evita33 17.04.07, 21:22 moze do jakiego lekarza sie udać cz moze sa jakies leki na to Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enterol250 Re: na usg wyszło - zagazowane jelita - co robić 17.04.07, 22:58 gazy biorą sie z fermentacji, wiec chyba najprościej byłoby czasowo odstawić to, co tę fermentacje powoduje - mam na myśli 2-3 dniową głodówkę (najlepiej woda i herbatki ziołowe); z drugiej strony nadmierna fermentacja to najczęściej efekt dysbiozy (dysbakteriozy), można więc pobrać prebiotyki i unikać przetworzonej żywności; ponieważ ostatnio, jak już pisałam, ćwiczę sobie trochę hatha jogę (próbuję w każdym razie, hyhy), to wypadałoby też wspomnieć o asanach ułatwiających odejście gazów (link - jogaszkola.republika.pl/poradnik/d8/L08s1.html oraz asana leżąca, polegającą na wzięciu wdechu podczas przyciągania nogi do brzucha i przyciskaniu jej do ciała przy jednoczesnym wydechu (początek od prawej nogi). acha, można też pomyśleć o lewatywie, choć to akurat trzeba by było skonsultować z lekarzem. pzdr. Odpowiedz Link
nusia_00 Re: Espumisan 24.04.07, 22:32 Osobiście uważam że espumisan guzik daje...mi przynajmniej nie pomaga... miałam etap, że brałam metylospasmyl czy coś takiego...tylko ze jest na recepte i strasznie drogi:/ Odpowiedz Link
shift00 Re: na usg wyszło - zagazowane jelita - co robić 29.04.07, 10:06 odgazować się ; to najlepszy sposób - ja tak robię !!! Odpowiedz Link