Dodaj do ulubionych

Mi pomaga Sanprobi IBS

25.06.12, 21:37
Biorę od 3 tygodni i naprawdę jest super,owszem miewam biegunki w stresie,ale gazy,wzdęcia i bóle brzucha poszły sobie w kąt,jedyny problem to to,że nie wypróżniam się regularnie,ale i tak się cieszę z tego jak jest.Oby się to nie zmieniło....:D
Obserwuj wątek
    • zjd84 Re: Mi pomaga Sanprobi IBS 19.01.14, 14:38
      Mi również! Biorę od miesiąca. Pół roku wycięte z życia, chodziłam jak trup, umierałam z bólu każdego dnia. Postać biegunkowa, byłam w szpitalu, zrobione badania, gastro..., kolono..., kał itd. Przez 3 miesiące schudłam 18 kg. Przestałam jeść prawie wszystko. Zero alkoholu, kawy (do picia tylko woda niegazowana, ewentualnie zioła - dziurawiec, lipa, rumianek, melisa) owoce i warzywa - prawie nic, ewent. marchewka ziemniak banan, gotowany drób, zero cukru i słodyczy mleka, pieczywo tylko białe, gotowany ryż, na śniadanie kleik... 6 - 7 bardzo małych posiłków dziennie, zjedzonych pooowoli. Zaznaczam, że nie prowadziłam wyniszczającego trybu życia, nigdy nie piłam gazowanych słodzonych napoi, sama przygotowuje wszystkie posiłki, które jedzą moje małe dzieci, kawę piłam słabą jedna dziennie, przy sobocie wino ale to był szczyt szaleństwa, sprawdzam etykiety produktów które kupuję, uważam że dbałam odpowiednio o swoje zdrowie. Przyznam że jadłam za szybko i za dużo. Po zmianie diety przestałam biegać do toalety ale ból nie ustąpił, nudności, osłabienie, uderzenie gorąca, bardzo dużo nerwów (przez ten ból i brak możliwości normalnego funkcjonowania) przy dwójce małych dzieci nie można leżeć w łóżku i umierać z bólu, więc byłam załamana!!! Miałam wrażenie że to nigdy się nie skończy i że zwariuję prędzej niż to wytrzymam! Całe Święta i Nowy Rok bez jedzenia bez alkoholu jedna wielka stypa i ból ciągle ból. W związku z tym że przeczytałam na temat ZJD chyba wszystko co możliwe w sieci, wpadłam też na wątek SANPROBI IBS. Będąc w Polsce kupiłam 3 opakowania, do tego witaminy z grupy B i B12, kapsułki z oleju lnianego, to zaczęłam brać 3 stycznia i stał się cud jakiś albo nie wiem jak to nazwać! Już na trzeci dzień odczułam tak ogromna ulgę, że to jest nie do opisania, tak jakby się rodziło pół roku i w końcu poród się skończył! Matki wiedzą co mam na myśli, Zaczynam odzyskiwać apetyt i "odwagę" poszerzania diety, śpię normalnie, kupa nadal mnie budzi w okolicach 05:00 rano ale bez bólu więc mam to gdzieś. Dla mnie liczy się tylko, że mam energie i siłę i znowu mogę wszystko ogarnąć sama. Nie wiem ile to potrwa, minął niecały miesiąc ale cieszę się chwilą obecną. Dlatego POLECAM WYPRÓBOWANIE WSZYSTKIM BIEGUNKOWCOM SANPROBI IBS!!! CHOCIAŻ SPRÓBOWAĆ! Nie liczyłam na takie uzdrowienie, na forach wypowiadają się ludzie chorujący po kilkanaście lat, ja również od powiedzmy 15 roku życia (teraz 30 lat) się z tym borykam ale nie w tak ostrej postaci jak przez ostatnie pół roku. Pozdrawiam wszystkich umordowanych tym wrednym schorzeniem.
      • anusia_magda Re: zjd84 15.05.14, 11:00
        Czy nadal bierzesz sanprobi? Ja go kupiłam, ale troche boję sie brać bo mnie propbiotyki raczej ruszają na kibelek. A czy jestes pewna że pomagał Ci ten lek, czy te inne które stosowałaś czyli olej lniany, witaminy?
        • zjd84 Re: zjd84 18.05.14, 14:09
          Zdecydowanie to sanprobi pomógł!Przyjmuję go codziennie do dziś i jest niewyobrażalna poprawa. W tej chwili jem już bardzo dużo normalnych posiłków, łącznie z chrzanem i młodą duszoną kapustą i nic się nie dzieje. Nie wróciłam już do picia kawy i palenia papierosów ale wcale nie żałuję. Oczywiście jem regularnie i nie objadam się. Nie jem owoców nie piję soków, jedynie niegazowaną wodę lub herbaty ziołowe. Odstawiłam całkowicie przetwory mleczne.Nie mam z tym problemu, najważniejsze że czuje się NORMALNIE! Za tydzień idę w końcu na test nietolerancji laktozy potem fruktozy. Każdy kto cierpi na biegunki pierwsze co powinien zrobić to te testy.Pozdrawiam i polecam do tego brać tez kwasy omega i witaminy z gr B, magnez , C, D. jak się nie je owoców (wcale)i warzyw (mało) są niedobory. Nie wiem jak to jest przy zaparciach - temat jest mi obcy... w razie pytań służę pomocą
      • sharesous Re: Mi pomaga Sanprobi IBS 18.10.24, 14:00
        Pomaga w pozbyciu się biegunki? Ja już mam depresje
        • chocolate_dog123 Re: Mi pomaga Sanprobi IBS 18.10.24, 14:16
          Przecież biegunka to mogą być problemy z wątroba i trzustka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka