Dodaj do ulubionych

prosze wsiadac drzwi zamykac

23.08.08, 20:15
czyli wraca moda na wycieczki pociagiem,a te choc wcale tanie nie sa , lecz
przenosza nas w zupelnie inny swiat dawnych bohaterow "Orient Express" z
niezapomnianym bohaterem Agathy Christie's inspektorem Poirotem .
tu najbardziej piekne i slawne trasy kolejowe a wiec moze ktos z was jedna z
nich przemierzal..bo ja tak i byla rzeczywiscie jak z filmusmile

travel.msn.com/Guides/article.aspx?cp-documentid=579953
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 20:18
      Zapros Maglare i jedzcie razem do Auschwitz.
      • vicky17 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 20:25
        absztyfikant napisał:

> Zapros Maglare i jedzcie razem do Auschwitz.
        >

ta trasa interesuje tylko ciebie..bo zamiast placic za bilet jedziesz na gape
        okradajac pasazerow po drodze. typowe dla zebrakow jak ty.
        • absztyfikant Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 20:27
          No dobra, Mozecie zabrac jeszcze Perle i zwiedzic Treblinke...
          • vicky17 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 20:31
            absztyfikant napisał:

> No dobra, Mozecie zabrac jeszcze Perle i zwiedzic Treblinke...
            >
            zjezdzaj tam sam..nic innego oprocz oparow jednej kultury cie nie interesuje
            pajatzu. nie zapomnij zabrac kapelusza by ktos cie wspomogl na lunch..zebraku.
            • absztyfikant [...] 23.08.08, 20:35
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • siwa Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 25.08.08, 15:36
              > zjezdzaj tam sam..nic innego oprocz oparow jednej kultury cie nie interesuje
              > pajatzu. nie zapomnij zabrac kapelusza by ktos cie wspomogl na lunch..zebraku.

Usiłujesz mnie przekonać, że jesteś uciśniona i źli ludzie napadają Cię niczym
              liliję?
              Nieźle Ci idzie, doprawdy. Zostawię ten post, bo postronny czytelnik mógłby Ci
              niechcący uwierzyć.
              Kończ Waćpani.
              • aaki ty siwa masz problemy z rozumieniem słowa pisanego 25.08.08, 15:55
                1.vicky zakłada zupełnie sympatyczny i absolutnie "neutralny" ideologicznie wątek
                2.na to wtraca sie absztyfikant ze swoim "Zapros Maglare i jedzcie razem do Auschwitz"
                3. co dalej to już wiesz.
                p.s. ktos, kto cie zna mówił mi że jesteś całkiem inteligentną osobą
                czyżby się mylił?
                • absztyfikant Re: ty siwa masz problemy z rozumieniem słowa pis 25.08.08, 16:12
                  A tys sie z choinki urwal? To jest kolejny odcinek pewnego serialu, nie
                  ogladales poprzednich odcinkow?

Rechotales niezle, gdy toczono tutaj "uczone rozmowy" o burdelach i basenach i
                  innych rozrywkach dla wczasowiczow zydowskich w obozach zaglady...
                  • vicky17 Re: ty siwa masz problemy z rozumieniem słowa pis 25.08.08, 16:42
                    absztyfikant napisał:

>
                    > Rechotales niezle, gdy toczono tutaj "uczone rozmowy" o burdelach i basenach i
                    > innych rozrywkach dla wczasowiczow zydowskich w obozach zaglady...
                    >
                    >
                    to jest ciag dalszy odcinku pt.."niszczyc niewygodnie myslacych",gdzie koszerny
                    troll naprowadza na znane tematy wysmiewajace ofiaty holocaustu po to by moc
                    pokazac,jak bardzo je szanuje. radze na prawde wziac siwa i pojechac na wczasy
                    jakie mnie polecales i uzywac basenu do rekreacji jak sie juz znudzicie sloncem
                    i ladna pogoda. w koncu to twoja sugestia ,gdzie jechac po rozrywki.
                    • dana33 ty rochellina masz problemy z rozumieniem słowa 25.08.08, 16:51
                      pisanego...
                      "niewygodnie myslacy" to nie znaczy to samo, co "chamsko piszacy".
                      wolno ci myslec co chcesz. tylko nie wolno ci pisac co chcesz.
                      natomiast w twoich prywatnych salonach z szampanem na stole wolno ci
                      rowniez mowic co chcesz. w twoich salonach PRYWATNYCH....
                      doszlo?
                      • vicky17 Re: ty rochellina masz problemy z rozumieniem sło 25.08.08, 16:54
                        dana33 napisała:

> pisanego...
                        > "niewygodnie myslacy" to nie znaczy to samo, co "chamsko piszacy".
                        > wolno ci myslec co chcesz. tylko nie wolno ci pisac co chcesz.
                        > natomiast w twoich prywatnych salonach z szampanem na stole wolno ci
                        > rowniez mowic co chcesz. w twoich salonach PRYWATNYCH....
                        > doszlo?

dobrze zeby do ciebie cos doszlo,wlaczajac w to pozwalanie na uzywanie slow k..
                        na twoim forum na moj temat..moze wreszcie dojdzie.
                        • off_nick Dlaczego nie zgłaszasz 25.08.08, 17:23
                          swoich uwag do administracji w temacie k..tylko tutaj łzy ronisz,lelijo niepokalana,czysta i niewinna?

vicky17 napisała:
                          • ariadna-enta Re: Dlaczego nie zgłaszasz 25.08.08, 17:34
                            nie zgłasza bo zmyśla jak najęta
                            słowo na k.. to domena jej przyjaciółeczki maglary,którym chętnie
                            obdziela na prawo i lewo.
                            • off_nick Ból mój 25.08.08, 18:18
                              jest przeogromny jako,że mnie obdarzono tym epitetem jeno w innej konfiguracji,bo jako q**wę,zawszeć to "q" stoi wyżej niźli "k"...
                              Ból wszelako pozostał i tkwi niczym zadra pod paznokciemsmile

ariadna-enta napisała:
                              • dana33 Re: Ból mój 25.08.08, 18:21
                                smile))))
                              • ariadna-enta Re: Ból mój 25.08.08, 19:11
                                stoisz wyzej w tej hierarchii.))
                              • vicky17 Re: Ból mój 25.08.08, 20:02
                                off_nick napisała:

> jest przeogromny jako,że mnie obdarzono tym epitetem jeno w innej konfiguracji,
                                > bo jako q**wę,zawszeć to "q" stoi wyżej niźli "k"...
                                > Ból wszelako pozostał i tkwi niczym zadra pod paznokciemsmile
                                >
                                >
                                moj bol jest rowniez przeogromny ze ktos cie nazwal tak jak co chwile moze ktos
                                inny do cie mowi w realu,jako,ze pare twoich kwiecistych slow ala Q++++ lub
                                K++++ ,jak wolisz, mam zasejfowanych. dziwie sie,ze tego typu slownictwo
                                wyglasza ktos rzekomo wyksztalcony i kulturalny,ale moze wiaze sie to z tym w
                                jakim basenie plywasz i gdzie ten basen jest wlasnie.
                          • vicky17 Re: Dlaczego nie zgłaszasz 25.08.08, 19:42
                            off_nick napisała:

> swoich uwag do administracji w temacie k..tylko tutaj łzy ronisz,lelijo niepoka
                            > lana,czysta i niewinna?
                            >
                            >
                            >
                            >no nie wiem czy do siwej mozna by per k..sie odezwac kopiujac wasza kulture i
                            jej propagowanie na zamknietym forum kulturalnych inaczej. jakos nie sadze,ze
                            jej by sie podobala taka forma netykiety.. a moze po prostu do was wasi
                            partnerzy czy znajomi wlasnie tak sie zwracaja,ze uwazacie to za normalny
                            zwrot..? ciekawe dlaczego wam w takim razie moje forum przeszkadzalo,bo
                            plakaliscie w karman siwej 24/7 co widac na iinych wpisach na innym forum
                            moralizatorko od k.. o on juz bidaczka zapomniala,bo cierpi na wczesna amnezje
                            postepujaca.
                            >
                • cyniol Re: ty siwa masz problemy z rozumieniem słowa pis 25.08.08, 17:25
                  aaki napisała:

> 1.vicky zakłada zupełnie sympatyczny i absolutnie "neutralny" ideologicznie wąt
                  > ek
                  > 2.na to wtraca sie absztyfikant ze swoim "Zapros Maglare i jedzcie razem do Aus
                  > chwitz"
                  > 3. co dalej to już wiesz.
                  > p.s. ktos, kto cie zna mówił mi że jesteś całkiem inteligentną osobą
                  > czyżby się mylił?
                  Tez zwrocilem na to uwage. Siwa nie zauwazyla, co Absztyf napisal i ze nie na
                  temat watku? Bardzo dziwne to jest, ze tak wybiorczo reaguje.
              • vicky17 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 25.08.08, 16:17
                siwa napisała:

> > zjezdzaj tam sam..nic innego oprocz oparow jednej kultury cie nie interes
                > uje
                > > pajatzu. nie zapomnij zabrac kapelusza by ktos cie wspomogl na lunch..zeb
                > raku.
                >
                > Usiłujesz mnie przekonać, że jesteś uciśniona i źli ludzie napadają Cię niczym
                > liliję?
                > Nieźle Ci idzie, doprawdy. Zostawię ten post, bo postronny czytelnik mógłby Ci
                > niechcący uwierzyć.
                > Kończ Waćpani.
                >

ty tez koncz i pojedz na wczasy z plywaniem na basenie,razem z absztyfikantem
                • off_nick Jaki basen polecasz, 25.08.08, 16:43
                  ten w Auschwitz?

bp0.blogger.com/_Vp0W7Esi8Ss/RvGqiyNa3zI/AAAAAAAAALY/oYLQAUh_x14/s320/Auschw6.jpg

vicky17 napisała:
                  • vicky17 Re: Jaki basen polecasz, 25.08.08, 16:50
                    polecam ten polecany przez was..i destynacje polecana przez was. widze,ze bliska
                    jest wam wlasnie ta rozrywka,skoro wkrecacie ja w najpiekniejsze trasy
                    swiata.pytanie tylko kogo tu reprezentujecie skoro podniecaja was takie
                    rozrywki? a pytanie to retoryczne chyba bedzie bo w koncu po co wyjasniac cos co
                    wyjasnien nie potrzebuje bo sie reklamuje na mych wpisach co rusz.
              • easy_door Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 25.08.08, 17:21
                siwa a ty jestes chamska udzielna pania moderatorka-rodem z nomenklatury i
                wytycznymi komuszego nadredaktoea-co?.Wstyd jeszcze wiekszy przynosisz GW swoim
                wystepem ja demaskujac.Smiem teraz wierzyc za vicky ze to ty trolujesz pod innym
                nickiem(nickami)razem z grupa nawiedzonych erecjan.Tfuj jak pisze dr.j-k.

• absztyfikant Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 25.08.08, 17:32
                  What's up bro?smile
      • kasz0 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 20:40
        absztyfikant napisał:

Oddasz prawa autorskie?
        • absztyfikant Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 21:04
          Bierz.
      • snajper55 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 20:47
        absztyfikant napisał:

Na basen ?

S.
        • ariadna-enta Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 20:53
          i zrobią na tym basenie zawody.)
          • vicky17 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 20:59
            ariadna-enta napisała:

> i zrobią na tym basenie zawody.)
            .mysle,ze na ten basen to jednak pojada moderatorzy agory razem ze swoimi
            przydupaskami z FE..jako,ze na wiele wiecej podrozy ich wlasnie nie
            stac..jedynie na wirtualne i na smetne popierduszki nie na temat na kazdym moim
            watku. apropos kolezanko slazaczko..czy akurat nie jest to nabijanie sie z
            ludzkich tragedii narodu,jaki obiecalas bronic swa cherlawa piersia i..co przy
            kazdej okazji wtracacie oswiecim i jej ofiary w KAZDY watek,po to by porechotac
            wspolnie nad ich wesolym losem. to wlasnie uwazam za wasze gnojstwo,chamstwo i
            specjalnie poddraznianie tlumow,bo nikt juz z wami nie ma ochoty na zadne
            wymiany slowa..po i z kim tu rozmawiac..z tymi co sie nabijaja z ofiar
            holocustu. ObRZYdliwe i sama poplyn z absztyfikantem i snajperem sciekiem wplaw.
            • ariadna-enta Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 21:09
              coś się tak rozpisała kobieto
              odezwała się obrończyni ofiar.
            • kasz0 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 21:10
              vicky17 napisała:

> .mysle,ze na ten basen to jednak pojada moderatorzy agory

Z przegladu tego watku widze, za moglbym dogadac sie jedynie z mama
              Adasia.

> z tymi co sie nabijaja z ofiar holocustu.

Nie slyszalem o takim skladniku wyrobow Zawodu Kristal.
          • absztyfikant Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 21:05
            Na basen? Czemu nie, chociaz uwazam, ze do obozowego Puffu bardziej pasuja...
            • vicky17 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 21:07
              absztyfikant napisał:

> Na basen? Czemu nie, chociaz uwazam, ze do obozowego Puffu bardziej pasuja...
              >

bardzo wesole..a potem skorzystaj z burdelu..chyba wiesz jak pukac by dostac
              serwis za pol darmo.
    • aaki Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 20:26
      dla zamożnych
      www.orient-express.com/web/luxury/trains_cruises/search.jsp
      wiadomosci.wp.pl/kat,12591,wid,9022816,wiadomosc_prasa.html?ticaid=167ac
      i dla "biedaków"
      www.seat61.com/index.html
      • vicky17 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 20:30
        funny accent,ale poza tym supperrr

pl.youtube.com/watch?v=wyde1NExIH0
        • tygrys6789 A ten jest najfajniejszy 23.08.08, 20:37
          Pociag w Polsce, kory dystans 80 kilometrow pokonuje w 8 godzin.
          • vicky17 Re: A ten jest najfajniejszy 23.08.08, 20:39
            tygrys6789 napisał:

> Pociag w Polsce, kory dystans 80 kilometrow pokonuje w 8 godzin.

miedzy Krakowem a Zakopanem..? skorzystalam z autobusu wlasnie bo tego nie mozna
            wytrzymacsmile
    • vicky17 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 20:38
      oj lza w oku sie kreci..cos pieknegosmile

pl.youtube.com/watch?v=JJDmPPLXhiQ
    • kasz0 co Ty pieprzysz? 23.08.08, 20:39
      vicky17 napisała:

> moze ktos z was jedna z
      > nich przemierzal..bo ja tak i byla rzeczywiscie jak z filmusmile

Mam zachowane wiele tras na zas. Sa przecudne. Samolotem bez sensu.
      Na dzis mnie nie stac. Nie jestem Helga ze "spanelske vesnice".
      • vicky17 Re: co Ty pieprzysz? 23.08.08, 20:54
        nie ja pieprze,ale widze,ze co najmniej dwoch faciow odlotow juz dostaje na
        kolejnym watku na dowolne tematy? jak macie problemy ze slinotokiem to nie
        leczcie sie na forum..tylko kupcie jakas porzadna spluwaczke i zalatwcie to u
        siebie w domu.
    • drf Podróże Kształcą... 23.08.08, 20:50
      HorrorTrpTHeL
      pl.youtube.com/watch?v=u6z3nRWPlQo&feature=related
      6yGiFs
      i238.photobucket.com/albums/ff10/CagyFire/cartoons/squirrley.gif
      www.emmahack.com.au/TheAdvertiser030207.pdf
      u2d3Galxy

pl.youtube.com/watch?v=_oDdpSr0dTk&feature=related
      • vicky17 Re: Podróże Kształcą... 23.08.08, 21:03
        na pewno ksztalca,co widac po tylu pieknych opisach i zdjeciach,ale akurat nie
        tych co ty wkleiles,bo one nie na temat watku chyba. ciekawe,ze nikt z polakow
        nie ma nic do powiedzenia na temat tras pociagowcyh na swiecie,ale paru z was
        sie bardzo stara zadymic watek bzdetami.
        • aaki Re: Podróże Kształcą... 23.08.08, 21:09
          a ja to nie polak?
          specjalnie poszedłem w ny aby grand central terminal zobaczyć.fajny choc
          pociągów to juz tam wiele nie ma
          smile))))
          • vicky17 Re: Podróże Kształcą... 23.08.08, 21:20
            aaki napisała:

> a ja to nie polak?
            > specjalnie poszedłem w ny aby grand central terminal zobaczyć.fajny choc
            > pociągów to juz tam wiele nie ma
            > smile))))

sorry,poza toba ma sie rozumiec..jestes jak widac jedynym POLAKIEM,poza pf,ktory
            potrafi sie skupic na temacie..reszta rechocze znudzona podgryzaniem wlasnych
            doopsk od rana do poznej nocy,a poza tym o czym oni moga opowiedziec..poza
            wzdychaniem na temat balkonu i czulentu i przylepianiem sie do mnie jak klej do
            deskismile
            remonty napajaja mnie checia podrozy ,a te trzeba planowac za -wczasusmile
            • aaki Re: Podróże Kształcą... 23.08.08, 21:23
              temat jak temat ale lubie koleje i sie trochę na nich znam. a na półce lezy
              ksiązka-album 100 najpiekniejszych tras kolejowych na swiecie
              • vicky17 Re: Podróże Kształcą... 23.08.08, 21:30
                aaki napisała:

> temat jak temat ale lubie koleje i sie trochę na nich znam. a na półce lezy
                > ksiązka-album 100 najpiekniejszych tras kolejowych na swiecie

no to trafilam w 10 by cie przywolac..tu jak widac podali 10 najlepszych
                tras,ale kryteria jak wiadomo sa bardzo subiektywne. gdzie nie pojedziesz to w
                koncu cos zobaczysz a nie kazdego stac na eksluzywnosc,co nie oznacza,ze
                powinien tylko siedziec w domu. kolo nas jezdzi mala ciuchcia i mozna pojechac
                jakies 100km poogladajac lasy i jeziora.szczegolnie jesienia jest to piekne jak
                liscie sie przebarwiaja. pamietam moj syn byl zachwycony jak pierwszy raz w
                zyciu jechal pociagiem w Polsce.opowiadal calej rodzinie jaki go zaszczyt
                spotkal,a oni popatrzeli na nas jak bysmy z glodu w tej hameryce umierali,ze nas
                nawet na pociag nie stacsmile
        • kasz0 Re: Podróże Kształcą... 23.08.08, 21:23
          vicky17 napisała:

> ciekawe,ze nikt z polakow
          > nie ma nic do powiedzenia na temat tras pociagowcyh na swiecie

To sie nazywa zaporowy poziom wejscia. Nu, nie jest to nadmierne
          wymaganie pare tysiakow euro lub baksow.

> paru z was
          > sie bardzo stara zadymic watek bzdetami.

g> nie ma nic do powiedzenia na temat tras pociagowcyh na
          swiecie,ale paru z was
          > sie bardzo stara zadymic watek bzdetami.

Gewalt, naszych bija!!!!!!
      • dana33 to najfajniejszy pociag na swiecie... :))) 23.08.08, 21:11
        www.youtube.com/watch?v=WJbymIMmCK8
        bylas tam, rochellino??? bo ja bylam... smile)))))
        • vicky17 Re: to najfajniejszy pociag na swiecie... :))) 23.08.08, 21:25
          dana33 napisała:

> www.youtube.com/watch?v=WJbymIMmCK8
          > bylas tam, rochellino??? bo ja bylam... smile)))))

nope nie bylam,ale bylam tam,gdzie godzilla mnie macalasmile

pl.youtube.com/watch?v=VFnSW6LCG7A
          • dana33 Re: to najfajniejszy pociag na swiecie... :))) 23.08.08, 22:30
            zadowolona byla ta godzilla????? smile))
            tez tam bylam.... masz cos lepszego do zaimponowania mi? smile)))
    • polski_francuz 2 anegdotki 23.08.08, 21:14
      Pierwsza z lat 70. Kolezanka kolegi, ktora na konferencje do Japonii jechala,
      wybrala dluzsza droge i pojechala transsyberyjska pociagiem. A potem chyba
      samolotem.

Druga, kiedys z 2 - 5 lat temu, na A86 kolo Paryza minalem Orient Express (jest
      taki kawalek torow kolo autostrady). I musze powiedziec, ze byl bardzo szykowny.
      Wlasnie w stylu Agaty Christie. W stylu lat 20-30.

Moze w trzecim zyciu sie przejade. W tym za malo forsy. W nastepnym, bede musial
      poprawic bledy pierwszego, a w trzecim - kto wie..?

PF
      • vicky17 Re: 2 anegdotki 23.08.08, 21:18
        polski_francuz napisał:

> .
        > Wlasnie w stylu Agaty Christie. W stylu lat 20-30.
        >
        > Moze w trzecim zyciu sie przejade. W tym za malo forsy. W nastepnym, bede musia
        > l
        > poprawic bledy pierwszego, a w trzecim - kto wie..?
        >
        > PF

no pociag pociagowi nierowny,ale pare z nich jest strasznie
        kosztownych,szczegolnie te afrykanskie,bo niestety musza gwarantowac
        bezpieczenstwo w dzikimsmile kraju. poza tym pociag po Napa Valley jest zwykla
        ciuchcia i nie warto wydawac na niego ani grosza. a co do kosztow,no coz
        wszytsko poszlo tak strasznie w gore,ze powoli i jazda pociagiem robi sie
        eksluzywna,podobnie jak przeloty samolotemsmile
      • aaki Re: 2 anegdotki 23.08.08, 21:18
        eeee....2000 euraczy to chyba posiadasz.wystarczy
        • polski_francuz Re: 2 anegdotki 23.08.08, 21:47
          Wydaje na inne cele. Ty tez auta nie masz...

PF
          • vicky17 Re: 2 anegdotki 23.08.08, 21:55
            polski_francuz napisał:

> Wydaje na inne cele. Ty tez auta nie masz...
            >
            > PF

podroze samochodowe sa najlepsze jesli nie jedziesz na zbyt dlugie dystanse,ale
            rodzinne eskapady. jednak osobne bilety dla kazdego bardzo podrazaja wycieczki a
            poza tym zawsze potem trzeba cos pozyczyc by rodzine poobwozic. u nas bardzo
            popularne sa takie domy na kolkach RV,a niektore sa na prawde ekskluzywne..tylko
            cholera ciezko jechac takim busem z samochodem za nimsmile
            • aaki Re: 2 anegdotki 23.08.08, 21:59
              na wiosne jechałem specjalnie sleepingiem z wwy do bazylei.
              dużej i niewiele mniej niz samolotem ale ile frajdy
              • vicky17 Re: 2 anegdotki 23.08.08, 22:01
                aaki napisała:

> na wiosne jechałem specjalnie sleepingiem z wwy do bazylei.
                > dużej i niewiele mniej niz samolotem ale ile frajdy

no wlasnie o te frajde chodzi,bo co prawda jak lecisz to tez cos poogladasz
                mozesz,ale nie w takim wymiarze jak na ziemi..no i na ziemi nie zalezysz od
                chmurek tak bardzo jak na gorzesmile
              • polski_francuz Re: 4 anegdotki 23.08.08, 22:05
                No to dodam trzecia i czwarta anegdotke.

Z 4 lata temu pojechaliswa zusammen z Paris Est do Berlina a potem rent-a-car do
                Szklarskiej na narty.

A z 5 lat temu, bardzo szykownym sleepingiem jechalem z Paryzewa do Florencji.
                Chyba 2 lozka/przedzial tylko. Ale prawdziwa elegancja-Francja.

Problem jest, ze ja slabo sypiam. I ten cholerny tuk-tuk...tuk-tuk mnie ze snu
                wybija.

PF
                • vicky17 Re: 4 anegdotki 23.08.08, 22:09
                  polski_francuz napisał:

> Problem jest, ze ja slabo sypiam. I ten cholerny tuk-tuk...tuk-tuk mnie ze snu
                  > wybija.
                  >
                  > PF

delikatnys nie powiem..jak ja jechalam w sztorm promem z Helsinek do
                  Sztokholmu..to wszystko trzeszczalo,walilo a ja spalam jak zabita. nastepnego
                  dnia kazdy byl zielony a ja wypoczeta latalam po Waza muzeumsmile
                  • polski_francuz Re: 4 anegdotki 23.08.08, 22:19
                    "a ja spalam jak zabita"

ceci explique cela...

PF
                    • vicky17 Re: 4 anegdotki 23.08.08, 22:25
                      polski_francuz napisał:

> "a ja spalam jak zabita"
                      >
                      > ceci explique cela...
                      >
                      > PF

a teraz back to work i lece na dach,bo ktos kto wysokosci sie nie boi musi rynne
                      umacniacsmile
                      nara
                • kasz0 Re: 4 anegdotki 23.08.08, 22:28
                  polski_francuz napisał:

> I ten cholerny tuk-tuk...tuk-tuk mnie ze snu wybija.

Moge zalecic 2-3 pollitrowki browarka.
            • polski_francuz Re: 2 anegdotki 23.08.08, 22:00
              Malzonka nie lubi mobilhousow. Wszystko co jej sie kojarzy z zasuwaniem domowym
              dla rodziny na wakacjach jej sie podejrzane wydaje.

A praktycznie: zajedziesz, zaparkujesz a jak po zakupy pojedziesz? Trzeba rower
              albu motor i to wszystko staje sie logistycznie ciezkawe.

PF

• vicky17 Re: 2 anegdotki 23.08.08, 22:04
                polski_francuz napisał:

> Malzonka nie lubi mobilhousow. Wszystko co jej sie kojarzy z zasuwaniem domowym
                > dla rodziny na wakacjach jej sie podejrzane wydaje.
                >
                > A praktycznie: zajedziesz, zaparkujesz a jak po zakupy pojedziesz? Trzeba rower
                > albu motor i to wszystko staje sie logistycznie ciezkawe.
                >
                > PF
                >
                no wlasnie pisze o tym,ze te wielkie RV,holuja za soba normalny samochod by nim
                sie poruszac po miescie. gdzie nie jestes to sprzatac musisz a tam znowu nie
                taka duza powierzchnia do sprzatania,za to luksusy jak wlasna
                kuchnia,lazienka,living room i sypialnia to niebagetna zaletasmile
          • aaki Re: 2 anegdotki 23.08.08, 21:57
            nie mam bo nie chcęsmile
            • vicky17 Re: 2 anegdotki 23.08.08, 21:59
              aaki napisała:

> nie mam bo nie chcęsmile

e tam boisz sie recznej skrzyni biegow..i piratow drogowychsmile)
              • aaki Re: 2 anegdotki 23.08.08, 22:02
                co mam sie bac? w polsce automat to jeszcze zdecydowana mniejszośc.
                a piratów rzeczywiscie sie boję.stracic zycie na polskich drogach nie jest wcale
                trudno.co roku >5000 ma takie doświadczenie tongue_out
                • vicky17 Re: 2 anegdotki 23.08.08, 22:05
                  aaki napisała:

> co mam sie bac?
                  >

no wedlug mych znajomych amerykanow to niemozliwe by obslugiwac 3 pedaly 2
                  nogamismile))))
                  • kasz0 Hamerykanska wyobraznia 23.08.08, 22:31
                    vicky17 napisała:

> no wedlug mych znajomych amerykanow to niemozliwe by obslugiwac 3
                    > pedaly 2 nogami

Grzech Onana!!!
    • cyborg.jr Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 23.08.08, 21:20
      Kolej Pekin – Tybet (Lhasa)
      www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-14717.html#backToArticle=424251
      • vicky17 cyniolku:) 23.08.08, 21:23
        czekamy na twoje opowiesci z Kanady..wszak sa ci tam jedne z piekniejszych tras
        kolejowych i calkiem niedlugo zacznie sie sezon na te jesienne ogladanie lisci
        kolo Ciebiesmile

tinyurl.com/4nd8bj
        • kasz0 Re: cyniolku:) 23.08.08, 21:26
          vicky17 napisała:

> czekamy na twoje opowiesci z Kanady.

Googlalem tam wspaniale trasy. Jakos malo co mnie podniecilo.
          • vicky17 Re: cyniolku:) 23.08.08, 21:31
            kasz0 napisała:

> vicky17 napisała:
            >
            >
            >
            > Googlalem tam wspaniale trasy. Jakos malo co mnie podniecilo.

no to jestes wyjatkiem
        • dana33 teee...... rochellina..... 23.08.08, 21:30
          co to ma byc, ten wpis????? co to za "czekamy" i "sezon na te
          jesienne ogladanie lisci" ?????????????

przypominam uprzejmie, ze to nie twoje forum prywatne... nie uzywaj
          tutaj liczy mnogiej, bo nie jestem pewna, kto sie kryje pod tym twoim
          "czekamy" , no i na jesienne ogladnie lisci to juz wogole...
          lec serdenko na twoje prywatne forum z takimi wpisami, git?
          bo tam od 7 sierpnia nie walnelas nawet pol watka....
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50999
          • vicky17 tee pasztet 23.08.08, 21:32
            przypominam,ze nie dyrygujesz ani mna ani ruchem na aqua. nie podoba ci sie moj
            komentarz ani moj watek to otwoz swoj ..ja tam na pewno nie wdepne..to masz
            gwarantowane.
            • vicky17 [...] 23.08.08, 21:37
              • dana33 Re: tee pasztet 23.08.08, 21:44
                potrafimy mowisz?????
                wow.... znaczy sie twoje i twoich tuptusiow nauki nie poszly na
                marne.... zdolni jestesmy, jak widac... smile))))
                • vicky17 Re: tee pasztet 23.08.08, 21:52
                  dana33 napisała:

> potrafimy mowisz?????
                  > wow.... znaczy sie twoje i twoich tuptusiow nauki nie poszly na
                  > marne.... zdolni jestesmy, jak widac... smile))))

nazywasz chamstwo zdolnoscia..to chyba jakis nowy podrecznik dla zdolnych
                  wydajesz. nudzisz sie dzien w dzien,latasz za mna i paroma z wywieszonym jezorem
                  jak pies za kielbasa..bo nikt nie ma ochoty na konwersacje z toba..to narzucasz
                  sie jak niechciane dziecko. masz chyba sporo kompeleksow a te leczysz na forum.
                  kiedy ty masz czas na zycie,jak siedzisz tylko i dogladasz forumow 24/7..co na
                  to twoj chlop i dzieci..,ktorzy jedynie widza mamuncie za kompem walaca nawet po
                  polnocy jakies bzdety..get a life i skoncz to samochwalenie..bo to swiadczy o
                  skrajnej glupocie,a tej w twoim wypadku na prawde zachwalac nie trzeba bo lata
                  ,ba wrecz lewituje co dzien sama.
                  wez ty sie odchrzan ode mnie i tyle,bo tyle razy ci mowilam,ze jestes
                  niestrawna,podobnie jak twoja kultura,maniery,wyglad i kit jaki sprzedajecie
                  grupowo.
                  • dana33 Re: tee pasztet 23.08.08, 22:27
                    wyszlas z siebie i stanelas obok, rochellino??? smile))))
                    chociaz ulzylo ci troche?????
                    idz, odpocznij, pare kropelek walerianki i bedzie git... smile))))
                • vicky17 ojejej 23.08.08, 22:27
                  pasztet mnie wyklikal..cos podobnego jaka ta matrona wrazliwa ostatnio.
                  szkoda,ze siebie nie kontroluja jak pluje w dal i ujawnia nzawiska piszacych.
                  bidula jedna..znowu opuszczona i niechciana za tym murkiem.
                  • absztyfikant Re: ojejej 23.08.08, 22:29
                    Poki co to ty ciagle dostajesz lanie, zamykamy ci fora, rozwalamy kazdy twoj
                    watek i to ty wyjesz 24/7 na moderacjiwink
                    • dowcip_tygodnia Re: ojejej 23.08.08, 22:38
                      absztyfikant napisał:

> zamykamy ci fora, rozwalamy kazdy twoj watek
                      • absztyfikant Re: ojejej 23.08.08, 22:42
                        www.jr.co.il/pictures/israel/bstickers/jril0809.jpg
                        smile))
                    • dowcip_tygodnia Re: ojejej 23.08.08, 22:44
                      absztyfikant napisał:

> zamykamy ci fora, rozwalamy kazdy twoj watek

dana33 napisała:

> przypominam uprzejmie, ze to nie twoje forum prywatne... nie
                      uzywaj
                      > tutaj liczy mnogiej,

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=83744392&a=83747241
                      • dana33 Re: ojejej 23.08.08, 22:59
                        robisz nam reklame, dowipku???
                        dzieki serdeczne, ale nie trzeba.... jestesmy znani... smile)))
                        • dowcip_tygodnia Re: ojejej 23.08.08, 23:04
                          dana33 napisała:

> robisz nam reklame, dowipku???
                          > dzieki serdeczne, ale nie trzeba.... jestesmy znani... smile)))

dana33 napisała:

> przypominam uprzejmie, ze to nie twoje forum prywatne... nie
                          uzywaj tutaj liczy mnogiej,
                          • dana33 Re: ojejej 23.08.08, 23:08
                            smile))))
                            nu, napisales i o absztyfikancie i o mnie razem w jednym twoim
                            reklamowym poscie.... dlatego uzylam liczy mnogiej.... bo jak wiem,
                            to 2 osoby to juz duzo... smile))))
                    • vicky17 [...] 24.08.08, 00:41
                  • dana33 Re: ojejej 23.08.08, 22:35
                    jak matrona to pasztetowa, a nie pasztet, rochellino..... smile))))
            • dana33 hahahahaha..... 23.08.08, 21:39
              pewno, ze nie dyryguje.... gdzie widzisz dyrygowanie?
              ja ciebie tylko objasniowuje, ze to nie jest twoje prywatne forum,
              bo jak widac, nie zauwazylas....
              ty nie wdepniesz na moj watek??????
              nu, to dowcip dnia... smile)))
              ty wdeptujesz na kazdy moj watek, doczepiasz sie do kazdego mojego
              wpisu, nawet do tych, na naszym forum, do ktorego na szczescie
              nasze, a ku twojej niekonczacej sie wscieklosci, wstepu nie masz i
              tez nigdy miec nie bedziesz...\
              zaiwaniaj paniusia na twoj zieleniak, git? smile)))
        • cyniol Re: cyniolku:) 25.08.08, 03:26
          vicky17 napisała:

> czekamy na twoje opowiesci z Kanady..wszak sa ci tam jedne z piekniejszych tras
          > kolejowych i calkiem niedlugo zacznie sie sezon na te jesienne ogladanie lisci
          > kolo Ciebiesmile
          Nu, ze smutkiem przyznaje, ze pociagiem nigdy w Kanadzie nie jechalem. ja jednak
          wole samoloty lub samochod, ale dla milosnikow pociagow Kanada to istny
          raj.Orient express wysiada przy kanadyjskim luksusiesmile
          Najdluzsza trasa jest Toronto-Vancouver, 4600km! pamietam z Gdyni do Zakopanego
          bylo 1000kmsmile
          Nastepna slynna trasa jest podroz pociagiem "The Rocky Mountaineer" w ktorym
          przez oszklony dach mozna podziwiac piekno tych gor. Zreszta przejedzcie sie
          sami pociagiem w linkusmile
          www.seat61.com/Canada.htm#Canadian
          • cyniol Re: cyniolku:) 25.08.08, 03:49
            Podroz, pociagiem, ktora zapamietam do konca zycia to byla eskapada pociagiem do
            Rumunii:: Ja, siostra i mama. Byla to wycieczka orbisowska do Mangalii nad
            Morzem Czarnym, sleepingiem, przez Sowiecki Sojuz trasa przebiegala. na granicy
            polsko-sowieckiej zmieniali rozstaw kol przez kilka godzin i pasazerow wyrzucono
            na zewnatrz. odbywalo sie to tak: sowieccy wopisci ganiali po pociagu i
            przedzialach z karabinem wycelowanym w pasazerow, kazac im sie wynosic, wszystko
            to odbywalo sie wsrod niesamowitych wrzaskow. Doznalem wowczas szoku,(pewnie
            dlatego stronie od pociagow) kiedy bylem akurat w toalecie, drzwi byly nie
            zamkniete, poniewaz mama wyslala mnie, abym umyl pomidorasmile, a tu nagle za mna
            pojawil sie rusek z karabinem wycelowanym w plecy, wrzeszczac w kupe, w kupe
            czyli do przedzialusmile))

Przewodnik wycieczki nakazywal nma zamykanie okien na stacjach w Rumunii, aby
            nie ukradziono nam z lozek przescieradel. taka to byla podroz Trans Eastern
            Europesmile))
            • melord Re: cyniolku:) 25.08.08, 04:11
              zapomniale dodac ,ze na granicy najpierw Polscy pozniej Ruscy celnicy
              czyscili jadacych na "urlop".Kiedy cos znalezli(znajdowali sporo)
              wlasciciela nie bylo...niewinne miny pasazerow dominowaly.
              Kiedy pociag w drodze do Bulgarii/Rumunii zatrzymal sie we Lwowie
              na krotki postoj ,zaczynal sie na peronie handel guma do
              zycia,dzinsami i innym badziewiem....straty "celne" wliczone byly w
              koszty,na Bulgarie/Rumunie jeszcze starczalo by wczasy sie"zwrocily"

to byly czasy... "ten nie zna zycia co nie sluzyl w marynarce..."
              • cyniol Re: cyniolku:) 25.08.08, 04:22
                melord napisała:

> zapomniale dodac ,ze na granicy najpierw Polscy pozniej Ruscy celnicy
                > czyscili jadacych na "urlop".Kiedy cos znalezli(znajdowali sporo)
                > wlasciciela nie bylo...niewinne miny pasazerow dominowaly.
                > Kiedy pociag w drodze do Bulgarii/Rumunii zatrzymal sie we Lwowie
                > na krotki postoj ,zaczynal sie na peronie handel guma do
                > zycia,dzinsami i innym badziewiem....straty "celne" wliczone byly w
                > koszty,na Bulgarie/Rumunie jeszcze starczalo by wczasy sie"zwrocily"
                >
                > to byly czasy... "ten nie zna zycia co nie sluzyl w marynarce...
                ja zapamietalaem tylko Ruskow, Polakow nie pamietam (czyli byli poprawni),
                mialem kilkanascie lat wowczassmile

Trzeba przyznac, ze Polacy faktycznie mieli zmysl do handlu, bylem juz z
                malzonka na wycieczce w Hiszpanii z Juventuru i w recepcji zapytano nas czy mamy
                krem Nivea i lisysmile))Bylem naprawde zaskoczony,bo nie sadzilem, ze Hiszpania
                zostala juz opanowana rowniezsmile)
    • aaki dawniej to były pociągi 23.08.08, 22:37
      pl.youtube.com/watch?v=cKx23npnYYk&feature=related
      NY central parówóz tankuje wode w pełnym pędzie ze specjalnych kanałów
    • melord Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 24.08.08, 01:30
      poczatek lat 90 tych ub.wieku podroz pociagiem na trasie
      Jakarta-Bandung(Indonezja)
      Po przylocie z SF na lotnisko w J. taksowka na dworzec,bilet za ok
      $10 w klasie super exstra gdzie w czasie kilkugodzinnej podrozy
      podawali jedzenie jak w samolocie(zapakowane) + posiadal toalete!!
      W wagonie bylo ok 10-15 osob ,sami biali bo klasa pociagu"exkluzywna"

Trasa nawet dosc ciekawa,przecinajaca pola ryzowe w gorzystym terenie
      masa biednych,zaniedbanych ale malowniczych wsi i miasteczek z
      mrowiem ludzi.
      Wspomnialem o toalecie w pociagu,wiec...wagony dla tych w klasie
      pierwszej i nizszych toalet nie posiadaly wiec za kazdym postojem
      setki ludkow wyskakiwalo z wagonow kucalo obok pociagu i....
      Tych postoi bylo z 5-6 i za kazdym razem ten sam widok...to,ze
      papieru toaletowego nie znaja nawet nie wspomne.

Dla przypomnienia..Indonezja to najwiekszy muzulmanski kraj na
      swiecie gdzie bialy zeby myje uzywajac zapkowanej ekstra w zgrzana
      folie wody mineralnej z NZ lub AU...do golenia uzywa jej rowniez
      gdyz ameba zezrego w ciagu pol roku gdy nie bedzie ostrozny.
      • vicky17 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 24.08.08, 15:06
        melord napisała:

> Wspomnialem o toalecie w pociagu,wiec...wagony dla tych w klasie
        > pierwszej i nizszych toalet nie posiadaly wiec za kazdym postojem
        > setki ludkow wyskakiwalo z wagonow kucalo obok pociagu i....
        > Tych postoi bylo z 5-6 i za kazdym razem ten sam widok...to,ze
        > papieru toaletowego nie znaja nawet nie wspomne.
        >

w Indiach sa podobne pociagi,ze nie wspomne o Afryce.. no coz ile ludzi z 6+
        miliardow zyjacych na ziemi jest w naszej sytuacji..niewielu..niestety. musze
        powiedziec,ze nigdy bieda ludzka nie napawa mnie uczuciem szczescia ,ze nie
        jestem jedna z nich..tylko smutkiem,ze ludzie nie maja wyjscia z dramatycznych
        sytuacji i nie moga sobie w nijaki sposob pomoc i to od pokolen.
        • dana33 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 24.08.08, 16:24
          zaadoptuj rochellino, jakas biedna rodzine z indii i zainwestuj raz
          w czlowieka, a nie w te twoje nieruchomosci... w indiach mozesz za
          pare groszy utrzymac rodzine zeby przynajmniej glodni nie byli...
          zamiast tyle gadac o bolacym sercu i ludzkiej biedzie, do something,
          woman.....
          zawsze te puste slowa i zawsze to zaklamanie....
    • qwardian Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 25.08.08, 16:13
      Zdumiony jestem, że zapomnieliście wspomnieć o równie słynnym Blue
      train z Pretorii do Cape Town, w równie wiktoriańskim stylu.
      Nie nie skorzystałem, ale widoki są mi znajome... Za moich czasów
      raz skorzystałem z pociągu na trasie Bloomfontain-Johannesburg w
      jeszcze segregowanych wagonach z napisem "net blanke".

www.bluetrain.co.za/experience.htm
      • vicky17 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 25.08.08, 20:19
        qwardian napisał:

> Zdumiony jestem, że zapomnieliście wspomnieć o równie słynnym Blue
        > train z Pretorii do Cape Town, w równie wiktoriańskim stylu.

alez nikt nie zapomnial o nim,gdyz wlasnie jest on upamietniony w tym artykule i
        w paru mych wpisach na tym watku,ktory zboczyl w niemile strony z wiadomych
        powodow. ja jechalam nim z Joburg do Cape Town i bylo to przezycie mego
        zycia..cos wspanialego,chociaz dosc meczace.
    • vicky17 [...] 25.08.08, 23:34
      • ariadna-enta Re: Ból mój 25.08.08, 23:41
        rachel rozpisałaś się
        trzy czwarte to kłamstwo,że niby nam na swoich forach tyłków nie
        obrabiałaś
        może i słowa na "K" nie było,ale całe stado innych obrażliwych i
        ponizających
        następna bzdura to to,ze chamska nie jesteś i kulturom wysokom
        lecisz

ale nic bujaj dalej komputer jest cierplwy.)))
        • vicky17 Re: Ból mój 25.08.08, 23:43
          ariadna-enta napisała:

> rachel rozpisałaś się
          > trzy czwarte to kłamstwo,że niby nam na swoich forach tyłków nie
          > obrabiałaś
          > może i słowa na "K" nie było,ale całe stado innych obrażliwych i
          > ponizających
          > następna bzdura to to,ze chamska nie jesteś i kulturom wysokom
          > lecisz
          >
          > ale nic bujaj dalej komputer jest cierplwy.)))

ja tez jestem cierpliwa,zwlaszcza,ze prawda w oczy kole prawdasmile)
          najlepiej zamykac ludziom gebe jak prawda boli az do bolu.. a juz najbardziej
          mnie smieszy to zamykanie mi blogu..mowi o tym,ze wy wogole poza gazeta nie
          istniejecie w sieci i mowi jak mali jestescie i jak mali ludzie was bronia.
          • ariadna-enta Re: Ból mój 26.08.08, 00:32
            rachel ja Ci gęby zamykać nie mam zamiaru,ile masz blogów to twoja
            sprawa,na forach
            pisz do uśmiechniętej śmierci.))

a co do prawdy co to nas podobno w oczy kole
            a Ty jedna na całym forum od tej prawdy aż promieniejesz też masz
            prawo tak myśleć.))

• dana33 Re: Ból mój 26.08.08, 00:35
              ide spac..... wtedy rochellina ozywa i zaczyna dzialac az do 5 nad
              ranem ze zwiekszona energia... smile))

dobranoc ariadno....
            • vicky17 Re: Ból mój 26.08.08, 00:41
              ariadna-enta napisała:

> rachel ja Ci gęby zamykać nie mam zamiaru,ile masz blogów to twoja
              > sprawa,na forach
              > pisz do uśmiechniętej śmierci.))
              >
              jak ty bys mnie gebe zamknela to kto by cie w nocy wysluchal i o jakiej podrozy
              opiwiedzial..no tylko do baseniku wlasnie. lidka ty gdzies kiedys pojechalas a
              jesli tak to moze wlasnie opiszesz bo o tym tu wateksmile))
              • ariadna-enta Re: Ból mój 26.08.08, 01:08
                bywałam tu i tam.
                pociagiem tez zdarzało mi się jeżdzić wchodząc do niego przez okno.)
    • vicky17 Re: Ból mój 25.08.08, 23:45
      dana33 napisała:

> sie tak, jak ty i twoi to zrobili.... ale troche w dupe dostaniesz...

w dupe to cenzor dostaje bo musi mnie pilnowac 24/7smile))
      • dana33 Re: Ból mój 26.08.08, 00:09
        ty rochellino jestes jedna z wielu, ktore cenzor pilnowac musi, tak
        ze nie rob sie znow na gwiazde: nie bedziesz nia nigdy.
        natomiast boli to ciebie niezle.... i wiesz co? nawet godnosci
        wlasnej nie masz.... jakby mnie zamkneli 3 fora i blog, jakbym ze
        wszystkich stron dostawala krytyke taka, jaka ty dostajesz od
        miesiecy, jesli nie dluzej, to bym albo zmienila styl pisania, albo
        bym opuscila forum. a ty, uparta jak oslica, nie idziesz, nie
        zmieniasz stylu, nie zastanawiasz sie nawet sekunde nad sama soba,
        tylko dalej w pieriod.... zrozum kobito.... zeby ludzie
        zainteresowali sie toba i zainteresowali sie zyczliwie, to musisz
        miec wiecej niz "pelna sakiewke".... zacznij pracowac nad soba,
        mloda jestes, moze cos z ciebie jeszcze bedzie....
        • vicky17 Re: Ból mój 26.08.08, 00:12
          dana33 napisała:

> ty rochellino jestes jedna z wielu, ktore cenzor pilnowac musi,

nie tylko cenzor ale i ty mnie jeszcze pilnujesz a co na to twoj stary..nie
          teskni za pieknoscia,ktora zamiast w wyrze kolo niego przy kompie mnie sledzismile))
          buahahaha co za komiczna kobita z ciebie..wybierac komp i mnie a swoja polowkesmile)))
          • dana33 Re: Ból mój 26.08.08, 00:20
            nu, ales sie czego nacpala, rochellino....
            ty nikogo na bacznosc nie stawiasz, rochellino.... nas wszystkich
            stawia na bacznosc administracja, bo u nich guzik do banowania i
            wyklikiwania, a nie u nas... smile))
            i masz szczescie, rochellino.... bo jakby guzik byl u mnie, to ty
            juz bys dawno zniknela z horyzontu forumowego....

wiem, wiem, gdzie zyjesz..... usa dostepne nawet dla israelczyka....
            ty to naprawde musisz pochodzic z jakiejs wiochy zabitej deskami, ze
            mi tu wylazisz z tym prostackim "gdzie ja ZYJE"...... teraz chcez
            imponowac tym, ze zyjesz w usa? kobito.... na mnie nie dziala ani
            miejsce zamieszkania, ani pelna czy pusta sakiewka.... na mnie
            dziala zyczliwosc ludziom, madrosc, wyksztalcenie i moralnosc
            czlowieka.... co z tych rzeczy ty posiadasz? nic....
            idz, odespij, bos nadziana czyms....
          • absztyfikant Re: Ból mój 26.08.08, 00:25
            Buhahaha, 99% Twojej aktywnosci forumowej to Zydzi ciotka. Chyba sie forumowicze
            Ereca zrzuca na jakiegos jurnego Zyda dla Ciebiewink
          • dana33 Re: Ból mój 26.08.08, 00:26
            rochellino.... siedzisz dzien w dzien na forum od godziny 14 mojego
            czasu do okolo 5 nad ranem tez mojego czasu.... to tak przecietnie
            15 godzin....
            kiedy ty idziesz do wyra do twojego starego, zamiast siedziec przy
            compie, czy moze twoj stary nie teskni za twoja pieknoscia
            podkreslona niebieskimi paznokciami z grzybica?????
            • melord Re: Ból mój 26.08.08, 00:35
              dana napisala:
              ble ble ble....jak zwykle

Jeruzalem dana....prosze wysiadac i drzwi zamykac
              • vicky17 Re: Ból mój 26.08.08, 00:40
                melord napisała:

> dana napisala:
                > ble ble ble....jak zwykle
                >
                > Jeruzalem dana....prosze wysiadac i drzwi zamykac

tam ciezko zamknac drzwi,bo za drzwiami noc i pustka a tu jak widac ogien sie
                palismile kogo rajcuje samotna noc..ano nie zolnerzykow dany..tym w nocy najlepiej
                przy kompie sie grzac prezac swe miesnie w szlafrokach i kapciachsmile
                wyobrazasz sobie to towarzystwo w realu..parsknac mozna ze smichu na te
                pieknosci nocy smile))
                • melord Re: Ból mój 26.08.08, 00:48
                  w realu...to wyobrazam sobie gruba wcinajaca trzecia pizza, nie
                  placaca rachunku i robiaca awanture "swojakowi", biznesmenowi..hehe
                  z eretza ,wlascicielowi syfiastej pizzerni za to ,ze jej zaszkodzila
                  • vicky17 Re: Ból mój 26.08.08, 00:59
                    melord napisała:

> w realu...to wyobrazam sobie gruba wcinajaca trzecia pizza, nie
                    > placaca rachunku i robiaca awanture "swojakowi", biznesmenowi..hehe
                    > z eretza ,wlascicielowi syfiastej pizzerni za to ,ze jej zaszkodzila

smile) no wlasnie kiedy to ma czas dom posprzatc i cos ugotowac,jak nawet w srodku
                    nocy leca sprawdzic co ja wymyslilam.. a to nazywa sie syndrom dzielnego wojaka
                    szwejka chyba..pane kapralu posluszni chlasimsmile
                    uciekam i ja bo wybawila sie dzisiaj dosc niezle a i pare tegich i komsomolskich
                    gwiazd koszernych tez pomeczylam widzesmile
                    nara
                    • dana33 Re: Ból mój 26.08.08, 09:44
                      ja nie sprzatam, rochellino.... ja mam gosposie... smile))
                  • dana33 Re: Ból mój 26.08.08, 09:43
                    nie ma to bambusie, jak wibrujaca w prozni wyobraznia....
                • ariadna-enta Re: Ból mój 26.08.08, 01:11
                  jak Ty rachel wygladasz w realu?
                  bo my to szkoda mówić,koszmar po prostu.))))
                  • absztyfikant Re: Ból mój 26.08.08, 01:18
                    Pewnie, ze koszmar. Parchaci, kostropaci, garbaci, smierdzacy... My to w ogole
                    grubasy w dodatku, co nie "Lidka"?smile)))))
                    • snajper55 Re: Ból mój 26.08.08, 01:19
                      absztyfikant napisał:

> Pewnie, ze koszmar. Parchaci, kostropaci, garbaci, smierdzacy... My to w ogole
                      > grubasy w dodatku, co nie "Lidka"?smile)))))

A paznokci to nawet u rąk nie malujecie.

S.
                      • absztyfikant Re: Ból mój 26.08.08, 01:25
                        Dosc powiedziec, ze nie gole sie zbyt czesto...
                        • snajper55 Re: Ból mój 26.08.08, 01:30
                          absztyfikant napisał:

> Dosc powiedziec, ze nie gole sie zbyt czesto...

A ja w ogóle się nie golę. Od lat.

S.
                        • vicky17 Re: Ból mój 26.08.08, 01:31
                          absztyfikant napisał:

> Dosc powiedziec, ze nie gole sie zbyt czesto...
                          >

spisz tez chyba sporadycznie..co widac po godzinach twego nadawania..zreszta
                          widze,ze cala wasza grupa to nietoperze,nu nie powiem nawet te odstajace uszka
                          do was pasuja,a potem zmeczony s.per leci moderowac forum "zdrowie psychiczne" a
                          wiecznie swieza giwi go wspomaga w dawaniu dobrych rad..jak podniesc kulturem
                          ogolnom na tym portalusmile)
                          he,he dlatego taki madry i piekny sie zrobil
                          • absztyfikant Re: Ból mój 26.08.08, 01:42
                            Widzisz Lidka? Nie to co mywink Nasza kunefa poswieca forum maksymalnie
                            kilkanascie minut dzienniewink I jaka pikna jest:
                            i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/peace.jpg
                            • ariadna-enta Re: Ból mój 26.08.08, 01:50
                              przestań absztyfikant pokazywać to zdjęcie
                              chcesz,zebym w kompleksy wpadła?.))
                              • absztyfikant Re: Ból mój 26.08.08, 01:55
                                i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/algi1.jpg
                                A powinnas!
                                • ariadna-enta Re: Ból mój 26.08.08, 02:00
                                  dobra ide spać
                                  dobranoc wszystkim .))
                                  • vicky17 Re: Ból mój 26.08.08, 02:02
                                    ariadna-enta napisała:

> dobra ide spać
                                    > dobranoc wszystkim .))

nie wierze,ze ty spac idziesz w tak mloda pore,a nie przylecisz na
                                    wieloryby..tylko 5 godzin ode mnie i juz mozesz je podziwiac..zastanow sie lidka
                                    czy nie warto kiedys.
                                • vicky17 Re: Ból mój 26.08.08, 02:04
                                  absztyfikant napisał:

> i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/algi1.jpg
                                  > A powinnas!
                                  >
                                  cosik sie powtarzasz,nie masz czegos nowszego moze ci podeslac bo widze,ze
                                  uwielbiasz me stopy calowac wirtualnie. mysle,ze wyro masz wytapetowane images
                                  ze sloneczka1? ciekawe,ze swoje podobizny tak szybko posprzatales zamiast
                                  wciagnac brezuch i pojsc do fryzjera. nie dbasz o siebie.
                                  • absztyfikant Re: Ból mój 26.08.08, 02:06
                                    Przeciez sam to napisalem. Pokaz soja twarzyczke cioteczko, wtedy skoncza sie
                                    niecne podejrzenia zes parchata i dlugonosa... smile
                                    • vicky17 Re: Ból mój 26.08.08, 02:13
                                      absztyfikant napisał:

> Przeciez sam to napisalem. Pokaz soja twarzyczke cioteczko, wtedy skoncza sie
                                      > niecne podejrzenia zes parchata i dlugonosa... smile
                                      >

a kogo wujciu moja twarzyczka interesuje i po co? w moim swiecie inaczej sie
                                      zawiera znajomosci niz sposob w jaki ty to robisz a ja nie musze sie ani
                                      zachwalac ani sprzedawac,a ty pieczolowicie sejfuj,sejfuj bo na sama mysl
                                      spotkania zrejterowales w krzakismile))
                                      • absztyfikant Re: Ból mój 26.08.08, 02:15
                                        To byly wyglupy cioteczkowink Nigdy nie planowalem sie z toba spotykac. No nie,
                                        habibi w spodnicywink
                                        • vicky17 Re: Ból mój 26.08.08, 02:37
                                          absztyfikant napisał:

> To byly wyglupy cioteczkowink Nigdy nie planowalem sie z toba spotykac. No nie,
                                          > habibi w spodnicywink
                                          >
                                          > no to po co kolekcjonujesz me zdjecia..jak widzisz mnie twoje wogole nie
                                          rajcuja. niezdrowo to wyglada jak na wyglup..raczej pachnie mi obsesja a z tej
                                          najlepiej sie wyleczyc kierujac swa atencje na peknosci z FE wujaszku..o tym
                                          wlasnie mowie a co do spotkania to chyba nie sadzisz,ze mialabym na to ochote z
                                          kims takim jak ty..i najwazniejsze PO CO .ty wlasnie do habibi pasujesz..te same
                                          preferencje i ten sam gust..
                            • vicky17 Re: Ból mój 26.08.08, 02:44
                              absztyfikant napisał:

> Nasza kunefa

a kto to ta kunefa czy to twoja mame czy dane czy jej dzieciatka te kunefy sa? w
                              koncu musimy sobie wyjasnic kto to zacz na takie sliczne slowo zasluguje insza
                              zono chalarki.
                          • ariadna-enta Re: Ból mój 26.08.08, 01:48
                            rachelka marnujesz sie tu na aganecie naprawdę
                            od kultury słowa błyszczysz jak gwiazda nie to co my chołota
                            z odstającymi uszami
                            załóż forum "Poradnik dobrego zachowania na forach " i tam udzielaj
                            porad wszelkiej masci nieokrzesańcom.
                            powodzenie murowane.)))
                          • dana33 Re: Ból mój 26.08.08, 09:47
                            pol godziny temu powiedzialas, ze idziesz, i ciagle jestes?
                            hm.... ty to tak zawsze obiecujesz i nie dotrzymujesz slowa, nie?
                    • ariadna-enta Re: Ból mój 26.08.08, 01:36
                      racja absztyfikant,ledwo tyłkiem na krześle się mieszczę,)))))
                      • absztyfikant Re: Ból mój 26.08.08, 01:38
                        A widzisz Lidka, trzeba bylo rowerkiem brykac i na nartach szusowacsmile
                        • vicky17 Re: Ból mój 26.08.08, 01:40
                          absztyfikant napisał:

> A widzisz Lidka, trzeba bylo rowerkiem brykac i na nartach szusowacsmile
                          >

a nie sejfowac koloru lakieru na moich nogach..od lat to powtarzam,ze miejcie
                          swoje zycie a wy co o 2 w nocy na moich wpisach noc w noc drepczecie.. i to ma
                          byc wolnosc i zyciesmile))
                          a od siedzenia wiadomo miesnie sie najlepiej wyrabiaja..
                        • ariadna-enta Re: Ból mój 26.08.08, 01:48
                          po co lubie swój gruby tyłek.))
                          • absztyfikant Re: Ból mój 26.08.08, 01:49
                            Ty wielorybie ty!
                            • ariadna-enta Re: Ból mój 26.08.08, 01:51
                              lubie wielorryby.))
                              • absztyfikant Re: Ból mój 26.08.08, 01:53
                                Ty kaszalociku koszerny!smile
                                • ariadna-enta Re: Ból mój 26.08.08, 01:59
                                  dzieki za komplent.)))
    • dana33 [...] 26.08.08, 00:01
    • qwardian Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 26.08.08, 17:01
      Chorzy ludzie, wy potrzebujecie pomocy... Co się stało z tym postem
      o wyprawie Blue Train Vicky z Johannesburga do Kapsztadu. Ten świat
      należy jeszcze do normalnych ludzi, co wy robicie w tym wątku...

OK o moim pobycie w Afryce mógłbym rozmawiać godzinami, to najlepsze
      lata mojego życia, ale mam pytanie Vicky. Jak postrzegałaś Cape Town
      i całą Cape Penisulę, ta niesamowita atmosfera wiejącego wiatru. W
      ogóle ile miejsc miałaś okazję zwiedzić, bo ja to wszystko znam od
      podszewki. Od Sea Pointu, Bantry Bay, Cape Pointu, Muizeberga w
      ogóle całego Capu włąccznie z winnicami itd. Jak się to oglądało z
      perspektywy obcokrajowca, bo ja wtedy tam mieszkałem. Co ciekawe
      Kapsztad był dość obskórnym portowym miastem kiedy poraz pierwszy
      tam przybyłem. Teraz to luksus..
      • vicky17 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 26.08.08, 17:15
        qwardian napisał:

> Chorzy ludzie, wy potrzebujecie pomocy...

no comment bo i po cosmile

> OK o moim pobycie w Afryce mógłbym rozmawiać godzinami, to najlepsze
        > lata mojego życia,

Boze ty tam pewnie mieszkales a ja bylam 2 razy i musze powiedziec,ze po
        Australii to jeden z najbardziej urokliwych zakatkow swiata,cos jakbys otworzyl
        stara ksiazke i wszedl w swiat nam zupelnie obcy. Cape Town jest cudownym
        kosmopolitycznym miastem,ale wszedzie naookolo widac biede poprzeplatana
        straszliwym bogactwem. patrzac na te setki kilometrow dziwnych skupisk ludzkich
        nie mozesz byc obojetny na to co zrobili z tym zakatkiem swiata biali,ale czarni
        jak widac sa nie lepsi. klimat i atmosfera CT wspaniala,Joburg jest juz inny i
        bardzo niebezpieczny. a Durban jak dla mnie jest za goracy,ale morze jest tam
        cieple i maja wspaniale plazesmile
        to tak w skrocie a tu pare fotek miasta w ktorym dalej jestem zakochana bo jego
        piekno i egzotyka jest tak niepowtarzalan jak mgla nad gora stolowa czy glowa
        lwa,a wtedy jak wiadomo pada deszcz w CTsmile

i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/gorastolowa.jpg
        i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/morzezfalami-1.jpg
        i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/14.jpg
        i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/trawa.jpg
        i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/stateczki.jpg
        i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/8.jpg
        i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/18.jpg
        i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/16.jpg
        • qwardian Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 26.08.08, 18:05
          Za moich czasów to Johannesburg był ekskluzywny z autosalonami z
          Ferrari, Lamborginni, super knajpy na Hilbrow, towarzystwo Niemców,
          Austriaków, Anglików, Polaków, stara nowa Polonia super ustawieni na
          tarasach hoteli i restauracji... to były czasy. No i tylu dyskotek
          co w JHB. nigdzie już nie widziałem. Teraz to ruina jakby wojna
          przeszła, motłoch zawładnął i zniszczył wszystko....

Cape Town, ciekawe za moich czasów (początki lat 80-tych) był
          skromnym miastem portowym zaniedbabym z knajpami pełnymi marynarzy i
          oczywiście ja z kolegami. Co ciekawe w jednej z nich powiedziano mi,
          że słowo q..va jest na cenzurowanym, okazało się, że polscy
          marynarze łowiący o wybrzeży Mozambiku często przebywali tam podczas
          remontów. Swiat jest mały. Ale w Kapsztadzie większość białych była
          biedna nawet na afrykańskie standarty, jako górnik w porównaniu do
          miejscowych byłem nieźle sytuowany. W Kapsztadzie było naprawdę
          ciężko z pracą. Dzielnice kolorowych tzw. Cape Coloureds nie różniły
          się szczególnie od tych białych. Ale oni nie byli kategorią
          czarnych. Wygląd jak Obama, czyli pół na pół, ale czasami zdarzało
          mi się widzieć blondynkę naturalną z ciemną kompleksją takie cuda
          tylko w Kapsztadzie albo Port Elizabeth. Durban to tropik, ocean
          Indyjski potrafi mieć fale na kilka pięter, parno woda wisi w
          powietrzu cały czas, to było moje destination w zimie. Jhb w zimie
          był chłodny naprawdę do ponad 2 tys. metrów ponad poziomem morza.

Hehe mogę gadać o tym tygodniami chyba... i tak nie jestem w stanie
          wyczerpać tematu.
          • vicky17 Re: prosze wsiadac drzwi zamykac 26.08.08, 18:37
            faktycznie o afryce mozna wiele mowic..sliczne miejsca,piekne tereny,niesamowite
            widoki,ale te kontrasty miedzy bogactwem a bieda sa straszne. kiedys bylo
            odwrotnie..wiem,ale teraz CT akurat bardzo zyskal i sie zrobil slicznym
            miastem,tyle,ze ma niebezpieczne dzielnice dalej. Waterfront jest
            obledny,okoliczne plaze..no chyba nie trzeba nic mowic,oprocz tego ,ze lepiej na
            rekina nie wpasc czy nie nadepnac na blue bottle,winnice ..najlepsze na
            swiecie,piekne rezerwaty przyrody i ogrod botaniczny no i wspaniale
            jedzenie..plus te festiwale jazzowe.

pl.youtube.com/watch?v=gtfKmRa5TsA

ps.byles w hermanusie podgladac wielorybysmile)
    • tygrys6789 Czy to Disnayland? 26.08.08, 18:44
      Tak sie zapytala moj znajomy cudzoziemiec, kiedy przekraczajac mostem Wisle
      zobaczylismy panorame Torunia. Sredniowieczne mury i architektura
      wygladaja jak z marzenia scenarzysty do bajkowego filmu. Jest to
      miasto o najwiekszej proporcji studentow do mieszkancow. Wesole i
      nostalgiczne,spokojne i gwarne, duze i male , polskie i europejskie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka