Dodaj do ulubionych

Probiotyki a IBS

15.12.10, 10:02

Czy stosujecie probiotyki przy naszych dolegliwościach? Jakie macie doświadczenia, czy pomagają? Osobiście mam postać biegunkową ibs. Od 3 tygodni biorę probiotyk i muszę przyznać że się uspokoiło... :) Nie mam tylko pewności czy to rzeczywiście zasługa probiotyku czy też choroba weszła w fazę remisji. Ale to w tym momencie nieistotne - najważniejsze że czuję się dobrze :)

www.fotoforum.gazeta.pl/5,2,aksamitka16.html
Obserwuj wątek
    • toskafka Re: Probiotyki a IBS 15.12.10, 16:08
      aksamitka jakie bierzesz i jak dawkujesz? może warto spróbować:)
      • aksamitka16 Re: Probiotyki a IBS 16.12.10, 13:16

Biorę Nutriplant Forte. To pierwszy probioryk jaki kiedykolwiek stosowałam i widzę bardzo pozytywne efekty. Zawiere szczep bakterii L. plantarum. Z tego co wyszperałam w internecie sa już badania, które potwierdzają pozytywne działanie tych bakterii właśnie przy IBS. Poczytaj sobie. Zaleca sie kurację min. 4 tygodnie. Nie jest to ogromny koszt, jedno opakowanie zawiera 20 kapsułek i kosztuje coś ok. 13 zł. Zatem dobrze byłoby wziąć dwa opakowania. Właśnie kończę pierwsze a poprawę zaobserwoawłam już po tygodniu. Może i innym pomoże :)
        • aksamitka16 Re: Probiotyki a IBS 31.12.10, 08:39
          Po miesiącu stosowania probiotyku "tylko" 2 ataki biegunkowe ale ewidentnie po stresujących sytuacjach i ustępujące szybciej niż dawniej. Dla mnie to duża poprawa i o wiele lepsze samopoczucie. Wierzę,że innym też pomoże.
          Przy okazji - duuuużo ZDROWIA w Nowym Roku! :)
    • patryszczak Re: Probiotyki a IBS 25.12.10, 01:03
      Ja z własnego doswiadczenia moge polecic enterol.Probiotyk działajacy własnie przeciwbiegunkowo.
      U mnei sie sprawdził przy tej dolegliwości.
    • daisy75 Re: Probiotyki a IBS 12.01.11, 19:28
      A sa jakies probiotyki, ktore sa zalecane przy gazach?
      • merkury790 Re: Probiotyki a IBS 27.05.11, 18:46
        Polecam MultiLac (synbiotyk)
        biore go 2 opakowanie i super efekty ten priobiotyk przynosi, wzdecia minjely, zaprarcia tez :D Moze pomoze na dluzej
        • mic87 Re: Probiotyki a IBS 23.06.11, 12:48
          dołączam się do tego co mówi Merkury. Biorę 4 paczkę Multilacu i naprawde efety sa bardzo dobre.
    • moniiiia Re: Probiotyki a IBS 22.06.11, 18:45
      ja od niedawna stosuje bakterie kwasu mlekowego lactoral truskawkowy:) ( wspomaga prace przewodu pokarmowego i jelit) mnie pomaga
      • blue_malinkaaa Re: Probiotyki a IBS 07.05.12, 14:56
        Biotyk- Complex....lub Stoperol-control na biegunki i jest ok,nawet po kapuście mnie nie wzdyma...No i ograniczam stres :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka