meow_meow1 15.12.06, 07:06 czy waszym zdaniem mozna od lekarza ogolnego dostac L4 z powodu IBS np. na dwa tygodnie? nigdy tego nie robiłem, ale miałem juz takie okresy, że ledwo wstawałem z łóżka rano. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uwagagazy Re: L4 na IBS 15.12.06, 08:16 pogadaj z lekarzem dużo zależy od tego jakim jest lekarzem i człowiekiem co ci dają 2 tyg,po nich będziesz zdrowy? pozdro Natasza Odpowiedz Link
tomiis Re: L4 na IBS 10.01.07, 17:13 Mam bardzo wyrozumialego lekarza rodzinnego ktory jako pierwszy podejrzewac zaczal u mnie ibs i "ciagnie mnie" juz od 11 lat przez ten koszmar. Wie wszystko na bierzaco na temat ibsu i ze zrozumieniem wystawia mi w miare potrzeb zwolnienia. Najdłuzsze na tydzien, o dluzsze nie prosilem bo bralem w miare potrzeby urlop. A czy lekarz wystawi Ci 2 tyg. to naprawde nie wiem, ja bym sie cieszyl gdybym dostal zwolnienie od lekarza dozywotnie ale wiadomo ze to nierealne. W moim przypadku najczesciej korzystam z jednego, gora dwoch dni urlopu gdy objawy sie nasilaja i nie jestem w stanie podniesc sie z lozka, tak oto spedzam urlop ;) Odpowiedz Link
nikitka5 Re: L4 na IBS 12.01.07, 14:54 bralam zwolnienie tylko raz na tydzień,ale dopadły mnie takie okropne bóle i biegunki,że ledwo co sie ruszałam ! Odpowiedz Link
ruda_a Re: L4 na IBS 23.01.07, 10:39 Witam! Jestem studentką psychologii i poszukuję osób chorych na zespół jelita nadwrażliwego do udziału w wypełnieniu kwestionariuszy do pracy mgr. Praca ma dotyczyć ogólnie funkcjonowania psychologicznego tej grupy chorych oraz radzenia sobie z chorobą. To trudne w jednym miejscu znaleźć chorujących na tą jednostkę chorobową, bo jak wiecie postawienie tej diagnozy nie jest sprawą oczywistą...Kwestionariusze są króciutkie, max.na 10-15 minut. Ograniczeniem jest tylko Wasz wiek-szukam chorych od 9 do 18 rż oraz potrzebuję udziału Waszych mam. Wy i Wasze mamy otzrymujecie ode mnie listownie (tak żeby nikogo specjalnie nie fatygować)po 2 kwestionariusze, a następnie wkładacie do załączonej koperty i wysyłacie. Wszelkie odpowiedzi i zapytania bardzo proszę kierujcie na mail'a, żeby było sprawniej i szybciej. Oto on: ania66666@interia.pl. Bedę bardzo wdzięczna za zainteresowanie i pomoc!!!!!!! Pozdrawiam-R. Odpowiedz Link