07.08, 23:20
                        absztyfikant napisał:

> Siedzicie sziwa po Danie czy co?smile))))))
                        >
                        kto inny siedzial sziwa po niej. Ona wie. My? Dlaczego mielibysmy?
                        czy to ja do slupa a slup stoi jak...? nu? pozdrawiam klawiaturkesmile
                        dobranoc
                        • perla Re: ty dane 08.07.08, 23:32
                          caromina napisała:

> kto inny siedzial sziwa po niej.

z tydzień do tego.
                          A tu wypisuje, że jej rodzinni ultraortodoksi witają ją radośnie gdy
                          ona tłuszczem wieprzowym ochapana z patelni jest.
                          No, takiej satyry to jeszcze nie było na forum tym właśnie.
                          • caromina Re: ty dane 08.07.08, 23:39
                            perla napisał:

> caromina napisała:
                            >
                            > > kto inny siedzial sziwa po niej.
                            >
                            > z tydzień do tego.
                            > A tu wypisuje, że jej rodzinni ultraortodoksi witają ją radośnie
                            gdy
                            > ona tłuszczem wieprzowym ochapana z patelni jest.
                            > No, takiej satyry to jeszcze nie było na forum tym właśnie.
                            >
                            >
                            niech je co chce i robi co chce, i zostawi ludzi, ktorzy do niej nie
                            pisza, i w zaden inny sposob sie nie zwracaja i nie kontaktuja. Bo
                            to obrzydliwe. Ciekawe, ze nikt jej tego nie powiedzial.
                            • dana33 Re: ty dane 08.07.08, 23:46
                              ty miriam, upadlas juz zupelnie na glowe....
                              twoj tentam prowokuje tutaj bez przerwy.... nie ja go zaczepiam,
                              tylko on mnie, a potem ty tu wypisujesz, ze mam zostawic ludzi (?)
                              "ktorzy do niej nie pisza,"?????? skretynialas juz zupelnie...
                              nu, co robic... tak juz masz....
                            • oscar62 Re: ty dane 09.07.08, 12:37
                              caromina napisała:

> perla napisał:
                              >
                              > >> niech je co chce i robi co chce, i zostawi ludzi, ktorzy do
                              niej
                              nie
                              > pisza, i w zaden inny sposob sie nie zwracaja i nie kontaktuja. Bo
                              > to obrzydliwe. Ciekawe, ze nikt jej tego nie powiedzial.

NIE MA JAK RODZINNY CHOR...
                          • dana33 ty perlisty 08.07.08, 23:50
                            znow lzesz.... masz link do tego mojego wypisywania, ze "jej
                            rodzinni ultraortodoksi witają ją radośnie gdy ona tłuszczem
                            wieprzowym ochapana z patelni jest."
                            daj go tutaj, daj.... niech popatrze na to mojw wypisywanie....
                            czekam perlisty.... ty przeciez nie tchorz i nie klamca i bedziesz
                            napewno mogl udowodnic, co tu napisales...
                            nu, czekam....
                            • perla Re: ty perlisty 09.07.08, 00:35
                              dana33 napisała:

> znow lzesz.... masz link do tego mojego wypisywania, ze "jej
                              > rodzinni ultraortodoksi witają ją radośnie gdy ona tłuszczem
                              > wieprzowym ochapana z patelni jest."
                              > daj go tutaj, daj.... niech popatrze na to mojw wypisywanie....
                              > czekam perlisty.... ty przeciez nie tchorz i nie klamca i bedziesz
                              > napewno mogl udowodnic, co tu napisales...
                              > nu, czekam....
                              >

no, chwaliłaś się tu ze 2 dni temu, iż ortodoksów w rodzinie masz, i
                              żyjecie za pan brat. A tu okazuje się, iż sziwę ci biedaczko
                              zrobiono. Czyli wychodzi na to, że ten ultraortodoks to teraz
                              absztyfikant jest. Przyjmij me kondolencje, za życia właśnie.
                              smile))
                              • absztyfikant Re: ty perlisty 09.07.08, 00:40
                                Ogloscie to w mediachsmile Dopiero by bylo wesolo.

(((confusedגירושים

albo od razu cherem zalatwiajcie.
                    • dana33 Re: ty dane 08.07.08, 23:22
                      ty miriam, znow chcesz pokazac, ze cos wiesz, ale niestety, znow ci
                      nie wychodzi... nie ma czegos takiego jak "przylaczenie sie do
                      sziwy"...
                      idz do rabina lodzkiego, tego wiesz, znanego wszystkim, i sie
                      zapytaj, co to sziwa.... mam nadzieje, ze bedzie wiedzial...
                      a teraz spadaj, kobito, bo prowokujecie ciagle, a potem
                      szantazujesz, lecisz sie skarzyc i jeszcze pewnie zamowilas sobie
                      adwokata...
                      alescie sie dobrali.... zydowka (?) z antysemita....
                      jak sie wlasciwie czujesz w takim towarzystwie? ciekawe, co
                      powiedzialby irgun, jakby wiedzial o tym.....
                      • caromina Re: ty dane 08.07.08, 23:23
                        dana33 napisała:

> ty miriam, znow chcesz pokazac, ze cos wiesz, ale niestety, znow
                        ci
                        > nie wychodzi... nie ma czegos takiego jak "przylaczenie sie do
                        > sziwy"...
                        > idz do rabina lodzkiego, tego wiesz, znanego wszystkim, i sie
                        > zapytaj, co to sziwa.... mam nadzieje, ze bedzie wiedzial...
                        > a teraz spadaj, kobito, bo prowokujecie ciagle, a potem
                        > szantazujesz, lecisz sie skarzyc i jeszcze pewnie zamowilas sobie
                        > adwokata...
                        > alescie sie dobrali.... zydowka (?) z antysemita....
                        > jak sie wlasciwie czujesz w takim towarzystwie? ciekawe, co
                        > powiedzialby irgun, jakby wiedzial o tym.....

smile)))))))))))))))))))))))))))
                        • perla nuDane, a czemu przy tym antysemicie 08.07.08, 23:28
                          nie ma znaku zapytania, a przy Żydówce jest?
                          Ech..., tchórzem byłaś i tchórzem jesteś właśnie.
                          • caromina Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 08.07.08, 23:35
                            perla napisał:

> nie ma znaku zapytania, a przy Żydówce jest?
                            > Ech..., tchórzem byłaś i tchórzem jesteś właśnie.
                            >
                            Przeciez to juz nawet nie jest cos -ale "cus" co ona reprezentuje
                            soba. Ilekroc piszesz cokolwiek w strone Israela, a wielu tu pisze
                            rozne rzeczy, ona nie odpowiada Tobie, ona zaczyna pisac o mnie,
                            rozne byly forumowe sposoby, ale ten nalezy do najpodlejszych.
                            Niestety nie stac ja na nic wiecej bo poziom piaskownicy to dla tej
                            osoby to wyzyna nie do osiagniecia.
                            To beznadziejna osoba jest. Ja do niej nie pisze pod nickiem perla.
                            Czytac nie potrafi do tego wszystkiego, czytac ze zrozumieniem.
                            • perla Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 08.07.08, 23:45
                              Miriam, dla mnie ten przypadek to jakaś schizofrenia jest. Ona
                              myśli, że jak jakieś ploteczki przekaże tu, to zyska coś. Zaczepia
                              Ciebie pod byle pretekstem. Widać jakieś kompleksy wychodzą.
                              Ja osobiście chciałbym ją nawrócić na fora israelskie. Jako
                              zdeklarowaną patriotkę. Bo dziwe jest, że taka israelska patriotka
                              non stop na polskim forum jest, zamiast martwić się, że jej sołtys
                              znów 1784 zarządzenie wydał właśnie.
                              • dana33 Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 08.07.08, 23:51
                                alez ty masz ego przerosniete, perlisty.... ty mozesz chciec
                                wszystko, ale zrobic nie mozesz nic.... najwyzej wlezc na drabine,
                                ja maz i brat w synagodze, farsztejst?
                                • webaholic Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 08.07.08, 23:57
                                  dana33 napisała:

> ja maz i brat w synagodze, farsztejst?

o fuck o co tu chodzi? czy ona i mąż i brat to ta sama osoba , trójca, trójca
                                  świeta?
                                  czy maż i brat to sama osoba ? kazirodztwo?
                                  a czy Napoleon z toba rozmawia za pośrednictwem wanny?
                              • caromina Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 08.07.08, 23:52
                                perla napisał:

> Miriam, dla mnie ten przypadek to jakaś schizofrenia jest. Ona
                                > myśli, że jak jakieś ploteczki przekaże tu, to zyska coś. Zaczepia
                                > Ciebie pod byle pretekstem. Widać jakieś kompleksy wychodzą.
                                > Ja osobiście chciałbym ją nawrócić na fora israelskie. Jako
                                > zdeklarowaną patriotkę. Bo dziwe jest, że taka israelska patriotka
                                > non stop na polskim forum jest, zamiast martwić się, że jej sołtys
                                > znów 1784 zarządzenie wydał właśnie.
                                >

Ja juz wszystko, co mialam do powiedzenia, napisalam. Te osoby...
                                ktore - byc moze - mowiasmile)) - a mowia, i tez wiem, kto mowi... o
                                mnie i tak baaardzo, jak ona, nie kochaja mykwysmile)) powinny sie
                                martwic hallachicznym pochodzeniem... Natomiast ja nie musze. Takze
                                nie musze i nie bede nikomu i nic udowadniac.

Przy okazji poruszania na forum tematow zydowskich, moja osoba nie
                                powinna byc przywolywana pod jakimkolwiek pozorem.

• dana33 Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 08.07.08, 23:59
                                  twoja osoba nie jest az tak wazna, miriam.... nikt cie tutaj nie
                                  wola oprocz perlistego, a on jak pstryknie palcem, to ty lecisz...
                                  wiadome od lat...
                                  tak ze w tyl zwrot i odmarsz...
                                  • perla ojwawoj 09.07.08, 00:06
                                    to już tak nerwy puszczają?
                                    Toż dokładnie odwrotnie jest, o czym wiesz dobrze tłuścioszku
                                    israelsko wieprzowy. To mnie tłumaczy się co bym z durną dane nie
                                    pisywał. Chyba posłucham w końcu właśnie.

smile))

dana33 napisała:

> twoja osoba nie jest az tak wazna, miriam.... nikt cie tutaj nie
                                    > wola oprocz perlistego, a on jak pstryknie palcem, to ty lecisz...
                                    > wiadome od lat...
                                    > tak ze w tyl zwrot i odmarsz...
                                    • absztyfikant Dobrze zrobisz 09.07.08, 00:09
                                      Zreszta kiedys Ci to doradzalem. I Carominie e pewnym sensie tez. To co wy
                                      wyprawiacie juz dawno przestalo byc niesmaczne. To obled...
                                      • perla Re: Dobrze zrobisz 09.07.08, 00:11
                                        to ty co robisz z nuDane już dawno niesmaczne jest. Co tam jeszcze z
                                        ploteczek z privów napisze o mnie właśnie?
                            • dana33 Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 08.07.08, 23:48
                              widzisz kobitko.,... musialam ci dobrze dolozyc.. smile
                              mozesz sie nadymac wszedzie, zes taka znawczyni zydowskich spraw,
                              ale i nie jest znawczyni i do isralczyka ci daleko.... ot polska
                              petajaca sie za uznaniem zydowka.... to wszystko i nic wiecej..
                              • caromina Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 08.07.08, 23:57
                                dana33 napisała:

> widzisz kobitko.,... musialam ci dobrze dolozyc.. smile
                                > mozesz sie nadymac wszedzie, zes taka znawczyni zydowskich spraw,
                                > ale i nie jest znawczyni i do isralczyka ci daleko.... ot polska
                                > petajaca sie za uznaniem zydowka.... to wszystko i nic wiecej..

Ty danusiu mila nie mozesz miec nawet interesu do mojego pieska.
                                A marzyc o dolozeniu mi, tym tonem, takimi sprawa, i w ogole mnie
                                dolozyc - to morzesz sobie pomarzycsmile kazdemu wolnowink))) Twoja
                                opinia o czymkolwiek jest dla mnie tym, czym ryk pijaka na solnej w
                                nocy. Nawet nie napisze ci: spadaj, bo jednak, przy calym swoim
                                bagiennym poziomie, musialabys cokolwiek dla mnie reprezentowac. A
                                swoim pisaniem i swiatopogladem reprezentujesz wielkie nul.
                                Ale moze ci sie odmieni... z korzyscia dla ciebie.
                                • caromina Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 09.07.08, 00:01
                                  caromina napisała:

przytrafily mi sie literowki, bo jednak prowadzenie ... rozmowy?...z
                                  taka dawka chamstwa i tupetu jest dla mnie pierwszym doswiadczeniem.
                                  Rozne tu chamstwa bywaly, ale takiego to jeszcze nie bylo. Takiej
                                  dawki agresji, chorej, paranoicznej, psychiatra niech sie nia zajmie.
                                  Dalej bawi sie sama.

> dana33 napisała:
                                  >
                                  > > widzisz kobitko.,... musialam ci dobrze dolozyc.. smile
                                  > > mozesz sie nadymac wszedzie, zes taka znawczyni zydowskich
                                  spraw,
                                  > > ale i nie jest znawczyni i do isralczyka ci daleko.... ot polska
                                  > > petajaca sie za uznaniem zydowka.... to wszystko i nic wiecej..
                                  >
                                  >
                                  > Ty danusiu mila nie mozesz miec nawet interesu do mojego pieska.
                                  > A marzyc o dolozeniu mi, tym tonem, takimi sprawa, i w ogole mnie
                                  > dolozyc - to morzesz sobie pomarzycsmile kazdemu wolnowink))) Twoja
                                  > opinia o czymkolwiek jest dla mnie tym, czym ryk pijaka na solnej
                                  w
                                  > nocy. Nawet nie napisze ci: spadaj, bo jednak, przy calym swoim
                                  > bagiennym poziomie, musialabys cokolwiek dla mnie reprezentowac. A
                                  > swoim pisaniem i swiatopogladem reprezentujesz wielkie nul.
                                  > Ale moze ci sie odmieni... z korzyscia dla ciebie.
                                • dana33 Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 09.07.08, 00:02
                                  miriam na wysokim poziomie...
                                  mmozesz pisze sie przez z z kropka, a nie przez rz
                                  null sie pisze przez dwa l, a nie przez jedno

co do ryku pijaka, to rozumiem, ze zdobylas duzo doswiadczenia u
                                  perlistego, wiec napewno wiesz, o czym mowisz
                                  a oprocz tego to mi sie napewno nie odmieni moje zdanie o tobie i o
                                  perlistym.
                                  • caromina Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 09.07.08, 00:07
                                    dana33 napisała:

>> co do ryku pijaka, to rozumiem, ze zdobylas duzo doswiadczenia u
                                    > perlistego, wiec napewno wiesz, o czym mowisz
                                    > a oprocz tego to mi sie napewno nie odmieni moje zdanie o tobie i
                                    o
                                    > perlistym.

Jesli faktycznie jestes lodzianka - mieszkalas tu, to znasz ten ryk
                                    dobrze, nie udawaj. Nie udawaj. A jak pisalam twoje zdanie mnie nie
                                    interesuje, znowu nie czytasz ze zrozumieniem tekstu, moze ci sie w
                                    zyciu odmieni, ze przestaniesz obmawiac, jatrzyc, i tak dalej, moze
                                    to zycie bedzie laskawsze dla ciebie w realu, i zrezygnujesz troche
                                    z virtualu bo ci sie pomieszalo. Przeczytaj co ty wypisujesz! jesli
                                    nie masz po tym moralniaka, to zle o tobie swiadczy!

• absztyfikant Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 09.07.08, 00:12
                                      perla 11.09.07, 15:54
                                      ktoś tu o narkotykach napisał, że absztyfikant ćpa czy coś w tym
                                      stylu. Otóż narkotyki to nie jest wymysł czasów dzisiejszych.
                                      Istniały zawsze. I tylko ostrym naćpaniem można wytłumaczyć jak ktoś
                                      mógł napisać pewne teksty w Talmudzie. A są tam rozważania typu czy
                                      goj ma duszę, że goj gorszy od zwierzęcia jest, i jeżeli postawi się
                                      nocnik z zawartością goja i z zawartością Żyda, to to czyste jest
                                      jeżeli zawartość większa Żyda jest. Jak ktoś nie wierzy niech
                                      poczyta sobie.
                                      Oczywiście, dzisiaj nikt poważnie tego nie bierze, tym bardziej, że
                                      to musiało na ostrym haju pisane być.
                                      • perla no i co? 09.07.08, 00:15
                                        podtrzymuję post ten. Co chciałeś udowodnić tym właśnie?
                                  • perla Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 09.07.08, 00:10
                                    twoim zdaniem to podziel się na Erec. Na pewno uznanie zdobędziesz.
                                    A co do literówek, to przyjrzyj się, iż halacha napisałaś chalacha
                                    tłusty tłumoku, który filosemickim resztom imponujesz jeszcze
                                    właśnie.
                          • dana33 Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 08.07.08, 23:42
                            hahahahahaha..... ja tchorzem? to was wlasnie denerwuje, ze nie
                            jestem..... przy tobie nie ma znaku zapytania, bo nie ma
                            najmniejszych watpliwosci.... u carominskiej to moze jest, a moze
                            nie jest chalachiczna zydowka.... wiesz.... duzo ludzi opowiada
                            rozne bajki.... trzeba je slyszec na wlasne uszy, jak ja slyszalam,
                            zeby wiedziec, z kiem diela masz...
                            spadaj facet....
                            • perla Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 08.07.08, 23:47
                              jesteś tchórzem, a jak nie jesteś to napisz o tych bajkach, i o tych
                              ludziach.
                              No co? Mordka opadła na propozycję moją właśnie?
                              • off_nick Perła, 08.07.08, 23:56
                                zmień pampersa a jak nie jesteś w stanie sam tego zrobić to poproś
                                Carominę,może bez obrzydzenia uczyni to właśnie.

perla napisał:
                                • perla a ty tu czego w ogóle? 09.07.08, 00:02
                                  spływaj jak niczego merytorycznie do napisania nie masz właśnie.
                                  • off_nick A Ty co piszesz 09.07.08, 00:15
                                    merytorycznego popaprańcze?
                                    Macho podlaski...
                                    • perla Re: A Ty co piszesz 09.07.08, 00:17
                                      off_nick napisała:

> Macho podlaski...

pomyłka jest. Geigraficzna.
                                      nuDane próbuje tu o moim privie pisywać, co Ty na to właśnie?
                                      • off_nick Jak na lato, 09.07.08, 00:23
                                        nieciekawa postać jesteś,ewenement wprost z uwagi na wredność.
                                        • absztyfikant Re: Jak na lato, 09.07.08, 00:27
                                          לשון הרע

Nazwa forumIP: *.toya.net.pl
                                          Gość: Miriam 15.10.07, 20:10 Odpowiedz
                                          Chcialabym chwile o zasadnosci istnienia forum Erec Israel. Pisze
                                          tam facet, ktory jest homo wiadomo, ale w ten inny sposob, jak to
                                          sie ladnie mowie o tej bardzo "nieladnej" sprawie.
                                          To forum mialo sluzyc poznawaniu kultury, obyczajowosci, religii,
                                          politycznych kwestii.
                                          Forum to PODOBNO tworza osoby o pochodzeniu zydowskim. Jest facet
                                          mark parker, ktory pod haslem HATIKVA, - hymn panstwa Israel -
                                          umieszcza film, filmik, w ktorym preżą sie bardzo mlodzi "chlopcy" w
                                          rozych pozach. Ten facet jest niesmaczny a forum Erec Israel do tego
                                          stopnia jest tolerancyjne, ze przeszlo mutacje od anarchii do
                                          libertynizmu, wyuzdania, co jest wlasciwie synonimem. Facet mark
                                          parker jest tak natretny ze swoimi preferencjami seksualnymi, ze
                                          pisze o nich przy kazdej okazji. Dlaczego nikt z forum Erec Israel
                                          nie zwrocil gosciowi uwagi, zeby nie laczyl hymnu panstwa z wlasnymi
                                          sklonnosciami, ktore nie kazdego zachwycaja? To znaczy, ze to forum
                                          nie posiada porzadnego moderatora! To forum wypacza wiedze
                                          przecietnego czytelnika, nie wnosi niczego tworczego. Czego maja sie
                                          dowiedziec jego czytelnicy? Ze w Israelu szaleja pederasci a panie
                                          jezdza w szabes samochodami wokol Jerozolimy, zza okien podziwiajac
                                          jak to Zydzi szabes swietuja? Zas ruch chasydzki, bedacy ostoja
                                          judaizmu i jego istoty, traktowany jest na tym forum jako szalenczy?
                                          Wszystko odwrotnie. Moze wiec niech sobie zalozyciele tego forum
                                          pisza w Israelu takie rzeczy. Tu w Polsce inaczej prowadzimy dialog
                                          zydowsko-polski. Z forum Erec Israel mozna dowiedziec sie jedynie o
                                          osobniczych preferencjach, ktore nie wpajaja nawet wiedzy
                                          powierzchownej. Niestety, forum to pretenduje do udzielania
                                          czytelnikom wiedzy o zydowskim zyciu. Jest to zycie indywiualne na
                                          tyle, ze nie moze byc odniesiem do zadnej wiedzy ogolnej, a do
                                          takowej pretenduje. Proponuje: niech inaczej sie to forum nazywa np
                                          Zydzi z Polski w Israelu. Niech forum to nie bedzie niejako
                                          wizytowka - w nazwie eretz israel - to ziemia, kraj Israela bo psuje
                                          tu w Polsce robote polskich Zydow, ktorzy sa. Sa gminy zydowskie i
                                          sa mlodzi, sredniowiekowi i starzy Zydzi. Reasumujac, to forum nie
                                          jest zrodlem wiedzy, swoim obrazem wypacza pradziwie, normalne zycie
                                          w Israelu, a tych, ktorzy pozostai w Polsce obraza. Padaja tam
                                          slowa, z punktu widzenia przyzoitosci, i z punktu widzenia dialogu -
                                          ktore pasc nie powinny. Na przyklad o innych religiach swiata.
                                          Jest to forum szkodliwe. Powtarzam, zmiencie tę nazwe.

Miriam
                                          • caromina Re: Jak na lato, 09.07.08, 00:33
                                            absztyfikant napisał:

> לשון הרע
                                            >
                                            >
                                            a co powiesz o swojej panci i jej pisaniu

>
                                            > Nazwa forumIP: *.toya.net.pl
                                            > Gość: Miriam 15.10.07, 20:10 Odpowiedz
                                            > Chcialabym chwile o zasadnosci istnienia forum Erec Israel. Pisze
                                            > tam facet, ktory jest homo wiadomo, ale w ten inny sposob, jak to
                                            > sie ladnie mowie o tej bardzo "nieladnej" sprawie.
                                            > To forum mialo sluzyc poznawaniu kultury, obyczajowosci, religii,
                                            > politycznych kwestii.
                                            > Forum to PODOBNO tworza osoby o pochodzeniu zydowskim. Jest facet
                                            > mark parker, ktory pod haslem HATIKVA, - hymn panstwa Israel -
                                            > umieszcza film, filmik, w ktorym preżą sie bardzo mlodzi "chlopcy"
                                            w
                                            > rozych pozach. Ten facet jest niesmaczny a forum Erec Israel do
                                            tego
                                            > stopnia jest tolerancyjne, ze przeszlo mutacje od anarchii do
                                            > libertynizmu, wyuzdania, co jest wlasciwie synonimem. Facet mark
                                            > parker jest tak natretny ze swoimi preferencjami seksualnymi, ze
                                            > pisze o nich przy kazdej okazji. Dlaczego nikt z forum Erec Israel
                                            > nie zwrocil gosciowi uwagi, zeby nie laczyl hymnu panstwa z
                                            wlasnymi
                                            > sklonnosciami, ktore nie kazdego zachwycaja? To znaczy, ze to
                                            forum
                                            > nie posiada porzadnego moderatora! To forum wypacza wiedze
                                            > przecietnego czytelnika, nie wnosi niczego tworczego. Czego maja
                                            sie
                                            > dowiedziec jego czytelnicy? Ze w Israelu szaleja pederasci a panie
                                            > jezdza w szabes samochodami wokol Jerozolimy, zza okien
                                            podziwiajac
                                            > jak to Zydzi szabes swietuja? Zas ruch chasydzki, bedacy ostoja
                                            > judaizmu i jego istoty, traktowany jest na tym forum jako
                                            szalenczy?
                                            > Wszystko odwrotnie. Moze wiec niech sobie zalozyciele tego forum
                                            > pisza w Israelu takie rzeczy. Tu w Polsce inaczej prowadzimy
                                            dialog
                                            > zydowsko-polski. Z forum Erec Israel mozna dowiedziec sie jedynie
                                            o
                                            > osobniczych preferencjach, ktore nie wpajaja nawet wiedzy
                                            > powierzchownej. Niestety, forum to pretenduje do udzielania
                                            > czytelnikom wiedzy o zydowskim zyciu. Jest to zycie indywiualne na
                                            > tyle, ze nie moze byc odniesiem do zadnej wiedzy ogolnej, a do
                                            > takowej pretenduje. Proponuje: niech inaczej sie to forum nazywa
                                            np
                                            > Zydzi z Polski w Israelu. Niech forum to nie bedzie niejako
                                            > wizytowka - w nazwie eretz israel - to ziemia, kraj Israela bo
                                            psuje
                                            > tu w Polsce robote polskich Zydow, ktorzy sa. Sa gminy zydowskie i
                                            > sa mlodzi, sredniowiekowi i starzy Zydzi. Reasumujac, to forum nie
                                            > jest zrodlem wiedzy, swoim obrazem wypacza pradziwie, normalne
                                            zycie
                                            > w Israelu, a tych, ktorzy pozostai w Polsce obraza. Padaja tam
                                            > slowa, z punktu widzenia przyzoitosci, i z punktu widzenia
                                            dialogu -
                                            > ktore pasc nie powinny. Na przyklad o innych religiach swiata.
                                            > Jest to forum szkodliwe. Powtarzam, zmiencie tę nazwe.
                                            >
                                            > Miriam
                                            >
                                            • absztyfikant Re: Jak na lato, 09.07.08, 00:37
                                              Motek, moja pancia nie mieszka w Jerozolimie, tylko zupelnie w innym miejscu.
                                              • perla Re: Jak na lato, 09.07.08, 00:40
                                                absztyfikant napisał:

> Motek, moja pancia nie mieszka w Jerozolimie, tylko zupelnie w
                                                innym miejscu.
                                                >

ty ty masz pancię???
                                                No tak, a nie wierzyłem Vicky właśnie...
                                              • caromina Re: Jak na lato, 09.07.08, 00:44
                                                absztyfikant napisał:

> Motek, moja pancia nie mieszka w Jerozolimie, tylko zupelnie w
                                                innym miejscu.
                                                >

asztyf wez sempiterne swoja swojej jednej panci i drugiej i wedlug
                                                tej pierwszej czyli spadaj
                                                • absztyfikant Re: Jak na lato, 09.07.08, 00:46
                                                  Spadaj to mozesz mowic do szojmera w swoim szul, a i w to watpie.
                                                  • perla ja Ci bez szulu mówię 09.07.08, 00:49
                                                    spadaj właśnie.
                                                  • caromina Re: Jak na lato, 09.07.08, 00:49
                                                    absztyfikant napisał:

> Spadaj to mozesz mowic do szojmera w swoim szul, a i w to watpie.
                                                    >

fikancie fikaj i spadaj a co ja moge to w kolejnych wcieleniach
                                                    tobie i twoim wszystkim zasie ode mnie! fatygant sie znalazl.
                                                  • absztyfikant Re: Jak na lato, 09.07.08, 00:55
                                                    Przekonaliscie mnie, znikamwink
                                                  • dana33 Re: Jak na lato, 09.07.08, 16:20
                                                    fajne te twoje ostatnie posty, miriam..... nagle zniknela nam
                                                    egzaltowana, "subtelna i delikatna" lodzka zydowka i pokazala sie
                                                    nam zwykla baba, ktora wprawdzie jak zawsze, innych poucza o dobrych
                                                    manierach, ale sama umie tez napisac i spadaj i pancia i margines
                                                    spoleczny (znow sciagniete ze mnie), i fikancie...... nu, jak
                                                    trza.... ale fajnie podrabiac sie na kogos lepszego, nie? tylko
                                                    trzeba poskrobac ciuteczko i emalia zlazi, a pod nia? nu, to samo co
                                                    u innych....
                                                  • tvnpolprw281 Re: Jak na lato, 09.07.08, 16:33
                                                    No ale my polskie goje stoimy za miriam murem. No bo ona nasza
                                                    starozkonna, ty niestety faszystka z Izraela.
                                                    Musisz bardziej uwazac Dana, bo Knesset uchwalil prawo o deportacji
                                                    zydowskich faszystow z Izraela.
                                                  • caromina Re: Jak na lato, 10.07.08, 06:10

nudo.... nudnawe i wciaz w tej samej tonacji, te twoje posty nudo...
                                                    do ciebie nie mozna inaczej niz ja - teraz... z toba trzeba twoim
                                                    jezykiem czyli "w morde i nozem"... wtedy cos ma szanse trafic...
                                                    niestety... "sciagniete z ciebie"...smile))jeszcze glupia jestes i nic
                                                    nie rozumiesz po raz kolejny... do tego wszystkiego... twoim
                                                    jezykiem pisze do ciebie zalosna istoto...NIE KAPUJESZ?...bo
                                                    inaczej, kulturalnie, normalnie...nie polapiesz sie, o co chodzi...
                                                    do ciebie trzeba chama, wiec mnie z toba nie po drodze...plujesz pod
                                                    wiatr...
                                                    ciebie trzeba... za kark strózowi kazac wyprowadzic, a nie...
                                                    ze schodow zrzucic... DOCIERA?

• dana33 Re: Jak na lato, 10.07.08, 11:18
                                                    hahahahahahaha...... ales wczesnie sie zerwala, zeby wylac z siebie
                                                    caly frust, miriamska...
                                                    zgadza sie, nie po drodze nam.... wiec odwal sie ladnie ode mnie, bo
                                                    inaczej zaczne JA, polska zydowka z israela, ktorej forum "do tego
                                                    stopnia jest tolerancyjne, ze przeszlo mutacje od anarchii do
                                                    libertynizmu, wyuzdania, co jest wlasciwie synonimem." i gdzie
                                                    "Padaja tam slowa, z punktu widzenia przyzoitosci..... ktore pasc
                                                    nie powinny", zaczne moze poucza ciebie, co to znaczy przyzwoitosc i
                                                    jakie znaczenie ma slowo "wyuzdanie".

znasz te slowa z biblii: ten rzuci pierwszy kamien, ktory jest bez
                                                    winy, miriamska?
                                                    milego dnia....
                                          • off_nick Re: Jak na lato, 09.07.08, 00:34
                                            Masz rację,pospolite oszczerstwo...

absztyfikant napisał:
                                        • perla Re: Jak na lato, 09.07.08, 00:30
                                          off_nick napisała:

> nieciekawa postać jesteś,ewenement wprost z uwagi na wredność.
                                          >

a ty jako nie wredna to czemu do wrednego odzywasz się właśnie?
                                          • off_nick Re: Jak na lato, 09.07.08, 00:36
                                            Zaczynam być wredna jak Ciebie i Carominę czytam...

perla napisał:
                                            • perla Re: Jak na lato, 09.07.08, 00:39
                                              off_nick napisała:

> Zaczynam być wredna jak Ciebie i Carominę czytam...

kłamiesz, wredna od zawsze jesteś właśnie.
                                        • oscar62 Re: Jak na lato, 09.07.08, 12:56
                                          off_nick napisała:

> nieciekawa postać jesteś,ewenement wprost z uwagi na wredność.
                                          >
                                          >
                                          > JAKO DOBRANA PARA! RAZ W ZYCIU COS TAKIEGO SIE ZDARZA wlasnie...
                              • dana33 Re: nuDane, a czemu przy tym antysemicie 08.07.08, 23:56
                                sluchaj perlisty.... znam te twoje metody, w tym watku tez je juz
                                pokazales.... najpierw prowokujesz, ciagle tylko "no napisz, nie boj
                                sie, jestes tchorze, mordka opadla, napisz, napisz, napisz.. " a jak
                                napisze to sie zaczyna: "szmata, opowiada rzeczy prywatne, podaje
                                zaczerpniete gdzie indziej informacje, gnida...." itd itd itd...
                                przeszlam to z toba nie raz i nie dwa.
                                i napisalam ci tez nie raz i nie dwa: pisze wtedy, kiedy JA uznam za
                                stosowne i co JA uznam za stosowne i jak JA uznam za stosowne.

co z tym linkiem do moich opisow radosci mojej rodziny? bo czekam...
                  • dana33 ty perlisty.... 08.07.08, 23:13
                    przestan prowokowac, co robisz tutaj od paru postow.... juz ci
                    napisalam nie raz i nie dwa: odwal sie od zydow, israela i ode mnie,
                    to dam ci spokoj.... nie chcesz, lubisz prowokowac, to bedziesz
                    dostawal ile sie da i jak mocno sie da.....
                    ty sie nie martw o to, kto mnie przywali lub nie... ty sie martw o
                    to, zebym cie pewnego dnia nie kopnela tak, ze polecisz a twoj
                    prowokacyjny pysk, ponial? a teraz won....
                    • perla Re: ty perlisty.... 08.07.08, 23:23
                      dana33 napisała:

> ty sie martw o
                      > to, zebym cie pewnego dnia nie kopnela tak, ze polecisz a twoj
                      > prowokacyjny pysk, ponial?

alerż ja chcę co byś to popróbowała zrobić. No pisz pisz,
                      tchórzymy? smile))
                      I dopóki z tym swym całym israelskim patriotyzmem nie spłyniesz na
                      fora israelskie, to będę dowalał Israelowi, Żydom, i tobie.
                      No kopnij teraz tak co bym poleciał na pysk.
                      Ależ cię wpieniłem. Uwielbiam to właśnie. smile))
                      • caromina Re: ty perlisty.... 08.07.08, 23:25
                        perla napisał:

> dana33 napisała:
                        >
                        > > ty sie martw o
                        > > to, zebym cie pewnego dnia nie kopnela tak, ze polecisz a twoj
                        > > prowokacyjny pysk, ponial?
                        >

smile))))))))))))))))))) PSYCHUSZKA smile)))
            • webaholic Re: dane33 jest 08.07.08, 22:59
              dana33 napisała:

> a schmock blejbt a schmock....

brzmi jakby Rumburak rzucał cherem własniesmile
      • webaholic Re: dane33 jest 08.07.08, 22:27
        perla napisał:
        Już wiem o łóżkach, kartach, pijaństwie... No napisz coś
        > jeszcze właśnie.
        > smile))
        >
        mnie sie ten opis podoba, jak szlachcic się bawiszsmile tak trzymaj!
        • perla Re: dane33 jest 08.07.08, 22:39
          webaholic napisał:

> mnie sie ten opis podoba, jak szlachcic się bawiszsmile tak trzymaj!

dokładnie tak trzymam właśnie.

pozdrówka smile
          • webaholic Re: dane33 jest 08.07.08, 22:57
            perla napisał:

>
            > pozdrówka smile
            >
            >
            dziękuje i również pozdrawiamsmile
        • dana33 Re: dane33 jest 08.07.08, 22:40
          pewno, ze jak szlachcic... lekko sqrwiony, ale napewno jak
          szlachcic....
          • perla Re: dane33 jest 08.07.08, 22:42
            no nuDane, napisz więcej o tym sku..eniu rzekomym, pisz pisz, no
            co, boisz się właśnie?
            smile))
    • tvnpolprw281 Dlczego musza miec Amerykanskie wizy w Izraelu? 08.07.08, 23:30
      Proste. Inaczej wszysce Izraelczycy do USA by wyemigrowali.
    • caromina do nikogo tu nic nie trafia, ntxt 09.07.08, 00:12
    • caromina zreszta 09.07.08, 00:39
      stanowicie dla mnie margines spoleczny. Wszystko.
      • absztyfikant Re: zreszta 09.07.08, 00:42
        Yom Kippur juz niebawem, przygotuj sobie liste...
        • caromina Re: zreszta 09.07.08, 00:45
          absztyfikant napisał:

> Yom Kippur juz niebawem, przygotuj sobie liste...
          >
          poczekam na ciebie i te twoje bidule dwie
          • oscar62 Re: zreszta 09.07.08, 13:08
            BIEDNA TY CAROMINO. TOBIE TEZ JOM KIPUR NIE POMOZE wlasnie...
    • perla dobranoc 09.07.08, 00:59
      jak zwykle ciekawy pomysł dwoje znanych zadymiarzy w postaci dane33
      i absztyfikanta starała się sterroryzować.
      Widać dane33 szybciej zwału dostanie niż 100 euro wyda na muzeum.
      A przecież ona musi do Polski przyjechać właśnie.
      smile))
      • dana33 dziedndobry..... 09.07.08, 08:36
        znow lzesz, perlisty, piszac "no, chwaliłaś się tu ze 2 dni temu, iż
        ortodoksów w rodzinie masz, i żyjecie za pan brat. A tu okazuje się,
        iż sziwę ci biedaczko zrobiono. Czyli wychodzi na to, że ten
        ultraortodoks to teraz absztyfikant jest. Przyjmij me kondolencje,
        za życia właśnie. smile))"

napisales wyraznie: "A tu wypisuje, że jej rodzinni ultraortodoksi
        witają ją radośnie gdy ona tłuszczem wieprzowym ochapana z patelni
        jest.No, takiej satyry to jeszcze nie było na forum tym właśnie
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=81882152&wv.x=1&a=81903114

daj link do tego twierdzenia, bo inaczej oglosze ze jestes pospolity
        klamca i manipulant... daj link gdzie wypisuje jak radosnie mnie wita
        moja ultraortodoksyjna rodzina.
        poczekam do popoludnia. a potem po prostu oglosze wszem i wobec.
        a co do sziwy, to jestes zwykly idiota, ale to wiadomo nie od dzisiaj
        • tvnpolprw281 Dona, ale cierpisz w tym Izraelu 09.07.08, 08:50
          I bez Polakow ani polskiego jezyka zyc nie mozesz.
        • perla Re: dziedndobry..... 09.07.08, 12:15
          dana33 napisała:

> daj link gdzie wypisuje jak radosnie mnie wita
          > moja ultraortodoksyjna rodzina.

no pisałaś, że masz 2 kuzynów ultraordoksyjnych. O tu:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=81765046&a=81791447
          myślałem, że cię witają radośnie, skoro o nich napisałaś. Bo kuzyni
          z zasady radośnie witają się. Ale skoro nie ma tej radości, to
          widać, że w zbyt ładnych kolorach chciałem widzieć to. O tej twej
          wieprzowinie rozpisywałaś się na forach wszystkich, i podobało mi
          się, że ultrartodoksyjmym kuzynom nie przeszkadza to. A ty się
          wściekasz jak ja napisałem, że kuzyni radośnie wiatają cię. A to
          przepraszam, przepraszam za pomówienie takie smile))

A teraz napisz coś o mnie jeszcze. Jakieś ploteczki, no pisz pisz.
          Czekam z niecierpliwością na twe rewelacje właśnie.
          smile))
          • cyniol Re: dziedndobry..... 09.07.08, 13:48
            perla napisał:

"> dana33 napisała:
            >
            > > daj link gdzie wypisuje jak radosnie mnie wita
            > > moja ultraortodoksyjna rodzina.
            >
            > no pisałaś, że masz 2 kuzynów ultraordoksyjnych. O tu:
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=81765046&a=81791447
            Dana wyjawila w koncu dlaczego do Polski tak sie pchasmile O tu:
            "ja ciebie ide cos powiedziec: ja nie tam, gdzie ty.... farsztejst?
            a ty przestan pisac bzdury na tematy, o ktorych nie masz pojecia, bo
            musnelas z gory troche zydostwa i jedziesz na tym, jak wielu tych
            nowych "zydow", bo ten zawod dzisiaj jest w polsce bardzo poplatny,
            nie?"

Moze Dana rozwinie temat i napisze na czym polega poplatnosc bycia Zydem W
            Polsce?smile))
          • dana33 Re: dziedndobry..... 09.07.08, 16:01
            aaaa rozumiem..... mysles.... innymi slowy informacje ode mnie z
            roznych postow, i z tego twojego "myslenia" ulozyles sobie poscik, w
            ktorym TWIERDZISZ,ze JA WYPISUJE, "że jej rodzinni ultraortodoksi
            witają ją radośnie gdy ona tłuszczem wieprzowym ochapana z patelni
            jest." i jeszcze masz chucpe dodac: "No, takiej satyry to jeszcze
            nie było na forum tym właśnie".

wlasnie, perlisty.... takiej satyry jaka ty tu odstawiasz naprawde
            nie bylo jeszcze na tym forum wlasnie.... i oprocz goldbauma, to to
            forum nie widzialo jeszcze takiego KLAMCY, KRETACZA I MANIPULANTA.
            • dana33 Re: dziedndobry..... 09.07.08, 16:02
              mialo byc oczywiscie myslales, a nie mysles

alez ty dran jestes, perlisty.....
            • tvnpolprw281 Witamy cie Dana na dyzurze od 16 do 24 09.07.08, 16:09
              tlum polskich masochistow ( ja nie) czeka z niecierpliwoscia aby
              gruba zydowka zaczela na nich pluc. No zaczynaj.
    • tvnpolprw281 dlaczego Izraelczycy potrzebuja wia do USA ? 09.07.08, 16:43
      Jak jestes na dyzurze Dana, to nam odpowiedz:
      Dlaczego Izraelczycy potrzebuja platnych wiz do USA?
      • tvnpolprw281 Czy Izraelczycy wemigruja do Arabskiego miasta ? 09.07.08, 16:52
        Emiraty Arabskie zbuduja luksusowe miasto w Polsce.
        Czy bogaci Izraelczycy zamiszkaja w luksusowym Arabskim miescie w
        Polsce? Zapraszmy, pod warunkiem miliona dolarow za "Polish green
        card for Izraeli citizens"
      • snajper55 Re: dlaczego Izraelczycy potrzebuja wia do USA ? 09.07.08, 20:23
        tvnpolprw281 napisała:

> Jak jestes na dyzurze Dana, to nam odpowiedz:
        > Dlaczego Izraelczycy potrzebuja platnych wiz do USA?

A dlaczego Polacy, wierni sojusznicy USA, potrzebują ?

S.
        • tvnpolprw281 Re: dlaczego Izraelczycy potrzebuja wia do USA ? 09.07.08, 20:30
          Z tych samych powodow. Za duzo chcialo na stale i za wszelka cene
          wyemigrowac do USA.
          • snajper55 Re: dlaczego Izraelczycy potrzebuja wia do USA ? 09.07.08, 20:32
            tvnpolprw281 napisała:

> Z tych samych powodow. Za duzo chcialo na stale i za wszelka cene
            > wyemigrowac do USA.

Samo chcenie jeszcze nie jest powodem. Oni to robili. Nielegalnie. wink

S.
            • tvnpolprw281 Re: dlaczego Izraelczycy potrzebuja wia do USA ? 09.07.08, 20:53
              Tak samo Izraelczycy. Przybywaja na wizach studenckich i
              turystycznych i za cholere nie chca wracac do ziemi obiecanej.
              Rzad Izraelski nigdy nie staral sie o uzyskanie statusu bezwizowego
              bo cala ludnosc izraela by wy*pie*rdo*lila do USA w ciagu tygodnia.
              • tvnpolprw281 Ok, Dana , pol naszego dyzuru uplynelo, 09.07.08, 21:20
                A ty sie gdzies ciagle op*ier*da*lasz. Musze isc sikac.
                Mnie nie placa tak dobrze jak tobie. Ty masz nawet sluzbowy nocnik
                przy komputerze, z napisem "mossiad" a ja tylko butelke po piwie.
              • snajper55 Re: dlaczego Izraelczycy potrzebuja wia do USA ? 10.07.08, 01:50
                tvnpolprw281 napisała:

> Tak samo Izraelczycy. Przybywaja na wizach studenckich i
                > turystycznych i za cholere nie chca wracac do ziemi obiecanej.
                > Rzad Izraelski nigdy nie staral sie o uzyskanie statusu bezwizowego
                > bo cala ludnosc izraela by wy*pie*rdo*lila do USA w ciagu tygodnia.

E tam, staranie nic by nie dało. Polskie rządy od lat sie starają, Kaczyński
                lizał Busha po butach i co ? I gó...

S.
    • tvnpolprw281 Czy w Niemczech ukrywaja sie miliony zydow? 09.07.08, 18:03
      Dana, twoja przyjaciolka Opornik mowi, ze Niemcy przechowuja kilka
      milionow zydowskich emigrantow z Rosji, ktorzy nie chca do Izraela
      jechac.
      1) Ja mysle ,ze opornik pieprzy bez sensu
      2) Tym badziej opornik pieprzy, gdy mowi ,ze wiekszosc zydow ukrywa
      sie w tureckim slumsie w ktorym Opornik zyje.
      Ty sobie Dana dobieraj lepszych przyjaciol niz opornik - chyba ze
      jestescie obydwie sympatykami swiatowego faszyzmu.
      • opornik4 Re: Czy w Niemczech ukrywaja sie miliony zydow? 09.07.08, 18:12
        vnpolprw281 napisała:

> Dana, twoja przyjaciolka Opornik mowi, ze Niemcy przechowuja kilka
        > milionow zydowskich emigrantow z Rosji, ktorzy nie chca do Izraela
        > jechac.

Ty sie odpie..od -opornik-.
        Niekt sie u nas nie ukrywa.
        Zyja sobie tutaj po prostu.
        Niemcy zachodnie,w przeciwuenstwie do Polski,sa cywilizowanym panstwem.
        I lepiej niech do Izraela nie jada,bez nich maja tam dosyc klopotow.
        Mlodzi maja mentalnosc rosyjska,,zycie w ustroju "komunistycznym" nieco ich
        zdemoralizowalo.Jest szansa,ze tu sie nieco naprostuja.
        Natomiast starsze roczniki,ktore sa wporzo - pobieraja juz rente
        i nie ma sensu obciazac kosztami panstwa Izrael.

Plyn z falami oceanu,kato-faszysto - mowie Ci.
        • tvnpolprw281 Takie votum nieufnosci dla Izraelskiej oiczyzny 09.07.08, 18:28
          Kilka milionow zydow wybralo egzystencje na ziemi swoich niemieckich
          katow tylko dlatego, bo sie tak bardzo boja Izraela ,jak ich rodzice
          obozu koncentracyjnego?
          Co ty Opornik trujesz!!!! Ja nie moge w takie okropnosci uwierzyc!!!
          A ile milionow jest tych Zydow koczujacych w arabskich slumsach w
          Niemczech? 5 czy 7 milionow Zydow?
          • opornik4 Re: Takie votum nieufnosci dla Izraelskiej oiczyz 09.07.08, 22:32
            @tvnpolprw281:

Ty sie zamknij faszysto.
            Juz Ci wytlumaczylam,dlaczego Rosjanie pochodzenia zydowskiego osiedlili sie w
            Niemczech - tak jest lepiej dla nich i dla Izraela.
            Tutaj nie mieszkaja w slamsach,a dosc zamoznych dzielnicach.
            Mlodzi sie resocjalizuja,a starzy dozywaja spokojnej starosci.
            Poniewaz rasa europejska wymiera,i tak wolimy ich od muzulmanow.
            • cyniol Re: Takie votum nieufnosci dla Izraelskiej oiczyz 09.07.08, 23:30
              opornik4 napisała:

> @tvnpolprw281:
              >
              > Ty sie zamknij faszysto.
              > Juz Ci wytlumaczylam,dlaczego Rosjanie pochodzenia zydowskiego osiedlili sie w
              > Niemczech - tak jest lepiej dla nich i dla Izraela.
              > Tutaj nie mieszkaja w slamsach,a dosc zamoznych dzielnicach.
              > Mlodzi sie resocjalizuja,a starzy dozywaja spokojnej starosci.
              > Poniewaz rasa europejska wymiera,i tak wolimy ich od muzulmanow.

hehehe ciekawych rzeczy mozna sie na tym forum od Zydow dowiedziecsmile Najpierw
              samasmile Dana pisze, ze w Polsce ostatnio oplaca sie byc Zydem, o czym juz dawno
              piszemy, a za co nas zawsze tepila, a teraz Opornik twierdzi, ze lepiej dla
              Zydow rosyjskich jak i dla Izraela lepiej jest kiedy osiedla sie oni w
              Niemczech, a nie w Izraelusmile
              Idac tokiem rozumowania Opornika owi Zydzi w Izraelu mieszkaliby w slumsach, nie
              resocjalizowaliby sie, a starzy Zydzi nie dozywaliby spokojnej
              emeryturysmile))))))Ot przewrotnosc zydowska nie zna granicsmile
              • opornik4 Re: Takie votum nieufnosci dla Izraelskiej oiczyz 10.07.08, 00:17
                cyniol napisał:

> Idac tokiem rozumowania Opornika owi Zydzi w Izraelu mieszkaliby
                w slumsach, nie
                > resocjalizowaliby sie, a starzy Zydzi nie dozywaliby spokojnej
                > emerytury.

Nie mieszkali by sw slamsach,mogli by sie resocjalizowac
                - ale w warunkach wojennych,to troche trudniejsze.
                Sytuacja zagrozenia poprawie osobowosci nie sprzyja.
                Poza tym zarowno w/w,jak i staruszkowie,byli by obciazeniem dla izraelskiego
                budzetu - a tam i bez tego dosc problemow maja.
                • cyniol Re: Takie votum nieufnosci dla Izraelskiej oiczyz 10.07.08, 00:33
                  opornik4 napisała:

> Nie mieszkali by sw slamsach,mogli by sie resocjalizowac
                  > - ale w warunkach wojennych,to troche trudniejsze.
                  > Sytuacja zagrozenia poprawie osobowosci nie sprzyja.
                  > Poza tym zarowno w/w,jak i staruszkowie,byli by obciazeniem dla izraelskiego
                  > budzetu - a tam i bez tego dosc problemow maja.

Dobre serce ci Niemcy maja skoro przyjmuja osonikow, ktorzy byliby obciazeniem
                  dla budzetu izraelskiego. Kanadyjczycy to tak przeswietla imigranta pod wzgledem
                  chorob i przydatnosci do pracy, ze takie elementy jak ci z Rosji nie mialyby
                  racji bytu. Przeciez nie mozna obciazac podatnikow leniwym elementem. A Niemcy
                  jak widac wprost przeciwnie dzialaja, to tak w ramach pomocy Izraelowi zapewne
                  zbieraja nieudacznych Zydow z calego swiatasmile))Ej Opornik, zastanow sie co ty
                  wypisujeszsmile
                • webaholic Re: Takie votum nieufnosci dla Izraelskiej oiczyz 10.07.08, 00:40
                  opornik4 napisała:

> Nie mieszkali by sw slamsach,mogli by sie resocjalizowac

Resocjalizacja to zespół oddziaływań o charakterze pedagogiczno-psychologicznym
                  nakierowanych na zmianę motywacji oraz tych zachowań, które na podstawie
                  przyjmowanych w psychologii, pedagogice, kryminologii kryteriów określane są,
                  jako przejawy nieprzystosowania społecznego, demoralizacji, przestępczości. (na
                  podstawie L. Pytka, K. Pospiszyl, K. Ostrowska).

Menelstwo wyssaliście z mlekiem matki

> - ale w warunkach wojennych,to troche trudniejsze.

stare krymy mogłyby sie odnależć w takich warunkach

> Sytuacja zagrozenia poprawie osobowosci nie sprzyja.

wreszcie pomyslałaś o palestyńskich dzieciach

> Poza tym zarowno w/w,jak i staruszkowie,byli by obciazeniem dla izraelskiego
                  > budzetu - a tam i bez tego dosc problemow maja.

Jak wyglada pozbywanie sie ludzi starych w Israelu? Sa wywalani poza granice
                  kraju, głodzeni jak ofiary holocaustu,a eutanazji tam jeszcze nie ma? dobija się
                  ich w bramie?wysyla na pierwszy ogien na pole walki przeciwko palestyńskim dzieciom?
                  • cyniol Re: Takie votum nieufnosci dla Izraelskiej oiczyz 10.07.08, 00:59
                    webaholic napisał:

>
                    Menelstwo wyssaliście z mlekiem matki
                    >
                    > > - ale w warunkach wojennych,to troche trudniejsze.
                    >
                    stare krymy mogłyby sie odnależć w takich warunkach
                    >
                    > > Sytuacja zagrozenia poprawie osobowosci nie sprzyja.
                    >
                    wreszcie pomyslałaś o palestyńskich dzieciach

Pewnie ci menele sprowadzeni do Niemiec sa przyczyna wzrostu antysemtyzmu w
                    Niemczech. Po Francji to drugi kraj w Europie gdzie nie jest tam za bezpiecznie
                    dla Zydow.

Anti-Semitism In Germany Today:
                    Its Roots And Tendencies1
                    Susanne Urban

The new millennium has witnessed a resurgence of anti-Semitism in the world,
                    especially in Europe. Anti-Semitism certainly did not disappear in Germany after
                    WW II. What is new is the blunt expression of anti-Semitism and the
                    fraternization between left-wing and right-wing, liberal and conservative
                    streams. Anti-Semitism and anti-Zionism continue to spread in German society and
                    are more and more openly expressed.

Right-wing groups and neo-Nazis are no longer the only ones who agitate against
                    Israel and Jews. Together with "traditional" anti-Semitism, Germany has seen a
                    growth of leftist anti-Semitism along with anti-imperialist, antiglobalization,
                    and anti-Zionist attitudes, all reinforcing the new German claim of having been
                    victims in WW II.

There is a widespread animus against Israel, clearly not only toward Israeli
                    policies, that often goes along with pro-Palestinian partisanship. This
                    development is intensified by anti-Israeli media coverage in Germany, often
                    accompanied by anti-Semitic language and images.

This "new" anti-Semitism in Germany correlates with changes in the nation's
                    attitudes toward WW II and remembrance of the Shoah. Laying the blame for
                    "immoral" conduct on Israel, and therefore "the Jews," makes clear that "they"
                    did not learn the lessons of the Shoah; whereas Germans see themselves as having
                    learned the lessons by being watchmen against "immoral" politics.
                    www.jcpa.org/phas/phas-urban-f04.htm

• opornik4 Re: Takie votum nieufnosci dla Izraelskiej oiczyz 10.07.08, 02:28
                      cyniol napisał:

> Pewnie ci menele sprowadzeni do Niemiec sa przyczyna wzrostu
                      antysemtyzmu w
                      > Niemczech. Po Francji to drugi kraj w Europie gdzie nie jest tam
                      za bezpiecznie
                      > dla Zydow.

Artykul dotyczy terenow bylej NRD,gdzie faszyzm praktycznie
                      przetrwal w formie zasklepionej w komune.
                      Na Terenach RFN - nie ma antysemityzmu,najwyzej gowniarskie napisy
                      na murze,sie trafiaja.
                      Zydzi moga sie tu czuc duzo bezpieczniej,anizeli w Polsce.

Roznyca miedzy NRD-owcami,a Rosjanami pochodzenia zydowskiego,
                      jest taka,iz ci drudzy daja sie "ogladzic" i wychowac.
                      Mlodzi faszysci z komuny - powinni raczej zostac umieszczeni
                      w rezerwacie.

• cyniol Re: Takie votum nieufnosci dla Izraelskiej oiczyz 10.07.08, 03:26
                        opornik4 napisała:

> Artykul dotyczy terenow bylej NRD,gdzie faszyzm praktycznie
                        > przetrwal w formie zasklepionej w komune.
                        > Na Terenach RFN - nie ma antysemityzmu,najwyzej gowniarskie napisy
                        > na murze,sie trafiaja.
                        > Zydzi moga sie tu czuc duzo bezpieczniej,anizeli w Polsce.
                        >
                        > Roznyca miedzy NRD-owcami,a Rosjanami pochodzenia zydowskiego,
                        > jest taka,iz ci drudzy daja sie "ogladzic" i wychowac.
                        > Mlodzi faszysci z komuny - powinni raczej zostac umieszczeni
                        > w rezerwacie.

Opornik, skoro nie znasz angielskiego to przynajmniej siedz cicho i bzdur nie
                        wypisujsmile Ponad 1400 antysemickich aktow w roku 2001. 23% Niemcow deklaruje
                        otwarty antysemityzm, a wsrod 30-40% spolecznstwa niemieckiego istnieje ukryty
                        antysemityzm. Niemcy plasuja sie na pierwszym miejscu na swiecie pod wzgledem
                        najwiekszej liczby antysemickich wystepkow, a za nimi podaza Francja, Wielka
                        Brytania, Rosja i Kanada. Nie lubia was Opornik, oj nie lubia w tych
                        Niemczechsmile) Aha, ataki na ambasade izraelska nie zostaly wlaczone do badan nad
                        antysemityzmem w Niemczechsmile))

In April of that year, the Sigmund Freud Institute in Frankfurt am Main and the
                        University of Leipzig confirmed a new height of anti-Semitism. In their joint
                        study, 20 percent of the respondents agreed that "Jews are to blame for the
                        major conflicts in the world," and another 26 percent shared this opinion to
                        some extent.9

In May 2002, the weekly magazine Der Spiegel published a survey in which 25
                        percent agreed that "what the State of Israel does to the Palestinians is no
                        different than what the Nazis did during the Third Reich to the Jews."10

As reported in 2003, studies now estimate overt anti-Semitism at around 23
                        percent, and covert anti-Semitism as existing among 30–40 percent of the German
                        public.

In May 2003, the Federal Office for Protecting the Constitution published a
                        special study on anti-Semitism and its links with rightwing and neo-Nazi
                        groups.7 The same institution recorded more than 1400 anti-Semitic crimes in
                        2001,8 confirming a steady rise including a 100 percent increase for Berlin.
                        Anti-Israeli activities, however, such as attacks on the Israeli embassy, are
                        not included in these reports because there is still no systematic monitoring of
                        anti-Zionism.
                        In April of that year, the Sigmund Freud Institute in Frankfurt am Main and the
                        University of Leipzig confirmed a new height of anti-Semitism. In their joint
                        study, 20 percent of the respondents agreed that "Jews are to blame for the
                        major conflicts in the world," and another 26 percent shared this opinion to
                        some extent.9

In May 2002, the weekly magazine Der Spiegel published a survey in which 25
                        percent agreed that "what the State of Israel does to the Palestinians is no
                        different than what the Nazis did during the Third Reich to the Jews."10

As reported in 2003, studies now estimate overt anti-Semitism at around 23
                        percent, and covert anti-Semitism as existing among 30–40 percent of the German
                        public.
                        In April 2004, as the Conference on Anti-Semitism in Europe took place in
                        Berlin, the Stephen Roth Institute of Contemporary Anti-Semitism and Racism at
                        Tel Aviv University revealed that the countries with the highest rates of
                        anti-Semitic incidents in the world are Germany, France, Britain, Russia, and
                        Canada.13 Compared to France or Britain, in Germany Islamic and pro-Palestinian
                        groups are involved in only a very small percentage of anti-Semitic incidents:
                        indigenous German anti-Semitism does not need "support" from others.
    • ariadna-enta Re: Takie votum nieufnosci dla Izraelskiej oiczyz 10.07.08, 00:25
      super
      wolna amerykanka
      konkurs na największy bluzg na forum.
      • opornik4 Re: Takie votum nieufnosci dla Izraelskiej oiczyz 10.07.08, 02:35
        ariadna-enta napisała:

> super
        > wolna amerykanka
        > konkurs na największy bluzg na forum.

Jeszcze nie - troche mi sie juz zapomnialo.

W tamtym powinno byc jeszcze.
        - w ucho na sucho,
        i kilka innych fraz.
        Sprobuje sobie przypomniec,w tych warunkach (na Aquanet'cie)
        to moze byc przydatna umiejetnosc.
        Jak sie okaze,ze nie pamietam - zadzwonie do Polski i popytam.
        Gdy sie zdziwia - po co mi to,to im opowiemsmile

Pozdrawiamsmile
    • zawsze.lubelski Re: należy wprowadzić wizy dla obywateli Israela 10.08.08, 16:38

Moja papuga Perła się zwie i bardzo dużo je. Zadziorna jest jak kogut.
      Piękny kuperek,piórka,skrzydełka ma,lecz nikomu je nie da.Nie lubi się patrzeć
      głeboko w oczy.Czesto się droczy.W rytm muzyki szaleje i każdy się śmieje.Przed
      snem ze mną dyskusje na rózne tematy prowadzi i nikomu to nie wadzi..Z kotem
      układy ma i Juniorowi sie nie daje.Choć się męża pozbyła to jakoś to biedulka
      przeżyła..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka