Dodaj do ulubionych

Jestem Żydem

IP: unknown, 194.145.96.* 09.04.01, 21:04
no i co z tego?
Obserwuj wątek
    • Gość: gregor Re: Jestem Żydem IP: unknown, 194.145.96.* 09.04.01, 21:12
      Skoro papież też Żyd, to spoko..

hehe
    • Gość: Perła Re: Jestem Żydem IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.01, 21:13
      Gość portalu: Adam napisał(a):

> no i co z tego?

A to masz bracie szerokie pole do popisu na tym Forum. Tylko po co znów o Żydach
      ZACZYNAĆ? Ilu tu kretynów.

• Gość: Vero Re: Jestem Z˙ydem IP: *.chello.fr 09.04.01, 21:34
      Nie pochwale pana za odwage, choc moze wydawalo sie to Panu aktem odwagi w tym
      miejscu przyznac sie do swego pochodzenia. Bardzo lubie genealogie, to takie
      pasjonujace. Sama dociakalam korzeni moich rodzicow i twierdze, ze jestem
      potomkiem Jacwingow. Rodowod rodzinny na to wskazuje, jest tylko jeden problem,
      historycy twierdza ze wybito nas do szczetu gdzies kolo XVtego wieku, o ile
      mnie pamiec nie myli. A ja z uporem twierdze, ze jestem potomkiem Jacwingow i
      na dodatek jestem z tego dumna. Pisze o tym, bo bycie Zydem w Polsce uwazam za
      banalne, was to jest jeszcze sporo, ale nas Jacwingow, jak na lekarstwo. A
      swoja droga, czy jest pan wolny ? Wiele razy juz slyszalam od kobiet, ze Zydzi
      to swietni mezowie.
      Pozdrawiam
      • Gość: Adam Re: Jestem Żydem IP: unknown, 194.145.96.* 09.04.01, 22:34
        Pani Vero, uważam że Pani genealogia jest tak samo zwykła jak Żydów, z tą
        różnicą, że potomkowie Jacwingów łatwiej się zasymilizowali w narodowości
        polskiej.
        Jestem wolny, ale myślę że zawieranie znajomości przez internet to nie
        najlepszy pomysł, pozdrawiam
        • Gość: Perła Re: Jestem Żydem, czy na pewno? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.01, 23:10

> Pani Vero, uważam że Pani genealogia jest tak samo zwykła jak Żydów, z tą
          > różnicą, że potomkowie Jacwingów łatwiej się zasymilizowali w narodowości
          > polskiej.
          > Jestem wolny, ale myślę że zawieranie znajomości przez internet to nie
          > najlepszy pomysł, pozdrawiam

tak jest! bo Adaś mógłby się okazać Arabką (w chuście do tego)

• Gość: Medi2001 Re: Jestem Żydem IP: *.dex.tpnet.pl 28.05.01, 15:15

> Pani Vero, uważam że Pani genealogia jest tak samo zwykła jak Żydów, z tą
          > różnicą, że potomkowie Jacwingów łatwiej się zasymilizowali w narodowości
          > polskiej.
          > Jestem wolny, ale myślę że zawieranie znajomości przez internet to nie
          > najlepszy pomysł, pozdrawiam

Drogi Panie Adamie. O ile mi wiadomo z historii, potomkowie Jacwingow latwiej sie
          zasymilizowali w narodowosci polskiej, gdyz UTOZSAMIALI SIE Z TA ZIEMIA w stopniu
          wiekszym niz Zydzi. Dla mnie jednak wazniejsze jest zeby Pan napisal ze jest pan
          MOIM RODAKIEM!!! To jest dopiero odwaga dla czlowieka narodowosci zydowskiej
          prawda?
    • Gość: POLAK Re: Jestem Żydem IP: 217.96.9.91, 193.219.28.* 09.04.01, 21:38
      A KOGO BARANIE TO OBCHODZI ŻE JESTES ZYDEM
      • Gość: Slawek.R Re: Jestem Żydem-do Polaka. IP: 212.179.158.* 09.04.01, 23:39
        Gość portalu: POLAK napisał(a):

>" A KOGO BARANIE TO OBCHODZI ŻE JESTES ZYDEM"

POLAK,DLCZEGO OBRAZAC? TROCHE KULTURY I SZACUNKU DO CZLOWIEKA.WSZAK SWINIE NIE
        PASLES WSPOLNIE Z ADAMEM!

• Gość: Olaf Re: Jestem Żydem IP: *.wiwi.uni-frankfurt.de 09.04.01, 21:42
      To doskonale.Jestem jednych z nielicznych semitofilow na tym forum.Pozdrawiam
      • Gość: Nike Re: Jestem Żydem IP: *.24-151.libero.it 08.05.01, 00:55
        Dolaczam sie olaf ja tez jestem filosemita. (to do dla
        mnie znaczy fanem kultury zydowskiej w polsce)Od
        dziecka - co najmniej od casu kiedy w Nocach i Dniach
        spotkalerm sie z sylwetka Szymszel (tego od pani
        Niechcic). OSTATNIO NACZYTALEM SIE WSZYSTKICH TYCH
        BZDUR NA TEMATY ZYDOWSKIE NA TYM PORTALU. Przykrrrrro
        wspominac. Wszyscy jestesmy ludzmi, ktorych stworzyl
        Bog / Ten Sam BOG. Przykro nieraz sluchc o tymn ze i
        Hebrajczycy tez nas nienawidza - przynajmnie ci
        otodoksyjni i dlatego uwazam ze trzeba tyroche
        ostroznie z tymi przeprosinami. Mam 36 lat i nikogo
        nie skrzywdzilem. Moge przeprosic za swojh narod
        wszystkich spkrzywdonych , ale noie tych , ktorzy mnie
        przeklinaja - tym niech wybaczy BOG - Adonai , na
        ktorego onie sie powoju . Wszystkim Polakom i Zydom
        zycze POKOJU !!!!!!!!!!! SZALOM!!!!!!!!!!!!
        Polak z KRWI i KOSCI i KATOLIK do tego
    • Gość: viri wobec tego pytam... IP: 213.195.155.92, 217.96.4.* 09.04.01, 22:00
      co myslisz o Arielu Sharonie ?
      • Gość: Wojo Re: super facet..wie co lubia arabowie..i im to daje szczodrze!! IP: 213.8.129.* 09.04.01, 22:05
        • Gość: JacekPoz Kubuś Puchatek alias Jakub Puchater IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.01, 22:48
          Jestem Jaćwingiem - wolnym, ale wolę Żydówki.
          • Gość: BaronVis Jaćwieniem chyba IP: *.icpnet.pl 10.05.01, 22:50
      • Gość: Adam Re: wobec tego pytam... IP: unknown, 194.145.96.* 09.04.01, 22:45
        Gość portalu: viri napisał(a):

> co myslisz o Arielu Sharonie ?

ma doświadczenie, energię i ideę, ale nie ma skonsolidowanego społeczeńswa na
        razie żeby moc wdrożyć tę ideę w życie
        pod słowem "idea" rozumiem nienaruszalność granic, silną państwowość, układ z
        Palestyńczykami

• Gość: viri Re: wobec tego pytam... IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 18.04.01, 22:27
          i takich jak ty zydow mam tam gdzie wszystkich rasistow - gleboko w d...
          ariel sharon to rasista

co w takim razie myslisz o hitlerze...
          tez mial sile, energie, idee...
          • Gość: Mordchaj Re: wobec tego pytam... IP: *.200.152.18.cm-upc.chello.se 08.05.01, 08:26
            Gość portalu: viri napisał(a):

> i takich jak ty zydow mam tam gdzie wszystkich rasistow - gleboko w d...
            > ariel sharon to rasista
            >
            > co w takim razie myslisz o hitlerze...
            > tez mial sile, energie, idee...

Glupcem cie nie nazwe. Masz jakis tam swój rozum.
            Niestety pomieszany dosyc zdrowo. Jak wiekszosc sprytnych
            antysemitów wladasz bezwladnie antysyjonistycznymi
            haslami.
            Porównujesz Sharona do Hitlera? Biedulek...
            Masz na mysli obozy eksterminacji ludnosci arabskiej?
            Calopalenie?
            Plan wyniszczenia?
            Slowa rasizm uzywaj z rozwaga.
            Opamietaj sie -jeszcze nie jest za pózno!

Nie musisz mnie przepraszac.
            Niech Twój Bóg bedzie laskawy dla ciebie i uporzadkuje ci
            w schorownej jazni.
            Zycze ci z czystej dobrej woli.

Mordechaj Szmuel Mosze Aaron

PS
            Samo imie moje drazni cie pewnie?
            Walcz z tym, by ci przeszlo. To dobry poczatek.
            • Gość: asz Re: wobec tego pytam... IP: *.securities.com.pl 17.05.01, 14:00
              No proszę. Prosta deklaracja, że ktos jest Żydem wywołała tyle postów, odpowiedzi i komentarzy. Nie
              rozumiem jednak dlaczego to musi być temat dyskusji. No i nie rozumiem, co ma do tego Sharon?
              Nie jest on przecież żadnym przywódcą Żydów, ale premierem Izraela, a więc pytanie o niego byłoby
              na miejscu gdyby mój przedmóca zadeklarował się jako Izraelczyk. Dlaczego Żyd, obywatel np. Polski
              ma odpowiadać za politykę izraelską? Żyd wcale nie musi kochać państwa i rządu Izraela, choć jedno
              z przykazań jest kochać ZIEMIĘ, KRAJ Izraela. Tak jak Polacy nie muszą kochać Buzka i
              Kwasniewskiego, a nawet Wałęsy smile ani nawet czuć się odpowiedzialnymi za ich politykę (choć chyba
              powinni, bo ich wybierali, nieprawdaż?)
        • Gość: viri wierzysz w to co piszesz... ? IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 18.04.01, 22:29
          > uklad z palestynczykami

mordujac i nie uznajac prawa autonomii nigdy nie zyska pokoju!
          sharon to glupi wojskowy cep - nic rozumem tylko sila!
    • Gość: MUCHA Re: Jestem Żydem IP: *.*.*.* 13.04.01, 19:18
      POLSKA POTRZEBUJE ZYDOW
      KTOS POWINIEN TU ZROBIC DOBROBYT PRZECIA.!
      • Gość: Orleta Re:do mucha ! IP: *.proxy.aol.com 15.04.01, 16:05
        W krajach skandynawskich nie ma zydow, i wcale nie sa strzepami!!!
        • Gość: Buzi Re:do mucha ! IP: 209.178.165.* 15.04.01, 19:07
          Gość portalu: Orleta napisał(a):

> W krajach skandynawskich nie ma zydow, i wcale nie sa strzepami!!!

Oczywiscie ze sa. Duzo z pokolenia 68. Bardzo mili ludzie. Bardziej identyfikuja sie
          z Polska niz jakakolwiek inna generacja Zydow.

Najpierw prawdziwy dowcip a potem pytanie.

Kiedys jeden z przywodcow Izraela chlapnal ze "Polacy wypijaja antysemityzm z mlekiem matki"
          Zapytalem moich izraelskich przyjaciol co o tym mysla. Odpowiedz:
          "On tak powiedzial? przeciez to jest Polak!"

A teraz pytanie: Ilu z was wie na pewno ze nie ma jakiegos zydowskiego
          przodka? Ilu Zydow moze to samo pwiedziec o Polakach? 900 lat
          przplywu genow we 2 strony (oficjalnie albo i nie). Bylibyscie zdziwieni!
          Jest troche danych na ten temat.

• Gość: Szlomcio Re:do Buzi IP: 205.188.198.* 15.04.01, 23:02
            89.75% trafnej odpowiedzi
            • Gość: Buzi Re:od Buzi IP: *.cvx19-bradley.dialup.earthlink.net 17.04.01, 06:12
              Zdefiniuj te 12.5%

Dzieki,

Buzi
              • Gość: Szlomcio Re:od Buzi-do Buzi IP: 205.188.199.* 18.04.01, 22:43
                Tobie chodzi chyba o zdefiniowanie tych 10,25 %.A wiec to jest wlasnie procent
                LUDZI na tym portalu,pozostala czesc czyli 89.75 %, to antysemici.
                • Gość: Edek Re:od Buzi-do Buzi IP: *.nyc-t.navipath.net 19.04.01, 00:14
                  Gość portalu: Szlomcio napisał(a):

> Tobie chodzi chyba o zdefiniowanie tych 10,25 %.A wiec to jest wlasnie procent
                  > LUDZI na tym portalu,pozostala czesc czyli 89.75 %, to antysemici.

Nawet wlasciciel tego brukowca to zdrajca sprzedajacy swoj wlasny narod,poniewaz
                  popiera wszelkie wypowiedzi antysemitow.Nic dziwnego,w przeszlosci nawet
                  pierwszego Prezydenta R.P
          • Gość: JaJacek Re:do mucha ! IP: *.kabel.telenet.be 18.04.01, 18:42
            Jakie 900lat mieszania genow !chyba muchy i komara.
            Jesli o jakims mieszaniu mozna mowic to zaczelo sie
            ok.19w.
            Mieszkam w Antwerpi gdzi latwiej o zyda niz muche!
            Znam troche historje a obserwacja wspolczesnego
            srodowiska zydowskiego z bliska pozwala mi miec zdanie
            na ten temat!
            Nie pisze tu o Chsydach ci sa jak sekta!
            Tak zwani moderni zydzi utrzymoja poprawne stosonki ze
            swiatem ale mieszaja krew miedzy soba!!!!!!!
            • Gość: buzi Re:do mucha ! IP: 216.172.6.* 18.04.01, 18:54
              Gość portalu: JaJacek napisał(a):

> Jakie 900lat mieszania genow !chyba muchy i komara.
              > Jesli o jakims mieszaniu mozna mowic to zaczelo sie
              > ok.19w.
              > Mieszkam w Antwerpi gdzi latwiej o zyda niz muche!
              > Znam troche historje a obserwacja wspolczesnego
              > srodowiska zydowskiego z bliska pozwala mi miec zdanie
              > na ten temat!
              > Nie pisze tu o Chsydach ci sa jak sekta!
              > Tak zwani moderni zydzi utrzymoja poprawne stosonki ze
              > swiatem ale mieszaja krew miedzy soba!!!!!!!

Wiem ze Zydzi w Polsce byli conajmniej od 900 lat. Wiem tez ze Japonczycy
              sa dumni ze swojej "czystosci rasowej". Genetycy jednak
              im pokazali ze wystarczy 1 (JEDEN) czlowiek ktory namieszal
              genow zeby po kilkuset latach wiekszosc populacji mialo jego geny.
              Istnieja szanowane rody szlacheckie od XII wieku np. o nazwisku
              ABRAHAMOWICZ. Ciekawa jestem czy ktos im cos zarzuci na tej liscie.
              • Gość: Symeon Re:do mucha ! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.01, 19:21
                Gość portalu: buzi napisał(a):
                >
                > Wiem ze Zydzi w Polsce byli conajmniej od 900 lat. Wiem tez ze Japonczycy
                > sa dumni ze swojej "czystosci rasowej". Genetycy jednak
                > im pokazali ze wystarczy 1 (JEDEN) czlowiek ktory namieszal
                > genow zeby po kilkuset latach wiekszosc populacji mialo jego geny.
                > Istnieja szanowane rody szlacheckie od XII wieku np. o nazwisku
                > ABRAHAMOWICZ. Ciekawa jestem czy ktos im cos zarzuci na tej liscie.

No, nie przesadzajmy. W 12w. nie używało się nazwisk, Abrahamowicz jest o wiele
                późniejsze. Jakiś 18w. Wtedy z kolei, ze względu na coraz większe zamieszanie
                społeczne rzeczywiście bardzo wielu bogatszych Żydów przechodziło do szlachty.
                Albo oficjalnie - i wtedy właśnie pojawiały się takie nazwiska, albo po prostu
                trochę szachrowali w dokumentach. Faktem jest, że kilka naprawdę znanych nazwisk
                - rodów ma pochodzenie jak najbardziej żydowskie.
                • Gość: Reinhard Re:do mucha ! IP: *.pool.mediaWays.net 19.04.01, 00:44
                  Przechwalacie się tym, czym jesteście: Zydem, Jacwingem, Polakiem itd
                  itp...Mnie to bawi.
                  Acha, błąd gramatyczny, bo niby nie używa sie CZYM a KIM jesteście.
                  O nie, przypomina mi się stary Grek, który ze świeczką za dnia
                  szukał...jakiegos KIM – człowieka.

Rodowody was zachwycają. Mam dla nich szacunek, ale co tak o nich naprawdę
                  wiemy ? Tyle, co napłakał. Kot. (prawdopodobnie ma on dłuższy, no nie
                  przesadzaj: rodowod, ale kociowód)
                  Neandertalczyk ??? Cromagnion ???
                  A może z klatki jakaś małpka ??? Porobiliśmy klatki czy siatki i tam stawiamy
                  nas !!!
                  Kto jest jeszcze, albo czy jest jeszcze CZLOWIEK z prawdziwego zdarzenia na tej
                  małej kuli w wszechświecie ?
                  Widać to po wypowiedziach w internecie.
                  Nie przesadzaj, synku, tak tak, wiem, ale znowu mam tylko takie złudzenie, że
                  kraczę...jak one.

Reinhard.
                • Gość: piotrq Re:do buzi i symeona IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 08.05.01, 03:52
                  Wiecie, panowie, jak cos zawiera Abrahama, to nie znaczy ze jest od razu
                  zydowskie, tak wiec sie po prostu wymadrzacie nie wiedzac, o co chodzi.
                  Abrahamowicze to np. nazwisko bardzo znanej i zasluzonej rodziny ormianskiej w
                  Polsce, jest podobno rowniez rod wiodacy sie z Tatarow o takim nazwisku. Moim
                  zdaniem wszyscy z Abrahamem sa Ormianami albo Tatarami, np. wielki tatar
                  Abraham Lincoln smile))
                  pozdrawiam
                  • Gość: Sue Re:do buzi i symeona IP: 216.172.6.* 08.05.01, 04:03
                    Gość portalu: piotrq napisał(a):

> Wiecie, panowie, jak cos zawiera Abrahama, to nie znaczy ze jest od razu
                    > zydowskie, tak wiec sie po prostu wymadrzacie nie wiedzac, o co chodzi.
                    > Abrahamowicze to np. nazwisko bardzo znanej i zasluzonej rodziny ormianskiej w
                    > Polsce, jest podobno rowniez rod wiodacy sie z Tatarow o takim nazwisku. Moim
                    > zdaniem wszyscy z Abrahamem sa Ormianami albo Tatarami, np. wielki tatar
                    > Abraham Lincoln smile))
                    > pozdrawiam

O tak, sa 3 zrodla tego nazwiska: staropolskie (z Litwy, byc moze tatarskie), ormianskie i
                    zydowskie. Jest troche znanych Ormian z dawnej Galicji ktorzy nosili to nazwisko nawet
                    w parlamencie Austro-Wegierskim, jako Polacy. Jest tez troche rodzin zydowskich
                    o tym nazwisku.

• Gość: Romek Re:do mucha ! IP: *.flfrd1.on.wave.home.com 07.05.01, 20:10
              Gość portalu: JaJacek napisał(a):

> Jakie 900lat mieszania genow !chyba muchy i komara.
              > Jesli o jakims mieszaniu mozna mowic to zaczelo sie
              > ok.19w.
              > Mieszkam w Antwerpi gdzi latwiej o zyda niz muche!
              > Znam troche historje a obserwacja wspolczesnego
              > srodowiska zydowskiego z bliska pozwala mi miec zdanie
              > na ten temat!
              > Nie pisze tu o Chsydach ci sa jak sekta!
              > Tak zwani moderni zydzi utrzymoja poprawne stosonki ze
              > swiatem ale mieszaja krew miedzy soba!!!!!!!

Cos mi sie zdaje, ze jakas Zydowka powiedziala JaJacekowi "Nie".

• Gość: Romek Re:do mucha ! IP: *.flfrd1.on.wave.home.com 07.05.01, 20:05
          Gość portalu: Orleta napisał(a):

> W krajach skandynawskich nie ma zydow, i wcale nie sa strzepami!!!

A jak myslisz, dokad wyjechalo kilkanascie tysiecy Polakow zydowskiego
          pochodzenia po marcu 68. Rozmawialem kiedys z jednym z nich (z zawodu byl
          hematologiem). Mowil mi, ze przez 20 lat PRL nie dawal mu wizy. Urzednik w
          ambasadzie powiedzial mu "a moze pan plul na Polske", a on mu na to "jak ja moge
          pluc na Polske, w ktorej mieszkal moj dziad i pradziad. Ja pluje na pana i na
          takich jak pan".

• Gość: Sue Re:do mucha ! IP: 216.172.6.* 08.05.01, 03:47
            Gość portalu: Romek napisał(a):

> Gość portalu: Orleta napisał(a):
            >
            > > W krajach skandynawskich nie ma zydow, i wcale nie sa strzepami!!!
            >
            > A jak myslisz, dokad wyjechalo kilkanascie tysiecy Polakow zydowskiego
            > pochodzenia po marcu 68. Rozmawialem kiedys z jednym z nich (z zawodu byl
            > hematologiem). Mowil mi, ze przez 20 lat PRL nie dawal mu wizy. Urzednik w
            > ambasadzie powiedzial mu "a moze pan plul na Polske", a on mu na to "jak ja mog
            > e
            > pluc na Polske, w ktorej mieszkal moj dziad i pradziad. Ja pluje na pana i na
            > takich jak pan".
            >

No juz sie nie rozczulaj. Jestem Polka i wyjechalam w czasie stanu wojennego.
            Slyszalam podobne i jeszcze gorsze brednie. Slyszalam tez Zydowke, Sally (zreszta
            bardzo mila jak sie potem okazalo). Urodzila sie w Kanadzie z Polskich powojennych
            uchodzcow zydowskich. Kiedy mnie szef przedstawil po raz pierwszy, zapytala:
            " Are you from Poland? I hate that country!!" (Pani z Poski? Nienawidze tego kraju!!). Dziewczyna
            nic nie wiedziala o Polsce za wyjatkiem ze to straszny kraj. Moj Boze.
            Wyjasnilam jej co nieco. I do dzis sie spotykamy towarzysko. Powiedziala potem
            ze to "rodzice przekazali jej te uprzedzenia".

Serdecznie,

Sue

• Gość: Pytajnik Czy jesteś obrzezany? IP: 62.32.204.* 19.04.01, 09:41
      Czy jesteś obrzezany?
    • Gość: jack Re: Jestem Żydem IP: *.proxy.aol.com 20.04.01, 00:33

> no i co z tego?
      a no nic,bo zyd to nic.
      • Gość: Szlomcio Re: Jestem Żydem-do jack-a IP: *.proxy.aol.com 20.04.01, 02:00
        Chyba dobrze napisales,przyznajac sie ,ze jestes niczym.Prawdziwy czlowiek na
        tym zasranym swiecie wie gdzie szukac swoich korzeni.A ty zawsze bedziesz"nic".
    • Gość: Ewa Re: Jestem Żydem IP: 195.117.27.* 20.04.01, 08:30
      Zastanawiam się tylko po co te rozmowy? Przecież każdy z nas jest człowiekiem,
      a czy arabem, żydem itp. mało istotne. Ważne jest to, że zyjemy!
    • Gość: maurycy Re: Jestem Żydem IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 07.05.01, 18:57
      Jestem Polakiem. Miło mi Cię poznać.

Pozdrowienia z Polski,

Maurycy
    • Gość: Jakob Re: Jestem Żydem IP: 206.112.121.* 07.05.01, 22:54
      Ja tez Adamie, tylko zdrowym Zydem.

Czego i Tobie zycze.
      • Gość: Mike Re: Jestem Żydem IP: 212.244.170.* 08.05.01, 01:03
        Zapomniales o maksymie: zdrowy i madry Zyd to ukryty Zyd.
    • Gość: Mike Re: Jestem Żydem IP: 212.244.170.* 07.05.01, 22:57
      Jestem Polakiem, ktory ma wlasny PC i dostep do internetu.A wiec jestem tak
      samo madry jak Ty. Gdy bede mial pieniadze to kupie sobie dom, gdzie bede mogl
      udawac Zyda.
      • Gość: Zydek Re: Jestem Żydem IP: *.proxy.aol.com 08.05.01, 03:10
        Gość portalu: Mike napisał(a):

> Jestem Polakiem, ktory ma wlasny PC i dostep do
        internetu.A wiec jestem tak
        > samo madry jak Ty. Gdy bede mial pieniadze to kupie
        sobie dom, gdzie bede mogl
        > udawac Zyda.

Narazie jestes polakiem,masz dosep do internetu przez
        swoj PC,ale ZYDEM nigdy nie bedziesz,bo ZYDZI to czysty
        narod,zrozumial ?
        • Gość: Sue Re: Jestem Żydem IP: 216.172.6.* 08.05.01, 03:37
          Gość portalu: Zydek napisał(a):

> Gość portalu: Mike napisał(a):
          >
          > > Jestem Polakiem, ktory ma wlasny PC i dostep do
          > internetu.A wiec jestem tak
          > > samo madry jak Ty. Gdy bede mial pieniadze to kupie
          > sobie dom, gdzie bede mogl
          > > udawac Zyda.
          >
          > Narazie jestes polakiem,masz dosep do internetu przez
          > swoj PC,ale ZYDEM nigdy nie bedziesz,bo ZYDZI to czysty
          > narod,zrozumial ?

Moglbys wyjasnic gdzie Ty jestes taki czysty? Moja ciotka jest Polka.
          Wyszla za Zyda i ma z nim dzieci. Ona przeszla na judaizm wg jakiegos
          tam skomplikowanego rytualu (przedtem myslalam ze na judaizm
          nie da sie nawrocic). Pytanie: czy jej chlopski rodowod jest czysty?
          Czy jej dzieci sa czyste. Mieszkaja w Izraelu (sami chlopcy). Czy przekazujac
          chlopskie geny oczyszczaja czy zanieczyszczaja Twoj czysty wizerunek?

Pomysl chlopie!

Serdecznosci,

Sue

• Gość: Zydek Re: Jestem Żydem IP: *.proxy.aol.com 08.05.01, 03:50
            Ty jestes O.K. A twoja ciotka to k...a
            • Gość: Sue Re: Jestem Żydem IP: 216.172.6.* 08.05.01, 03:57

> Ty jestes O.K. A twoja ciotka to k...a

Ona jest Zydowka z przekonania. Ja ja bardzo szanuje. I bardzo kocham
              jej synow. Najstarszy nawet byl ranny w jakiejs tam potyczce z Palestynczykami.
              Na szczescie niegroznie. Nie chcialbym zebys go kiedys spotkal bo za cos takiego o jego
              matce.... Poza tym NIE SA wychowywani antypolsko. Kilka razy odwiedzali rodzine
              w lubelskim. Osobiscie ich oprowadzalam po Zamosciu.

Serdecznosci,

Sue

• Gość: Zydek Re: Jestem Żydem IP: *.proxy.aol.com 08.05.01, 04:03
                O.k. Szanuje Twoja wypowiedz i Twoja Rodzine,przepraszam za wczesniejsze
                uniesienia,pozdrawiam.
              • Gość: Zydek Re: Jestem Żydem IP: *.proxy.aol.com 08.05.01, 04:19
                Sue,ja naprawde cos do CIEBIE czuje,a TY co myslisz teraz?
          • Gość: Zydek Re: Jestem Żydem IP: *.proxy.aol.com 08.05.01, 04:36
            Gość portalu: Sue napisał(a):

> Gość portalu: Zydek napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Mike napisał(a):
            > >
            > > > Jestem Polakiem, ktory ma wlasny PC i dostep do
            > > internetu.A wiec jestem tak
            > > > samo madry jak Ty. Gdy bede mial pieniadze to kupie
            > > sobie dom, gdzie bede mogl
            > > > udawac Zyda.
            > >
            > > Narazie jestes polakiem,masz dosep do internetu przez
            > > swoj PC,ale ZYDEM nigdy nie bedziesz,bo ZYDZI to czysty
            > > narod,zrozumial ?
            >
            > Moglbys wyjasnic gdzie Ty jestes taki czysty? Moja ciotka jest Polka.
            > Wyszla za Zyda i ma z nim dzieci. Ona przeszla na judaizm wg jakiegos
            > tam skomplikowanego rytualu (przedtem myslalam ze na judaizm
            > nie da sie nawrocic). Pytanie: czy jej chlopski rodowod jest czysty?
            > Czy jej dzieci sa czyste. Mieszkaja w Izraelu (sami chlopcy). Czy przekazujac
            > chlopskie geny oczyszczaja czy zanieczyszczaja Twoj czysty wizerunek?
            >
            > Pomysl chlopie!
            >
            > Serdecznosci,
            >
            > Sue
            >
            Kochanie moje,ja mialem trzy zony,chcesz byc ta czwarta?Kazda twierdzila,ze w
            lozku Ok,a polityka wszystko znisczyla,ta cholerna polityka.Odpisz,zakochalem sie
            w Tobie.
            • Gość: Zyd Re: Jestem Żydem IP: *.cvx7-bradley.dialup.earthlink.net 08.05.01, 05:52

> Gość portalu: Sue napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Zydek napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: Mike napisał(a):
              > > >
              > > > > Jestem Polakiem, ktory ma wlasny PC i dostep do
              > > > internetu.A wiec jestem tak
              > > > > samo madry jak Ty. Gdy bede mial pieniadze to kupie
              > > > sobie dom, gdzie bede mogl
              > > > > udawac Zyda.
              > > >
              > > > Narazie jestes polakiem,masz dosep do internetu przez
              > > > swoj PC,ale ZYDEM nigdy nie bedziesz,bo ZYDZI to czysty
              > > > narod,zrozumial ?
              > >
              > > Moglbys wyjasnic gdzie Ty jestes taki czysty? Moja ciotka jest Polka.
              > > Wyszla za Zyda i ma z nim dzieci. Ona przeszla na judaizm wg jakiegos
              > > tam skomplikowanego rytualu (przedtem myslalam ze na judaizm
              > > nie da sie nawrocic). Pytanie: czy jej chlopski rodowod jest czysty?
              > > Czy jej dzieci sa czyste. Mieszkaja w Izraelu (sami chlopcy). Czy przekazu
              > jac
              > > chlopskie geny oczyszczaja czy zanieczyszczaja Twoj czysty wizerunek?
              > >
              > > Pomysl chlopie!
              > >
              > > Serdecznosci,
              > >
              > > Sue
              > >
              > Kochanie moje,ja mialem trzy zony,chcesz byc ta czwarta?Kazda twierdzila,ze w
              > lozku Ok,a polityka wszystko znisczyla,ta cholerna polityka.Odpisz,zakochalem s
              > ie
              > w Tobie.

Nie chce Cie martwic ale ja tez mam na nia oko. To jest bardzo ladna blondynka
              i bogata mloda wdowa. Ma jednak bardzo twarde zasady i Twoje 3 zony (jesli to prawda),
              Cie wykluczaja. Spotkalem ja w Kanadzie ale niestety nie jestem katolikiem. Mam 36 lat
              i nigdy nie bylem zonaty. Ona moze byc w podobnym wieku, wyglada b. mlodo. Wiem
              ze szuka kogos w Polsce bo czesto tam jezdzi. Gdybym mial szanse to bym sie
              nawet nawrocil. Szczegolnie ze ona nie gardzi Zydami.

Na razie,

Zyd

• Gość: Sue Do Zyda IP: 216.172.6.* 08.05.01, 18:12
                Hej Zyd,

Czy Ty to ten sam co poslal mi kwiaty na Valentine? Jesli naprawde szczerze
                chcesz sie nawrocic to skontaktuj sie ze mna prywatnie. Jestem w Vancouver
                do konca miesiaca.

Sue

> Gdybym mial szanse to bym sie
                > nawet nawrocil. Szczegolnie ze ona nie gardzi Zydami.
                >
                > Na razie,
                >
                > Zyd
                >

• Gość: Sue Re: Jestem Żydem IP: 216.172.6.* 08.05.01, 18:01
              Dzieki za dobre slowa. Chcialam Ci powiedziec na odchodnym
              zebys nie dzielil ludzi na "czystych" i "nieczystych". To prowadzi do getta
              i obozow koncentracyjnych. Zacznij ich kochac takimi jakimi sa. Zobaczysz
              jak zmienisz swiat. Jestes rozjuszony na swiat i nawet sam siebie nie lubisz
              przyjmujac imie "Zydek". Ale szukasz drogi wyjscia. Ta droga jest w Tobie.

Serdecznosci,

Sue
        • Gość: Vist Nie Jestem Żydem... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.05.01, 12:14
          > Narazie jestes polakiem,masz dosep do internetu przez
          > swoj PC,ale ZYDEM nigdy nie bedziesz,bo ZYDZI to czysty
          > narod,zrozumial ?

Nie. Proszę wyjaśnij to. ok ?

Czy to ma związek z religią ? Dlaczego nie jestem czysty ?
    • Gość: ethanol Re: Jestem Żydem IP: *.coh.org 07.05.01, 23:52
      a kogo to obchodzi kim jestes ???
    • krecha Re: Jestem Żydem 08.05.01, 09:12
      po co takie puste deklaracje?
    • Gość: Wania Re: Jestem Żydem To do stodoly IP: *.proxy.aol.com 08.05.01, 09:50

> no i co z tego?

• Gość: Moshe Re: Jestem Żydem To do stodoly IP: *.200.152.18.cm-upc.chello.se 08.05.01, 18:11
        Gość portalu: Wania napisał(a):

A to ty wiesz jak sie cos takiego robi?
        Masz stodole?
        I kolegów do dziela?

Bóg twój z toba?
        Czy partia?

Biednys ty.
        • Gość: Sue Re: Jestem Żydem To do stodoly IP: 216.172.6.* 10.05.01, 18:22
          Gość portalu: Moshe napisał(a):

> Gość portalu: Wania napisał(a):
          >
          > A to ty wiesz jak sie cos takiego robi?
          > Masz stodole?
          > I kolegów do dziela?
          >
          > Bóg twój z toba?
          > Czy partia?
          >
          > Biednys ty.

Nie znizajmy sie do tego poziomu
          • Gość: asz Re: Jestem Żydem To do stodoly IP: *.securities.com.pl 17.05.01, 14:37
            wiedzialem, ze skonczy sie na inwektywach i sugestiach rozwiazania ostatecznego...
            przeczytalem wszystkie wiadomosci na tej liscie i nadal nie wiem, jaki cel miala ta deklaracja...

• Gość: Alek Re: Jestem Żydem To do stodoly IP: *.chello.pl 19.05.01, 11:19
              Gość portalu: asz napisał(a):

> wiedzialem, ze skonczy sie na inwektywach i sugestiach rozwiazania ostatecznego
              > ...
              > przeczytalem wszystkie wiadomosci na tej liscie i nadal nie wiem, jaki cel mial
              > a ta deklaracja...
              > Też przeczytałem (prześledziłem) wszystkie wiadomości na tej liście. To jest
              szambo!

• Gość: Abraham Re: Jestem Żydem IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 19.05.01, 14:49
      No to sobie bądź!!! Możesz sobie być Chińczykiem. Gówno mnie to obchodzi.
      • Gość: asz Re: Jestem Żydem IP: *.securities.com.pl 21.05.01, 05:46
        a jednak Cię to chyba obchodzi, bo napisałes na listę... gdyby to było obojętne, nawet bys tu nie
        zajrzał...
    • Gość: Vist Jesteś Żydem ? - MASZ PROBLEM ! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.05.01, 18:34

Trudno dziś być Żydem !

Gdy Izrael - państwo żydowskie co dzień zabija ludzi.

Trudno akceptować ludobójstwo !

Ale jak nie być Żydem (z drugiej strony) ?

Jako Polak wstydziłem się, gdy Wojsko Polskie napadło na Czechosłowację.

Ale nasi przynajmniej nie mordowali !

A w Izraelu mordują !

Masz problem ! Jak być Żydem i nie popierać mordów Izraela ?

Niezazdroszczę !
      • Gość: xcv Re: Jesteś Żydem ? - MASZ PROBLEM ! IP: *.*.*.* 20.05.01, 13:24
        hujowa poezja
      • Gość: asz Re: Jesteś Żydem ? - MASZ PROBLEM ! IP: *.securities.com.pl 21.05.01, 05:58
        ciekawe czy trudno być chrzescijaninem, gdy państwa chrzescijanskie zabijają ludzi? Polityka Izraela
        to sprawa Izraelczyków, a nie Żydów np. mieszkających w Polsce, choć niewątpliwie, to co dzieje się
        w Izraelu musi ich obchodzić i niepokoić. Ale też trudno mówić o ludobójstwie ze strony Izraela
        • Gość: Slawek.R Re: Jesteś Żydem ? - MASZ PROBLEM ! do asza IP: 212.179.158.* 26.05.01, 19:56
          Gość portalu: asz napisał(a):

>" ciekawe czy trudno być chrzescijaninem, gdy państwa chrzescijanskie zabijają lu
          > dzi? Polityka Izraela
          > to sprawa Izraelczyków, a nie Żydów np. mieszkających w Polsce, choć niewątpliw
          > ie, to co dzieje się
          > w Izraelu musi ich obchodzić i niepokoić. Ale też trudno mówić o ludobójstwie z
          > e strony Izraela
      • Gość: Wojo!!! Re: vist..ty polak jestes arabem palestyn ,wielbicielem arafatka i ty IP: 213.8.128.* 21.05.01, 07:17
        masz problem ....
        • Gość: Vist I "Vist" i "Polak" pisz z dużej litery. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.05.01, 10:52
          Gość portalu: Wojo!!! napisał(a):

> masz problem ....

Ja nie mam problemu ! Mój kraj - Polska nie zabija bezbronnych.

Nie muszę bezsilny bronić Wojska Polskiego. Nie ma w nim zbrodniarzy.

Nie mam się czego wstydzić. ( Czego i Żydom życzę )

A'propos religii.

Nie myślę, że Polak ma być katolikiem. Polak jest Polakiem, religia tu nie
          rzutuje.

Potępiam mordy Krzyżackie, świętej inkwizycji i inne modry religijne.

Religie powinny zająć się życiem wiecznym, a nie zabijaniem...
          • Gość: Slawek K Re: I JESTEM ZYDEM IP: *.beckman.com 21.05.01, 18:41
            Jerzy Hoffman rezyser Trylogii powiedzial w wywiadzie:

No cóz, zmienie temat, ale pozostane w atmosferze rozmowy. Gdy
            zdarzy mi sie znalezc zupelnie przypadkowo w towarzystwie ludzi, którzy
            mówia o sobie: "My, Polacy", "czystosc rasy" itp., itd., lub z upodobaniem
            uprawiaja narodowo--patriotyczny belkot, mówie im wtedy: pozwólcie, ze
            opowiem wam dowcip. "Przychodzi Zyd do rebego i mówi: rebe jest zle! - Co
            jest zle! - pyta rebe. - Pan hrabia zyje z moja Sara. - To zle - mówi
            rebe. - Ale jest i dobrze - powiada Zyd. - Co jest dobrze - pyta rebe. - Ja
            zyje z pania hrabina. - No, to jest dobrze - powiada rebe. - Jakie dobrze,
            rebe - mówi Zyd. - Ja im robie same hrabie, a on robi mi same Zydy!" I musze
            panu powiedziec, ze to daje im duzo do myslenia.
            • Gość: Aron Re: I JESTEM ZYDEM IP: 212.191.36.* 25.05.01, 13:37
              Jak widać, te dwa narody bardzo ale to bardzo nie lubią się. Polacy nie
              kochają Żydów za zmowę wycinającą polską inicjatywe w dziedzinie handlu,
              w usługach i w rzemiośle. Każdy Polak który chciał dołączyć do szeregu
              handlowców natychmiast został wyeliminowany. Stało się tak, że zaproszeni
              goście zajęli do dom, gospodarzowi (gojowi)pozostawiając podwórko.
              Do tego wszystkiego dołączyć należy kolaborację kół Żydowskich z NKWD
              w celu wyniszczenia narodu Polskiego. Żydzi nie lubią Polaków za przedwojenne
              bojówki narodowców. Mają również olbrzymie poczucke krzywdy za holocaust.
              Może wyobrażali sobie, że Polacy powinni ginąć w pierwszej kolejności.
              Jeżeli chodzi o pojedyńczych zdrajców - byli po obu stronach. Było też tak, że
              Polacy wydawali i Polaków i Żydów, a Żydzi i Polaków i swoich. Byli też Żydzi,
              którzy mieszkając w Polsce nie znali języka polskiego i trudno było ich potem
              ratować. Polacy (gospodarze) czuli się uciemiężeni przez nadmiar gości (Żydów)
              i stało się tak że wszystkim było źle. Jednak przyznać musimy, że Polacy byli
              u siebie. Na szczęście dzisiaj Żydzi już mają swoją ojczyzne i zamiast
              wdawać się w oczernianie Polaków powinni wyjechać do Izralela, ponieważ
              między tymi dwoma narodami zapanowała wielka, obustronna nienawiść. Żydzi
              powinni wiedzieć, że nadmiar gości i do tego bardzo lubiących robić interesy
              na naiwnym gospodarzu nawsze prowadzi do waśni, obojętnie na narodowość.
              Jak wszyscy wiemy naród Żydowski w swojej kilkutysięcznych dziejach zagładę
              przechodził już kilkakrotnie. Może właśnie dlatego? Nie znam takiego narodu,
              który wypowiadał by sie pozytywnie o Żydach jako o całośi, indywidalnie tak.
              • Gość: snajper Re: I JESTEM ZYDEM IP: 10.10.130.* / *.stoen.waw.pl 25.05.01, 15:59
                Piszesz >Do tego wszystkiego dołączyć należy kolaborację kół Żydowskich z NKWD
                w celu wyniszczenia narodu Polskiego< A dlaczego kolaborowali Polacy? z tego
                samego powodu? Skąd wiesz, że Żydzi właśnie dlatego kolaborowali? Opowiedział
                Ci to ktoś z rodziny?

Piszesz >między tymi dwoma narodami zapanowała wielka, obustronna nienawiść<
                Nieprawda. Jestem Polakiem i nie nienawidzę Żydów. Nie jestem też przez nich
                nienawidzony (znam kilku). Nienawidzę za to wszelkiego rodzaju antysemitów i
                fanatyków, głoszących teorie podobne do Twoich.

Piszesz >Nie znam takiego narodu, który wypowiadał by sie pozytywnie o Żydach
                jako o całośi< Mówi sie o Żydach jako o narodzie wybranym. czy pamiętasz
                dlaczego? Czy pamiętasz, przez kogo zostali wybrani? A czy wiesz co się mówi o
                Polakach jako o narodzie, jakie stosuje się uogólnienia. Czy nie spotkałeś się
                nigdy z poglądem, że polacy to leniwi, brudni antysemici, złodzieje i fanatycy
                religijni? Będąc kilka razy na Zachodzie wielokrotnie spotkałem się z takimi
                opiniami. Więc może lepiej nie uogólniać?

Piszesz >Na szczęście dzisiaj Żydzi już mają swoją ojczyzne i zamiast wdawać
                się w oczernianie Polaków powinni wyjechać do Izralela< A gdzież to i kiedy
                Żydzi oczerniają Polaków. Chyba że ujawnianie prawdy o mordzie w Jedwabnym
                uważasz za oczernianie?

• Gość: . Re: Jestem Żydem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.01, 13:50

> no i co z tego?

A JA MAM 35 CM W WZWODZIE . I TO JEST WAŻNE .
      • Gość: Aron Re: Jestem Żydem IP: 212.191.36.* 25.05.01, 14:17
        i aż 35 mm w mózgu
        • Gość: . Re: Jestem Żydem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.01, 15:38
          Nie wypowiadaj się o rzeczach o których nie masz
          pojęcia .
    • Gość: Vist Re: Jestem Żydem IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.05.01, 16:01

> no i co z tego?

... i przyczepiam się do Polaków.
    • Gość: $ Re: Jestem Żydem - to widać , słychać i czuć IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 15:01
    • Gość: ang Re: Jestem Żydem IP: *.macrosoft.pl 01.06.01, 14:41
      To masz chłopie problem!
    • Gość: No i co. Re: Jestem Żydem IP: *.TAMP.splitrock.net 02.06.01, 02:25

> no i co z tego?

CZEPIASZ SIE JAK PSIEGO OGONA...

• Gość: Koń Kocy Re: Jestem Koniem Kocyby . IP: 212.191.128.* 02.06.01, 11:12
      Prawda , że3 miło .
      • Gość: ANTY-JEW Re: Moja teoria IP: *.dialup.iol.cz 02.06.01, 15:15
        Witam wszystkich.Szanowni Zydzi i koledzy antysemici,mieszkalem kilka lat w USA
        i tam dopiero widac co zydzi potrafia zrobic ze wspanialego kraju jakim kiedys
        byla Ameryka.Otoz Zydzi kontroluja tam glowne gazety,banki,ubezpieczenia i
        stacje telewizyjne.i moze wszystko byloby w porzadku gdyby nie ich chciwosc
        poniewaz to zawsze ich gubilo i bedzie gubilo,po prostu nigdy nie jest
        dosyc.jednak kiedys to sie skonczy bo nawet naiwnni amerykanie sie wkurwia i
        bedzie drugi holokaust jak to mialo miejsce wczesniej w historii.zydzi poprzez
        swoja chciwosc zawsze daza do samozaglady.zegnam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka